Oznámení

6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#51 15. 6. 2021 22:51

rina
♥♥♥♥♥♥♥

Re: Tři otázky podle riny

Irma napsal(a):

rino hjarta

Udělala jsem v životě mnoho věcí, které si nikdy neodpustim, a nevěřím že ty, Palomito, ano.
Ale jsou (pro každého, podle mě) tak soukromé a intimní, že je sem nikdy nenapíše!

O co ti vlastně šlo, když jsi o sobě psala že o ničem takovém nevíš? va

Klid v duši přeji všem.

Není tady

#52 15. 6. 2021 23:18

rina
♥♥♥♥♥♥♥

Irma napsal(a):

Asi podle únavy. Někdy imaginární krajinu, takovou postupně zamlženou, většinou nic. Pár let zpět, na podzimní dovolené, to bylo usínání plné obrazů, kdy procházím nějakým nekonečným sadem, všude na zemi třešňové květy, ale na větvích nad hlavou jabloňové. Jemné barvy, žádná vůně.

Jé, to tiše závidím.
Já mám jen chaotické obrázky, v neonových, ale nezajímavých barvách, jsou spíše chladné. Jako když se díváte na negativ toho, co jste před zavřením očí viděly.
Z loňského očního vyšetření mám podezření na šedý zákal, tomu věřím. Bojím se teď jít na vyšetření, ptz. si myslím že lepší to není.
Prostě jsem co se týká doktorů "odpírač" všeho...

Klid v duši přeji všem.

Není tady

#53 16. 6. 2021 6:22

LENNNA
♥♥♥♥♥♥-

rina napsal(a):

Irma napsal(a):

rino hjarta

Udělala jsem v životě mnoho věcí, které si nikdy neodpustim, a nevěřím že ty, Palomito, ano.
Ale jsou (pro každého, podle mě) tak soukromé a intimní, že je sem nikdy nenapíše!

O co ti vlastně šlo, když jsi o sobě psala že o ničem takovém nevíš? va

rino, já teda upřímně nevím o žádné věci, kterou bych si neodpustila.

Upravil(a) LENNNA (16. 6. 2021 6:24)

"Před 150 lety by vás považovali za blázny, pokud byste se zasazovali za konec otroctví. Před 100 lety by se vám smáli za návrh, že by ženy měly mít volební právo. Před 25 lety by vás nazvali perverzním za obhajobu práv gayů. Dnes se nám smějí, když chceme, aby skončilo otroctví zvířat. Jednoho dne se smát nebudou."
- Gary Smith

Není tady

#54 16. 6. 2021 6:28

LENNNA
♥♥♥♥♥♥-

Palomita napsal(a):

LENNNA napsal(a):

1. Sledovali jste někdy nějakou reality show? Pokud ano, která se vám líbila?
2. Ideální bydlení by bylo: velké město, malé město, vesnice, cizina (kde?)...... domek, panelák...?
3. Jaký styl oblečení máte nejraději? Sportovní, elegantní.... atd.

1. Určitě, ale teď si nevybavím žádnou, která by mi utkvěla v paměti, jakože nej.. Hmm, možná Trosečník a nebo takové ty postapokalyptické..?
2. Ideální bydlení je kdekoli s ideálními lidmi, ti jsou důležitější, než místo jako takové.
3. Pohodlný styl za jakýchkoli okolností big_smile

Nojo, Trosečník! Nemohla jsem si vzpomenout na název! Na toho jsem také ráda koukala. Já jsem asi šmírák big_smile, protože reality mám ráda.

"Před 150 lety by vás považovali za blázny, pokud byste se zasazovali za konec otroctví. Před 100 lety by se vám smáli za návrh, že by ženy měly mít volební právo. Před 25 lety by vás nazvali perverzním za obhajobu práv gayů. Dnes se nám smějí, když chceme, aby skončilo otroctví zvířat. Jednoho dne se smát nebudou."
- Gary Smith

Není tady

#55 16. 6. 2021 7:22

Palomita
♥♥♥♥♥♥-

LENNNA napsal(a):

rino, já teda upřímně nevím o žádné věci, kterou bych si neodpustila.

Nebo tak smile Celý ten princip vyčítání a odpouštění nechápu. Ale je to věc smýšlení, proto jsem se ptala, proč si někdo něco nedokáže odpustit.

Kdo chce hledá způsoby, kdo nechce hledá důvody.

Není tady

#56 16. 6. 2021 7:27

Palomita
♥♥♥♥♥♥-

LENNNA napsal(a):

Nojo, Trosečník! Nemohla jsem si vzpomenout na název! Na toho jsem také ráda koukala. Já jsem asi šmírák big_smile, protože reality mám ráda.

Teď musím s děckem koukat na Like house.. to je hodně výživný.. a ne, určitě bych to neoznačila za top lol

Není tady

#57 16. 6. 2021 10:18

Palomita
♥♥♥♥♥♥-

Otázky:
1. Jaké barvy oblečení máte dnes na sobě?
2. Jaký je dnes Vᚠpojem času? Že se vleče a nebo že letí?
3. Když znáte nějaké slovíčko z jiného nářečí, jazyka, používáte jej v běžné mluvě i když do vašeho kraje nezapadá?

Není tady

#58 16. 6. 2021 13:17

LENNNA
♥♥♥♥♥♥-

Palomita napsal(a):

Otázky:
1. Jaké barvy oblečení máte dnes na sobě?
2. Jaký je dnes Vᚠpojem času? Že se vleče a nebo že letí?
3. Když znáte nějaké slovíčko z jiného nářečí, jazyka, používáte jej v běžné mluvě i když do vašeho kraje nezapadá?

1. černé - jak jinak big_smile
2. čas v podstatě letí stále, nestává se, že by se vlekl (kromě zubaře apod. big_smile)
3. "cizí" krajové slova nepoužívám, protože je neznám či nemám zažitá a neslyším je tady v okolí. Takže asi jen po našem smile

- Gary Smith

Není tady

#59 16. 6. 2021 14:28

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

LENNNA napsal(a):

OTÁZKY:
1. Psali/y jste si někdy deník či vedete si diář papírový?
2. Kdybyste se měli odstěhovat do jiného kraje v ČR (než kde bydlíte), který by to byl a proč?
3. Na jaké stránky na internetu nejvíce chodíte?

1. Písala som si kedysi a žutujem, že som nepokračovala a nepokračujem. Po ocovej smrti sme objaivli denník, ktorý si písal cca 50 rokov a uvažujem, že až si ho prečítam, pokúsim sa ho vyda... Deudško si písal aj denník, aj čitatežský denník cca 60 rokov (zomrel 95-ročný), lase bratranec v nejakom amoku všetko vyhodil... grater kapitulation
2. V ČR som zvažovala Brno, južnú moravu (nie z vlastnej iniciatívy) a severné Čecvhy (z vlast, iniciatívy, ale kvôli niekomu
. NIč nevyšlo, ale všetko z toho - plus Prahu - si viem živo predstavi. Na Slovensku asi západné Slovensko, Záhorie a okolie - mám tam korene a pekné spomienky.
3. Svoju pracovnú, Babinet a ešte jedno kecacie fórum, Facebook, dva spravodajské portály, a potom kultúra...

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#60 16. 6. 2021 14:30

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

1. Čo vás na druhých najviac rozčužuje (sa na kom)?
2. Sledujete zžavy v supermarketoch a riadite sa nimi?
3. Máte nejaký obžúbený seriál? Ak áno, aký?

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#61 16. 6. 2021 15:10

Palomita
♥♥♥♥♥♥-

Selima napsal(a):

1. Asi hloupost v kombinaci s netolerancí, u kohokoli.
2. Ne, ne
3. Downton Abbey pro své dobové zasazení a Průměrňákovi pro reálný popis našich životů lol

Není tady

#62 16. 6. 2021 18:21

LENNNA
♥♥♥♥♥♥-

Selima napsal(a):

LENNNA napsal(a):

OTÁZKY:
1. Psali/y jste si někdy deník či vedete si diář papírový?
2. Kdybyste se měli odstěhovat do jiného kraje v ČR (než kde bydlíte), který by to byl a proč?
3. Na jaké stránky na internetu nejvíce chodíte?

1. Písala som si kedysi a žutujem, že som nepokračovala a nepokračujem. Po ocovej smrti sme objaivli denník, ktorý si písal cca 50 rokov a uvažujem, že až si ho prečítam, pokúsim sa ho vyda... Deudško si písal aj denník, aj čitatežský denník cca 60 rokov (zomrel 95-ročný), lase bratranec v nejakom amoku všetko vyhodil... grater kapitulation
2. V ČR som zvažovala Brno, južnú moravu (nie z vlastnej iniciatívy) a severné Čecvhy (z vlast, iniciatívy, ale kvôli niekomu
. NIč nevyšlo, ale všetko z toho - plus Prahu - si viem živo predstavi. Na Slovensku asi západné Slovensko, Záhorie a okolie - mám tam korene a pekné spomienky.
3. Svoju pracovnú, Babinet a ešte jedno kecacie fórum, Facebook, dva spravodajské portály, a potom kultúra...

Selimo, těch vyhozených deníků je převeliká škoda! grater
Já si nepíšu přímo deník, ale třetím rokem si vedu "mnoholetý deník" - možná někteří znáte pod pojmem "Pětiletý deník"... to mi přišlo málo, tak mám čistý sešit, jedna stránka je jeden den v roce a v řádkách jsou pod sebou vypsány roky, takže na stránku se vejde cca 30 let? A píšu si denně počasí a heslovitě poklud se něco ten den stalo. Tak to mě baví.

- Gary Smith

Není tady

#63 16. 6. 2021 18:33

LENNNA
♥♥♥♥♥♥-

Selima napsal(a):

1. pomalost, nedochvilnost
2. do letáku jednoho obchodu se podívám, když tam mám cestu. Ale jinak moc nesleduji a slevama se neřídím.
3. seriály, který vyloženě sleduji (sledovala jsem) byly: Vyprávěj a Ulice smile. Hodně moc se mi líbil seriál Ztraceni (LOST), líbil se mi také seriál Tudorovci (asi kvůli hlavnímu hrdinovi big_smile), líbí se mi Odložené případy.... asi si teď nevybavím všechny.

- Gary Smith

Není tady

#64 16. 6. 2021 20:08

Palomita
♥♥♥♥♥♥-

LENNNA napsal(a):

3. seriály, který vyloženě sleduji (sledovala jsem) byly: Vyprávěj a Ulice smile. Hodně moc se mi líbil seriál Ztraceni (LOST), líbil se mi také seriál Tudorovci (asi kvůli hlavnímu hrdinovi big_smile), líbí se mi Odložené případy.... asi si teď nevybavím všechny.

Lehce navážu.. Hru o trůny jsem začala sledovat až poté, co ve Stardance tancoval na titulní píseň Ondra Bank a totálně mě ta hudba dostala lol a teda seriál po pár peripetiích taky stolt

Není tady

#65 17. 6. 2021 10:39

rina
♥♥♥♥♥♥♥

Otázka: Všimli jste si, že Monika Babišová šilhá?
Na některých fotkách vypadá, jako by měla skleněné oko.

Klid v duši přeji všem.

Není tady

#66 17. 6. 2021 13:48

LENNNA
♥♥♥♥♥♥-

Palomita napsal(a):

LENNNA napsal(a):

Lehce navážu.. Hru o trůny jsem začala sledovat až poté, co ve Stardance tancoval na titulní píseň Ondra Bank a totálně mě ta hudba dostala lol a teda seriál po pár peripetiích taky stolt

Hra o trůny je docela slavný seriál, že? Já ho nikdy neviděla...ale vím, že se o něm hodně mluví.

- Gary Smith

Není tady

#67 17. 6. 2021 13:51

LENNNA
♥♥♥♥♥♥-

rina napsal(a):

Otázka: Všimli jste si, že Monika Babišová šilhá?
Na některých fotkách vypadá, jako by měla skleněné oko.

Ne nevšimla a popravdě co by na tom bylo špatného? Hezká ženská tummenupp

- Gary Smith

Není tady

#68 17. 6. 2021 14:05

Palomita
♥♥♥♥♥♥-

LENNNA napsal(a):

Hra o trůny je docela slavný seriál, že? Já ho nikdy neviděla...ale vím, že se o něm hodně mluví.

Jo, začal v roce 2011 a Ondra Bank tancoval koncem roku 2016.. takže jsem první díl první série zhlédla někdy až v r. 2017. Což mě bavilo, protože až na tu poslední sérii už bylo vše natočené. Pak to má úplně jiné grády smile

Není tady

#69 17. 6. 2021 14:32

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

Palomita napsal(a):

Otázky:
1. Která místnost u vás doma je vaše nejoblíbenější a proč?
2. Jaká je vaše nejlepší vlastnost?
3. Jakou pozitivní vlastnost u sebe postrádáte a chtěli byste ji mít a proč?

1. V garsónke to mám žahké big_smile tá jedna-jediná, ale povedzme, že najviac času trávim v relaxačnej časti, plus teda balkón je od marca do novembra silná srdcovka...
2. To by mali posúdi iní - a záleží aj na kontexte.... Zvedavos, humor a rados zo života, povedala by som.
3. Väčšiu rozhodnos a asertivitu - minimálne v jednaní s úradmi yikes . A chcela by som ju ma, aby som bola úspešnejšia, uznávanejšia a aby som žahšie vybavila X vecí... A asi by som mala by aj šetrivejšia rodna a prezieravejšia s peniazmi.

Brita

Není tady

#70 17. 6. 2021 14:39

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

Irma napsal(a):

Otázky:
1. Které jídlo byste nikdy nesnědly?
2. Jste skřivani nebo sovy?
3. Jak si představujete ideální dovolenou? Kde? A na jak dlouho?

1. Hada, exkrfementy... zámerne pokazené jedlo (napr. žralok zakopaný na rok do zeme  apotom vykopaný).
2. Sova ako vyšitá big_smile
3. Ideálnu dovolenku som už mala - vlastne viacero - a nemajú veža spoločného... Proste keď sa zíde fajn destinácia, super partia, dobré jedlo, počasie, správny pomer leňošenia a poznávania, námahy a oddychu... Nemám na to rovnicu. (Ale stáva sa mi aj to, že keď potrebujem oddych, ideálne je len leňoši, a keď potrebujem aktívnu zmenu, ideálne je len cestova a poznáva... A mala som aj ideálni dovolenku skoro sólo, aj vo dvojici, aj vo väčšej skupine -. takže ažko zovšeobecni)

Brita

Není tady

#71 17. 6. 2021 14:44

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

Palomita napsal(a):

Můžu se zeptat? Některé z vás jste uvedly, že je těžké odpustit sama sobě. Zajímalo by mě v čem a proč si to myslíte? Asi smýšlím trochu jinak, ale nenapadá mě, co by si člověk mohl vyčítat a chtít si odpouštět, krom závažných trestných činů. Marně si tu nad tím lámu hlavu a nemůžu na nic přijít rodna Za případné vysvětlení děkuji předem smile

Vyčítam si - úplne zbytočne, ale... - chyby, čo som urobila vo výchove nevlastného syna... Keď urobil jeden obrovský prúser (po našom rozchode s jeho otcom a následných peripetiách), v podstate som nás oboch odsúdila... každého inak. Jemu so odvtedy už odpustila, aj keď nᚠvzah už asi nebude ako predtým, sebe odpúšam postupne a po kúskoch.

Brita

Není tady

#72 17. 6. 2021 14:48

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

Rinsa: Otázka:  Co "vidíte", když před usínáním zavřete oči?
Farebné obrazy a videá. občas niečo silné, čo osm videla cez deň; často imaginárne deje, cesty, žudí, ktorých už nestretávam, ktorí sú mŕtvi alebo ďaleko, miesta, kde som nikdy nebola, ale kde som už dávno nebola... fotky z kníh a z videá z PC...

Brita

Není tady

#73 17. 6. 2021 14:51

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

dvojmo...

Upravil(a) Selima (21. 6. 2021 14:10)

Brita

Není tady

#74 17. 6. 2021 14:52

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

A to ma inšpirovalo:
1. Máte vône rozdelené na "zimné" a "letné"?
2. Ako vône celkovo preferujete? Sladšie, jemnejšie, sviežejšie, žahšie, ažšie, orientálne...?
3. Aký druh počasia máte najradšej? Aký neznášate?

Brita

Není tady

#75 17. 6. 2021 15:13

Palomita
♥♥♥♥♥♥-

Selima napsal(a):

3. Väčšiu rozhodnos a asertivitu - minimálne v jednaní s úradmi yikes . A chcela by som ju ma, aby som bola úspešnejšia, uznávanejšia a aby som žahšie vybavila X vecí... A asi by som mala by aj šetrivejšia rodna a prezieravejšia s peniazmi.

To je krásný hjarta

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí