6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Otázky:
1. Které jídlo byste nikdy nesnědly?
2. Jste skřivani nebo sovy?
3. Jak si představujete ideální dovolenou? Kde? A na jak dlouho?
Není tady
Selima napsal(a):
1. Máte nejakú slabos, ktorej neviete odola? (cigarety, parfumy, topánky, hudba, knihy, výlety...) ? Nejakú "závislos"? Ak áno - čo to je?
2. Ako si pomáhate pri horúčavách v práci?
3. Ako žahko/ako odpúate? Druhým aj sebe...?
Mám. Chci větinu icích strojů, které vidím. Nemám na ně, ale kdybych měla, koupila bych si je.
Horko kdekoliv se dá velmi moc sníit ochlazením uí. Je to zvlátní a moná neuvěřitelné, ale funguje to, zkuste to, a uvidíte!
Sobě velice těko, moná to aj vůbec neumím.
A druhým? No jak komu. Lidem, které jsem teprve poznala, mockrát. Svým blízkým = rodině, přátelům, blízkým, hm, těko. Pokud mě zklamali 3x a více...
Není tady
vrabčák napsal(a):
rina napsal(a):
Přidávám se jako první:
1. Má se tříletému děcku povolit dětský tablet, nebo ne?
2. Jak se věnujete oficiálním vystoupením/koncertům, soutěním, zkoukám svých dětí, vnoučat z čehokoliv?
3. Kdy se vás někdo dnes zeptá, jak se máte, odpovíte mu upřímně?
🍀1) Hodně se mi to příčí, podle mne stačí o dost později. Raději co nejvíc procházek, sportovat, číst mu a vyprávět, zpívat s ním, kreslit a malovat, hrát společenské a deskové hry, chodit do divadla a hrát divadlo doma..., trochu ho zapojovat do domácích prací.
2) Na koncerty dětí v ZU jsem se těila, kolních představení a účinkování jsem se taky ráda zúčastňovala.
3) Spoustu let jsem odpovídala, e se mám dobře, i kdy to vdycky nebyla úplně pravda. Lhát jsem nechtěla, ale ani přenáet na druhé své starosti. Teď u říkám větinou jen pravdu pravdoucí. Ale záleí na tom, komu ji říkám. Kdy vím, e se někdo ptá jen formálně, odpovím mu podobně jako tehdy.
Otázky:
1. Jakou kníku (knihu) má teď rozečtenou?
2. Co plánuje na léto, pokud bude vývoj příznivý?
3. Co se ti líbí a naopak nelíbí na dneních mladých lidech?
Dik vrabče! Já to ted řeím, holka je hrozně chytrá. Umí si krásně a dlouho hrát s hračkama, co má doma, taky venku si vyhraje s čímkoliv, číst mě hodně taky "nutí" vecko, ale zdá se to málo. "Mé hry" hraje levou zadní. Casto se díváme na dětská videa v angličtině, take počítání anglicky či ádost o icecream, zdravení bay! apod. je pro ni normální. U jen čekám, kdy mi začne říkat grandma...
Včera jsem se účastnila prvního klavírního koncertu mého vietnamského vnuka. Nevím, jestli jsem krkavčí máma, nebo blázen, ale u svých dcer si nepamatuju takové obrovské nadení, radost a vlny přívalu obrovské energie...
S tím odpovídáním na dotaz Jak se má? mám velký problém. Jednak se tak neptám lidí, u kterých mě to nezajímá a druhak, kdy se mě ptá někdo, koho to evidentně nezajímá, říkám To je fuk, kdeto kdy se ptá někdo, komu na mně záleí, říkám pravdu. Kdy "je zle", přiznám to, a ráda si o tom promuvím, kdy je zájem.
A teď k otázkám:
Teď nečtu. Jen návody na nově zakoupené věci
Moc bych chtěla k moři. Ovlyvní to mnoho věcí, s koronou souvisejicí minimalně.
Achbóe! U i malá děcka mluví tak sprostě, e bych je nejraději ztřískala jak hady!
Mladí jsou namakaní, jak nějací supermani, ale jsou ubozí, prázdní... No, často to není jejich chyba, bohuel
Není tady
Soleil napsal(a):
Odpovědi na otázky vrabčáka:
1) Mám rozečtené maminčiny povídky a fejetony. U některých brečím, u některých se směju, některý jsou dojemný...Trochu je zkoriguju a budu se snait je vydat jako kníku. Mamince jsem to slíbila.
2) Plánuju být na zahradě a v domě po mojí mamince. Je to na vesnici. Trochu to tam renovuju a upravuju.
3) Dnení mladí lidé (aspoň ti, s kterými já se pednom starobylém gymnáziu a mám jen ty nejlepí dojmy...otkávám) jsou převáně skvělí. V něčem jsou jiní, v něčem stejní jako jsme byli my. Byla jsem tento týden předsedkyně maturitní komise na j
Moje otázky:
1) Litujete v ivotě něčeho? Udělali byste něco jinak?
2) Kdo nebo co je pro vás v ivotě nejdůleitějí?
3) Jaká je vae nejoblíbenějí kniha?
Odpovědi:
Ano. Nedopustila bych, abych se rozvedla poprvé.
Mé dcery.
Malý princ.
Není tady
Irma napsal(a):
Otázky:
1. nejím toho hodně a v podstatě to asi ve souvisí s masem, take třeba tlusté maso, vnitřnosti, drkovou polévku, krevety, mořské plody celkově, tatarák, uzené kuřecí stehno, kachnu, husu, králíka, divočinu..... a mimo maso je to mozzarella.
2. Skřivan.
3. Já asi ideální dovolenou nemám. Nejlépe je mi na zahradě
Není tady
Irma napsal(a):
Otázky:
1-tatarak 2-skrivan 3-'tam kde nemusim nic delat,jen odpocivat a dobre se najist 😁
Není tady
Můu se zeptat? Některé z vás jste uvedly, e je těké odpustit sama sobě. Zajímalo by mě v čem a proč si to myslíte? Asi smýlím trochu jinak, ale nenapadá mě, co by si člověk mohl vyčítat a chtít si odpoutět, krom závaných trestných činů. Marně si tu nad tím lámu hlavu a nemůu na nic přijít Za případné vysvětlení děkuji předem
Není tady
Irma napsal(a):
Otázky:
1. Nic, co má konzistenci slimáka
2. skřivan
3. Doma, s jednodenními výlety po okolí a z toho minimálně jeden den na vodě ve člunu
Není tady
1/ Nic, co by se hýbalo, ádné mořské plody, nic z pouliční "kuchyně" v umudlaných končinách (ano, jsem fouňa a nestydím se za to
2/ sova, která musí být skřivanem
3/ Navtívit vechna oblíbená místa, v cizině, aspoň na 2 měsíce.
Palomita: ...e je těké odpustit sama sobě. Zajímalo by mě v čem a proč si to myslíte?
Odpovím za sebe, jak to vnímám já. Slovo "odputění si" má různé konotace, kadý si pod tím můe dosadit svoje vysvětlení. (I slovo "zima" má různé interpretace. Já "mrznu" u při +10 °C, kolega a při -10 °C).
"Odputění si" beru jako umět se smířit s tím, e něco nějak proběhlo, ale mohlo být z mé strany lepí. Myslím, e člověk reaguje tak, jak v tom okamiku dokáe nejlépe. Za hodinu/týden by se třeba rozhodl lépe nebo jinak, protoe vechno má vývoj. Jestli bude monost přítě, změním to... Něco na způsob japonského kaizen. Umět pustit mylenky o selhání nebo nedokonalosti a snait se pro přítě o lepí řeení. Vdycky záleí na závanosti i okolnostech. Při úmrtí kamarádky se mi nějaký čas vracely mylenky na situace, kdy jsem neměla čas, jak by si ona přála (měla víc volna). Racionálně jsem to měla v sobě zpracované, ale emoce to braly jinak. A připomínaly mi momenty, kdy jsem moná mohla něco odsunout, sejít se atd. Tehdy jsem se rozhodovala v únavě, co je pryč, to nevrátí. Některé "odputění si" člověk prostě musí odít, dát si čas.
Není tady
Díky Irmo Pro mě "odputění" jde ruku v ruce s výčitkou, a u vůči sobě nebo někomu jinému. V tvém případě to vnímám spí jako lítost nad nevyuitým potenciálem. Kamarádka by ti určitě neměla co odpoutět, protoe kadý má právo na to být unavený a nemít náladu na společnost. Jak u někdy někdo poznamenal, není důleitá kvantita, ale kvalita. Jetě jednou díky za odpověď
Není tady
Palomita napsal(a):
Irma napsal(a):
Otázky:
3. Jak si představujete ideální dovolenou? Kde? A na jak dlouho?1. Nic, co má konzistenci slimáka
2. skřivan
3. Doma, s jednodenními výlety po okolí a z toho minimálně jeden den na vodě ve člunu
Odpovědět
Co má konzistenci slimáka taky nemusím, ale třeba houby s octem miluju.
Jsem u na stará kolena skřivan, ač se tomu divím. Velkou část svého ivota jsem byla sova. Teď u ne. Dokáu stejně jako Pal ráno před prací vyprat, udělat mnohé, a kdybych nestihla ranní kávu, jsem celý den nepouitelná.
Dovolenou bych chtěla mít u moře, teď asi s vietnamskými vnoučaty. Bezproblémovou. To asi ale v dnení době není reálné 😰
Není tady
Palomita napsal(a):
Díky Irmo Pro mě "odputění" jde ruku v ruce s výčitkou, a u vůči sobě nebo někomu jinému. V tvém případě to vnímám spí jako lítost nad nevyuitým potenciálem. Kamarádka by ti určitě neměla co odpoutět, protoe kadý má právo na to být unavený a nemít náladu na společnost. Jak u někdy někdo poznamenal, není důleitá kvantita, ale kvalita. Jetě jednou díky za odpověď
Já jsem sem chtěla napsat něco hodně intimního, ale nějak mi to nelo 😰
Asi to tak má být.
Není tady
rino
Není tady
Ok. Dík. ❤️
Není tady
Otázka: Co "vidíte", kdy před usínáním zavřete oči?
Já hrozně moc mnoho.
Vidím různé barevné fleky, které můu "honit" a nedohoním, nebo náznaky věcí, které bych chtěla nakreslit, ale vzhledem k usínání to u neudělám, tehdy si říkám e je to koda... Kdybych vstala a kreslila to, nevím co by se dělo. 😗 Mám z toho tak trochu strach.
Není tady
Asi podle únavy. Někdy imaginární krajinu, takovou postupně zamlenou, větinou nic. Pár let zpět, na podzimní dovolené, to bylo usínání plné obrazů, kdy procházím nějakým nekonečným sadem, vude na zemi třeňové květy, ale na větvích nad hlavou jabloňové. Jemné barvy, ádná vůně.
Není tady
1. Jaké jsou vae oblíbené barvy?
2. Co ve vás vyvolá větí emoce - východ nebo západ slunce?
3. Máte rády vůni vanilky v parfémech?
1/ Modrou, bílou, edohnědou, červeně zrzavou, levandulovou.
2/ Východ.
3/ Ne.
Není tady
Irma napsal(a):
1/ Modrou, bílou, edohnědou, červeně zrzavou, levandulovou.
2/ Východ.
3/ Ne.
1. černou, námořnickou, červenou, růovou, khaki a edohnědou.
2. Východ.
3. Miluju vanilku!
Není tady
1. Sledovali jste někdy nějakou reality show? Pokud ano, která se vám líbila?
2. Ideální bydlení by bylo: velké město, malé město, vesnice, cizina (kde?)...... domek, panelák...?
3. Jaký styl oblečení máte nejraději? Sportovní, elegantní.... atd.
Není tady
vrabčák napsal(a):
rina napsal(a):
Přidávám se jako první:
1. Má se tříletému děcku povolit dětský tablet, nebo ne?
2. Jak se věnujete oficiálním vystoupením/koncertům, soutěním, zkoukám svých dětí, vnoučat z čehokoliv?
3. Kdy se vás někdo dnes zeptá, jak se máte, odpovíte mu upřímně?
🍀1) Hodně se mi to příčí, podle mne stačí o dost později. Raději co nejvíc procházek, sportovat, číst mu a vyprávět, zpívat s ním, kreslit a malovat, hrát společenské a deskové hry, chodit do divadla a hrát divadlo doma..., trochu ho zapojovat do domácích prací.
2) Na koncerty dětí v ZU jsem se těila, kolních představení a účinkování jsem se taky ráda zúčastňovala.
3) Spoustu let jsem odpovídala, e se mám dobře, i kdy to vdycky nebyla úplně pravda. Lhát jsem nechtěla, ale ani přenáet na druhé své starosti. Teď u říkám větinou jen pravdu pravdoucí. Ale záleí na tom, komu ji říkám. Kdy vím, e se někdo ptá jen formálně, odpovím mu podobně jako tehdy.
Otázky:
3. Co se ti líbí a naopak nelíbí na dneních mladých lidech?
1. Neviem presne, ako sa volá, ale je to o bohyniach, čarodejniciach a iných enských postavách z (r§znych) mytológií.
2. Ak to pôjde, tak Rumunsko v menej skupinke, kadopádne Gadrskú dolinu (SR) a hula skupinou a chcela by som vežmi aj predĺený víkend v ČR, kombináciu kultúra + spoločenské + kamarátske + zoo a ďalie...
3. Páči sa mi úprimnos, otvorenos, bezprostrednos, tolerantnos, zvedavos, humor a sebavedomie. A to isté - keď sa to preenie - mi lezie na nervy....
Není tady
Soleil napsal(a):
Odpovědi na otázky vrabčáka:
1) Mám rozečtené maminčiny povídky a fejetony. U některých brečím, u některých se směju, některý jsou dojemný...Trochu je zkoriguju a budu se snait je vydat jako kníku. Mamince jsem to slíbila.
2) Plánuju být na zahradě a v domě po mojí mamince. Je to na vesnici. Trochu to tam renovuju a upravuju.
3) Dnení mladí lidé (aspoň ti, s kterými já se potkávám) jsou převáně skvělí. V něčem jsou jiní, v něčem stejní jako jsme byli my. Byla jsem tento týden předsedkyně maturitní komise na jednom starobylém gymnáziu a mám jen ty nejlepí dojmy...
Moje otázky:
1) Litujete v ivotě něčeho? Udělali byste něco jinak?
2) Kdo nebo co je pro vás v ivotě nejdůleitějí?
3) Jaká je vae nejoblíbenějí kniha?
1: Ak aj áno, obávam sa, e by som to znovu urobila rovnako... alebo aspoň podobne. V tomto som marná, marná a marná
2. Cíti, myslie, hovori a robi "to, čo je správne", čo sa ako definuje, ale pocitovo viem presne, kedy sa od toho odkláňam, a kedy to ijem.
3. To sa mení v čase, ale stálice sú Herriotove príbehy, niektoré sebazdokonažujúce knihy a momentálne fičím na detektívkach
Není tady
LENNNA napsal(a):
vrabčák napsal(a):
Otázky:
3. Co se ti líbí a naopak nelíbí na dneních mladých lidech?1. Metoda Bullet Journal: Zhodnote včerejek, uspořádejte si dneek a naplánujte zítřek
2. Na léto neplánuji vůbec nic. Ani si neberu dovolenou nějak v kuse. Vezmu si tak různě den, dva, kdy bude hezky. A nejraději budu za klid - na zahradě nebo u vody s kníkou.
3. Nelíbí se mi jejich a příliné sebevědomí, drzost, nevychovanost (nezdravení apod.). Dodám, e samozřejmě nemyslím vechny.
A líbí se mi přiměřené sebevědomí, odvaha, umí jazyky lépe ne my, nestydí se, nepodceňují se.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
OTÁZKY:
1. Kniha, která je tvá srdcovka.
2. Film, který je tvá srdcovka.
3. Co by sis přál/a dlouho zkusit, ale nemá na to odvahu?
1. Viacero, viď odpoveď vyie...
2. Tie viac, napr. Místo splnených přání...
3. Otvori psí hotel/kôlku/útulok...
Není tady
Irma napsal(a):
1. Zelená, zelená, zelená
2. Oboje, ale kadý jiné
3. Je to moje podmínka, aby byla přítomna
Není tady
LENNNA napsal(a):
1. Sledovali jste někdy nějakou reality show? Pokud ano, která se vám líbila?
2. Ideální bydlení by bylo: velké město, malé město, vesnice, cizina (kde?)...... domek, panelák...?
3. Jaký styl oblečení máte nejraději? Sportovní, elegantní.... atd.
1. Určitě, ale teď si nevybavím ádnou, která by mi utkvěla v paměti, jakoe nej.. Hmm, moná Trosečník a nebo takové ty postapokalyptické..?
2. Ideální bydlení je kdekoli s ideálními lidmi, ti jsou důleitějí, ne místo jako takové.
3. Pohodlný styl za jakýchkoli okolností
Není tady
1/ Ne.
2/ Velké město, velký byt, v cizině, za Velkou louí. (Kdy mám tu monost výběru
3/ Elegantní, ale rozhodně pohodlné.
Není tady