Oznámení

18. září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

18. září : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#401 26. 8. 2021 10:28

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Re: Tři otázky podle riny

rina napsal(a):

1. Věříte v ufo?
2 . Věříte na šamany?
3 . Věříte v chemtrails?

Můžete napsat, proč ano/ne?

1. Čiastočne.
2. Nie že verím, ale zažívam.
3. Áno.

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#402 26. 8. 2021 10:32

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

LENNNA napsal(a):

1. Čím jsi chtěla být (zaměstnání), když jsi byla malá - mladá? A vyšlo to?
2. Jaké zaměstnání bys chtěla vykonávat (kdo je v důchodu, tak myšleno v produktivní době), kdyby nebylo žádné omezení, proč by to nešlo nebo proč to nevyšlo.
3. Dnes jsem četla zajímavou (no, asi jen pro někoho big_smile ) myšlenku od Osmanyho Laffity, a to, že v Čechách je tolik rozvodů, protože o sebe české ženy nepečují. Co si o tomto názoru myslíš?

1. Indiánkou alebo spisovatežkou - ani jedno nevyšlo (alebo len čiastočne).
2. Fyzioterapiu malých domácich zvierat. Plus hotel/škôlku/útulok pre psov.
3. Preňho je určite pravdivý, podža mňa je to brutálne zjednodušenie a prehodenie viny na jednu stranu. Neznášam zovšeobecnenia.

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#403 26. 8. 2021 10:38

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

LENNNA napsal(a):

eremuruss napsal(a):

LENNNA napsal(a):

1. Čím jsi chtěla být (zaměstnání), když jsi byla malá - mladá? A vyšlo to?
2. Jaké zaměstnání bys chtěla vykonávat (kdo je v důchodu, tak myšleno v produktivní době), kdyby nebylo žádné omezení, proč by to nešlo nebo proč to nevyšlo.
3. Dnes jsem četla zajímavou (no, asi jen pro někoho big_smile ) myšlenku od Osmanyho Laffity, a to, že v Čechách je tolik rozvodů, protože o sebe české ženy nepečují. Co si o tomto názoru myslíš?

1. Chtela jsem byt ilustratorkou knih nebo malirkou taliru  big_smile   sen se neuskutecnil
2.brigadne prodavacka
3.No,kdyz to nekdy vidim nektere zeny o sebe opravdu nepecuji,chybi jim zuby,vlasy sedive nebo velike odrosty,deodorant nevi,ze existuje.Liceni zadne.

Erem, to já chtěla být zase spisovatelkou smile

Uživi sa tým moc nedá (u nás, v USA určite áno a u vás neviem), ale ako koníček tummenupp sa to dá predsa robi aj tak, nie? wink

Brita

Není tady

#404 26. 8. 2021 10:47

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

LENNNA napsal(a):

1. Jaké jsou tvé současné koníčky?
2. Jaké koníčky jsi měla v dětství/mládí/mladším věku - na které nyní není čas nebo prostě jen upadly v zapomnění, ale mělas je ráda?
3. Existuje nějaké téma na diskusi, na které by sis ráda popovídala, ale nikdy se tady v diskusi neobjevilo?
4. Co tě na protějšku zaujme na první pohled nejvíce? Jdeš po ulici a jen si řekneš "to je pěkný chlap" - co tě na něm zaujme na první pohled nejvíce?
5. Které známé osoby jsou ti z nějakého důvodu sympatické? (mohou být i ti, kteří už nejsou mezi námi) Kdo a jaký je ten důvod?

1. Tanec hula, kultúra (všehochu), keď sa dá tak cestovanie, trochu fotenie, cudzie jazyky. A možno zvieratá. A čítanie.
2. Čítanie, robenie projektov, zbierok apod. z ABCčka big_smile , zbieranie pohžadníc, servítok, odznakov (teraz zbieram magnetky z ciest), trochu cudzie jazyky, štrikovanie, vyšívanie, pokusy o šitie, chov zvierat, v dospelosti pokusy o keramiku... Teraz mám pocit, že nestíham NIČ. 
3. Možno výmena pracovných skúseností alebo zážitkov...

Brita

Není tady

#405 26. 8. 2021 10:48

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

Moje otázky:
1. Čo ste hžadali na Babinete, keď ste prišli? Našli ste to?
2. Ako ste strávili leto? Ak ste boli na dovolenke, kde a ako?
3. Ak nie, čo "letného" ste porábali doma?

Brita

Není tady

#406 26. 8. 2021 10:51

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

LENNNA napsal(a):

1. Jaké jsou tvé současné koníčky?
2. Jaké koníčky jsi měla v dětství/mládí/mladším věku - na které nyní není čas nebo prostě jen upadly v zapomnění, ale mělas je ráda?
3. Existuje nějaké téma na diskusi, na které by sis ráda popovídala, ale nikdy se tady v diskusi neobjevilo?
4. Co tě na protějšku zaujme na první pohled nejvíce? Jdeš po ulici a jen si řekneš "to je pěkný chlap" - co tě na něm zaujme na první pohled nejvíce?
5. Které známé osoby jsou ti z nějakého důvodu sympatické? (mohou být i ti, kteří už nejsou mezi námi) Kdo a jaký je ten důvod?

4. Charizma, skôr zaujímavý a nevšedný výzor ako "bežná krása". A inak pohžad a úsmev.
5. Dalajláma, pápež, Sting, nᚠVladimír Krčméry, prezidentka, apod. - žudia, čo vlastným životom (alebo sa o to snažia) pozitívne ovplyvňujú ostatných, dianie okolo seba apod. Bez ohžadu na profesiu, ale s ohžadom na dosah, aký majú...

Brita

Není tady

#407 26. 8. 2021 11:01

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

Blossom opět s vámi napsal(a):

Řeším to hlavně v hlavě ( nepřehlédnutelný úbytek energie, "náhlé" (wink ) přibrání asi 7 kil (to se snažím řešit i prakticky úpravou stravy a pohybu - leč nedaří se), ale i další různá zdravotní omezení, která mi zmenšují radost z pohybu. No a k tomu i nějaké další problémy, které zde nechci vypisovat.
Možná že nad tím často přemýšlím proto, že to přišlo "náhle" - během roku, dvou. Předtím jsem byla fyzicky zdravá jak řípa a i po padesátce se zdálo, že mě fyzicky nic neomezuje a neomezí dumbom

Prostě se musím nějak překlenout z pozice paní ve středních prima letech do pozice starší paní.
Asi to chce trochu času a pokory, kterou se učím...visslakapitulation

Ja to neriešim, s úbytkom síl a pribúdaním neduhov "bojujem" primeraným pohybom a dobrou náladou a v poslednom čase dostávam komplimenty, že na svoj vek nevyzerám/nepôsobím... Ale na konci škols. roka som sa cítila na 80%, tak tuším o čom hovoríš lol . Našastie to cez prázdniny prešlo. Podža mňa je psychika primárna a fyzično ju len poslúcha... väčšinou.

Brita

Není tady

#408 26. 8. 2021 11:02

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

vera napsal(a):

snažím se hýbat, pracuji na zahradě-máme ji ve svahu, takže nahoru a dolů, turistika, kolo a .............velká úprava stravy
když to srovnám, jak jsem jedla před 10 lety.................velký rozdíl
a to nejdůležitější................POZITIVNÍ MYŠLENÍ...........NASMÁT SE S NĚKÝM
mít koníčky

tummenupp stolt

Brita

Není tady

#409 26. 8. 2021 11:05

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

Irma napsal(a):

1. Viděly jste někdy u jezdeckých koní víc kluků nebo holek?
2. Umíte nosit nízké ponožky do tenisek, aniž by se vám shrnovaly?
3. Šišláte na kotě nebo štěně, které vidíte poprvé?

1/ Já viděla jen jednoho kluka a jinak samé holky.
2/ Neumím. Nezáleží na materiálu, značce, botě - prostě je neumím nosit.
3/ Netušila jsem to o sobě, ale šišlám big_smile

1. Nerozlišujem to. big_smile
2. Asi som to neskúšala, neviem.
3. Občas mi to ujde rodna

Brita

Není tady

#410 31. 8. 2021 20:22

Serigala
♥♥♥♥---

Palomita napsal(a):

Serigala napsal(a):

Ahoj, tak taky přidám svůj názor. wink
Nemyslím si že je tolik rozvodů pro zanedbaný vzhled žen,ale dělala jsem kdysi anketu kdy většina můžu odpověděli že jim vadí že se jejich žena o sebe přestala starat. Krátce na to co spolu odsouhlasili společný život a úplně definitivně poté co založili rodinu. A můj názor že tomu tak velmi často je, je postavený na pozorování situace  v úzkém i širším okolí a nejen v
Čechách.
Bohužel jakmile ženská přibere, má neupravené vlasy, vytahané třičko a tak dále, není to ta stejná ženská jako byla.
Já znám pohlednou ženu kterou muži opouští, ta tvář ani postava ji nestačí , protože její povaha je tak trochu nešastná. 
No ale i muži o sebe přestávají dbát a to je taky někdy síla. big_smile

Ne nadarmo se říká, že žena doufá, že muže po svatbě změní, zatímco muž doufá, že se žena po svatbě nezmění big_smile

Nó ano lol  wink

Není tady

#411 5. 9. 2021 17:09

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

Selima napsal(a):

Moje otázky:
1. Čo ste hžadali na Babinete, keď ste prišli? Našli ste to?
2. Ako ste strávili leto? Ak ste boli na dovolenke, kde a ako?
3. Ak nie, čo "letného" ste porábali doma?

1.nevera v manzelstvi-nasla jsem tu co jsem hledala
2.byla jsem na dovolene,moc jsem si to neuzila,vadili me ty sileny vedra,do toho nam na dovolene omemocnel pes,takze jsme jeli driv domu.Ted si udelame jeste prodlouzeny vikend v Jindrichove Hradci,tak doufam,ze za 14 dni,uz vedra nebudou. big_smile
3.maximalne jsem presadila kytky tongue

Za jednu minutu člověk pozná, zda se mu někdo líbí, za hodinu pozná, zda by jej dokázal mít rád či milovat, za jeden den zjistí, jestli by s tou osobou dokázal strávit celý život...ale poté trvá celý život než na tu osobu zapomene.

Není tady

#412 5. 9. 2021 21:46

Irma
♥♥♥♥---

Otázky:
1) Používáte aplikaci mobilnirozhlas.cz? Zajímáte se aktivně o dění v místě bydliště?
2) Sbíráte v přírodě nějaké plody?
3) Nakresleného panáka na chodníku obejdete nebo si skočíte? smile

1/ Používám, zajímám.
2/ Někdy ostružiny, někdy šípky, břečan do vázy.
3/ Vždycky mě to láká, ale pokaždé je tam hodně dětí, tak panáka obejdu. Skočila jsem si jen 1x navečer, bez svědků big_smile

De gustibus non est disputandum. Proti gustu žádný dišputát.

Není tady

#413 6. 9. 2021 9:36

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

Otázky:
1) Používáte aplikaci mobilnirozhlas.cz? Zajímáte se aktivně o dění v místě bydliště?
2) Sbíráte v přírodě nějaké plody?
3) Nakresleného panáka na chodníku obejdete nebo si skočíte?
1. Nie; trochu.
2. Áno, bazu, púpavu, žihžavu, maliny, černice, hríby...
3. Keď som sama, skočím rodna - inak obídem.

Brita

Není tady

#414 13. 9. 2021 18:09

LENNNA
♥♥♥♥♥♥-

Tak letos prý je nejnavštěvanějších krajem Jihočeský kraj hjartatummenupp  Můj oblíbený kraj. Překonal i Prahu prý.
Komu se tam také líbí? A kdo má to štěstí, že tam bydlí?

"Před 150 lety by vás považovali za blázny, pokud byste se zasazovali za konec otroctví. Před 100 lety by se vám smáli za návrh, že by ženy měly mít volební právo. Před 25 lety by vás nazvali perverzním za obhajobu práv gayů. Dnes se nám smějí, když chceme, aby skončilo otroctví zvířat. Jednoho dne se smát nebudou."
- Gary Smith

Není tady

#415 14. 9. 2021 8:15

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

Mne sa páčil Český Krumlov, Zlatá Koruna (tma sme bývali v kempe), splav Vltavy, Rožmberk.... A aj pobyty na samote pri ČB, v lone prírody cool . Je to divoký kraj, ale malebný a má pamiatky, ktoré by som ešte chcela vidie... Mám príbuzných v Kaplici, inak s ním nie som nijako spojená. Hoci mne sa páči v ČR skoro všade (kde som teda zatiaž bola big_smile ).
(Bola sopm v ČK pred koronou a podža počtu turistov som už vtedy mala dojem, že kam sa hrabe Praha stolt ... Davy bolo nutné rozráža, šóry všade, reštiky narvané, lístky do tamojšieho divadla/divadiel vypredané mesiace dopredu... len na tej Vltave bolo kžudnejšie tongue )

Upravil(a) Selima (14. 9. 2021 8:18)

Brita

Není tady

#416 14. 9. 2021 10:06

Blossom opět s vámi
♥♥♥----

LENNNA napsal(a):

Tak letos prý je nejnavštěvanějších krajem Jihočeský kraj hjartatummenupp  Můj oblíbený kraj. Překonal i Prahu prý.

Mně se tam také líbí, za týden tam jedu na dovolenou.

Upravil(a) Blossom opět s vámi (14. 9. 2021 10:07)

Není tady

#417 14. 9. 2021 12:29

LENNNA
♥♥♥♥♥♥-

LENNNA napsal(a):

Jééé, tak to v dobrém závidím! A přeji moc krásnou dovolenou!

"Před 150 lety by vás považovali za blázny, pokud byste se zasazovali za konec otroctví. Před 100 lety by se vám smáli za návrh, že by ženy měly mít volební právo. Před 25 lety by vás nazvali perverzním za obhajobu práv gayů. Dnes se nám smějí, když chceme, aby skončilo otroctví zvířat. Jednoho dne se smát nebudou."
- Gary Smith

Není tady

#418 14. 9. 2021 17:54

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

LENNNA napsal(a):

LENNNA napsal(a):

My se o vikendu jedeme podivat do Jindrichova Hradce big_smile

Za jednu minutu člověk pozná, zda se mu někdo líbí, za hodinu pozná, zda by jej dokázal mít rád či milovat, za jeden den zjistí, jestli by s tou osobou dokázal strávit celý život...ale poté trvá celý život než na tu osobu zapomene.

Není tady

#419 15. 9. 2021 16:31

LENNNA
♥♥♥♥♥♥-

eremuruss napsal(a):

LENNNA napsal(a):

My se o vikendu jedeme podivat do Jindrichova Hradce big_smile

Erem, také přeji hezkou víkendovou dovolenou!

- Gary Smith

Není tady

#420 20. 9. 2021 11:12

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

1. Máte obžúbené výletné miesto vo svojom okolí? (Ak áno, ktoré to je?)
2. Rezané alebo kochlíkové kvety? (A - prečo?)
3. Činnosti (čítanie, písanie, učenie sa, stretávanie, filmy, divadlo, cvičenie) - radšej naživo alebo online? A prečo?

Brita

Není tady

#421 22. 9. 2021 9:37

Palomita
♥♥♥♥♥♥-

Selima napsal(a):

1. Máte obžúbené výletné miesto vo svojom okolí? (Ak áno, ktoré to je?)
2. Rezané alebo kochlíkové kvety? (A - prečo?)
3. Činnosti (čítanie, písanie, učenie sa, stretávanie, filmy, divadlo, cvičenie) - radšej naživo alebo online? A prečo?

1. Les a louky.. ideálně za svítání nebo za soumraku. Podzim je na takových místech přímo úchvatný hjarta
2. Oboje. Nemám preferenci, odchází mi to všechno stejně big_smile
3. Většinou online, doma. Zabere to méně času a nemusím nic plánovat. tummenupp

Kdo chce hledá způsoby, kdo nechce hledá důvody.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí