Oznámení

6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#351 6. 8. 2021 12:36

Palomita
♥♥♥♥♥♥-

Re: Tři otázky podle riny

Blossom opět s vámi napsal(a):

Řeším to hlavně v hlavě ( nepřehlédnutelný úbytek energie, "náhlé" (wink ) přibrání asi 7 kil (to se snažím řešit i prakticky úpravou stravy a pohybu - leč nedaří se), ale i další různá zdravotní omezení, která mi zmenšují radost z pohybu. No a k tomu i nějaké další problémy, které zde nechci vypisovat.
Možná že nad tím často přemýšlím proto, že to přišlo "náhle" - během roku, dvou. Předtím jsem byla fyzicky zdravá jak řípa a i po padesátce se zdálo, že mě fyzicky nic neomezuje a neomezí dumbom

Prostě se musím nějak překlenout z pozice paní ve středních prima letech do pozice starší paní.
Asi to chce trochu času a pokory, kterou se učím...visslakapitulation

Musí to být náročné na psychiku, když člověka potká víc omezujících věcí najednou. Ale co lze změnit, změnit a co nelze, přijmout a zase zkusit žít jinak podle aktuálních fyzických i psychických schopností. Nemá cenu se s tím trápit nebo bojovat. S tím překlenutím pozice.. mluvila jsem s mojí máti, které bude za pár let 80 let a říká, no jo, když já se v hlavě pořád cítím na 25 big_smile Takže v tuto chvíli je to 25 let stará mladice s velmi pomalým životním tepem smile Je zbytečné tíhnout k něčemu, co už se nevrátí nebo nedá změnit. I tento současný stav nabízí možnosti i když možná ještě skryté. Její spokojenost spočívá hlavně v tom, že si uvědomila, že už opravdu "nemusí" a naopak může si dovolit ten luxus zpomalit a když se zrovna necítí, tak "prokrastinovat". Po všech těch oddřených letech si to zaslouží. Člověk si musí uvědomit, že je sám sobě největším kritikem. A přehnané ego či sebevědomí k tomu taky patří. Správně jsi vystihla, že s pokorou se životní změny dají přijmout snáz. tummenupp

Kdo chce hledá způsoby, kdo nechce hledá důvody.

Není tady

#352 6. 8. 2021 14:31

Judyna
♥♥♥♥♥♥♥

Blossom opět s vámi napsal(a):

Judyna napsal(a):

ano, musí se řešit, a to pořád, nebát se HO a umět ho přijmout, pořád s tím zápasím....

Já stáří teda zatím vůbec neřeším, poněvadž se mě netýká big_smile

Tak - ono nás doběhne, ať ho řešíme nebo ne...winkstolt

Samozřejmě. Proto se tomu taky chechtám. To prostě příjde ať chceš nebo ne, je to přirozená věc, která s sebou nese určitá omezení. Jde o úbytek sil, opotřebení organismu, nedej bože nějaká nemoc.

Jakmile si uvědomíš svoji pravou hodnotu, bude se okolo tebe točit celý svět.
Rozhodnutí osvobozuje.

Není tady

#353 6. 8. 2021 14:35

Judyna
♥♥♥♥♥♥♥

Palomito, naše maminky jsou asi podobně nastavené. Slýchávám přesně to, co ty - hlava by chtěla, ale tělo už nemůže. Mamka tvrdí, že ten přelom přišel po 80ce. To prý začala cítit, že na ni "leze stáří" :-)

Rozhodnutí osvobozuje.

Není tady

#354 6. 8. 2021 20:54

vrabčák
♥♥♥♥♥♥♥

Judyna napsal(a):

ano, musí se řešit, a to pořád, nebát se HO a umět ho přijmout, pořád s tím zápasím....

Já stáří teda zatím vůbec neřeším, poněvadž se mě netýká big_smile

Judyno, tak to musí být moc krásný pocit! big_smile  tummenupp To jsou ti sportovci, kteří prostě své tělesné schránce nedají vůbec pokoj. wink

Je zcela zbytečné se ptát, jaký má život smysl.
Má takový smysl, jaký mu dáme.
                                                           Seneca

Není tady

#355 6. 8. 2021 20:59

vrabčák
♥♥♥♥♥♥♥

vera napsal(a):

snažím se hýbat, pracuji na zahradě-máme ji ve svahu, takže nahoru a dolů, turistika, kolo a .............velká úprava stravy
když to srovnám, jak jsem jedla před 10 lety.................velký rozdíl
a to nejdůležitější................POZITIVNÍ MYŠLENÍ...........NASMÁT SE S NĚKÝM
mít koníčky

I s nezbytnou POKOROU tummenupp!

Seneca

Není tady

#356 6. 8. 2021 21:03

vrabčák
♥♥♥♥♥♥♥

Judyna napsal(a):

Palomito, naše maminky jsou asi podobně nastavené. Slýchávám přesně to, co ty - hlava by chtěla, ale tělo už nemůže. Mamka tvrdí, že ten přelom přišel po 80ce. To prý začala cítit, že na ni "leze stáří" :-)

godlike  storstark

Seneca

Není tady

#357 6. 8. 2021 21:05

Palomita
♥♥♥♥♥♥-

Judyna napsal(a):

To je dobrý tummenupp

Není tady

#358 7. 8. 2021 9:32

Judyna
♥♥♥♥♥♥♥

No jo, copak naše maminka. Nedávno jsem jí říkala, že jsem MĚLA narozeniny. "Jó a kolik ti vlastně je?.....Tolííík?"
No a takhle my si žijem.

Rozhodnutí osvobozuje.

Není tady

#359 7. 8. 2021 9:58

Palomita
♥♥♥♥♥♥-

Judyna napsal(a):

No jo, copak naše maminka. Nedávno jsem jí říkala, že jsem MĚLA narozeniny. "Jó a kolik ti vlastně je?.....Tolííík?"
No a takhle my si žijem.

lol To se mě nemůže stát, zanechala jsem nezapomenutelnou stopu a máti to má všechno moc dobře spočítaný. Nezapomíná pravidelně připomínat big_smile

Není tady

#360 7. 8. 2021 11:55

vrabčák
♥♥♥♥♥♥♥

Judyna napsal(a):

No a takhle my si žijem.

Moc hezké! lol

Seneca

Není tady

#361 7. 8. 2021 19:57

LENNNA
♥♥♥♥♥♥-

Judyna napsal(a):

No a takhle my si žijem.

Tak to je sranda! big_smilegodliketummenupptummenupp

"Před 150 lety by vás považovali za blázny, pokud byste se zasazovali za konec otroctví. Před 100 lety by se vám smáli za návrh, že by ženy měly mít volební právo. Před 25 lety by vás nazvali perverzním za obhajobu práv gayů. Dnes se nám smějí, když chceme, aby skončilo otroctví zvířat. Jednoho dne se smát nebudou."
- Gary Smith

Není tady

#362 8. 8. 2021 10:00

rina
♥♥♥♥♥♥♥

LENNNA napsal(a):

1. Jaké jsou tvé současné koníčky?
2. Jaké koníčky jsi měla v dětství/mládí/mladším věku - na které nyní není čas nebo prostě jen upadly v zapomnění, ale mělas je ráda?
3. Existuje nějaké téma na diskusi, na které by sis ráda popovídala, ale nikdy se tady v diskusi neobjevilo?
4. Co tě na protějšku zaujme na první pohled nejvíce? Jdeš po ulici a jen si řekneš "to je pěkný chlap" - co tě na něm zaujme na první pohled nejvíce?
5. Které známé osoby jsou ti z nějakého důvodu sympatické? (mohou být i ti, kteří už nejsou mezi námi) Kdo a jaký je ten důvod?

1. Úklid, úklid, úklid.
2. Malování, šachy, čtení, ruční práce, běh, psychologie... A tak všelijak od všeho kousek. Byla jsem polyhistor.
3. Ano.
4. Oči, ruce, hlas, co z něj cítím, jak "vyzařuje",..., ale to vím až dnes, ne vždy jsem se tím řídila, škoda! Dnes už to nenapravím. dudlik
5. Občas se dočtu někde něco o lidech, které neznám a jsou obdivuhodní. Naposledy vnučka "majora Zemana".

Klid v duši přeji všem.

Není tady

#363 12. 8. 2021 20:47

LENNNA
♥♥♥♥♥♥-

Teď čtu na facebooku:
"Přesně za měsíc to bude přesně 20 let od útoků na WTC. Říká se, že  tuhle událost si pamatuje úplně každý - tak to chceme vyzkoušet. Prosíme, napište nám do komentářů, co jste dělali, když jste se doslechli, co se právě stalo."

Je tam 19.000 komentářů a ačkoliv jsem samozřejmě četla či prolétla jen zlomek z nich, tak tam naprosto všichni přesně ví, co zrovna tenkrát dělali, když se to dozvěděli.
Prosím vás, je tu někdo, kdo to neví? big_smile Protože si přijdu jako absolutní mimoň, protože já to vůbec netuším. Jak si někdo může pamatovat, co dělal před 20 lety? vabig_smile

"Před 150 lety by vás považovali za blázny, pokud byste se zasazovali za konec otroctví. Před 100 lety by se vám smáli za návrh, že by ženy měly mít volební právo. Před 25 lety by vás nazvali perverzním za obhajobu práv gayů. Dnes se nám smějí, když chceme, aby skončilo otroctví zvířat. Jednoho dne se smát nebudou."
- Gary Smith

Není tady

#364 12. 8. 2021 20:48

Irma
♥♥♥♥---

1. Viděly jste někdy u jezdeckých koní víc kluků nebo holek?
2. Umíte nosit nízké ponožky do tenisek, aniž by se vám shrnovaly?
3. Šišláte na kotě nebo štěně, které vidíte poprvé?

1/ Já viděla jen jednoho kluka a jinak samé holky.
2/ Neumím. Nezáleží na materiálu, značce, botě - prostě je neumím nosit.
3/ Netušila jsem to o sobě, ale šišlám big_smile

De gustibus non est disputandum. Proti gustu žádný dišputát.

Není tady

#365 12. 8. 2021 21:07

Irma
♥♥♥♥---

Lennno, tuto událost si pamatuji velmi dobře, protože se tam čerstvě odstěhovala provdaná kamarádka a já byla doma s hnusnou angínou. Ale řadu jiných událostí před 20 lety si nepamatuji smile

Není tady

#366 12. 8. 2021 22:37

vrabčák
♥♥♥♥♥♥♥

LENNNA napsal(a):

1. Jaké jsou tvé současné koníčky?
2. Jaké koníčky jsi měla v dětství/mládí/mladším věku - na které nyní není čas nebo prostě jen upadly v zapomnění, ale mělas je ráda?
3. Existuje nějaké téma na diskusi, na které by sis ráda popovídala, ale nikdy se tady v diskusi neobjevilo?
4. Co tě na protějšku zaujme na první pohled nejvíce? Jdeš po ulici a jen si řekneš "to je pěkný chlap" - co tě na něm zaujme na první pohled nejvíce?
5. Které známé osoby jsou ti z nějakého důvodu sympatické? (mohou být i ti, kteří už nejsou mezi námi) Kdo a jaký je ten důvod?

1) Hudba, knížky, plavání, procházky.
2) Knihomol, hudba, plavání, atletika (sprint, skok do dálky), vybíjená, badminton, turistika, sbírání ubrousků, pohledů, nálepek, odznaků, kamínků a mušliček.
3) Zatím mě nenapadlo.
4) Oči - pohled, postava a držení těla, celkové sympatie, ruce, (hlas).
5) Jarek Nohavica; Hanka a Petr Ulrychovi; Jiří Pavlica, Alice Holubová a další členové Hradišťanu; Václav Hudeček, Josef Špaček, Pavel Šporcl, Jitka Šuranská... grater; Josef Prokop - varhaník, moderátor, aj.

Seneca

Není tady

#367 13. 8. 2021 12:19

rina
♥♥♥♥♥♥♥

Irma napsal(a):

1. Viděly jste někdy u jezdeckých koní víc kluků nebo holek?
2. Umíte nosit nízké ponožky do tenisek, aniž by se vám shrnovaly?
3. Šišláte na kotě nebo štěně, které vidíte poprvé?

1. Vždycky jenom holky.
2. Ty nízké ano, bez problémů, ale teď jsem ze zvědavosti koupila takové krajkové, co jsou jenom na prsty a patu, asi do vysokých přezkáčů, a to bylo o nervy. Za chvíli mi to drželo jen na palci, tak po pátém srolování jsem je oboje, bílé a šedé, vyhodila do koše. Škoda stovky.
3. Na svá zvířata ne, zato až teď jsem si uvědomila jednu věc, že totiž dokud vnučka nemluvila, já na ni nešišlala, dokonce ani moc zdrobnělin. Ale jak začlo ťoťo, ajoj, ťaďi... a tak, tak jsem začla šišlat taky.
😋🥰🤡

Klid v duši přeji všem.

Není tady

#368 14. 8. 2021 14:45

Judyna
♥♥♥♥♥♥♥

Leno, já si také pamatuju, co jsem tenkrát 11. září dělala, když jsem se to dozvěděla. Bylo to dost hrozné, tak asi proto.

Rozhodnutí osvobozuje.

Není tady

#369 14. 8. 2021 17:12

rina
♥♥♥♥♥♥♥

Já si to nepamatuju. Myslím že jsem to postřehla až mnohem později, a hned jsem hledala, jestli to náhodou někdo nevyprovokoval někdo jiný, než se psalo. Taky že jo.
Dnes těžko říct.
Provokace jak vyšitá, kdoví proč.

Klid v duši přeji všem.

Není tady

#370 14. 8. 2021 21:00

LENNNA
♥♥♥♥♥♥-

Judyna napsal(a):

Leno, já si také pamatuju, co jsem tenkrát 11. září dělala, když jsem se to dozvěděla. Bylo to dost hrozné, tak asi proto.

Já vůbec! Jsem fakt překvapená, že většina lidí ano. Asi Alzheimer dumbombig_smile

- Gary Smith

Není tady

#371 15. 8. 2021 10:25

rina
♥♥♥♥♥♥♥

1. Máte chytrý telefon a využíváte ho plně, nebo jenom základní funkce?
2. Máte rádi svoji práci? Měli jste někdy práci, kde jste se necítili dobře?
3. Máte dobré vztahy ve své nejbližší rodině, ve svém okolí?

Klid v duši přeji všem.

Není tady

#372 15. 8. 2021 16:38

Serigala
♥♥♥♥---

LENNNA napsal(a):

Teď čtu na facebooku:
"Přesně za měsíc to bude přesně 20 let od útoků na WTC. Říká se, že  tuhle událost si pamatuje úplně každý - tak to chceme vyzkoušet. Prosíme, napište nám do komentářů, co jste dělali, když jste se doslechli, co se právě stalo."

Je tam 19.000 komentářů a ačkoliv jsem samozřejmě četla či prolétla jen zlomek z nich, tak tam naprosto všichni přesně ví, co zrovna tenkrát dělali, když se to dozvěděli.
Prosím vás, je tu někdo, kdo to neví? big_smile Protože si přijdu jako absolutní mimoň, protože já to vůbec netuším. Jak si někdo může pamatovat, co dělal před 20 lety? vabig_smile

Leno to je zajímavý že si to nepamatuješ ale nemůže to být proto že jsi byla ještě malá?  A nebo jsi to z paměti jednoduše vytěsnila třeba proto ,že to byla naprosto děsívá a doslova neuvěřitelná záležitost se kterou se má mozek potíže vypořádat 
Někdy to tak je, i kdyź jiní to mají zase tak že to děsivé naopak nelze zapomenout. Zůstává to v paměti do konce životů.
A ono to bylo šíleně děsivý.

Není tady

#373 15. 8. 2021 19:15

LENNNA
♥♥♥♥♥♥-

rina napsal(a):

1. Máte chytrý telefon a využíváte ho plně, nebo jenom základní funkce?
2. Máte rádi svoji práci? Měli jste někdy práci, kde jste se necítili dobře?
3. Máte dobré vztahy ve své nejbližší rodině, ve svém okolí?

1. Mám už dlouho a asi ho využívám... já nevím, co znamená "plně", tak těžko soudit, ale používám ho hodně a plno funkcí využívám.
2. Mám jí ráda, mám výbornou práci a jsem tam moc spokojená. Práce se mi líbí a baví mě. Zde jsem už hodně dlouho, předtím jsem byla jinde a také vždy spokojená, kromě jedné výjimky - ale to nebylo prací, ale šéfem a tam jsem odešla hned ve zkušební době.
3. Mám dobré vztahy, kromě bráchy, ale s tím nevyjde nikdo. Jinak v okolí vyjdu se všem myslím.

- Gary Smith

Není tady

#374 15. 8. 2021 19:17

LENNNA
♥♥♥♥♥♥-

Serigala napsal(a):

LENNNA napsal(a):

Teď čtu na facebooku:

Leno to je zajímavý že si to nepamatuješ ale nemůže to být proto že jsi byla ještě malá?  A nebo jsi to z paměti jednoduše vytěsnila třeba proto ,že to byla naprosto děsívá a doslova neuvěřitelná záležitost se kterou se má mozek potíže vypořádat 
Někdy to tak je, i kdyź jiní to mají zase tak že to děsivé naopak nelze zapomenout. Zůstává to v paměti do konce životů.
A ono to bylo šíleně děsivý.

Serigalo, nene, nebyla jsem malá a ani si nemyslím, že by to pro mě bylo tak děsivé, že jsem to vytěsnila, to si vůbec nemyslím. Spíš asi nebylo důležité si pamatovat, co jsem dělala já v té chvíli.

- Gary Smith

Není tady

#375 15. 8. 2021 19:38

Irma
♥♥♥♥---

1/ Ano, využívám hodně funkcí, ale jen ty, co potřebuji. Je to nenahraditelný sluha.
2/ Moje práce mě moc baví, i kolegové jsou fajn. Jednou jsem z nové práce odešla ještě ve zkušebce. Nechtěla jsem být součástí neférových praktik. Starší paní mě nabádala, ať svůj odchod ještě zvážím, protože na konci roku bývají nadstandardní odměny smile
3/ Bohu díky, ano. V okolí máme sice problematickou sousedku, ale v rámci možností to jde.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí