Oznámení

6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 10. 6. 2021 20:05

rina
♥♥♥♥♥♥♥

Tři otázky podle riny

Odpovězte na tři otázky, nebo kolik chcete, a zadejte tři další, nebo kolik chcete.
Diskutovat o čemkoliv povoleno. 👍

Klid v duši přeji všem.

Není tady

#2 10. 6. 2021 20:18

rina
♥♥♥♥♥♥♥

Re: Tři otázky podle riny

Přidávám se jako první:
1. Má se tříletému děcku povolit dětský tablet, nebo ne?
2. Jak se věnujete oficiálním vystoupením/koncertům, soutěžním,  zkouškám svých dětí, vnoučat z čehokoliv?
3. Když se vás někdo dnes zeptá, jak se máte, odpovíte mu upřímně?
🍀

Upravil(a) rina (10. 6. 2021 20:25)

Klid v duši přeji všem.

Není tady

#3 10. 6. 2021 20:21

rina
♥♥♥♥♥♥♥

Klidně si na své otázky odpovězte sami/y gloria

Klid v duši přeji všem.

Není tady

#4 11. 6. 2021 9:55

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

1. ne       2.nikdy me nebavili ruzne besitky mych deti .......3. vzdycky odpovim,dobre,nemam naladu rozebirat svoje starosti s cizima lidma .

Za jednu minutu člověk pozná, zda se mu někdo líbí, za hodinu pozná, zda by jej dokázal mít rád či milovat, za jeden den zjistí, jestli by s tou osobou dokázal strávit celý život...ale poté trvá celý život než na tu osobu zapomene.

Není tady

#5 11. 6. 2021 11:11

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Rina:
1. Nie.
2. To bolo je rôzne... podža okolností.
3. Stručne, ale pravdivo - to je moje heslo.

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#6 11. 6. 2021 11:35

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

1. Máte nejakú slabos, ktorej neviete odola? (cigarety, parfumy, topánky, hudba, knihy, výlety...) ? Nejakú "závislos"? Ak áno - čo to je?
2. Ako si pomáhate pri horúčavách v práci?
3. Ako žahko/ažko odpúšate? Druhým aj sebe...?

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#7 11. 6. 2021 19:27

vrabčák
♥♥♥♥♥♥♥

rina napsal(a):

Přidávám se jako první:
2. Jak se věnujete oficiálním vystoupením/koncertům, soutěžním,  zkouškám svých dětí, vnoučat z čehokoliv?
🍀

1) Hodně se mi to příčí, podle mne stačí o dost později. Raději co nejvíc procházek, sportovat, číst mu a vyprávět, zpívat s ním, kreslit a malovat, hrát společenské a deskové hry, chodit do divadla a hrát divadlo doma..., trochu ho zapojovat do domácích prací.
2) Na koncerty dětí v ZUŠ jsem se těšila, školních představení a účinkování jsem se taky ráda zúčastňovala.
3) Spoustu let jsem odpovídala, že se mám dobře, i když to vždycky nebyla úplně pravda. Lhát jsem nechtěla, ale ani přenášet na druhé své starosti. Teď už říkám většinou jen pravdu pravdoucí. Ale záleží na tom, komu ji říkám. Když vím, že se někdo ptá jen formálně, odpovím mu podobně jako tehdy.

Otázky:
1. Jakou knížku (knihu) mᚠteď rozečtenou?
2. Co plánuješ na léto, pokud bude vývoj příznivý?
3. Co se ti líbí a naopak nelíbí na dnešních mladých lidech?

Je zcela zbytečné se ptát, jaký má život smysl.
Má takový smysl, jaký mu dáme.
                                                           Seneca

Není tady

#8 11. 6. 2021 20:01

Soleil
♥♥♥♥♥--

Odpovědi na otázky vrabčáka:
1) Mám rozečtené maminčiny povídky a fejetony. U některých brečím, u některých se směju, některý jsou dojemný...Trochu je zkoriguju a budu se snažit je vydat jako knížku. Mamince jsem to slíbila.
2) Plánuju být na zahradě a v domě po mojí mamince. Je to na vesnici. Trochu to tam renovuju a upravuju.
3) Dnešní mladí lidé (aspoň ti, s kterými já se potkávám) jsou převážně skvělí. V něčem jsou jiní, v něčem stejní jako jsme byli my. Byla jsem tento týden předsedkyně maturitní komise na jednom starobylém gymnáziu a mám jen ty nejlepší dojmy...
Moje otázky:
1) Litujete v životě něčeho? Udělali byste něco jinak?
2) Kdo nebo co je pro vás v životě nejdůležitější?
3) Jaká je vaše nejoblíbenější kniha?

Upravil(a) Soleil (11. 6. 2021 20:05)

Není tady

#9 11. 6. 2021 21:12

LENNNA
♥♥♥♥♥♥-

vrabčák napsal(a):

Otázky:

1. Metoda Bullet Journal: Zhodnote včerejšek, uspořádejte si dnešek a naplánujte zítřek
2. Na léto neplánuji vůbec nic. Ani si neberu dovolenou nějak v kuse. Vezmu si tak různě den, dva, když bude hezky. A nejraději budu za klid - na zahradě nebo u vody s knížkou.
3. Nelíbí se mi jejich až přílišné sebevědomí, drzost, nevychovanost (nezdravení apod.). Dodám, že samozřejmě nemyslím všechny.
A líbí se mi přiměřené sebevědomí, odvaha, umí jazyky lépe než my, nestydí se, nepodceňují se.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
OTÁZKY:
1. Kniha, která je tvá srdcovka.
2. Film, který je tvá srdcovka.
3. Co by sis přál/a dlouho zkusit, ale nemᚠna to odvahu?

Upravil(a) LENNNA (12. 6. 2021 8:34)

"Před 150 lety by vás považovali za blázny, pokud byste se zasazovali za konec otroctví. Před 100 lety by se vám smáli za návrh, že by ženy měly mít volební právo. Před 25 lety by vás nazvali perverzním za obhajobu práv gayů. Dnes se nám smějí, když chceme, aby skončilo otroctví zvířat. Jednoho dne se smát nebudou."
- Gary Smith

Není tady

#10 11. 6. 2021 22:09

Barča
♥♥♥♥♥♥-

rina napsal(a):

Přidávám se jako první:
🍀

1. U tříletého dítěte to ještě není o povolování, ale o nabízení -nenabízet.
2. Jak jen to jde. Teď se mí zdá, že se často odehrávají tyto události v časných odpoledních hodinách. Asi příbuzní ostatních dětí nepracují nebo si berou dovolenou na vystoupení.
3. Upřímně, nerozkecávám.

Není tady

#11 12. 6. 2021 4:06

Palomita
♥♥♥♥♥♥-

vrabčák napsal(a):

Otázky:

1. Alena Mornštajnová - Listopád
2. Pracovat, pracovat, pracovat - práce, dům, a další práce. Ale mě to nevadí, "dovolenou" mám hned za okny wink
3. Líbí se mi, že jsou stejní, jako jsme byli my, mají obdobné radosti i starosti. A co jim vůbec nezávidím, že dnes žijí dvojí život - ten reálný a na soc. sítích.

Kdo chce hledá způsoby, kdo nechce hledá důvody.

Není tady

#12 12. 6. 2021 4:13

Palomita
♥♥♥♥♥♥-

LENNNA napsal(a):

OTÁZKY:

1. Z našich Šikmý kostel od Karin Lednické a ze zahraničních asi kniha Hostitel od Stephenie Meyer
2. Hunger games, všechny čtyři big_smile Jeden z mála filmů, který může směle konkurovat své knižní předloze (dle mého wink )
3. Nemám nic takového. Pokud nemám odvahu, nechci to zkusit.. big_smile

Není tady

#13 12. 6. 2021 4:22

Palomita
♥♥♥♥♥♥-

Soleil napsal(a):

1) Litujete v životě něčeho? Udělali byste něco jinak?
2) Kdo nebo co je pro vás v životě nejdůležitější?
3) Jaká je vaše nejoblíbenější kniha?

1. Ne, myslím, že vše je tak, jak má být a i ty "chybné" kroky nás formují, třeba pro lepší rozhodnutí v budoucnu.
2. Ač to vyzní všelijak, život mě naučil, že to musím být já. Děti a manžel jsou samozřejmostí, spolu se zdravím wink 
3. Šikmý kostel

Není tady

#14 12. 6. 2021 8:32

LENNNA
♥♥♥♥♥♥-

Palomita napsal(a):

LENNNA napsal(a):

OTÁZKY:

1. Z našich Šikmý kostel od Karin Lednické a ze zahraničních asi kniha Hostitel od Stephenie Meyer
2. Hunger games, všechny čtyři big_smile Jeden z mála filmů, který může směle konkurovat své knižní předloze (dle mého wink )
3. Nemám nic takového. Pokud nemám odvahu, nechci to zkusit.. big_smile

Musím reagovat, máme podobný vkus možná.... knihu Hostitel také miluji, je moc krásná! Mám jí doma a patří mezi knihy, které mají své místo a neposílám je dál. A Hunger Games také miluju!
(Listopád a Šikmý kostel - na ty se chystám)

"Před 150 lety by vás považovali za blázny, pokud byste se zasazovali za konec otroctví. Před 100 lety by se vám smáli za návrh, že by ženy měly mít volební právo. Před 25 lety by vás nazvali perverzním za obhajobu práv gayů. Dnes se nám smějí, když chceme, aby skončilo otroctví zvířat. Jednoho dne se smát nebudou."
- Gary Smith

Není tady

#15 12. 6. 2021 8:45

LENNNA
♥♥♥♥♥♥-

Selima napsal(a):

1. Máte nejakú slabos, ktorej neviete odola? (cigarety, parfumy, topánky, hudba, knihy, výlety...) ? Nejakú "závislos"? Ak áno - čo to je?

1. Jídlo rodna, vše kolem papíru (takže knihy, ale i papírenské zboží), laky na nehty a facebook dumbom
2. V horku (doufám, že dobře překládám) v práci nejde dělat nic moc a je to tam utrpení. Bohužel jsem v kanceláři, kde není klimatizace, takže jedině větrák a teď jsem si pořídila na stůl ochlazovač vzduchu, tak uvidíme, jestli bude k něčemu.
3. Já jsem pohodář, salámista, takže moc věcí se mě nedotkne, abych je případně musela řešit a následně odpouštět. Takže obecně moc není co odpouště. Ale pak byly asi párkrát okamžiky, které člověka hodně zasáhly a tam už to je s odpouštěním někdy horší. Hodně záleží o co šlo.

- Gary Smith

Není tady

#16 12. 6. 2021 8:48

LENNNA
♥♥♥♥♥♥-

OTÁZKY:
1. Psali/y jste si někdy deník či vedete si diář papírový?
2. Kdybyste se měli odstěhovat do jiného kraje v ČR (než kde bydlíte), který by to byl a proč?
3. Na jaké stránky na internetu nejvíce chodíte?

- Gary Smith

Není tady

#17 12. 6. 2021 9:06

Palomita
♥♥♥♥♥♥-

LENNNA napsal(a):

Musím reagovat, máme podobný vkus možná.... knihu Hostitel také miluji, je moc krásná! Mám jí doma a patří mezi knihy, které mají své místo a neposílám je dál. A Hunger Games také miluju!
(Listopád a Šikmý kostel - na ty se chystám)

storstark Budu ráda, když dᚠpak vědět, jak se ti líbily wink

Není tady

#18 12. 6. 2021 9:14

Palomita
♥♥♥♥♥♥-

Selima napsal(a):

1. Lenošení
2. Chodím do práce brzy ráno a jak je chladný vzduch, všude otevřu okna, jakmile se oteplí, zavírám a zatahuji žaluzie. Chodím bosky a na oblečení lehké šaty.. známá si dávala nohy do škopku se studenou vodou.
4. Snažím se chovat tak, abych neměla výčitky svědomí. Odpouštět asi nemám komu a co, jen zradu a lež nezapomenu nikdy. Nicméně jsem schopná s takovým člověkem i nadále komunikovat, jen mu už nedůvěřuji, to je celé smile

Není tady

#19 12. 6. 2021 9:18

Palomita
♥♥♥♥♥♥-

LENNNA napsal(a):

OTÁZKY:
1. Psali/y jste si někdy deník či vedete si diář papírový?
2. Kdybyste se měli odstěhovat do jiného kraje v ČR (než kde bydlíte), který by to byl a proč?
3. Na jaké stránky na internetu nejvíce chodíte?

1. Snaha několikrát byla, ale nikdy jsem to nedotáhla dál, než na pár stránek smile
2. Asi můj rodný.
3. YT

Není tady

#20 12. 6. 2021 9:20

Palomita
♥♥♥♥♥♥-

Otázky:
1. Která místnost u vás doma je vaše nejoblíbenější a proč?
2. Jaká je vaše nejlepší vlastnost?
3. Jakou pozitivní vlastnost u sebe postrádáte a chtěli byste ji mít a proč?

Není tady

#21 12. 6. 2021 11:52

Barča
♥♥♥♥♥♥-

Selima napsal(a):

1. Jídlo (pokud možno dobré), lenošení, rozečtená kniha, která mě chytla.
2. Už rok mám práci v budově s klimatizací, kde se nedají otevírat okna. Čili poněkud bezmoc.
3.  Jak co, jak komu. Dlouhou dobu mě vůbec nedocházelo,že je možné a žádoucí odpustit sobě.

Není tady

#22 12. 6. 2021 13:02

Barča
♥♥♥♥♥♥-

vrabčák napsal(a):

Otázky::

1.Jack Fairweather: Dobrovolník. Není to veselé čtení, ale vřele doporučuji!
Literatura faktu popisující neuvěřitelný příběh Witolda Pileckého, polského odbojáře, který se po dohodě dobrovolně nechal zavřít do koncentračního tábora Osvětim, aby shromáždil informace a předal je spojencům, pak uprchl, nakonec se zúčastnil Varšavského povstání, po válce se účastnil i protikomunistického odboje, komunisty byl uvězněn a v květnu 1948 popraven.
2. Na začátku července krátkou exkurzi za uměním do ciziny. Původně se měla konat loni v březnu,pak loni v říjnu, pak letos v březnu, tak snad teď a bez ztráty kytičky.
3. Vesměs jsou výborní. Líbí se mi častá "nezaprděnost", častý nenucený zájem, shovívavost a znalost jazyků. To, co se mi nelíbí, není omezeno na mladé. Nelíbí se mi často zacházení s češtinou, pocit, že jimi začal svět a většina tetování. Příjde mi, že většinu toho, co mají na kůži, by si doma na stěnu kvůli kýčovitosti a ošklivostí nepověsili. A nelíbí se mi takoví ti hodně nakynulí mladí. Myslím, že to za našeho mládí nebývalo. Nechci ostrakizovat kvůli postavě, ale v mladém věku se mi to zdá opravdu spíš chorobné.

Není tady

#23 12. 6. 2021 14:08

Irma
♥♥♥♥---

Otázky:

1/ Japonsko: Umenie japonského života.
2/ Občas nakouknout za okolní hranice.
3/ Líbí: Zdravé sebevědomí, znalost jazyků, zájem o ekologii. Nelíbí: Někdy příliš konzumní život, preferování pouze značek (elektronika, obuv atd.), malá odolnost proti zátěži. Ale to asi k teenagerům vlastně patří.

De gustibus non est disputandum. Proti gustu žádný dišputát.

Není tady

#24 12. 6. 2021 14:17

Irma
♥♥♥♥---

Selima napsal(a):

1/ Korálky, bílý kov, parfémy, výlety a kancelářské blbůstky. Závislost: Káva.
2/ Klima.
3/ Druhým snadněji než sobě. Jak kdy, jak v čem. Hodně záleží na okolnostech, vždy dávám šanci.

Není tady

#25 12. 6. 2021 14:30

Irma
♥♥♥♥---

LENNNA napsal(a):

OTÁZKY:

1/ Nemůžu si vybrat 1.
2/ Film Closer (Na dotek).
3/ Moc bych chtěla zkusit flyboard, ale strach by mi to nedovolil big_smile
(Viděla jsem jen ve videu a ten let mě fascinoval).

Upravil(a) Irma (12. 6. 2021 20:52)

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí