|
1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy? 1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět |
|
|
ano..................to je diskuze a la rina...............i ten smajlík....................jak vypovídající o osobě
Není tady
rina napsal(a):
Judyna napsal(a):
Ja to víš, že byl koronavirus vyvinut a k čemu byl vypuštěn do éteru?
Prostě vím, pochopila jsem z toho, co se děje. Má snížit počet obyvatel a zbytek přimět buď k návratu na stromy, nebo k otroctví. Výsledek záleží na tom, jak se lidstvo bude případnému zotročování bránit.
Nemusíš mi, Judy, následně vysvětlovat, v čem se mýlím, jak máš ve zvyku. Zeptala ses mně, já ti sdělila svůj názor, to je vše.
Se může proti případnému zotročení nebo stromolezectví bránit vakcinací a zatnout těm iluminátům nebo komu tipec, ne?
Není tady
Judyna napsal(a):
Xsara1 napsal(a):
LENNNA napsal(a):
Výborný článek
https://blog.aktualne.cz/blogy/jana-ham … emid=39895Ano, vynikající. A mě těší, že nejsem se svým nechutným a po*ným názorem na koronahysterii sama.
Ta paní si protiřečí. Brojí proti testování, proti prokazování se očkováním a přitom napíše toto:
".....Ostatně prokazovat, že je člověk zdravý, je nejméně normální ze všeho. Ano, jsou mezi námi nezodpovědní lidé. Dejme do zákona vysoké sankce pro ty, kteří jdou mezi zdravé nemocní, dejme právo povolat polici na ty, kteří vykazují příznaky přenosné choroby (a je jedno zda covidu nebo chřipky), a nesedí doma, ale nechme těch 99% zdravých dýchat a žít....."
Takže vysoké sankce pro ty, kteří jdou mezi lidi s obyčejnou rýmou či alergií? Volat na ně policii? Jak budou ti lidé v případě alergie či astmatu prokazovat, že nemají rýmu či kašel?
Chcete mi říct, že budete volat policii na každého, kdo vedle vás v hospodě či v obchodě několikrát zakašle?
No to se raděj v případě potřeby prokážu testem na kovid či očkováním, než takovéhle policejní manévry a udavačství.
Zajímavé, co tě v tak dobrém článku zaujalo. Zvláštní. Mě tam zaujaly úplně jiné věci.
Není tady
Judyna napsal(a):
rina napsal(a):
Já myslím že "se na stromy stejně vracíme". O kolika "výdobytcích vědy" se už dnes ví, že jsou k ničemu, lidi je opouštějí a vrací se k přírodě...
Co se týká kovidu, všeobecně se ví, že se mu připisují VŠECHNA úmrtí, i ty, kde jen smrt urychlil. Není to moc ok, ale určitou globální hodnotu to má. (Vzhledem k tomu, k čemu byl vyvinut a vypuštěn do éteru.)
Je to sice ode mě hnusné, že to připouštím, ale bohužel je to tak. A strkat hlavu před tím do písku je podle mě zpátečnické a krátkozraké.Takže připoutíš, že nebýt kovidu, mohla fůra lidí s vyšším tlakem, obezitou či cukrovkou, žít dalších 10, 20 let.
To neví nikdo z nás. Nikdo nemůže tvrdit, že to tak bylo či nebylo. Všichni se jen přikláníme k té verzi, které víc věříme.
Není tady

Není tady

LENNNA napsal(a):
Zajímavé, co tě v tak dobrém článku zaujalo. Zvláštní. Mě tam zaujaly úplně jiné věci.
No, jsem ráda, že si někdo všimnul aj něčeho jiného, než nepodstatných alegorických žvástů...
Není tady
Moc zajímavé video s bývalým víceprezidentem Pfizeru. Dobře tam vysvětluje vakcíny jako takové a říká svůj názor. Není proti očkování jako takovému, říká, že rodiče by očkovat nejspíše dal... ale říká, co si o tom myslí, přemýšlí tam nahlas....
(a dodám - ne, nepovažuji to za hoax jen proto, že to někdo napsal (kdo?, s jakým důkazem?), hoaxem se to stane, až bude za čas možné dokázat, že to tak nebylo, že se to nestalo. To vzhledem k počátku očkování není zatím možné, ukáže se to za pár let)
https://www.facebook.com/petr.kovar.thi … 5402748890
Není tady
Barča napsal(a):
rina napsal(a):
Judyna napsal(a):
Prostě vím, pochopila jsem z toho, co se děje. Má snížit počet obyvatel a zbytek přimět buď k návratu na stromy, nebo k otroctví. Výsledek záleží na tom, jak se lidstvo bude případnému zotročování bránit.
Nemusíš mi, Judy, následně vysvětlovat, v čem se mýlím, jak máš ve zvyku. Zeptala ses mně, já ti sdělila svůj názor, to je vše.Se může proti případnému zotročení nebo stromolezectví bránit vakcinací a zatnout těm iluminátům nebo komu tipec, ne?
Cooo?
Neříkáš ty to úplně opačně? 
Není tady
LENNNA napsal(a):
Judyna napsal(a):
Xsara1 napsal(a):
Ano, vynikající. A mě těší, že nejsem se svým nechutným a po*ným názorem na koronahysterii sama.Ta paní si protiřečí. Brojí proti testování, proti prokazování se očkováním a přitom napíše toto:
".....Ostatně prokazovat, že je člověk zdravý, je nejméně normální ze všeho. Ano, jsou mezi námi nezodpovědní lidé. Dejme do zákona vysoké sankce pro ty, kteří jdou mezi zdravé nemocní, dejme právo povolat polici na ty, kteří vykazují příznaky přenosné choroby (a je jedno zda covidu nebo chřipky), a nesedí doma, ale nechme těch 99% zdravých dýchat a žít....."
Takže vysoké sankce pro ty, kteří jdou mezi lidi s obyčejnou rýmou či alergií? Volat na ně policii? Jak budou ti lidé v případě alergie či astmatu prokazovat, že nemají rýmu či kašel?
Chcete mi říct, že budete volat policii na každého, kdo vedle vás v hospodě či v obchodě několikrát zakašle?
No to se raděj v případě potřeby prokážu testem na kovid či očkováním, než takovéhle policejní manévry a udavačství.Zajímavé, co tě v tak dobrém článku zaujalo. Zvláštní. Mě tam zaujaly úplně jiné věci.
Zvláštní? Je to přece přirozené, že máme každá jiný pohled. To přece není nic proti ničemu.
Není tady
LENNNA napsal(a):
Judyna napsal(a):
rina napsal(a):
Já myslím že "se na stromy stejně vracíme". O kolika "výdobytcích vědy" se už dnes ví, že jsou k ničemu, lidi je opouštějí a vrací se k přírodě...
Co se týká kovidu, všeobecně se ví, že se mu připisují VŠECHNA úmrtí, i ty, kde jen smrt urychlil. Není to moc ok, ale určitou globální hodnotu to má. (Vzhledem k tomu, k čemu byl vyvinut a vypuštěn do éteru.)
Je to sice ode mě hnusné, že to připouštím, ale bohužel je to tak. A strkat hlavu před tím do písku je podle mě zpátečnické a krátkozraké.Takže připoutíš, že nebýt kovidu, mohla fůra lidí s vyšším tlakem, obezitou či cukrovkou, žít dalších 10, 20 let.
Ja to víš, že byl koronavirus vyvinut a k čemu byl vypuštěn do éteru?To neví nikdo z nás. Nikdo nemůže tvrdit, že to tak bylo či nebylo. Všichni se jen přikláníme k té verzi, které víc věříme.
Přesně tak. Proto jsem se ptala. Nikdo z nás nemůže tvrdit, že to ví. Pokud tedy nepředloží opravdu důvěryhodný, pokud možno vědcký, zdroj.
Není tady

Tak to teda nevím, proč bych pro svůj názor měla předkládat opravdu důvěryhodný, pokud možno vědecký zdroj.
Ty pro svá tvrzení to děláš?
Není tady
Judyna napsal(a):
Přesně tak. Proto jsem se ptala. Nikdo z nás nemůže tvrdit, že to ví. Pokud tedy nepředloží opravdu důvěryhodný, pokud možno vědcký, zdroj.
Někteří vědci tvrdí, že virus byl uměle vytvořen, někteří tvrdí, že ne. Jak chceš jako laik poznat, který z těch vědců má pravdu?
Není tady

Ona akorát ví, že já pravdu nemám... 
Není tady
Judyna napsal(a):
LENNNA napsal(a):
Zvláštní? Je to přece přirozené, že máme každá jiný pohled. To přece není nic proti ničemu.
Mě to taky přišlo docela zajímavé. To, co sis z toho vyzobla, a jak sis to vyhodnotila. Mě zrovna tohle připadalo jako docela trefně poukázání na to, jak jsou lidé bezohlední. Před kovidem se nikdo ani nepozastavil nad tím, když lidé s virózou chodili do práce, po nákupech, jezdili MHD, a kolikrát neměli ani tolik slušnosti, aby si zakryli ústa, když kašlali nebo kýchali.
Drtivá většina lidí musela do práce i když jim nebylo dobře, protože několikadenní nepřítomnost na pracovišti by byla zajisté devastující pro zaměstnavatele i pro rodinný rozpočet nakaženého. Kdyby se lidé chovali alespoň trochu odpovědně a ohleduplně, nebyly by každoročně vlny chřipek a viróz. Možná si to už nikdo nepamatuje, ale v předkovidových dobách se taky umíralo na chřipku a jiné virózy. A taky umírali ti, co byli prostě oslabení. Měli slabé srdce nebo jiné onemocnění.
Ale jak přišel kovid, je najednou přijatelnější se ve společnosti po.rat, než si odkašlat, třebas i se zakrytou pusou.
Takže bych klidně byla pro potrestání těch, co jdou mezi lidi když jsou si vědomi, že jsou nemocní. Ale samozřejmě je to stejně jako jiné věci naprosto nevymahatelné, i když je to v podstatě trestný čin.
Ale hlavně že panuje shoda na odepření zdravotní péče neoočkovaným. To se jistě prokáže a potrestá velice snadno. 
A ještě bych doplnila k tomu udavačství, že toho už není třeba se obávat. To tady vesele a utěšeně kvete od vyhlášení prvních opatření. Soused udává souseda, zvlášť vysazení jsou lidé na ty, co porušují pravidla, aby přežili. Třebas taková kadeřnice, co k ní přijdou na černo dvě dámy za den, ta je přímo ukázkovou obětí pro udavače. Dá se to samozřejmě pochopit, vždyť svou nezodpovědností může způsobit zahlcení a kolaps nemocnic. Nebo když si dusící se spoluobčan sundá roušku pod bradu, to je taky povel pro všechny odpovědné lidičky, aby povolali nějaký ten orgán. Konečně proč ne. Volání na tísňovou linku je zdarma a nic tak člověka nepotěší, jako pohled na policajty klečící nebezpečnému zvrhlíkovi mezi lopatkami. 
Upravil(a) Xsara1 (22. 5. 2021 22:40)
Není tady
Mýlíš se, já jsem se tě ptala, jak to víš. Ale vlastně jsem se nic nedozvěděla. Jenom žes k tomu došla, což pro mě není s ohledem na to, že nejsi odborník,směrodatné.
Není tady
Xsara1 napsal(a):
Judyna napsal(a):
LENNNA napsal(a):
Mě to taky přišlo docela zajímavé. To, co sis z toho vyzobla, a jak sis to vyhodnotila. Mě zrovna tohle připadalo jako docela trefně poukázání na to, jak jsou lidé bezohlední. Před kovidem se nikdo ani nepozastavil nad tím, když lidé s virózou chodili do práce, po nákupech, jezdili MHD, a kolikrát neměli ani tolik slušnosti, aby si zakryli ústa, když kašlali nebo kýchali.
Drtivá většina lidí musela do práce i když jim nebylo dobře, protože několikadenní nepřítomnost na pracovišti by byla zajisté devastující pro zaměstnavatele i pro rodinný rozpočet nakaženého. Kdyby se lidé chovali alespoň trochu odpovědně a ohleduplně, nebyly by každoročně vlny chřipek a viróz. Možná si to už nikdo nepamatuje, ale v předkovidových dobách se taky umíralo na chřipku a jiné virózy. A taky umírali ti, co byli prostě oslabení. Měli slabé srdce nebo jiné onemocnění.
Ale jak přišel kovid, je najednou přijatelnější se ve společnosti po.rat, než si odkašlat, třebas i se zakrytou pusou.
Takže bych klidně byla pro potrestání těch, co jdou mezi lidi když jsou si vědomi, že jsou nemocní. Ale samozřejmě je to stejně jako jiné věci naprosto nevymahatelné, i když je to v podstatě trestný čin.
Ale hlavně že panuje shoda na odepření zdravotní péče neoočkovaným. To se jistě prokáže a potrestá velice snadno.
Přesně o to jde, já už se lekla, že ti připadá udávání smrkajících policii dobré. Navíc teď, kdy smrká každý druhý kvůli alergiím.
Jinak samozřejmě souhlasím - lidé jsou bezohlední a chodí i nemocní mezi lidi. Chodili dokonce i s kovidem. Už jsme se o tom na vedlejším vlákně také bavili. Prostě všechno špatně - roušky špatně, karanténa špatně, jen chřipečka....
Není tady

Ano. Chodili nemocní do práce i do školy... Já třeba těsně před maturitou roznesla ve třídě (11 spolužaček) a kdoví kde ještě, neštovice, které jsem chytla na praxi v MŠ.
Že je mám se bohužel ukázalo, až jsme se všichni postupně osypali. Asi jako s kovidem, že? Nevíš, že ho někdo má, a nevíš, že ho roznášíš...
Není tady
Ale hlavně že panuje shoda na odepření zdravotní péče neoočkovaným. To se jistě prokáže a potrestá velice snadno
Chápu to jako nadsázku.
Není tady
rina napsal(a):
Ano. Chodili nemocní do práce i do školy... Já třeba těsně před maturitou roznesla ve třídě (11 spolužaček) a kdoví kde ještě, neštovice, které jsem chytla na praxi v MŠ.
Že je mám se bohužel ukázalo, až jsme se všichni postupně osypali. Asi jako s kovidem, že? Nevíš, že ho někdo má, a nevíš, že ho roznášíš...
Je snad jasné, že pokud u někoho nemoc nepropukla a tedy neví, že je nemocný, tak to je jiná situace. My jsme se přece na vedlejším vlákně bavili o vědomém popírání nebezpečnosti kovidu a chození do práce. Nebo třeba do obchodu. I takoví byli. I ty jsi psala, žes v době nemoci byla nakupovat, protože jsi odsuzovala zásoby potravin právě pro tenhle případ.
Není tady
Asi jako s kovidem, že? Nevíš, že ho někdo má, a nevíš, že ho roznášíš...
Ano. Sama sis odpověděla na to, proč testovat.
Není tady
Myslím si, že většina opatření opravdu špatně byla. Nevěřím, že to něčemu pomohlo. Ta vlna se přes nás převalila, a teď se to zmírňuje díky počasí (koneckonců to bylo stejné i vloni), ne díky tomu, že jsme zavřeli školy a zlikvidovali značnou část živnostníků. Přes léto bude trocha klidu a na podzim to přijde znovu. Jen třeba trochu zmutuje. A jestli se lidi jako k záchraně upínají k vakcíně, tak já tenhle optimismus prostě nesdílím.
Ale hlavně mě na tom děsí to, jak se téhle příležitosti (ať už přišla přirozenou cestou nebo byla uměle vytvořená) chopila vládnoucí garnitura (a nejen u nás). Jak si krásně v praxi ověřili, že nejlépe se vládne vyděšenému davu, a hbitě toho využili. Ať už k tomu, aby si namastili neuvěřitelným způsobem kapsy nebo k tomu, aby hezky v tichosti protlačili svoje zájmy, protože lidi kromě zpráv o nakažených nic nezajímalo.
A to je další věc - zprávy, tedy to, jak se na celé téhle hysterii podepsala média. Já nesnáším Zemana, opravdu bytostně toho tvora nemám ráda, jediná věc v které s ním souhlasím, je jeho postoj k novinářům, protože to byli oni, kdo tohle celé čile přiživoval podle hesla "čím hůř, tím líp". Opravdu jsem reálně uvažovala o žalobě na média, která třeba dávala prostor Flegrovi a jeho mrtvolám, povalujícím se na ulicích a nestíhajícím mrazákům.
Každý se ohání počty zemřelých na kovid, ale málokoho už zajímají třebas stoupající čísla sebevražd v téhle vyšinuté době. A na jejím vyšinutí mají právě média lví podíl, a měly by za to padat tvrdé tresty. A věřím, že v normální společnosti by i padaly. V tomhle Absurdistánu samozřejmě jsou a budou všichni nevinní. Oni přece jenom informovali. 
Není tady

Judyna napsal(a):
Mýlíš se, já jsem se tě ptala, jak to víš. Ale vlastně jsem se nic nedozvěděla.Jenom žes k tomu došla, což pro mě není s ohledem na to, že nejsi odborník,směrodatné.
No když "sis nevšimla", nebo není pro tebe směrodatné, že jsem psala, že "jsem to usoudila podle toho, co se děje", tak to potom jo. 
Není tady
rina napsal(a):
Já jsem psala o lidech, kteří přenosné nemoci roznášeli VĚDOMĚ. Pokud člověk nemá příznaky, těžko mu někdo může mít za zlé, že něco roznese. Ale když mám horečku, teče mi z rypáku a můžu si vykašlat plíce, ale do práce prostě musím, protože mám komplex nepostradatelnosti, tak je to na přesdržku zcela bez debat.
Není tady

Judyna napsal(a):
Asi jako s kovidem, že? Nevíš, že ho někdo má, a nevíš, že ho roznášíš...
Ano. Sama sis odpověděla na to, proč testovat.
To ani náhodou. Testování odhalí pouze okamžitý stav. Takže když se já dnes otestuju a zítra půjdu ke kadeřnici, tak ho už klidně můžu mít.
Není tady
Judyna napsal(a):
Ale hlavně že panuje shoda na odepření zdravotní péče neoočkovaným. To se jistě prokáže a potrestá velice snadno
Chápu to jako nadsázku.
Ano? No tady to zcela bez nadsázky propagovalo docela dost uživatelek a oháněly se přitom i shodným názorem některých lékařů. Když jsem v souvislosti s těmito lékaři připomněla Mengeleho, byla jsem označena za zlou, ba přímo agresivní. Což poněkud postrádá logiku, protože to nejsem v tomhle případě já, kdo by nechal umírat lidi bez pomoci, jen aby je vytrestal za neposlušnost při očkování.
Není tady