|
1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy? 1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět |
|
|
Selima napsal(a):
Xsara1 napsal(a):
vera napsal(a):
Každý ví, že je smrt součást života a že jednou zemře...........znám aspoň 10 osob, které zemřely 50-60 let, sportovci, tátové rodin, fantastičtí lidé................kteří NECHTĚLI zemřít
Mluvit o "slabých kusech" je opravdu po*né. Tady bych použila přirovnání Mengele...................ano, ten taky mluvil o slabých kusechKaždý ví, že smrt existuje, ale málokdo k ní přistupuje jako k součásti života. Drtivá většina lidí má ze smrti hrůzu a bojí se jí tak, že pro její oddálení udělá prakticky cokoliv. V tomhle směru jsou na tom daleko lépe primitivní kmeny někde v amazonském pralese. Primitivní pouze z našeho nadutého úhlu pohledu, samozřejmě.
Já nepopírám, že jsou lidé, kteří na covid zemřeli, i když zrovna já nikoho takového osobně neznám. Znám dost lidí, kteří ho prodělali. A taky znám dost lidí v mém nejbližším okolí, kteří v minulých několika letech zemřeli na jiné choroby. Dcera mé nejlepší kamarádky, která dlouhé roky bojovala s rakovinou, zůstala po ní desetiletá dvojčata. Synovec, který krátce po třicítce podlehl plicní nemoci, táta od rodiny. Oba moji rodiče, kteří podlehli zhoubné nemoci. Sousedka, šedesátnice s čerstvým vnoučátkem, která měla minulý týden pohřeb. Fantastičtí lidé. Pochybuji, že někteří z nich CHTĚLI zemřít.
Ale nevšimla jsem si, že by se kolem jiných nemocí dělalo takové pozdvižení, že by se kvůli nim zastavil život celé společnosti. Že by se ničil život dětem, že by se likvidovala ekonomika. Přestože je ročně jen zhoubných onemocnění diagnostikováno téměř 90 tisíc, a ROČNĚ na ně zemře okolo 27 tisíc lidí. ROČNĚ!
A pokud lékařka mluví o "slabých kusech", nevidím na tom nic špatného. Z biologického hlediska jsme jenom zvířata. Lišíme se od nich jenom tím, že jsme si právě vědomi té smrti. A stejně jako těm zhoubným onemocněním nebo jakýmkoliv jiným nemocem, i covidu prostě podlehnou ti slabí.
Takže když to shrnu, ať se očkují ti, které to ohrožuje a bojí se tak, že raději podstoupí očkování. Ale nenuťme do toho šikanou lidi, kteří to mají jinak, a už vůbec ne děti. Už jen proto, že spolehlivost a bezpečnost té vakcíny je víc než diskutabilní.Ja mám rada život, ale ani sa až tak nebojím vlastnej smrti ako toho, že nakazím mamu a prispejem k jej chorobe, prípadne smrti. Neviem, ako by som s tým dokázala žiť...
Tak to je ale těžké, nakazit maminku můžeš normálně dál 
Není tady

LENNNA napsal(a):
Přesně tak. Na druhé straně věřit, že jsem se nenakazil od "pozitivního" jenom díky očkování, mi přijde taky hodně naivní.
Někdo se nakazí, jiný ne. S očkováním, nebo bez.
Mmch., proč se děcka ve škole musí celý den dusit v rouškách, když tam díky testování nikdo pozitivní vpuštěn nebyl?!?
Myslím si, že ať se to vyvíjelo kdekoliv jakkoliv, pokud rapidně neroste úmrtnost, pokračovat v "opatřeních" mi přijde minimálně jako alibismus, v horším případě jako nekalý záměr.
Není tady
rina napsal(a):
LENNNA napsal(a):
Přesně tak. Na druhé straně věřit, že jsem se nenakazil od "pozitivního" jenom díky očkování, mi přijde taky hodně naivní.
Někdo se nakazí, jiný ne. S očkováním, nebo bez.
Mmch., proč se děcka ve škole musí celý den dusit v rouškách, když tam díky testování nikdo pozitivní vpuštěn nebyl?!?
Myslím si, že ať se to vyvíjelo kdekoliv jakkoliv, pokud rapidně neroste úmrtnost, pokračovat v "opatřeních" mi přijde minimálně jako alibismus, v horším případě jako nekalý záměr.
No děti se dusí v rouškách dál, protože se ví, že ty čínské testy za 17,50, co se používají ve školách. jsou úplně k ničemu, tak je snaha případnou nákazu v kolektivech aspoň trochu zbrzdit rouškama....i když v případě dětí je to hodně úsměvná představa, když člověk ví, jak s těma rouškam,a ty děti manipulují......
Ta opatření nejsou alibismus, protože riziko je tu bohužel stále.....spíš bezradnost.....i před rokem jsme si mysleli, že máme vyhráno, tak celý národ (i celý svět) jásal, cestovalo se, lid se bavil.....a viděli jsme všichni, co nastalo.
Není tady
rina napsal(a):
Eva. napsal(a):
rina napsal(a):
Já taky. Ale ani jeden z nich kovid neměl.
Zemřelého na kovid neznám žádného.Mikeš zemřel na kovid.
Fakt? Tak to mě opravdu mrzí.
No, asi není vhodné ptát se, jestli měl ještě něco, že?
Na tuto otázku už jsem dost alergická.....nebýt kovidu, všichni ti lidé tu ještě spoustu let mohli být. I s případným vysokým tlakem, cholesterolem a podobně....
Není tady
Stejně tak mě docela štvou ty řeči o přirozeném výběru, slabších kusech a podobně......to se potom můžeme vrátit do středověku nebo rovnou na stromy.....proč potom dělat výzkumy, studovat, vzdělávat se......
Není tady

Já myslím že "se na stromy stejně vracíme". O kolika "výdobytcích vědy" se už dnes ví, že jsou k ničemu, lidi je opouštějí a vrací se k přírodě...
Co se týká kovidu, všeobecně se ví, že se mu připisují VŠECHNA úmrtí, i ty, kde jen smrt urychlil. Není to moc ok, ale určitou globální hodnotu to má. (Vzhledem k tomu, k čemu byl vyvinut a vypuštěn do éteru.)
Je to sice ode mě hnusné, že to připouštím, ale bohužel je to tak. A strkat hlavu před tím do písku je podle mě zpátečnické a krátkozraké.
Není tady
Je mi líto, že umřel Mikeš.
Není tady
rina napsal(a):
Já myslím že "se na stromy stejně vracíme". O kolika "výdobytcích vědy" se už dnes ví, že jsou k ničemu, lidi je opouštějí a vrací se k přírodě...
Co se týká kovidu, všeobecně se ví, že se mu připisují VŠECHNA úmrtí, i ty, kde jen smrt urychlil. Není to moc ok, ale určitou globální hodnotu to má. (Vzhledem k tomu, k čemu byl vyvinut a vypuštěn do éteru.)
Je to sice ode mě hnusné, že to připouštím, ale bohužel je to tak. A strkat hlavu před tím do písku je podle mě zpátečnické a krátkozraké.
Takže připoutíš, že nebýt kovidu, mohla fůra lidí s vyšším tlakem, obezitou či cukrovkou, žít dalších 10, 20 let.
Ja to víš, že byl koronavirus vyvinut a k čemu byl vypuštěn do éteru?
Není tady
Xsara1 napsal(a):
LENNNA napsal(a):
Výborný článek
https://blog.aktualne.cz/blogy/jana-ham … emid=39895Ano, vynikající. A mě těší, že nejsem se svým nechutným a po*ným názorem na koronahysterii sama.
Ta paní si protiřečí. Brojí proti testování, proti prokazování se očkováním a přitom napíše toto:
".....Ostatně prokazovat, že je člověk zdravý, je nejméně normální ze všeho. Ano, jsou mezi námi nezodpovědní lidé. Dejme do zákona vysoké sankce pro ty, kteří jdou mezi zdravé nemocní, dejme právo povolat polici na ty, kteří vykazují příznaky přenosné choroby (a je jedno zda covidu nebo chřipky), a nesedí doma, ale nechme těch 99% zdravých dýchat a žít....."
Takže vysoké sankce pro ty, kteří jdou mezi lidi s obyčejnou rýmou či alergií? Volat na ně policii? Jak budou ti lidé v případě alergie či astmatu prokazovat, že nemají rýmu či kašel?
Chcete mi říct, že budete volat policii na každého, kdo vedle vás v hospodě či v obchodě několikrát zakašle?
No to se raděj v případě potřeby prokážu testem na kovid či očkováním, než takovéhle policejní manévry a udavačství.
Není tady
Petra101 napsal(a):
Lékařka Höschlová: Nesmíme se bát žít, covid je nafouknutý, smrt je součást života. Očkování nechci.
Lékařka a záchranářka Kristina Höschlová má zkušenosti z misí Lékařů bez hranic i MEDEVAC, třeba v Afghánistánu nebo Iráku. Říká, že smrt byla velmi blízko, ale nejvíc ji změnili pohled na život tamní lidé. I proto se dívá na pandemii koronaviru jinak. Trvá na tom, že je covid nafouknutý, nesouhlasí s opatřeními ani s odměnami pro zdravotníky.
https://www.televizeseznam.cz/video/pro … .seznam.cz
Vyslechla jsem si ten rozhovor. Je fajn, že několikrát zdůraznila, že jde o její osobní pohled na věc, její osobní názor a na přímou otázku odpoevěděla, že očkoat se "zatím" nenechá. Ani se možná nediím jejímu pohledu, protože kvůli svým pobytům v jiných částech světa musí mít nutně jiný pohled na naše "bolístky", které někdo řeší až přehnaněš pečlivě, tedy hlavně tím, že otravuje doktory s každou prkotinou. Mezi těmi těžkými onemocněními jí opravdu může kovid připadat ne až tak těžký. Je prostě otrlá a její pohled na medicínu je opravdu asi hodně ovlivněn otřesným zdravotnictvím v zemích, kde působil a kde řádí onemocnění, která tady buď nemáme či byla díky očkování vymýcena.
Zajímalo by mě, zda se paní očkuje proti chorobám řádícím v těchto pro nás exotických zemích, než tam jede, Já myslím, že ano.
Zvláštní byl je její častý smích při úplně vážných otázkách a časté probírání se vlasy. Ale si myslím, že s obsahem toho, co říkala, vůbec nesouviselo.
Není tady

Judyna napsal(a):
Prostě vím, pochopila jsem z toho, co se děje. Má snížit počet obyvatel a zbytek přimět buď k návratu na stromy, nebo k otroctví. Výsledek záleží na tom, jak se lidstvo bude případnému zotročování bránit.
Nemusíš mi, Judy, následně vysvětlovat, v čem se mýlím, jak máš ve zvyku. Zeptala ses mně, já ti sdělila svůj názor, to je vše.
Není tady
No vidíš. já jsem to vždy brala jakou pouhou diskuzi, mám ráda odlišné názory. Nemám vůbec potřebu ti něco vysvětlovat, to sis z toho vzala ty.
Navíc nemá asi cenu vysvětlovat lidem, kteří věří konspiračním teoriím nebo je sami vytvářejí a následně prohlašuji za pravdu, nic.
Ale mám hezký citát. Je to výrok matematika B. Russella: "Problém současného světa spočívá v tom, že hlupáci jsou si skálopevně jisti, zatímco inteligenti jsou plni pochybností."
Není tady
Judyna napsal(a):
No vidíš. já jsem to vždy brala jakou pouhou diskuzi, mám ráda odlišné názory. Nemám vůbec potřebu ti něco vysvětlovat, to sis z toho vzala ty.
Navíc nemá asi cenu vysvětlovat lidem, kteří věří konspiračním teoriím nebo je sami vytvářejí a následně prohlašuji za pravdu, nic.
Ale mám hezký citát. Je to výrok matematika B. Russella: "Problém současného světa spočívá v tom, že hlupáci jsou si skálopevně jisti, zatímco inteligenti jsou plni pochybností."
tesat do kamene..................
cituji rinu............
Prostě vím, pochopila jsem z toho, co se děje. Má snížit počet obyvatel a zbytek přimět buď k návratu na stromy, nebo k otroctví. Výsledek záleží na tom, jak se lidstvo bude případnému zotročování bránit.
Ona prostě ví................
jsem ráda, že nemám tento názor a nikdy nebudu mít, nevěřím v návrat na stromy ani k otroctví, nevěřím, že tady někdo rozptýlil koronavir a další fake news................vrchol je ten krokodýl, to už je úsměvné
Nikdy bych neřekla..............prostě vím...............trochu víc pokory je zapotřebí
znám v okolí pouze 1 osobu, která má podobné názory jako rina.....................zajímavé, že chce taky Babiše za prezidenta
A Judy nikdy nikomu nevysvětlovala, v čem se mýlí.............a vůbec to nemá ve zvyku, jak píšeš
Není tady

vera napsal(a):
A Judy nikdy nikomu nevysvětlovala, v čem se mýlí.............a vůbec to nemá ve zvyku, jak píšeš
Ale má.
Já se vás neprosila o váš názor.
Nevěřím na konspirační teorie. Vůbec nereagujete na mně, ani nediskutujete, jenom prosazujete svůj názor. Dělejte to klidně dál, jen ať vám nepraskne nějaká žilka 
Upravil(a) rina (22. 5. 2021 14:36)
Není tady

Judyna napsal(a):
V mém příspěvku je nějaké prohlášení že je to pravda? 
Není tady
rina napsal(a):
vera napsal(a):
Ale má.
Nevěřím na konspirační teorie. Vůbec nereagujete na mně, ani nediskutujete, jenom prosazujete svůj názor. Dělejte to klidně dál, jen ať vám nepraskne nějaká žilka
Koronavirus byl vyvinut a následně vypuštěn do éteru.
Není tady
rina napsal(a):
Judyna napsal(a):
V mém příspěvku je nějaké prohlášení že je to pravda?
Koronavirus byl vyvinut a následně vypuštěn do éteru. Tvoje tvrzení. Ty nepíšeš možná, co když....Ty to tvrdíš.
A Tvoje "prostě vím". Ani tam neslyším pochyby o tom, jestli to je nebo není pravda.
Není tady
Proč vlastně rino chodíš na diskuzi?
Není tady

Že byl koronavirus vyvinut s určitým cílem, není konspirační teorie. Přiklání se k tomu čím dál víc odborníků.
Proč bych měla pochybovat o něčem, o čem jsem přesvědčená? Já své přesvědčení nenabyla první den, co se kovid objevil.
Proč chodím na diskuzi? A ty?
Já si chodím pokecat, pobavit se, pročíst si. Nemám ráda ten výraz " to je tvůj problém", ale tady ho musím použít: Je tvůj problém, že ti z nějakého důvodu vadím. Mně je to úplně jedno. 
Není tady
rina napsal(a):
Že byl koronavirus vyvinut s určitým cílem, není konspirační teorie. Přiklání se k tomu čím dál víc odborníků.
Proč bych měla pochybovat o něčem, o čem jsem přesvědčená? Já své přesvědčení nenabyla první den, co se kovid objevil.
Proč chodím na diskuzi? A ty?
Já si chodím pokecat, pobavit se, pročíst si. Nemám ráda ten výraz " to je tvůj problém", ale tady ho musím použít: Je tvůj problém, že ti z nějakého důvodu vadím. Mně je to úplně jedno.
Ad vytučnělé - to jsem opravdu nikde nečetla. Pouze to, že je možné, že unikl z laboratoře.
A nevadíš mi, jen polemizuju s tvými názory nebo tvrzeními. Diskutuju. S tebou i ostatními. Na rozdíl od tebe nikomu nenadávám.
Není tady
Od pondělí změna k lepšímu -
https://www.ceskenoviny.cz/zpravy/test- … ni/2040035
Není tady

Judyna napsal(a):
Diskutuju. S tebou i ostatními. Na rozdíl od tebe nikomu nenadávám.
Já taky nikomu nenadávám.
Jenom když se vyjadřujete jako blbky a je toho příliš, (a to vy umíte 🤪), řeknu vám to. Nejsem jako vrabčák, že se snažím všechno ututlat, smířit, uklidnit a pod. Ona to umí skvěle. Mně se to u ní líbí, ale já taková nejsem. Nemám ráda prázdné tláchy ani tupé přitakávání a poplácávání se po ramenou. A to zde praktikujete taky štědře.
Není tady

Judyna napsal(a):
Od pondělí změna k lepšímu -
https://www.ceskenoviny.cz/zpravy/test- … ni/2040035
V čem vidíš tu změnu k lepšímu?
Pro neočkované, třeba?
Není tady
rina napsal(a):
Judyna napsal(a):
Nemusíš mi, Judy, následně vysvětlovat, v čem se mýlím, jak máš ve zvyku. Zeptala ses mně, já ti sdělila svůj názor, to je vše.
Mlynářka taky prostě věděla, že je u nich v rybníku......vodník.
To je stejné tvrzení.
Neznám níkoho v mém okolí, kromě té paní, která chce za prezidenta Babiše................který by tvrdil to....... co ty
Ať se k Tobě přidají ...................tady na Babinetu, které s Tebou souhlasí.............že budeme opět na stromech atd.
To by mě mooooooooc zajímalo.
Není tady

Slepičí příspěvek. Bez komentáře. 
Není tady