|
1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy? 1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět |
|
|

Selima napsal(a):
https://www.aktuality.sk/clanok/892579/najcastejsou-pricinou-umrti-v-prvom-stvrtroku-bol-covid-19/
Hm, zajímalo vás před kovidem, kolik lidí na co ročně umřelo? Mně teda ne, jenom občas jsem možná že zvědavosti porovnávala, jak to bylo třeba mezi dvěma nemocema nebo jinýma neduhama, třeba auto versus letadlo, rakovina nebo leukémie a tak.
Není tady

rina napsal(a):
Já taky. Ale ani jeden z nich kovid neměl.
Zemřelého na kovid neznám žádného.
Mikeš zemřel na kovid.
Není tady

Eva. napsal(a):
rina napsal(a):
Zemřelého na kovid neznám žádného.Mikeš zemřel na kovid.
Fakt? Tak to mě opravdu mrzí.
No, asi není vhodné ptát se, jestli měl ještě něco, že?
Není tady
Eva. napsal(a):
rina napsal(a):
No to je mi moc líto
Nedávno se tady otočil..............byl fajn, měla jsem ho ráda
Není tady
rina napsal(a):
Jo, Xsara1 to dovysvětlila za mne.
Jen jsem napsala, že znám lidi, co zemřeli v 50-60ti, ale NE na kovid.
A že mnoho lidí ho mělo a ani o tom neví...
A ještě perlička: Před chvilkou jsem dostala SMS od mého obvoďáka, jestli se nechci příští týden nechat zaockovat. Já se šla zaregistrovat sem, po přestěhování, je to cca 8 let, byla tam lékařka. Nechodila jsem tam. Asi před rokem jsem dostala SMS, že se lékař změnil. Nikdy mě neviděl...
Že mi napsal o tom, že je nový, je logické, převzal zdrav. dokumentaci. Ale na základě čeho mě zve na očkování? Že by málo zájemců?
Prý ano, začíná být nadbytek vakcín...
Není tady
Eva. napsal(a):
rina napsal(a):
Tak to je mi moc líto 
A tebe, Evo, ráda vidím!
Není tady
Eva. ....................ano, já Tě taky ráda vidím
Není tady
Zase trochu jiný pohled na věc 
"O očkování proti Covidu začnu reálně uvažovat až tehdy, pokud se změní vyděračská a šmejdská rétorika, vyhrožování a podmiňování ze strany státu. Pak si znovu na misku vah dám výhody a nevýhody a jako svobodný člověk se rozhodnu. Do té doby tuto špinavou hru hrát odmítám. Klidně mne zavřete nebo mi seberte má zbývající práva, ale já se těmto šmejdským praktikám rozhodně podvolit nehodlám. I za cenu toho, že budu občanem druhé kategorie, stejně jako se jím stal můj děda tím, že nepodepsal soudruhům vstup do strany a nedostal tak rudou knížku, kterou dnes nahradí eurounijní QR kód. Musel bych se stydět sám před sebou, pokud bych prodal svůj svobodný způsob života za posezení v hospodě, návštěvu kina či letní dovolenou. To snad i ta levná
u silnice prodává své tělo a důstojnost o něco dráž."
https://dfens-cz.com/proc-se-nenecham-o … RS-l7CA2D8
Není tady
Tak pokud jde o zdraví, jsem v tomto tak trochu "salámista".....na prevence nechodím (chodím akorát na zubní prevence), jinak na to kašlu, k doktorům by měli chodit nemocní a ne zdraví (ale chápu i ty, kteří chodí)..... covid ale rozhodně nepodceňuju, je to hajzlík nevyzpytatelný a nepředvídatelný. Několik lidí v mém okolí na něj doplatilo a nebyli ani tak staří a už vůbec ne nemocní, byli to aktivní lidé v dobré kondici....přesto covid nepřežili. Ve dvou případech zemřeli mým známým oba rodiče během jednoho týdne...70+.....taky žádný věk, byli to normálně aktivní lidé....nebýt covidu, mohli tu být ještě desetiletí..... v mé rodině byli 2 na hranici života a smrti....s následky se potýkají ještě teď po měsících. Proto nevím, v jaké bublině žijí všichni ti odmítači....
Naočkovat jsem se nechala hned, jak jsem měla možnost...přednostně kvůli mé profesi.
Ještě v době našich prababiček umíralo spousta dětí na dnes už u nás díky očkování téměř vymýcené choroby. Jasně, vakcína proti covidu je "šitá horkou jehlou", ale ze dvou zel je potřeba dle mého volit to menší.
Není tady
Eva. napsal(a):
rina napsal(a):
Tak to mi vyrazilo dech.....
Není tady
LENNNA napsal(a):
Zase trochu jiný pohled na věc
"O očkování proti Covidu začnu reálně uvažovat až tehdy, pokud se změní vyděračská a šmejdská rétorika, vyhrožování a podmiňování ze strany státu. Pak si znovu na misku vah dám výhody a nevýhody a jako svobodný člověk se rozhodnu. Do té doby tuto špinavou hru hrát odmítám. Klidně mne zavřete nebo mi seberte má zbývající práva, ale já se těmto šmejdským praktikám rozhodně podvolit nehodlám. I za cenu toho, že budu občanem druhé kategorie, stejně jako se jím stal můj děda tím, že nepodepsal soudruhům vstup do strany a nedostal tak rudou knížku, kterou dnes nahradí eurounijní QR kód. Musel bych se stydět sám před sebou, pokud bych prodal svůj svobodný způsob života za posezení v hospodě, návštěvu kina či letní dovolenou. To snad i ta levnáu silnice prodává své tělo a důstojnost o něco dráž."
https://dfens-cz.com/proc-se-nenecham-o … RS-l7CA2D8
Tak do hospod nechodím, po světě taky nepotřebuju nijak zvlášť trajdat, protože jsem ráda ve svém prostředí....naočkovat jsem se ale nechala a abych to brala výše uvedeným způsobem, to mi ani nenapadlo.
Není tady
Škoda Mikeše........ Byl příjemný, vtipný...
Ahoj Evo! 
Není tady

Ano! Mikeš byl ok🍀
Není tady
Výborný článek 
https://blog.aktualne.cz/blogy/jana-ham … emid=39895
Není tady
LENNNA napsal(a):
Výborný článek
https://blog.aktualne.cz/blogy/jana-ham … emid=39895
Ano, vynikající. A mě těší, že nejsem se svým nechutným a po*ným názorem na koronahysterii sama.
Není tady
Eva. napsal(a):
rina napsal(a):
Tak to je me moc lito 
Není tady
Jinak znam mozna 10 lidi osobne co zemreli na covid.Tyto lide jsou os veku 47 let.Jsme na malem meste,takze se tu zname.Chodim na prochazky se psem okolo pohrebni sluzby,vzdycky pred dobou covidovou tam byli 1-2 parte,v dobe covidove 8.Vic se jich tam,uz neveslo.
Není tady
Eva. napsal(a):
Mikeš zemřel na kovid.
Ahoj Evo., to mě moc mrzí.Jak se máš ty?
Často si na tebe vzpomenu.
Není tady
Upřímně řečeno, vzhledem k tomu, že to vypadá, že ten nový koronáč asi přece jen unikl z laboratoře, nepřijde mi, že je to fér. (Časopis ECHO z tohoto týdne).
Není tady

No to vypadalo hned, jak to říkala ta česká doktorka, co jí zakázali testovat.
Ty další věci se taky potvrděj, lidských obětí je mi líto, ale nemoc byla cíleně roznesena.
Není tady
Mikeš zemřel na kovid.
To je mi moc líto,byl fajn,ráda jsem ho četla.
Evo zdravím po letech.
Není tady

rina napsal(a):
Selima napsal(a):
https://www.aktuality.sk/clanok/892579/najcastejsou-pricinou-umrti-v-prvom-stvrtroku-bol-covid-19/
Hm, zajímalo vás před kovidem, kolik lidí na co ročně umřelo? Mně teda ne, jenom občas jsem možná že zvědavosti porovnávala, jak to bylo třeba mezi dvěma nemocema nebo jinýma neduhama, třeba auto versus letadlo, rakovina nebo leukémie a tak.
Mňa aj áno, hlavne pomer tzv. odvrátiteľných úmrtí, nehôd, vrážd, samovrážd a tak...
Není tady

Eva. napsal(a):
rina napsal(a):
Ježišikriste.... veď sem len nedávno tuším niečo písal....

Není tady

Xsara1 napsal(a):
vera napsal(a):
Každý ví, že je smrt součást života a že jednou zemře...........znám aspoň 10 osob, které zemřely 50-60 let, sportovci, tátové rodin, fantastičtí lidé................kteří NECHTĚLI zemřít
Mluvit o "slabých kusech" je opravdu po*né. Tady bych použila přirovnání Mengele...................ano, ten taky mluvil o slabých kusechKaždý ví, že smrt existuje, ale málokdo k ní přistupuje jako k součásti života. Drtivá většina lidí má ze smrti hrůzu a bojí se jí tak, že pro její oddálení udělá prakticky cokoliv. V tomhle směru jsou na tom daleko lépe primitivní kmeny někde v amazonském pralese. Primitivní pouze z našeho nadutého úhlu pohledu, samozřejmě.
Já nepopírám, že jsou lidé, kteří na covid zemřeli, i když zrovna já nikoho takového osobně neznám. Znám dost lidí, kteří ho prodělali. A taky znám dost lidí v mém nejbližším okolí, kteří v minulých několika letech zemřeli na jiné choroby. Dcera mé nejlepší kamarádky, která dlouhé roky bojovala s rakovinou, zůstala po ní desetiletá dvojčata. Synovec, který krátce po třicítce podlehl plicní nemoci, táta od rodiny. Oba moji rodiče, kteří podlehli zhoubné nemoci. Sousedka, šedesátnice s čerstvým vnoučátkem, která měla minulý týden pohřeb. Fantastičtí lidé. Pochybuji, že někteří z nich CHTĚLI zemřít.
Ale nevšimla jsem si, že by se kolem jiných nemocí dělalo takové pozdvižení, že by se kvůli nim zastavil život celé společnosti. Že by se ničil život dětem, že by se likvidovala ekonomika. Přestože je ročně jen zhoubných onemocnění diagnostikováno téměř 90 tisíc, a ROČNĚ na ně zemře okolo 27 tisíc lidí. ROČNĚ!
A pokud lékařka mluví o "slabých kusech", nevidím na tom nic špatného. Z biologického hlediska jsme jenom zvířata. Lišíme se od nich jenom tím, že jsme si právě vědomi té smrti. A stejně jako těm zhoubným onemocněním nebo jakýmkoliv jiným nemocem, i covidu prostě podlehnou ti slabí.
Takže když to shrnu, ať se očkují ti, které to ohrožuje a bojí se tak, že raději podstoupí očkování. Ale nenuťme do toho šikanou lidi, kteří to mají jinak, a už vůbec ne děti. Už jen proto, že spolehlivost a bezpečnost té vakcíny je víc než diskutabilní.
Ja mám rada život, ale ani sa až tak nebojím vlastnej smrti ako toho, že nakazím mamu a prispejem k jej chorobe, prípadne smrti. Neviem, ako by som s tým dokázala žiť... 
Není tady
Barča napsal(a):
Upřímně řečeno, vzhledem k tomu, že to vypadá, že ten nový koronáč asi přece jen unikl z laboratoře, nepřijde mi, že je to fér. (Časopis ECHO z tohoto týdne).
Unikl nebo byl účelově vypuštěn?
A ne, není to fér 
Není tady