Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#126 19. 5. 2021 21:38

rina
♥♥♥♥♥♥♥

Re: Nechat se ockovat nebo ne ?

Ale jdi. A k čemu to určité procento bude?

Klid v duši přeji všem.

Není tady

#127 19. 5. 2021 22:35

Xsara1
♥♥♥----

vera napsal(a):

Xsara1 napsal(a):

vera napsal(a):

a toto je názor mnoha odborníků, lékařů..................

Tak když to říkají někteří lékaři, tak to bude určitě to jediné správné. Jen mě tak napadá, Mengele byl taky lékař, že? vissla

tak to je síla.................to je přirovnání...............

Ano. A ještě větší síla je, jak si z toho mého přirovnání každý vezme to své, že? cool

"Každý chce jít do nebe, ale nikdo nechce zemřít." Peter Tosh

Není tady

#128 20. 5. 2021 8:24

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Judyna napsal(a):

Jo a v tom testování se před návštěvou např. kadeřnice také smysl nevidím. Zvláš´t, když antigenní testy jsou takové jaké jsou, navíc člověk se mezi testováním a stříháním může nakazit. To by se muselo testovat přímo v kadeřnictví. Ale zase - určité procento lidí, kteří by jinak někoho nakazili, se zachytí.

U nás už povinné antigénové testy pred úplne všetkým zrušili (ostávajú len pred niekt. aktivitami, resp. pobytmi) a hlavne: očkovaní majú výnimku, takže pre mňa osobne ďalší bod za očkovanie... stolt

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#129 20. 5. 2021 8:29

LENNNA
♥♥♥♥♥♥-

Judyna napsal(a):

Co se týče očkování dětí obecně, tak ty už se očkují dávno a dokonce povinně. Proti podobně, ve své době samozřejmě daleko více, nakažlivým a smrtelným chorobám jako jsou - byly - pravé neštovice, černý kašel, teď nevím, jaké další. Zarděnky? Díky očkování se tyto nemoci téměř vymýtily. Bohužel se některé znovu objevují, myslím hlavně tubera, kvůli otevřeným hranicím a neočkovaným cizincům. Tady je aspoń vidět, jak důležité očkování proti hodně nakažlivým nemocem je.

Můj názor je ten, že očkování onemocnění oslabí a ano, je možné, že se budem muset přeočkovávat jako u chřipky, ale také je možné, že nemoc bude slábnout aspoň na úroveň té chřipky, (proti které očkovaná nejsem). Co by se stalo pokud by nebylo očkování? Opravdu si myslíte, že by nemoc sama od sebe nějak zmizela? Třeba ano, nikdo neví, ale zatím to nevypadá.

Očkování je určitě i velký byznys, o tom žádná. Ale pokud nebude, v nemocnicích se budou léčit lidé s kovidem, budou peníze na jinou lékařskou péči? Nehledě na to, že když už někdo s akutním onemocněním do nemocnice jel, téměř jistě tam kovid dostal, což třeba u mé sousedky, které operovali srdce, bylo dost nebezpečné.

Já nevím, jestli bych chtěla žít ve světě, kde každým rokem bude umírat tolik lidí, kdy se nedostanu kvůli zahlcenosti nemocnic na nutné ošetření, o respirátorech a dalších omezeních nemluvě.

Takže já jsem změnila názor a očkovat jsem se nechala.
A někdo zase ne.
Není to povinné, záleží na tom, kdo to jak vidí nebo jak tomu věří a jaké má priority.

Judy, jj, určitě. Ale toto je jiný typ vakcíny než jakými jsme byli my běžně očkovaní. A nejen že je jiný, ale o 2 roky byla zkrácená ta 3. nejdůležitější fáze testů. Taková vakcína by nikdy jindy nebyla povolena a vpuštěna mezi lidi a ještě v takovém ohromném měřítku. A k tomu je více věcí, nad kterými stále visí otazníky... které "smrdí". Je na místě přemýšlet a dobře se rozhodnout.
S čím souhlasím, tak že každý máme svaté právo se rozhodnout podle sebe, mít své důvody. A je super o tom diskutovat, protože jiné názory otvírají zase jiné obzory a jsou k zamyšlení... a určitě by to měla být diskuse slušná a tolerantní!

"Před 150 lety by vás považovali za blázny, pokud byste se zasazovali za konec otroctví. Před 100 lety by se vám smáli za návrh, že by ženy měly mít volební právo. Před 25 lety by vás nazvali perverzním za obhajobu práv gayů. Dnes se nám smějí, když chceme, aby skončilo otroctví zvířat. Jednoho dne se smát nebudou."
- Gary Smith

Není tady

#130 20. 5. 2021 10:00

Petra101
♥♥♥♥♥♥-

Lékařka Höschlová: Nesmíme se bát žít, covid je nafouknutý, smrt je součást života. Očkování nechci.

Lékařka a záchranářka Kristina Höschlová má zkušenosti z misí Lékařů bez hranic i MEDEVAC, třeba v Afghánistánu nebo Iráku. Říká, že smrt byla velmi blízko, ale nejvíc ji změnili pohled na život tamní lidé. I proto se dívá na pandemii koronaviru jinak. Trvá na tom, že je covid nafouknutý, nesouhlasí s opatřeními ani s odměnami pro zdravotníky.

https://www.televizeseznam.cz/video/pro … .seznam.cz

Optimista prohlašuje,že žijeme v nejlepším možném světě .Pesimista se obává,že je to pravda.
Vox populi - vox dei.   
Drahokamem demokracie je cenzor.

Není tady

#131 20. 5. 2021 10:23

rina
♥♥♥♥♥♥♥

Přesně tohle jsem chtěla přidat.
Hlavně pro veru!

Klid v duši přeji všem.

Není tady

#132 20. 5. 2021 10:31

vera
♥♥♥♥♥♥-

Přikládám názor jedné paní doktorky, za kterou si plně stojím...která komentuje toto video.......jako.....nepochopitelné názory lékaře
tak toto je fakt síla

Nevím kde paní Dr. prožila poslední rok. Já pracuji na odd. ARO 32 let a to co jsme prožili na našem odd. nemocnice okresního typu, jsme nikdo předtím nezažili. Nezranění pacienti , kteří by bez nákazy měli šanci prožít ještě mnoho spokojených let, jen s polknutím jedné tablety na hypertenzi po ránu, najednou umírali, krutě dusící se. My zdravotníci na ARO jsme zvyklí setkávat se se smrtí bez naivity, ale tyto názory, které zde tato lékařka prezentuje jsou opravdu nějak nechutné. V tom případě nechápu proč léčit vůbec nějaké nemoci. Není člověk který onemocní rakovinou vlastně taky slabý kus, přírodou vybrán k eliminaci? Za mě nepochopitelné názory lékaře.

Upravil(a) vera (20. 5. 2021 10:40)

Není tady

#133 20. 5. 2021 10:38

vera
♥♥♥♥♥♥-

poslechněte si to video!!!!!!!..............opravdu to stojí zato

"koronavirová smrt je férová" apod..............................tak to má být

opravdu nějak nechutné

Není tady

#134 20. 5. 2021 10:43

vera
♥♥♥♥♥♥-

ještě jednou jsem si to poslechla........................brrrrrrrrrrrrrrrrrrr

Není tady

#135 20. 5. 2021 10:45

Xsara1
♥♥♥----

Smrt je součástí života, ať se nám to líbí nebo ne. Ale lidé mají pocit, že mají na život jakési právo. A když poslouchám některé skalní zastánce vakcinace, je to jakoby si mysleli, že jim ta vakcína zaručí nesmrtelnost. A přitom to může být úplně naopak.
https://www.novinky.cz/domaci/clanek/za … .seznam.cz

Není tady

#136 20. 5. 2021 10:53

Xsara1
♥♥♥----

A k paní doktorce můžu jen dodat, že za mě má naprostou pravdu, ovšem chápu, že někomu se to velice špatně poslouchá.
Ona stejně nebo podobně mluví spousta lékařů, jen holt nemají všichni koule na to, říct to veřejně a nechat se lynčovat.

Není tady

#137 20. 5. 2021 10:58

vera
♥♥♥♥♥♥-

Každý ví, že je smrt součást života a že jednou zemře...........znám aspoň 10 osob, které zemřely 50-60 let, sportovci, tátové rodin, fantastičtí lidé................kteří NECHTĚLI zemřít

Mluvit o "slabých kusech" je opravdu po*né. Tady bych použila přirovnání Mengele...................ano, ten taky mluvil o slabých kusech

Není tady

#138 20. 5. 2021 11:00

rina
♥♥♥♥♥♥♥

A většině ošetřujících kovidové pacienty jejich "kovidové příplatky" voněj, tak co by přiznávali pravdu? (O nafouknutosti atd.)

Klid v duši přeji všem.

Není tady

#139 20. 5. 2021 11:10

rina
♥♥♥♥♥♥♥

vera napsal(a):

Každý ví, že je smrt součást života a že jednou zemře...........znám aspoň 10 osob, které zemřely 50-60 let.............

Já taky. Ale ani jeden z nich kovid neměl.
Zemřelého na kovid neznám žádného.

Mmch., lidí, kteří kovid prodělali, je minimálně 4 miliony. Tedy zhruba polovina občanů ČR. Všichni žijí, na rozdíl od některých zaočkovaných.

Klid v duši přeji všem.

Není tady

#140 20. 5. 2021 11:34

vera
♥♥♥♥♥♥-

rina napsal(a):

vera napsal(a):

Každý ví, že je smrt součást života a že jednou zemře...........znám aspoň 10 osob, které zemřely 50-60 let.............

Mmch., lidí, kteří kovid prodělali, je minimálně 4 miliony. Tedy zhruba polovina občanů ČR. Všichni žijí, na rozdíl od některých zaočkovaných.

Zemřeli na kovid, na ventilátorech, udusili se.

A znám mnoho osob, které mají postkovidové problémy, jsou v lázních, doléčují se a budou mít těžké následky až do smrti.
Rina...............ty jsi lékařka, že vypouštíš takové soudy? Jako že ti mí známí neumřeli na kovid?

Není tady

#141 20. 5. 2021 11:54

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

rina napsal(a):

vera napsal(a):

Blbosť, len ja poznám v ČR dvoch ľudí, ktorí Covid neprežili, a to sa nijako neusilujem tieto informácie získať... Na Slovensku mám dovch ľudí, ktorých som poznala a ktorí mohli ešte žiť - mesiace, možno roky, keby neboli dostali Covid. A áno, jedna z nich bola aj zaočkovaná - ale bohužiaľ, len krátko a len prvou dávkou. A nálož u nich v domove bola taká, že to neprežila hmm ani s očkovaním. Ale zasa ďalší jej spolubývajúci to práve vďaka očkovaniu prežili. U starších ľudí to vnímam ako to najmenšie (možno jediné), čo môžeme urobiť na ich ochranu. Mladší nech sa (ne)chránia kľudne slobodne sami podľa vlastného uváženia, ale seniori v domovoch sú odkázaní na opateru a úvahy druhých, a tam by som očkovala bez váhania a čo najrýchlejšie.

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#142 20. 5. 2021 12:31

LENNNA
♥♥♥♥♥♥-

vera napsal(a):

Přikládám názor jedné paní doktorky, za kterou si plně stojím...která komentuje toto video.......jako.....nepochopitelné názory lékaře
tak toto je fakt síla

Nevím kde paní Dr. prožila poslední rok. Já pracuji na odd. ARO 32 let a to co jsme prožili na našem odd. nemocnice okresního typu, jsme nikdo předtím nezažili. Nezranění pacienti , kteří by bez nákazy měli šanci prožít ještě mnoho spokojených let, jen s polknutím jedné tablety na hypertenzi po ránu, najednou umírali, krutě dusící se. My zdravotníci na ARO jsme zvyklí setkávat se se smrtí bez naivity, ale tyto názory, které zde tato lékařka prezentuje jsou opravdu nějak nechutné. V tom případě nechápu proč léčit vůbec nějaké nemoci. Není člověk který onemocní rakovinou vlastně taky slabý kus, přírodou vybrán k eliminaci? Za mě nepochopitelné názory lékaře.

Video jsem neviděla, teď nemám čas.... takže k této doktorce se teď nevyjádřím.... ale jen k tomu mě napadá - není divné, že takových lékařů, vědců je mnohem více? Pokud je vakcína tak dobrá a bezpečná, tak jaktože tito lidé se očkovat nechtějí? Přeci jen by tomu měli zhruba - na rozdíl od laiků - rozumět. A na druhé straně lékaři, kteří to doporučují. Zvláštní ten rozpor. Neotvírá to otázky proč?

"Před 150 lety by vás považovali za blázny, pokud byste se zasazovali za konec otroctví. Před 100 lety by se vám smáli za návrh, že by ženy měly mít volební právo. Před 25 lety by vás nazvali perverzním za obhajobu práv gayů. Dnes se nám smějí, když chceme, aby skončilo otroctví zvířat. Jednoho dne se smát nebudou."
- Gary Smith

Není tady

#143 20. 5. 2021 12:37

LENNNA
♥♥♥♥♥♥-

vera napsal(a):

rina napsal(a):

vera napsal(a):

A znám mnoho osob, které mají postkovidové problémy, jsou v lázních, doléčují se a budou mít těžké následky až do smrti.
Rina...............ty jsi lékařka, že vypouštíš takové soudy? Jako že ti mí známí neumřeli na kovid?

Ano, souhlasím, také znám více lidí, bohužel i v rodině máme jeden případ - bylo to rychlé, udušen na ventilátorech. A z okolí opravdu více lidí a dalších x, kteří se doteď potýkají s nějakými následky. Ta nemoc tu opravdu byla (je) a bylo to šílený, to se nedá zpochybnit! Bylo to moc zlé.

- Gary Smith

Není tady

#144 20. 5. 2021 12:45

rina
♥♥♥♥♥♥♥

vera napsal(a):

Ne.
A z čeho usuzuješ ty, že já říkám, že tví známí neumřeli na kovid?
Aha, já zapomněla že přes ten rudej hadr, co máš před očima, když mě čteš, nevidíš obsah.

Klid v duši přeji všem.

Není tady

#145 20. 5. 2021 12:54

Xsara1
♥♥♥----

vera napsal(a):

Každý ví, že je smrt součást života a že jednou zemře...........znám aspoň 10 osob, které zemřely 50-60 let, sportovci, tátové rodin, fantastičtí lidé................kteří NECHTĚLI zemřít

Mluvit o "slabých kusech" je opravdu po*né. Tady bych použila přirovnání Mengele...................ano, ten taky mluvil o slabých kusech

Každý ví, že smrt existuje, ale málokdo k ní přistupuje jako k součásti života. Drtivá většina lidí má ze smrti hrůzu a bojí se jí tak, že pro její oddálení udělá prakticky cokoliv. V tomhle směru jsou na tom daleko lépe primitivní kmeny někde v amazonském pralese. Primitivní pouze z našeho nadutého úhlu pohledu, samozřejmě.
Já nepopírám, že jsou lidé, kteří na covid zemřeli, i když zrovna já nikoho takového osobně neznám. Znám dost lidí, kteří ho prodělali. A taky znám dost lidí v mém nejbližším okolí, kteří v minulých několika letech zemřeli na jiné choroby. Dcera mé nejlepší kamarádky, která dlouhé roky bojovala s rakovinou, zůstala po ní desetiletá dvojčata. Synovec, který krátce po třicítce podlehl plicní nemoci, táta od rodiny. Oba moji rodiče, kteří podlehli zhoubné nemoci. Sousedka, šedesátnice s čerstvým vnoučátkem, která měla minulý týden pohřeb.  Fantastičtí lidé. Pochybuji, že někteří z nich CHTĚLI zemřít.
Ale nevšimla jsem si, že by se kolem jiných nemocí dělalo takové pozdvižení, že by se kvůli nim zastavil život celé společnosti. Že by se ničil život dětem, že by se likvidovala ekonomika. Přestože je ročně jen zhoubných onemocnění diagnostikováno téměř 90 tisíc, a ROČNĚ na ně zemře okolo 27 tisíc lidí. ROČNĚ!
A pokud lékařka mluví o "slabých kusech", nevidím na tom nic špatného. Z biologického hlediska jsme jenom zvířata. Lišíme se od nich jenom tím, že jsme si právě vědomi té smrti. A stejně jako těm zhoubným onemocněním nebo jakýmkoliv jiným nemocem, i covidu prostě podlehnou ti slabí.
Takže když to shrnu, ať se očkují ti, které to ohrožuje a bojí se tak, že raději podstoupí očkování. Ale nenuťme do toho šikanou lidi, kteří to mají jinak, a už vůbec ne děti. Už jen proto, že spolehlivost a bezpečnost té vakcíny je víc než diskutabilní.

Není tady

#146 20. 5. 2021 13:15

rina
♥♥♥♥♥♥♥

LENNNA napsal(a):

vera napsal(a):

rina napsal(a):

Ano, souhlasím, také znám více lidí, bohužel i v rodině máme jeden případ - bylo to rychlé, udušen na ventilátorech. A z okolí opravdu více lidí a dalších x, kteří se doteď potýkají s nějakými následky. Ta nemoc tu opravdu byla (je) a bylo to šílený, to se nedá zpochybnit! Bylo to moc zlé.

No vy jste si povytučňovaly věci, a pak reagovaly, z čehož jsem pochopila, že jste můj příspěvek vůbec nepochopily.

Takže znova:
vera: ..znám aspoň 10 osob, které zemřely 50-60 let.... (NIC VÍC)
já: Já taky. Ale ani jeden z nich kovid neměl.
Zemřelého na kovid neznám žádného. (Je to pouze konstatování, nic jiného.)

Ty 4 miliony lidí byly zmíněny v kontextu, kde se rozebíral počet "potvrzených případů". Tehdy něco přes milion. Druhá strana zmínila ony 4 mil., jako že ho překonaly bezpříznakově, čili nejsou v žádné statistice. Tam určitě nezahrnují zemřelé, Selimko.

V mých příspěvcích nikde není napsáno, že nemoc nepřipouštím nebo zlehčuji.
Jenom jaksi nechápu tu přehnanou hysterii.

Klid v duši přeji všem.

Není tady

#147 20. 5. 2021 13:32

rina
♥♥♥♥♥♥♥

Jo, Xsara1 to dovysvětlila za mne.
Jen jsem napsala, že znám lidi, co zemřeli v 50-60ti, ale NE na kovid.
A že mnoho lidí ho mělo a ani o tom neví...

A ještě perlička: Před chvilkou jsem dostala SMS od mého obvoďáka, jestli se nechci příští týden nechat zaockovat. Já se šla zaregistrovat sem, po přestěhování, je to cca 8 let, byla tam lékařka. Nechodila jsem tam. Asi před rokem jsem dostala SMS, že se lékař změnil. Nikdy mě neviděl...
Že mi napsal o tom, že je nový, je logické, převzal zdrav. dokumentaci. Ale na základě čeho mě zve na očkování? Že by málo zájemců?

Klid v duši přeji všem.

Není tady

#148 20. 5. 2021 13:37

vera
♥♥♥♥♥♥-

zvou každého................i mě zvali, i když jsem o očkování u praktika nestála

Není tady

#149 20. 5. 2021 13:53

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

Brita

Není tady

#150 20. 5. 2021 13:55

rina
♥♥♥♥♥♥♥

Aha? To jsem netušila.

Klid v duši přeji všem.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí