6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Selima napsal(a):
Ja by som ale tých nezaočkovaných, keď u ochorejú a majú vďaka nezaočkovanosti aký priebeh, nehospitalizovala. Keď sú frajeri, tak nech sú frajeri fest, a do konca... (A nech si pomôu sami...) Teda, teraz nemyslím tých, ktorí sa očkova nemôu, alebo na nich ete nepriiel rad, pravda.
No ty jsi fakt dobrá . Jetě e taková ílenost nenapadne někoho nahoře. Pokud bys to chtěla dělat takto, tak to potom ale spravedlivě a nemocnice by nemohli přijmout např. ádného kuřáka, ádného obézního.... dosaď dalí, kteří si za své nezdraví mohou sami.
Není tady
Selima napsal(a):
Tam má by skôr NAPRIEK ako DÍKY, nie? (Inak, nerozumiem, prečo a očkovanie tak rozčužuje, Viktorka... Tak sa prosto nedaj zaočkova , a je!- kadému je u (_._) , či si zaočkovaná, alebo nie.... Vetci normálni žudia sa rozhodnú podža seba a potom ponesú následky svojich rozhodnutí )
Ale mají ho díky očkování, protoe předtím u neměli ani nemocné, ani zavřeno.
A co ty se rozčiluje nad tím, co já si myslím o kovidu a očkování? Ty jsi vůbec velmi alergická na cokoliv s mým nickem, viď?
Není tady
Pri feákoch alebo opakovane (márne) preliečovaných alkoholikoch som 100% za, pri ostatných - podža okolností... Nakoniec, aj pri Covid-očkovaní som navrhla prihliada k okolnostiam, nie? Nevidím dôvod financova žudí, ktorí sami na seba a svoje zdravie kalú, ale potom zdravotníkom a systému "láskavo dovolia", aby sa o nich postaral - mono aj na úkor detí s rakovinou alebo iných podobných pacientov...
Není tady
LENNNA napsal(a):
Selima napsal(a):
LENNNA napsal(a):
Připomeneme si to za nějaký čas.... myslím, e něco vymyslí, jak větinu k očkování donutit...
Jetě dodám - dalí vlna přijde nejspíe tak jako tak bez ohledu na očkování. Protoe očkování chrání (prý) jen člověka před horím průběhem, ale nechrání ho před tím, e vir zase nechytne a nebude roznáet dál.Ale chráni (myslím, e mňa ochránilo pri kontakte s pozitívnou neterkou) - otázkou sú nové a nové mutácie... Ale niektoré vakcíny platia vraj aj na nové mutácie.
Ale nechrání , toto platí po celou dobu od samotného začátku (tedy bez očkování) - při kontaktu s pozitivní osobou se někdo nakazí a někdo nenakazí. Tak to prostě je.
Lennna.................takové kategorické tvrzení.............zrovna včera jsem poslouchala prof. Konvalinku, který tvrdil, e a 20 krát chrání...............a on je odborník
ráda s Tebou vejdu do diskuze, s Tebou ráda................z jakých pramenů.......to má, zajímá mě to
fake news....................Seychely, úmrtí na kovid= jakékoliv úmrtí, testy, e se musí udat za kadou cenu.........a mohla bych přidat, e ten, kdo se nechá naočkovat se můe změnit např. v krokodýla, letadlo nad Brnem prákovalo kovid apod.
LENNNA........to není na Tebe, ale musela jsem okomentovat ty Seychely, protoe to je fake news jako Brno......a někdo tomu věří
Není tady
Není to fake, je to realita.
e očkovací látka byla nekvalitní, no, kdo ručí za to, e některá jiná kvalitní je?
Není tady
Mne sa viac páčia pozitívne príklady: https://www.aktuality.sk/clanok/880151/ … vatelstva/
Není tady
Judyna
Jasně, ale onemocnění bude probíhat jako lehké, take nikoho( očkovaného samozřejmě) by nemělo ohrozit na ivotě. A ti zbylí neočkovaní - tady jde o to, aby jich bylo co nejméně a nedolo k zahlcení nemocnic, jak to bylo teď, kdy se musela odsunout běná péče, co činilo lidem velké zdravotní komplikace. Také by ten vir sám o sobě měl právě díky velké proočkovanosti oslabit.
Ano, mluvili o tom. Jednak očkovat proto, aby se nezahlcovaly nemocnice a také vysvětlovali, e pokud bude dost proočkovaných a méně nemocných, e se vir oslabí a nebudou se tvořit dalí mutace. Take asi to budeme muset nějakou dobu vydret, popř. se přeočkovat, protoe ten vir nezmizí jen proto, e si to přejeme.
Není tady
Selima napsal(a):
Pri feákoch alebo opakovane (márne) preliečovaných alkoholikoch som 100% za, pri ostatných - podža okolností... Nakoniec, aj pri Covid-očkovaní som navrhla prihliada k okolnostiam, nie? Nevidím dôvod financova žudí, ktorí sami na seba a svoje zdravie kalú, ale potom zdravotníkom a systému "láskavo dovolia", aby sa o nich postaral - mono aj na úkor detí s rakovinou alebo iných podobných pacientov...
Nejen feáci nebo dokonce opakovaně léčení alkoholici (to jako proč opakovaně, dvojí metr). Ale pro vechny od kuřáků, lidí s nadváhou a po feáky. Ty vechny potom odmítnout. Kdo to nebude mít způsobené zdravotním problémem, který nemohli prokázaně nijak ovlivnit, tak potom pro nikoho. Ale to u se tolik nehodí do krámu, e?
Není tady
vera napsal(a):
LENNNA napsal(a):
Selima napsal(a):
Ale chráni (myslím, e mňa ochránilo pri kontakte s pozitívnou neterkou) - otázkou sú nové a nové mutácie... Ale niektoré vakcíny platia vraj aj na nové mutácie.Ale nechrání , toto platí po celou dobu od samotného začátku (tedy bez očkování) - při kontaktu s pozitivní osobou se někdo nakazí a někdo nenakazí. Tak to prostě je.
Lennna.................takové kategorické tvrzení.............zrovna včera jsem poslouchala prof. Konvalinku, který tvrdil, e a 20 krát chrání...............a on je odborník
ráda s Tebou vejdu do diskuze, s Tebou ráda................z jakých pramenů.......to má, zajímá mě to
fake news....................Seychely, úmrtí na kovid= jakékoliv úmrtí, testy, e se musí udat za kadou cenu.........a mohla bych přidat, e ten, kdo se nechá naočkovat se můe změnit např. v krokodýla, letadlo nad Brnem prákovalo kovid apod.
LENNNA........to není na Tebe, ale musela jsem okomentovat ty Seychely, protoe to je fake news jako Brno......a někdo tomu věří
vero, ačkoliv myslím, e to řekl i někdo z odborníků či zdravotníků (dodnes jsou mezi odborníky a lékaři dva tábory ohledně očkování - PROČ?) - tak bohuel tak dobře mi pamět neslouí a kecala bych. Pokud najdu, tak vloím.
Ale konkrétně tato věc - e pokud potkají 2 lidi pozitivního, tak to z nich chytne jen jeden - konkrétně toto bylo v tisících případech realitou po celou dobu covidu. Take předpokládám, e to platí i nadále, proto nelze s jistotou tvrdit, e někdo to nechytl díky očkování. To je blbost. Ohledně očkování, e v několika procentech chrání (píe a 20x) - na to nejsem odborník, abych to tvrdila, e to tak není a u si nepamatuju, kde jsem četla... Ale pokud to najdu, tak vloím k diskusi.
Není tady
Ale jak jsem psala, po celou dobu jsem brala a beru covid hodně váně. Byl to velký průser a asi jetě bude.
A ačkoliv nejsem obecně nějaký bláznivý odpůrce očkování , tak z tohoto prostě nemám dobrý pocit. Ani vlastně nevím z čeho nejvíc. Co mi od začátku vadí, e nikdo nemluvil na rovinu "máme tady vakcínu XY - má tyto klady, má tyto zápory, můe se stát toto, toto hrozí, toto naopak nehrozí, toto se můe stát, ..... atd." - prostě ucelené informace o vakcíně, plusy i mínusy na rovinu, upřímně a kadý si s těmi informacemi nalote a sami vyberte. Ne, vidím jen samé reklamy, jak je to super a jak běte se očkovat. A druhé co se mi nelíbí, tak e dodnes jsou mezi odborníky přes viry a také mezi zdravotníky obecně dva tábory. Tito by tomu měli vichni alespoň zhruba rozumět. A neshodnou se. Jak se má potom rozhodnout laik, který o tom přemýlí a nejde do očkování bez rozmyslu? Ale jak jsem psala u víckrát, uvidíme co bude a určitě neříkám "nikdy".
Není tady
LENNNA napsal(a):
... Ale to u se tolik nehodí do krámu, e?
Take třeba i lyaři/měli jezdit opatrně, nebo lučníkáři/neměli jíst papriku, nebo tanečnice se zlomenou nohou/třeba TY!!!, neměly tančit, kdy to neumí...
PS: K Selimě
Upravil(a) rina (17. 5. 2021 20:55)
Není tady
Selima napsal(a):
Naočkování kadou dostupnou vakcínou je podle tebe projev starosti a starání o zdraví?
Tak předpokládám, e jsi očkovaná kadoročně proti chřipce, proti klíové encefalitidě, meningitidě, HPV viru, rotavirům, oběma loutenkám, pneumokoku, a moná jsou k dispozici jetě dalí dobrovolné vakcíny.
Takté předpokládám, e jsi abstinentka, nekuřačka a tvůj BMI se pohybuje mezi 22 - 27, a pravidelně sportuje.
Pokud některé z těch kritérií nesplňuje, moná by ti ta zdravotní péče měla být taky odepřena. Tedy a tě porazí některá z těch chorob, před kterou ses nechránila vakcínou nebo bezchybnou ivotosprávou.
Fascinují mě lidi jako ty a jejich hrdinské výkřiky o tom, jak by se druzí měli chovat a co by měli dělat, a jak by se s nimi mělo zacházet, kdy odmítnou táhnout se stádem. Jako by nestačila ikana ze strany státu.
Není tady
Xsara1 napsal(a):
Selima napsal(a):
Naočkování kadou dostupnou vakcínou je podle tebe projev starosti a starání o zdraví?
Tak předpokládám, e jsi očkovaná kadoročně proti chřipce, proti klíové encefalitidě, meningitidě, HPV viru, rotavirům, oběma loutenkám, pneumokoku, a moná jsou k dispozici jetě dalí dobrovolné vakcíny.
Takté předpokládám, e jsi abstinentka, nekuřačka a tvůj BMI se pohybuje mezi 22 - 27, a pravidelně sportuje.
Pokud některé z těch kritérií nesplňuje, moná by ti ta zdravotní péče měla být taky odepřena. Tedy a tě porazí některá z těch chorob, před kterou ses nechránila vakcínou nebo bezchybnou ivotosprávou.
Fascinují mě lidi jako ty a jejich hrdinské výkřiky o tom, jak by se druzí měli chovat a co by měli dělat, a jak by se s nimi mělo zacházet, kdy odmítnou táhnout se stádem. Jako by nestačila ikana ze strany státu.
Výborně napsáno! Přesně toto jsem měla na mysli, jen se neumím tak dobře vyjadřovat.
Není tady
Xsara1 napsal(a):
Selima napsal(a):
Proti chrípke som sa chvížu očkovala, potom som prestala; al keď som ila do exotiky, dala som sa očkova aj proti ltačke a malárii... vdy zvaujem pomer riziko nákazy:negatíva očkovania. Nefajčím, nefetujem, pijem vežmi striedmo a nulovo, BMI sa zmestí do 27-28 a mmch, lekársku starostlivos vyhžadávam skôr výnimočne a len v prípade tepenného krvácania, zlomeniny, alebo vysokej horúčky. Preventívky som zvykla absolvova poctivo, ale odkedy sa mi lekári zákerne odsahovali na opačný koniec mesta, dos (a úplne) som ich zredukovala... a tie sa dá.
Ja nemám hrdinské výkriky a vôbec neurčujem, kto by sa mal ako správa, skôr naopak (tvrdím, e kadý sme slobodný duch) - ale na druhej strane si fakt myslím, e by kadý mal bra do úvahy a znáa dôsledky svojich rozhodnutí. Som za solidaritu a pomoc a spoluprácu - ale ochota musí akosi prís z oboch strán, a neby len jednostranná. A u vôbec sa mi zdá plytvaním zachraňova niekoho, kto sa nechce zachráni (alebo ochráni) sám, ale vyaduje, aby to zaňho robili iní.
Očkovanie nevidím ako zázračný samospasitežný prostriedok, ale kým nevynájdu liek na Covid, nič lepie proste nemáme - a budeme musie rúkova, izolova, norova, zatvára, redukova, rui Aspoň kým si nevypestujeme (mono) prirodzenú imunitu. Briti majú vysokú preočkovanos a ak ich neprevalcuje práve indická mutácia, budú sa môc fajnovo otvori.
Upravil(a) Selima (18. 5. 2021 9:37)
Není tady
LENNNA napsal(a):
Selima napsal(a):
Nejen feáci nebo dokonce opakovaně léčení alkoholici (to jako proč opakovaně, dvojí metr). Ale pro vechny od kuřáků, lidí s nadváhou a po feáky. Ty vechny potom odmítnout. Kdo to nebude mít způsobené zdravotním problémem, který nemohli prokázaně nijak ovlivnit, tak potom pro nikoho. Ale to u se tolik nehodí do krámu, e?
Prvé alkoholické liečenie by som kžudne ete dala na nemocenskú, myslím, e alkohol je natožko tolerovaná a preferovaná droga, e sa žahko môe pritrafi hocikomu, hlavne teda aj mládeníkom, ktorí ete netuia, čo je zač... ale po x-tom neúspenom liečení to u je výsmech zdravotných poisovní, podža mňa.
Upravil(a) Selima (18. 5. 2021 9:40)
Není tady
LENNNA napsal(a):
Selima napsal(a):
Neviem, mne sa to do krámu hodí, ale za iných ako hovori
Není tady
munoloka Říhová: Očkovat se mají mladí, zdraví i děti, nepoučitelní zemřou, je to přirozený výběr
77 011 zhlédnutí|
17. května 2021
Není tady
Selima napsal(a):
LENNNA napsal(a):
Selima napsal(a):
Prvé alkoholické liečenie by som kžudne ete dala na nemocenskú, myslím, e alkohol je natožko tolerovaná a preferovaná droga, e sa žahko môe pritrafi hocikomu, hlavne teda aj mládeníkom, ktorí ete netuia, čo je zač... ale po x-tom neúspenom liečení to u je výsmech zdravotných poisovní, podža mňa.
potvrzuji
BM podstoupil několikrát protialkohol. léčení...............vdy zadarmo, pochvaloval si, e uetřil 3 důchody
větina pacientů chce léčení na zimu, aby jetě uetřili za topení
je to výsměch.......vem nemocným
a e neočkovaným odmítnout léčbu..................navrhují samotní lékaři
Není tady
vera napsal(a):
Selima napsal(a):
LENNNA napsal(a):
Nejen feáci nebo dokonce opakovaně léčení alkoholici (to jako proč opakovaně, dvojí metr). Ale pro vechny od kuřáků, lidí s nadváhou a po feáky. Ty vechny potom odmítnout. Kdo to nebude mít způsobené zdravotním problémem, který nemohli prokázaně nijak ovlivnit, tak potom pro nikoho. Ale to u se tolik nehodí do krámu, e?Prvé alkoholické liečenie by som kžudne ete dala na nemocenskú, myslím, e alkohol je natožko tolerovaná a preferovaná droga, e sa žahko môe pritrafi hocikomu, hlavne teda aj mládeníkom, ktorí ete netuia, čo je zač... ale po x-tom neúspenom liečení to u je výsmech zdravotných poisovní, podža mňa.
potvrzuji
BM podstoupil několikrát protialkohol. léčení...............vdy zadarmo, pochvaloval si, e uetřil 3 důchody
větina pacientů chce léčení na zimu, aby jetě uetřili za topení
je to výsměch.......vem nemocným
a e neočkovaným odmítnout léčbu..................navrhují samotní lékaři
Také bych byla pro. Myslím, e takto uetřené peníze by se daly pouít pro ty, kteří je opravdu potřebují.
Není tady
vera napsal(a):
munoloka Říhová: Očkovat se mají mladí, zdraví i děti, nepoučitelní zemřou, je to přirozený výběr
77 011 zhlédnutí|
17. května 2021
Vero, vkládám to video... zrovna dnes ráno jsem na něj natrefila, e si ho pustím a budu doma večer.
https://www.televizeseznam.cz/video/pro … utm_source
Není tady
za video dík
dej pak vědět, jak Tě to oslovilo
Není tady
vera napsal(a):
za video dík
dej pak vědět, jak Tě to oslovilo
Paní doktorka se mi moc nelíbila a nepřesvědčila mě. Očkování se téměř jistě bude muset opakovat kadý rok. Tak to vůbec! A kdy řekla, e na imunitu obecně je na prvním místě očkování, tak tím to dorazila.
Není tady
Souhlasím!
Není tady
Podle paní doktorky se mají očkovat mladí a zdraví. Tak to je skvělé. Budeme cpát do dětí, které onemocněním projdou v drtivé větině případů asymptopaticky nebo jen se zanedbatelnými potíemi chemické svinstvo. No to je vynikající nápad. Za to by měla paní doktorka obdret minimálně nějakou cenu. Kdopak ví, jestli má stejně jako zmetek Prymula a dalí mejdi napojení na farmaceutické firmy, které distribuují vakcíny. Podle toho, jak se angauje, bych tipla e ano. Ale moná se pletu, a vypoutí tyhle perly zcela zdarma.
Není tady
K odmítnutí léčby neočkovaných bych řekla jen tolik, e tvrdit, e očkování je dobrovolné a jedním dechem zároveň vyhroovat odmítáním léčby a odnímáním "privilegií", která ádnými privilegii vlastně nejsou, je zhovadilost přímo do nebe volající.
Za prvé je veselé sledovat, jak lidi výměnou za kostku cukru (rozuměj pivo na zahrádce, divadlo, načesaná hlava nebo výjezd do ciziny atd) klidně podstoupí očkování, do kterého by nikdy neli nebýt odejmutí těch zdánlivých výhod. Tedy stát nám odejme nae práva, a pak nám je hezky pomalu vrací výměnou za vakcínu. Přelaskavě nám dokonce poskytne tu vakcínu zdarma. Tedy alespoň tu první, ty dalí u budou zpoplatněny. U se o tom začíná tie mluvit. A zase to bude dobrovolné, jen si to holt zaplatíte. Kdy tedy budete do toho kina chtít. A zblblé stádo bude jetě nadeně tleskat, e si konečně můe dát jedno orosené a zahulákat si na koncertě. To nepochybně za jedno nebo dvě píchnutí stojí.
A za druhé, zajímalo by mě, kdy tady má odmítnutí léčby neočkovaným tolik příznivců, kdopak asi bude ty odmítače následovat. Zdravotní pojiovny tu první vlatovku zajisté uvítají, a brzy přibydou dalí. Tak třeba ti zmiňovaní alkoholici. Vak je to havě, dělá to binec, léčit se to nechce, tak co. No a feáci. To je taky zbytečná část společnosti. A pak třeba tlusoi. Kdo se má na ta tučná prasata dívat. Funí a smrdí, jsou nevýkonní a léčba jejich onemocnění je taky drahá, a oni toho rádla stejně nenechají. No a potom by mohli přijít na řadu třeba vyznavači adrenalinových sportů a po nich vlastně vichni, kdo sportují. Vdy ti idioti vědomě ohroují svoje zdraví úrazem. A co třeba zranění u dopravních nehod - tam bych oetřovala jen ty, co tu nehodu nezavinili. Takový pirát silnic si protrenou slezinu můe vykurýrovat doma sám.
A protoe člověk si větinu svých nemocí zaviní svou vlastní blbostí, bylo by moná nejlepí zruit zdravotnictví úplně. Nechala bych ho třebas jen pro děti do pěti let nebo tak nějak. U těch se dá předpokládat, e si svoje onemocnění nezpůsobili.
Není tady