29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Vo mne sa to stále zmieta. Covid som mala, nebolo to ľahké, ale ani vážne. Po mesiaci som však mala protilátky už hraničné a teraz už vôbec. Neviem, či to je tým, že beriem imunosupresíva, že "zabili" aj protilátky? Tak neviem, či očkovanie nebude aj zbytočné, keď mi z neho protilátky zostanú na chvíľu. A možno sa mýlim. Vedia o tom zatiaľ prd. S doktorkou som nehovorila odkedy sa vyskytol covid v SR.
Lieči iba na papieri a všetko vybavuje len sestrička. A tá mi povedala, že neodporúča zatiaľ očkovanie, lebo o tom moc nevie. Pritom ostatné doktorky svojim pacientom so sklerózou multiplex rad za radom odporúčajú očkovanie, aj bez vysadenia liečby. Ale tiež o tom asi vedia kulové.
Není tady
Tak včera som to najprv nemohla nájsť - je to zozadu novučičkého štadióna, kde nieže ja, ale málokto asi vôbec ešte bol... a potom nás tam bolo naraz cca 40, povedali nám, že pôjdeme podľa času, ale môj čas sa už blížil a nikto nevyšiel von, ani nešiel dnu. No a potom nás pustili X naraz, postavili sme sa do fronty (našťastie vonku, na rozdiel od prvej dávky vo februári) a začalo to odsýpať: o štvrť na tri som bola hotová, zaočkovaná a sedela som v "čakárni" ďalších 15 minút, či si všetko v poriadku sadne.
Nič sa nedialo, tak som odišla domov - s predstavou, že ak mi bude zle, vypýtam sa na dnešok učiť z domu. Ale nič, len ma trochu bolí ruka - ale presne, ozýva sa (slabšie) aj tá nezaočkovaná , asi aby jej nebolo ľúto.
Inak, ja som nemala ani prvý raz nejakú nezvládnuteľnú reakciu... Taká stredná chrípka to bola, z domu som na druhý deň odučila síce trochu v mrákotách, ale odučila. Inak som zaliezla do postele a
Ale tentoraz dobré , dnes idem obiehať a vybavovať zanedbané záležitosti a na návštevu k mame.
Není tady
bellatrix napsal(a):
Vo mne sa to stále zmieta.
Covid som mala, nebolo to ľahké, ale ani vážne. Po mesiaci som však mala protilátky už hraničné a teraz už vôbec. Neviem, či to je tým, že beriem imunosupresíva, že "zabili" aj protilátky? Tak neviem, či očkovanie nebude aj zbytočné, keď mi z neho protilátky zostanú na chvíľu. A možno sa mýlim. Vedia o tom zatiaľ prd. S doktorkou som nehovorila odkedy sa vyskytol covid v SR.
Lieči iba na papieri a všetko vybavuje len sestrička. A tá mi povedala, že neodporúča zatiaľ očkovanie, lebo o tom moc nevie. Pritom ostatné doktorky svojim pacientom so sklerózou multiplex rad za radom odporúčajú očkovanie, aj bez vysadenia liečby. Ale tiež o tom asi vedia kulové.
Brachov kamarát-lekár ma SM a nedá sa očkovať... Takže možno je opatrnosť na mieste, s touto diagnózou.
Není tady
Inak, veľkú časť učiteľov nás zaočkovali vo februári chaoticky, mimo systému - lebo im zrazu zostalo veľa vakcín, ktoré by sa pokazili - a zostali sme tak trochu "mimo". Pred nami očkovali seniorov striktne podľa veku a "kritickú infraštruktúru", po nás už zaviedli oficiálnu čakáreň, kam sa človek zaregistruje a čakáreň mu zodpovedajúco vygeneruje čas očkovania... Len my sme zostali "visieť v lufte".
Upravil(a) Selima (7. 5. 2021 9:12)
Není tady
Taky jsem už naočkovaná, Pfizerem. Po první dávce nic, po druhé dva dny jako lehčí chřipka.
Není tady
Seli, tak to je paráda. Budu doufat, že u mě to bude také tak.
Není tady
Tak jsem se rozhodla pro ockovani,ve ctvrtek jdu na prvni davku.
Není tady
Tak pak napiš. Myslím, že ses rozhodla dobře. I s ohledem, co jsi psala o neštěstí v rodině Tvé tety.
Není tady
Erem, držím pěsti, ať je to ok.
Já ještě nejsem na řadě, ale už se pomalu naše ročníky blíží. Zatím jsem čím dál jistější, že nepůjdu. Uvidíme, co bude dál, zda nás nějak donutí. Ale raději v tomto nikam nespěchat a počkat co bude.
Není tady
Správně. Nespěchat.
Není tady
Očkování? - vyjádření předních odborníků - věcně, bez hysterie
Upravil(a) LENNNA (19. 5. 2021 18:49)
Není tady
ANO!
Není tady
Nikdo mě nedonutí nechat se očkovat. Ani touha jít v létě k moři, třeba i s vnoučatama, třeba i se všema. Najdu, jako správná Češka způsob, jak ty nesmysly obejít. 😋
Není tady
V úterý jdu na první dávku.
Není tady
Pomalu už přihází na řadu mladší ročníky, takže se předpokládá malý zájem o očkování. Už prý u ročníků 45+ to bylo znát. U mladších to podle mého bude znát ještě mnohem více. Tak jsem zvědavá, co vymyslí, jak lidi donutí...
Není tady
Nebudú vymýšľať nič. Ak nebude dostatočná preočkovanosť (70 percent min.), tak nevnikne kolektívna imunita a oni proste znovu zatvoria obchody, kiná, reštaurácie, fitká, apod. A ak nezatvoria tí hore, tak príde tretia vlna, prevalcuje vás(nás) a bude nutné zatvoriť tak či onak...
Není tady
Selima napsal(a):
Nebudú vymýšľať nič. Ak nebude dostatočná preočkovanosť (70 percent min.), tak nevnikne kolektívna imunita a oni proste znovu zatvoria obchody, kiná, reštaurácie, fitká, apod. A ak nezatvoria tí hore, tak príde tretia vlna, prevalcuje vás(nás) a bude nutné zatvoriť tak či onak...
...
Není tady
Selima napsal(a):
Připomeneme si to za nějaký čas.... myslím, že něco vymyslí, jak většinu k očkování donutit...
Ještě dodám - další vlna přijde nejspíše tak jako tak bez ohledu na očkování. Protože očkování chrání (prý) jen člověka před horším průběhem, ale nechrání ho před tím, že vir zase nechytne a nebude roznášet dál.
Upravil(a) LENNNA (14. 5. 2021 18:46)
Není tady
teď jsem poslouchala profesora Konvalinku...................naočkovaný člověk vir může chytnout a roznášet dál-ale 20 krát!!!! méně než neočkovaný člověk
Není tady
Samozřejmě že musí lidi "nějak donutit" spotřebovat vakcíny a pomůcky, co nakoupili.
Takže vln bude tolik, kolik je potřeba na "doprodej".
Není tady
A já zas četla toto: ...Nejvíce proočkovaná země světa hlásí problém. Covid se tu rychle šíří, a to i mezi očkovanými, nutná jsou tvrdá opatření...
Jde o Seychely.
Takže díky očkování mají OPĚT lockdown, zavřené školy, hospody atd.
Není tady
vera napsal(a):
teď jsem poslouchala profesora Konvalinku...................naočkovaný člověk vir může chytnout a roznášet dál-ale 20 krát!!!! méně než neočkovaný člověk
No jo, poslouchala jsi...
Není tady
Selima napsal(a):
Ano, vidím to stejně. Na tom není nic k přemýšlení. Lidi na ulici umírat nenechají, tak dojde k tomu, co píšeš.
Není tady
LENNNA napsal(a):
Selima napsal(a):
Připomeneme si to za nějaký čas.... myslím, že něco vymyslí, jak většinu k očkování donutit...
Ještě dodám - další vlna přijde nejspíše tak jako tak bez ohledu na očkování. Protože očkování chrání (prý) jen člověka před horším průběhem, ale nechrání ho před tím, že vir zase nechytne a nebude roznášet dál.
Jasně, ale onemocnění bude probíhat jako lehké, takže nikoho( očkovaného samozřejmě) by nemělo ohrozit na životě. A ti zbylí neočkovaní - tady jde o to, aby jich bylo co nejméně a nedošlo k zahlcení nemocnic, jak to bylo teď, kdy se musela odsunout běžná péče, což činilo lidem velké zdravotní komplikace. Také by ten vir sám o sobě měl právě díky velké proočkovanosti oslabit.
Není tady
Judyna napsal(a):
Jasně, ale onemocnění bude probíhat jako lehké, takže nikoho( očkovaného samozřejmě) by nemělo ohrozit na životě. A ti zbylí neočkovaní - tady jde o to, aby jich bylo co nejméně a nedošlo k zahlcení nemocnic, jak to bylo teď, kdy se musela odsunout běžná péče, což činilo lidem velké zdravotní komplikace. Také by ten vir sám o sobě měl právě díky velké proočkovanosti oslabit.
Kecy v klecy! Zahlcení nemocnic bylo kvůli "dotacím" na kovidové místo.
Vir kvůli proočkovanosti neoslabí!.
Ale to nevidí jenom ti méně chápaví, promiň Judy, ale patříš mezi ně 🍀 :co:
Není tady