6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Vo mne sa to stále zmieta. Covid som mala, nebolo to žahké, ale ani váne. Po mesiaci som vak mala protilátky u hraničné a teraz u vôbec. Neviem, či to je tým, e beriem imunosupresíva, e "zabili" aj protilátky? Tak neviem, či očkovanie nebude aj zbytočné, keď mi z neho protilátky zostanú na chvížu. A mono sa mýlim. Vedia o tom zatiaž prd. S doktorkou som nehovorila odkedy sa vyskytol covid v SR. Lieči iba na papieri a vetko vybavuje len sestrička. A tá mi povedala, e neodporúča zatiaž očkovanie, lebo o tom moc nevie. Pritom ostatné doktorky svojim pacientom so sklerózou multiplex rad za radom odporúčajú očkovanie, aj bez vysadenia liečby. Ale tie o tom asi vedia kulové.
Není tady
Tak včera som to najprv nemohla nájs - je to zozadu novučičkého tadióna, kde niee ja, ale málokto asi vôbec ete bol... a potom nás tam bolo naraz cca 40, povedali nám, e pôjdeme podža času, ale môj čas sa u blíil a nikto nevyiel von, ani neiel dnu. No a potom nás pustili X naraz, postavili sme sa do fronty (naastie vonku, na rozdiel od prvej dávky vo februári) a začalo to odsýpa: o tvr na tri som bola hotová, zaočkovaná a sedela som v "čakárni" ďalích 15 minút, či si vetko v poriadku sadne.
Nič sa nedialo, tak som odila domov - s predstavou, e ak mi bude zle, vypýtam sa na dneok uči z domu. Ale nič, len ma trochu bolí ruka - ale presne, ozýva sa (slabie) aj tá nezaočkovaná , asi aby jej nebolo žúto.
Inak, ja som nemala ani prvý raz nejakú nezvládnutežnú reakciu... Taká stredná chrípka to bola, z domu som na druhý deň odučila síce trochu v mrákotách, ale odučila. Inak som zaliezla do postele a
Ale tentoraz dobré , dnes idem obieha a vybavova zanedbané záleitosti a na návtevu k mame.
Není tady
bellatrix napsal(a):
Vo mne sa to stále zmieta. Covid som mala, nebolo to žahké, ale ani váne. Po mesiaci som vak mala protilátky u hraničné a teraz u vôbec. Neviem, či to je tým, e beriem imunosupresíva, e "zabili" aj protilátky? Tak neviem, či očkovanie nebude aj zbytočné, keď mi z neho protilátky zostanú na chvížu. A mono sa mýlim. Vedia o tom zatiaž prd. S doktorkou som nehovorila odkedy sa vyskytol covid v SR. Lieči iba na papieri a vetko vybavuje len sestrička. A tá mi povedala, e neodporúča zatiaž očkovanie, lebo o tom moc nevie. Pritom ostatné doktorky svojim pacientom so sklerózou multiplex rad za radom odporúčajú očkovanie, aj bez vysadenia liečby. Ale tie o tom asi vedia kulové.
Brachov kamarát-lekár ma SM a nedá sa očkova... Take mono je opatrnos na mieste, s touto diagnózou.
Není tady
Inak, vežkú čas učitežov nás zaočkovali vo februári chaoticky, mimo systému - lebo im zrazu zostalo veža vakcín, ktoré by sa pokazili - a zostali sme tak trochu "mimo". Pred nami očkovali seniorov striktne podža veku a "kritickú infratruktúru", po nás u zaviedli oficiálnu čakáreň, kam sa človek zaregistruje a čakáreň mu zodpovedajúco vygeneruje čas očkovania... Len my sme zostali "visie v lufte".
Upravil(a) Selima (7. 5. 2021 9:12)
Není tady
Taky jsem u naočkovaná, Pfizerem. Po první dávce nic, po druhé dva dny jako lehčí chřipka.
Není tady
Seli, tak to je paráda. Budu doufat, e u mě to bude také tak.
Není tady
Tak jsem se rozhodla pro ockovani,ve ctvrtek jdu na prvni davku.
Není tady
Tak pak napi. Myslím, e ses rozhodla dobře. I s ohledem, co jsi psala o netěstí v rodině Tvé tety.
Není tady
Erem, drím pěsti, a je to ok.
Já jetě nejsem na řadě, ale u se pomalu nae ročníky blíí. Zatím jsem čím dál jistějí, e nepůjdu. Uvidíme, co bude dál, zda nás nějak donutí. Ale raději v tomto nikam nespěchat a počkat co bude.
Není tady
Správně. Nespěchat.
Není tady
Očkování? - vyjádření předních odborníků - věcně, bez hysterie
Upravil(a) LENNNA (19. 5. 2021 18:49)
Není tady
ANO!
Není tady
Nikdo mě nedonutí nechat se očkovat. Ani touha jít v létě k moři, třeba i s vnoučatama, třeba i se vema. Najdu, jako správná Čeka způsob, jak ty nesmysly obejít. 😋
Není tady
V úterý jdu na první dávku.
Není tady
Pomalu u přihází na řadu mladí ročníky, take se předpokládá malý zájem o očkování. U prý u ročníků 45+ to bylo znát. U mladích to podle mého bude znát jetě mnohem více. Tak jsem zvědavá, co vymyslí, jak lidi donutí...
Není tady
Nebudú vymýža nič. Ak nebude dostatočná preočkovanos (70 percent min.), tak nevnikne kolektívna imunita a oni proste znovu zatvoria obchody, kiná, retaurácie, fitká, apod. A ak nezatvoria tí hore, tak príde tretia vlna, prevalcuje vás(nás) a bude nutné zatvori tak či onak...
Není tady
Selima napsal(a):
Nebudú vymýža nič. Ak nebude dostatočná preočkovanos (70 percent min.), tak nevnikne kolektívna imunita a oni proste znovu zatvoria obchody, kiná, retaurácie, fitká, apod. A ak nezatvoria tí hore, tak príde tretia vlna, prevalcuje vás(nás) a bude nutné zatvori tak či onak...
...
Není tady
Selima napsal(a):
Připomeneme si to za nějaký čas.... myslím, e něco vymyslí, jak větinu k očkování donutit...
Jetě dodám - dalí vlna přijde nejspíe tak jako tak bez ohledu na očkování. Protoe očkování chrání (prý) jen člověka před horím průběhem, ale nechrání ho před tím, e vir zase nechytne a nebude roznáet dál.
Upravil(a) LENNNA (14. 5. 2021 18:46)
Není tady
teď jsem poslouchala profesora Konvalinku...................naočkovaný člověk vir můe chytnout a roznáet dál-ale 20 krát!!!! méně ne neočkovaný člověk
Není tady
Samozřejmě e musí lidi "nějak donutit" spotřebovat vakcíny a pomůcky, co nakoupili.
Take vln bude tolik, kolik je potřeba na "doprodej".
Není tady
A já zas četla toto: ...Nejvíce proočkovaná země světa hlásí problém. Covid se tu rychle íří, a to i mezi očkovanými, nutná jsou tvrdá opatření...
Jde o Seychely.
Take díky očkování mají OPĚT lockdown, zavřené koly, hospody atd.
Není tady
vera napsal(a):
teď jsem poslouchala profesora Konvalinku...................naočkovaný člověk vir můe chytnout a roznáet dál-ale 20 krát!!!! méně ne neočkovaný člověk
No jo, poslouchala jsi...
Není tady
Selima napsal(a):
Ano, vidím to stejně. Na tom není nic k přemýlení. Lidi na ulici umírat nenechají, tak dojde k tomu, co píe.
Není tady
LENNNA napsal(a):
Selima napsal(a):
Připomeneme si to za nějaký čas.... myslím, e něco vymyslí, jak větinu k očkování donutit...
Jetě dodám - dalí vlna přijde nejspíe tak jako tak bez ohledu na očkování. Protoe očkování chrání (prý) jen člověka před horím průběhem, ale nechrání ho před tím, e vir zase nechytne a nebude roznáet dál.
Jasně, ale onemocnění bude probíhat jako lehké, take nikoho( očkovaného samozřejmě) by nemělo ohrozit na ivotě. A ti zbylí neočkovaní - tady jde o to, aby jich bylo co nejméně a nedolo k zahlcení nemocnic, jak to bylo teď, kdy se musela odsunout běná péče, co činilo lidem velké zdravotní komplikace. Také by ten vir sám o sobě měl právě díky velké proočkovanosti oslabit.
Není tady
Judyna napsal(a):
Jasně, ale onemocnění bude probíhat jako lehké, take nikoho( očkovaného samozřejmě) by nemělo ohrozit na ivotě. A ti zbylí neočkovaní - tady jde o to, aby jich bylo co nejméně a nedolo k zahlcení nemocnic, jak to bylo teď, kdy se musela odsunout běná péče, co činilo lidem velké zdravotní komplikace. Také by ten vir sám o sobě měl právě díky velké proočkovanosti oslabit.
Kecy v klecy! Zahlcení nemocnic bylo kvůli "dotacím" na kovidové místo.
Vir kvůli proočkovanosti neoslabí!.
Ale to nevidí jenom ti méně chápaví, promiň Judy, ale patří mezi ně 🍀 :co:
Není tady