29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Barča napsal(a):
Andreo, já v tom mám nějaký hokej. Přečetla jsem si tvé téma znovu od začátku, ale pořád se nějak ztrácím. Dceři vadí, že jí babička všechno dovoluje? Dcera s babičkou si o tobě ošklivě píší, nebo o tobě píše špatně babička tvé dceři a ta ti to hlásí?
Máte vy tři ženy někde kolem sebe nějakého muže, který k vám patří?
Přijde mi to celé nějaké praštěné.
No dcera obcas babicce napsala neco na me, ale babicka ji v tom podporuje... Ted je to tak, ze vetsinou pomlouva jen babicka, zesmesnuje me... no si notuji..,vadi mi ten styl, kterym se to deje- posmivani.
Vadi mi ze dceru navadi, aby mi nerikala to a to, proste aby mi lhala...
Mrzi me to a nelibi se mi to... ze se pubertak posmiva rodicum, ok, ale od matky mi to prijde smutne. Ja si z ni udelat podobny vtip, tak se urazi.
Babicka ma take jiny styl vychovy- delej si co chces...Ja mam styl, snazit abych predesla jejimu spatnemu chovani. Motivovat dceru ke cteni, k dobrym kamaradum, ke vzdelani, k slusnemu chovani. Neni mi jedno co dela, s kym dela. Takze ja dceri reknu vzdelani je dulezite, babicka me skola taky nebavila 😒
Není tady
Andrea333 napsal(a):
Ted je to tak, ze vetsinou pomlouva jen babicka, zesmesnuje me... no si notuji..,vadi mi ten styl, kterym se to deje- posmivani...
Snažím se to představit si, jak to pomlouvání, zesměšňování a posmívání probíhá...
Jakože co. Že máš křivý nos, blbé šaty, špatný vkus... Nebo co a jak?
Není tady
Andrea333 napsal(a):
No dcera obcas babicce napsala neco na me, ale babicka ji v tom podporuje... Ted je to tak, ze vetsinou pomlouva jen babicka, zesmesnuje me... no si notuji..,vadi mi ten styl, kterym se to deje- posmivani.
Vadi mi ze dceru navadi, aby mi nerikala to a to, proste aby mi lhala...
Mrzi me to a nelibi se mi to... ze se pubertak posmiva rodicum, ok, ale od matky mi to prijde smutne. Ja si z ni udelat podobny vtip, tak se urazi.
Babicka ma take jiny styl vychovy- delej si co chces...Ja mam styl, snazit abych predesla jejimu spatnemu chovani. Motivovat dceru ke cteni, k dobrym kamaradum, ke vzdelani, k slusnemu chovani. Neni mi jedno co dela, s kym dela. Takze ja dceri reknu vzdelani je dulezite, babicka me skola taky nebavila 😒
Na tohle bych se holky jednoduše zeptala, jak to bude řešit ona, až ty se budeš takhle chovat ke svým vnoučatům a před nimi o ní takhle škaredě mluvit a navádět je proti ní.
Píšeš, že babička tě taky takhle vychovávala. Asi ti to nevyhovovalo z nějakých důvodů, bav se o tom s dcerou. Proč ty jdeš jiným směrem a v čem ti ublížilo to, jakým způsobem jsi byla vychovávána ty. Ale měla by sis uvědomit, že tvoje dcera není ty a to co by bývalo bylo dobré pro tebe nemusí být dobré pro ni. Myslím tím názor na život - vzdělání je důležité, méně svobody, atp. Jestli je dcera po babičce, může ti to nadělat víc škody než užitku. Najděte s holkou společnou řeč a snažte se pochopit jedna druhou. Nemá cenu se hádat, protože jakmile začne hádka, prohráváte obě. Držím pěsti
Není tady
Palomita napsal(a):
Na tohle bych se holky jednoduše zeptala, jak to bude řešit ona, až ty se budeš takhle chovat ke svým vnoučatům a před nimi o ní takhle škaredě mluvit a navádět je proti ní...
A opět jsme u té "dědečkovy misky", no ale kdoví, jak to kdo z vás chápe...
PS: Té dívčině je patnáct, a nezdá se mi, že by měla moudrost chlapce z oné bajky...
Upravil(a) rina (28. 3. 2021 16:44)
Není tady
Andrea333 napsal(a):
LENNNA napsal(a):
Andrea333 napsal(a):
Nechte radeji motyla nebo bude vztekla jak male dite.
Jinak vsem dekuji za podporu a rady. Jsem rada, ze to muze byt pubertou a dceri jsem domluvila, at na babicciny jizlive komentare nereaguje. S ni ( s babou )se bohuzel neda mluvit, stejne jak s rinou- motylem. Hned by se urazila...Andreo a tobě to vadí, že by se urazila? Proto raději mlčíš a necháš si vše líbit?
No jelikoz mama je jediny clen ( vyjma dcery ) ktereho uz mame, tak bych nerada, kdybysme se nebavily. Nikoho jineho uz nemame.
Na jednu stranu chápu, na druhou stranu nechat si vše líbit za každou cenu?
Není tady
Andrea333 napsal(a):
A dcera za mnou prisla a sama mi to rekla, co ji babicka pise.
Toto vidím jako dobré. Zřejmě sama cítí, že to není to pravé. Promluv si s ní - však sama ví ve svém věku, jakou paseku nadělají pomluvy. Mohla by pochopit, jak se cítíš.
U matky bych si moc servítky nebrala. Ŕekla bych jí že Ti to vadí a že si nepřeješ, aby o tobě takhle s dcerou mluvila. Ať se klidně uprdne.
Není tady
Pokud nejde o čistou nenávist z dceřiny strany (puberta), jak autorka nazvala vlákno, ale o "manipulaci ze strany matky, babičky", pravděpodobně stárnoucí babička má potřebu "se omladit, být lepší, než její dcera", a dělá to velmi nevybíravým, dětinským a hloupým způsobem...
Ovšem nebýt rčení "Na každém šprochu pravdy trochu"...
Není tady