Oznámení

14. února : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

14. února : Kyjevské smažené fazole. I bez masa se dá připravit skvělý oběd!

14. února : Menopauza mění vzhled ženy. Na co všechno má vliv kolísající hladina hormonů

#1 2. 3. 2021 10:53

evaba
♥------
Registrovaný: 1. 7. 2020
Příspěvky: 3

Plísen na zdi

Prosím o radu...bydlím v městském bytě, který spavuje  Správa domů. V bytě bydlím cca10 let, kdy jsem si na vlastní náklady nechala udělat vestavěnou skřín. Po celou dobu bylo vše úplně v pořádku až do doby, kdy nám v celém domě měnili okna a během velice krátké doby je celá zadní zed pokryta plísní. Bohužel i téměř celý obsah skříně. Většina věcí je na vyhození a ostatní musím dát do čistírny, což není levná záležitost ( co ks, to min. 200 Kč) a v případně ložního pádla atp. vyprat. Mám pojištění domácnosti, ale prý se na toto mé pojištění nevztahuje. Musí to prý nahradit firma, (z pojištění odpovědnosti), kterrá to způsobila. Firma, která dělala nová okna prý se ničeho nedopustila a Správa domů od toho také dává ruce pryč. Z úplně celým obsahem skříně musím nějak naložit (vyhodit, vyprat, nebo dát do čistírny)..(bohužel mám zničené i hodnotné věci, např. kabelky z hadí a krokodýlí kůže, značková saka, letní deky a polštáře atp. Poradte prosím, čí povinnost je mi škodu nahradit?

Není tady

 

#2 2. 3. 2021 13:16

Irma
♥♥♥♥---
Registrovaný: 20. 7. 2020
Příspěvky: 419

Re: Plísen na zdi

Možná byste měla nejdříve změřit vlhkost v bytě. Tohle dělá vysoká vllhkost. S výměnou oken mohlo přestat původní odvětrávání místnosti z netěsností. Pokud jste dostali plastová okna, je nutné změnit způsob větrání. Nashromážděná vlhkost se sráží v místech, kde neproudí vzduch, což by mohl být problém vestavěné skříně. Ovšem na vině může být i špatná instalace oken... Na internetu najdete hodně rad, jak odstranit plíseň. Vyberte si takovou, která je pro Vás přijatelná a hodně větrejte. Nejlepší je častý krátký průvan, ne trvale otevřená větračka. Sama poznáte, jestli tato opatření přinesla efekt. Zeptejte se i sousedů, jestli mají plíseň. Obávám se, že zničené osobní věci Vám nikdo hradit nebude.


De gustibus non est disputandum. Proti gustu žádný dišputát.

Není tady

 

#3 2. 3. 2021 14:54

rina
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 26. 3. 2019
Příspěvky: 5314

Re: Plísen na zdi

Jestli ona nebude další blbkou reklamátorkou?

Proč jsi mi psala SMS?

Když se ti zničilo tolik drahých a vzácných věcí, jakto, že jsi na to přišla tak pozdě?
To jsi do té skříně šla později než za několik měsíců? Plíseň takového rozsahu nevzniká že dne na den...

Upravil(a) rina (5. 3. 2021 0:28)


Klid v duši přeji všem.

Není tady

 
NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

Zápatí

Powered by PunBB 1.2.24c
© Copyright 2002–2008 Rickard Andersson
Content © Copyright 2000–2016 SAMI spol. s r.o.
Ochrana osobních údajů