|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|

ja tiež teda partia na sídlisku, aj keď v puberte sme sa nejako odsegregovali podľa pohlaví
a mali sme už len čisto babskú partiu... Veľa vecí mi nechýba (tovary na prídel, prípadne nedostatkové, ovocie ako vzácny šperk, umelinové odevy, masové "dobrovoľné" akcie, formálnosť pionierskeho a zväzáckeho hnutia, cenzúra literatúry a novín, apod.), ale niektoré boli super - a niektoré mi fakt chýbajú, napríklad tie sídliskové partie, taká nejaká väčšia súdržnosť, aj skákanie gumy
a určite mrazená dreň v kocke, lepivé cukríky štolverky, tenisky "prestižky", "zážitkové dovolenky" na chalupe, v stanoch a kempoch... Ako decko som zažila aj čerstvé mlieko od kravky na dedine, kde máme chatu...
Do Winnetoua som bola zamilovaná od prvého filmu a bola to moja prvá vcelku prečítaná kniha, celé tri diely za 2 týždne v 2. triede.
A strýko mali Trabanta, s ktorým me zažívlai rôzne dobrodružstvá.... z tých mám také zmiešané pocity, respektíve vtedy to bol hardcore, ale dnes už to dávam k dobru ako veselé historky. Páčila sa mi tiež ľudová tvorivosť pri nedostatku módy a iných vecí - ľudia boli veľmi tvoriví a "koumali". 
Není tady
Tohle bývalo fajn, bezpečná doba (na dnešní poměry).
Na druhou stranu dnes jsou zase hezčí kočárky 

Upravil(a) LENNNA (31. 7. 2021 19:34)
Není tady
Hlavně ty kočárky byly mnohem větší, takže se do uliček opravdu nevešly.. dneska si to každá tlačí před sebou jak nákupní vozík 
Není tady
Dnes ikdyby to byly velikostí malé tanky, tak to nikdo na ulici nenechá.
Není tady
Ještě aby, dnes kolikrát kočárek stojí jak ojetý auto.. 
Není tady
Palomita napsal(a):
Samozřejmě kvůli bezpečnosti
protože dnešní mladí myslím ceny kočárků neřeší 
Není tady
LENNNA napsal(a):
Palomita napsal(a):
Samozřejmě kvůli bezpečnosti
protože dnešní mladí myslím ceny kočárků neřeší
No to možná neřeší, ale je blbý, když si zloděj vyhlídne luxusní kočárek a je v něm zrovna mimino 
Není tady
Mně se teda víc líbily staré kočárky, jelikož i třeba roční dítě se tam v pohodě vešlo ve fusoku. Když vidím některé ty denšní skořepinky...Mně trojkobinace vyhovovala po celou dobu, kdy byl kočár potřeba.
Není tady