Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 10. 12. 2020 8:36

martinaa
♥♥-----

Rozchod s manželom a vzťah so ženou

Prajem pekný deň všetkým,
už od mája riešim zásadné zmeny vo svojom živote, ktoré sa spustili uvedomením si toho - kto som a čo chcem. Pochopila som veľa zásadných vecí čo sa mi v živote diali a prečo, všetko do seba zacvaklo a vyvrcholilo tým, že som sa po 18tich rokoch rozišla s manželom a začala si vzťah so ženou. Veľa vecí sa tým upokojilo a vyriešilo, ale na druhej strane mi to vnieslo ďalší chaos do života, pretože s manželom sme zostali pod jednou strechou ako rodičia našich detí a priatelia. Spustilo to šialený chaos v mojich emóciach, valcujú ma ako sa im chce. Rozum sa ich snaží ovládať, ale bezvýsledne. Striedajú sa fázy pocitu zlyhania, hnevu, smútku....potom je zas všetko zdanlivo v pohode a dokola. Už som z toho unavená docela. Prešli ste niekto niečím podobným?

Není tady

#2 10. 12. 2020 21:46

Barča
♥♥♥♥♥♥-

Re: Rozchod s manželom a vzťah so ženou

Jaký máš důvod pro ty v podstatě nepříjemné a negativní emoce a pocity?
Začala jsi se chovat a jednat tak, jak je ti niterně vlastní. Zůstáváš s manželem a s dětmi, nepřišla jsi tedy o rodinu, děti nepřišly o rodiče (Kolik jim je? Odhaduji puberta nebo těsně po - trochu svízelný věk), manžel je ti rodičovským partnerem a přítelem. Jak to popisuješ, ta situace vypadá optimálně. Co tě tedy rmoutí? V čem jsi selhala?

Není tady

#3 14. 12. 2020 7:42

martinaa
♥♥-----

to práve neviem, vyzerá to ideálne. Som vďačná, že manžel to zobral tak ako to zobral, preto nerozumiem úplne dobre prečo tie emócie takto skáču. Deti sú ešte dosť malé, majú 10 a 12 rokov, možno aj to je to, nad čím rozmýšľam, aby som im neublížila. Je viac vecí čo mi bežia hlavou, dotklo sa ma aj to, že manžel o mňa ani nezabojoval, akoby som za to nestála. Asi by tým nič nezmenil, ale takto len potvrdil to čo som cítila, že ma nemiluje a som pre neho iba akási životná istota. samozrejme sa zamýšľam občas nad tými rokmi, prečo to tak dopadlo. asi to naozaj chce len čas, aby sa všetky tie zmeny upratali.

Není tady

#4 14. 12. 2020 7:48

Palomita
♥♥♥♥♥♥-

V čem bys dětem ublížila? Naopak, teď mají ideální věk, aby všechno mohly přijmout tak, jak to je bez předsudků a bez hormonálních bouří puberťáků. Když s nimi budeš mluvit, tak není důvod, proč bys jim měla ublížit. Jen pro představu, jak bys chtěla, aby o tebe manžel bojoval? Aby ti dělal naschvály? Vyhodil tě z domu, zakázal ti stýkat se s dětmi, dal ti pár facek, nebo tě postavil před ultimátum buď on a děti a nebo nic? Jediný tvůj problém je, že nemáš problém a proto si hledáš zástupné. Vykašli se na to a buď ráda, že máš kolem sebe lidi jaké máš wink

Kdo chce hledá způsoby, kdo nechce hledá důvody.

Není tady

#5 14. 12. 2020 9:20

LindaL.
♥♥♥♥---

martinaa

manžel o mňa ani nezabojoval,

Manžel je patrně rozumný člověk a ví, že s tímto uvědoměním, jak  píšeš, se bojovat nedá.

Není tady

#6 14. 12. 2020 11:43

Blossom opět s vámi
♥♥♥----

martinaa napsal(a):

to práve neviem, vyzerá to ideálne. Som vďačná, že manžel to zobral tak ako to zobral, preto nerozumiem úplne dobre prečo tie emócie takto skáču. Deti sú ešte dosť malé, majú 10 a 12 rokov, možno aj to je to, nad čím rozmýšľam, aby som im neublížila. Je viac vecí čo mi bežia hlavou, dotklo sa ma aj to, že manžel o mňa ani nezabojoval, akoby som za to nestála. Asi by tým nič nezmenil, ale takto len potvrdil to čo som cítila, že ma nemiluje a som pre neho iba akási životná istota. samozrejme sa zamýšľam občas nad tými rokmi, prečo to tak dopadlo. asi to naozaj chce len čas, aby sa všetky tie zmeny upratali.

Jak už je psáno - bojovat o někoho, kdo je jiné sexuální orientace je zbytečná a vyčerpávající aktivita.
A že jsi pro manžela "iba jakási životná istota"? To je přeci hrozně moc!!!
Nemá smysl nic vyčítat sobě ani manželovi, jediné nač se soustřeďte je jak to uspořádat do budoucna s dětmi, o ně jde teď především.

Není tady

#7 14. 12. 2020 12:00

LENNNA
♥♥♥♥♥♥-

martinaa napsal(a):

Prajem pekný deň všetkým,
už od mája riešim zásadné zmeny vo svojom živote, ktoré sa spustili uvedomením si toho - kto som a čo chcem. Pochopila som veľa zásadných vecí čo sa mi v živote diali a prečo, všetko do seba zacvaklo a vyvrcholilo tým, že som sa po 18tich rokoch rozišla s manželom a začala si vzťah so ženou. Veľa vecí sa tým upokojilo a vyriešilo, ale na druhej strane mi to vnieslo ďalší chaos do života, pretože s manželom sme zostali pod jednou strechou ako rodičia našich detí a priatelia. Spustilo to šialený chaos v mojich emóciach, valcujú ma ako sa im chce. Rozum sa ich snaží ovládať, ale bezvýsledne. Striedajú sa fázy pocitu zlyhania, hnevu, smútku....potom je zas všetko zdanlivo v pohode a dokola. Už som z toho unavená docela. Prešli ste niekto niečím podobným?

Z mého pohledu je nejhorší zůstat spolu nadále žít, nedivím se, že z toho máš zmatek a nenašla jsi klid.

"Před 150 lety by vás považovali za blázny, pokud byste se zasazovali za konec otroctví. Před 100 lety by se vám smáli za návrh, že by ženy měly mít volební právo. Před 25 lety by vás nazvali perverzním za obhajobu práv gayů. Dnes se nám smějí, když chceme, aby skončilo otroctví zvířat. Jednoho dne se smát nebudou."
- Gary Smith

Není tady

#8 14. 12. 2020 16:21

Horacio
♥------

martinaa napsal(a):

Ono to bude ve skutečnosti možná úplně naopak.To,že o Tebe nebojuje,svědčí ne o tom,že Tě nemiluje,ale spíše o jeho vnitřní moudrosti,znalosti žen a také o jeho nadhledu.Totiž-udělat scénu dovede každý křupan.Moudrý člověk a partner ví a pozná,kdy je boj předem prohraný a že srdce,které léta patřilo jen jemu,je už jinde.A to on určitě poznal.Podle mne se zachoval jako opravdový chlap a moc-opravdu moc Ti- bez špetky ironie-přeji,ať Ti nový vztah přinese vše,co očekáváš,abys jednou na takového muže nevzpomínala.Ono totiž odejít z takhle pro něj složitého a ponižujícího boje se vztyčenou hlavou není nic jednoduchého.

Není tady

#9 16. 12. 2020 16:51

Barča
♥♥♥♥♥♥-

Hm, asi jsou děti opravdu ještě na tohle malé.
A kdyby o tebe manžel zabojoval, udělala bys co?
Zdá se mi trochu, že si nejsi úplně jistá, jestli do sebe opravdu všechno zapadlo. Tak si dej ještě chvíli čas bez požadavků na sebe a manžela. Ten to vzal, zdá se mi, nejlépe, jak to šlo. Asi by mě vůbec nenapadlo, že by o tebe měl bojovat. Předpokládám, že i jemu na vašem partnerském životě něco "nesedělo". Možná, že tě zklamala partnerka, protože máš pocit, že za tu cenu, kterou  tě to stálo, by to mělo být lepší.... No, nikdo není dokonalý.

Není tady

#10 16. 12. 2020 17:38

Irma
♥♥♥♥---

Barčin pohled na situaci vnímám podobně.
Martino, podívejte se na tyto stránky: https://www.fifkova.cz/

Přemýšlela jsem nad Horaciovou poslední větou. Znám 2 muže (37, 41 let), kteří měli rodinu a děti a odešli za jiným mužem, a taky jednu ženu, která naopak odešla za ženou. Muži opouštěli manželství, když bylo jejich dětem 5 až 12 let, žena odešla se syny 13 a 18 let. Manželky těch mužů se později vyjádřily, proč tu nově zjištěnou jinakost svých mužů dokázaly přijmout a unést - kdyby pánové odešli k milenkám, braly by to jako ponižující jednání a zradu. Muž zmíněné ženy její homosexualitu přijmout nedokázal. Mluvil o svém ponížení, svou ženu pomlouval u přátel atd. S bývalou manželkou je v nuceném kontaktu kvůli dětem, ale jde o problémovou komunikaci. Oba muži mají s původními rodinami velmi vřelý vztah.
Nehodnotím, jen letmo popisuji.

Upravil(a) Irma (16. 12. 2020 17:39)

De gustibus non est disputandum. Proti gustu žádný dišputát.

Není tady

#11 16. 12. 2020 19:32

vrabčák
♥♥♥♥♥♥♥

Vnímám to jako Barča a Irma.

Ahoj Barčo! smile

Je zcela zbytečné se ptát, jaký má život smysl.
Má takový smysl, jaký mu dáme.
                                                           Seneca

Není tady

#12 16. 12. 2020 20:19

rina
♥♥♥♥♥♥♥

Já taky kapitulation

Klid v duši přeji všem.

Není tady

#13 18. 12. 2020 8:21

martinaa
♥♥-----

diky za odpovede. úprimne povedané, náš vzťah nikdy nebol úplne ok, skôr to bol vzťah z rozumu ako veľkej lásky. Za tie roky som mala obdobia kedy som sa snažila, aby to bolo čo najlepšie, ale prvýkrát to rozbil úplne keď ma podviedol a nakazil pohlavnou chorobou. Nikdy som si pri ňom nepripadala ako žena, skôr len nejaký spolubývajúci. Viem, že tých nevier bolo viac, 3 priznal, po ďalších už nemá zmysel pátrať. On je a vždy aj bol človek, ktorý sa riadi heslami - čo si myslia ostatní ma nezaujíma a načo sa trápiť niečím čo neviem zmeniť. Ako otec a živiteľ je v pohode, len ako partner mi nevyhovoval, ani po intímnej stránke ani celkovo. Než som prišla na to, čo sa deje v mojom živote a že mi to nevyhovuje, tak som frustrácie zajedala až som sa prežrala k obezite. čo teraz úspešne riešim, lebo som konečne prišla na všetky súvislosti a uvedomila si v čom je problém.
prečo  aj napriek tomu riešim jeho vzťah ku mne, je asi, že sa snažím nájsť niečo dobré čo vzišlo z tých 18 spoločných rokov. Jasné,  máme 2 krásne a zdravé deti, sme zabezpečený, máme vlastné bývanie, pohodový spoločný život po materiálnej stránke, ale aj tak mi tam niekde chýba také to potvrdenie, že aj v partnerskom živote bolo niečo dobré, že to neboli "stratené" roky. ale beriem to, že proste je to proces, ktorý musí prebehnúť, preto sa v tom troška patlám.
možno som len čakala, že povie, aby som nebláznila, že ma má rád a nechce o mňa prísť a on len sucho skonštatoval, že - Čo ti mám na to povedať. a vzápätí si dal inzerát na všetky sexzoznamky, že hľadá známosť, lebo doma to neklape. Povedal, že nikdy deti neopustí a nepodá o rozvod, ak sa budem chcieť rozvádzať, mám to spraviť ja. V proces neskôr, po asi 2 mesiacoch od rozchodu povedal, že ma má rád, ale on nikdy za žiadnu ženu nebojoval, vždy akceptoval jej rozhodnutie, vraj mu to aj predtým nejaké vyčítali. pomaly sa náš život utriasa do nejakej podoby. blízku budúcnosť mám premyslenú, nad ďalekou sa nezamýšľam.
partnerku milujem a je to ešte lepšie než som si dokázala predstaviť, tu nemám moc čo riešiť. V podstate, ale žijem 2 životy, čo je zložité, ale pomaly sa mi ich darí prepájať. Priateľku už eviduje aj moja rodina, deti, mama aj manžel, síce deti skôr ako moju kamarátku, ale ostatný vedia aký máme vzťah. V mojom blízkom okolí som sa nestretla s nesúhlasom ani odmietnutím, všetci to prijali veľmi dobre, za čo som naozaj vďačná.

Upravil(a) martinaa (18. 12. 2020 8:29)

Není tady

#14 18. 12. 2020 12:00

LENNNA
♥♥♥♥♥♥-

martinno, můžeš být ráda, že jste se "rozešli", měla by sis oddychnout a jediné co bych řešila, tak odstěhování od něj a začít žít nový život. Ale jeho bych fakt neřešila.

"Před 150 lety by vás považovali za blázny, pokud byste se zasazovali za konec otroctví. Před 100 lety by se vám smáli za návrh, že by ženy měly mít volební právo. Před 25 lety by vás nazvali perverzním za obhajobu práv gayů. Dnes se nám smějí, když chceme, aby skončilo otroctví zvířat. Jednoho dne se smát nebudou."
- Gary Smith

Není tady

#15 18. 12. 2020 12:26

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

No, ako píšeš - vzťah bol asi skôr fungujúci obchodný kontrakt ako veľká láska - ale koniec koncov, aj také môže fungovať. Vám to ale nefungovalo, tak je dobre, že sa to skončilo. Ja napríklad som vďačná za vzťah s bývalým - a ešte vďačnejšia, že už spolu nie sme big_smile . Možno trochu mätúce, ale pravdivé. Sústredila by som sa na prítomnosť, na prípadné logistické riešenie veci... a na deti. Muž to zjavne akceptuje dobre, ale rozhodný krok je na Tebe, čo znie ako výhoda.

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#16 18. 12. 2020 14:02

Blossom opět s vámi
♥♥♥----

ale aj tak mi tam niekde chýba také to potvrdenie, že aj v partnerskom živote bolo niečo dobré, že to neboli "stratené" roky.

Vždy mě překvapuje, jak při rozchodech se někteří lidé vyjadřují obavu, že to byly ztracené roky. Já se rozcházela vícekrát, a můžu říct, že každý z těch vztahů mi něco dobrého přinesl (lásku - byť dočasnou, nový náhled na život, nové kamarády, nahlédnutí do dosud neprobádaného prostředí apod.). Žádný vztah pro mě nebyl ztracenými lety.
Martino, váš vztah vám dal nejen dvě děti, jak píšeš, ale i spoustu předpokládám hezkých chvil, spokojenost aspoň dočasnou, zajištění.... to podle mě nemohly být ztracené roky.

Není tady

#17 18. 12. 2020 14:18

Irma
♥♥♥♥---

Je velmi osvobozující, když člověk najde pochopení u rodiny. Martinoo, přeji Ti odvahu udělat další krok, abys mohla žít život podle svých představ.

De gustibus non est disputandum. Proti gustu žádný dišputát.

Není tady

#18 18. 12. 2020 18:47

vrabčák
♥♥♥♥♥♥♥

Tvůj manžel je rozhodnutý nikdy neopustit děti. Jak by sis přála, abyste se o děti starali v blízké budoucnosti?

Je zcela zbytečné se ptát, jaký má život smysl.
Má takový smysl, jaký mu dáme.
                                                           Seneca

Není tady

#19 20. 12. 2020 20:26

Barča
♥♥♥♥♥♥-

Martinao, konečně jsem si všimla, že máš tady na Babinetu víc příspěvků, než jen v tomto vlákně a přečetla jsem si je. Jestli jsem to dobře pochopila, žila jsi už od mládí hrozně drsný život, tvrdý a bezohledný k tobě. Počínaje zuřivým otcem a rezignovanou maminkou, pak jsi zřejmě studovala a tvrdě pracovala, abys byla co nejsamostatnější a postarala se o sebe i své blízké, při tom ses snažila srovnat vztahy mezi rodiči.... (ten abstinující alkoholík byl tatínek?).) Přijde mi, že jsi velmi inteligentní, dobrá, pracovitá a vtřícná žena, která, asi i kvůli "normotvornému" dětství nemáš cit pro sebe, svou situaci, své potřeby, svá přání, obrnila ses ochranným obalem, abys to všechno zvládla, abys vydržela ty rodičovské i manželské útoky a zranění .
Teď se konečně přátelsky setkáváš sama se sebou.
Myslím, že by bylo dobré najít si nějakého dobrého terapeuta (nebo terapeutku) a scházet se, dokud nepřijdeš na to, co tě trápí, tedy na dobrý smysl svého manželství. Mám několik nápadů, ale vím kulový. A také by bylo fajn probrat situaci s rodinnými terapeuty a najít nejlepší modus vivendi pro vaše děti i vás. Podle toho, co píšeš jsi daleko, daleko citlivější a vtřícnější k potřebám svých dětí i svého manžela, než k sobě, proto si myslím, že by bylo dobré podělit se s odborníky, abys mohla víc "kopat" za sebe.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí