|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|

Palomita napsal(a):
Viš, co je to zlaté prase?
Není tady

Omlouvám se velice, měla jsem na mysli zlaté tele.
To "prase" mě asi napadlo dřív kvůli tomu, že jaksi není až tak považováno za cosi vznešeného a uctíváného, jako kravička a její mládě.
Prasátku i mláděti krávy se hluboce omlouvám
...
Není tady
Díky za dovysvětlení 
Není tady

Palomita napsal(a):
... Jestli je s tvým projevem tvůj bůh ztotožněn, pak jste se hledali, až jste se našli a gratuluji.
Viš co?
K tvému tomuhle komentářu bych za starých časů napsala... Hm, byl by ban doživotní až do Armagedonu.
Teď píšu: 
Není tady
rina napsal(a):
Palomita napsal(a):
... Jestli je s tvým projevem tvůj bůh ztotožněn, pak jste se hledali, až jste se našli a gratuluji.
Viš co?
K tvému tomuhle komentářu bych za starých časů napsala... Hm, byl by ban doživotní až do Armagedonu.
Teď píšu:
Tak to jsem ráda, promiň špatně vidím. Určitě jsi vztyčila palec
Taky bych ho vztyčila, ale zase mě bolí, tak snad na oplátku

Není tady
Jestli už se během vývoje živé diskuze na tomto vlákně z pijavic nestali jeleni?!?!?!?!

Není tady
Provokuješ, že máš prsty v pořádku? Pozor, pozor!!
Dalo by se to tu obrátit na zoologický koutek - pijavice, prasata, telata, jeleni.. jen aby se tu na silvestra neobjevily dogy 
Není tady
V žádném případě nešlo o provokaci.
Měla jsem na mysli staré známé "Jsem z toho jelen!" 
Není tady
a na to si připijem

Není tady
A takové to mohlo být krásné reklamní vlákno.....
Není tady
Palomita napsal(a):
a na to si připijem
![]()

Není tady
No a už tu máme 4 stránky příjemného diskutování 
Není tady
Jaromir88 napsal(a):
Zvažuji,
že vyzkouším pijavice, dle článků se to zdá celkem zajímavá věc.
viz např.:
http://hirudoterapia.cz/jake-choroby-pi … rska-leci/
https://www.panzdravi.cz/clanky/pijavice-lekarska/
https://www.chytej.cz/clanky/1539/nemoc … si-11-dil/
Chci se zeptat zda náhodou nemáte někdo s tímto zkušenosti?
Byla bych ráda za případné tipy a názory, díky
Taky jsem o tom přemýšlela.
Je to zajímavé, ale příroda má lék na všechno - jenom to musíme najít 
Taky přikládám zajímavý odkaz na toto téma: https://jsme.cz/prikladani-pijavic-neboli-hirudoterapie
PS: Jestli to vyzkoušíš dej prosím vědět
Není tady

A už je to tady....
Není tady

Fényx?
Není tady
rina napsal(a):
LENNNA napsal(a):
...kolegyně měla v rodině pár jehovistů a vyprávěla o dětech z rodiny, bylo nám jich hodně líto. Nemají na výběr
Mají, na rozdíl od vás.
Jim rodiče netlučou do hlavy bludy o "Ježíškovi", rozdávači dárků, ať se mu řiká Santa Klaus, Mikuláš, Děd Maróz či BLBEČEK od listopadu do půlky ledna svěcenej jako Bůh marnotratnosti.
rino, mají na výběr? Takže pokud chtějí, tak mohou jít slavit vánoce? Rodiče jim to dovolí?
Není tady

Předpokládám, že je ti rodiče vychovávají, čili pro ně vánoce nejsou nijak zajímavé.
Dá se to srovnat např. s veganem. Tomu mnozí nevěří, pomlouvají nebo ho litují. A on si spokojeně chodí kolem regálů s masem a uzeninami, žvejká tofu, a nic mu nechybí... Často je i zdravější, než oni.
Není tady
Jenže, když se rozhodne sám dospělý, že chce být veganem, je to něco jiného, než když takhle vychovává dítě už od narození (po ukončení kojení). Jednoduše je to extrém a automaticky předpokládat, že i všechny mé děti budou stejně extrémní je lichý. Aby dítě mělo možnost volby, stačí před něj postavit talíř s klasickou stravou a s veganskou. Pak by se vidělo, pro co se to dítě o své svobodné vůli samo natáhne. Naše děti jinak také chodily na nějaká sezení církevních spolků, aby si mohly udělat vlastní obrázek, jestli tedy náboženství ano nebo ne. K jehovistům nezavítali, protože ti je nepřijali už rovnou, protože nepatří k nim a chtěli se "jen podívat". I to jim dalo obrázek o možnostech volby.
Není tady

Tunelové myšlení 
Ty jsi dávala děckám jíst brouky nebo ptačí hnízda proto, aby "si mohly vybrat, jestli to chtějí, nebo ne?" Každý si přece vychovává své děti k obrazu svému, a ten, kdo třeba přijde na to, že to dělal blbě, se snaží to poté dělat lépe, opět k obrazu svému, (Teda aspoň ten rozumnej...)
Upravil(a) rina (21. 11. 2020 10:19)
Není tady

Palomita napsal(a):
Jednoduše je to extrém a automaticky předpokládat, že i všechny mé děti budou stejně extrémní je lichý...
Podle tebe.
Není tady
Rino, já jsem ale syna také párkrát zavedla do kostela. Jen aby věděl, že toto společenství existuje a aby měl popřípadě možnost se rozhodnout. Koupila jsem mu i takovou dětskou encyklopedii a různých náboženstvích a četli jsme si z ní. Ta možnost volby je fakt dobrá.
Není tady
rina napsal(a):
Tunelové myšlení
Ty jsi dávala děckám jíst brouky nebo ptačí hnízda proto, aby "si mohly vybrat, jestli to chtějí, nebo ne?" Každý si přece vychovává své děti k obrazu svému, a ten, kdo třeba přijde na to, že to dělal blbě, se snaží to poté dělat lépe, opět k obrazu svému, (Teda aspoň ten rozumnej...)
jo, ty ne?
Není tady
rina napsal(a):
Palomita napsal(a):
Jednoduše je to extrém a automaticky předpokládat, že i všechny mé děti budou stejně extrémní je lichý...
Podle tebe.
Ano, protože kdyby mě někdo nutil pouze do veganské stravy, tak to nezvládnu, resp. moje tělo, protože je jaké je. Stejně jako bych nezvládla být pouze na masu. Mám ráda různorodost. Člověk je všežravec a jako takový může jíst všechno. U čeho nakonec skončí může být dáno zdravotními důvody stejně tak jako osobními (je to trendy, baví mě to, líbí se mi to, věřím tomu..). Ale to rozhodnutí by si měl člověk udělat sám v sobě a nemít to "převzaté".
Není tady

Palomita napsal(a):
rina napsal(a):
Tunelové myšlení
Ty jsi dávala děckám jíst brouky nebo ptačí hnízda proto, aby "si mohly vybrat, jestli to chtějí, nebo ne?" Každý si přece vychovává své děti k obrazu svému, a ten, kdo třeba přijde na to, že to dělal blbě, se snaží to poté dělat lépe, opět k obrazu svému, (Teda aspoň ten rozumnej...)jo, ty ne?
Ne. Já to ochutnala, teda ty brouky, a chutnali mi. Ale dala mi to k ochutnání dcera.
Není tady
rina napsal(a):
Ne. Já to ochutnala, teda ty brouky, a chutnali mi. Ale dala mi to k ochutnání dcera.
Tak to jsi dobrá
Já bych to neochutnala 
Není tady