19. dubna : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 19. dubna : Obyčejný citrón a jeho netradiční vyuití beze zbytku. V kuchyni i v domácnosti je skvělý pomocník! 19. dubna : Rodičovství podle zvěrokruhu: tíři jsou přísní, Panny umí ustoupit. |
|
|
Prosím, napite mi jaké máte zkuenosti s kondenzačním kotlem s ohřevem TUV, předem moc děkuji.
Zajímá mě hlavně: Spolehlivost, poměr cena/výkon, úspora plynu (někde píou a 35%?).
Pokud víte o nějakém webu, kde toto řeí, budu vděčná i za takovouto radu. Děkuji.
Není tady
Úspora 35 % vzhledem k čemu? Jestli proti konvenčnímu plynovému tak je to nesmysl, tam je teoretická úspora max. 8 % (rozdíl mezi spalným teplem plynu a výhřevností). Spolehlivost je proti konvenčnímu nií, protoe je to sloitějí, ale řekl bych, e jen o troku. Druhá věc je, e moudrá EU za nás rozhodla, e se jiné kotle ne kondenzační u nesmí nově instalovat (ale nevím teď z hlavy od kdy a od jakého výkonu a jestli se tě to tedy týká).
Není tady
Díky chlape, ano, týká se mě to, mám klasický plynový kotel 14 let a teď se tam něco podělalo za cca 11 tisíc i s prací. Tak nevím, zda jít do opravy a nebo do nového kotle, plynař mi doporučoval ten kondenzační. Prý za pár let by se mi vstupní investice cca 50 tisíc vrátila v úspoře plynu. Normální chlape, uvítám jakékoli Tvé rady a zkuenosti, díky.
Není tady