29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Palomita napsal(a):
LENNNA napsal(a):
Palomita napsal(a):
Marně přemýšlím, z jakého důvodu bůh podaroval člověka egem, když jej pak o něj chce připravit? Proč? Jsme tedy hračky, které nemají mít vlastní myšlení a jen slepě naslouchat - komukoli, čemukoli? To je jako by nám bůh dal dvě nohy, abychom mohli chodit vzpřímeně, ale někdo trval na tom, že bůh vlastně chtěl, abychom nohy nepoužívali a jen se plazili a vykládal to jako slovo boží..
Možná proto, že nás nestvořil dokonalé? Možná proto, že přesně věděl proč tak činí a proto, že to má svůj smysl? Možná proto, že máme ujít nějakou cestu?
A třeba jsme dokonalí právě díky svým nedokonalostem
Kdybychom byli všichni stejní, je to děsná nuda a hlavně pohroma pro celé lidstvo, které by se nijak a nikam nevyvíjelo. Kdyby toto bylo záměrem boha, dá nám rozum mravence a ne poznání vlastního ega. A to, že někdo vykládá své představy jako správný výklad božího úmyslu, to je hodně egocentrické a sebevědomé
Kde tohle vidíš? Ale chápu, každý vidíme jen to, co jsme schopni svou optikou vidět a jací jsme my, jak my to chápeme.
Já nic takového nepsala a ani náhodou tak nemyslela. To je tvé
Není tady
Lennno, to vůbec nebylo myšleno na tebe konkrétně. Spíš všeobecně a taky v kontextu celého vlákna. Protože je dost "hlav pomazaných", které ví naprosto přesně co chtěl bůh vlastně říct. Ono totiž "JÁ VÍM" je právě to ego, které má být toliko popřeno. Při skutečném popření ega se může člověk domnívat, může si myslet, dokonce být přesvědčen, ale nikdy nemůže vědět a vždycky by měl připustit možnost, že se může mýlit a vše může být jinak
Bůh je jako obraz, který na každého působí svým způsobem. Někdo v něm vidí hlavně lásku, někdo naději, někdo faleš, někdo příležitost.. a každý má pravdu, tu svou, nikoli univerzální
Nevím, co myslíš tím "to je tvé". I já zde prezentuji pouze svůj názor k diskuzi a ne univerzální pravdu, že to tak musí být.
Není tady
Ono totiž "JÁ VÍM" je právě to ego, které má být toliko popřeno. Při skutečném popření ega se může člověk domnívat, může si myslet, dokonce být přesvědčen, ale nikdy nemůže vědět a vždycky by měl připustit možnost, že se může mýlit a vše může být jinak
Ano. Taky si to tak myslím.
Není tady
To vaše slavné EGO je jen obyčejná lidská neznalost.
Všeho možného. Informací, zkušeností, hodně často základních znalostí, přirozené inteligence (ale ta podpořená studiemi není o nic lepší, než "selský rozum"...)
Ego je zhmotnění lidské hlouposti.
Když někdo řiká, že "popřel své ego", je to hlupák. Kdo ho umí popřít, rsp. chápe, co je to za zmetka, styděl by se to někde veřejně vyhlašovat.
Není tady
V jednom příspěvku tvrdíš dvě různé věci - že ego je neznalost a že ego je zhmotnění lidské hlouposti. Tak si vyber. Mezi tím je totiž velký rozdíl. To, že něco nevíš, neznamená, že jsi hloupá.
Není tady
Vytrháváš z kontextu a překrucuješ. Neva.
Není tady
rina napsal(a):
To vaše slavné EGO je jen obyčejná lidská neznalost.
Všeho možného. Informací, zkušeností, hodně často základních znalostí, přirozené inteligence (ale ta podpořená studiemi není o nic lepší, než "selský rozum"...)
Ego je zhmotnění lidské hlouposti.
Když někdo řiká, že "popřel své ego", je to hlupák. Kdo ho umí popřít, rsp. chápe, co je to za zmetka, styděl by se to někde veřejně vyhlašovat.
V jednom příspěvku tvrdíš dvě různé věci - že ego je neznalost a že ego je zhmotnění lidské hlouposti. Tak si vyber. Mezi tím je totiž velký rozdíl. To, že něco nevíš, neznamená, že jsi hloupá.
Upravil(a) Judyna (12. 11. 2020 17:53)
Není tady
Když někdo řiká, že "popřel své ego", je to hlupák.
Není tady
rina napsal(a):
Když někdo řiká, že "popřel své ego", je to hlupák.
Aha - upozornila jsi na další svůj protimluv.
Ego je zhmotnění lidské hlouposti a přitom když někdo dělá pravý opak a ego popírá, je hlupák...A proč vytrháváš z kontextu? Není to škoda?
Není tady
Crabate - ten Tvůj sen z úvodu je pěkně strašidelný.
Není tady
Judyna napsal(a):
Aha - upozornila jsi na další svůj protimluv.
Ego je zhmotnění lidské hlouposti a přitom když někdo dělá pravý opak a ego popírá, je hlupák...A proč vytrháváš z kontextu? Není to škoda?
Ba ne. To jen špatně čteš, a chápeš.
Opakuju, neva.
Není tady
Judyna napsal(a):
To jsi četla až teď?
Není. Já si mnoho let po večerech představovala, co by se stalo, kdyby tak kdesi někdy zmizelo mnoho lidí, bez nějakého pochopitelného důvodu. Často jsem to používala jako "myšlenky na spaní". Účinkovalo to skoro zázračně, ani jsem v tom usínání nestihla vymyslet, proč a jak by se to mělo dít...
Věděla jsem úplně přesně, kde by se to mělo stát, bylo to sídliště se spoustou paneláků, kde jsem v době vzniku těch představ bydlela.
No, to je celkem jedno. Pro teď je pro mne opravdu zvláštní, že než Crab svůj "sen" napsal, já se, jako obvykle, koukala na své milované horory. Nevím, jak už se ten horor jmenoval, ale mizeli tam lidé, bez jakýchkoliv souvislostí.
Mno, jak by mnozí jistě řekli, "béčkový nudný horor". Ok. On měl jakési poslání pro ostatní civilizace.
Mě se dotklo, v jaké době a za jakých okolností jsem ho viděla...
Jednou mi terapeutka řekla, že "vždy vidíme to, co potřebujeme, jako hodně zvýrazněno".
Není tady
Já si vzpomněla: "Nemrkni" se to jmenovalo
Není tady
Judyna napsal(a):
Mně se to líbilo. Připomnělo mi to Čaroděje, kde byla jedna z planet, na které mizelo mnohem víc lidí a stromy ukrývaly nový lepší svět
Není tady
Jak je to myšleno každý má svůj strom?
Není tady
[img][/img]
Palomita napsal(a):
Judyna napsal(a):
Mně se to líbilo. Připomnělo mi to Čaroděje, kde byla jedna z planet, na které mizelo mnohem víc lidí a stromy ukrývaly nový lepší svět
No jo holky, když já nemám ráda horory a strašidelné filmy. A ten sen pro mě takový je. Brrr.
Není tady
Cesta relax napsal(a):
Jak je to myšleno každý má svůj strom?
Přečti si úvodní Crabatův příspěvek.
Není tady
Judyna napsal(a):
Palomita napsal(a):
Judyna napsal(a):
No jo holky, když já nemám ráda horory a strašidelné filmy. A ten sen pro mě takový je. Brrr.
Ani mě takové filmy nijak neberou. Čaroděj je knížka, resp. šest knih. A to zase můžu
Není tady
Aha. Tak to jsem nevěděla. V tom případě to musím rozšířit na příběhy jako takové
Není tady
Judyna napsal(a):
Aha. Tak to jsem nevěděla. V tom případě to musím rozšířit na příběhy jako takové
Taková škoda co naplat, dám si to místo tebe
Není tady