Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#101 12. 11. 2020 9:11

LENNNA
♥♥♥♥♥♥-

Re: Každý má svůj strom

Palomita napsal(a):

LENNNA napsal(a):

Palomita napsal(a):

Marně přemýšlím, z jakého důvodu bůh podaroval člověka egem, když jej pak o něj chce připravit? Proč? Jsme tedy hračky, které nemají mít vlastní myšlení a jen slepě naslouchat - komukoli, čemukoli? To je jako by nám bůh dal dvě nohy, abychom mohli chodit vzpřímeně, ale někdo trval na tom, že bůh vlastně chtěl, abychom nohy nepoužívali a jen se plazili a vykládal to jako slovo boží..

Možná proto, že nás nestvořil dokonalé? Možná proto, že přesně věděl proč tak činí a proto, že to má svůj smysl? Možná proto, že máme ujít nějakou cestu?

A třeba jsme dokonalí právě díky svým nedokonalostem wink Kdybychom byli všichni stejní, je to děsná nuda a hlavně pohroma pro celé lidstvo, které by se nijak a nikam nevyvíjelo. Kdyby toto bylo záměrem boha, dá nám rozum mravence a ne poznání vlastního ega. A to, že někdo vykládá své představy jako správný výklad božího úmyslu, to je hodně egocentrické a sebevědomé big_smile

Kde tohle vidíš? va  Ale chápu, každý vidíme jen to, co jsme schopni svou optikou vidět a jací jsme my, jak my to chápeme.
Já nic takového nepsala a ani náhodou tak nemyslela. To je tvé smile

"Před 150 lety by vás považovali za blázny, pokud byste se zasazovali za konec otroctví. Před 100 lety by se vám smáli za návrh, že by ženy měly mít volební právo. Před 25 lety by vás nazvali perverzním za obhajobu práv gayů. Dnes se nám smějí, když chceme, aby skončilo otroctví zvířat. Jednoho dne se smát nebudou."
- Gary Smith

Není tady

#102 12. 11. 2020 9:33

Palomita
♥♥♥♥♥♥-

Lennno, to vůbec nebylo myšleno na tebe konkrétně. smile Spíš všeobecně a taky v kontextu celého vlákna. Protože je dost "hlav pomazaných", které ví naprosto přesně co chtěl bůh vlastně říct. Ono totiž "JÁ VÍM" je právě to ego, které má být toliko popřeno. Při skutečném popření ega se může člověk domnívat, může si myslet, dokonce být přesvědčen, ale nikdy nemůže vědět a vždycky by měl připustit možnost, že se může mýlit a vše může být jinak wink Bůh je jako obraz, který na každého působí svým způsobem. Někdo v něm vidí hlavně lásku, někdo naději, někdo faleš, někdo příležitost.. a každý má pravdu, tu svou, nikoli univerzální wink
Nevím, co myslíš tím "to je tvé". I já zde prezentuji pouze svůj názor k diskuzi a ne univerzální pravdu, že to tak musí být. storstark

Kdo chce hledá způsoby, kdo nechce hledá důvody.

Není tady

#103 12. 11. 2020 9:51

Judyna
♥♥♥♥♥♥♥

Ono totiž "JÁ VÍM" je právě to ego, které má být toliko popřeno. Při skutečném popření ega se může člověk domnívat, může si myslet, dokonce být přesvědčen, ale nikdy nemůže vědět a vždycky by měl připustit možnost, že se může mýlit a vše může být jinak
Ano. Taky si to tak myslím.

Jakmile si uvědomíš svoji pravou hodnotu, bude se okolo tebe točit celý svět.
Rozhodnutí osvobozuje.

Není tady

#104 12. 11. 2020 11:38

rina
♥♥♥♥♥♥♥

To vaše slavné EGO je jen obyčejná lidská neznalost.
Všeho možného. Informací, zkušeností, hodně často základních znalostí, přirozené inteligence (ale ta podpořená studiemi není o nic lepší, než "selský rozum"...) kapitulation
Ego je zhmotnění lidské hlouposti.

Když někdo řiká, že "popřel své ego", je to hlupák. Kdo ho umí popřít, rsp. chápe, co je to za zmetka, styděl by se to někde veřejně vyhlašovat.

Klid v duši přeji všem.

Není tady

#105 12. 11. 2020 12:11

Judyna
♥♥♥♥♥♥♥

V jednom příspěvku tvrdíš dvě různé věci - že ego je neznalost  a že ego je zhmotnění lidské hlouposti. Tak si vyber. Mezi tím je totiž velký rozdíl. To, že něco nevíš, neznamená, že jsi hloupá.

Rozhodnutí osvobozuje.

Není tady

#106 12. 11. 2020 17:48

rina
♥♥♥♥♥♥♥

Vytrháváš z kontextu a překrucuješ. Neva.

Klid v duši přeji všem.

Není tady

#107 12. 11. 2020 17:52

Judyna
♥♥♥♥♥♥♥

rina napsal(a):

To vaše slavné EGO je jen obyčejná lidská neznalost.
Všeho možného. Informací, zkušeností, hodně často základních znalostí, přirozené inteligence (ale ta podpořená studiemi není o nic lepší, než "selský rozum"...) kapitulation
Ego je zhmotnění lidské hlouposti.

Když někdo řiká, že "popřel své ego", je to hlupák. Kdo ho umí popřít, rsp. chápe, co je to za zmetka, styděl by se to někde veřejně vyhlašovat.

V jednom příspěvku tvrdíš dvě různé věci - že ego je neznalost  a že ego je zhmotnění lidské hlouposti. Tak si vyber. Mezi tím je totiž velký rozdíl. To, že něco nevíš, neznamená, že jsi hloupá.

Upravil(a) Judyna (12. 11. 2020 17:53)

Rozhodnutí osvobozuje.

Není tady

#108 12. 11. 2020 17:56

rina
♥♥♥♥♥♥♥

Když někdo řiká, že "popřel své ego", je to hlupák.

Klid v duši přeji všem.

Není tady

#109 12. 11. 2020 19:10

Judyna
♥♥♥♥♥♥♥

rina napsal(a):

Když někdo řiká, že "popřel své ego", je to hlupák.

Aha - upozornila jsi na další svůj protimluv.
Ego je zhmotnění lidské hlouposti a přitom když někdo dělá pravý opak a ego popírá, je hlupák...A proč vytrháváš z kontextu? Není to škoda? gloria

Rozhodnutí osvobozuje.

Není tady

#110 13. 11. 2020 19:14

Judyna
♥♥♥♥♥♥♥

Crabate - ten Tvůj sen z úvodu je pěkně strašidelný.

Rozhodnutí osvobozuje.

Není tady

#111 13. 11. 2020 20:06

rina
♥♥♥♥♥♥♥

Judyna napsal(a):

Aha - upozornila jsi na další svůj protimluv.
Ego je zhmotnění lidské hlouposti a přitom když někdo dělá pravý opak a ego popírá, je hlupák...A proč vytrháváš z kontextu? Není to škoda? gloria

Ba ne. To jen špatně čteš, a chápeš.
Opakuju, neva. kapitulationgloria

Klid v duši přeji všem.

Není tady

#112 13. 11. 2020 20:35

rina
♥♥♥♥♥♥♥

Judyna napsal(a):

To jsi četla až teď?

Není. Já si mnoho let po večerech představovala, co by se stalo, kdyby tak kdesi někdy zmizelo mnoho lidí, bez nějakého pochopitelného důvodu. Často jsem to používala jako "myšlenky na spaní". Účinkovalo to skoro zázračně, ani jsem v tom usínání nestihla vymyslet, proč a jak by se to mělo dít...

Věděla jsem úplně přesně, kde by se to mělo stát, bylo to sídliště se spoustou paneláků, kde jsem v době vzniku těch představ bydlela.

No, to je celkem jedno. Pro teď je pro mne opravdu zvláštní, že než Crab svůj "sen" napsal, já se, jako obvykle, koukala na své milované horory. Nevím, jak už se ten horor jmenoval, ale mizeli tam lidé, bez jakýchkoliv souvislostí.

Mno, jak by mnozí jistě řekli, "béčkový nudný horor". Ok. On měl jakési poslání pro ostatní civilizace.

Mě se dotklo, v jaké době a za jakých okolností jsem ho viděla...

Jednou mi terapeutka řekla, že "vždy vidíme to, co potřebujeme, jako hodně zvýrazněno".

Klid v duši přeji všem.

Není tady

#113 14. 11. 2020 9:59

rina
♥♥♥♥♥♥♥

Já si vzpomněla: "Nemrkni" se to jmenovalo rodna

Klid v duši přeji všem.

Není tady

#114 14. 11. 2020 12:23

Palomita
♥♥♥♥♥♥-

Judyna napsal(a):

Mně se to líbilo. Připomnělo mi to Čaroděje, kde byla jedna z planet, na které mizelo mnohem víc lidí a stromy ukrývaly nový lepší svět smile

Není tady

#115 14. 11. 2020 19:54

Cesta relax
♥------
Místo: Ostrava
Web

Jak je to myšleno každý má svůj strom?

Není tady

#116 14. 11. 2020 20:07

Judyna
♥♥♥♥♥♥♥

[img][/img]

Palomita napsal(a):

Judyna napsal(a):

Mně se to líbilo. Připomnělo mi to Čaroděje, kde byla jedna z planet, na které mizelo mnohem víc lidí a stromy ukrývaly nový lepší svět smile

No jo holky, když já nemám ráda horory a strašidelné filmy. A ten sen pro mě takový je. Brrr.

Rozhodnutí osvobozuje.

Není tady

#117 14. 11. 2020 20:07

Judyna
♥♥♥♥♥♥♥

Cesta relax napsal(a):

Jak je to myšleno každý má svůj strom?

Přečti si úvodní Crabatův příspěvek.

Rozhodnutí osvobozuje.

Není tady

#118 14. 11. 2020 20:09

Palomita
♥♥♥♥♥♥-

Judyna napsal(a):

Palomita napsal(a):

Judyna napsal(a):

No jo holky, když já nemám ráda horory a strašidelné filmy. A ten sen pro mě takový je. Brrr.

Ani mě takové filmy nijak neberou. Čaroděj je knížka, resp. šest knih. A to zase můžu wink

Není tady

#119 14. 11. 2020 20:11

Judyna
♥♥♥♥♥♥♥

Aha. Tak to jsem nevěděla. V tom případě to musím rozšířit na příběhy jako takové  smile

Rozhodnutí osvobozuje.

Není tady

#120 14. 11. 2020 20:13

Palomita
♥♥♥♥♥♥-

Judyna napsal(a):

Aha. Tak to jsem nevěděla. V tom případě to musím rozšířit na příběhy jako takové  smile

Taková škoda wink co naplat, dám si to místo tebe storstark

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí