18. září : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 18. září : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Ano. Troku slzičky, no...
I v souvislosti s tím, co mám "v pozadí"
Lék pod kůi?
Není tady
Protoe těitě Tvé mysli, Rino, je ve víře. Zatímco těitě mé mysli je v morálních hodnotách. A v tom můe být ten strom mezi námi.
Není tady
Crabat napsal(a):
Nojo Palomito, ale dneska u tu nemáme direktivum materialistického mylení. Dneska si můe kadý jít svou cestou a nebude za to pronásledován. A v takovém světě se najednou projeví, e existují i poněkud vyí morální hodnoty, ne má církev. A e si kadý své morální hodnoty nese v sobě a nemá na to vliv jeho víra? Teprve tím, v co člověk uvěří a s čím se ztotoní, roste anebo upadá jeho morální credit.
Neříká se, e bůh je v kadém z nás? Nestačí tedy uvěřit v sebe sama? Kdy u tedy člověk v "něco" musí uvěřit, aby se mohl posoudit jeho morální kredit?
Není tady
rina napsal(a):
Judyna napsal(a):
Není to z Bible, ale z knihy Prorok, ale to u jsem psala - kdyby sis zadala do Googlu kapitola o dětech z knihy Prorok, u to má. Ale dobrá, jetě upřesním Kahlil Gibran, Prorok. Kapitola O dětech.
A není to o ádném odrazení či vystraení.Kdy Bible, tak z Bible, ví?
To má jak dnes: ... od Babie, Vojtěcha, Prymuly, Hamáčka, légra ...
Taky jsem četla jednu kníku, která nebyla "z Bible".
Byla o Jeíovi a jeho tatínkovi. Byla moc dobrá.
Natěstí si u na její název nevzpomenu, "aby mě to nesvádělo ", ....hm, moná to bylo něco s "tesařem...
To co řiká, si nezadám.
Nechci se nechat svést na rozcestí...
Tak proč jsi to po mě pořád chtěla?
Není tady
Palomita napsal(a):
Judyna napsal(a):
Palomita napsal(a):
Morální hodnoty v sobě nese kadý sám, bez ohledu na (ne)víru. Hledat morální hodnoty v církvi mi v kontextu dnení doby přijde poněkud eufemistické....ale zase je fakt, e takové ty obecné hodnoty máme z Bible přejaté a ty jsou platné pořád, take jakýsi základ tam je. A církve - ty jsou velijaké...
Někdo má víru, někdo boha, někdo materialismus, někdo svědomí. Abych se nějak chovala, tak to nemusí být nikde napsané. Na světě je spousta věřících (v cokoli), ale zákonů, které něco přikazují nebo zakazují je čím dál víc. Čím to? Kvůli těm pár materialistům? Věřící neznamená člověk chovající se dle morálních hodnot. A naopak, nevěřící není automaticky amorální.
Ano. Ale já měla na mysli Desatero. Tím se tak nějak řídíme, a člověk věří nebo ne.
Není tady
Palomita napsal(a):
Judyna napsal(a):
Palomita napsal(a):
To mi připomíná Cimrmana: - já jsem katolík a vy? - já jsem také katolička. - výborně, svatba bude v jednom kosteleNo, ale znám případ, kdy byl jeden ze snoubenců katolík a jeden evangelík a byl to takový problém, e se svatba zruila.
Vlastně i můj syn je katolík a snacha evangelička. Ale natěstí měli svatbu na úřadě , nemusely se zamlouvat dva kostelyKámoka je nějaké víry a její bývalý budoucí manel byl bez vyznání. Musel chodit na katechismus a nechat se pokřtít, či co to bylo? Jen aby se mohla vdávat v kostele. Týpek absolutně nevěřící, udělal to jen kvůli ní. Proč církev (jakákoli) podporuje takové pokrytectví? Tohle kastování se mi hluboce příčí. Stejně tak děcko od známých (jehovisti) vykládalo naemu, e se blíí nějaká pohroma a e oni mají úkryt. A můe tam jít i nae dítě s ním? Jsou to velcí kámoi u od kolky. V ádném případě, jen věřící. Ok, dík, tak si to uij.
No, to je hrozné toto. To pokrytectví jsem cítila u jako dítě.
Není tady
Palomita napsal(a):
Crabat napsal(a):
Nojo Palomito, ale dneska u tu nemáme direktivum materialistického mylení. Dneska si můe kadý jít svou cestou a nebude za to pronásledován. A v takovém světě se najednou projeví, e existují i poněkud vyí morální hodnoty, ne má církev. A e si kadý své morální hodnoty nese v sobě a nemá na to vliv jeho víra? Teprve tím, v co člověk uvěří a s čím se ztotoní, roste anebo upadá jeho morální credit.
Neříká se, e bůh je v kadém z nás? Nestačí tedy uvěřit v sebe sama? Kdy u tedy člověk v "něco" musí uvěřit, aby se mohl posoudit jeho morální kredit?
Nevím, co Ti na to řekne Crabat, ale já nadeně souhlasím! Protoe já věřím ne tedy úplně v sebe sama, ale v lidi a v to dobré v nich a v moudrost a sílu přírody.(Pardon, opakuju se, ale tohle byla dobrá přihrávak)
Není tady
Crabat napsal(a):
Protoe těitě Tvé mysli, Rino, je ve víře. Zatímco těitě mé mysli je v morálních hodnotách. A v tom můe být ten strom mezi námi.
Ano. Má víra je jenom o morálních hodnotách. Netkví v "hmotnosti stínů". Mám velký strach ze zmizení lidí, rsp. je mi to líto, bolí mě to, ale pořád hledám způsob, jak tomu zamezit.
Nechci ztínat stromy, pokud to není nevyhnutné, já se vpodstatě ani nebojím.
Jen někdy přijdou chvilky, kdy si potřebuju ujasnit své schopnosti.
Není tady
Palomita napsal(a):
Nestačí.
Není tady
Nojo, Palomito, jde ale o to, jak v sebe sama uvěří. Tam mohou být propastné rozdíly. A proto záleí na tom, jakou cestu k tomu člověk zvolí. No a o tom tu hovořím u dlouho. Cest je hodně a i si můeme vylapat klidně svou vlastní, je to jen troku náročnějí, pokud má vést k nějakému výsledku. Ale vekeré to usilování je vlastně ta nae specifická cesta za duchovní realizací. Kam dojdeme a jaké poznání přitom získáme, to u je ve hvězdách.
Není tady
Judy, vak já taky.
Není tady
Judyna napsal(a):
Tak proč jsi to po mě pořád chtěla?
Já po tobě jen chtěla přesný odkaz z Bible, který tě odradil od toho, aby ses jí řídila. V Bibli jsou texty, přesně určené, které si můe vyhledat a přečíst.
Není tady
Palomita napsal(a):
Judy, vak já taky.
Není tady
rina napsal(a):
Judyna napsal(a):
Moji výchovu toti velice poznamenala kapitola o dětech z knihy Prorok. A to několik let před synovým narozením
Konkrétně co? Jestli se můu zeptat...
Kopíruju Ti Tvoji otázku. O Bibli z mé strany nebyla ani zmínka.Tak nevím kdes to vzalaTy, to je Tvůj problém. Anebo spí záměrně překrucuje.
Není tady
Jako v online úkolech mého vnuka: Četina, str. 30, 3c.
Najdeme to oba. Svépomocí.
Není tady
Judyna napsal(a):
Nevím, co Ti na to řekne Crabat, ale já nadeně souhlasím! Protoe já věřím ne tedy úplně v sebe sama, ale v lidi a v to dobré v nich a v moudrost a sílu přírody.(Pardon, opakuju se, ale tohle byla dobrá přihrávak)
Přihrávky se musí vyuít No, proč se lidé modlí? Aby jim bůh pomohl třeba v nějaké těké ivotní situaci. Jene ta síla a pomoc je v kadém z nás. Ale chápu, e spoustě lidem pomáhá vědomí, e v tom nejsou sami a je někdo nad nimi, kdo má tu rozhodovací moc a oni jsou z obliga.
Není tady
Judyna napsal(a):
Kopíruju Ti Tvoji otázku. O Bibli z mé strany nebyla ani zmínka.Tak nevím kdes to vzalaTy, to je Tvůj problém. Anebo spí záměrně překrucuje.
Aha?
Tak to je mi líto.
PS: po přečtení dalích příspěvků...
Líto mi je, e řiká, e něco překrucuju.
Pro mne, kdy někdo řiká, e je to o Prorocích, je to pro mne zmínka z Bible. Take asi není to jen můj problém.
Vykrucovat se, e nemluví o Bibli, je stejně "nekřesanské", jako psát o svém odpadlictví a později pokřtění syna, "jenom aby byl v obraze".
Judy, u po mně nic nekopíruj.
Nebo mě aspoň nekomentuj.
Upravil(a) rina (9. 11. 2020 22:20)
Není tady
Judy, díky za tip. Přečetla jsem něco na webu, nevím, jestli jen úryvek, nebo je to celá kapitola. Ale nezbývá ne souhlasit a teda musím říct, e po vlastníc zkuenostech s dětmi, do puntíku vlastně i bez Proroka tak ijeme, ani bychom tuili, e je to někde sepsáno ale díky za navedení
Není tady
Palomita napsal(a):
Judy, díky za tip. Přečetla jsem něco na webu, nevím, jestli jen úryvek, nebo je to celá kapitola. Ale nezbývá ne souhlasit a teda musím říct, e po vlastníc zkuenostech s dětmi, do puntíku vlastně i bez Proroka tak ijeme, ani bychom tuili, e je to někde sepsáno ale díky za navedení
Ony ty kapitoly jsou krátké. Zrovna tu o dětech jsem četla jetě jako svobodná holka a moc mě to zasáhlo. Protoe já byla vychovávaná úplně jinak. A to povídání se ztotoňovalo s mojí představou.
Není tady
Judy, u nás to vyplynulo tak nějak přirozeně a jsem za to ráda. A je super, e i ty jsi nakonec dokázala jít vlastní cestou
Není tady
Palomita napsal(a):
Judy, u nás to vyplynulo tak nějak přirozeně a jsem za to ráda. A je super, e i ty jsi nakonec dokázala jít vlastní cestou
No, to je nejlepí. Já měla taky takovou nějakou představu, ale...Prostě mi ten pán mluvil z due, proto mě to tak zasáhlo. Ale je fakt, e stejnou cestou bych la i tak.
Není tady
Judyna napsal(a):
Palomita napsal(a):
No, to je nejlepí. Já měla taky takovou nějakou představu, ale...Prostě mi ten pán mluvil z due, proto mě to tak zasáhlo. Ale je fakt, e stejnou cestou bych la i tak.
Jednodue sis to měla přečíst A teda upřímně, já měla z počátku úplně jinou představu, ale.. Je fakt, e pro mě jsou takovými "proroky" mé děti, od kterých se učím dnes a denně.
Není tady
Rino, stíny ale v tomto případě jsou nae ego a jak se s ním vypořádá? Věřící tak učiní skrze víru v Pána přijetím křtu a jeho významu. "iv jsem pak ji ne já, ale iv je ve mně Kristus." Tím přenese těitě vědomí, které by za normálních okolností vedlo k já (egu) a místo něj v sobě nastolí vědomí Krista a sám zůstane jakoby stranou, indiferentní k své osobě a jenom coby tichý svědek. Mizení lidí, tedy dobrých skutků, které jsme chtěli vykonat, se v takovém případě nemusíme obávat, protoe ji nekonám já, ale On. Stačí zůstat svým vědomím stranou a nechat jednat Jeho. Vrcholná idea je nastolena, je ve víře v Krista, nemusí se obávat poztrácení jiných ideí, tedy pokácení stromů, pokud pořád nechá jednat Jeho, pak On u ve dávno vyřeil.
No a má vyhráno.
Není tady
Crabat napsal(a):
Věřící tak učiní skrze víru v Pána přijetím křtu a jeho významu...
Jsem "věřící", ale necítím to tak, jak píe...
Křest vodou, jakýmkoliv způsobem, není to, jak projeví svoji vůli, ochotu a odhodlanost slouit Bohu, Pánovi, jak mu řiká ty.
Není tady
Ne, Rino, křtem tuto cestu přijímá a vzdává se svého já. Proto kupříkladu evangelíci tvrdí, e pokřtít lze a odrostlejího člověka, který chápe, co tím vlastně stvrzuje. Jde o přenesení těitě mysli. A jak by mohl novorozenec přenést svou mysl mimo sebe, mimo své já, kdy tyto pojmy vůbec jetě nechápe.
A e Ty sama to tak necítí? Nu, kadého z nás čeká jetě velký kus cesty před sebou.
Není tady