Oznámení

18. září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

18. září : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#51 9. 11. 2020 20:49

rina
♥♥♥♥♥♥♥

Re: Každý má svůj strom

Ano. Trošku slzičky, no...
I v souvislosti s tím, co mám "v pozadí" wink
Lék pod kůži? offtopic

Klid v duši přeji všem.

Není tady

#52 9. 11. 2020 20:50

Crabat
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Krušné hory

Protože těžiště Tvé mysli, Rino, je ve víře. Zatímco těžiště mé mysli je v morálních hodnotách. A v tom může být ten strom mezi námi.

Crabat

Není tady

#53 9. 11. 2020 20:58

Palomita
♥♥♥♥♥♥-

Crabat napsal(a):

Nojo Palomito, ale dneska už tu nemáme direktivum materialistického myšlení. Dneska si může každý jít svou cestou a nebude za to pronásledován. A v takovém světě se najednou projeví, že existují i poněkud vyšší morální hodnoty, než má církev. A že si každý své morální hodnoty nese v sobě a nemá na to vliv jeho víra? Teprve tím, v co člověk uvěří a s čím se ztotožní, roste anebo upadá jeho morální credit.

Neříká se, že bůh je v každém z nás? Nestačí tedy uvěřit v sebe sama? Když už tedy člověk v "něco" musí uvěřit, aby se mohl posoudit jeho morální kredit? smile

Kdo chce hledá způsoby, kdo nechce hledá důvody.

Není tady

#54 9. 11. 2020 21:04

Judyna
♥♥♥♥♥♥♥

rina napsal(a):

Judyna napsal(a):

Není to z Bible, ale z knihy Prorok, ale to už jsem psala - kdyby sis zadala do Googlu kapitola o dětech z knihy Prorok, už to máš. Ale dobrá, ještě upřesním Kahlil Gibran, Prorok. Kapitola O dětech.
A není to o žádném  odrazení či vystrašení.

Když Bible, tak z Bible, víš?

To mᚠjak dnes: ... od Babiše, Vojtěcha, Prymuly, Hamáčka, Šlégra ...

Taky jsem četla jednu knížku, která nebyla "z Bible".

Byla o Ježíšovi a jeho tatínkovi. Byla moc dobrá.
Naštěstí si už na její název nevzpomenu, "aby mě to nesvádělo rodna ", ....hm, možná to bylo něco s "tesařem...

To co řikáš, si nezadám.
Nechci se nechat svést na rozcestí... kapitulationgloria

lol Tak proč jsi to po mě pořád chtěla?

Jakmile si uvědomíš svoji pravou hodnotu, bude se okolo tebe točit celý svět.
Rozhodnutí osvobozuje.

Není tady

#55 9. 11. 2020 21:07

Judyna
♥♥♥♥♥♥♥

Palomita napsal(a):

Judyna napsal(a):

Palomita napsal(a):

Morální hodnoty v sobě nese každý sám, bez ohledu na (ne)víru. Hledat morální hodnoty v církvi mi v kontextu dnešní doby přijde poněkud eufemistické. wink

...ale zase je fakt, že takové ty obecné hodnoty máme z Bible přejaté a ty jsou platné pořád, takže jakýsi základ tam je. A církve - ty jsou všelijaké...

Někdo má víru, někdo boha, někdo materialismus, někdo svědomí. Abych se nějak chovala, tak to nemusí být nikde napsané. Na světě je spousta věřících (v cokoli), ale zákonů, které něco přikazují nebo zakazují je čím dál víc. Čím to?  Kvůli těm pár materialistům? Věřící neznamená člověk chovající se dle morálních hodnot. A naopak, nevěřící není automaticky amorální. smile

Ano. Ale já měla na mysli Desatero. Tím se tak nějak řídíme, a člověk věří nebo ne.

Rozhodnutí osvobozuje.

Není tady

#56 9. 11. 2020 21:10

Judyna
♥♥♥♥♥♥♥

Palomita napsal(a):

Judyna napsal(a):

Palomita napsal(a):

To mi připomíná Cimrmana: - já jsem katolík a vy? - já jsem také katolička. - výborně, svatba bude v jednom kostele big_smile

big_smile No, ale znám případ, kdy byl jeden ze snoubenců katolík a jeden evangelík a byl to takový problém, že se svatba zrušila.
Vlastně i můj syn je katolík a snacha evangelička. Ale naštěstí měli svatbu na úřadě smile, nemusely se zamlouvat dva kostely smile

Kámoška je nějaké víry a její bývalý budoucí manžel byl bez vyznání. Musel chodit na katechismus a nechat se pokřtít, či co to bylo? Jen aby se mohla vdávat v kostele. Týpek absolutně nevěřící, udělal to jen kvůli ní. Proč církev (jakákoli) podporuje takové pokrytectví? Tohle kastování se mi hluboce příčí. Stejně tak děcko od známých (jehovisti) vykládalo našemu, že se blíží nějaká pohroma a že oni mají úkryt. A může tam jít i naše dítě s ním? Jsou to velcí kámoši už od školky. V žádném případě, jen věřící. Ok, dík, tak si to užij. roll

No, to je hrozné toto. To pokrytectví jsem cítila už jako dítě.

Rozhodnutí osvobozuje.

Není tady

#57 9. 11. 2020 21:16

Judyna
♥♥♥♥♥♥♥

Palomita napsal(a):

Crabat napsal(a):

Nojo Palomito, ale dneska už tu nemáme direktivum materialistického myšlení. Dneska si může každý jít svou cestou a nebude za to pronásledován. A v takovém světě se najednou projeví, že existují i poněkud vyšší morální hodnoty, než má církev. A že si každý své morální hodnoty nese v sobě a nemá na to vliv jeho víra? Teprve tím, v co člověk uvěří a s čím se ztotožní, roste anebo upadá jeho morální credit.

Neříká se, že bůh je v každém z nás? Nestačí tedy uvěřit v sebe sama? Když už tedy člověk v "něco" musí uvěřit, aby se mohl posoudit jeho morální kredit? smile

Nevím, co Ti na to řekne Crabat, ale já nadšeně souhlasím! Protože já věřím ne tedy úplně v sebe sama, ale v lidi a v to dobré v nich a v moudrost a sílu přírody.(Pardon, opakuju se, ale tohle byla dobrá přihrávak)

Rozhodnutí osvobozuje.

Není tady

#58 9. 11. 2020 21:16

rina
♥♥♥♥♥♥♥

Crabat napsal(a):

Protože těžiště Tvé mysli, Rino, je ve víře. Zatímco těžiště mé mysli je v morálních hodnotách. A v tom může být ten strom mezi námi.

Ano. Má víra je jenom o morálních hodnotách. Netkví v "hmotnosti stínů". Mám velký strach ze zmizení lidí, rsp. je mi to líto, bolí mě to, ale pořád hledám způsob, jak tomu zamezit.
Nechci ztínat stromy, pokud to není nevyhnutné, já se vpodstatě ani nebojím.
Jen někdy přijdou chvilky, kdy si potřebuju ujasnit své schopnosti.

Klid v duši přeji všem.

Není tady

#59 9. 11. 2020 21:19

rina
♥♥♥♥♥♥♥

Palomita napsal(a):

Nestačí.

Klid v duši přeji všem.

Není tady

#60 9. 11. 2020 21:19

Crabat
♥♥♥♥♥♥-

Nojo, Palomito, jde ale o to, jak v sebe sama uvěříš. Tam mohou být propastné rozdíly. A proto záleží na tom, jakou cestu k tomu člověk zvolí. No a o tom tu hovořím už dlouho. Cest je hodně a i si můžeme vyšlapat klidně svou vlastní, je to jen trošku náročnější, pokud má vést k nějakému výsledku. Ale veškeré to usilování je vlastně ta naše specifická cesta za duchovní realizací. Kam dojdeme a jaké poznání přitom získáme, to už je ve hvězdách.

Crabat

Není tady

#61 9. 11. 2020 21:20

Palomita
♥♥♥♥♥♥-

Judy, však já taky. rodna

Není tady

#62 9. 11. 2020 21:23

rina
♥♥♥♥♥♥♥

Judyna napsal(a):

lol Tak proč jsi to po mě pořád chtěla?

Já po tobě jen chtěla přesný odkaz z Bible, který tě odradil od toho, aby ses jí řídila. V Bibli jsou texty, přesně určené, které si můžeš vyhledat a přečíst.

Klid v duši přeji všem.

Není tady

#63 9. 11. 2020 21:24

Judyna
♥♥♥♥♥♥♥

Palomita napsal(a):

Judy, však já taky. rodna

storstark

Rozhodnutí osvobozuje.

Není tady

#64 9. 11. 2020 21:30

Judyna
♥♥♥♥♥♥♥

rina napsal(a):

Judyna napsal(a):

Moji výchovu totiž velice poznamenala kapitola o dětech z knihy Prorok. A to několik let před synovým narozením smile

Konkrétně co? Jestli se můžu zeptat...

Kopíruju Ti Tvoji otázku. O Bibli z mé strany nebyla ani zmínka.Tak nevím kdes to vzalaTy, to je Tvůj problém. Anebo spíš záměrně překrucuješ.

Rozhodnutí osvobozuje.

Není tady

#65 9. 11. 2020 21:30

rina
♥♥♥♥♥♥♥

Jako v online úkolech mého vnuka: Čeština, str. 30, 3c.
Najdeme to oba. Svépomocí.

Klid v duši přeji všem.

Není tady

#66 9. 11. 2020 21:31

Palomita
♥♥♥♥♥♥-

Judyna napsal(a):

Nevím, co Ti na to řekne Crabat, ale já nadšeně souhlasím! Protože já věřím ne tedy úplně v sebe sama, ale v lidi a v to dobré v nich a v moudrost a sílu přírody.(Pardon, opakuju se, ale tohle byla dobrá přihrávak)

Přihrávky se musí využít storstark No, proč se lidé modlí? Aby jim bůh pomohl třeba v nějaké těžké životní situaci. Jenže ta síla a pomoc je v každém z nás. Ale chápu, že spoustě lidem pomáhá vědomí, že v tom nejsou sami a je někdo nad nimi, kdo má tu rozhodovací moc a oni jsou z obliga. wink

Není tady

#67 9. 11. 2020 21:32

rina
♥♥♥♥♥♥♥

Judyna napsal(a):

Kopíruju Ti Tvoji otázku. O Bibli z mé strany nebyla ani zmínka.Tak nevím kdes to vzalaTy, to je Tvůj problém. Anebo spíš záměrně překrucuješ.

Aha?
Tak to je mi líto.

PS: po přečtení dalších příspěvků...
Líto mi je, že řikáš, že něco překrucuju.

Pro mne, když někdo řiká, že je to o Prorocích, je to pro mne zmínka z Bible. Takže asi není to jen můj problém. 

Vykrucovat se, že nemluvíš o Bibli, je stejně "nekřesanské", jako psát o svém odpadlictví a později pokřtění syna, "jenom aby byl v obraze".

Judy, už po mně nic nekopíruj.
Nebo mě aspoň nekomentuj.
usch

Upravil(a) rina (9. 11. 2020 22:20)

Klid v duši přeji všem.

Není tady

#68 9. 11. 2020 21:35

Palomita
♥♥♥♥♥♥-

Judy, díky za tip. Přečetla jsem něco na webu, nevím, jestli jen úryvek, nebo je to celá kapitola. Ale nezbývá než souhlasit a teda musím říct, že po vlastníc zkušenostech s dětmi, do puntíku wink vlastně i bez Proroka tak žijeme, aniž bychom tušili, že je to někde sepsáno smile ale díky za navedení smile

Není tady

#69 9. 11. 2020 21:40

Judyna
♥♥♥♥♥♥♥

Palomita napsal(a):

Judy, díky za tip. Přečetla jsem něco na webu, nevím, jestli jen úryvek, nebo je to celá kapitola. Ale nezbývá než souhlasit a teda musím říct, že po vlastníc zkušenostech s dětmi, do puntíku wink vlastně i bez Proroka tak žijeme, aniž bychom tušili, že je to někde sepsáno smile ale díky za navedení smile

Ony ty kapitoly jsou krátké. Zrovna tu o dětech jsem četla ještě jako svobodná holka a moc mě to zasáhlo. Protože já byla vychovávaná úplně jinak. A to povídání se ztotožňovalo s mojí představou.

Rozhodnutí osvobozuje.

Není tady

#70 9. 11. 2020 21:46

Palomita
♥♥♥♥♥♥-

Judy, u nás to vyplynulo tak nějak přirozeně a jsem za to ráda. A je super, že i ty jsi nakonec dokázala jít vlastní cestou smile

Není tady

#71 9. 11. 2020 21:50

Judyna
♥♥♥♥♥♥♥

Palomita napsal(a):

Judy, u nás to vyplynulo tak nějak přirozeně a jsem za to ráda. A je super, že i ty jsi nakonec dokázala jít vlastní cestou smile

No, to je nejlepší. Já měla taky takovou nějakou představu, ale...Prostě mi ten pán mluvil z duše, proto mě to tak zasáhlo. Ale je fakt, že stejnou cestou bych šla i tak.

Rozhodnutí osvobozuje.

Není tady

#72 9. 11. 2020 22:02

Palomita
♥♥♥♥♥♥-

Judyna napsal(a):

Palomita napsal(a):

No, to je nejlepší. Já měla taky takovou nějakou představu, ale...Prostě mi ten pán mluvil z duše, proto mě to tak zasáhlo. Ale je fakt, že stejnou cestou bych šla i tak.

Jednoduše sis to měla přečíst storstark A teda upřímně, já měla z počátku úplně jinou představu, ale.. big_smile big_smile Je fakt, že pro mě jsou takovými "proroky" mé děti, od kterých se učím dnes a denně. hjarta

Není tady

#73 9. 11. 2020 23:35

Crabat
♥♥♥♥♥♥-

Rino, stíny ale v tomto případě jsou naše ego a jak se s ním vypořádáš? Věřící tak učiní skrze víru v Pána přijetím křtu a jeho významu. "Živ jsem pak již ne já, ale živ je ve mně Kristus." Tím přenese těžiště vědomí, které by za normálních okolností vedlo k já (egu) a místo něj v sobě nastolí vědomí Krista a sám zůstane jakoby stranou, indiferentní k své osobě a jenom coby tichý svědek. Mizení lidí, tedy dobrých skutků, které jsme chtěli vykonat, se v takovém případě nemusíme obávat, protože již nekonám já, ale On. Stačí zůstat svým vědomím stranou a nechat jednat Jeho. Vrcholná idea je nastolena, je ve víře v Krista, nemusíš se obávat poztrácení jiných ideí, tedy pokácení stromů, pokud pořád nechᚠjednat Jeho, pak On už vše dávno vyřešil.

No a mᚠvyhráno.

Crabat

Není tady

#74 10. 11. 2020 11:58

rina
♥♥♥♥♥♥♥

Crabat napsal(a):

Věřící tak učiní skrze víru v Pána přijetím křtu a jeho významu...

Jsem "věřící", ale necítím to tak, jak píšeš...
Křest vodou, jakýmkoliv způsobem, není to, jak projevíš svoji vůli, ochotu a odhodlanost sloužit Bohu, Pánovi, jak mu řikᚠty.

Klid v duši přeji všem.

Není tady

#75 10. 11. 2020 12:21

Crabat
♥♥♥♥♥♥-

Ne, Rino, křtem tuto cestu přijímᚠa vzdávᚠse svého já. Proto kupříkladu evangelíci tvrdí, že pokřtít lze až odrostlejšího člověka, který chápe, co tím vlastně stvrzuje. Jde o přenesení těžiště mysli. A jak by mohl novorozenec přenést svou mysl mimo sebe, mimo své já, když tyto pojmy vůbec ještě nechápe.

A že Ty sama to tak necítíš? Nu, každého z nás čeká ještě velký kus cesty před sebou.

Crabat

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

Zápatí