18. září : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 18. září : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Judyna napsal(a):
Ty mi sice na mou otázku neodpovídá, ale já nebudu tak neuctivá.
Já ti odpověděla.
Není tady
Přesně tohle, Judyno, udělala moje máti. Nechala mě pokřtít, ale dál mě tou cestou nevedla. A já myslím, e je to ten nejlepí způsob, který jsi mohla zvolit, a jednou Ti za to syn poděkuje. Protoe kořeny jsou vytvořeny. Je to nae spojitost s křesanstvím, které tu působilo dva tisíce let. A on pak můe hledat a nalézt tu úroveň propojení s minulostí, v ní se projevovala nae spiritualita, protoe tu kdysi byl vytvořen faktor, o který se můe opřít. Nelze toti pochopit nae předky bez toho, abychom v sobě obsáhli podstatu křesanství. Z materialistické úrovně to budou jen nevědomí lidé, kteří prostě neměli dostatek informací. (Kdy k nim tedy zaujmeme solidární přístup.) Takhle je mahem zařadíme a budeme si libovat ve svém egu, zatímco nikdy nepochopíme, e oni, proti nám, byli na morální úrovni mnohem dál. To my jsme při takovém postoji ti omezení nevědomci, e ani tohle nám nedojde.
A e jsou i horí církve, neřku-li sekty, tak to je nabíledni. Mnozí se poučili, jak manipulovat lidmi a zotročit jejich vůli ve svůj prospěch. Takové hledání podstaty bytí ale není cestou, jen blouděním.
Ano, nalézt v sobě kořeny a z nich pak vyjít. Pochopit ideu předků, za ní se směňovali a v jejím jménu se snaili být lepími lidmi. A to je hodnota, kterou, kdy v sobě neobsáhneme, tak se těko někam dostanem. Jistěe nám budou nabídnuty i jiné cesty, ale ty jsou bez kořenů, protoe vychází z jiné mentality národů. A kdy v sobě nezachytíme ani tu domovskou, jak bychom pak mohli pochopit jejich?..
Není tady
Crabat napsal(a):
Přesně tohle, Judyno, udělala moje máti. Nechala mě pokřtít, ale dál mě tou cestou nevedla. A já myslím, e je to ten nejlepí způsob, který jsi mohla zvolit, a jednou Ti za to syn poděkuje. Protoe kořeny jsou vytvořeny. Je to nae spojitost s křesanstvím...
Ba ne, Crabe. Tak to není.
Upravil(a) rina (9. 11. 2020 15:44)
Není tady
Chápu, Rino, e z hlediska ortodoxního věřícího (a je jedno jakou denominaci zvolí) je to názor mylný, ale z hlediska universálního pochopení vesmíru a energií, které mu vládnou, je to názor správný a moná i jediný moný. Ale o tom u se by se dalo polemizovat.
Není tady
Ano. Podle církve jsem se křestem svého dítěte zavázala k tomu, e ho budu vychovávat ve víře. Aspoň si myslím, e to tak je. A toto nemám úplně dobře zpracované. cítím se trochu jako kdybych křívě přísahala.
Ale jinak to beru a chápu jak píe a jak udělala i Tvá maminka.
Není tady
Jo, to má pravdu, zavázala ses, v tom je právě ta manipulace církve. Touha po mocenském ovládnutí člověka. A Ty jako máma jsi správně pochopila, e tohle ne. Protoe víra a přesvědčení je věcí kadého jedince. Svobodně a dobrovolně si sám vybere cestu, kterou chce jít a která pramení z jeho srdce. Co nad to jest, od zlého jest.
Upravil(a) Crabat (9. 11. 2020 18:00)
Není tady
Ano, chtěla jsem, aby se jednou svobodně rozhodnul a aby měl základ, pokud bude chtít praktikovat katolickou víru. Dokonce jsem ho párkrát vzala i do kostela, ale jen kdy chtěl a na chvilku. Moji výchovu toti velice poznamenala kapitola o dětech z knihy Prorok. A to několik let před synovým narozením
Není tady
Udělala jsi to naprosto správně. Právě aby měl volbu. Aby nebyl předem determinován k nějaké cestě, která neladí s jeho nitrem. Odlít svou mysl do obecně uznávaného kadlubu, který neladí s naím nitrem, je prostě chyba, jí se na sobě dopustíme. Avak odlít mysl dítěte, které milujeme, do stejného kadlubu a zamezit mu tak přístup ke svobodnému rozhodnutí, je pak u vina.
Není tady
Crabe!
Nechat děcko pokřtít v církvi, které U NEVĚŘÍM, je dobře?!?
To jsi mě docela zklamal...
Není tady
Judyna napsal(a):
Moji výchovu toti velice poznamenala kapitola o dětech z knihy Prorok. A to několik let před synovým narozením
Konkrétně co? Jestli se můu zeptat...
Není tady
No ta kapitola. Přece ti to nebudu celé kopírovat, najdi si to.
Není tady
Proroků mluvících o dětech je v Bibli několik.
Nemusí mi kopírovat nic, pokud sama ví, o co jde. Já neznám ádnou kapitolu, která by mohla rodiče odradit , nebo vystrait, e co říkají, není pro děti (samozřejmě i dospělé) dobré a správné.
Ví, ale u i tvoje odpověď mě jaksi znejistila, jestli vůbec ví, o čem doopravdy mluví.
Není tady
Judy a co Svědci?
Není tady
Judyna napsal(a):
Ano, chtěla jsem, aby se jednou svobodně rozhodnul a aby měl základ, pokud bude chtít praktikovat katolickou víru. Dokonce jsem ho párkrát vzala i do kostela, ale jen kdy chtěl a na chvilku. Moji výchovu toti velice poznamenala kapitola o dětech z knihy Prorok. A to několik let před synovým narozením
Není to z Bible, ale z knihy Prorok, ale to u jsem psala - kdyby sis zadala do Googlu kapitola o dětech z knihy Prorok, u to má. Ale dobrá, jetě upřesním Kahlil Gibran, Prorok. Kapitola O dětech.
A není to o ádném odrazení či vystraení.
Není tady
Petr100 napsal(a):
Judy a co Svědci?
Svědci dobří . Ale na Svědky Jehovovy se musí zeptat Riny. Já jsem jen ta zběhlá katolička
Není tady
Rino, nehovořil jsem o stavu, kdy té církvi vůbec nevěřím, to by byla hloupost. Ale musíme si uvědomit, e víra přecházela do volnomylenkářství a to v prvé řadě materialistického pojetí světa. Teprve mnohem později si lidé začali nalézat cestu svoji. A tady platí, e jakákoli víra je vdy lepí ne materialismus. Materialismus je úpadek lidstva, tedy jeho morálních hodnot. A s tím se sveze vechno, take nastává celková degradace člověka. To, e svět dnes stojí před sebezničením, je důsledek materialistického mylení, v něm nejsou rozhodující morální hodnoty, jen jakés takés etické vnímání společnosti.
V prostředí, kde vládne materialismus a jiné hodnoty nejsou uznávány, a kdy je někdo projeví, tak můe být i perzekuován, budu první, kdo do toho katolického kostela půjde a celou svou duí bude volat k Pánu. Katoličtí kněí pro mne budou (a byli) hrdinové, kteří se nebojí navzdory reimu vyznat svou víru. Ale to neznamená, e principiálně s katolickou církví souhlasím. A budu-li mít jetě někdy monost se svobodně rozhodnout, nebude to tato cesta, jeliko k ní mám dost zásadní výhrady. Abychom si rozuměli, nemám výhrady vůči věřícím, ale vůči tomu molochu církve.
Z čeho pak vyplývá: V materialistickém prostředí je nejvýe správné nechat své dítě pokřtít. (Protoe tehdy je církev jedinou nositelkou zbývajících morálních hodnot.) Ale nesvázat ho tím.
Není tady
Crabat napsal(a):
Z čeho pak vyplývá: V materialistickém prostředí je nejvýe správné nechat své dítě pokřtít. (Protoe tehdy je církev jedinou nositelkou zbývajících morálních hodnot.) Ale nesvázat ho tím.
Morální hodnoty v sobě nese kadý sám, bez ohledu na (ne)víru. Hledat morální hodnoty v církvi mi v kontextu dnení doby přijde poněkud eufemistické.
Není tady
Judyna napsal(a):
Petr100 napsal(a):
Judy a co Svědci?
Svědci dobří . Ale na Svědky Jehovovy se musí zeptat Riny. Já jsem jen ta zběhlá katolička
To mi připomíná Cimrmana: - já jsem katolík a vy? - já jsem také katolička. - výborně, svatba bude v jednom kostele
Není tady
Palomita napsal(a):
Crabat napsal(a):
Morální hodnoty v sobě nese kadý sám, bez ohledu na (ne)víru. Hledat morální hodnoty v církvi mi v kontextu dnení doby přijde poněkud eufemistické.
...ale zase je fakt, e takové ty obecné hodnoty máme z Bible přejaté a ty jsou platné pořád, take jakýsi základ tam je. A církve - ty jsou velijaké...
Není tady
Palomita napsal(a):
Judyna napsal(a):
Petr100 napsal(a):
Judy a co Svědci?
To mi připomíná Cimrmana: - já jsem katolík a vy? - já jsem také katolička. - výborně, svatba bude v jednom kostele
No, ale znám případ, kdy byl jeden ze snoubenců katolík a jeden evangelík a byl to takový problém, e se svatba zruila.
Vlastně i můj syn je katolík a snacha evangelička. Ale natěstí měli svatbu na úřadě , nemusely se zamlouvat dva kostely
Není tady
Judyna napsal(a):
Není to z Bible, ale z knihy Prorok, ale to u jsem psala - kdyby sis zadala do Googlu kapitola o dětech z knihy Prorok, u to má. Ale dobrá, jetě upřesním Kahlil Gibran, Prorok. Kapitola O dětech.
A není to o ádném odrazení či vystraení.
Kdy Bible, tak z Bible, ví?
To má jak dnes: ... od Babie, Vojtěcha, Prymuly, Hamáčka, légra ...
Taky jsem četla jednu kníku, která nebyla "z Bible".
Byla o Jeíovi a jeho tatínkovi. Byla moc dobrá.
Natěstí si u na její název nevzpomenu, "aby mě to nesvádělo ", ....hm, moná to bylo něco s "tesařem...
To co řiká, si nezadám.
Nechci se nechat svést na rozcestí...
Není tady
Judyna napsal(a):
Palomita napsal(a):
Crabat napsal(a):
...ale zase je fakt, e takové ty obecné hodnoty máme z Bible přejaté a ty jsou platné pořád, take jakýsi základ tam je. A církve - ty jsou velijaké...
Někdo má víru, někdo boha, někdo materialismus, někdo svědomí. Abych se nějak chovala, tak to nemusí být nikde napsané. Na světě je spousta věřících (v cokoli), ale zákonů, které něco přikazují nebo zakazují je čím dál víc. Čím to? Kvůli těm pár materialistům? Věřící neznamená člověk chovající se dle morálních hodnot. A naopak, nevěřící není automaticky amorální.
Není tady
Crabat napsal(a):
Abychom si rozuměli, nemám výhrady vůči věřícím, ale vůči tomu molochu církve.
Tak to bychom si, můj milý Krabe, nerozuměli. I kdy ví, proč, stejně jako já, co je mi líííííto, váně!
Počkej, já jdu troku popřemýlet, proč.
NE! NE! Takový kompromis nemůeme brát, váně!
Najdu ten strom, na který se díváme oba dva z jiné strany, hm, pravděpodobně stojí mezi námi...
Není tady
Judyna napsal(a):
Palomita napsal(a):
Judyna napsal(a):
Svědci dobří . Ale na Svědky Jehovovy se musí zeptat Riny. Já jsem jen ta zběhlá katoličkaTo mi připomíná Cimrmana: - já jsem katolík a vy? - já jsem také katolička. - výborně, svatba bude v jednom kostele
No, ale znám případ, kdy byl jeden ze snoubenců katolík a jeden evangelík a byl to takový problém, e se svatba zruila.
Vlastně i můj syn je katolík a snacha evangelička. Ale natěstí měli svatbu na úřadě , nemusely se zamlouvat dva kostely
Kámoka je nějaké víry a její bývalý budoucí manel byl bez vyznání. Musel chodit na katechismus a nechat se pokřtít, či co to bylo? Jen aby se mohla vdávat v kostele. Týpek absolutně nevěřící, udělal to jen kvůli ní. Proč církev (jakákoli) podporuje takové pokrytectví? Tohle kastování se mi hluboce příčí. Stejně tak děcko od známých (jehovisti) vykládalo naemu, e se blíí nějaká pohroma a e oni mají úkryt. A můe tam jít i nae dítě s ním? Jsou to velcí kámoi u od kolky. V ádném případě, jen věřící. Ok, dík, tak si to uij.
Není tady
Nojo Palomito, ale dneska u tu nemáme direktivum materialistického mylení. Dneska si můe kadý jít svou cestou a nebude za to pronásledován. A v takovém světě se najednou projeví, e existují i poněkud vyí morální hodnoty, ne má církev. A e si kadý své morální hodnoty nese v sobě a nemá na to vliv jeho víra? Teprve tím, v co člověk uvěří a s čím se ztotoní, roste anebo upadá jeho morální credit.
Není tady