6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Rýno kali na vechny místní. Čím hůř, tím lépe. Tvoje nejlepí heslo.
Není tady
Ty se laskavě vykali na mně, ano?!? A starej se o sebe a svoji milovanou 24ku!!!
Andrejko zdravím tě a děkuju, e mu zavčasu připomene, cos tuhle říkala, teda psala.
Není tady
Rozsadi!!!!!!
Není tady
Blossom opět s vámi napsal(a):
rino, tu jsem nemyslela, a tuím, ani ostatní. Asi jsme se neměly zmiňovat. Ale prosím, u to neře, o tom tohle vlákno není.
U nás táta zas v nemocnici. Mísí se ve mně starost a pocit dočasné svobody....mám z toho zároveň patné svědomí, e cítím tu úlevnou svobodu...
Jo, znám ten pocit z doby, kdy nám také taku odvezli do nemocnice. Vůbec jsme si nepřipoutěli, e by se nemusel vrátit a stalo se. Vyčítala jsem si pak hodně. Ne jsem přila (ale a časem) na to, e tak to prostě mělo být a stalo se to dobře, jeliko netrpěl dlouho (umřel v umělém spánku).
Není tady
Blossom, jeho stav nemocnici vyaduje a je pod odborným dohledem. Ty si aspoň trochu odpočine. A nic si nevyčítej. Drím vám vem moc palce, aby mu dokázali pomoct.
Není tady
Blossom, vrabčák to píe hezky. Sna se v noci pokud mono vyspat. Vem vám drím palce!
Není tady
Selima napsal(a):
Rozsadi!!!!!!
Já bych si přála aby propadl, jako naposledy do 1.A.
A jestli má sedět přede mnou, tak tak, abych ho mohla aspoň pravítkem ouchat do zad.
Není tady
I ostatní uivatelé vidí, e vy dva nemůete být spolu, ale ani bez sebe. A já nějak nevím, co s váma dvěma. Nemám chu vás vychovávat, nejsem vae matka, ani učitelka ve kolce. Take Petře, buď gentleman, a nerýpej do riny a nekomol jí účelově její nick. A rino, ty zase pokud mono ignoruj Petra, taky do něj neij a bude tu pohoda, klid. Ideálně se navzájem zablokujte a nemusíte se vůbec potkávat.
Není tady
Judyna napsal(a):
Jo, znám ten pocit z doby, kdy nám také taku odvezli do nemocnice. Vůbec jsme si nepřipoutěli, e by se nemusel vrátit a stalo se. Vyčítala jsem si pak hodně. Ne jsem přila na to, e tak to prostě mělo být a stalo se to dobře, jeliko netrpěl dlouho (umřel v umělém spánku).
Ano.
Není tady
rina napsal(a):
Judyna napsal(a):
Jo, znám ten pocit z doby, kdy nám také taku odvezli do nemocnice. Vůbec jsme si nepřipoutěli, e by se nemusel vrátit a stalo se. Vyčítala jsem si pak hodně. Ne jsem přila na to, e tak to prostě mělo být a stalo se to dobře, jeliko netrpěl dlouho (umřel v umělém spánku).
Ano.
Já to zaila dvakrát, jak u mamky, tak u taky o rok později (shodou okolností je to právě dnení večer, kdy mě opustil). Celou dobu jsem se o ně starala doma,jezdila s nimi na kontroly a pak zas hned domů, byla s nimi ve dne v noci. K mamince jsem pak musela zavolat rychlou, prostě to najednou nelo, myslela jsem si, e jí tam nějak zavodní, dodají látky a já si jí zas hned vezmu zpět. Nestalo se to, maminka tam nebyla ani 24 hodin, zemřela tam v mezidobí , kdy jsem musela odejít za tátou na onkologii a ne jsem se stihla vrátit. Jako přes kopírák to bylo s tatínkem, odvoz do nemocnice pro akutně zhorený stav, první den mě vůbec nepoznával, druhý den to byl zas on, i kdy troku zmatený, ale byl to táta, jetě říkal, na co má chu, co mu mám přivézt, mával mi......a večer telefon. Ten telefon změnil vechno, muský hlas mi s lítostí sděloval, e můj otec zemřel. Pro mě ten telefon byl konečná, během jednoho roku jsem přila o mámu i o tátu. Zůstala jsem sama. Dodnes si vyčítám, e umřeli v nemocnici, beze mě, sami. Trápí mě to.
Není tady
AndreaP. napsal(a):
Petře, buď gentleman, a nerýpej do riny a nekomol jí účelově její nick. A rino, ty zase pokud mono ignoruj Petra, taky do něj neij a bude tu pohoda, klid. Ideálně se navzájem zablokujte a nemusíte se vůbec potkávat.
Nemam potřebu ho zablokovávat.
Nepotkávám se s ním ve vzájemné shodě názorů, ale v jejich rozdílnosti.
U nikoho z jiných členů BB nedochází k takovým arvátkám, jako mezi náma dvěma.
To je skoro na soudní rozhodnutí, kdo má čeho nechat, ne?
Andrejko, nechtěj po mně, abych mu tolerovala jeho výpady vůči mně!
Kdy zaútočí, budu se adekvátně bránit!
S tvojí pomocí, nebo bez ní...
Nakonec, nejsme my dva tak trochu "kořením" jinak někdy docela, hm, nudy v Brně?
Není tady
rina napsal(a):
To je skoro na soudní rozhodnutí, kdo má čeho nechat, ne?
Tak soudní rozhodnutí to nebude, bude to moje rozhodnutí a to takové, jak jsem psala výe, Petr Tě přestane popichovat a ty přestane leckdy kopat kolem sebe. Diskutovat se dá i sluně, věcně. No a pokud nedostanete jeden, či druhý, ideálně oba, rozum - tak holt budu banovat. To u oba dobře znáte. Ale určitě to nechcete, tak se zkuste oba zamyslet nad zlepením své komunikace.
Není tady
Taku nám asi koncem týdne pustí zas domů. Tak se mezitím snaím dost spát, navtívila jsem po delí době vnoučata a potěila se s nimi, moná stihnu i mení výlet do podzimní přírody a pak odpočatá zas do kadodenního kolotoče.
Přiznám se - vůbec si nepřipoutím, e by se táta třeba i neměl vrátit.....u byl takhle v nemocnici vícekrát, má tolik nemocí e při kadém zhorení stavu máme volat rychlou, tak to u trochu beru jako rutinu....moná dělám chybu.
Není tady
AndreaP. napsal(a):
rina napsal(a):
Judyna napsal(a):
Ano.
Já to zaila dvakrát, jak u mamky, tak u taky o rok později (shodou okolností je to právě dnení večer, kdy mě opustil). Celou dobu jsem se o ně starala doma,jezdila s nimi na kontroly a pak zas hned domů, byla s nimi ve dne v noci. K mamince jsem pak musela zavolat rychlou, prostě to najednou nelo, myslela jsem si, e jí tam nějak zavodní, dodají látky a já si jí zas hned vezmu zpět. Nestalo se to, maminka tam nebyla ani 24 hodin, zemřela tam v mezidobí , kdy jsem musela odejít za tátou na onkologii a ne jsem se stihla vrátit. Jako přes kopírák to bylo s tatínkem, odvoz do nemocnice pro akutně zhorený stav, první den mě vůbec nepoznával, druhý den to byl zas on, i kdy troku zmatený, ale byl to táta, jetě říkal, na co má chu, co mu mám přivézt, mával mi......a večer telefon. Ten telefon změnil vechno, muský hlas mi s lítostí sděloval, e můj otec zemřel. Pro mě ten telefon byl konečná, během jednoho roku jsem přila o mámu i o tátu. Zůstala jsem sama. Dodnes si vyčítám, e umřeli v nemocnici, beze mě, sami. Trápí mě to.
Ja som to mala najprv s dedukom, nedávno s otcom - ale uvedomila som si, e obaja boli v nemocnici len krátko, deduko jeden necelý deň, vlastne cca 12 hodín, oco cez víkend... On veril, e po víkende pôjde domov, len čo sa bracho v pondelok večer vráti zo sluobky. No, v noci dostal zápal, začal zlyháva, ráno nám volali, boli sme za ním, aj keď nevnímal (v umelom spánku), ja som povedala, čo som potrebovala poveda - a potom nás poslali domov, e ho idú operova. Podvečer telefonát, e zomrel. Ani ho u neoperovali, neuspali. Dodnes ma to mrzí, ale nejako nevidím, čo by som bola mohla urobi... Keby sme ho vzali domov, dodnes by sme si vyčítali, e by sa mono ete dalo niečo urobi a my sme to neskúsili. To si proste nevyberie.
Není tady
Rino, mně ty vae arvátky s Petrem připadají stupidní, a ne e by to tu kořenily.
Není tady
Andrejko, zaila jsi hrozné a vyčerpávající období, ale udělala jsi opravdu maximum. Tvoji rodiče určitě silně pociovali Tvoji a byli ti vděční za vechnu tvoji péči. Přestaň si vyčítat, e svoje poslední hodiny strávili v nemocnici; bylo to jediné místo, kde by jim někdo jetě mohl aspoň trochu pomoci. e u se to nepodařilo, si nemůe vyčítat nikdo.
Není tady
Keby sme ho vzali domov, dodnes by sme si vyčítali, e by sa mono ete dalo niečo urobi a my sme to neskúsili. To si proste nevyberie.
Přesně tak!
Skoro si myslím, e ty výčitky příjdou vdy. Člověk dumá nad tím, jestli třeba nemohl něco udělat jinak, jestli se tomu třeba nedalo zabránit.....
Třeba u nás to bylo tak, e se taka dusil. No neodvezte ho do nemocnice, aby mu pomohli, přece bychom ho doma nenechali udusit. Nikdo z nás přece své blízké do nemocnice nezaveze jen tak. Vdy je k tomu váný důvod.
Andrejko, zaila sis toho hodně, ale opravdu si nic nevyčítej. Ono to ve větině případů bez nemocnice nejde. Bohuel. Tím se obloukem vracím k tomu, co napsala Selima.
Není tady
Nakonec, nejsme my dva tak trochu "kořením" jinak někdy docela, hm, nudy v Brně?
Popravdě? Vůbec ne. (A doufám, e do mě Rino zase nepustí, kdy to vidím jinak )
Není tady
No a?
Řekla sis svůj názor, bylas poslední, tak se spokojená, ne?
Není tady
Judyna napsal(a):
Skoro si myslím, e ty výčitky příjdou vdy. Člověk dumá nad tím, jestli třeba nemohl něco udělat jinak, jestli se tomu třeba nedalo zabránit.....
No neodvezte ho do nemocnice, aby mu pomohli..
Má pravdu Judy, výčitky přijdou a kdy ne u sebe, tak od ostatních. Kdy jsem manelovi volala rychlou, aby ho odvezli do nemocnice, protoe u byl v takovém stavu, e vézt ho tam spolu s velmi malými dětmi v autě jsem vyhodnotila jako zbytečně rizikové, tak mi pak zavolala tchyně a "e mi nic nevyčítá".. Jak jako, e mi nic nevyčítá?? Týden se nevědělo, jestli mu uteče hrobníkovi z lopaty a to byl v nemocnici, kde měl vekerou potřebnou péči - přístroje, farmakologie.. co bych s ním asi doma dělala, vařila mu čaj?? Ano, vyčítala bych si, kdybych se zachovala podle společenských konvencí a doma ho nechala - zemřít.. Tohle není o výčitkách, ale o vědomí, e člověk se zachoval nejlépe jak uměl a mohl. A u těch starých a nemocných lidí. Přijde mi, e i na smrt je v určitých případech potřeba klid. Proto to odcházení o samotě, třeba po převozu do nemocnice. A v takovém případě nejsou výčitky na místě u vůbec.
Není tady
Výčitky jsou tolik smeroplatné, kolik si je můete připustit.
Upravil(a) rina (1. 10. 2020 11:32)
Není tady
Tohle není o výčitkách, ale o vědomí, e člověk se zachoval nejlépe jak uměl a mohl.
No jo, ale k tomu vědomí dojde a po určitém čase. A po odeznění oku z toho, co se stalo a mylenek typu coby, kdyby.
Aspoń tedy u mě to tak bylo. Je to prostě určitý proces.
Ale jak u jsem psala - odvoz do nemocnice v ivot ohroujícím stavu, je určitě na místě. O tom ádná.
Není tady
Palomito, přesně.
Není tady
Bloos, co tatínek? Pustili ho z nemocnice?
Není tady
Ano, v pátek jsme si ho přivezli. Potíe, pro které byl v nemocnici, ustaly, ale je hubenějí a spavějí. Tak uvidíme, jak ve bude dál.
Není tady