Oznámení

6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#226 26. 5. 2021 19:33

vrabčák
♥♥♥♥♥♥♥

Re: Péče o staré rodiče

Seli, jak ji projevil?

Je zcela zbytečné se ptát, jaký má život smysl.
Má takový smysl, jaký mu dáme.
                                                           Seneca

Není tady

#227 27. 5. 2021 9:11

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

No, boli to také nepriame prejavy - v jeho izbe spadla nejaká vec, záhadne sa zapol prehrávač, blikla žiarovka... A potom sme sa spýtali jednej známej, psychotroničky, a tá nám dala odpoveď na to, čo sa deje...

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#228 27. 5. 2021 17:18

vrabčák
♥♥♥♥♥♥♥

Díky. Napadlo mě něco takového. smile

Seneca

Není tady

#229 27. 5. 2021 22:37

Soleil
♥♥♥♥♥--

Včera jsem se stavila v hospici dořešit ještě nějaké finanční záležitosti a tam mi řekli, že pracovnice recepce, s kterou se maminka obzvl᚝ skamarádila (mladá holka, cca 18 let, po maturitě), jí zařídila mši svatou v nedaleké bazilice (na Svatém Kopečku u Olomouce - hospic byl hned vedle). Bude to příští čtvrtek v 9 h ráno, jen za maminku. Ze školy mě uvolní, manžel má taky volno, tak tam půjdeme.

Není tady

#230 28. 5. 2021 8:14

LENNNA
♥♥♥♥♥♥-

Soleil napsal(a):

Včera jsem se stavila v hospici dořešit ještě nějaké finanční záležitosti a tam mi řekli, že pracovnice recepce, s kterou se maminka obzvl᚝ skamarádila (mladá holka, cca 18 let, po maturitě), jí zařídila mši svatou v nedaleké bazilice (na Svatém Kopečku u Olomouce - hospic byl hned vedle). Bude to příští čtvrtek v 9 h ráno, jen za maminku. Ze školy mě uvolní, manžel má taky volno, tak tam půjdeme.

To je od ní moc krásné! hjarta

"Před 150 lety by vás považovali za blázny, pokud byste se zasazovali za konec otroctví. Před 100 lety by se vám smáli za návrh, že by ženy měly mít volební právo. Před 25 lety by vás nazvali perverzním za obhajobu práv gayů. Dnes se nám smějí, když chceme, aby skončilo otroctví zvířat. Jednoho dne se smát nebudou."
- Gary Smith

Není tady

#231 28. 5. 2021 10:47

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

Soleil napsal(a):

tummenupp Aj my sme usporiadali za oca - teda, jeden jeho kamarát, ale s naším vedomím a súhlasom... (on je to aj môj kamarát). A hoci som veriaca, ale bez vyznania a o rímsko-katolíckej organizácii nemám dobrú mienku, toto bolo krásne. Malinký kostolík - do 20 žudí - v dedinke za Bratislavou, kňaz sám spisovatež, pekná reč, decentná celá omša, starý kostolík s peknou výzdobou, po omši posedenie v kaviarni vedža (vonku, už bolo trochu chladno, ale v tej mizérii sme si vychutnali aj to) a výborná spoločnos. Bola som si istá, že by sa to bolo páčilo aj jemu samému. stolt A tak nejako cítim, že omša má svoj význam - asi aby pomohla duši nájs svoju cestu "tam ďalej". wink

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#232 28. 5. 2021 18:29

vrabčák
♥♥♥♥♥♥♥

Soleil, to je moc hezké, že tam maminka byla tak oblíbená, určitě ji to hodně těšilo. smile A je taky moc dobře, že se setkala s tak šikovnou dívkou. tummenupp Krásná tečka v závěru maminčiny knížky. hjarta pussa

Seneca

Není tady

#233 28. 5. 2021 19:03

Irma
♥♥♥♥---

Soleil - to je krásné, úplně mě to dojalo. Ty dvě se měly potkat hjarta

De gustibus non est disputandum. Proti gustu žádný dišputát.

Není tady

#234 29. 5. 2021 11:53

vrabčák
♥♥♥♥♥♥♥

Soleil, dnes jsem se dívala na Svatý Kopeček na ČT 2 (asi okolo 10. h, ale v programu jsem to vůbec nenašla) - Deset století architektury nebo Poklady architektury? Je to tam nádherné.

Seneca

Není tady

#235 30. 5. 2021 11:20

Judyna
♥♥♥♥♥♥♥

Soleil, to je opradu pěkné.
My to máme ale jinak. Mši by moji rodiče určitě nechtěli a tedy ani já bych do toho při jejich úmrtí nešla. Aby byla mše krásnou tečkou, musí to být logické pokračování nebo završení předchozí ,nevím jak to říct, duchovní cesty k víře.

Jakmile si uvědomíš svoji pravou hodnotu, bude se okolo tebe točit celý svět.
Rozhodnutí osvobozuje.

Není tady

#236 30. 5. 2021 20:48

Irma
♥♥♥♥---

Judy, na konečné cestě života se někdy dějí věci, které se odehrají právě tam a v tu chvíli. Jedna paní z hospice v Brně taky nebyla věřící, ale až tam (po několika dnech pobytu) projevila zájem, aby měla zádušní mši. Rodina z toho byla nesvá, ale dodrželi slovo. A jedna její příbuzná (taková složitá osobnost) říkala, že tato forma rozloučení jí nakonec přišla asi nejvíc důstojná. Prý ji to samotnou překvapilo.

Ještě doplním: Ta nemocná paní učila nějakou sestru háčkovat. Taky si hodně rozuměly.

Upravil(a) Irma (30. 5. 2021 21:09)

De gustibus non est disputandum. Proti gustu žádný dišputát.

Není tady

#237 30. 5. 2021 21:43

Judyna
♥♥♥♥♥♥♥

Jo, asi mᚠpravdu. Stávají se věci....Taky bych takové přání splnila. Ale třeba konkrétně u mé maminky by mě to velice překvapilo. Ona pochází ze silně věřící rodiny, v kostele prakticky prožila dětství a mládí, ale její "odrození" je myslím příliš pevné a hluboké. Ale kdyby to chtěla, byla by i mše.

Rozhodnutí osvobozuje.

Není tady

#238 31. 5. 2021 14:59

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

Ja som si istá, že oco by súhlasil - kvôli mame (svojej žene).... On, ateista-fundamentalista, chodil nakoniec pravidelne do kostola, keď bola stará mama už na tom zle, ale na kostole trvala tongue Obaja, aj so strýkom (ešte zarputilejším ateistom) sa s ňou striedali na omšiach... Život je pestrý,.

Brita

Není tady

#239 9. 10. 2021 12:56

Soleil
♥♥♥♥♥--

Tak se mi zase stala taková zvláštní příhoda...souvisí to s mou maminkou (si myslím teda smile, proto to píšu sem.
Dopoledne jsem seděla ve třídě, v jednom velkém městě, a najednou vletěl dovnitř motýl, babočka paví oko, chvilku si tam poletoval a zase otevřeným oknem vyletěl. Celkem nic zvláštního. Jenže pak jsem sedla do auta a odjela na svou chalupu se zahradou, kterou jsem zdědila po mamince, asi 20 km. Když jsem zaparkovala a vystupovala z auta na parkovišti, kolem mě létal motýl, babočka paví oko. Ušla jsem asi 200 metrů a přišla na chalupu, prošla domem a šla na zahradu a....zase ten stejný motýl. A pak byl ještě před domem, na ulici, když jsem zamykala. Náhoda?
Teď jsem si přečetla, co jsem do této doby ani nevěděla. Že je motýl nebeské znamení. Cituji: "Kdykoli se zahledíme na letícího, či na květině, na kameni uvelebeného motýla, zmlkneme a veškerou svou pozornost věnujeme té „létající, barevné kráse,“ která ihned zklidní naši duši, tudíž pozvolna harmonizuje naše energetické pole i čakry! A pokud nám v dané chvíli hlavou probleskne vzpomínka na nějakou situaci z minulosti, ne-li přímo na osobu, která se už neprochází po našem pozemském světě, protože přišel její čas a odešla na onen druhý břeh – jedná se o neklamné znamení. Andělské znamení. Toho, že je tady stále s námi (energeticky!), že nad námi bdí, hlídá nás, nebo nám jen prostřednictvím motýla/ motýlů chce sdělit, že rozhodnutí, které potřebujeme učinit, je správné, že není třeba otálet a udělat to, co chceme!"
Navíc moje maminka, která nebyla věřící, ale věřila v zákon zachování energie, věřila, že její duše se jakoby zachová a bude pokračovat třeba v motýlích, ptáčcích, v živé přírodě...a motýlky měla moc ráda. Na zahradě pěstovala motýlí keř, kolem kterého létalo za slunečného dne tak 20 motýlků...

Není tady

#240 10. 10. 2021 10:31

Judyna
♥♥♥♥♥♥♥

Soleil, to je moc krásné. Nehledě na motýly věřím, že naši milovaní zemřelí blízcí nad námi nějakým způsobem bdí. A tím jsou valstně pořád s námi.

Rozhodnutí osvobozuje.

Není tady

#241 10. 10. 2021 13:54

Soleil
♥♥♥♥♥--

Judyno ano, taky si to myslím...

Není tady

#242 10. 10. 2021 14:02

rina
♥♥♥♥♥♥♥

Motýl https://images.app.goo.gl/ngxkGFJWv2pcypVe9

Upravil(a) rina (10. 10. 2021 17:25)

Klid v duši přeji všem.

Není tady

#243 10. 10. 2021 14:09

vrabčák
♥♥♥♥♥♥♥

Soleil, opravdu moc krásné. hjarta

I já si to tak trochu představuju a moc ráda bych věřila, že jsou tu nějakým, nám neznámým způsobem, pořád s námi... smile  hjarta

Upravil(a) vrabčák (10. 10. 2021 14:10)

Seneca

Není tady

#244 12. 10. 2021 15:41

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

Ja to tak nejako VIEM... že ak chcú, sú s nami naďalej. (A ak my chceme, pravda - niekedy ich tu možno až "držíme za nohy")...

Brita

Není tady

#245 12. 10. 2021 18:34

vrabčák
♥♥♥♥♥♥♥

big_smile

Seneca

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí