6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Seli, jak ji projevil?
Není tady
No, boli to také nepriame prejavy - v jeho izbe spadla nejaká vec, záhadne sa zapol prehrávač, blikla iarovka... A potom sme sa spýtali jednej známej, psychotroničky, a tá nám dala odpoveď na to, čo sa deje...
Není tady
Díky. Napadlo mě něco takového.
Není tady
Včera jsem se stavila v hospici dořeit jetě nějaké finanční záleitosti a tam mi řekli, e pracovnice recepce, s kterou se maminka obzvlá skamarádila (mladá holka, cca 18 let, po maturitě), jí zařídila mi svatou v nedaleké bazilice (na Svatém Kopečku u Olomouce - hospic byl hned vedle). Bude to přítí čtvrtek v 9 h ráno, jen za maminku. Ze koly mě uvolní, manel má taky volno, tak tam půjdeme.
Není tady
Soleil napsal(a):
Včera jsem se stavila v hospici dořeit jetě nějaké finanční záleitosti a tam mi řekli, e pracovnice recepce, s kterou se maminka obzvlá skamarádila (mladá holka, cca 18 let, po maturitě), jí zařídila mi svatou v nedaleké bazilice (na Svatém Kopečku u Olomouce - hospic byl hned vedle). Bude to přítí čtvrtek v 9 h ráno, jen za maminku. Ze koly mě uvolní, manel má taky volno, tak tam půjdeme.
To je od ní moc krásné!
Není tady
Soleil napsal(a):
Aj my sme usporiadali za oca - teda, jeden jeho kamarát, ale s naím vedomím a súhlasom... (on je to aj môj kamarát). A hoci som veriaca, ale bez vyznania a o rímsko-katolíckej organizácii nemám dobrú mienku, toto bolo krásne. Malinký kostolík - do 20 žudí - v dedinke za Bratislavou, kňaz sám spisovatež, pekná reč, decentná celá oma, starý kostolík s peknou výzdobou, po omi posedenie v kaviarni vedža (vonku, u bolo trochu chladno, ale v tej mizérii sme si vychutnali aj to) a výborná spoločnos. Bola som si istá, e by sa to bolo páčilo aj jemu samému. A tak nejako cítim, e oma má svoj význam - asi aby pomohla dui nájs svoju cestu "tam ďalej".
Není tady
Soleil, to je moc hezké, e tam maminka byla tak oblíbená, určitě ji to hodně těilo. A je taky moc dobře, e se setkala s tak ikovnou dívkou. Krásná tečka v závěru maminčiny kníky.
Není tady
Soleil - to je krásné, úplně mě to dojalo. Ty dvě se měly potkat
Není tady
Soleil, dnes jsem se dívala na Svatý Kopeček na ČT 2 (asi okolo 10. h, ale v programu jsem to vůbec nenala) - Deset století architektury nebo Poklady architektury? Je to tam nádherné.
Není tady
Soleil, to je opradu pěkné.
My to máme ale jinak. Mi by moji rodiče určitě nechtěli a tedy ani já bych do toho při jejich úmrtí nela. Aby byla me krásnou tečkou, musí to být logické pokračování nebo zavrení předchozí ,nevím jak to říct, duchovní cesty k víře.
Není tady
Judy, na konečné cestě ivota se někdy dějí věci, které se odehrají právě tam a v tu chvíli. Jedna paní z hospice v Brně taky nebyla věřící, ale a tam (po několika dnech pobytu) projevila zájem, aby měla záduní mi. Rodina z toho byla nesvá, ale dodreli slovo. A jedna její příbuzná (taková sloitá osobnost) říkala, e tato forma rozloučení jí nakonec přila asi nejvíc důstojná. Prý ji to samotnou překvapilo.
Jetě doplním: Ta nemocná paní učila nějakou sestru háčkovat. Taky si hodně rozuměly.
Upravil(a) Irma (30. 5. 2021 21:09)
Není tady
Jo, asi má pravdu. Stávají se věci....Taky bych takové přání splnila. Ale třeba konkrétně u mé maminky by mě to velice překvapilo. Ona pochází ze silně věřící rodiny, v kostele prakticky proila dětství a mládí, ale její "odrození" je myslím příli pevné a hluboké. Ale kdyby to chtěla, byla by i me.
Není tady
Ja som si istá, e oco by súhlasil - kvôli mame (svojej ene).... On, ateista-fundamentalista, chodil nakoniec pravidelne do kostola, keď bola stará mama u na tom zle, ale na kostole trvala Obaja, aj so strýkom (ete zarputilejím ateistom) sa s ňou striedali na omiach... ivot je pestrý,.
Není tady
Tak se mi zase stala taková zvlátní příhoda...souvisí to s mou maminkou (si myslím teda , proto to píu sem.
Dopoledne jsem seděla ve třídě, v jednom velkém městě, a najednou vletěl dovnitř motýl, babočka paví oko, chvilku si tam poletoval a zase otevřeným oknem vyletěl. Celkem nic zvlátního. Jene pak jsem sedla do auta a odjela na svou chalupu se zahradou, kterou jsem zdědila po mamince, asi 20 km. Kdy jsem zaparkovala a vystupovala z auta na parkoviti, kolem mě létal motýl, babočka paví oko. Ula jsem asi 200 metrů a přila na chalupu, prola domem a la na zahradu a....zase ten stejný motýl. A pak byl jetě před domem, na ulici, kdy jsem zamykala. Náhoda?
Teď jsem si přečetla, co jsem do této doby ani nevěděla. e je motýl nebeské znamení. Cituji: "Kdykoli se zahledíme na letícího, či na květině, na kameni uvelebeného motýla, zmlkneme a vekerou svou pozornost věnujeme té létající, barevné kráse, která ihned zklidní nai dui, tudí pozvolna harmonizuje nae energetické pole i čakry! A pokud nám v dané chvíli hlavou probleskne vzpomínka na nějakou situaci z minulosti, ne-li přímo na osobu, která se u neprochází po naem pozemském světě, protoe přiel její čas a odela na onen druhý břeh jedná se o neklamné znamení. Andělské znamení. Toho, e je tady stále s námi (energeticky!), e nad námi bdí, hlídá nás, nebo nám jen prostřednictvím motýla/ motýlů chce sdělit, e rozhodnutí, které potřebujeme učinit, je správné, e není třeba otálet a udělat to, co chceme!"
Navíc moje maminka, která nebyla věřící, ale věřila v zákon zachování energie, věřila, e její due se jakoby zachová a bude pokračovat třeba v motýlích, ptáčcích, v ivé přírodě...a motýlky měla moc ráda. Na zahradě pěstovala motýlí keř, kolem kterého létalo za slunečného dne tak 20 motýlků...
Není tady
Soleil, to je moc krásné. Nehledě na motýly věřím, e nai milovaní zemřelí blízcí nad námi nějakým způsobem bdí. A tím jsou valstně pořád s námi.
Není tady
Judyno ano, taky si to myslím...
Není tady
Motýl https://images.app.goo.gl/ngxkGFJWv2pcypVe9
Upravil(a) rina (10. 10. 2021 17:25)
Není tady
Soleil, opravdu moc krásné.
I já si to tak trochu představuju a moc ráda bych věřila, e jsou tu nějakým, nám neznámým způsobem, pořád s námi...
Upravil(a) vrabčák (10. 10. 2021 14:10)
Není tady
Ja to tak nejako VIEM... e ak chcú, sú s nami naďalej. (A ak my chceme, pravda - niekedy ich tu mono a "dríme za nohy")...
Není tady
Není tady