19. dubna : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 19. dubna : Obyčejný citrón a jeho netradiční vyuití beze zbytku. V kuchyni i v domácnosti je skvělý pomocník! 19. dubna : Rodičovství podle zvěrokruhu: tíři jsou přísní, Panny umí ustoupit. |
|
|
Dobrý den,
měla bych dotaz za kamaráda, budu psát pro srozumitelnost jako by psal on.
Rodiče vystavěli dvougenerační dům a měli pozemky, které před cca dvěma lety přepsali na mého bratra s tím, e a dostuduji, přepíe jeden ze stavebních pozemků bratr na mne.
Rodiče nyní spolu neijí a já bydlím spolu se svou matkou v domě bratra.
ádal jsem jej po ukončení studia, aby mi pozemek přepsal a on nechce a hledá výmluvy.
Rodiče nyní ji ádný nemovitý majetek nevlastní. Chci se zeptat, zda je moné nějak napadnout darování jejich majetku s tím, e jako např. u dědictví jsem neopominutelným dědicem nebo tak nějak. Jsem ochoten se ve stáří o matku, popř. otce (pokud budou potřebovat) postarat. Nyní bych rád dosáhl toho, aby mi patřil aspoň jeden malý pozemek na kterém bych si chtěl vystavět malý domek. Děkuji za Vae reakce a rady.
Není tady
Vlatovko, proč ty pořád řeí cizí problémy?
Není tady
Nejspí proto, e mi na něm záleí. Je to hodný kluk a teď kdy má jetě jiný problém, za který nemůe se do něj pustila i vlastní máma, e tím co se stalo, je zostudil před celou vesnicí a spoustu dalích nesmyslů...Bratrovi rostou děti a dolo mu kolik stojí stavební pozemek a křičí, e chce pro své děti, e ho nezajímá, co se dohodli, e se má vystěhovat....Je na dně. Stavbou vlastního by dostal ze vech takových to stavů. Take paní Rino, nezapojujte se do této diskuse, potřebujeme někoho, kdo klukovi poradí .
Není tady
To by se asi měl poradit s právníkem. Dar se dá asi vzít zpět, ale nevím, jestli tam není nějaká časová lhůta. Je divné, e bratr dostal naprosto ve - dům i pozemky a ten tvůj známý nic. Před těmi dvěma lety jetě nebyl plnoletý? Protoe jestli ano, nechápu tu podmínku ukončení studia.
Není tady
A hlavně její nedodrení, vyčítání mámou, spousta dalích otázek: Proč?
Ač mě nechce v diskuzi, majetek, rsp. dědictví se neřeí za ivota rodičů bez platných smluv...
Ten člověk, kterého chce hájit, buď nechápe, k čemu dolo, nebo potřebuje zdatného právníka.
Toho v BB sotva najde...
Není tady
vlastovka napsal(a):
Dobrý den,
měla bych dotaz za kamaráda, budu psát pro srozumitelnost jako by psal on.
Rodiče vystavěli dvougenerační dům a měli pozemky, které před cca dvěma lety přepsali na mého bratra s tím, e a dostuduji, přepíe jeden ze stavebních pozemků bratr na mne.
Rodiče nyní spolu neijí a já bydlím spolu se svou matkou v domě bratra.
ádal jsem jej po ukončení studia, aby mi pozemek přepsal a on nechce a hledá výmluvy.
Rodiče nyní ji ádný nemovitý majetek nevlastní. Chci se zeptat, zda je moné nějak napadnout darování jejich majetku s tím, e jako např. u dědictví jsem neopominutelným dědicem nebo tak nějak. Jsem ochoten se ve stáří o matku, popř. otce (pokud budou potřebovat) postarat. Nyní bych rád dosáhl toho, aby mi patřil aspoň jeden malý pozemek na kterém bych si chtěl vystavět malý domek. Děkuji za Vae reakce a rady.
Vlatovko, mohu se zeptat proč to nepřepsali rovnou na oba? Měli k tomu nějaký důvod? Nepřijde mi to úplně standartní, jakoby měli důvod... ? Moná se pletu, jen tohle mě zarazilo. A co na situaci říkají rodiče nyní?
Není tady
Zde se chce říci audiatur et altera pars. Jinak asi není moné dospět ani k relevantnímu názoru, nato správné radě.
Není tady
Rodičia môu z právneho hžadiska robi so svojimi majetkami, čo chcú - hoci ich aj da komplet na charitu... a mňa by to mono z žudského hžadiska mrzelo menej, ako keby vetko dali jednému súrodencovi a druhému nič. A druhá vec je, e keď sa s jeho bratom dohodli na neskorom prevode len ústne, tak to je určite nevymáhatežné. Proste rodičia urobili ,čo urobili, bracho ho omekol, a on by mal presta dúfa a zača sa stara sám... a kala na nich.
Není tady
LENNNA napsal(a):
Vlatovko, mohu se zeptat proč to nepřepsali rovnou na oba? Měli k tomu nějaký důvod? Nepřijde mi to úplně standartní, jakoby měli důvod... ? Moná se pletu, jen tohle mě zarazilo. A co na situaci říkají rodiče nyní?
Vlatovka spomínala něco, čím zostudil před vesnicí celou rodinu.
Psala e to nechce rozebírat, ale to zřejmě bude důvodem, proč jsou věci, jak jsou.
Jak píe Sel, věci "domluvené bez písemné regulérní smlouvy" jsou nevymahatelné.
Není tady