29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Potřebovala bych poradit jaké vybrat granule pro kastrovanou fenu čivavy 1 rok starou.
Není tady
Není to úplně jedno? Psovi chutná všechno a výživná hodnota je vždycky na dolní hranici tolerance, ať už je to jakýkoliv výrobek.
Není tady
normální chlap napsal(a):
Není to úplně jedno? Psovi chutná všechno a výživná hodnota je vždycky na dolní hranici tolerance, ať už je to jakýkoliv výrobek.
Jedno to není, někoho zajímá co jí sám nebo jeho pes. A že psovi chutná všechno? Většině psům (pokud nejsou od mala zvyklí jen na to) granule moc nechutnají. A další věc - paní se ptá asi z důvodu kastrace, takže hledá nejspíše nějaké lehčí, po kastraci je sklon k přibírání. Takže jedno to fakt každému určitě není.
Není tady
váhavá napsal(a):
Potřebovala bych poradit jaké vybrat granule pro kastrovanou fenu čivavy 1 rok starou.
Mám také kastrovanou fenku čivavy - 1,5 roku. Ale já moc neporadím, přiznám se, že jsme nehledali vhodné pro ni, ale zvykla si jíst ty samé jako náš starší pes, jedla od něj a tak jsme to nechali. Ale teď už mám jen ji, tak uvítám tip, co zkusit.
Není tady
LENNNA napsal(a):
Jedno to není, někoho zajímá co jí sám nebo jeho pes. A že psovi chutná všechno?
Většině psům (pokud nejsou od mala zvyklí jen na to) granule moc nechutnají. A další věc - paní se ptá asi z důvodu kastrace, takže hledá nejspíše nějaké lehčí, po kastraci je sklon k přibírání. Takže jedno to fakt každému určitě není.
Znáš úsloví "hladový jako vlk"? Totéž se dá aplikovat na psa. Když se nepřekrumuje a má pořád trochu hlad, tak jednak neztloustne (ani kastrovaná psice), jednak sežere všechno co se mu předloží
Není tady
Pes by měl dostávat kvalitní stravu pro něj určenou. Někteří páníčkové dávají psům zbytky po sobě... Např. brambory pro psy prý vůbec nejsou vhodné; i když třeba i projdou trávicím traktem, pes z nich nic nezíská. Začínající pejskaři jsou schopni dát svému miláčkovi třeba i kus dortu, což taky není zrovna to nejvhodnější... Určitě poradí na veterině nebo v obchodě s potřebami pro zvířata.
Není tady
Výborné je Ontario Adult Mini......momentálně máme Lamb+Rice, jsou to mrňavé granulky vhodné pro malá plemena.......máme kastrovanou seniorku, chutnají jí a nepřibírá a to je to potvůrka malá mlsná. Přidávame jí zeleninu, miluje třeba nakrájenou papriku, vařenou mrkev a petržel.....nebo i jablka má ráda.
Není tady
Znáš úsloví "hladový jako vlk"? Totéž se dá aplikovat na psa. Když se nepřekrumuje a má pořád trochu hlad, tak jednak neztloustne (ani kastrovaná psice), jednak sežere všechno co se mu předloží
Tak to bych chtěla zažít u naší čuby Ta nejí skoro nic a je to čistě její výběr. Rozhodně ji nerozmazlujeme. Prostě dostane do misky to co ostatní a buď to sežere a nebo ne a pochutnají si ostatní.. Podvyživená není, udržuje si svou hladinku, ale je schopná vyplivnout i kost či nějakou mlsku, protože to ona prostě nežere
Není tady
Já mám starou vykastrovanou fenu z útulku, kdy mi při předávání sdělili, že je náročná na stravu. Už jsem to tady myslím psala že jsem zpočátku kupovala nejkvalitnější a poměrně drahé granule, několik dní nejedla... Pak jsem si všimla že ujídá kočce její taštičky, řekla jsem to ve zverimexu, a oni, že to není dobré, a jestli jsem se jí dívala na zuby.
Jo. Měla jich půlku, a většinu zkažených, tak už kupuju jen velké balení psích taštiček, klidně i nejlevnější, hledám je na akci, a krade to i kočka, které zas dávám nejmenší a nejlevnější granule, na kterých si smlsnou obě.
Veterinář by mě asi nepochválil, ale já udělala všecko podle mých možností a schopností...
Když jim vařím, máme tady i masnu, kde je jídlo pro psy za dobré ceny, uvařím, přidám mrkev, bylinky, těstoviny, vločky... Nakonec syrové vajíčko...
A zbytky jídla po sobě jim dávám taky. Nekorenena, neslaná, mléčná, rady veterináře si vyslechnu, ale řídím se tím, co vidím na zvířatech. Co jim neprospívá, to jim nedám.
Upravil(a) rina (18. 6. 2020 20:25)
Není tady
Zdravím, prosím vás, náš pejsek už má vzhledem k věku docela dost zdravotních problémů a s ohledem na to musíme i řešit jeho stravu. Co dáváte pejskům, když jim třeba určité přísady v krmivu dělají zle a nemůžou jíst jen tak kde co?
Není tady
Já kupuju granule i konzervy od rawbark, protože si u nich můžete vyplnit dotazník (právě ohledně toho, co má pes za zdravotní problémy a tak) a oni mu na základě toho sestaví granule přímo na míru, což je za mě super, protože nemusíte pak kontrolovat složení a jestli tam náhodou není něco, co by ten pes neměl. Jsou to fakt kvalitní granule z masa, bez obilovin a různých dochucovadel a moc našim psům chutnají, stejně tak i konzervy.
Není tady