6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Cibulko, dr se. Má nádherný čtivý sloh, pi, pi, pi, jsem přesvědčena e se vichni těíme na tvé dalí příspěvky. Myslím, u tebe, e není u tebe nutné dávat si pozor na cokoliv, co dělá, cítí, píe, prostě, jak říkaj holky, nech to plynout.
Já u tebe cítím obrovskou schopnost ve zvládnout bez zbytečných bolestí, ztrát, a naopak s noblesou a krokem, ba ne!, se skokem vpřed. 🍀🍀🍀
Za mne 👍.
Není tady
Rini, moc děkuji, udělala jsi mi obrovskou radost. Jetě jednou moc děkuji.
Není tady
Ok, to je vpoho, dá to, a my se budeme radovat rádi/y s tebou. ✌️
Není tady
Tak jsem si pořídila tu kníku od Petra Casanovy, 100 nejkratích cest k tobě a vypadá to opravdu dobře... Je to přesně, jak psala Lenna - místo mého teď oblíbeného uuuuuááááááááá ze mne vychází hmmmmm... jo... ahaaa....
A z jejího nákupu mám docela zajímavou zkuenost. Nevím, jestli to máte taky, ale mně do ivota hodně často chodí různí lidé, nejvíce ti neznámí, které náhodou někde potkáte, a oni vám třeba i nevědomě občas trochu upraví směr vaí cesty. Třeba i jen na chvilku nebo zásadně. Asi je to zatím nepochopitelné, ale hned to vysvětlím.
Jela jsem vyzvednout tu kníku. Přímo v budově společnosti ke mně přistoupila do výtahu paní a jela do stejného cíle se stejným účelem - vyzvednout kníku. Kdy si pak vimla, co to mám, tak se se mnou dala hned do řeči a povídá mi, e u jí má taky přečtenou, ale doporučuje mi číst ji hodně pomalu, nespěchat a spí nad jednotlivými kapitolami více přemýlet. e kníka je velmi čtivá (co potvrzuji), ale jí neudělalo dobře, kdy jí přečetla rychle.
No vidíte, kdy bych paní nepotkala, byla bych schopná si vzít zítra dovolenou a přečíst jí nejlépe během prodloueného víkendu. A to se mi stává v ivotě často. Takové pomoci "z vesmíru" člověk můe vidět skoro kadý den. Mám tyhle zázraky moc ráda a jsem za ně vděčná. I za to, e jste mě přijaly v Babinetu a můu tady s vámi sdílet své pocity i názory a zkuenosti, jsem vdečná a děkuji za to.
Není tady
LENNNA napsal(a):
cibule napsal(a):
Lenna: za Petra Casanovu moc děkuji. Čtu ráda a docela dost, take to by mohla být ta správná cesta.... Jen se trochu bojím, e na tom budu jako rina, e budu pořád brečet... Včera jsem zkusila Marka Gungora od Palomity, a přestoe on je opravdu výbornej, tak jsem ho nedala a jen sem bulela.
Mám za sebou dalí částečně probdělou noc (ty noci jsou pro mě nejhorí), ale jestli to čte někdo, kdo je na tom stejně jako já (a pro koho to taky i mimo jiné píu), tak můu říct první lehké změny. Dnes je to 18tý den a já si u uvědomuji skutečnost, e jsem na začátku nového ivota. Starý ivot u se nevrátí a u nic nebude jako dřív. To je u mě velká změna. A dosud jsem popírala, e to tak je a bude.
Taky díky vem lidem okolo, včetně vás, začínám teprve teď poslouchat, co mi kdo říká a uvědomovat si snad, e tohle bude nejspí hlavně o mně. Začínám hledat lásku v sobě. A odputění. Je to hrozné, co napíu, ale pomáhá mi i to, kdy čtu, kolik z vás to proilo a přeilo, a tak si říkám, e to snad taky přeiju.
Myslím, e přichází druhá etapa. Přestat u se souit hledáním proč... moná, e kdy bych... a on a já..... a místo toho se vnořit hlouběji do sebe. Vůbec se mi do toho nechce. Bojím se toho, co tam najdu, ale musím. Chápu tě, Lenno, s tím řidičákem. Musí to být děsný pocit překonat tu hrůzu... Ale zdá se mi jako hodně silná ena, která to zvládne. Opravdu.
Ono to ponoření se do sebe je trochu i nutné. Rodina i kamarádky u mě mají plné zuby. U je nebaví poslouchat ode mne pořád to samé, tedy co jsme udělala patně a jak jsem k ničemu a e nestojím za nic a e jsem na tom světě jen proto, abych trápila druhé a uuuuááááááááá....Uvidí, podle mého Petr Casanova nerozbrečí, naopak on to ve výborně vysvětluje, e si řekne "aha". Je opravdu výborný, já ho chválím a do nebes Je jasné, e třeba nemusí sednout kadému, ale i níe holky píou, e ho znají a je dobrý... tak uvidí.
Jinak ad. to tučné - to já mám úplně jinak ne ty. Já se v tom naopak neumím (i kdybych chtěla) rýpat, přemýlmet, dumat nad tím... vůbec nepřemýlím co já, co on, co bylo patně, nerozebírám v sobě... já ani nechtěla vědět podrobnosti, kam jde či zda někoho náhodou nemá... nechtěla, k čemu by mi to bylo? Aby mě to jen víc trápilo? Děkuji, nechci. Asi nějaký pud sebezáchovy Prostě jsme se rozeli, nejsem v pohodě určitě, je tu strach z budoucnosti, ale nepřemýlím nad minulostí, to vůbec. Jen by mi to ubliovalo, prostě konec a jdu dál. Teda zatím moc nejdu , zatím jsem v takovém otupělém nicnedělání, kdy člověka nic nebaví, nemá na nic náladu, smutek, chce to čas. Ale za mne radím nepitvat se v tom.
LENNNA................super, má můj obdiv.............já to tak neuměla
Není tady
Díky, opravdu.
Není tady
Tak jsem se po hodně dlouhé době dobře vyspala... Spala jsem plynule a do skoro 4 hodin ráno a pak si jetě na 2 hodiny schrupla. Hmmm, řeknu vám, e je to báječný pocit. Nikdy mě nenapadlo, jak pravdivé je rčení, e nejcennějí je spravedlivý spánek.
Včera jsem si večer naordinovala jetě poslech Čtyř dohod od Dona Miguela Ruize. Namlouvá to Jaroslav Duek a myslím, e je v tom taky hodně pravdy.... A můe to člověku změnit pohled na svět okolo i na sebe. Kdy by měl někdo zájem, tak z této adresy jsem to stáhla: https://uloz.to/file/4Rix4UMT47Ty/don-m … -kniha-mp3
Není tady
jo, jo...............jde na to dobře......bude líp
nakonec si řekne.............ano, tak to mělo být
Není tady
Cibule, jak to jen vyjádřit. Je fajn hledat nějakou cestu, či průvodce, která by Ti pomohla dostat se z nejhorího. Jenom bych radila - nezabředni do ničeho příli hluboko, aby ses neztratila.
Ví, nedávno jsme se na jiném vlákně dotkly takového společenství, či sekty, která v rámci nějakého ozdravení mysli (a hlavně prachů pro vůdkyni) naprosto manipulovala myslí en.
Jsi teď hodně zranitelná, tak pozor. Pouívej hlavně zdravý rozum.
Není tady
Judy souhlas, zdravý rozum nepoutět z hrsti za ádných okolností
Není tady
Ahoj holky,děkuji za podporu i upozornění.
Právě jsem se vrátila ze setkání asi 60ti lidí, co mají stejný koníček jako já - geocashing. Vytáhla jsem tam mojí mamču a obě nás mile překvapilo, jak pohodově nás tam obě přijali, přestoe nás viděli poprvé, a jak to měli pěkně udělané. Pekly se tam buřty a kýty a povídalo se. Docela dobře jsme se bavily a v tombole jsme pak jetě vyhrály takovou drobnost, co potěila.
Kdy jsem pak vysadila doma mamču a jela dál u sama, dostala jsem najednou takovej záchvat pláče, e jsem jednu dobu nebyla schopná řídit. Byl to takovej hysterák, e jsem se tak snad ani jetě neslyela...
Není tady
Snad to lo vechno pořádně ven a u je líp Geocashing je sranda a moc pěkný koníček. Asi má jetě mladou a akční maminku, kdy se takhle vydáváte společně na akce. Zkuste někdy únikové místnosti, to je dobrý a zároveň bezpečný adrenalin
Není tady
A já říkám e byl očistnej!
Stojím si za tím celým svým srdcem. Vysvětlit ani ničím podloit to neumím, ale moc dobře znám, co Cibulka psala o pláči kdekoliv bez ohledu na okolí, a ten usedavej pláč, kdy se zdá, e důvod není, ten taky.
Já takhle "plakávala", a dodnes pláču nad filmama, písničkama, nejakýma pocitama, který mě dojmou venku nebo i doma...
Pláč bývá srdceryvný, musím si utírat slzy a nos,... Ale pak vdycky přijde jakási úleva, jakoby mi praskly nějaké okovy, které mě svíraly... 😂
Není tady
Neznám očistný pláč. Pláč beru jako výbuch emocí a jsem pak po něm akorát unavená.
Není tady
Judy, po výbuchu větinou následuje klid Únava pomůe zjitřené emoce zase zklidnit a tak nějak hodit mysl do útlumu a to je v těchto chvílích ádoucí - někdo to vnímá jen jako únavu a někdo jako úlevu. Taky to mám jako úlevu
Není tady
Já to vidím jako Rina.
Jsem teprve na začátku, ale myslím si, e proto, aby se člověk mohl vyrovnat s nějakou velkou bolestí, tak potřebuje pláč, a e je očistný. Vdy se stačí podívat na děti. Ty se vyrovnávají s větinou svých bolestí pláčem a sotva popláčou, tak se uvolní a opustí to. A u nich to jde jetě přirozeně. Jetě to nemají potlačené jako my, dospělí.
Dalí věcí je, e i tato fáze (fáze pláče) k vyrovnání se ze ztrátou přirozeně patří a přijde. Kdy by nebyla přirozená, větina z nás by jí ráda přeskočila. Já tedy rozhodně. Ale "příroda" nebo mozek asi ví, proč to musí vydret, i kdy to není nic příjemného.
A kdy bychom brali pláč jako výbuch emocí, tak kterých?
S čím bych mohla souhlasit, je to, e člověk po opravdu dlouhém a silném pláči můe být unavený. Ale není s tou únavou spojená taky úleva? U Vás moná ne, ale u mne ano. Asi to má kadý člověk moná jinak....
Není tady
A jetě jsem si vzpomněla, e se mi stal dneska dalí zázrak. Celé dopoledne i odpoledne prelo. Říkala jsem si: "noo, to jsem tedy zvědavá, jak se ta akce vydaří, kdy je takové počasí... Ale co, mají tam být přístřeky, tak to snad půjde..." A nevěřili byste vichni tomu (teda já tomu nemohla uvěřit), ale těsně před tím ne jsem vyjela autem, tak přestalo pret a v průběhu akce pak neprelo vůbec. Dokonce se v jednu dobu dokonce udělalo lépe. A kdy jsem z akce odjíděla, tak tam zrovna začínalo zase pret. Sice jemně, ale přeci jen. Kdy jsem pak přijela domů, tak zase prelo... Máma (je jí 65 let a akční u moc není, ale je ráda mezi lidmi) k tomu říkala: "Pán Bůh nás má rád."
Není tady
A kdy bychom brali pláč jako výbuch emocí, tak kterých?
Jakýchkoliv. těsí, smutek, bolest, vztek.....
Ale já s vámi nechci polemizovat. Jen jsem napsala, jak to mám já. Ale kadý to má jinak. Samozřejmě jsem brečela taky mockrát, ale fakt nerada. Protoe pláč samotný mě osobně rozruí snad jetě víc. Úlevu fakt necítím. Jen únavu.
Ony i ty malé děti to tak mají - kdy pláčou dlouho, tak pak nemohou přestat (nemyslím mimina) a je pak docela obtíné je zklidnit a dostat do "normálu".
Ale pokud je pro Tebe Cibule pláč očistný, pak má určitě smysl.
Není tady
Judyna napsal(a):
Neznám očistný pláč. Pláč beru jako výbuch emocí a jsem pak po něm akorát unavená.
Judy, to je mi líto.
Tak trochu jsi mi připomněla mě samotnou jako dospělou, která přila na to, jak jí rodiče (spíe otec) říkali, e plakat se nemá.
Pochopila jsem, jak to bylo blbě, a kdy jsem samu sebe slyela říkat svému plačícímu děátku, e to nemá dělat, a v srdci cítila e MÁ a MUSÍ!
Plakala jsem tehdy s ní, plakala jsme kadá o té své bolístce, ale plakaly jsme v objetí a probudilo se mezi náma obrovské teplo a poznání čehosi moc důleitého a nezapomenutelného na celý ivot.
Dnes u říkám jenom své malinké vnučce 'Neplakej, já ti to pofoukám...', a svým velkým dcerám, kdy mi brečej do telefonu, 'Neplakej, ráno to bude lepí'...
Plakat se má... Aby se oči a due vyčistily.
Upravil(a) rina (19. 6. 2020 22:30)
Není tady
Judy, jen polemizuj, od toho tu diskuze přece jsou
Není tady
Rinoé, ale já přece neříkám, e nepláču. Pláču, ale nerada, protoe mě to unavuje a rozruuje - prostě ve, co jsem napsala výe.
Mně nikdo neříkal, e plakat se nemá a ani já to nikomu neříkám. To by bylo patně.
Není tady
Palomita napsal(a):
Judy, jen polemizuj, od toho tu diskuze přece jsou
Není tady
Dneska je mi mizerně... Celý víkend přede mnou bez náplně a jetě to počasí venku, to mi taky na optimismu nepřidá.... Ale spaní u bylo zase docela dobré. Spala jsem s drobnými přerueními a do 4 hodin, take hlásím úspěch.
Mám sice před sebou úklid bytu, ale jinak nic. Kromě čtení... Je to pro mě hodně nepříjemný pocit... Nemám ádnou náplň dne, kdy bych mohla blízkého člověka něčím potěit a zároveň tím potěit sebe... Na televizi zatím koukat moc nemůu, protoe to byla vdycky spí oblast manela. Ten byl schopný fascinovaně pozorovat obrazovku od dopoledne a do večera. Já to teď taky zkusila, ale buď tam na mě koukal příběh stejně neastné enské, taky oputěné, nebo naopak astné páry nebo se tam lidi hádali nebo tam byly zprávy a ty taky moc nemusím... A nebo tam jsou pořady, co jsme sledovali společně.
Jediný film, který se mi v tuto dobu líbil, byl film eny v pokuení. Byla to taková pozitivní komedie. Nenapadá vás někoho něco podobného, prosím? Klidně i v cizí produkci.
Já jdu zatím na ten úklid... Minulý víkend jsem pak z toho měla docela radost, kdy bylo čisto a voňavo..
Není tady
Tak mě napadlo: Co pořídit domácího mazlíčka? Kotě, těně, rybičky... Tam musí taky pečovat a o radost není nouze.
Není tady
Mě hodně pobavil film "Co mui chtějí" - je to taková nenáročná blbost u které jsem se nasmála víc, ne jsem tuila a nebo punti na vodě A nebo skoro bez lidí a bez romantiky je krásný film "Planeta Česko".
Není tady