Oznámení

6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#51 18. 6. 2020 19:22

rina
♥♥♥♥♥♥♥

Re: Odchod manžela po 21 letech

Cibulko, drž se. Mᚠnádherný čtivý sloh, piš, piš, piš, jsem přesvědčena že se všichni těšíme na tvé další příspěvky. Myslím, u tebe, že není u tebe nutné dávat si pozor na cokoliv, co děláš, cítíš, píšeš, prostě, jak říkaj holky, nech to plynout.
Já u tebe cítím obrovskou schopnost vše zvládnout bez zbytečných bolestí, ztrát, a naopak s noblesou a krokem, ba ne!, se skokem vpřed. 🍀🍀🍀
Za mne 👍.

Klid v duši přeji všem.

Není tady

#52 18. 6. 2020 19:33

cibule
♥♥♥----

Rini, moc děkuji, udělala jsi mi obrovskou radost. Ještě jednou moc děkuji. smilestolt

Není tady

#53 18. 6. 2020 19:39

rina
♥♥♥♥♥♥♥

Ok, to je vpoho, dᚠto, a my se budeme radovat rádi/y s tebou. ✌️

Klid v duši přeji všem.

Není tady

#54 18. 6. 2020 19:54

cibule
♥♥♥----

Tak jsem si pořídila tu knížku od Petra Casanovy, 100 nejkratších cest k tobě a vypadá to opravdu dobře... Je to přesně, jak psala Lenna - místo mého teď oblíbeného uuuuuááááááááá ze mne vychází hmmmmm... jo... ahaaa....

A z jejího nákupu mám docela zajímavou zkušenost. Nevím, jestli to máte taky, ale mně do života hodně často chodí různí lidé, nejvíce ti neznámí, které náhodou někde potkáte, a oni vám třeba i nevědomě občas trochu upraví směr vaší cesty. Třeba i jen na chvilku nebo zásadně. Asi je to zatím nepochopitelné, ale hned to vysvětlím.

Jela jsem vyzvednout tu knížku. Přímo v budově společnosti ke mně přistoupila do výtahu paní a jela do stejného cíle se stejným účelem - vyzvednout knížku. Když si pak všimla, co to mám, tak se se mnou dala hned do řeči a povídá mi, že už jí má taky přečtenou, ale doporučuje mi číst ji hodně pomalu, nespěchat a spíš nad jednotlivými kapitolami více přemýšlet. Že knížka je velmi čtivá (což potvrzuji), ale jí neudělalo dobře, když jí přečetla rychle.
No vidíte, když bych paní nepotkala, byla bych schopná si vzít zítra dovolenou a přečíst jí nejlépe během prodlouženého víkendu. A to se mi stává v životě často. Takové pomoci "z vesmíru" člověk může vidět skoro každý den. Mám tyhle zázraky moc ráda a jsem za ně vděčná. I za to, že jste mě přijaly v Babinetu a můžu tady s vámi sdílet své pocity i názory a zkušenosti, jsem vdečná a děkuji za to.

Není tady

#55 18. 6. 2020 20:02

vera
♥♥♥♥♥♥-

LENNNA napsal(a):

cibule napsal(a):

Lenna: za Petra Casanovu moc děkuji. Čtu ráda a docela dost, takže to by mohla být ta správná cesta.... Jen se trochu bojím, že na tom budu jako rina, že budu pořád brečet... Včera jsem zkusila Marka Gungora od Palomity, a přestože on je opravdu výbornej, tak jsem ho nedala a jen sem bulela.

Mám za sebou další částečně probdělou noc (ty noci jsou pro mě nejhorší), ale jestli to čte někdo, kdo je na tom stejně jako já (a pro koho to taky i mimo jiné píšu), tak můžu říct první lehké změny. Dnes je to 18tý den a já si už uvědomuji skutečnost, že jsem na začátku nového života. Starý život už se nevrátí a už nic nebude jako dřív. To je u mě velká změna. Až dosud jsem popírala, že to tak je a bude.
Taky díky všem lidem okolo, včetně vás, začínám teprve teď poslouchat, co mi kdo říká a uvědomovat si snad, že tohle bude nejspíš hlavně o mně. Začínám hledat lásku v sobě. A odpuštění. Je to hrozné, co napíšu, ale pomáhá mi i to, když čtu, kolik z vás to prožilo a přežilo, a tak si říkám, že to snad taky přežiju.

Myslím, že přichází druhá etapa. Přestat už se soužit hledáním proč... možná, že když bych... a on a já..... a místo toho se vnořit hlouběji do sebe. Vůbec se mi do toho nechce. Bojím se toho, co tam najdu, ale musím. Chápu tě, Lenno, s tím řidičákem. Musí to být děsný pocit překonat tu hrůzu... Ale zdᚠse mi jako hodně silná žena, která to zvládne. Opravdu.

Ono to ponoření se do sebe je trochu i nutné. Rodina i kamarádky už mě mají plné zuby. Už je nebaví poslouchat ode mne pořád to samé, tedy co jsme udělala špatně a jak jsem k ničemu a že nestojím za nic a že jsem na tom světě jen proto, abych trápila druhé a uuuuááááááááá....

Uvidíš, podle mého Petr Casanova nerozbrečí, naopak on to vše výborně vysvětluje, že si řekneš "aha". Je opravdu výborný, já ho chválím až do nebes smile  Je jasné, že třeba nemusí sednout každému, ale i níže holky píšou, že ho znají a je dobrý... tak uvidíš.
Jinak ad. to tučné - to já mám úplně jinak než ty. Já se v tom naopak neumím (i kdybych chtěla) rýpat, přemýšlmet, dumat nad tím... vůbec nepřemýšlím co já, co on, co bylo špatně, nerozebírám v sobě... já ani nechtěla vědět podrobnosti, kam jde či zda někoho náhodou nemá... nechtěla, k čemu by mi to bylo? Aby mě to jen víc trápilo? Děkuji, nechci. Asi nějaký pud sebezáchovy big_smile  Prostě jsme se rozešli, nejsem v pohodě určitě, je tu strach z budoucnosti, ale nepřemýšlím nad minulostí, to vůbec. Jen by mi to ubližovalo, prostě konec a jdu dál. Teda zatím moc nejdu big_smile, zatím jsem v takovém otupělém nicnedělání, kdy člověka nic nebaví, nemá na nic náladu, smutek, chce to čas. Ale za mne radím nepitvat se v tom.

LENNNA................super, mᚠmůj obdiv.............já to tak neuměla

Není tady

#56 18. 6. 2020 21:44

rina
♥♥♥♥♥♥♥

Díky, opravdu.

Klid v duši přeji všem.

Není tady

#57 19. 6. 2020 8:13

cibule
♥♥♥----

Tak jsem se po hodně dlouhé době dobře vyspala... Spala jsem plynule až do skoro 4 hodin ráno a pak si ještě na 2 hodiny schrupla. Hmmm, řeknu vám, že je to báječný pocit. Nikdy mě nenapadlo, jak pravdivé je rčení, že nejcennější je spravedlivý spánek.

Včera jsem si večer naordinovala ještě poslech Čtyř dohod od Dona Miguela Ruize. Namlouvá to Jaroslav Dušek a myslím, že je v tom taky hodně pravdy.... A může to člověku změnit pohled na svět okolo i na sebe. Když by měl někdo zájem, tak z této adresy jsem to stáhla: https://uloz.to/file/4Rix4UMT47Ty/don-m … -kniha-mp3

Není tady

#58 19. 6. 2020 11:16

vera
♥♥♥♥♥♥-

jo, jo...............jdeš na to dobře......bude líp

nakonec si řekneš.............ano, tak to mělo být

Není tady

#59 19. 6. 2020 19:07

Judyna
♥♥♥♥♥♥♥

Cibule, jak to jen vyjádřit. Je fajn hledat nějakou cestu, či průvodce, která by Ti pomohla dostat se z nejhoršího. Jenom bych radila - nezabředni do ničeho příliš hluboko, aby ses neztratila.
Víš, nedávno jsme se na jiném vlákně dotkly takového společenství, či sekty, která v rámci nějakého ozdravení mysli (a hlavně prachů pro vůdkyni) naprosto manipulovala myslí žen.
Jsi teď hodně zranitelná, tak pozor. Používej hlavně zdravý rozum.

Jakmile si uvědomíš svoji pravou hodnotu, bude se okolo tebe točit celý svět.
Rozhodnutí osvobozuje.

Není tady

#60 19. 6. 2020 20:02

Palomita
♥♥♥♥♥♥-

Judy souhlas, zdravý rozum nepouštět z hrsti za žádných okolností smile

Kdo chce hledá způsoby, kdo nechce hledá důvody.

Není tady

#61 19. 6. 2020 20:28

cibule
♥♥♥----

Ahoj holky,děkuji za podporu i upozornění.
Právě jsem se vrátila ze setkání asi 60ti lidí, co mají stejný koníček jako já - geocashing. Vytáhla jsem tam mojí mamču a obě nás mile překvapilo, jak pohodově nás tam obě přijali, přestože nás viděli poprvé, a jak to měli pěkně udělané. Pekly se tam buřty a kýty a povídalo se. Docela dobře jsme se bavily a v tombole jsme pak ještě vyhrály takovou drobnost, co potěšila.
Když jsem pak vysadila doma mamču a jela dál už  sama, dostala jsem najednou takovej záchvat pláče, že jsem jednu dobu nebyla schopná řídit. Byl to takovej hysterák, že jsem se tak snad ani ještě neslyšela...

Není tady

#62 19. 6. 2020 20:39

Palomita
♥♥♥♥♥♥-

Snad to šlo všechno pořádně ven a už je líp wink Geocashing je sranda a moc pěkný koníček. Asi mᚠještě mladou a akční maminku, když se takhle vydáváte společně na akce. Zkuste někdy únikové místnosti, to je dobrý a zároveň bezpečný adrenalin smile

Není tady

#63 19. 6. 2020 20:47

rina
♥♥♥♥♥♥♥

A já říkám že byl očistnej!
Stojím si za tím celým svým srdcem. Vysvětlit ani ničím podložit to neumím, ale moc dobře znám, co Cibulka psala o pláči kdekoliv bez ohledu na okolí, a ten usedavej pláč, když se zdá, že důvod není, ten taky.
Já takhle "plakávala", a dodnes pláču nad filmama, písničkama, nejakýma pocitama, který mě dojmou venku nebo i doma...
Pláč bývá srdceryvný, musím si utírat slzy a nos,... Ale pak vždycky přijde jakási úleva, jakoby mi praskly nějaké okovy, které mě svíraly... 😂

Klid v duši přeji všem.

Není tady

#64 19. 6. 2020 20:49

Judyna
♥♥♥♥♥♥♥

Neznám očistný pláč. Pláč beru jako výbuch emocí a jsem pak po něm akorát unavená.

Rozhodnutí osvobozuje.

Není tady

#65 19. 6. 2020 21:08

Palomita
♥♥♥♥♥♥-

Judy, po výbuchu většinou následuje klid wink Únava pomůže zjitřené emoce zase zklidnit a tak nějak hodit mysl do útlumu a to je v těchto chvílích žádoucí - někdo to vnímá jen jako únavu a někdo jako úlevu. Taky to mám jako úlevu smile

Není tady

#66 19. 6. 2020 21:12

cibule
♥♥♥----

Já to vidím jako Rina.
Jsem teprve na začátku, ale myslím si, že proto, aby se člověk mohl vyrovnat s nějakou velkou bolestí, tak potřebuje pláč, a že je očistný. Vždy se stačí podívat na děti. Ty se vyrovnávají s většinou svých bolestí pláčem a sotva popláčou, tak se uvolní a opustí to. A u nich to jde ještě přirozeně. Ještě to nemají potlačené jako my, dospělí.
Další věcí je, že i tato fáze (fáze pláče) k vyrovnání se ze ztrátou přirozeně patří a přijde. Když by nebyla přirozená, většina z nás by jí ráda přeskočila. Já tedy rozhodně. Ale "příroda" nebo mozek asi ví, proč to musí vydržet, i když to není nic příjemného.
A když bychom brali pláč jako výbuch emocí, tak kterých?
S čím bych mohla souhlasit, je to, že člověk po opravdu dlouhém a silném pláči může být unavený. Ale není s tou únavou spojená taky úleva? U Vás možná ne, ale u mne ano. Asi to má každý člověk možná jinak....

Není tady

#67 19. 6. 2020 21:29

cibule
♥♥♥----

A ještě jsem si vzpomněla, že se mi stal dneska další zázrak. Celé dopoledne i odpoledne pršelo. Říkala jsem si: "noo, to jsem tedy zvědavá, jak se ta akce vydaří, když je takové počasí... Ale co, mají tam být přístřešky, tak to snad půjde..." A nevěřili byste všichni tomu (teda já tomu nemohla uvěřit), ale těsně před tím než jsem vyjela autem, tak přestalo pršet a v průběhu akce pak nepršelo vůbec. Dokonce se v jednu dobu dokonce udělalo lépe. A když jsem z akce odjížděla, tak tam zrovna začínalo zase pršet. Sice jemně, ale přeci jen. Když jsem pak přijela domů, tak zase pršelo... Máma (je jí 65 let a akční už moc není, ale je ráda mezi lidmi) k tomu říkala: "Pán Bůh nás má rád."

Není tady

#68 19. 6. 2020 21:40

Judyna
♥♥♥♥♥♥♥

A když bychom brali pláč jako výbuch emocí, tak kterých?

Jakýchkoliv. Štěsí, smutek, bolest, vztek.....

Ale já s vámi nechci polemizovat. Jen jsem napsala, jak to mám já. Ale každý to má jinak. Samozřejmě jsem brečela taky mockrát, ale fakt nerada. Protože pláč samotný mě osobně rozruší snad ještě víc. Úlevu fakt necítím. Jen únavu.
Ony i ty malé děti to tak mají - když pláčou dlouho, tak pak nemohou přestat (nemyslím mimina) a je pak docela obtížné je zklidnit a dostat do "normálu".

Ale pokud je pro Tebe Cibule pláč očistný, pak má určitě smysl.

Rozhodnutí osvobozuje.

Není tady

#69 19. 6. 2020 22:15

rina
♥♥♥♥♥♥♥

Judyna napsal(a):

Neznám očistný pláč. Pláč beru jako výbuch emocí a jsem pak po něm akorát unavená.

Judy, to je mi líto.
Tak trochu jsi mi připomněla mě samotnou jako dospělou, která přišla na to, jak jí rodiče (spíše otec) říkali,  že plakat se nemá.
Pochopila jsem, jak to bylo blbě, až když jsem samu sebe slyšela říkat svému plačícímu děátku, že to nemá dělat, a v srdci cítila že MÁ a MUSÍ!
Plakala jsem tehdy s ní, plakala jsme každá o té své bolístce, ale plakaly jsme v objetí a probudilo se mezi náma obrovské teplo a poznání čehosi moc důležitého a nezapomenutelného na celý život.
Dnes už říkám jenom své malinké vnučce 'Neplakej, já ti to pofoukám...', a svým velkým dcerám, když mi brečej do telefonu, 'Neplakej, ráno to bude lepší'...
Plakat se má...  Aby se oči a duše vyčistily.

Upravil(a) rina (19. 6. 2020 22:30)

Klid v duši přeji všem.

Není tady

#70 19. 6. 2020 22:53

Palomita
♥♥♥♥♥♥-

Judy, jen polemizuj, od toho tu diskuze přece jsou wink

Není tady

#71 20. 6. 2020 8:48

Judyna
♥♥♥♥♥♥♥

Rinoé, ale já přece neříkám, že nepláču. Pláču, ale nerada, protože mě to unavuje a rozrušuje - prostě vše, co jsem napsala výše.
Mně nikdo neříkal, že plakat se nemá a ani já to nikomu neříkám. To by bylo špatně.

Rozhodnutí osvobozuje.

Není tady

#72 20. 6. 2020 8:48

Judyna
♥♥♥♥♥♥♥

Palomita napsal(a):

Judy, jen polemizuj, od toho tu diskuze přece jsou wink

smile

Rozhodnutí osvobozuje.

Není tady

#73 20. 6. 2020 10:01

cibule
♥♥♥----

Dneska je mi mizerně... Celý víkend přede mnou bez náplně a ještě to počasí venku, to mi taky na optimismu nepřidá.... Ale spaní už bylo zase docela dobré. Spala jsem s drobnými přerušeními až do 4 hodin, takže hlásím úspěch.
Mám sice před sebou úklid bytu, ale jinak nic. Kromě čtení... Je to pro mě hodně nepříjemný pocit... Nemám žádnou náplň dne, kdy bych mohla blízkého člověka něčím potěšit a zároveň tím potěšit sebe... Na televizi zatím koukat moc nemůžu, protože to byla vždycky spíš oblast manžela. Ten byl schopný fascinovaně pozorovat obrazovku od dopoledne až do večera. Já to teď taky zkusila, ale buď tam na mě koukal příběh stejně nešastné ženské, taky opuštěné, nebo naopak šastné páry nebo se tam lidi hádali nebo tam byly zprávy a ty taky moc nemusím... A nebo tam jsou pořady, co jsme sledovali společně.
Jediný film, který se mi v tuto dobu líbil, byl film Ženy v pokušení. Byla to taková pozitivní komedie. Nenapadá vás někoho něco podobného, prosím? Klidně i v cizí produkci.
Já jdu zatím na ten úklid... Minulý víkend jsem pak z toho měla docela radost, když bylo čisto a voňavo..

Není tady

#74 20. 6. 2020 10:33

rina
♥♥♥♥♥♥♥

Tak mě napadlo: Co pořídit domácího mazlíčka? Kotě, štěně, rybičky... Tam musíš taky pečovat a o radost není nouze.

Klid v duši přeji všem.

Není tady

#75 20. 6. 2020 11:35

Palomita
♥♥♥♥♥♥-

Mě hodně pobavil film "Co muži chtějí" - je to taková nenáročná blbost u které jsem se nasmála víc, než jsem tušila a nebo Špunti na vodě smile A nebo skoro bez lidí a bez romantiky je krásný film "Planeta Česko". wink

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí