18. září : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 18. září : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Taky jsem byla v době manelství (i před ním - v době chození) odstřihnutá ode vech. Ale byla to práce BM.
Natěstí jsem pak po nějaké době navázala a nala si i nové přátele.
Teď jsi ve fázi sebeobviňování. To je asi přirozené. Po čase snad uvidí, e ne ve byla tvoje chyba. Protoe k jiným enám odcházejí i mui, kteří to doma mají v pořádku. Bohuel někteří jsou takoví slaboi, e se snaí vinu shodit na manelku.
Je v pořádku mít se přiměřeně ráda a je moc dobré mít vůli pomáhat druhým. Píe, e jsi ila vlastně manelův ivot, e byl pro Tebe manel, kamaráda, milenec, přála sis, aby byl astný. Já teď budu troku hnusná, ale asi Tě takový ivot naplňoval, take v podstatě jsi to dělala i pro sebe....
Není tady
Nemá zač. Odlinosti jsou v tomto odkazu také, jsou jetě dalí dva díly tuím. Mě nejvíc v tomto pobavila "krabička ničeho".. Tohle mi trvalo dlouho, ne jsem u chlapů pobrala teď u to ani nevnímám, a dnes jsem si zase připomněla co a jak a proč
Není tady
Judyna: Píe, e jsi ila vlastně manelův ivot, e byl pro Tebe manel, kamarád, milenec, přála sis, aby byl astný. Já teď budu troku hnusná, ale asi Tě takový ivot naplňoval, take v podstatě jsi to dělala i pro sebe....
Ano, s tím souhlasím. Naplňovalo mě to a rozhodně toho nelituji.
Kdy bych měla někoho, koho bych milovala a věřila mu, chovala bych se asi úplně stejně. Kdy jsem to psala, myslela tou chybou hlavně to, jak jsem se na něj nezdravě upnula a dětsky jsem si myslela, e ten vztah bude "a do konce".
Není tady
jak jsem se na něj nezdravě upnula a dětsky jsem si myslela, e ten vztah bude "a do konce".
Jojo.....Moná po čase překvapí samu sebe, jak samostatná a ikovná umí být. Moná Ti to ve pomůe pořádně se rozhlédnout, rozíří si obzor a uvidí to, co předtím ne, protoe jsi koukala (v dobré víře) jen jedním směrem. Ale nebude to hned. U mě to trvalo tak dva-tři roky, ne jsem se částečně ze veho vzpamatovala. A nejvíc mi pomohli lidé, od kterých bych to vlastně ani nečekala a oni ani netuili, jako mi pomohli. Kdy jsem jim pak po čase děkovala, nevěděli vůbec za co...
Není tady
vera napsal(a):
Něco skončilo, ale..............něco začíná.....něco nového.....třeba nová ivotní situace, kdy se sama se sebou.....naučí se být si kamarádkou a tak dál.........
taky mi to zpočátku nelo a takové řeči mi vadily............
chce to čas............naučit se myslit na sebe, mít se ráda
po x letech se mi toto vechno nějak podařilo a iju si spokojený ivot, báječný............nala jsem si přátele, po rozvodu jsem je měla jen v práci, skoro nejlepí kamarádku jsem si nala na Babi, jezdíme do zahraničí, kadý týden na výlet
chtěla jsem mít nového partnera.....nala jsem si A.............před 11 lety,nějaký rok to fungovalo, ale nebydleli jsme spolu
teď jsme paráci jen na cestu..............jezdíme spolu do zahraničí, naposledy jsme byli v Nepálu, jsme baůkáři, ve za pár kaček, včera jsme byli na kole na Vysočině-Přibyslav a okolí..............vídáme se jen na cestách a vyhovuje nám to......je u moje teta..............
děkuji Vesmíru, e to tak zařídil
Vero, to jsem netuila, to je super! Dříve se jetě dělaly srazy, tak se dalo seznámit, e?
Není tady
Taky mě to zaujalo. Je to moc hezké.
Není tady
cibule napsal(a):
Udělala jsem velkou chybu v tom, e jsem se během naeho vztahu z vlastní vůle odřízla od vech ostatních lidí a upnula se na něj. Dokázala jsem samozřejmě běně fungovat i bez něj, občas se setkala s pár kamarádkami (tak 2x do roka) a nic jsem si snad nevynucovala, ale uvnitř mě byl on jediný člověk, kterému jsem naprosto věřila a svěřila mu téměř ve. Měla jsem ho nejen jako manela, ale i jako přítele, milence a paráka. ila jsem hlavně jeho ivot a přála jsem si, aby byl astný a spokojený. Co já chci bylo pro mě druhořadé. No, ale to je snad normální, kdy máte někoho rádi....
Asi jsem ho dusila svým zájmem, kdy o tom tak přemýlím...
Průvih je, e sama sobě být kamarádkou moc neumím. Přijde mi straně sobecké koukat nejdřív na sebe a svoje potřeby. Často jsem si v ivotě říkala, e jsem se přeci narodila proto, abych druhým mohla nějak pomoct a zpříjemnit ivot a ne proto, abych si ila jen sama pro sebe. A dělá mi to váně velkou radost a zadostiučinění, kdy můu někomu s něčím pomoct a vidím, jak se mu rozzáří oči nebo se mu uleví.
Asi si dost protiřečím. Nejdřív se líčím jako fůrie a pak zase jako anděl. Ona ta pravda je asi někde uprostřed. Dlouhou dobu se snaím být jako anděl, ale i já mám svoje limity, a kdy jsem delí dobu přetaená, tak jsem pak jak fůrie.
Tohle musí změnit, ty jsi ten nejdůleitějí člověk!
Není tady
Cibulko, hrozně moc bych ti doporučila Petra Casanovu - hodně se věnuje vztahům, rozchodům a věcek kolem. Za mě je nejlepí svého oboru, je výborný. Má na fejsu stránky FirstClass.cz, tam dává články. A napsal i pár knih, vydává skvělé časopisy, má své stránky se stejným názvem jako na fejsu.
Kadá kniha je jinak zaměřená, tato by se nám mohla hodit:
100 nejkratích cest k Tobě
pro ty, kdo ukončili vztah, a sami odeli, nebo byli odejiti, a nyní potřebují zvládnout dvě cesty: cestu k sobě (obnova sebelásky, sebehodnoty, sebevědomí) a cestu do dalího vztahu. Je to kniha o vnitřním pročitění.
Není tady
LENNNA napsal(a):
Cibulko, nejsi v tom sama! Ty má 16 dní po, já mám 24 dní po (jestli dobře počítám) - rozchod po 22 letech. Já se teď nejvíc "peru" s tím "postavit se na vlastní nohy" - nikdy v ivotě jsem neměla období, kdy bych ila sama, s muem jsme spolu od mládí a byli spolu doteď. A bojím se, jak to ve zvládnu. Teď mě v blízké době čeká řidičák (celý ivot jsem si ho neudělala, protoe se íleně bojím, to se nezměnilo, ale teď mi nic jiného nezbývá ne to zkusit), bojím se krize, e přijdu o práci a co bude, bojím se asi i samoty. Ale vím, e to je prostě ivot, e se s tím člověk musí srovnat a jak píe v poslední větě "JÍT DÁL".
Leno,mas muj velky obdiv,ze se bojis a presto ridicak delas.Ja se take bojim jezdit a prave proto jsem si ridicak nikdy neudelala.Vyslechla jsem si i od skorotchana,ze jsem vycurana,ze nez bych si udelala ridicak necham se vozit.Vubec nepochopil,ze se proste silene bojim.
Je me moc lito,ze prochazis rozchodem po tolika letech souziti a ze zacinas znova uplne sama.
Není tady
LENNNA napsal(a):
Cibulko, hrozně moc bych ti doporučila Petra Casanovu - hodně se věnuje vztahům, rozchodům a věcek kolem. Za mě je nejlepí svého oboru, je výborný. Má na fejsu stránky FirstClass.cz, tam dává články. A napsal i pár knih, vydává skvělé časopisy, má své stránky se stejným názvem jako na fejsu.
pro ty, kdo ukončili vztah, a sami odeli, nebo byli odejiti, a nyní potřebují zvládnout dvě cesty: cestu k sobě (obnova sebelásky, sebehodnoty, sebevědomí) a cestu do dalího vztahu. Je to kniha o vnitřním pročitění.
Take ctu na fejzu Petra Casanovu moc hezky se to cte.
Není tady
cibule napsal(a):
Často se mi o něm zdá. Sny jsou větinou moc pěkné a tak ivé, e mám v tu chvíli pocit, e je proívám reálně. O to horí je pak probuzení. Jako berličku, abych usnula a měla aspoň nějak hlubí spaní, uívám kadý večer asi tak hodinu před usnutím Neospan forte. Mělo by to být snad jaktak přírodní a docela mi to zabírá. Větinou. Kadou noc se párkrát vzbudím, ale dokáu zase usnout.
Dneska se mi zdály hned dva sny.
První byl o tom, e jsem mu několikrát volala,ale nezvedal mi mobil. Nakonec jsem to zkusila přes mobil jeho otce.
(Ten mě nikdy neměl rád a bral mě vdycky jako konkurenci, která mu přebírá manela. On je dost jednoduchá osobnost. Kdy mu člověk nesedne, tak se můe na řasy stavět a nepřijme ho. To s maminkou manela máme skvělý vztah. Je to báječná a moudrá enská, se kterou jsme byly něco jako kamrádky.)
(A jetě jednu poznámku bych asi měla vloit- co vím, tak manel teď momentálně bydlí právě u otce do doby, ne si najdou s přítelkyní pronájem. Aspoň minulý týden to tak jetě bylo.)
Ale zpátky ke snu... Přes jeho otce jsem se s ním konečně spojila. Do telefonu jsem ho prosila, aby se vrátil, e bez něj nemůu ít. A on se vrátil. Byla jsem nadená. Zvládli jsme to! Je zpátky! Teď u ve bude jen dobré. A ani jsem si v tom svém nadení nevimla, jak je z toho otrávený a jak je nespokojený....
Druhý sen se mi zdál a k ránu, kdy jsem konečně zabrala po dlouhém pláči. Sen byl stejně ivý a realistický jako předchozí. Zdálo se mi, e jsme si konečně spolu sedli a ve probrali. A on mi konečně řekl taky svoje pocity. Říkala jsem mu toté jako v předchozím snu, ale jeho reakce byla tentokrát asi skutečnějí....
Řekl mi, e se s paní do sebe asi opravdu zamilovali. e je něco k sobě hodně táhne a nemůou bez sebe ít. e kdy nejsou spolu, tak myslí jen na to, a spolu zase budou, a kdy jsou spolu, tak je to něco nepředstavitelného. e to jetě nezail.
Po druhém snu u jsem moc neusnula....
Cibule,sny jsou nase podvedomi,o tvem muzi se te bude zdat stale,pokud na nej budes myslet.Ja i po 25 letech od rozvodu se svym byvalym manzelem mam o nem sny a vzdy pozitivni.
Není tady
eremuruss napsal(a):
...Vyslechla jsem si i od skorotchana,ze jsem vycurana,ze nez bych si udelala ridicak necham se vozit.Vubec nepochopil, ze se proste silene bojim...
Ano. Mnozí mui vůbec nepochopí kdeco. Protoe jsou z Marsu a my, eny, z Venue.
Já doporučuji Johna Graye, cokoliv.
Já po nevydařeném a smutném konci druhého manelství jsem čtení jeho knih brala zpočátku jako nutné vnucené zlo (protoe mi to doporučila kamarádka a já při čtení pořád jen plakala, jak jsem se tam poznávala a viděla své chyby), a potom jsem dalí díly hltala a hltala jako "samoterapii", uklidňovalo mě to a poňoukalo k tomu, abych přestala blbnout a fakt měla na prvním místě sebe a a potom ty ostatní, ptz. kdy JÁ jsem spokojená, umím obastnit i své milé...
Není tady
LENNNA napsal(a):
Ano, Petra Casanovu mohu v této situaci jen doporučit výborný autor, mentor a kouč v jednom. Sama mám od něj několik kníek, poslední "Čtyři prány těstí" jsme s dcerou právě dočetly
Není tady
eremuruss napsal(a):
Cibule,sny jsou nase podvedomi,o tvem muzi se te bude zdat stale,pokud na nej budes myslet.Ja i po 25 letech od rozvodu se svym byvalym manzelem mam o nem sny a vzdy pozitivni.
erem, nemusí to tak být. Pokud cibule celou záleitost jednoho krásného dne provdy uzavře, někoho potká a znovu se zamiluje, na svého bývalého u si ani nevzpomene a zdát se jí o něm u určitě nebude
Není tady
Lenna: za Petra Casanovu moc děkuji. Čtu ráda a docela dost, take to by mohla být ta správná cesta.... Jen se trochu bojím, e na tom budu jako rina, e budu pořád brečet... Včera jsem zkusila Marka Gungora od Palomity, a přestoe on je opravdu výbornej, tak jsem ho nedala a jen sem bulela.
Mám za sebou dalí částečně probdělou noc (ty noci jsou pro mě nejhorí), ale jestli to čte někdo, kdo je na tom stejně jako já (a pro koho to taky i mimo jiné píu), tak můu říct první lehké změny. Dnes je to 18tý den a já si u uvědomuji skutečnost, e jsem na začátku nového ivota. Starý ivot u se nevrátí a u nic nebude jako dřív. To je u mě velká změna. A dosud jsem popírala, e to tak je a bude.
Taky díky vem lidem okolo, včetně vás, začínám teprve teď poslouchat, co mi kdo říká a uvědomovat si snad, e tohle bude nejspí hlavně o mně. Začínám hledat lásku v sobě. A odputění. Je to hrozné, co napíu, ale pomáhá mi i to, kdy čtu, kolik z vás to proilo a přeilo, a tak si říkám, e to snad taky přeiju.
Myslím, e přichází druhá etapa. Přestat u se souit hledáním proč... moná, e kdy bych... a on a já..... a místo toho se vnořit hlouběji do sebe. Vůbec se mi do toho nechce. Bojím se toho, co tam najdu, ale musím. Chápu tě, Lenno, s tím řidičákem. Musí to být děsný pocit překonat tu hrůzu... Ale zdá se mi jako hodně silná ena, která to zvládne. Opravdu.
Ono to ponoření se do sebe je trochu i nutné. Rodina i kamarádky u mě mají plné zuby. U je nebaví poslouchat ode mne pořád to samé, tedy co jsme udělala patně a jak jsem k ničemu a e nestojím za nic a e jsem na tom světě jen proto, abych trápila druhé a uuuuááááááááá....
Není tady
Já myslím, e ten pláč nad pochopením čehokoliv, je moc důleitý, i ta bolest (já často a kvílela, řvala na celé kolo) s ním spojená. Je to takové očistné, očiující,... a pak pomalu přichází úleva...
Není tady
Lenno....................řidičák MUSÍ...........ber to jako výzvu............e ho udělá, musí...........jsi pak víc svobodná
pro mě je to vdy radost a nesmírně dobrý pocit, e to zvládám............a ivot to tak usnadní
ale je to drahé, jsem sama a důchodce, ale uskrovním se jinde
cibule..............do ničeho se nenu, nic si nenařizuj...............nech ve plynout
je to příli čerstvé................já jsem začala cvičit, změnila jídelníček, začala se sebe víc starat............kadý víkend dlouhé výlapy, kolo, stýkala se s přáteli.................toto mi pomohlo
Není tady
eremuruss napsal(a):
LENNNA napsal(a):
Cibulko, nejsi v tom sama! Ty má 16 dní po, já mám 24 dní po (jestli dobře počítám) - rozchod po 22 letech. Já se teď nejvíc "peru" s tím "postavit se na vlastní nohy" - nikdy v ivotě jsem neměla období, kdy bych ila sama, s muem jsme spolu od mládí a byli spolu doteď. A bojím se, jak to ve zvládnu. Teď mě v blízké době čeká řidičák (celý ivot jsem si ho neudělala, protoe se íleně bojím, to se nezměnilo, ale teď mi nic jiného nezbývá ne to zkusit), bojím se krize, e přijdu o práci a co bude, bojím se asi i samoty. Ale vím, e to je prostě ivot, e se s tím člověk musí srovnat a jak píe v poslední větě "JÍT DÁL".
Leno,mas muj velky obdiv,ze se bojis a presto ridicak delas.Ja se take bojim jezdit a prave proto jsem si ridicak nikdy neudelala.Vyslechla jsem si i od skorotchana,ze jsem vycurana,ze nez bych si udelala ridicak necham se vozit.Vubec nepochopil,ze se proste silene bojim.
Je me moc lito,ze prochazis rozchodem po tolika letech souziti a ze zacinas znova uplne sama.
Erem, kdybych měla na výběr, tak to nikdy ani nezkusím, tak moc se bojím. A já jsem extra případ, popravdě si vůbec nevěřím, e je udělám. Ale mám takové hrozné problémy (zdravotní) s dojíděním do práce autobusem, e mi nic jiného nezbývá, já to musím zkusit. Fakt s dojíděním proívám peklo.
Není tady
eremuruss napsal(a):
LENNNA napsal(a):
pro ty, kdo ukončili vztah, a sami odeli, nebo byli odejiti, a nyní potřebují zvládnout dvě cesty: cestu k sobě (obnova sebelásky, sebehodnoty, sebevědomí) a cestu do dalího vztahu. Je to kniha o vnitřním pročitění.Take ctu na fejzu Petra Casanovu moc hezky se to cte.
Fakt? Také ho zná? Je výbornej, opravdu neznám nikoho lepího!
Není tady
cibule napsal(a):
Lenna: za Petra Casanovu moc děkuji. Čtu ráda a docela dost, take to by mohla být ta správná cesta.... Jen se trochu bojím, e na tom budu jako rina, e budu pořád brečet... Včera jsem zkusila Marka Gungora od Palomity, a přestoe on je opravdu výbornej, tak jsem ho nedala a jen sem bulela.
Mám za sebou dalí částečně probdělou noc (ty noci jsou pro mě nejhorí), ale jestli to čte někdo, kdo je na tom stejně jako já (a pro koho to taky i mimo jiné píu), tak můu říct první lehké změny. Dnes je to 18tý den a já si u uvědomuji skutečnost, e jsem na začátku nového ivota. Starý ivot u se nevrátí a u nic nebude jako dřív. To je u mě velká změna. A dosud jsem popírala, e to tak je a bude.
Taky díky vem lidem okolo, včetně vás, začínám teprve teď poslouchat, co mi kdo říká a uvědomovat si snad, e tohle bude nejspí hlavně o mně. Začínám hledat lásku v sobě. A odputění. Je to hrozné, co napíu, ale pomáhá mi i to, kdy čtu, kolik z vás to proilo a přeilo, a tak si říkám, e to snad taky přeiju.
Myslím, e přichází druhá etapa. Přestat u se souit hledáním proč... moná, e kdy bych... a on a já..... a místo toho se vnořit hlouběji do sebe. Vůbec se mi do toho nechce. Bojím se toho, co tam najdu, ale musím. Chápu tě, Lenno, s tím řidičákem. Musí to být děsný pocit překonat tu hrůzu... Ale zdá se mi jako hodně silná ena, která to zvládne. Opravdu.
Ono to ponoření se do sebe je trochu i nutné. Rodina i kamarádky u mě mají plné zuby. U je nebaví poslouchat ode mne pořád to samé, tedy co jsme udělala patně a jak jsem k ničemu a e nestojím za nic a e jsem na tom světě jen proto, abych trápila druhé a uuuuááááááááá....
Uvidí, podle mého Petr Casanova nerozbrečí, naopak on to ve výborně vysvětluje, e si řekne "aha". Je opravdu výborný, já ho chválím a do nebes Je jasné, e třeba nemusí sednout kadému, ale i níe holky píou, e ho znají a je dobrý... tak uvidí.
Jinak ad. to tučné - to já mám úplně jinak ne ty. Já se v tom naopak neumím (i kdybych chtěla) rýpat, přemýlmet, dumat nad tím... vůbec nepřemýlím co já, co on, co bylo patně, nerozebírám v sobě... já ani nechtěla vědět podrobnosti, kam jde či zda někoho náhodou nemá... nechtěla, k čemu by mi to bylo? Aby mě to jen víc trápilo? Děkuji, nechci. Asi nějaký pud sebezáchovy Prostě jsme se rozeli, nejsem v pohodě určitě, je tu strach z budoucnosti, ale nepřemýlím nad minulostí, to vůbec. Jen by mi to ubliovalo, prostě konec a jdu dál. Teda zatím moc nejdu , zatím jsem v takovém otupělém nicnedělání, kdy člověka nic nebaví, nemá na nic náladu, smutek, chce to čas. Ale za mne radím nepitvat se v tom.
Není tady
LENNA: třeba si jen potřeboval urovnat mylenky, pochopit, se mu po tobě sýská.. Třeba jetě není ve ztracené...
S tou náladou jsem na tom úplně stejně. Vůbec nic se mi nechce. Jíst, pít, pracovat, chodit. Kadý den si chodím naproti mojí práci pro obědy. Dávají tam velké porce, které mám na dvakrát a jetě mi zbyde na večeři. Dost tím uetřím a vůbec bych teď nedokázala pro jednoho člověka vařit... Ale kadopádně se mi tam vůbec nechce. Připadá mi, e jsem hrozně klesla, e si i pro jídla chodím...
Chápu i tvůj strach z budoucnosti. Taky u mi dneska v práci éf říkal, e mě pozoruje u skoro tři týdny, e nejsem v pořádku a e si mám vzít dovolenou a odpočinout si. Kdyby tuil, jak je mi doma samotné... Jsem ráda, e musím do práce a přijdu aspoň trochu na jiné mylenky... S tím dojíděním to má tedy mizerné... A nějak jinak se to řeit nedá? Třeba e by ses připojila k někomu, kdo jezdí ve stejnou dobu? Já myslím, e ten řidičák je samozřejmě skvělý nápad a určitě ho bude do boudcna potřebovat, ale v tuhle dobu, kdy ti je nejhůř si na sebe nabalit jetě tuhle zátě... Není to moc?
Není tady
LENNNA napsal(a):
eremuruss napsal(a):
LENNNA napsal(a):
Je me moc lito,ze prochazis rozchodem po tolika letech souziti a ze zacinas znova uplne sama.Erem, kdybych měla na výběr, tak to nikdy ani nezkusím, tak moc se bojím. A já jsem extra případ, popravdě si vůbec nevěřím, e je udělám. Ale mám takové hrozné problémy (zdravotní) s dojíděním do práce autobusem, e mi nic jiného nezbývá, já to musím zkusit. Fakt s dojíděním proívám peklo.
Nerikej,ze mas stejne problemy jako ja.Ze porad litas na malou.Pro mne cesta do Prahy je hrozna.Den pred cestou,uz nic nepiju od obeda a dalsi den rano pred cestou take nic.A mam to jen tak tak.
Není tady
eremuruss napsal(a):
Taky jsem mívala a občas mívám sny o BM. Ael já to mám přesně naopak . Byly hrůzostrané (tzn. e máme před svatbou a já nechci a nikdo mě neposlouchá a je to fakt hrůza) a a teď poslední dobou jsou neutrální. Ale mně se zdá o hodně lidech, tak proč ne o BM.
Není tady
Leno, myslím, e se k rozchodu staví moc dobře.
O problémech dojídění u jsme spolu mluvily, viď. Já mám velké těstí, e mám vlakové spojení. Autem bych jezdit nemohla, je to příli drahé a to by se mi nevyplatilo.
Jinak já řidičák mám, zato nemám auto :-).
Není tady
Cibule, hlavně přestaň počítat dny. Nech čas plynout.
Není tady