6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Dopředu se omlouvám, e otvírám diskuzi na téma, které se tady probíralo asi mnohokrát...
Ani přesně nevím, jestli víc potřebuji podporu, e v tom nejsem sama nebo bláhově myslím, e se díky tomu z toho dříve dostanu? Nebo e tady najdu někoho, kdo má teď stejný problém jako já a pomůeme si navzájem? Moná to dělám taky proto, aby si to v budoucnu mohla přečíst nějaká dalí neastná ena, která bude na začátku, a bude hledat jako teď já ujitění, e se nae mysl opravdu postupně uzdraví.
Budu na sobě pracovat, psát zde svoje pocity, pokud vám to nebude vadit a diskuzi někdo nevymae a doufám, e bude vidět postupný vývoj, který pomůe jiným enám i mně.
Moná je to hloupost.. Jestli ano, tak mi to napite do komentáře a já to zruím..
Manel ode mne odeel témeř bez vysvětlení před 16ti dny.
Nael si jinou. Pohodovějí, která nic neřeí, nevyčítá a neene spoustu věcí zbytečně do extrémů. Ani se mu nedivím. Vím, jak jsem se chovala obzvlá v posledním půl roce a e pohár jeho trpělivosti prostě přetekl.
Je to teď 16 dnů a já jsem s tou bolestí stále jetě skoro začátku. Neustále si vyčítám a hledám, co jsem udělala patně a čím jsem ten vztah totálně pohřbila. V prvním týdnu jsem byla jako v nějaké mlze. Nemohla jsem tomu uvěřit a pořád jsem doufala, e je to jen takový větí ivotní problém, který zvládneme a on se vrátí. Nevrátil se. Kdy mi v prvním týdnu zavolal, pokusila jsem se to dát jetě dohromady, ale on u měl naprosto jasno. Tenhle vztah u je pro něj ukončený a vracet se nechce. Naopak chce ve co nejrychleji ukončit a zapomenout. Je u na úplně jiné cestě ivotem a jde jí s jinou enou.
Ale jednu věc jsem snad přeci jen zvádla. Od jeho odchodu nezail ode mne jedinou scénu ani jediný kontakt z mojí strany.
Dnes je to 16tý den, co je pryč a začíná u mě docházet k první změně. Začínám si a teprve teď pripoutět realitu. e je pryč nejspí opravdu napořád. Ale opravdu jen uvědomovat. Myslela jsem si, e nejsem nijak natvrdlá osoba, a tak mě docela překvapuje, jak "umíněný" mozek je, ne si začne připoutět fakta... Také pláč u začíná být trochu jiný. Je častějí, silnějí a jde více do hloubky. Toto píu ne proto, e bych měla radost z toho, e to víc bolí, ale řekla bych, e to prohloubení je asi potřeba, aby se s tím člověk mohl začít smiřovat.
Spousta lidí mi říká, e to chce čas. Já vím, e ano. Ale představa, e takhle budu ít třeba rok, je pro mě v tuto chvíli docela nesnesitelná. Vdy mám za sebou teprve 16 dnů! 365 dnů mi přijde neskutečně dlouhá doba.
V jedné z diskuzí (myslím, e zrovna na babinetu) jsem si přečetla věty, kterými bych se docela ráda řídila. Jak mi to půjde, se uvidí. Tady jsou:
"I pád na hubu je pohybem vpřed. Jen je potřeba neválet se na té zemi moc dlouho, ale místo toho vstát a jít dál. Třebas pomalu a patným směrem, ale prostě JÍT!"
Není tady
Ahoj Cibulko,
neplač, vechno opravdu přebolí. Ta paní, ke které manel odeel, asi nespadla jen tak najednou z nebe, e? Protoe kdy někoho znám zběně nebo krátce, neodcházím k němu. A es nebyla poslední půlrok v pohodě a řeila, vechno je o komunikaci. Na tu ovem musí být dva.
Není tady
Úplně cítím tu fyzickou bolest, která trhá srdce na kusy. Mrazí mě, jen to čtu. Jediný lék je čas, bohuel. Hodně pomůe, kdy to člověk v sobě uzavře - jakkoli. Přestává si dávat falené naděje. Prostě konec a tečka. Spí ne lítost pomůe vztek a práce, hodně práce, zaměstnat ruce i hlavu A na manílka časem taky dojde, protoe i ta nová začne řeit a prudit. Je to taková vlastnost en
Není tady
Cibulko, nejsi v tom sama! Ty má 16 dní po, já mám 24 dní po (jestli dobře počítám) - rozchod po 22 letech. Já se teď nejvíc "peru" s tím "postavit se na vlastní nohy" - nikdy v ivotě jsem neměla období, kdy bych ila sama, s muem jsme spolu od mládí a byli spolu doteď. A bojím se, jak to ve zvládnu. Teď mě v blízké době čeká řidičák (celý ivot jsem si ho neudělala, protoe se íleně bojím, to se nezměnilo, ale teď mi nic jiného nezbývá ne to zkusit), bojím se krize, e přijdu o práci a co bude, bojím se asi i samoty. Ale vím, e to je prostě ivot, e se s tím člověk musí srovnat a jak píe v poslední větě "JÍT DÁL".
Není tady
Jejda holky, to je mi líto, e vás potkal rozchod po tolika letech. Musí to být asi hrozné, obzvlá´t, kdy jste byly ve vztahu celkem spokojené a zvyklé.
Můj rozchod byl po relativně krátké době a byl pro mě vysvobozením. Moná i proto jsem si po něm natolik váila svobody, e se mi zalíbila natolik, e jsem zůstala sama (i přes pár následných vztahů, které mě jen utvrdily v tom, e samotné je mi líp. Nic proti chlapům).
I kdy jsem zůstala zcela bez prostředků, bez bydlení a s malým dítětem na mateřské.
Ale kadý člověk je jiný.
Jen nevím, jestli je nutné hledat chybu jen u sebe. Určitě je fajn si to probrat a popřemýlet, v čem jste mohly udělat chybu. Ale je přece moné, e jste ádnou závanou chybu neudělaly, e se prostě zamiloval do jiné (poprvé? vícekrát?).
Jako nefér vidím to, e od Tebe Cibule odeel bez vysvětlení. To se nedělá, zvlá po tolika letech. Snad bys mu měla po takové době stát aspoň za to, aby Ti to vysvětlil, aby Ti udal důvody. To vrhá dost patné světlo na něj, rozhodně ne na Tebe.
Leno, má můj obdiv, e zkouí ten řidičák. Nějak mí příjde podle Tvého psaní, e jsi na dobré cestě. Zvládne to.
Není tady
Judyna napsal(a):
Leno, má můj obdiv, e zkouí ten řidičák. Nějak mí příjde podle Tvého psaní, e jsi na dobré cestě. Zvládne to.
Judyno, íleně se bojím, popravdě si vůbec nevěřím, takový materiál v autokole jetě nezaili Ale prostě to musím zkusit, maximálně to neudělám. No, snad takto statečná budu a sednu do auta
Jinak musím říct, e to snáím docela dobře. A jsem překvapená. Sice v pohodě úplně zatím nejsem, nic se mi nechce, na nic není nálada, take se dost poflakuju, nic mě nebaví. Chvíli na to člověk nemyslí, pak jsou chvíle, kdy je člověku smutno, chvíle, kdy se bojím, co bude, je to takové jako na houpačce. Je to moc čertsvé, chce to čas a prostě jít dál. Máme (zatím) výborný vztah, nic mu nevyčítám, nikdy není chyba jen na jedné straně a nikdo nevíme, co ivot přinese. Chce to jen čas a já se musím naučit postavit na vlastní nohy a kdo ví, co ivoz přinese.
Není tady
Lennno, drím pěsti, a ve dopadne tak, jak si přeje i s tím řidičákem
Není tady
Lennno, tys na mě vdy působila jako schopná a samostatná ena. (Teď jak jsem to napsala, tak to vypadá blbě, ale já to opravdu tak cítím).
Zkus si hned ráno naplánovat nějakou radost - sebemení blbost.
Není tady
Ahoj milá devčata, chci vám moc poděkovat za vai podporu i sounáleitost. Myslím, e tohle chlapi nemají a neví, o co přichází... Take děkuji od srdce.
Právě jsem před chvilkou jela z práce autobusem kolem místní hospody, a protoe vím, e tam jeho nová známost dělá servírku, tak mi to nedalo a stočila jsem pohled směrem na místní zahrádku. Neměla jsem to dělat. Seděli tam oba spolu, s někým se bavili a vypadali nesmírně spokojeně. Co vím, tak jetě před 14ti dny neměla ani ona vyřeený svůj vztah s přítelem a tak jsem si pomyslela, jak můou být tak spokojení? Mně by na jejich místě svědomí a pocit hanby nedaly a asi bys se schovávala, co by to lo nebo se scházela na místech, kde by mělo znalo co nejméně lidí. Ale moná se mýlím...
Lenni, díky moc za příspěvek. Myslím na tebe a jsem v mylenkách s tebou. Vím, jak se cítí a jsi úasná, e jsi to vzala jako výzvu a pere se s tím. Myslím si, e jsi to vzala za ten nejsprávnějí konec a díky tomu se postavila i strachu z řidičáku. Má můj velký obdiv. A drím upřímně pěsti, aby ti to vylo.
Já se budu snait vzít to taky jako výzvu a postavím se mému strachu ze samoty. Ačkoliv je vlastně někdy člověk vůbec sám? Přes den se potkává s tolika lidmi a a v noci je sám, ale větinou spí, kdy to jde. Ty noci jsou pro mě asi nejhorí. Často se mi o něm zdá a bohuel jsou to větinou moc pěkné sny. Jako třeba, e jsme spolu byli na výletu nebo jsme se k sobě vrátili a tohle vechno byl jen patný sen. Kdy se pak člověk probudí, tak s o to větím důrazem to pak na mě padne.
Svas, Palomito a Judyno, moc vám děkuji za vai podporu. Jste skvělé enské, které přes své starosti (a e jich určitě nemáte málo) dokáí najít čas jetě podpořit cizího člověka. Děkuji vám moc.
On manel je, tedy vlastně byl, moc hodný člověk. Ale bohuel takový nemluva a snail se kadému vyhovět. Byl díky této povaze často zneuívaný v rodině i v práci a nedokázal se nikomu postavit a říct ne. Já byla jeho pravý opak. Někdy se mi zdálo, e v naem vztahu jsem mu spíe já a on ta obětavá ena. Od začátku minulého roku nás provázely zdravotní problémy v rodině, které nás oba zaskočily. Byly nečekané, byly na více frontách, a musely se operativně řeit hned. Znamenalo to mimo jiné mnoho návtev v nemocnici s nejasným výsledkem. Místo aby nás to oba spojilo, tak jsme se začali rozcházet v názorech na jejich řeení. Oba jsme to hůře nesli a u ode mne neslyel tak často, vlastně moná vůbec, jak je skvělý a jak to perfektně zvládá. Místo toho jsem po něm začala chtít taky občas nějaké pochvaly a aby byl častěji doma, ne mohl/chtěl být.
No, zkrátím to. Posledních půl roku bylo jako na houpačce. Čím víc jsem nadávala a chtěla nějaké zásadní řeení nekomfortního prostředí, tím víc se on uzavíral do sebe a mlčel. A mě to tvalo víc a víc. Vlastně kdy o tom tak přemýlím, tak ty hádky z mé strany taky často přicházely, kdy jsem u několik dní snáela jeho patné nálady a e mu nebylo nic recht. Nevím, jestli to taky znáte, ale chlap někdy nakráčí domů a tváří se jako podebraná pata. To rozumná enská ví, e je lepí s ním zrovna v tu dobu nediskutovat o zásadních věcech. Na otázku: co se stalo? přijde okamitá odpověď: NIC!!! a vy víte, e to nic se bude vznáet ve vzduchu celé odpoledne a do večera. Doma se v tu dobu mlčí a jediný hlas, který tam je slyet, je z televize. Je to kolikrát fuka tohle ustát, ale dá se. Kdy se k tomu ovem jetě připojí věty kyselo je moc kyselé a bramborák moc bramborovej, tak u si říkám, e některý enský jsou asi fakt světice, na které nemám, kdy to vydrí a přejdou.
Není tady
Judyno, kdy čtu znovu tvůj příspěvek, tak si a dodatečně uvědomuji, jak jsi to měla těké... S tebou se tedy ivot taky nemazlil a obdivuji, e jsi to zvládla, nezahořkla a jetě získala takový zdravý nadhled. Najednou si uvědomuji, e moje situace není v porovnání s tvojí nijak neřeitelná a zlá. Drím ti moc pěsti, a má nejhorí za sebou.
Není tady
cibule napsal(a):
On manel je, tedy vlastně byl, moc hodný člověk. Ale bohuel takový nemluva a snail se kadému vyhovět. Byl díky této povaze často zneuívaný v rodině i v práci a nedokázal se nikomu postavit a říct ne. Já byla jeho pravý opak. Někdy se mi zdálo, e v naem vztahu jsem mu spíe já a on ta obětavá ena.
Čím víc jsem nadávala a chtěla nějaké zásadní řeení nekomfortního prostředí, tím víc se on uzavíral do sebe a mlčel. A mě to tvalo víc a víc. Vlastně kdy o tom tak přemýlím, tak ty hádky z mé strany taky často přicházely, kdy jsem u několik dní snáela jeho patné nálady a e mu nebylo nic recht. Nevím, jestli to taky znáte, ale chlap někdy nakráčí domů a tváří se jako podebraná pata. To rozumná enská ví, e je lepí s ním zrovna v tu dobu nediskutovat o zásadních věcech. Na otázku: co se stalo? přijde okamitá odpověď: NIC!!! a vy víte, e to nic se bude vznáet ve vzduchu celé odpoledne a do večera. Doma se v tu dobu mlčí a jediný hlas, který tam je slyet, je z televize. Je to kolikrát fuka tohle ustát, ale dá se. Kdy se k tomu ovem jetě připojí věty kyselo je moc kyselé a bramborák moc bramborovej, tak u si říkám, e některý enský jsou asi fakt světice, na které nemám, kdy to vydrí a přejdou.
Přesně tohle proběhlo i u nás. Manel ráno vstal a u se tvářil jako kakabus a já ne bych se na něj usmála jsem taky jen odsekla.. Trvalo to několik měsíců a ve negativní pouze gradovalo. Nebýt tenkrát třetí osoby, která mi vstoupila do ivota, u spolu nejsme. Přemýlela jsem i o rozvodu, protoe jsem nevěděla kudy kam, v takové atmosféře ít nemůu a ani nechci. A ta osoba mi ukázala, jak je rodina cenná a e se za ní má bojovat. Pár týdnů mi trvalo, ne jsem sebrala odvahu a otevřeně si s muem promluvila. Nevím přesně, co se tenkrát stalo, ale hned po tom rozhovoru jsme li ruku v ruce vyzvednout děti a od té doby je to jetě lepí ne bylo předtím. Rozhovor byl úplně klidný a bez emocí, pouze naléhavý. Asi je teď tento příspěvek nevhodný, ale píu to, pokud je někdo v obdobné situaci a třeba by chtěl jetě zabojovat a dát anci.. Komunikovat, naslouchat a neobviňovat ani sebe ani toho druhého Jsou situace, kdy to funguje a jsou situace, kdy u nepomůe vůbec nic, ale kdy člověk chce, můe zkusit vechno
Není tady
Já nikdy nepocítila tu bolest po odchodu manela, ač jsem byla vdaná 4x. Odcházela jsem já, s přibývajícími dětmi, ve chvíli, kdy jsem cítila e dál u to nemá smysl.
Kdy jsem se dnes nad tvým příběhem zamyslela, kde u mně byla ta "lítost a bolest", přila jsem na něco:
Srdce mi "praskalo" jetě několik let po rozvodu s prvním manelem, stýskalo se mi po něm i po čtyřech letech, kdy u jsem byla "astně vdaná znova", ale to stýskání bylo kvůli mé zhrzené lásce k němu a kvůli dceři, na kterou se vykalal kvůli jiné bábě, o 11 let starí matce 3 dětí, která měla mue v base za kdoví co.
Jdu na NB, tady na mobilu se "truchlí" blbě ale pociuju to jako velmi ozdravné...😎
Upravil(a) rina (16. 6. 2020 20:46)
Není tady
cibule napsal(a):
Judyno, kdy čtu znovu tvůj příspěvek, tak si a dodatečně uvědomuji, jak jsi to měla těké... S tebou se tedy ivot taky nemazlil a obdivuji, e jsi to zvládla, nezahořkla a jetě získala takový zdravý nadhled. Najednou si uvědomuji, e moje situace není v porovnání s tvojí nijak neřeitelná a zlá. Drím ti moc pěsti, a má nejhorí za sebou.
Děkuji. Já u to dávno za sebou mám - syn je u hodně dlouho dospělý, proto ten nadhled. Lehké to nebylo, ale jak jsem psala, já měla manelství patné, take rozvod byl pro mě vysvobozením. U Vás je to jinak - ono po více ne 20 letech celkem spokojeného ivota to musí být rána.
Není tady
Smutné, ale moc zajímavé a občas i překvapivé počtení na tomto vlákně...
Holky, vem vám moc drím vechny palce, aby dobré zůstalo dobrým a to zlé, aby se v dobré obrátilo. Určitě máte před sebou něco hezkého, o čem teď jetě nevíte.
Lennno, jsi bojovnice a já věřím, e řidičák dostane.
Není tady
Často se mi o něm zdá. Sny jsou větinou moc pěkné a tak ivé, e mám v tu chvíli pocit, e je proívám reálně. O to horí je pak probuzení. Jako berličku, abych usnula a měla aspoň nějak hlubí spaní, uívám kadý večer asi tak hodinu před usnutím Neospan forte. Mělo by to být snad jaktak přírodní a docela mi to zabírá. Větinou. Kadou noc se párkrát vzbudím, ale dokáu zase usnout.
Dneska se mi zdály hned dva sny.
První byl o tom, e jsem mu několikrát volala,ale nezvedal mi mobil. Nakonec jsem to zkusila přes mobil jeho otce.
(Ten mě nikdy neměl rád a bral mě vdycky jako konkurenci, která mu přebírá manela. On je dost jednoduchá osobnost. Kdy mu člověk nesedne, tak se můe na řasy stavět a nepřijme ho. To s maminkou manela máme skvělý vztah. Je to báječná a moudrá enská, se kterou jsme byly něco jako kamrádky.)
(A jetě jednu poznámku bych asi měla vloit- co vím, tak manel teď momentálně bydlí právě u otce do doby, ne si najdou s přítelkyní pronájem. Aspoň minulý týden to tak jetě bylo.)
Ale zpátky ke snu... Přes jeho otce jsem se s ním konečně spojila. Do telefonu jsem ho prosila, aby se vrátil, e bez něj nemůu ít. A on se vrátil. Byla jsem nadená. Zvládli jsme to! Je zpátky! Teď u ve bude jen dobré. A ani jsem si v tom svém nadení nevimla, jak je z toho otrávený a jak je nespokojený....
Druhý sen se mi zdál a k ránu, kdy jsem konečně zabrala po dlouhém pláči. Sen byl stejně ivý a realistický jako předchozí. Zdálo se mi, e jsme si konečně spolu sedli a ve probrali. A on mi konečně řekl taky svoje pocity. Říkala jsem mu toté jako v předchozím snu, ale jeho reakce byla tentokrát asi skutečnějí....
Řekl mi, e se s paní do sebe asi opravdu zamilovali. e je něco k sobě hodně táhne a nemůou bez sebe ít. e kdy nejsou spolu, tak myslí jen na to, a spolu zase budou, a kdy jsou spolu, tak je to něco nepředstavitelného. e to jetě nezail.
Po druhém snu u jsem moc neusnula....
Není tady
Jetě mě napadla jedna věc, kterou bych asi měla uvést na pravou míru, abych byla aspoň trochu objektivní a nekřivdila mu.
Ten jeho odchod tak úplně bez vysvětlení vlastně nebyl. Kdy si balil a odcházel a já ho prosila, aby jsme to jetě zkusili, e by to byla koda zahodit tolik let, tak mi na to řekl, e jsme si spolu stejně u delí dobu nerozuměli a e je v tom ta druhá.
Asi se mi časem budou objevovat pořád nové a nové věci, které jsem zatím měla z toho oku zasunuté v pozadí, tak se mnou mějte trpělivost a omluvte mě. Nedělám to proto, e bych chtěla být vůči němu nespravedlivá a křivdit mu. A jak u jsem na začátku psala, vím, e to bylo hlavně moje chování z poslední doby, kterým to vygradovalo. Mnohokrát jsem to chtěla s ním vyřeit, abychom měli mezi sebou "čistý stůl" a hezký ivot, ale se choval jako typický chlap - problém, který se neřeí= neexistuje. Tím ho nechci shazovat. Jen jsou prostě jiní ne my, eny.
koda, e jsem si nevypěstovala takový ten laskavý a vlídný humor k tomuto problému. Moná mohlo být vechno jinak...
Není tady
cibule napsal(a):
se choval jako typický chlap - problém, který se neřeí= neexistuje. ..
To je bohuel typické pro mnohé mue. Také jsem čekala, kdy konečně bouchne a něco udělá, protoe situace byla opravdu neúnosná. Nic, vůbec nic nedělal, nenaznačoval, neřeil, jen byl čím dál nepříjemnějí. Moná, kdyby mu tenkrát zkříila cestu nějaká labutěnka, tak u jsme taky od sebe, kdo ví.
Mui jsou veobecně velmi pohodlní a ignorantí (ne, ve patném slova smyslu), take ve vaem případě to muselo být doma hodně zlé, nebo ho ta druhá velmi silně ponoukala a nebo oboje dohromady.
Není tady
cibule napsal(a):
Jetě mě napadla jedna věc, kterou bych asi měla uvést na pravou míru, abych byla aspoň trochu objektivní a nekřivdila mu.
Ten jeho odchod tak úplně bez vysvětlení vlastně nebyl. Kdy si balil a odcházel a já ho prosila, aby jsme to jetě zkusili, e by to byla koda zahodit tolik let, tak mi na to řekl, e jsme si spolu stejně u delí dobu nerozuměli a e je v tom ta druhá.
Asi se mi časem budou objevovat pořád nové a nové věci, které jsem zatím měla z toho oku zasunuté v pozadí, tak se mnou mějte trpělivost a omluvte mě. Nedělám to proto, e bych chtěla být vůči němu nespravedlivá a křivdit mu. A jak u jsem na začátku psala, vím, e to bylo hlavně moje chování z poslední doby, kterým to vygradovalo. Mnohokrát jsem to chtěla s ním vyřeit, abychom měli mezi sebou "čistý stůl" a hezký ivot, ale se choval jako typický chlap - problém, který se neřeí= neexistuje. Tím ho nechci shazovat. Jen jsou prostě jiní ne my, eny.
koda, e jsem si nevypěstovala takový ten laskavý a vlídný humor k tomuto problému. Moná mohlo být vechno jinak...
Já jsem asi typický chlap Přesně to tučné, to jsem já. Nesnáím něco řeit a něco rozebírat a mluvit o něčem. Častokrát se vidím více ve vlastnostech chlapa (co se tak obecně říká) ne eny. Někde se stala chyba
Není tady
Lennno, ale je rozdíl něco "řeit" a něco vyřeit Taky nemám ráda mlácení prázdné slámy. Co mě trápí, to potřebuji vyřeit, jinak je mi srdečně jedno, co se kde děje a rozebírat pořád dokola to stejné a bez výsledku, to je o ničem Chyba softwaru není vyloučena, ale na funkci ivočicháře natěstí nemá vliv
Není tady
Dneska je asi nějaký divný tlak... Nebo je to moná taky tím nevyspáním... Jedu jako robot. Potřebovala jsem o polední přestávce udělat nákup na přítí týden a myslela jsem, e to nedám. Ale mám radost - samozřejmě jsem to dala a teď mám docela dobrý pocit. Člověk sice musí víc přemýlet co a kolik toho koupí, aby pak zbytečně nic nevyhodil, ale zase mě příjemně překvapila výsledná částka, kterou jsem utratila. Musím teď víc počítat peníze, abych do konce měsíce vyla a jetě něco uetřila... Ale myslím, e to snad nebude problém... U si v tom dělám systém.
Jinak dneska taky pořád brečím a je mi jedno kde. Klidně se rozbulím v obchodě nebo autobusu, oni si toho lidi stejně skoro nevimnou. A mně se pak uleví. Aspoň na chvíli.
A nala jsem si první aktivitu. Zítra půjdu s fenkou voříka, co je se mnou, na cvičák. Je to sice u starí holka, na podzim jí bude 12 let, ale myslím, e by nás to mohlo bavit. Doufám... Drte mi palce, a zítra neprí.
Není tady
Něco skončilo, ale..............něco začíná.....něco nového.....třeba nová ivotní situace, kdy se sama se sebou.....naučí se být si kamarádkou a tak dál.........
taky mi to zpočátku nelo a takové řeči mi vadily............
chce to čas............naučit se myslit na sebe, mít se ráda
po x letech se mi toto vechno nějak podařilo a iju si spokojený ivot, báječný............nala jsem si přátele, po rozvodu jsem je měla jen v práci, skoro nejlepí kamarádku jsem si nala na Babi, jezdíme do zahraničí, kadý týden na výlet
chtěla jsem mít nového partnera.....nala jsem si A.............před 11 lety,nějaký rok to fungovalo, ale nebydleli jsme spolu
teď jsme paráci jen na cestu..............jezdíme spolu do zahraničí, naposledy jsme byli v Nepálu, jsme baůkáři, ve za pár kaček, včera jsme byli na kole na Vysočině-Přibyslav a okolí..............vídáme se jen na cestách a vyhovuje nám to......je u moje teta..............
děkuji Vesmíru, e to tak zařídil
Není tady
Udělala jsem velkou chybu v tom, e jsem se během naeho vztahu z vlastní vůle odřízla od vech ostatních lidí a upnula se na něj. Dokázala jsem samozřejmě běně fungovat i bez něj, občas se setkala s pár kamarádkami (tak 2x do roka) a nic jsem si snad nevynucovala, ale uvnitř mě byl on jediný člověk, kterému jsem naprosto věřila a svěřila mu téměř ve. Měla jsem ho nejen jako manela, ale i jako přítele, milence a paráka. ila jsem hlavně jeho ivot a přála jsem si, aby byl astný a spokojený. Co já chci bylo pro mě druhořadé. No, ale to je snad normální, kdy máte někoho rádi....
Asi jsem ho dusila svým zájmem, kdy o tom tak přemýlím...
Průvih je, e sama sobě být kamarádkou moc neumím. Přijde mi straně sobecké koukat nejdřív na sebe a svoje potřeby. Často jsem si v ivotě říkala, e jsem se přeci narodila proto, abych druhým mohla nějak pomoct a zpříjemnit ivot a ne proto, abych si ila jen sama pro sebe. A dělá mi to váně velkou radost a zadostiučinění, kdy můu někomu s něčím pomoct a vidím, jak se mu rozzáří oči nebo se mu uleví.
Asi si dost protiřečím. Nejdřív se líčím jako fůrie a pak zase jako anděl. Ona ta pravda je asi někde uprostřed. Dlouhou dobu se snaím být jako anděl, ale i já mám svoje limity, a kdy jsem delí dobu přetaená, tak jsem pak jak fůrie.
Není tady
Člověk by měl umět nejen rozdávat, ale i přijímat a naopak.. skvěle o tom mluví jeden americký pastor? zde: https://www.youtube.com/watch?v=fTPUhMdfvzw je to vykládáno humornou formou, ale osobně v tom vidím velký kus pravdy
Není tady
cibule napsal(a):
Udělala jsem velkou chybu v tom, e jsem se během naeho vztahu z vlastní vůle odřízla od vech ostatních lidí a upnula se na něj. Dokázala jsem samozřejmě běně fungovat i bez něj, občas se setkala s pár kamarádkami (tak 2x do roka) a nic jsem si snad nevynucovala, ale uvnitř mě byl on jediný člověk, kterému jsem naprosto věřila a svěřila mu téměř ve. Měla jsem ho nejen jako manela, ale i jako přítele, milence a paráka. ila jsem hlavně jeho ivot a přála jsem si, aby byl astný a spokojený. Co já chci bylo pro mě druhořadé. No, ale to je snad normální, kdy máte někoho rádi....
Asi jsem ho dusila svým zájmem, kdy o tom tak přemýlím...
Průvih je, e sama sobě být kamarádkou moc neumím. Přijde mi straně sobecké koukat nejdřív na sebe a svoje potřeby. Často jsem si v ivotě říkala, e jsem se přeci narodila proto, abych druhým mohla nějak pomoct a zpříjemnit ivot a ne proto, abych si ila jen sama pro sebe. A dělá mi to váně velkou radost a zadostiučinění, kdy můu někomu s něčím pomoct a vidím, jak se mu rozzáří oči nebo se mu uleví.
Asi si dost protiřečím. Nejdřív se líčím jako fůrie a pak zase jako anděl. Ona ta pravda je asi někde uprostřed. Dlouhou dobu se snaím být jako anděl, ale i já mám svoje limity, a kdy jsem delí dobu přetaená, tak jsem pak jak fůrie.
jak Ti rozumím
měla jsem to přesně tak, kamarádky 2x do roka, rodina, domácnost, do práce.......nic jiného
VELIKÁ CHYBA
mít se rád..............to není sobecké a neznamená to, e ije jen pro sebe
ano, dlouho, velice dlouho jsem to neuměla a odmítala
VELIKÁ CHYBA
chce to čas.......nepátrat.......odstřihnout se.......výsledek stojí za to
Není tady
Palomita: Mark Gungor je váně skvělej. Před pár měsíci jsem od něj viděla přednáku na téma odlinosti muského a enského mozku a nejen, e jsem se po celou dobu báječně bavila, ale jetě to bylo fakt poučné.
Take za odkaz posílám velké díky a ráda to shlédnu.
Vera: moc děkuji za obě zprávy. Mám radost z toho, kdy vidím, e jinde to jde. Dává mi to motivaci, e se mi to třeba časem taky povede.... :-)
Není tady