29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Palomito, takto by se mi to líbilo. Jak u mě osobně, tak u syna. Jenže oni to vše pojali velice tradičně - včetně předchozí žádosti o ruku a zasnoubení. K mému překvapení. Ale nakonec to byla moc hezká svatba ve velice přátelském duchu a hlavně - podle jejich představ. A pro mě naprosto bez starostí - vše si perfektně zorganizovali.
Není tady
Hezké!
Tak se vdávala i moje paní učitelka z hudebky, ale to už pro ni byla druhá svatba.
Není tady
Judy, jestli někoho naplňuje tradiční svatba, měl by ji mít. Je důležité, aby si člověk dokázal obhájit to, co jej dělá šťastným. Ale konkrétně u vlastovky se svatba ještě ani nekonala a už se hádají a dělají zlou krev. Tohle je pak o ničem.. pro mě samozřejmě. Někoho naplňuje i to dohadování
vrabčáku, pro mě zatím první a poslední, snad to ještě chvíli vydrží
Není tady
No, ale tak - máš mustr do budoucna
Není tady
Palomito, držím palce, aby to vydrželo napořád.............................................................................................
Není tady
vrabčák napsal(a):
Palomito, držím palce, aby to vydrželo napořád.............................................................................................
![]()
![]()
Není tady
Není tady
normální chlap napsal(a):
vlastovka napsal(a):
tady píšou zejména nevěsty a mladé paní. Na to, aby člověk mohl mít podobný názor jako já, musí projít již nějakým obdobím života.
Zaručuji, že nejsem nevěsta ani mladá paní a nějakým tím obdobím života jsem si už taky prošel. Řeknu ti to tudíž na plnou hubu, pořádně nevymáchanou. Velkolepá svatba se v našich končinách (takové to město uprostřed Čech, rodiště neomalených řidičů) považuje za
-- buranství,
-- předvádění světských, že na to mají,
-- nenažranost nevěsty zcela odtržené od reality.
Kterýkoliv z těchto důvodů stačí na to, abys jim financování svatby odepřela. Tvoje rohodnutí, že se na ně vybodneš podporuji a považuji za jedině správné :-)
Tak hlavně to je podle mého myslná představa, že sem píší mladí... naopak si myslím, že sem nikdo mladý (ve věku nevěst, které by ničím neprošly) nepíše.
Chlape, kolik je tobě? Tebe bych tipovala možná na nejmladšího ze zdejšího osazenstva
Není tady
LENNNA napsal(a):
Chlape, kolik je tobě? Tebe bych tipovala možná na nejmladšího ze zdejšího osazenstva
V důchodu ještě nejsem, tak snad mě to nediskvalifikuje
Není tady
Já mám dojem, že na babi chodí lidi různého věku. Starší asi převažují, ale určitě se tu vyskytuje i naše mládež.
Není tady
Jistě ano. Ale nezabývá se svatbou, ani koho pozvat, kolik to bude stát, jak se kdo urazí nebo ocení, jak byl pozván nebo pohoštěn.
Řešej své mladické problémy, kterým zřejmě pisatelka v aktuálním období nevěnovala tolik pozornosti, jako nyní svým vlastním představám o jejich budoucnosti...
Není tady
Mně se víc líbí svatby, kde není moc lidí. Jen ti skutečně nejbližší.
Není tady
Mně taky. Poslední dvě jsem měla tak.
Tu třetí jen se svědky, které jsme sehnali před úřadem a tu poslední jen s dcerama, které chtěly, jedna nechtěla...
Nevyšlo to.
Není tady
Myslím si že svatba už dnes není co bývala.
Není tady
Asi jak v které rodině.
Není tady
V té naší chyběla už jen živá kapela
Není tady
rina napsal(a):
Jen mi, Andrejko, nepiš že jsem ji zas "vyštvala"!
Vlaštovka sem ohledně jakési svadby psala, pak se neozvala, jak to dopadlo.
Teď dává novej link.
Hezké.
Není tady
Moje děti si své svatby platily samy a samy si je organizovaly. Samozřejmě nás seznámily s tím, co a jak bude probíhat. Pokud byl nějaký problém nebo nejasnost, sedli jsme si společně a probrali to. Vždycky jsme došli k řešení, se kterým souhlasili všichni, i když to občas nebylo jednoduché. Na tom, koho budou zvát jsme se shodli všichni. Pokud jde o peníze, požádali všechny pozvané hosty - pokud jim chceme dát svatební dar, ať jim dáme peníze dle svého uvážení. Nechtěli žádné věci, aby se vyhnuli problémům s tím, že se budou muset něčeho zbavovat.
U nás je zvykem se dohodnout, pokud je problém, sedneme si a probereme ho. Netvrdím, že je to vždy procházka růžovou zahradou, ale my jsme děti odmala učili o problémech mluvit. Naštěstí jejich protějšky jsou vychované podobně.
Není tady
Není tady
Mně přijde nejpraktičtější jak to udělali naši mladí: Protože už spolu několik let žili, nepotřebovali žádné žehličky apod. svatebním darem, tak požádali hosty, že kdo chce, ať jim přispěje penězi do kasičky. Svatba se tím zaplatila a ještě zbylo na část svatební cesty. A pozvánky či organizace? Plně v rukou jich samých, kdo jiný by taky měl do toho co kecat, když je to jejich den. :-)
Není tady
U nás to bylo přesně to samé.
Není tady
Proč to dělat složitě, Vlaštovko, když to jde jednoduše, jak to bylo u Lindy, Blossom i Judyny.
Není tady
Vlaštovka už to asi vyřešila, rsp. její syn.
Co se mně týče, jedné z mých dvou vdávajících se dcer cv svadbu naplánovanou v dubnu zrušil a teď, příští týden silně ohrožuje.
Já jí psala, vemte se jen se svědkama... No ale todleto je nutné ve "svobodné zemi"?
Není tady
Tak jsem zase zpátky a nestačím se divit. Taky proč, že? Reagují dámy, které samy přiznávají, že samy byly vdané několikrát a nebo jsou samy. Navíc pořád jedny a ty samé....ty o kterých píšou se určitě najdou. A o takové názory jaksi nemám zájem. Co ty mohou radit, když si samy rodinu neudržely? Š´tourají se v historii a slovíčkaření, kdy se chytají nepodstatné věci. Je vidět, že jediná jejich starost pokaždé když v lepším případě přijdou z práce, je tady udílet rady a poté povzdechnout, že dneska už nejsou svatby jako bývaly. Pokud radíte svým nejbližším, aby se vzali pod hruškou je to Vaše věc, ale pak neraďte jak to mají dělat jiní. Ale jaksi my ostatní nechceme dopadnout jako Vy. My jsme tradiční rodina, naše manželství je více než 35 let a bydlíme na vesnici, kde se tradice jaksi dodržují. A za to, že bydlíme na vesnici a hlásíme se k tradičnímu pojetí svatby jsem pyšná. Proto zde nebudu ani psát jak to dopadlo, nemám zájem o hysterické reakce.
Není tady
Výblitek?
Není tady