18. září : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 18. září : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Palomito, takto by se mi to líbilo. Jak u mě osobně, tak u syna. Jene oni to ve pojali velice tradičně - včetně předchozí ádosti o ruku a zasnoubení. K mému překvapení. Ale nakonec to byla moc hezká svatba ve velice přátelském duchu a hlavně - podle jejich představ. A pro mě naprosto bez starostí - ve si perfektně zorganizovali.
Není tady
Hezké!
Tak se vdávala i moje paní učitelka z hudebky, ale to u pro ni byla druhá svatba.
Není tady
Judy, jestli někoho naplňuje tradiční svatba, měl by ji mít. Je důleité, aby si člověk dokázal obhájit to, co jej dělá astným. Ale konkrétně u vlastovky se svatba jetě ani nekonala a u se hádají a dělají zlou krev. Tohle je pak o ničem.. pro mě samozřejmě. Někoho naplňuje i to dohadování
vrabčáku, pro mě zatím první a poslední, snad to jetě chvíli vydrí
Není tady
No, ale tak - má mustr do budoucna
Není tady
Palomito, drím palce, aby to vydrelo napořád.............................................................................................
Není tady
vrabčák napsal(a):
Palomito, drím palce, aby to vydrelo napořád.............................................................................................
Není tady
Není tady
normální chlap napsal(a):
vlastovka napsal(a):
tady píou zejména nevěsty a mladé paní. Na to, aby člověk mohl mít podobný názor jako já, musí projít ji nějakým obdobím ivota.
Zaručuji, e nejsem nevěsta ani mladá paní a nějakým tím obdobím ivota jsem si u taky proel. Řeknu ti to tudí na plnou hubu, pořádně nevymáchanou. Velkolepá svatba se v naich končinách (takové to město uprostřed Čech, roditě neomalených řidičů) povauje za
-- buranství,
-- předvádění světských, e na to mají,
-- nenaranost nevěsty zcela odtrené od reality.
Kterýkoliv z těchto důvodů stačí na to, abys jim financování svatby odepřela. Tvoje rohodnutí, e se na ně vybodne podporuji a povauji za jedině správné :-)
Tak hlavně to je podle mého myslná představa, e sem píí mladí... naopak si myslím, e sem nikdo mladý (ve věku nevěst, které by ničím neproly) nepíe.
Chlape, kolik je tobě? Tebe bych tipovala moná na nejmladího ze zdejího osazenstva
Není tady
LENNNA napsal(a):
Chlape, kolik je tobě? Tebe bych tipovala moná na nejmladího ze zdejího osazenstva
V důchodu jetě nejsem, tak snad mě to nediskvalifikuje
Není tady
Já mám dojem, e na babi chodí lidi různého věku. Starí asi převaují, ale určitě se tu vyskytuje i nae mláde.
Není tady
Jistě ano. Ale nezabývá se svatbou, ani koho pozvat, kolik to bude stát, jak se kdo urazí nebo ocení, jak byl pozván nebo pohotěn.
Řeej své mladické problémy, kterým zřejmě pisatelka v aktuálním období nevěnovala tolik pozornosti, jako nyní svým vlastním představám o jejich budoucnosti...
Není tady
Mně se víc líbí svatby, kde není moc lidí. Jen ti skutečně nejblií.
Není tady
Mně taky. Poslední dvě jsem měla tak.
Tu třetí jen se svědky, které jsme sehnali před úřadem a tu poslední jen s dcerama, které chtěly, jedna nechtěla...
Nevylo to.
Není tady
Myslím si e svatba u dnes není co bývala.
Není tady
Asi jak v které rodině.
Není tady
V té naí chyběla u jen ivá kapela
Není tady
rina napsal(a):
Jen mi, Andrejko, nepi e jsem ji zas "vytvala"!
Vlatovka sem ohledně jakési svadby psala, pak se neozvala, jak to dopadlo.
Teď dává novej link.
Hezké.
Není tady
Moje děti si své svatby platily samy a samy si je organizovaly. Samozřejmě nás seznámily s tím, co a jak bude probíhat. Pokud byl nějaký problém nebo nejasnost, sedli jsme si společně a probrali to. Vdycky jsme doli k řeení, se kterým souhlasili vichni, i kdy to občas nebylo jednoduché. Na tom, koho budou zvát jsme se shodli vichni. Pokud jde o peníze, poádali vechny pozvané hosty - pokud jim chceme dát svatební dar, a jim dáme peníze dle svého uváení. Nechtěli ádné věci, aby se vyhnuli problémům s tím, e se budou muset něčeho zbavovat.
U nás je zvykem se dohodnout, pokud je problém, sedneme si a probereme ho. Netvrdím, e je to vdy procházka růovou zahradou, ale my jsme děti odmala učili o problémech mluvit. Natěstí jejich protějky jsou vychované podobně.
Není tady
Není tady
Mně přijde nejpraktičtějí jak to udělali nai mladí: Protoe u spolu několik let ili, nepotřebovali ádné ehličky apod. svatebním darem, tak poádali hosty, e kdo chce, a jim přispěje penězi do kasičky. Svatba se tím zaplatila a jetě zbylo na část svatební cesty. A pozvánky či organizace? Plně v rukou jich samých, kdo jiný by taky měl do toho co kecat, kdy je to jejich den. :-)
Není tady
U nás to bylo přesně to samé.
Není tady
Proč to dělat sloitě, Vlatovko, kdy to jde jednodue, jak to bylo u Lindy, Blossom i Judyny.
Není tady
Vlatovka u to asi vyřeila, rsp. její syn.
Co se mně týče, jedné z mých dvou vdávajících se dcer cv svadbu naplánovanou v dubnu zruil a teď, přítí týden silně ohrouje.
Já jí psala, vemte se jen se svědkama... No ale todleto je nutné ve "svobodné zemi"?
Není tady
Tak jsem zase zpátky a nestačím se divit. Taky proč, e? Reagují dámy, které samy přiznávají, e samy byly vdané několikrát a nebo jsou samy. Navíc pořád jedny a ty samé....ty o kterých píou se určitě najdou. A o takové názory jaksi nemám zájem. Co ty mohou radit, kdy si samy rodinu neudrely? ´tourají se v historii a slovíčkaření, kdy se chytají nepodstatné věci. Je vidět, e jediná jejich starost pokadé kdy v lepím případě přijdou z práce, je tady udílet rady a poté povzdechnout, e dneska u nejsou svatby jako bývaly. Pokud radíte svým nejbliím, aby se vzali pod hrukou je to Vae věc, ale pak neraďte jak to mají dělat jiní. Ale jaksi my ostatní nechceme dopadnout jako Vy. My jsme tradiční rodina, nae manelství je více ne 35 let a bydlíme na vesnici, kde se tradice jaksi dodrují. A za to, e bydlíme na vesnici a hlásíme se k tradičnímu pojetí svatby jsem pyná. Proto zde nebudu ani psát jak to dopadlo, nemám zájem o hysterické reakce.
Není tady
Výblitek?
Není tady