Oznámení

27. února : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

27. února : Jednoduchá kefírová buchta na plech. Rychlý recept zcela bez vajec!

21. února : Jak využít skořápky z vlašských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůže i s kašlem

#101 22. 5. 2006 15:40

lvice
Host

Re: Diskuse k reinkarnaci a víře pro Backyho

Teru, zkus si na webu vyhledat

Karmické zákony
Tajemství lidského utrpení

Hossein Kazemzadeh Iranschär  ˇ  Vydavatežstvo: Eko-konzult, 2006

#102 22. 5. 2006 16:06

Teru
♥♥♥♥---

Pandorraa napsal(a):

Teru napsal(a):

diskutovat se dá s člověkem, jehož jedinou tohou není ponížit ostatní diskutující... ale to je mi celkme fuk, že tozle děláš. spíš mně vadí, jak neustále vědomě překrucuješ to, co řekl někdo jiný, zapleteš ho do naprosto zbytečné debaty o tom "jak to kdo myslel" a tetelíš se blahem, jak ti to tvoje "dominátorská" pychologie funguje. až mi jednou místo urážky, obhajoby Salvatora atp. napíšeš aspoň jednu "myšlenku", můžeme na to navázat. Dokud si hraješ na dominu, není na co navazovat, leda na ty urážky..
Tohle je zcela poslední věc, kterou tobě osobně píši na toto téma, až začneš o něčem debatovat, ráda se přidám.
Je mi ajsné, že tohle co píšu zase zcela překroutíš, ale to je riziko podnikání lol
Pěkný den
T.

Hmmm... "diskutovat se da s clovekem......"
Chtela jsi jiste rici: "diskutovat JA UMIM jen s clovekem, ktery: .......................... a pokud mozno mi nezrcadli me vlastni vlastnosti, ktere mne sice na ostatnich hrozne stvou, ale sama pred sebou jsem je peclive schovala," ze?
A proc si to myslim? Nu, vsichni kdo se mnou normalne komunikuji, jsou asi hlupaci, kdyz neprokoukli me "dominatorske" figle, ze? Jenom ty jsi je tak drtive odhlalila... Nebude ono to tedy tim, ze jsi stejna jako ja???

Pan, já umím diskutovat i s tebou, ale porstě mně to nebaví. Nic mi to nedává... víš, s člověkem jako jsi ty mám dlouholetou zkušenost. Je fajn být svůj, ale taky je fajn nechat těm kolem sebe trochu prostoru a necucat z nich energii v jednom kuse.
A prosím, už mi nepodsouvej tvé ideje, o hlupácích tady hovoříš vždy jen ty...

Nacházíme to, co očekáváme, a dostáváme to, o co žádáme.
...
Tragédií života není to, že končí příliš brzo, ale že my čekáme příliš dlouho, než ho vůbec začnem žít.

Není tady

#103 22. 5. 2006 16:07

Teru
♥♥♥♥---

lvice napsal(a):

Teru,

tak velice stručně wink. Obšlehla jsem to z webu, ale doporučuji si to půjčit třeba v knihovně a v klidu prostudovat a zamyslet se nad tím:

Předkládaný spis si nečiní nárok plně vyřešit problém utrpení, nicméně jeho mnohostranným a hlubokým osvětlením může mnoha trpícím dát sílu a poznání, aby příčiny strádání poznali, snášeli a odstraňovali je, a současně uspokojili vlastní rozum a srdce...
Zkus si zaběhnout do knihovny, mrkni se na tyto stránky http://zbozi.seznam.cz/searchScreen?q=iranschär

díky za inspiraci lvice...

...
Tragédií života není to, že končí příliš brzo, ale že my čekáme příliš dlouho, než ho vůbec začnem žít.

Není tady

#104 22. 5. 2006 16:11

lvice
Host

Jo holky včera jsem četla krásnou větu: Moje svoboda končí tam, kde začíná svoboda toho druhého.

Teru, není za co, je to úžasná knížka, fakt si ji kup nebo zapůjči. Otevřela mi mnoho bran......

#105 22. 5. 2006 20:06

Bláža..
♥♥♥♥♥♥-

Zdravím, Salvatore
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Já s tou reinkarnací počítám stejně jako s vírou v Boha. Asi bude v nějaké formě existovat, určitě na principu zachování hmoty a energie, ale výklady se různí.

Ve tvém případě naprosto rozumný a přijatelný postoj. Když to budeš přijímat takto a neuzavírat se, zajisté dostaneš od života více důkazů.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Salvatore, překvapil jsi mne, oceňuji upřímnost.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ono, práce s duší je jiná, Duše neodhaluje zpravidla životy, které není potřeba abys znala. Nedělá z toho divadlo. Kdybys např. byla Kleopatrou a v současnosti nebudeš řešit syndrom Kleopatry, pak je pravděpodobné, že duše ti odhalí jiný život, který souvisí s problémy, které řešíš v současnosti. Navíc, to funguje ještě jinak. Pro Duši není problém zprostředkovat v regresi (nebo i jinak) jakýkoliv jiný život kteréhokoliv jiného člověka, pokud uváží, že to pomůže tvé schopnosti pochopit problém a odstranit ho pochopením chyby, kterou děláš. Takže zde jde o něco víc, než pouze o vlastní minulé životy. Ovšem to je moje zkušenost a kdybych toto vykládal kterémukoliv "esoterikovi", tak mne s tím pošle do háje, protože "Foučková o tom nepíše"... Chápeš, kde je "pes zakopaný"?
Tohle jsem taky nečekala, stejné si myslím už dávno. Proto jsem si udělala kolečko po různých ezotericích. Ne proto, abych je nachytala na špeku, ale proto, abych si ověřila to, co bylo ve vzduchu, nad tím vším.
Myslím si, že problém není v tom, zda být ezoterikem či nebýt ezoterikem ale proč být ezoterikem.
Alespoň pro mne, nevím, jestli bych to ustála, zdá se mi hodně nebezpečné a skutečně to není pro každého.
Jakmile zacítím náznak nepokory, od kohokoliv, kdo jen trochu pronikl do toho, co píšeš, jdu od něj, abych se s tím nesvezla.
Vlastně se dostáváme k další nekonečné veličině, kterou jsi nazval, jestli dobře rozumím Odvěká moudrost.
Ještě nevím, co to vlastně je, ale pro mne je ověřený fakt, že žádná myšlenka, žádná emoce se neztrácí (dokonce i ta, která tu ještě nebyla) zůstává a někdy mi připadá, že se stává i reagujícím mentálním organismem a v některých případech i nebezpečným organismem. I když je to fenomen naprosto okouzlující svou velkolepou nekonečností. Proto, ten odstup a úcta a poznání vlastní malosti.
Myslím si, tedy připadá mi, že hodně ví jednotlivá náboženství, každé něco jiného, ze svého úhlu. Ale že není třeba detailně studovat jejich spisy, když na to není čas ani energie, ale že je možno jen prociovat jejich obřady, protože ta nejdůležitější sdělení jsou jaksi pod čarou. Jen jedno mi připadá, že mají veškerá náboženství  bez rozdílu stejné. Že na počátku všech náboženství byla láska.

Salvatore, nic se neděje zbytečně, myslím si, že je tady ještě něco, co vnímám (e) a potřebuji si to pojmenovat.
Asi napíši svou vizi pro 21 století. Nebude to nic nového, ani objevného, prostý pohled, ale proto sem píšeme, že? Abychom si ujasnili věci o kterých v práci nebo doma nemůžeme hovořit, ( Vtip: jen Ty, můj PC, mi rozumíš)
To jsem se zakecala, v časovém presu.
Přeji pevné zdraví a dobrou střechu Tvému domu.
Bláža..

Není tady

#106 22. 5. 2006 20:50

Salvator
♥♥♥♥♥♥-

Bláža.. napsal(a):

----------------------------------------------------------------------

Blážo, já neustále překvapuji... dokonce i sám sebe...big_smile
A propos, mám to brý tak, žes myslela, že upřímnost je mi vzdálená? Mám za to, že jedna z věcí, o které mi jde v mých příspěvcích, je právě upřímně říkat co myslím... godlike

Ono, práce s duší je jiná, Duše neodhaluje zpravidla životy, které není potřeba abys znala. Nedělá z toho divadlo. Kdybys např. byla Kleopatrou a v současnosti nebudeš řešit syndrom Kleopatry, pak je pravděpodobné, že duše ti odhalí jiný život, který souvisí s problémy, které řešíš v současnosti. Navíc, to funguje ještě jinak. Pro Duši není problém zprostředkovat v regresi (nebo i jinak) jakýkoliv jiný život kteréhokoliv jiného člověka, pokud uváží, že to pomůže tvé schopnosti pochopit problém a odstranit ho pochopením chyby, kterou děláš. Takže zde jde o něco víc, než pouze o vlastní minulé životy. Ovšem to je moje zkušenost a kdybych toto vykládal kterémukoliv "esoterikovi", tak mne s tím pošle do háje, protože "Foučková o tom nepíše"... Chápeš, kde je "pes zakopaný"?
Tohle jsem taky nečekala, stejné si myslím už dávno. Proto jsem si udělala kolečko po různých ezotericích. Ne proto, abych je nachytala na špeku, ale proto, abych si ověřila to, co bylo ve vzduchu, nad tím vším.
Myslím si, že problém není v tom, zda být ezoterikem či nebýt ezoterikem ale proč být ezoterikem.
Alespoň pro mne, nevím, jestli bych to ustála, zdá se mi hodně nebezpečné a skutečně to není pro každého.

To tedy doopravdy pro každého není... ale kdo nabere tu odvahu, tomu bývá výrazně pomoženo...

Upravil(a) Salvator (25. 5. 2006 17:37)

Kdo mᚠuši proto, abys slyšel, slyš...!

Není tady

#107 22. 5. 2006 21:56

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Salvator napsal(a):

Pandorraa napsal(a):

mayo,
no konecne jsme se dobraly merita veci: na dne kazde Pandoriny skrinky neni "licha" nadeje. Na dne uplne kazde Pandoriny skrinky je nadeje a laska. VZDY! Jenze malokdo ma dost odvahy, sebeucty, pokory, trpelivosti a lasky k sobe i lidem, aby se az na to dno dostal. Vetsina lidi uvizne kdesi na domnenkach a predstavach, ktere jim strasi v hlave a oni je nejsou schopni prekrocit. Radeji vymysleji teorie o "vyrovnanosti naprosto se vsim", "utocich proti vsem", "intoleranci" a ja nevim, o cem jeste sad
O tom to preci neni. Jak ja se citim, to vzdy zalezi na mne, mluvim o vnitrnim pocitu, o nicem jinem! Svadet svou vnitrni nevyrovnanost na cokoliv a na kohokoliv je detinske a nezrale. Nevim zdaleka vsechno, ale TOHLE vim naprosto jiste smile
Dobrou noc.

Pan,
Navázal bych na tu Pandořinu skříňku. Řekl bych, že je to tak jaka říkáš. Pověst říká, že ve skříňce prý mělo být umístěno nějaké velké zlo.
Dá se to brát i tak, že kdokoliv se podívá do očí naději, moudrosti a lásce, "vyfasuje" zpětný šleh svých nejhorších vlastností, které si ani nechce přiznat. Proto mají lidé z této "svaté trojice" velký strach, ačkoliv každý ji tím, či oním způsobem v životě hledáme...
Ovšemže pravá láska, naděje a moudrost jsou opravdové a na nic si nehrají. To vzbuzuje negativní reakce lidí a to je důvod, proč zabili Ježíše, Galileiho, Bruna a další lidi, kteří byli svým způsobem opravdoví.
Církve dodnes opravdovost trestají vyvržením až likvidací.
Člověk, který tyto vlastnosti vyzařuje více než ostatní, je pro ten zbytek automaticky "zlý" a bývá obviněn z všech možných nekalostí. Je v tom úžasná moudrost, díky za nápovědu...

Salve,
presne to, co rikas jsem pochopila tady, na techto strankach, na babinetu. Takze vsem, co tu do mne sijou ze srdce a uprimne dekuji, opravdu hjarta
Nikdy mi nedelalo problem komunikovat prostrednictvim sve Maji a Majou kazdeho cloveka. Objevila jsem ale i sveho Brahmu. A vim, ze se nemohu nasilim "pretahovat" o Brahmy jinych s jejich Majami... To si musi vyresit kazdy sam smile A predevsim si svou Maju musi priznat....

Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi.

Pomluvy vymýšlejí závistivci, šíří je blbci a věří jim jen idioti.

Není tady

#108 22. 5. 2006 22:01

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Teru napsal(a):

Pan, já umím diskutovat i s tebou, ale porstě mně to nebaví. Nic mi to nedává... víš, s člověkem jako jsi ty mám dlouholetou zkušenost. Je fajn být svůj, ale taky je fajn nechat těm kolem sebe trochu prostoru a necucat z nich energii v jednom kuse.
A prosím, už mi nepodsouvej tvé ideje, o hlupácích tady hovoříš vždy jen ty...

Cloveka, jako jsem ja, jsi jeste nikdy nepotkala - to je ta pro tebe lepsi varianta smile
A pokud jsi ho potkala, bohuzel jsi svou dlouholetou zkusenost s nim, vubec nezuzitkovala - to je ta horsi varianta sad

Není tady

#109 22. 5. 2006 23:03

Bláža..
♥♥♥♥♥♥-

Navázal bych na tu Pandořinu skříňku. Řekl bych, že je to tak jaka říkáš. Pověst říká, že ve skříňce prý mělo být umístěno nějaké velké zlo.
Dá se to brát i tak, že kdokoliv se podívá do očí naději, moudrosti a lásce, "vyfasuje" zpětný šleh svých nejhorších vlastností, které si ani nechce přiznat. Proto mají lidé z této "svaté trojice" velký strach, ačkoliv každý ji tím, či oním způsobem v životě hledáme...
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Pandora na babinet nepíše. Já bych jí nechala, kde je.
Nikdy nevíme, kdo z nás vlastně ví a viděl nejvíce. Mé životní zkušenosti mě k tomu přivedly.
Já vidím ne Pandorruu, ale Dorru, Dorinku. Nebylo by to lepší? (ale netvrdím, jsem obyčejný člověk)
kamarádek je stále málo.

Není tady

#110 22. 5. 2006 23:12

Bláža..
♥♥♥♥♥♥-

Blážo, já neustále překvapuji... dokonce i sám sebe...
A propos, mám to brý tak, žes myslela, že upřímnost je mi vzdálená? Mám za to, že jedna z věcí, o které mi jde v mých příspěvcích, je právě upřímně říkat co myslím...

dnešní odpověď:
Salvatore, neodvažuji se kohokoliv označit za upřímného nebo neupřímného.
Všichni jsme jen lidé a nezaznamenala jsem zde nikoho, kdo by byl svatěupřímný.
Úplná přesvědčivost je možná jen při debatě z očí do očí.
Internet zkresluje.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
To tedy doopravdy pro každého není... ale kdo nabere tu odvahu, tomu bývá výrazně pomoženo...
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

dnešní odpovědĄ:
Salvatore, já si myslím, že nejde o to, nabrat odvahu, že jde o to, jaký je cíl. A co, když zacítím že cílem je
poznání mantinelů mezi lidskou a božskou formou existence a úlohou? V poznání, že poznání je nekonečné a nedosažitelné? Jak se vydávat na cestu, když víme předem, že nás vlastně zavede zpět domů?

A co když naši předkové tohle věděli a my se vlastně jen snažíme ve stylu: babičko, nauč mě Charleston?

Upravil(a) Bláža.. (23. 5. 2006 7:43)

Není tady

#111 25. 5. 2006 11:16

backy007
♥♥♥♥♥--

Pandorraa:

Vdaka za pripomienku k citaniu, ale toto som necital u teba. Dalsia vec: ty predpokladas, ze ak psychicky labilny (spravne si to prelozila, je to slaby) clovek ide na regresnu hypnozu, da sa jeho zazitok povazovat za fakt? A dalej: Nepride mi, ze by som ako katolik odmietal nazory inych, ak mas ale na mysli odmietat ine nabozenstva, tak potom nechapem, preco by som ich mal prijimat, ked k tomu nabozenstvu nepatrim, a neverim, ze napr. Mohamed je Prorok Bozi atd. Ak v to neverim, preco by som Mohamedove nabozenske myslienky mal brat? Ved je to ine nabozenstvo... A dalej: Katolici odsudzuju zenu ako nastroj Satanov? Nanajvys tak svokry, to ti uznam smile Ani tej narazke s utrpenim nechapem - preco by sme ho mali zboznovat? Co sa symbolu tyka, pre nas nie je symbolom ani tak samotny kriz ako skor ten, co je na nom. Ak sa niekto pre teba obetuje,  nenosis ho potom v srdci aj s jeho obetou? Co sa trestania tyka, rovnako verim tomu, ze sa trestame sami, ibaze verim i tomu, ze sme az tak slobodni ludia, ze sa mozeme uspesne potrestat az k tomu, z coho nebude navratu.

Bláža:

Velmi ma mrzia krivdy, ktore boli evanjelikom v minulosti robene. Osobne si vsak myslim, ze v sucasnosti existuje i medzi nami dialog. ( koniec koncov, preco by inak na Lumene-kat. gospelovy koncert boli Heaven's Shore-skupina anglikanov:) )

xXx:

Jak robis to "napsal"?
Tvoj nazor ti nezoberiem, ale nechapem, preco si myslis, ze ked som katolikom, tak mam nadiktovane myslenie. Osobne nemam a neviem o nikom, kto by mal. A ak pod nadiktovanym myslenim myslis nesuhlas napr. s reinkarnaciou, s tym nesuhlasim bez diktovania, z osobneho presvedcenia.

Salvator:

Co sa 5.koncilu tyka: ibaze stare mysteria boli ak sa nemylim prepisy Stareho Zakona, ci nie?

K Biblii: pocujem prvy krat, ze by Zidia verili v reinkarnaciu. A co sa tych nepriamych situacii tyka, nechaj ma hadat: Jezisovo stretnutie s Nikodemom, Pavlovo vyhlasenie: "Uz nezijem ja..." a ... Co bolo tretie? V kazdom pripade, uznas, ze o reinkarnacii hovoria len nepriamo, ze dokonca az tak nepriamo, ze to ani nie je zrejme? A ze inteligentny clovek by tam reinkarnaciu nasiel iba v pripade, ze by ju zaujato hladal? Pod pojmom zaujato myslim, ze by ju hladal za kazdu cenu?

K reinkarnacii-faktu: A co su teda podla teba zdroje faktov reinkarnacie? Asi mi to uslo, alebo som sa v tom stratil...

K Mistrom-Svatym: Ako mam vediet, ze ide o tie iste osoby, pokial dany pojem pocujem prvy krat? Mne to nepride ako bazirovanie, skor ako pouzivanie pojmov k zamlzovaniu. Neber to osobne, asi to schvalne nerobis, ale pojem Mistrov pocujem len od teba. A k svatym: povedz mi svateho, ktory hlasal reinkarnacne tezy...

K spovedi: pride ti, ze trest nie je prekazkou v liecbe, tak ako to bolo pri spovedi? Uz sa niekam dostavame.

K vlastnostiam Boha: v pripade, ze Cirkev mi poskytla vsetky odpovede na patricnej urovni, preco by som mal hladat inde? Ale mozno by si mal povedat tych par veci, na ktore si marne hladal odpoved.

K peklu: Vsetko podlieha zmenam? To neuznavam. Napriklad Boh zmenam nepodlieha. Ved preto je vecny. Vsetko stvorene podlieha zmenam? To uznam, ale len docasne. Neverim v nekonecne podliehanie zmenam, ale ved ani ty, nie? V pripade dostatocnej dokonalosti sa clovek znova nenarodi, ci nie?

K prechadzaniu: A v pripade, ze tam Boh proste bol, ale pri tom tam vobec nebol, hladal Adama, ale pritom davno vedel, kde je, chodil po zahrade, ale pri tom sa nedotkol zeme, ako to napises tak, aby tomu bezny clovek rozumel? Alebo este lepsie, aby tomu bezny Zid z tych casov rozumel?

K pozeraniu cez dimenzie: Nechapem, preco by Pismo malo byt historickym materialom. Prave ako take ho neuznavam, lebo by som potom veril, ze svet bol stvoreny za 7 dni, atd. Verim ale jeho posolstvu, inak povedane idealu, ktory nam Pismo dalo. Ale uznam ti, ze Pismo je nejednoznacne, kedze kazdy ma o nom inu predstavu. Ale tu prichadzame k nutnosti existencie niekoho, ako je papez, kto by bol vo veciach viery neomylny, inak by mohol byt kazdy lahko na zaklade Pisma-pravdy uvedeny do omylu.

K cloveku: chces zalozit diskusiu o tom, ako bol stvoreny clovek? V tomto som plaval, z bioly budem lietat. kapitulation Ale iba preto, lebo na danu temu by som asi nebol dobrym diskusnym partnerom.

K reinkarnacnym skusenostiam: asi sa nezhodneme na termine "dokonalost". Ja verim, ze ak je niekto dokonaly, uz nepotrebuje skusenosti. Samozrejme zoberiem, ze "Život člověka není dost dlouhý, aby získal veškeré dostupné zkušenosti z pozemského prostoru", toho som prikladom, kedze nikdy v zivote napriklad nebudem skusat bungee-jumping ( ani neviem jak sa to pise grater ). Je to vsak potrebne? Navyse, nevidim potrebu byt dokonalym. Citim iba potrebu byt stastnym.

K nebu a dusi: katolici vedia, co je to dusa PODLA NICH. big_smile Neviem, ako Monroe moze potvrdzovat miesto, ktore katolicka viera oznacuje ako neexistujuce. dumbom A preco nebo odmietas ako stav duse?

K egu: a co je podla teba zle? Ak teda zle nie je ego?

K obeti: Tak pretoze tomu nerozumies, vyhlasujes to za nezmysel? Zaujimave... Vdaka za prehlad ceskej mafianskej sceny, ibaze tu hovorime o Bohu, pri ktorom sa prelinaju 2 vlastnosti - spravodlivost a laska. Clovek musel byt potrestany, to chcela spravodlivost, ako ty hovoris. A co by mohla laska urobit viac nez stat sa clovekom a byt potrestanym?

6.: Mozno po skuskovom, este mi to pripomen wink

7.: Neveris v existenciu absolutnej pravdy?

7b.: Takze katolicizmus v minulom zivote vedie k materializmu v tomto? Nemali by sme to skumat skor na zaklade nauky?

7c.: Ak ale nebude existovat neomylna osoba, nastane chaos, co Boh pravdepodobne nechce, ci nie?

K apropu: Aby som to najjednoduchsie uzavrel, parafrazou z ... nespomeniem si ... kazdy, kto sa snazi konat dobro a ide za nim, ide podvedome za Bohom a ma nadej na vecny zivot. ( a si v keli - nechcel si, ale aj tak budes mat reta )

9.: Spekulacie, domnienky, nepriame dokazy. Ale koniec koncov, i Cirkev ma nepriatelov, ktori by jej radi toho vela prisili. Ale ti by vselico radi prisili kazdemu - slobodomurari. Ako vies, ze to ONI netahaju za figurky? Su nanestastie vysoko i v Cirkvi - nastastie nie najvyssie, ale...

10.: Vies, co som vzdy odsudzoval? Matrikovych krestanov. Ti nech si pre mna za mna dogmy odsudzuju, ibaze tym ide iba o seba, nechapem, preco by sa na nich malo hladiet.

11.: Kto je to ten Monroe? Zaspal som trochu roll
Ale ja tiez verim, ze vsetci Otca uvidime, koniec koncov, kto by nas sudil tongue. A verim i tomu, ze cast Boha sa moze prejavit tak, aby sme to vnimali, ale neverim tomu, ze je to "vdaka nam", skor vdaka Bohu. Ked je predsa vsemocny...

12.: Ked niekoho nevidis, nemozes s nim kecat? A co ja robim s tebou?

13.: Platy knazov, co viem, su financovane nielen zo statu, ale aj z Cirkvi. Ale koniec koncov, je zvlastne, kolko sa hovori, ze platit Cirkev by mali len katolici a pri tom u nas sa ku kat. viere prihlasili 3 stvrtiny obyvatelov. Paradox, co? lol Ale to sa nesmejem tebe...

14.: Biblia ti nepride ako teologicky spis, pretoze zamlzuje Boha?

15.: Nema vzdelanych knazov? Ved ti knazi okrem teologie studuju i filozofiu, psychologiu... To ti ako vzdelanie nepride? Co sa ucenia tyka - ludia sa uz boja Cirkvi v skolach, lebo nejakym divnym sposobom sa, vy to volate rakoska, dala do suvisu prave s mniskami smile A dalej, mne pride, ze funkcie, co si povedal, zastava dost dobre - teda, v ramci moznosti: ex. cirkevne skoly, nemocnice, JP2. bol skvelym diplomatom, rovnako tak aj mnoho knazov plni funkciu diplomatom, aj ked ich snahy nezabranuju vojnam, iba skor nezhodam ( ale boli aj taki, co zabranovali vojnam - teraz je na to OSN smile )

Ustavične sa radujte v Pánovi. Opakujem: Radujte sa...
... jeho krv na nás a na naše deti ...
Ži tak, ako by každý deň mal by tvoj posledný, pretože raz budeš ma isto pravdu...

Není tady

#112 25. 5. 2006 12:05

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

backy007 napsal(a):

Pandorraa:

Vdaka za pripomienku k citaniu, ale toto som necital u teba. Dalsia vec: ty predpokladas, ze ak psychicky labilny (spravne si to prelozila, je to slaby) clovek ide na regresnu hypnozu, da sa jeho zazitok povazovat za fakt? A dalej: Nepride mi, ze by som ako katolik odmietal nazory inych, ak mas ale na mysli odmietat ine nabozenstva, tak potom nechapem, preco by som ich mal prijimat, ked k tomu nabozenstvu nepatrim, a neverim, ze napr. Mohamed je Prorok Bozi atd. Ak v to neverim, preco by som Mohamedove nabozenske myslienky mal brat? Ved je to ine nabozenstvo... A dalej: Katolici odsudzuju zenu ako nastroj Satanov? Nanajvys tak svokry, to ti uznam smile Ani tej narazke s utrpenim nechapem - preco by sme ho mali zboznovat? Co sa symbolu tyka, pre nas nie je symbolom ani tak samotny kriz ako skor ten, co je na nom. Ak sa niekto pre teba obetuje,  nenosis ho potom v srdci aj s jeho obetou? Co sa trestania tyka, rovnako verim tomu, ze sa trestame sami, ibaze verim i tomu, ze sme az tak slobodni ludia, ze sa mozeme uspesne potrestat az k tomu, z coho nebude navratu.

Hmmm..a ty PREDPOKLADAS, ze kdyz psychicky labilni, tedy momentalne zraneny a "rozhozeny", clovek prijde k panu farari, vyzpovida se a ten mu da rozhreseni, da se tento akt povazovat za vyreseni problemu???
Je prece uplne jedno, zda to, co proziju v regresi, je fakt - a co je to FAKT? - dulezite je, jak s tim poselstvim ze sveho nitra nalozim. Bohuzel vubec nechapes princip regresni terapie, divas se na ni ocima katolika, ktery ma sve predsudky, promin, sve pravdy.
Vubec nebyla rec o tom, co mas ci nemas prijimat ci odmitat, to je tvoje vec. Jen mi prijde v tom pripade trochu zbytecne tve: "a dalej".... reta Proc to tak porad pitvas, kdyz mas jasno???
Dokonce i jasno v tom, ze buh je Otec. Nejspis poradne kruty a despoticky, kdyz poterebuje obetovat kohokoliv, natoz sveho syna, aby mohl odpustit a milovat ostatni sve deti. Hnusne! Nu halt buh v tvem chapani neni Matka  hjarta

Není tady

#113 25. 5. 2006 15:22

Bláža..
♥♥♥♥♥♥-

Hmmm..a ty PREDPOKLADAS, ze kdyz psychicky labilni, tedy momentalne zraneny a "rozhozeny", clovek prijde k panu farari, vyzpovida se a ten mu da rozhreseni, da se tento akt povazovat za vyreseni problemu???

Já bych řekla, že pokud se jedná o mimořádné momentální rozhození, tak že rozhovor s příjemným, farářem, ještě k tomu meditativně laděný, je docela dobrým lékem.
Mám strýce faráře a když jsem se s  ním setkala na rodinných srazech, tak na všechny působil příjemně a člověk
skoro pookřál.

Není tady

#114 25. 5. 2006 17:08

Bláža..
♥♥♥♥♥♥-

Blaza:
Uplne nechapem, ci si nespokojna s idealom krestanstva, alebo sa ti skor nepaci jeho neuplatnovanie u konkretnych ludi. Mohla by si to rozviest?
Backy 007
Já Tě asi zklamu, Backy, ale s ideálem křesanství spokojena jsem. V podstatě jsem spokojena s téměř všemi
hlavními tradičními ideály ostatních tradičních náboženství.
Již jsem někde uvedla, že podle mne, na počátku veškerých náboženstvích byla láska a že podle mne, má každé náboženství jen jiný úhel pohledu.
Jenomže jsme lidé a nic lidského nám není cizí a proto se ideály časem dostávají do pozadí mocenských nebo politických sil. Scénář je všude a vždy stejný. Vždy je to pro lidi a ještě lépe pro jejich záchranu.
Dá se říci, že v podstatě na každém  hnutí nebo uskupení zapůsobí zub času a my posléze již vidíme jen ten
nános, který se na něm časem usadil.

Spíše bych zahovořila o tom, co se mi líbí na dnešní době. Neuvěřitelný objem myšlenek a pocitů, které se
vytvářejí, řekla bych globálně, lidstvo tápe uprostřed dosud snad největších možností, které se nám otevírají.

A my se vracíme, třeba ve vzpomínkách ke svým předkům, jako já k evangelickým předkům i když jdu radši do katolického kostela, jsou tam hezčí obrázky. Moji předkové to se svou vírou asi neměli zrovna lehké, ale co je na tom zvláštní, že z jejich rodu jsou lidé dá se říci, laskaví, odolní, vyrovnaní a dlouhověcí.

"Konkrétní neuplatňování u určitých lidí."
To tedy je, to mᚠpravdu, ale musela bych v tom případě vyjmenovat všechny lidi, které znám. Pokud vím, všichni něco poruší, ale ideál je ideálem proto, abychom se k němu přibližovali, jinak by ideálem být již přestal.
Víš, Backy, já se zajímám spiritualismus jako takový a nemám svou vyhraněnou stezku. Vlastně mě více zajímají pocity a myšlenky druhých. Proto jsem ráda, že sem píšeš.
Měj se pěkně Backy a napiš.
Bláža..

Není tady

#115 25. 5. 2006 17:38

Salvator
♥♥♥♥♥♥-

Pro Blážu pokračování...

Jakmile zacítím náznak nepokory, od kohokoliv, kdo jen trochu pronikl do toho, co píšeš, jdu od něj, abych se s tím nesvezla.
Vlastně se dostáváme k další nekonečné veličině, kterou jsi nazval, jestli dobře rozumím Odvěká moudrost.
Ještě nevím, co to vlastně je, ale pro mne je ověřený fakt, že žádná myšlenka, žádná emoce se neztrácí (dokonce i ta, která tu ještě nebyla) zůstává a někdy mi připadá, že se stává i reagujícím mentálním organismem a v některých případech i nebezpečným organismem. I když je to fenomen naprosto okouzlující svou velkolepou nekonečností. Proto, ten odstup a úcta a poznání vlastní malosti.

Odvěká moudrost je soubor poznání o fungování světa, do něhož přispíváme všichni, ovšem nejvíce ty nejpokročilejší bytosti, které mají nejširší možnosti zkoumání vesmíru a jeho vlastností.
Je uloženo v akašických kronikách, ale část existuje také ve fyzických spisech a malá část byla také zveřejněna Mistry skrze pokročilé zasvěcence.
Někteří z nás mají možnost vstoupit alespoň na práh tohoto ohromného souboru poznání a nahlédnout do tajemství, která od věků byla předávána pouze hledajícím.

Myslím si, tedy připadá mi, že hodně ví jednotlivá náboženství, každé něco jiného, ze svého úhlu.

V různých náboženstvích se nacházejí pouze střípky Odvěké mpoudrosti. Náboženství není určeno k úschově a předávání OM, slouží jiným účelům. Nejvíce toho vědí jednotlivci, zasvěcenci, kteří již jsou přímo vyučováni Mistry Hierarchie. Ti ovšem neřeknou nikomu, kdo není hoden, nic podstatného.

Ale že není třeba detailně studovat jejich spisy, když na to není čas ani energie, ale že je možno jen prociovat jejich obřady, protože ta nejdůležitější sdělení jsou jaksi pod čarou.

V tom bych souhlasil, s tím, že opravdu hodnotného duchovna je v každém náboženství pomálu. Zbytek tvoří spíše učení o správných mezilidských vztazích.
Nejvíce je pak balastu nasbíraného staletími, pojednávajícího o způsobech uctívání Boha, dále pak kontroverzní kosmologické a evoluční informace (o nebi, pekle, andělích...), které jsou většinou správné jenom v hrubých rysech, jinak jsou vykonstruované.
Takže asi nejlepší, co v náboženstvích je, se netýká ani tak katechismu, ale přímého prožitku při obřadech, v tom souhlasím...

Jen jedno mi připadá, že mají veškerá náboženství  bez rozdílu stejné. Že na počátku všech náboženství byla láska.

Právě Odvěká moudrost říká, že Boha není možno vnímat pouze jako lásku, ale neoddělitelně k němu patří i další aspekty, jako je Moudrost, Síla, Vůle, Aktivita a Inteligence. A pak další a další... Ke zdůraznění aspektu lásky v náboženstvích došlo pouze za posledních 2000 let, ve věku Ryb. Přetrvá to ještě dalších 2000 let, ovšem s tím, že Lásku vyváží více Moudrosti. O tom náboženství neví nic.
Láska bez Moudrosti dokáže být slepá a fanatická, Moudrost bez Lásky bývá chladná, fatalistická a intelektualisticky rozumářská. Ve věku VOdnáře by se to mělo dostat poněkud do harmonie.

Salvatore, nic se neděje zbytečně, myslím si, že je tady ještě něco, co vnímám (e) a potřebuji si to pojmenovat.
Asi napíši svou vizi pro 21 století. Nebude to nic nového, ani objevného, prostý pohled, ale proto sem píšeme, že? Abychom si ujasnili věci o kterých v práci nebo doma nemůžeme hovořit, ( Vtip: jen Ty, můj PC, mi rozumíš)
To jsem se zakecala, v časovém presu.
Přeji pevné zdraví a dobrou střechu Tvému domu.
Bláža..

Upravil(a) Salvator (25. 5. 2006 17:38)

Není tady

#116 25. 5. 2006 18:18

Salvator
♥♥♥♥♥♥-

Salvator:

Co sa 5.koncilu tyka: ibaze stare mysteria boli ak sa nemylim prepisy Stareho Zakona, ci nie?

To si tak docela nemyslím. Neznám sice církevní dějiny, ale mysteriemi je možno nazvat také apokryfní evangelia, které byly důsledně vymýceny, jak jsi říkal také názory Origena a dalších křesnaských myslitelů, dále nevím ve kterém období, ale církev se "očišovala" také od gnisticismu a manichejismu, které asi 300 let ovlivňovali církevní učení. To byla mysteria.

Starý zákon? Tendenčně předělané summerské texty... Velká část není originální. Jeho původ je na jedné zajímavé planetě, která k nám zabloudí jednou za 3.600 let...
Starý zákon není věrohodný právě kvůli původu textu a jeho systematickému přepracování. I tak uznávané pasáže, jako jsou informace o králi Šalomounovi, jsou pravděpodobně velmi nadsazené. Realita byla o hodně skrovnější. Ovšem Sionisté nemají zájem přiznat pravdu, protože jim jde o světovládu, a zejména o vládu nad ropnými ložisky středního východu.

K Biblii: pocujem prvy krat, ze by Zidia verili v reinkarnaciu.

Já tyto informace mám. Dodnes prý některé ortodoxní sekty reinkarnaci považují za přirozenou.

A co sa tych nepriamych situacii tyka, nechaj ma hadat: Jezisovo stretnutie s Nikodemom, Pavlovo vyhlasenie: "Uz nezijem ja..." a ... Co bolo tretie? V kazdom pripade, uznas, ze o reinkarnacii hovoria len nepriamo, ze dokonca az tak nepriamo, ze to ani nie je zrejme? A ze inteligentny clovek by tam reinkarnaciu nasiel iba v pripade, ze by ju zaujato hladal? Pod pojmom zaujato myslim, ze by ju hladal za kazdu cenu?

Nikoliv, netrefil ses. Pamatuji si pouze dva případy ze třech, které však jsou nanejvýš průkazné:
1. Jak ježíš uzdravil slepého od narození. Učedníci se ho ptali, "kdo zhřešil, on, nebo jeho rodiče?"
Židé znali tzv. "dědičný hřích", tj. dnes moderně řečeno "rodovou karmu". Stejně tak znali i "hřích", tedy "osobní karmu". Nikdy by se nebyli Ježíše ptali, jestli zhřešil ten slepý, kdyby nešlo o osobní karmu z jiných životů. Byl přece slepý od narození, nemohl oslepnout až následkem nějakého činu v tomto životě.

2.) Teď mi připomeň, jak to bylo s Janem Křtitelem. Ptali se na něj Ježíše apoštolové, nebo jiní lidé, to už nevím. Ptali se však, kdo to je, (Jan Křtitel), jestli Mojžíš, nebo Eliáš... kvůli tomu, že působil velký rozruch v Judsku hlásáním Ježíše jako mesiáše.
Nikdy by se nebyli dotazovali na tak zdánlivě hloupou otázku... ledaže by znali reinkarnaci...

Třetí případ si nevzpomenu...
S tím Nikodémem to nebylo nic podobného. Ten se jenom přišel "ujistit" že Ježíš je mesiáš, potřeboval ho vidět a mluvist s ním osobně. Ježíč ho viditelně přesvědčil...
A s tím Pavlem, to není o reinkarnaci...

K reinkarnacii-faktu: A co su teda podla teba zdroje faktov reinkarnacie? Asi mi to uslo, alebo som sa v tom stratil...

Ty knihy, které jsem uvedl a spousta dalších "očividných" důkazů v podobě svědectví mnoha lidí o svých minulých životech, které byly prověřeny následným zjištěním na místě. Člověk, většinou dítě, si často vzpomene na svůj předešlý život i v detailech- podobný případ se stal dceři mé dlouholeté přítelkyně. Asi ve věku tří let si vzpomněla, že "předtím ona byla maminkou a její maminka a prateta jejími dcerami. Její děda byl jejím manželem. Ovšem mnohokrát dítě vypoví o mnoha dalších podrobnostech předchozího života, které se ukáží správné, včetně toho, že poznává své bývalé příbuzné, jejich rodinné vztahy, manžela, věci osobní potřeby atd.
Lidé tyto důkazy obvykle odmítnou šmahem ruky jako irelevantní a neprůkazné. Podle mne jsou průkazné až dost, ale stejně se tím nikdo nezabývá. Jenom málo seriozních vědců je ochotno riskovat svou kariéru a zabývat se výzkumem tohoto jevu.

Není tady

#117 25. 5. 2006 18:46

Salvator
♥♥♥♥♥♥-

Pro Backyho, 2. pokračování:

K Mistrom-Svatym: Ako mam vediet, ze ide o tie iste osoby, pokial dany pojem pocujem prvy krat? Mne to nepride ako bazirovanie, skor ako pouzivanie pojmov k zamlzovaniu. Neber to osobne, asi to schvalne nerobis, ale pojem Mistrov pocujem len od teba. A k svatym: povedz mi svateho, ktory hlasal reinkarnacne tezy...

S těmi svatými jsem ti podal pouze příklad. Ne každý "svatý", který byl katolickou církvou prohlášen za "svatého", nebo "blahoslaveného", musí být Mistrem. Toto neurčuje církev ve své nebetyčné aroganci, nýbrž Bůh. Všichni lidé procházejí systémem planetárních zasvěcení a stáváme se postupně Mistry a ještě vyššími zasvěcenci na své vývojové cestě.
Svatými, tedy Mistry, jsou již například někteří apoštolové: Mezi nejznámější Mistry patří Mistr Moria (někdy zvaný El Moriya), který byl apoštolem Petrem. Milovaný Jan je nyní Mistr Kut Humi, který měl za posledních 2000 let mnoho inkarnací na Západě a byl dokonce profesorem na Cambridgi. Je velmi vzdělaný a byl Francisem Baconem, ale také Rogerem Baconem a dalšími postavami.
Svatý Pavel je nyní Mistrem Hilarionem, Ježíš je nyní Nanebevzatým Mistrem Ježíšem, Kristus je nyní Pánem Maitréjou, Učitelem lidstva a andělů, Marie, matka Ježíšova je nyní Mistrem Marií a je to ona, která oslovuje zejména katolickou církev skrze svá zjevení. Ovšem dost často se zjevují také ostatní Mistři, z toho Ježíš a Kristus snad nejvíce.

K spovedi: pride ti, ze trest nie je prekazkou v liecbe, tak ako to bolo pri spovedi? Uz sa niekam dostavame.

Nechápu, co tím myslíš?

K vlastnostiam Boha: v pripade, ze Cirkev mi poskytla vsetky odpovede na patricnej urovni, preco by som mal hladat inde? Ale mozno by si mal povedat tych par veci, na ktore si marne hladal odpoved.

Pokud ti cirkev poskytla všechny odpovědi, pak se nemáme o čem bavit. Mně nikoliv. Například mi neuměli odpovědět ani na to, proč se rodí například postižené děti, proč děti v raném věku někdy umírají, proč církev posvěcuje zbraně, zpravidla na obou stranách fronty, proč kdysi kněží měli moc uzdravovat danou jim Ježíšem a dnes nemají... a tak dále...

K peklu: Vsetko podlieha zmenam? To neuznavam. Napriklad Boh zmenam nepodlieha. Ved preto je vecny. Vsetko stvorene podlieha zmenam? To uznam, ale len docasne. Neverim v nekonecne podliehanie zmenam, ale ved ani ty, nie? V pripade dostatocnej dokonalosti sa clovek znova nenarodi, ci nie?

Jak to víš, že Bůh nepodléhá změnám? Protože to říká církev? Já si to nemyslím. Bůh je jedna obrovská a neustálá změna. Právě v tom je věčnost, v neustálé změně. Kdyby se neměnil, všechno, co tvoří, by se zhroutilo.

Ano, jak člověk pokročí, nemusí se již rodit na Zemi. Ale může, když chce, když zde má nějaké úkoly. A také pokračuje ve svém vývoji dále do vesmíru, prakticky donekonečna se učí v různých světech různým dovednostem. Například, Mistři si uměle zdržují vývoj aby nám zůstávali blízko a mohli nám pomáhat. Takový Jan Křtitel již v současnosti je daleko ve vesmíru a je mnohem pokročilejší, než Ježíš, nebo dokonce Kristus. Ale cesta k životu na Zemi se tím uzavírá.

K prechadzaniu: A v pripade, ze tam Boh proste bol, ale pri tom tam vobec nebol, hladal Adama, ale pritom davno vedel, kde je, chodil po zahrade, ale pri tom sa nedotkol zeme, ako to napises tak, aby tomu bezny clovek rozumel? Alebo este lepsie, aby tomu bezny Zid z tych casov rozumel?

K pozeraniu cez dimenzie: Nechapem, preco by Pismo malo byt historickym materialom. Prave ako take ho neuznavam, lebo by som potom veril, ze svet bol stvoreny za 7 dni, atd. Verim ale jeho posolstvu, inak povedane idealu, ktory nam Pismo dalo. Ale uznam ti, ze Pismo je nejednoznacne, kedze kazdy ma o nom inu predstavu. Ale tu prichadzame k nutnosti existencie niekoho, ako je papez, kto by bol vo veciach viery neomylny, inak by mohol byt kazdy lahko na zaklade Pisma-pravdy uvedeny do omylu.

Upravil(a) Salvator (26. 5. 2006 15:21)

Není tady

#118 26. 5. 2006 0:26

Bláža..
♥♥♥♥♥♥-

Pro Blážu pokračování...
Salvatore, s lecčíms se dá souhlasit, nechci zacházet do detailů, co jsi psal mne oslovilo.

Jen nerozumím, proč není v jednotlivých náboženstvích odvěká moudrost nebo jen střípky, když uvádíš:
--------------------------
Svatými, tedy Mistry, jsou již například někteří apoštolové: Mezi nejznámější Mistry patří Mistr Moria (někdy zvaný El Moriya), který byl apoštolem Petrem. Milovaný Jan je nyní Mistr Kut Humi, který měl za posledních 2000 let mnoho inkarnací na Západě a byl dokonce profesorem na Cambridgi. Je velmi vzdělaný a byl Francisem Baconem, ale také Rogerem Baconem a dalšími postavami.
Svatý Pavel je nyní Mistrem Hilarionem, Ježíš je nyní Nanebevzatým Mistrem Ježíšem, Kristus je nyní Pánem Maitréjou, Učitelem lidstva a andělů, Marie, matka Ježíšova je nyní Mistrem Marií a je to ona, která oslovuje zejména katolickou církev skrze svá zjevení. Ovšem dost často se zjevují také ostatní Mistři, z toho Ježíš a Kristus snad nejvíce.
-----------------------------------
nakonec jmenuješ řadu jedinců, kteří příslušníky církve byli a byli nebo jsou podle Tebe, zasvěcenci? Kdy se tedy stali podle Tebe zasvěcenci?

Co se týká balastu, nechci se někoho dotknout, je to názor, ale mě právě knihy jako Miluj svůj život, připadají, že se časem opakují a že se tím myšlenky stávají již balastem? Jakousi snahou o radostné ovívání?

A také si myslím, že láska, kterou jsou náboženství protknuta je pochopitelně spojena s moudrostí, protože
čistá láska, bez dalších hodnot láskou ani není a tudíž se o ní jako o lásce ani nedá hovořit.

Co je podle Tebe hodnotné duchovno?

Upravil(a) Bláža.. (26. 5. 2006 0:32)

Není tady

#119 26. 5. 2006 8:02

bublinka
♥♥♥♥♥♥-

Ahoj Salve,
přelouskala jsem, co jsi tu psal o Odvěké moudrosti. Neumím se zas až tak moc dobře vyjadřovat a nedosahuju žádné vysoké intelektuální úrovně, ale napíšu vlastními slovy jak to na mě zapůsobilo. 

Píšeš, že v náboženství jsou jen střípky a že nejvíce vědí zasvěcenci, kteří se ale jen tak s někým nevybavují. Takže mi to připadá, že obyčejný průměrný hledající člověk nemá moc šancí dopídit se nějakého poznání. Každý, kdo hledá, tak se dříve nebo později dostane i k náboženství a tam podle tebe najde ponejvíce jen balast. Má tedy obyčejný člověk nějakou šanci najít Odvěkou mooudrost?
Kde by tedy podle tebe měl hledat a kam by se měl obrátit? 
Hlavně prosím nepiš, že sám do sebe…     smile

Vesmír je báječné místo pro život

Není tady

#120 26. 5. 2006 9:42

Crabat
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Krušné hory

Potíž, Bublinko, je v tom, že Cesta poznání je dlouhodobý proces. Každý pak vycházíme z jiného bodu, tudíž naše forma Jití je vždy odlišná. Co člověk, to jiný způsob. Po čase se však všechny pěšiny sbíhají do cest. Odtud už mohou být určité uzlové body stejné. A teprve odtud jsme skutečně zajímaví učitelům. Ne proto, že tam kdesi v počátcích našeho usilování by nás nedokázali sledovat, ale proto, že tenkrát jsme ještě byli hluboce ukotveni ve svém nezkrotitelném "já". S nímž si v principu poradí pouze naše Karma, ne Guru. Někdo se prožitím určité traumatizující situace zamotá na další desítky let. Jak jistě chápeš, Mistr na něj nemůže čekat, navíc, když takto nevědomý žák by měl tendenci obviňovat samotného učitele.

To s námi manipuluje naše jáství.

Až když ho začneme prohlédat, staneme se způsobilými přijmout Pravdu, která nás přesahuje. I zde na tomto foru můžeš vidět střípky ega jež se do jednotlivých lidí zakusují, sama sebe z toho nevyjímaje. Jsme ve svých názorech i vnímání zkrátka chatrní. A v těchto principech neovladatelného jáství se naše Cesta donekonečna prodlužuje.

Nenech se však mýlit reakcí druhých. Někdy ten, který je dál ve zkrocení svých tužeb, naoko rozhněvá svou mysl, aby druhého vyburcoval. Protože tomuhle rozumíme. Intensivně vnímáme, jak hluboce se to jiné individualitě nemusí líbit, obzvláště když před námi začne soptit a nešetrně se dotýkat našich citů. Tehdy se nad sebou zamýšlíme.

Je to jen zase naše nedokonalost! Proč nám nestačila vlídná slova?., proč jsme ke všem logickým argumentům v tichosti byli hluší?.. Jestliže jsme naučení slyšet jen hněv, pak k nám zkrátka bude přicházet Hněv! I tohle je mysterium. A my se musíme naučit ho rozkódovat. Proto zároveň vždy sleduj i stav mysli, kterým onen rozzlobený člověk prochází. (Za všechny příklady uvedu Marpu.) Můžeš tam najít tichou hladinu, nezčeřenou jedinou vlnkou. Pak je to vždy jedinec, od nějž se mᚠněco důležitého naučit. Tohle je právě ten učitel, jehož jsi tak zoufale hledala.

Jediný, kdo nám brání přijmout svého guru, je "já", naše ego, které se tomu nezadržitelně vzpouzí. Učitelů, aktuálních pro naše vnímání, je jak máku, jak hub po dešti a věř tomu, že i v té církvi je jich doslova naseto, ale my sami to nevydejcháme. Abychom připustili: "Ten (z našeho pohledu) blbec je dál! Je podstatně dál, než my sami!"

Mnohdy je pro nás učitelem nᚠnepřítel, spíše než kněz, který leckdy ví prdlajs, co se odehrává v naší duši, i když by na to měl být specialista. Jenomže církev se zamotala do svého jáství! A nemůže Ti být Mistrem, kdo sám je zapleten. Můžeš se však od každého z nich poučit.

Právě o tomhle tady pořád hovoří Salvator. Zdůrazňuje, že církev ne, protože je až po uši ponořena do "já". A když, pak musíš vybírat moudře. Ale proč o tom vůbec mluvím?.. Jaksi Ti uniká, že oni zasvěcenci jsou rozeseti všude, tudíž mohou být i v církvi. Odtud se celá polarita pohledu mění.., záleží jen na Tobě, zdali je dokážeš poznat?.. Taktéž akceptovat jejich postoj k Tobě.

Když pak pohlédneme zpět do historie, kde každý člověk musel být svázán s náboženstvím, jinak byl prostě prohlášen za heretika, okamžitě se nám ozřejmí, jak tohle vlastně všechno chápat. Proto naslouchej, přemýšlej, medituj nad slovy. Pravda zajisté rozkryje svou tvář a zazáří na Tebe v plné kráse.

Crabat

Není tady

#121 26. 5. 2006 10:13

Teru
♥♥♥♥---

Crabate godlike grater

...

Není tady

#122 26. 5. 2006 10:15

poletucha
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha

Crabate,

Jak poznám, že moje ego je už za hranicemi kde má být?
Jak se krotí ego?

To o egu, co tady píšeš, je přesně to, o čem poslední dny přemýšlím.
Mám pocit, že mě přerůstá, že s tím něco musím dělat, jenže nevím zda opravdu je to tak a kudy jít.

Všechny moje zpětně vybavené krachy byly kvůli velkému egu.
A všechno skvělé a i to nejlepší jsem získala zase díky egu.
Moje povaha je na tom dost založená, jsem jako dítě - všechno sama, sama.

Dá se nějak poznat kdy je to moc? A co s tím?

Není tady

#123 26. 5. 2006 10:19

bublinka
♥♥♥♥♥♥-

Tak tomu asi rozumím, že jsme každý na jiné úrovni a na některé věci asi ještě nejsme připraveni. Takže do té doby než budeme připraveni, je nejdůležitější vymotat se především ze svého já, ega?  Tím, že budeme sami sebe pozorovat, sledovat své reakce na druhé, přemýšlet, meditovat…?

Potřebuju si odpovědi převést do nějaké zkratkovité, instatní podoby, mě moc slov mate smile

Vesmír je báječné místo pro život

Není tady

#124 26. 5. 2006 10:26

Marek_
♥♥♥♥♥♥-

bublinka napsal(a):

Tak tomu asi rozumím, že jsme každý na jiné úrovni a na některé věci asi ještě nejsme připraveni. Takže do té doby než budeme připraveni, je nejdůležitější vymotat se především ze svého já, ega?  Tím, že budeme sami sebe pozorovat, sledovat své reakce na druhé, přemýšlet, meditovat…?

Potřebuju si odpovědi převést do nějaké zkratkovité, instatní podoby, mě moc slov mate smile

Myslím si, že každý musí zisti, čím je a skutočne tým by... My vo svojej podstate niesme egoistickí, lakomí, škodoradostní, zlí... v skutočnosti sme láskyplní, dobrosrdeční, prajní, pravdovravní... Keď sa budeme takto prejavova aj v hmotnom svete, budú nám na naše otázky dané odpovede...
To si myslím ja smile

Moudrý jedná, aniž zasahuje a učí beze slov. Takto věci povstávají, uvedeny do pohybu a on se od nich neodvrací. Dává jim život, ale nepřivlastňuje si je. Koná, avšak nevytváří závislost. Završuje dílo, aniž si činí nárok na zásluhy.
Poněvadž na ničem neulpívá, nikdo mu nic nemůže vzít.

Není tady

#125 26. 5. 2006 10:50

Teru
♥♥♥♥---

xXx napsal(a):

bublinka napsal(a):

Myslím si, že každý musí zisti, čím je a skutočne tým by... My vo svojej podstate niesme egoistickí, lakomí, škodoradostní, zlí... v skutočnosti sme láskyplní, dobrosrdeční, prajní, pravdovravní... Keď sa budeme takto prejavova aj v hmotnom svete, budú nám na naše otázky dané odpovede...
To si myslím ja smile

Tak nevím, já si myslím, že člověk má v sobě vždy světlo i tmu, právě v té své podstatě. Jde o to poznat sám sebe nebo se snažit sebe sama "vylepšit"?
Je to asi smutné, ale já nevím, jak poznat sama sebe. Já někdy nedokážu poznat, co je mé skutečné přání a co je přání, které do mne někdo zasil, co je má skutečná emoce a co je emoce, kterou mám, protože ji takto ode mne společnost očekává...
Jak je možné poznat ve chvíli, kdy ve mně bojují dva světy, kdy chci zároveň jít doprava i doleva, co z toho chci já a co z toho je dejme tomu společenský návyk.
V jedné knize se o tom hovoří jako o ochočování...jako děti nás ochočují rodiče, učitelé, kněží.. a jsou v tom tak dobří, že v tom ochočov ání pokračujeme sami i jako dospělí. nejprve jsme tedy ochočování a pak ochočujeme SAMI SEBE. Ach jo.

...

Není tady

NÁŠ TIP:

Zápatí