27. února : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 27. února : Jednoduchá kefírová buchta na plech. Rychlý recept zcela bez vajec! 21. února : Jak vyuít skořápky z vlaských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůe i s kalem |
|
|
Teru napsal(a):
Pandorro, to je přesně to, e ty ví, e vichni věřící jsou jen obelháváné ovce bez mozku... které by moná začaly přemýlet, kdyby je někdo osvítil esoterikou na kole.. he he..
Tak tuhle hloupost buhuzel rikas ty, nikoliv ja. O "ovce" a jejich "osviceni" tu vubec nejde. Smichala jsi zde dve zcela rozdilne myslenky v docela nechutne dogmatickou michanici. Ja jen tvrdim, ze zatimco nabozenstvi, Darwinova teorie a krestanske mysleni se vyucuje uz na zakladni skole, nabozenstvi je zcela samostatnym nepovinnym predmetem, k jinemu pohledu na svet se clovek dopracuje jen tehdy, jestlize ho to zajima. Nebo tebe snad na zakladce nekdo o vesmirnych zakonec, energetickem systemu ap. neco naucil?
Teru napsal(a):
Je jasné, e ty se svou povahou dominy nikdy nemůe připustit, e by nad tvým ivotem byla síla mimo tebe, kterou neovlivní... a já to beru, ije podle toho a je to cítit z kadého písmene, které napíe.
To bude asi o tom ma mila, ze ja o te sve domine vim - celkem jsem se s ni uz skamaradila - zatimco ty tu svoji porad popiras. Jen proto muzes takhle hloupe recnit - vis, co mohu ci nemohu pripustit lepe nez ja. A to se prilis nelibi ani te submisivni casti meho Ja, to ti tedy povim
Teru napsal(a):
S tím, e esoterika nevytváří mocenské struktury tak zcela nesouhlasím - myslím si, e mnoho lidí touí po esoterických schopnostech, aby mohli "ovládat" druhé lidi nebo třeba jen proto, aby si měli na kom honit svoje ego......
Definuj pojem "mocenska struktura". Pak ti mozna dojde, jak ted pletes hrusky s jablky.
Teru napsal(a):
Myslím si, e po světě běhá dost lidí, kteří se zbláznili díky regresi a podobným věcem, je dost lidí, kteří zemřeli v rukou vech moných léčitelů... moná to nejsou miliony, ale i kdyby to byl jenom jeden, tak se to počítá.
Vůbec jsem nepochopila, jak to myslí s tou inkarnací - to, e je to v Asii běně přijímaná mylenka jako znamená, e je to fakt?? Hm, v tom případě, kdy v evropě je běně přijímaná mylenka křesanství, tak je to prostě fakt... ale to jsem tě asi patně pochopila.....
To jsi tedy opravdu nepochopila a ja s tim asi nic nenadelam...
Mozna bys se mela zamyslet nad rozdilem, ktery spociva v tom, proc lide chodi napriklad ke zpovedi a na druhe strane, proc vyhledavaji lecitele. Stycnym bodem muze byt to, ze oboji delaji hlavne lide senzitivni ci labilni, potrebuji berlicku, nekoho s hotovym resenim, nekoho, kdo sejme "jejich hrichy" z jejich duse i tela. To co ale uz je o necem jinem, je naprosto svobodna vule, ktera mne vede k tomu, kam a za kym jdu... projevena ci neprojevena...
Teru napsal(a):
Jinak zcela souhlasím - jednou vichni sami poznáme a pak to zase zapomeneme a pak to zase poznáme..
A o tom to je. Zdejsim recem a polemikam nerozumim. Krestan verici ve svou pravdu nema prece zapotrebi diskutovat o sve vire, protoze ona sama je pro nej neochvejnou. Nekdy mam takovy pocit, ze ti, kteri napadaji esoteriku a vyzaduji ruzne dukazy, jsou nejcasteji ti nejvice pochybujici.
Rikam jasne, ze nejsem krestan, uz na starem foru jsem rekla, ze vira ci nevira kazdeho, je jeho svobodna vule. Neustale se tu vyzaduji dukazy po nekom, kdo veri v jine usporadani veci, nez ktere nabizi krestanstvi a cirkev. Zajimalo by mne, zda si tu ode mne nekdy nekdo precetl neco, kde bych ja pozadovala dukazy o tom, ze je to tak, jak to krestanstvi ci cirkev prezentuje. Sice to nevylucuji, i ja stale hledam, ale rekla bych ze "utocne obdobi" typu "dokaz mi to" mam uz za sebou. Je mi uplne jedno, kdo si co mysli, moje "domina" vi sve a je celkem v pohode, horsi je to s temi ostatnimi "dominami", ktere na ni narazi Proste se musim usmivat tem recem: ty vis vsechno nejlip! Nevim vsechno nejlip, jen vim vic, nez nekteri ostatni
Není tady
Pandorro, na mně tohle neplatí. A vypadne z té role a bude si chtít normálně popovídat, budu ráda.
Pěkný den Ti přeji
Teru
Není tady
Teru napsal(a):
Pandorro, na mně tohle neplatí. A vypadne z té role a bude si chtít normálně popovídat, budu ráda.
Pěkný den Ti přeji
Teru
Joooo devce, to si hodne dlouho pockas. Prave mam obdobi, kdy uz mne neskutecne otravuje kvileni lidi, kteri jsou proste jen na jine vlne a chteji, abych to ja povazovala za svoji chybu. Nemam prave chut neustale neco vysvetlovat nekomu, kdo nema jine argumenty, nez pokrik o netoleranci. To prece ty jsi chtela diskutovat, ne? Mam na tebe brat ohledy, nebo jsi rovnocenny partner pro diskusi? Tedy ten, co "chyti" to, co sam "strili" po druhych?
Není tady
Pandorro, "argument" o netoleranci se mi zdá ale hodně podstatný! Bohuel, z drtivé větiny Tvých příspěvků, které si přečtu, cítím předevím ironii a na můj vkus přehnanou sebejistotu spojenou s tím, e je prezentována na úkor jiných, poniuje. Aspoň já to vnímám tak, e Tobě často o ádnou diskusi nejde, protoe Tvůj názor je u stejně předem pevně daný, ale e má potřebu druhým s jakousi "vtipnou a oviální" utěpačností ukázat, jak jsou podle Tvého mínění mimo... Zvlá u moderátora bych předpokládala mnohem větí ochotu vcítit se do druhého a dokázat s ním komunikovat i na té "jeho vlně" (jak s oblibou pouívá), tedy ne se jen vymezit, e Ty jsi zkrátka jinde, a proto nemá zapotřebí házet perly sviním...
Moc ráda si přečtu např. příspěvky od Blái nebo od eny 2 (která se bohuel odtud u taky rozhodla odejít), protoe mi připadají předevím lidské, normální, nevymezující ani nepovyující se, a přitom moudré. Vím, e mám monost na toto fórum nechodit a nepřispívat, nereagovat, co také větinou dělám, ale v Tvém případě, Pandorro, dělám výjimku, protoe podle mě často zachází ve svém nepartnerském způsobu komunikace příli daleko, a to mi připadá přinejmením koda...
Není tady
Oč méně bude dávati rad, o to více bude oblíben. Rocheroucauld Francois Duc de la
Tak zněl citát, ne jsem vlezl do diskuse.....
Upravil(a) Alan (19. 5. 2006 20:12)
Není tady
Milá lvice, s tím nickem si to tak neber, nevím jak Teru, ale já pouila část jména své dcery....volávám tak na ni a líbí se mi to, zkrátka je to moje Toruka beruka....
a církev nezatracuji, moje dobrá kamarádka je věřící a skvělej člověk, to přirovnání platilo jen pro jejich reakci, ne jako pohled na celek. Dokonce jsem i psala, e tím nechci nikoho urazit.
Osobně soudím lidi jednotlivě, protoe jinak bych se na ně taky mohla koukat jako černý, bílý, lutý, hnědooký, modrooký, zelenooký,taky blond, katan..... a nakonec bych mohla skončit u seskupení jater a ledvin.....no a to se mi zkrátka nechce. Nevím jak ty (pokud jsi lev podle znamení, tak jsi ohnivá), ale já jsem blíenec, mám ráda svobodu (zkrátka vzduný znamení) a pokud bych měla jakémukoli náboenství něco vytknout, pak by to bylo jen to urputné nalajnování, to jak něco nesmí a něco musí a jestli to tak nebude, potom váně uvidí. A to pro mě a zdůrazňuji to zájmeno, tak pro mě to prostě není. Chci si svůj ivot řídit sama....a klidně si i nabiju....no a co....je to moje tvář, moje nohy, moje ruce....a troufám si říci, e díky mým rodičům, kteří mě nikdy neomezovali a nesnaili se mě vmanipulovávat do svých názorů a dávali mi vdy monost volby, tak teď funguju stejně, zkrátka a jde kadý tou svojí cestou, kterou si zvolí, je jen jeho a já to řeit nebudu, ale i kdy neřeím, neodsuzuji, tak mám právo říci co si myslím a dokonce i vyslovit nesouhlas, ale i to neznamená, e kohokoli zatracuji, či dokonce odsuzuji, to ne, od toho tu nejsem.
Pá a krásnej víkend. Nevím co vás vechny, ale moje blízké a mě čeká zítra chaloupka a na ní dodělávání chodníčku a taky záhonky s rajčátky.....
Jo a kdo bude řídit, tak dávejte pozor, ná velký táta asi před hoďkou boural, natěstí jsou to jen plechy, ale i těch nebylo třeba....take pá a mějte se.
Není tady
Ludia, clovek sa sem tyzden-dva nepozrie, a hned, co tu je.
Teru: len tak dalej, obranuj, mna to uz prilis psychicky vycerpava, navyse, nie som na to dost studovany.
Pandorraa: cital som tvoje odpovede teru. Rad by som reagoval len na poslednu. Krestania maju tendenciu pytat si dokazy, pretoze prave ich obvykle ludia ziadaju o dokazy Bozej existencie...
xXx: Myslim, ze toto si vybavime skor na Pokeci, kde by si ma pripadne nemohol zrusit, ze?
Ale aby som sa vyjadril, ani jedno z toho mi neprisla ako blbost, krestania mi v mnohom pridu inteligentnejsi a hlavne pokornejsi, kedze uznavaju, ze nemusia mat pravdu, co mnohi, uznavajuci reinkarnacnu teoriu, nerobia ( ze? ), a aby som nezabudol: v pripade, ze zajtra cirkev vyhlasi, ze peklo neexistuje, okamzite prestanem byt katolikom a idem do AC, pretoze verim sice v neomylnost Cirkvi, ale ak by Cirkev vyhlasila 2 protichodne nazory, znamena to, ze som sa mylil. Ale vo veciach viery sa tak doteraz nestalo, takze nemam dovod.
Mimochodom, co si zrazu tak zatrpknuty voci katolikom? Pred tym si sa aspon neznizoval na urazky.
Salvator: Vdaka za kompliment, ale neviem, kde si zobral, ze sa o toto tema zjavne zaujimam a ze o nom dost viem. Popravde, prave plavam v mne neznamych vodach, kedze krestansky pohlad na vsetky aspekty reinkarnacie mi nie je znamy a rovnako tak nemam ani nastudovane ziadne Budhove spisy ( su take spisy? )
Dalej: este stale uznavas tu myslienku, ze krestanstvo odsudilo reinkarnaciu na 5.koncile? Presnejsie, ze pred nim ju ucilo? Ved to najdes iba u Origena a jeho ucencov, a ti predsa cerpali z Platona, a nie z Biblie.
Dalej: no ja neviem, Bibliu citam, ale citam v nej asi opacne, lebo citam iba argumenty proti reinkarnacii - typu vecneho ohna.
Dalej: pre teba je faktom reinkarnacia, pre mna je faktom jeden zivot a po nom sud. Tvoje fakty teda vazne nevidim, pretoze brat ako spolahlivy fakt regresnu hypnozu... Neviem, kto sa tu pred tym vyjadril, ze na nieco take chodievaju len psychicky slabi ludia. A co od takych cakas? Nic v zlom
Dalej: dufam, ze ma nezabijes, ak poviem, ze Mistri Hierarchie su faktom iba pre teba ( a dalsich ), ale nie pre vsetkych.
Dalej: skupinova psychoterapia nema hned po vyznani za nasledok to, co mala prvokrestanska spoved, cize zas az tak by som to neporovnaval. Samotna spoved je jej velmi podobna, ale ma dosledky, ktore jej pridavaju na tazkosti.
Dalej: Sorry, ale zamlzovanie Cirkvi ti proste nemozem uznat, kedze prave tam som sa dozvedel o mnohych vlastnostiach Boha, co mi ako zamlzovanie nepride.
Dalej: uznam, ze jediny vecny je Boh. Co neuznam, je vecne utrpenie s koncom. To je ako uznat existenciu dreveneho zeliezka. Dalej: napisal si, ze vsetko stvorene podlieha zmenam. Je vsak nesmrtelne a uz toto dava moznost pre existenciu vecneho utrpenia cloveka. A teraz dufam, ze teoriu vecneho utrpenia nenapadnes teoriou relativity, lebo potom uz vazne zacnem
Dalej 4.: Pocujem prvy krat, ze by Jezis bol synom rabina. Dalej, sorry, ale v slovencine to volame "strom poznania dobra a zla". Iny preklad. A tiez nechapem, preco beries vyjadrenie o prechadzani ako prechadzanie po nohach. Ako to mal chudak Mojzis vyjadrit? Ze Boh v skutocnosti skrze inu dimenziu pozeral na eden? A ani vyjadrenie o edene by nebolo ktovie co. A ak zoberieme, ze Boh je vsemohuci, cize moze vsetko, moze teda vytvorit cloveka i bez zeny, alebo nie? A dalsia vec: vidiet, ze sme dost rovnaki - ja beriem Bibliu a odsudzujem tvoju literaturu. Ty mas svoju literaturu a odsudzujes Bibliu. Asi by sme dalsiu diskusiu mali polozit na niecom, co obaja respektujeme, napr. na fyzike, ci biole, nemyslis? Toho smajlika si nevsimaj, iba som nevedel, ktoreho dat
5.: Strom pada z jablka? Zacinam vidiet haluze Dalej: ak ty tvrdis, ze sme dokonali, tak k comu je nam potom reinkarnacia? Dalej: ked prestanes nebo brat ako miesto, kde sa stretnes so svojou babickou a so vsetkymi katolikmi... Nebo je predsa stav duse (aspon podla katolikov), vecny stav duse, ked je v spojeni s Bohom. Dalej: samozrejme ze sa vzdialila iba ta egoisticka cast nas. Ibaze ked posluchame nase ego... Navyse, ani slovo vzdialenie vlastne nie je ktovie co. V prvom rocniku sa deti pytali, ci ich ma Boh rad aj ked hresia. 80% povedalo, ze nie ( ale nie, klamem, ved tolko ich tam ani nebolo
). A pritom je to blbost, ktoru popiera i kat. Cirkev. Cirkev netvrdi, ze hriechom, ci porusenim niecoho sa Bohu vzdialime tak, ze by nas uz nemal rad. Ibaze ma nas az tak rad, ze nam da slobodnu volu, ci sa chceme rozhodnut pre neho, alebo pre seba. Aspon v tom sme zajedno, ze ludsky egoizmus je v protiklade s dobrom, ci ani v tom nie? A dalej: ty si myslis, ze nie, ja si myslim, ze hej. Obet podla mna bola potrebna, aby sa zmazalo a stale zmazavalo previnenie. Ale v prvom rade, aby si ludia uvedomili Boziu lasku.
6.: 700 stran? S mojim volnym casom to neprecitam do tridsiatky.
7.: To tvrdis ty. Ja zasa mozem povedat, ze kedze existuju katechumeni, tak i kat. viera dava odpovede. A mne to moje dava tiez zmysel... A sme v keli
7b.: V pripade, ze clovek nezije svoju vieru, tak nic. Ale to zalezi od ludi, samotna viera predsa nevedie k materializmu.
7c.: Na tomto sa stavia neomylnost papeza. A k tej zaruke, ja by som jednu videl - ludia rovnako ako vtedy maju problemy s dodrziavanim tych istych zakonov. Uz len to je dokazom, ze tieto zakony su platne rovnako tak, ako vtedy, ci nie? Koniec koncov, ak by to pre dnesnych, dokonalejsich ludi uz neplatilo, nemali by mat problemy v dodrziavani tohto nedokonaleho dobra.
A k tvojmu apropu: bez lutosti pojdu do pekla, co by si chcel. Zalezi ale na tom, co spravili? Jezis ucil, ze pri farizejoch mame konat to, co kazu, ale nie to, co konaju.
Apropo-tak sa volala jedna relacia u nas v radiu a neskor i v telke
9.: A nie je snad prave Vatikan statom, ktory na charitu prispieva pomaly viac nez USA? Nie su snad knazi ziveni iba z platov, ktore sa vobec nepodobaju platom vysokoskolsky vzdelanych ludi? ( kedze, ako vies, na knazstvo treba teologicku vysoku, konkretne bohoslovecku ) A neboli to prave krali, ktori dostali tieto indianske majetky, aj ked sa ohanali zaujmami Cirkvi? Nehovoriac o tom, ze nie vsetky majetky Cirkvi boli ulupene, ze? Ale co uz, akonahle je v historii inkvizicia, ludia maju na co ukazovat prstom a tak si odoberat zodpovednost. Nechci mi nahovorit, ze veris takej kravine, ze komunisti sa zahrali na Janosika a zobrali majetky Cirkvi preto, aby ich dali ludu?
10.: Ja ti teda neviem, ale mne pride, ze Cirkev sa vyvijala a neustale vyvija, nevidim dokaz, ze nie. Myslim, ze prave na toto su dogmy, ktore nie su odsudzovane len tebou, ale aj mnohymi krestanmi, ktori tvrdia, ze prava Cirkev by sa mala drzat iba a jedine Biblie. A dalej: ak sa ludia vyvijaju, musia dodrzovat rozne pravidla? Ak doteraz nevedia dodrzat ani tie, co maju teraz, je potom nejaky dovod davat im nove?
11.: To sa tu budeme bit so smajlikmi? Im the smajlik-king. Prepare to be the smajlik-trash. Styrka, I vote U: Co sa tyka tej teorie o netrestajucom Otcovi: co je peklo? Je to kotol plny variacich sa ludi? Ak hej, potom je to moje vazne postavene na hlavu. Co ak by som ti ale povedal, ze clovek sa prostrednictvom svojho zivota rozhoduje, ci chce vidiet Otca, alebo ci chce radsej vecnost prezit bez neho? Co ine je nebo a peklo? A k comu potom zakony? Pomocka, ktora ukazuje, co je spravne a co nie. Ak sa ti niektori zakon zda nespravny a myslis si, ze pravy opak je pravdou, nekonaj tak, ale konaj podla svojho svedomia. Lebo svedomie a tuzba po dobre je dolezitejsie nez zakony, ktore su tu len preto, aby pomahali a zachranovali.
12.: Super, takze s nim rozpravala klamuca bytost, ktora mu odovzdala nedokonalu nauku a tu on potom prezentoval. Dava to logiku. Ovsem, podlozit to asi nemozes, ze?
13.: No ano, chcel by som vidiet, ako Busha vyhadzuju z okna Kedze Vatikan o nutnosti zaistit bezpecnost nikdy nehovoril
Ten ukor chudobnych asi uplne nechapem - ak ma niekto peniaze v banke, okrada tym chudobnych? A ak chces nastolit to, ze Cirkev by mala vsetko rozdat, pouvazuj. Kto potom bude platit knazov, biskupov, reholnikov, misionarov, charitne domy, misijne domy, pastoracne centra, ... Vsetko zasluzne, ale ak Cirkev nebude mat peniaze, stat na to zarucene neda a ludia si povedia, ze Cirkev urcite prezije i bez ich podpory. Z coho vyplynie, ze Cirkev by zanikla do roka, pokial by svoje uspory nemala.
Osobne si myslim, ze Branham uz neuvazuje, povazoval vlastny nazor za prejavenie Bozej vole, nehovoriac o tom, ze jeho interpretacia neviestky bola nanajvys chaba a nepostacujuca. Jak si sa ty dostal k neviestke? Nechci mi nahovorit, ze si tak huzevnato studoval celu Bibliu a hladal suvislosti, alebo snad hej?
Dalej: co myslis, ked hovoris "aby se ( Cirkev ) konečně začala zabývat tím, co má, a ne tím, co jí nepřísluí..." Co ma podla teba Cirkev robit?
Blaza:
Uplne nechapem, ci si nespokojna s idealom krestanstva, alebo sa ti skor nepaci jeho neuplatnovanie u konkretnych ludi. Mohla by si to rozviest?
lvice:
Predpokladas, ze Cirkvi su pre ludi, ktori nie su dostatocne duchovne vyvinuti? Preco?
Není tady
Backy,
těko říct, mohu jen odpovědět tím, co si moji předkové evangelíci předávali:
Nečekej od nikoho pomoc, protoe jsi evangelík.
Nemůe pracovat ve státních slubách.
Radi nehovoř na veřejnosti, neupozorňuj na sebe.
ij nenápadně.
S humorem jsme si s příbuznými povídali, e někteří příbuzní si ten styl ivota v podzemí udreli i do dob náboenské svobody.
Evangelíci neměli kostely ale modlitebny, jejich církev ani nesměla mít mnoho majetku.
Ví, ideály ano, ale neměli by nám přerůst přes hlavu.
Backy, Tvoje diskuse se mi moc líbí, a si vyřeím problém s otázkou Salvatorovi, budu pokračovat.
Přeji Ti pěkný víkend.
Bláa..
Upravil(a) Bláa.. (20. 5. 2006 8:45)
Není tady
backy007 napsal(a):
Mimochodom, co si zrazu tak zatrpknuty voci katolikom? Pred tym si sa aspon neznizoval na urazky.
Vôbec nie voči katolíkom. Proti žuďom nemám naozaj nič. Skôr proti tej "mafiánskej organizácii", ktorá im diktuje, čo si majú myslie...
Není tady
maya napsal(a):
Pandorro, "argument" o netoleranci se mi zdá ale hodně podstatný! Bohuel, z drtivé větiny Tvých příspěvků, které si přečtu, cítím předevím ironii a na můj vkus přehnanou sebejistotu spojenou s tím, e je prezentována na úkor jiných, poniuje. Aspoň já to vnímám tak, e Tobě často o ádnou diskusi nejde, protoe Tvůj názor je u stejně předem pevně daný, ale e má potřebu druhým s jakousi "vtipnou a oviální" utěpačností ukázat, jak jsou podle Tvého mínění mimo... Zvlá u moderátora bych předpokládala mnohem větí ochotu vcítit se do druhého a dokázat s ním komunikovat i na té "jeho vlně" (jak s oblibou pouívá), tedy ne se jen vymezit, e Ty jsi zkrátka jinde, a proto nemá zapotřebí házet perly sviním...
Moc ráda si přečtu např. příspěvky od Blái nebo od eny 2 (která se bohuel odtud u taky rozhodla odejít), protoe mi připadají předevím lidské, normální, nevymezující ani nepovyující se, a přitom moudré. Vím, e mám monost na toto fórum nechodit a nepřispívat, nereagovat, co také větinou dělám, ale v Tvém případě, Pandorro, dělám výjimku, protoe podle mě často zachází ve svém nepartnerském způsobu komunikace příli daleko, a to mi připadá přinejmením koda...
Ano, to vsechno tam nepochybne je. I takova jsem ja, i takova jsi ty, kdyz to tam vidis a mas potrebu to resit. Az si vyresis ty sve vlastni "spatnosti" - najdes svoje zdrave sebevedomi a sebelasku - prestanes mit potrebu pranyrovat me spatnosti a kritizovat moji sebelasku, prestanes mit potrebu mne soudit, protoze nebudes uz soudit sama sebe. Pak se mozna konecen dostanes i k te druhe strance meho Ja, ke ktere zatim nemas pristup. Dokazes to, co zatim vyzadujes jen po druhych, po mne - vcitit se do jineho cloveka, nepredpokladat, prijimat veci tak, jak k tobe byly skutecne vyslany. Nebudes mit poterebu reagovat na me prispevky se vztycenym prstem, nebudes na mne reagovat vubec, nebo se mnou budes pohodove diskutovat, jako nekteri jini zde. Je to skutecne jen na tobe.
Upravil(a) Pandorraa (20. 5. 2006 13:01)
Není tady
Ludia, clovek sa sem tyzden-dva nepozrie, a hned, co tu je.
Salvator: Vdaka za kompliment, ale neviem, kde si zobral, ze sa o toto tema zjavne zaujimam a ze o nom dost viem. Popravde, prave plavam v mne neznamych vodach, kedze krestansky pohlad na vsetky aspekty reinkarnacie mi nie je znamy a rovnako tak nemam ani nastudovane ziadne Budhove spisy ( su take spisy? )
Budha nic nenapsal, ve pouze jeho áci.
Dalej: este stale uznavas tu myslienku, ze krestanstvo odsudilo reinkarnaciu na 5.koncile? Presnejsie, ze pred nim ju ucilo? Ved to najdes iba u Origena a jeho ucencov, a ti predsa cerpali z Platona, a nie z Biblie.
Jenome ten Platon to měl z egyptských chrámových kol, kde se vyučovala stará mysteria, zatímco bible je pouhý třeoradý a jetě k tomu tendenční kompilát na bázi mnohem starích summerských textů. O tom se moc nemluví, protoe zveřejněním těchto informací by se zjistilo e ve je poněkud jinak. idé i křesané mají sice odliné důvody proč to utajit, ale výsledek je stejný.
Dalej: no ja neviem, Bibliu citam, ale citam v nej asi opacne, lebo citam iba argumenty proti reinkarnacii - typu vecneho ohna.
V bibli se zachovaly nejméně tři různé situace, které nepřímo potvrzují reinkarnaci, která je mimochodem mezi idy známá dodnes.
Dalej: pre teba je faktom reinkarnacia, pre mna je faktom jeden zivot a po nom sud. Tvoje fakty teda vazne nevidim, pretoze brat ako spolahlivy fakt regresnu hypnozu... Neviem, kto sa tu pred tym vyjadril, ze na nieco take chodievaju len psychicky slabi ludia. A co od takych cakas? Nic v zlom
Plete dohromady hruky s jabkami. Reinkarnace s regresní hypnózou nemá nic společného, nevím, jak jsi k tomu doel. To je demagogie nikoliv diskuse. Nejdříve si přečti zmiňované zdroje, pak bude nae diskuse relevantní.
Dalej: dufam, ze ma nezabijes, ak poviem, ze Mistri Hierarchie su faktom iba pre teba ( a dalsich ), ale nie pre vsetkych.
Křesané - katolíci jim říkají svatí a blahoslavení. Různé pojmy - stejná věc. Z toho je opět vidět, jak lpí na pojmech, jak jsi nepruný v mylení a jak bazíruje na známém a uchopitelném.
Dalej: skupinova psychoterapia nema hned po vyznani za nasledok to, co mala prvokrestanska spoved, cize zas az tak by som to neporovnaval. Samotna spoved je jej velmi podobna, ale ma dosledky, ktore jej pridavaju na tazkosti.
To je pouze věc názoru. Já si to nemyslím.
Dalej: Sorry, ale zamlzovanie Cirkvi ti proste nemozem uznat, kedze prave tam som sa dozvedel o mnohych vlastnostiach Boha, co mi ako zamlzovanie nepride.
To ti neberu, ale já jsem se mimo církev dozvěděl dalí věci, které jsem v církvi hledal marně. A nehledal jsem pouze v jediné denominaci, měl jsem tu čest s několika, vechny mne zklamaly. Moná bude problém v tom, e ty ji nehledá nic dalího...?
Dalej: uznam, ze jediny vecny je Boh. Co neuznam, je vecne utrpenie s koncom. To je ako uznat existenciu dreveneho zeliezka. Dalej: napisal si, ze vsetko stvorene podlieha zmenam. Je vsak nesmrtelne a uz toto dava moznost pre existenciu vecneho utrpenia cloveka. A teraz dufam, ze teoriu vecneho utrpenia nenapadnes teoriou relativity, lebo potom uz vazne zacnem
Sám uznává, e ve podléhá změnám - tudí i utrpení jednou musí skončit. To, cos napsal neberu jako relevantní argument.
Dalej 4.: Pocujem prvy krat, ze by Jezis bol synom rabina.
Já jsem to četl několikrát v nějakých zdrojích. Nevím sice jestli je to pravda, ale četl jsem to. Myslím e se teoreticky nevylučuje, e jeho civilním zaměstnáním bylo tesařství. To nevím na sto %.
Dalej, sorry, ale v slovencine to volame "strom poznania dobra a zla". Iny preklad. A tiez nechapem, preco beries vyjadrenie o prechadzani ako prechadzanie po nohach. Ako to mal chudak Mojzis vyjadrit?
Čtu, co vidím. To stejné dělá ty. Procházet znamená procházet, ne poletovat. Viděl jsi u někoho procházet se na něčem jiném ne na nohou?
Ze Boh v skutocnosti skrze inu dimenziu pozeral na eden?
No vidí, a to je přesně o tom: kadý má jinou představu. Já čtu o procházejícím se bohu, ty čte o jiné dimenzi. To je důvodem, proč bible je naprosto irelevantní materiál ve vztahu k nějakému duchovnu. Můe slouit jako historický materiál pro výzkum, ale nikoliv jako něco, podle čeho by se dalo uspokojivě ít a vyvíjet se.
A ani vyjadrenie o edene by nebolo ktovie co. A ak zoberieme, ze Boh je vsemohuci, cize moze vsetko, moze teda vytvorit cloveka i bez zeny, alebo nie? A dalsia vec: vidiet, ze sme dost rovnaki - ja beriem Bibliu a odsudzujem tvoju literaturu. Ty mas svoju literaturu a odsudzujes Bibliu. Asi by sme dalsiu diskusiu mali polozit na niecom, co obaja respektujeme, napr. na fyzike, ci biole, nemyslis? Toho smajlika si nevsimaj, iba som nevedel, ktoreho dat
To bych souhlasil, a jak jsem ji napsal, je to důvodem, proč argumentace přes bibli se jeví jako naprosto nesmyslná kadému racionálnímu člověku. S tím vytvořením člověka - na to bych zaloil novou diskusi, co ty na to?
5.: Strom pada z jablka? Zacinam vidiet haluze Dalej: ak ty tvrdis, ze sme dokonali, tak k comu je nam potom reinkarnacia?
Proto, abychom získavali zkuenosti. ivot člověka není dost dlouhý, aby získal vekeré dostupné zkuenosti z pozemského prostoru. Na tom se doufám shodneme. Logicky vzato - due si zkuenosti vybírá a pro jejich získání je nutně potřeba více ivotů. Jeden ivot je příli krátký, abys uskutečnil vechny své plány, tedy, alespoň já to tak logicky vnímám.
Nemluvě o tom, e při tom zíkávání zkueností občas dojde ke karmickému zamodrchání, které se pak následně řeí, co je zdrojem dalích zkueností...
Dalej: ked prestanes nebo brat ako miesto, kde sa stretnes so svojou babickou a so vsetkymi katolikmi... Nebo je predsa stav duse (aspon podla katolikov), vecny stav duse, ked je v spojeni s Bohom.
Opravdu? Já jsem měl za to, e nebe je nějaké místo, kam se posmrti dostávají ti hodní křesané. Ostatně, Monroe potvrzuje, e katolické nebe existuje, tak kde je problém? Nemyslím si, e by to byl pouze nějaký "stav due..."
Otázka je, jestli katolíci vědí, co je to due...
Dalej: samozrejme ze sa vzdialila iba ta egoisticka cast nas. Ibaze ked posluchame nase ego... Navyse, ani slovo vzdialenie vlastne nie je ktovie co. V prvom rocniku sa deti pytali, ci ich ma Boh rad aj ked hresia. 80% povedalo, ze nie ( ale nie, klamem, ved tolko ich tam ani nebolo ). A pritom je to blbost, ktoru popiera i kat. Cirkev. Cirkev netvrdi, ze hriechom, ci porusenim niecoho sa Bohu vzdialime tak, ze by nas uz nemal rad. Ibaze ma nas az tak rad, ze nam da slobodnu volu, ci sa chceme rozhodnut pre neho, alebo pre seba. Aspon v tom sme zajedno, ze ludsky egoizmus je v protiklade s dobrom, ci ani v tom nie?
Ano, pokud bere dobro, jako to, co slouí obecnému blahu a "zlo" jako to, co slouí pouze vymezené skupině, nebo jedinci. Ne proto je egoismus "zlý", e by byl opravdu zlý, ale proto, e nevidí nejvyí zájem.
A dalej: ty si myslis, ze nie, ja si myslim, ze hej. Obet podla mna bola potrebna, aby sa zmazalo a stale zmazavalo previnenie. Ale v prvom rade, aby si ludia uvedomili Boziu lasku.
Tak tomu nerozumím a je to podle mne nesmysl. Smazat provinění nemůe obě někoho jiného. Jenom sám člověk, který se provinil, můe provinění smazat tím, e začne fungovat v souladu s Plánem. To by pak mohlo fungovat něco jakoe se někdo dobrovolně přihlásí, aby ho odsoudili za viny Krejčířa, Mrázka, Pitra atd. (kdybys nevěděl, tak jsou to četí mafiáni), aby tito pánové nemuseli do basy (=měli věčný ivot) za svoje zločiny.
6.: 700 stran? S mojim volnym casom to neprecitam do tridsiatky.
Nevím, kolik přesně, ale nějak se mi zdalo e 700. Ale je moné, e toho tolik není.
7.: To tvrdis ty. Ja zasa mozem povedat, ze kedze existuju katechumeni, tak i kat. viera dava odpovede. A mne to moje dava tiez zmysel... A sme v keli
Nejsme. Tobě dává smysl tvoje, mně moje, take je to OK.
7b.: V pripade, ze clovek nezije svoju vieru, tak nic. Ale to zalezi od ludi, samotna viera predsa nevedie k materializmu.
No, tak zde bych řekl e mám opačný názor. Znám spousty materialistů, kteří mají v horoskopech, e byli v minulých ivotech vysoce či nízce postavenými křesany. Některé to sice k materialismu nepřeivede, je to čistě individuální.
7c.: Na tomto sa stavia neomylnost papeza. A k tej zaruke, ja by som jednu videl - ludia rovnako ako vtedy maju problemy s dodrziavanim tych istych zakonov. Uz len to je dokazom, ze tieto zakony su platne rovnako tak, ako vtedy, ci nie? Koniec koncov, ak by to pre dnesnych, dokonalejsich ludi uz neplatilo, nemali by mat problemy v dodrziavani tohto nedokonaleho dobra.
Neomylnost papee - dalí církevní nesmysl slouící pouze k zastraování lidí. V pozemských podmínkách můe být neomylnost pouze relativní, ovem nevím, jestli zrovna pape - co jej disponuje k tomu, aby se prohlaoval za neomylného... jasná manipulace.
A k tvojmu apropu: bez lutosti pojdu do pekla, co by si chcel. Zalezi ale na tom, co spravili? Jezis ucil, ze pri farizejoch mame konat to, co kazu, ale nie to, co konaju.
Ano, ne zbytečně vzniklo pořekadlo: vodu káe - víno pije. Já jsem rezervovaný také k tomu, co farizejové káí. Mají toti tendenci přizpůsobovat si kázání podle svých potřeb.
Apropo-tak sa volala jedna relacia u nas v radiu a neskor i v telke
9.: A nie je snad prave Vatikan statom, ktory na charitu prispieva pomaly viac nez USA? Nie su snad knazi ziveni iba z platov, ktore sa vobec nepodobaju platom vysokoskolsky vzdelanych ludi? ( kedze, ako vies, na knazstvo treba teologicku vysoku, konkretne bohoslovecku ) A neboli to prave krali, ktori dostali tieto indianske majetky, aj ked sa ohanali zaujmami Cirkvi? Nehovoriac o tom, ze nie vsetky majetky Cirkvi boli ulupene, ze? Ale co uz, akonahle je v historii inkvizicia, ludia maju na co ukazovat prstom a tak si odoberat zodpovednost. Nechci mi nahovorit, ze veris takej kravine, ze komunisti sa zahrali na Janosika a zobrali majetky Cirkvi preto, aby ich dali ludu?
Kde je záruka, e kdy v minulosti byla inkvizice, e v současnosti není jetě něco horího? Ve nasvědčuje tomu, e cirkev opustila systém "monstrprocesů" a začala pracovat v tichosti pro své cíle.
Komunisté tady byli 50 let, křesané 2000 let. O kolik více zla museli napáchat křesané? Není to jenom inkvizice, jsou to předevím křiácké války, 1500 let útlaku moci a manipulace dokonce i státními útvary a dalí zločiny. Dnes se jedná o tiché popotahování figurkami po achovnici, perzekuce poctivých kněí, likvidace lidí beze stop atd.
10.: Ja ti teda neviem, ale mne pride, ze Cirkev sa vyvijala a neustale vyvija, nevidim dokaz, ze nie. Myslim, ze prave na toto su dogmy, ktore nie su odsudzovane len tebou, ale aj mnohymi krestanmi, ktori tvrdia, ze prava Cirkev by sa mala drzat iba a jedine Biblie. A dalej: ak sa ludia vyvijaju, musia dodrzovat rozne pravidla? Ak doteraz nevedia dodrzat ani tie, co maju teraz, je potom nejaky dovod davat im nove?
Kdy u samotní křesané odsuzují dogmy, nejenom já, pohan, tak to u musí být váné...
Nemohu radit církvi, co má nebo nemá dělat. Ona nakonec stejně udělá jedno: nic. Kadý krok, který by se chystala udělat by toti přinesl tak dalekosáhlé dopady, e raději neudělají nic. Nikdo nemá chu zevnitř karetního domečku do něj ouchnout...
11.: To sa tu budeme bit so smajlikmi? Im the smajlik-king. Prepare to be the smajlik-trash. Styrka, I vote U: Co sa tyka tej teorie o netrestajucom Otcovi: co je peklo? Je to kotol plny variacich sa ludi?
To je velmi naivní představa. Přečti si Monroa, hezky tam o pekle vykládá. Nic podobného tam není, i kdy vzdáleně podobného ano.
Ak hej, potom je to moje vazne postavene na hlavu. Co ak by som ti ale povedal, ze clovek sa prostrednictvom svojho zivota rozhoduje, ci chce vidiet Otca, alebo ci chce radsej vecnost prezit bez neho? Co ine je nebo a peklo? A k comu potom zakony? Pomocka, ktora ukazuje, co je spravne a co nie. Ak sa ti niektori zakon zda nespravny a myslis si, ze pravy opak je pravdou, nekonaj tak, ale konaj podla svojho svedomia. Lebo svedomie a tuzba po dobre je dolezitejsie nez zakony, ktore su tu len preto, aby pomahali a zachranovali.
Jednou budeme vichni vidět Otce, vichni. Církev na tom nemůe změnit nic. Evoluční zákony jsou stejně neúprosné, jako ostatní. Mimochodem, due je ji teď na takové úrovni, e je schopna vnímat jistý aspekt Boha. POuze osobnost je oddělena. Jenom říkám, e toto není otázka viny, trestu, či odputění, ledae ve vztahu k sama sobě.
12.: Super, takze s nim rozpravala klamuca bytost, ktora mu odovzdala nedokonalu nauku a tu on potom prezentoval. Dava to logiku. Ovsem, podlozit to asi nemozes, ze?
V bibli je psáno, e Boha nikdo nikdy neviděl... tedy ani Mojí ne.
13.: No ano, chcel by som vidiet, ako Busha vyhadzuju z okna Kedze Vatikan o nutnosti zaistit bezpecnost nikdy nehovoril
Ten ukor chudobnych asi uplne nechapem - ak ma niekto peniaze v banke, okrada tym chudobnych? A ak chces nastolit to, ze Cirkev by mala vsetko rozdat, pouvazuj. Kto potom bude platit knazov, biskupov, reholnikov, misionarov, charitne domy, misijne domy, pastoracne centra, ... Vsetko zasluzne, ale ak Cirkev nebude mat peniaze, stat na to zarucene neda a ludia si povedia, ze Cirkev urcite prezije i bez ich podpory. Z coho vyplynie, ze Cirkev by zanikla do roka, pokial by svoje uspory nemala.
Neříkám e by měla vechno rozdat. Ale mohla by to vyuít pro odstranění hladu a negramotnosti.
V součanosti platy kněí financuje stát, pokud vím. Je to opět účelová symbioza "ducha a hmoty", e? Já mít tu moc, tak tohle zarazím. Dostali by pouze něco na památky a charitu a nic víc. A si kněí platí církev nebo věřící. Tedy buď ten, kdo chce hlásat ty svoje věci, nebo ten, kdo je chce poslouchat. Ne z veřejných prostředků které dotuji i já daněmi. Kdyby o toto ádali esoterikové, tak vichni by měli otevřenou pusu úasem nad "tou drzostí".A nemusí mít strach, e církev zchudne. Oni to s penězi umí velmi dobře...
Osobne si myslim, ze Branham uz neuvazuje, povazoval vlastny nazor za prejavenie Bozej vole, nehovoriac o tom, ze jeho interpretacia neviestky bola nanajvys chaba a nepostacujuca. Jak si sa ty dostal k neviestke? Nechci mi nahovorit, ze si tak huzevnato studoval celu Bibliu a hladal suvislosti, alebo snad hej?
Svého času, ne jsem zjistil, e bible je spíe historický kompilát ne teologický spis.
Dalej: co myslis, ked hovoris "aby se ( Cirkev ) konečně začala zabývat tím, co má, a ne tím, co jí nepřísluí..." Co ma podla teba Cirkev robit?
Učit lidi a léčit (třebas vírou, jako za dob apotolů). Učit je latině, duchovním zákonům, filosofii, psychologii, astrologii, tak jako ve starých dobách. Tak, aby se toto staré poznání dále rozvíjelo. Převzít od materialistů psychologii a dát jí nový náboj, jako "vědě o dui". Dále, v nových podmínkách by mohli plnit funkci arbitrů a vyjednavačů, jak se tomu říká... aha, mediátorů. Ovem to by museli první polovinu ivota studovat, mít děti a rodinu, aby dokázali rozumět problémům rodin a vztahům... a pak by se mohli dát na cestu kněství.
Bohuel, na toto církev ji nemá, je to moc velké sousto pro ni. Nemá vzdělané kněí, jejich vzdělání je pouze relativní a k ničemu, prakticky nepouitelné.
Upravil(a) Salvator (22. 5. 2006 8:52)
Není tady
Pandorraa napsal(a):
maya napsal(a):
Moc ráda si přečtu např. příspěvky od Blái nebo od eny 2 (která se bohuel odtud u taky rozhodla odejít), protoe mi připadají předevím lidské, normální, nevymezující ani nepovyující se, a přitom moudré. Vím, e mám monost na toto fórum nechodit a nepřispívat, nereagovat, co také větinou dělám, ale v Tvém případě, Pandorro, dělám výjimku, protoe podle mě často zachází ve svém nepartnerském způsobu komunikace příli daleko, a to mi připadá přinejmením koda...Ano, to vsechno tam nepochybne je. I takova jsem ja, i takova jsi ty, kdyz to tam vidis a mas potrebu to resit. Az si vyresis ty sve vlastni "spatnosti" - najdes svoje zdrave sebevedomi a sebelasku - prestanes mit potrebu pranyrovat me spatnosti a kritizovat moji sebelasku, prestanes mit potrebu mne soudit, protoze nebudes uz soudit sama sebe. Pak se mozna konecen dostanes i k te druhe strance meho Ja, ke ktere zatim nemas pristup. Dokazes to, co zatim vyzadujes jen po druhych, po mne - vcitit se do jineho cloveka, nepredpokladat, prijimat veci tak, jak k tobe byly skutecne vyslany. Nebudes mit poterebu reagovat na me prispevky se vztycenym prstem, nebudes na mne reagovat vubec, nebo se mnou budes pohodove diskutovat, jako nekteri jini zde. Je to skutecne jen na tobe.
To, co píe, zní skutečně velmi logicky. V ádném případě neříkám, e jsem dokonalá. Ale nesouhlasím s tím, e pokud se člověka dotýká nepartnerské chování toho druhého, je to jeho chyba, protoe je taky takový - podle hesla "podle sebe soudím tebe". Pokud by tohle platilo, pak by vichni lidé v dějinách museli být slepí a hluí k jakémukoli poniování, protoe to je vlastně jejich nedokonalost. Např. vichni disidenti podle této teorie jen holt nebyli natolik na výi, aby viděli, e ti komunisti mají přece i své kladné stránky a vlastně to vůbec nemyslí patně... Samozřejmě je to jen příklad dovedený trochu ad absurdum. Ale princip mi připadá stejný. A co se týká mých reakcí na Tebe, tak i kdy má moná pocit, e reaguju moc, můu jen říct, e jsem napsala opravdu jen v zanedbatelné menině Tvých příspěvků, i kdy negativně se mě jich dotýká větina. Ale jak u jsem naznačila minule a jak mi radí i Ty, do budoucna mám v plánu nereagovat vůbec. Ale na dně bájné Pandořiny skříňky se přece mj. skrývala i lichá naděje
Není tady
mayo,
nenapadlo te nikdy, ze to ty zklamavas sama sebe?
Nesouhlasim..dotyka se cloveka.....ponizovani.....mam ja pocit, ze....negativne se mne dotyka.....licha nadeje.....
Prilis mnoho domnenek, na to, abys souhlasila, nedotykalo se te, nemela jsi pocit, ze, negativne se te nedotykalo, nevytvarela sis liche nadeje.....
Kdyz pripustis myslenku, ze se to odehrava predevsim ve tve hlave a je jen na tobe, aby se to odehravalo jinak, tak jak ty chces, budes daleko svobodnejsi... Ale to je opravdu jen tvuj boj, nikdo ti nemuze pomoci, byt se to tak u nekterych laskavych po-MOC-niku jevi.... Ony veci totiz velmi casto nejsou vubec takove, jak se na prvni pohled jevi...
Není tady
Backy.
" Tvoje fakty teda vazne nevidim, pretoze brat ako spolahlivy fakt regresnu hypnozu... Neviem, kto sa tu pred tym vyjadril, ze na nieco take chodievaju len psychicky slabi ludia. A co od takych cakas?"
Tato tvoje veta mne presvedcuje o tom, jak moc povrchne ctes, a to co ctes, pouzivas k argumentaci podle toho, jak se ti to hodi.... Protoze jsi vytrhl moji vetu z kontextu a asi "psychickou labilitu" povazujes za setrvaly stav, postizeni, ci co. Navic ja mluvila o "psychicke labilite", ted si nejsem jista, zda slovensky vyraz: "slabost" je adekvatni preklad. Nevim, kdyztak mi to prosim vysvetli, nerada bych se mylila, protoze takhle se musim ptat: Nenapadlo te, ze "psychicky labilni" -slaby???- je kazdy clovek, ktery ma vazne starosti, nevi si rady a hlada odpovedi na sve otazky a predevsim pomoc, jedno zda u kneze nebo terapeuta???
Nu a toho, ze verici maji "tendenci", toho jsem si vsimla. Vetsinou tendenci odmitat vse, co mluvi o necem jinem, nez jejich vira. Maji na to samozrejme plne pravo. Stejne jako ja mam plne pravo nepodporovat dle meho nazoru zvrhly kult, ktery obdivuje a zboznuje utrpeni, ktery odsoudil zenu jako puvodkyni vseho zla - nastroj Satanuv, pro ktery je symbolem zmuceny muz na krizi a ktery po svych vericich vyzaduje poslusnoust, hrozi jim soudem a vecnym zatracenim, kdyz.....!
Ja osobne si myslim, ze Jezis nam prinesl uplne jine, daleko podstatnejsi poselstvi, poselstvi lasky, odpusteni a neustaleho uceni se. Prislib dalsi sance, dalsi lekce, ktere jsou tou cestou k bohu. Jinemu bohu, nez o kterem mluvi vsechny krestanske cirkve, pry o milujicim a trestajicim otci! Buh neni otec, neni matka, on netresta nikoho. Ma uplne jinou praci, nez se zabyvat nasimi hrichy. My se uspesne trestame sami.
Upravil(a) Pandorraa (20. 5. 2006 22:41)
Není tady
Pandorraa napsal(a):
mayo,
nenapadlo te nikdy, ze to ty zklamavas sama sebe?
Nesouhlasim..dotyka se cloveka.....ponizovani.....mam ja pocit, ze....negativne se mne dotyka.....licha nadeje.....
Prilis mnoho domnenek, na to, abys souhlasila, nedotykalo se te, nemela jsi pocit, ze, negativne se te nedotykalo, nevytvarela sis liche nadeje.....
Kdyz pripustis myslenku, ze se to odehrava predevsim ve tve hlave a je jen na tobe, aby se to odehravalo jinak, tak jak ty chces, budes daleko svobodnejsi... Ale to je opravdu jen tvuj boj, nikdo ti nemuze pomoci, byt se to tak u nekterych laskavych po-MOC-niku jevi.... Ony veci totiz velmi casto nejsou vubec takove, jak se na prvni pohled jevi...
Souhlasím - člověk má teoretickou monost dívat se na svět tak, aby byl vyrovnaný naprosto se vím a nebyl závislý vůbec na ničem. Ale to je ideál - bohuel zatím nejsem mystik a troufám si tvrdit, e jím patrně ani nikdy nebudu. Proto kdy mě bolí zub, nedokáu si vsugerovat, e jsem v pohodě. Zrovna tak pokud něco cítím jako nepartnerské, ozývám se. Samozřejmě jsou lidé, kterým podobné jednání nevadí (buď jsou submisivní, anebo jsou nad věcí), ale jsou i takoví, kteří dokázali být v pohodě např. i v těch zmiňovaných komunistických lágrech (co upřímně ctím). Ale to mi nepřipadá jako důvod k tomu, aby se jakékoli praktiky podobného typu zachovávaly, a u je to v míře velké nebo zdánlivě nepatrné. A jetě k té "liché naději" - to není zhrzený patos ode mě, ale jen citovaný fakt z antického mýtu o Pandoře (nevím, jak lépe by se dalo přeloit takové slovní spojení). Dobrou noc.
Není tady
mayo,
no konecne jsme se dobraly merita veci: na dne kazde Pandoriny skrinky neni "licha" nadeje. Na dne uplne kazde Pandoriny skrinky je nadeje a laska. VZDY! Jenze malokdo ma dost odvahy, sebeucty, pokory, trpelivosti a lasky k sobe i lidem, aby se az na to dno dostal. Vetsina lidi uvizne kdesi na domnenkach a predstavach, ktere jim strasi v hlave a oni je nejsou schopni prekrocit. Radeji vymysleji teorie o "vyrovnanosti naprosto se vsim", "utocich proti vsem", "intoleranci" a ja nevim, o cem jeste
O tom to preci neni. Jak ja se citim, to vzdy zalezi na mne, mluvim o vnitrnim pocitu, o nicem jinem! Svadet svou vnitrni nevyrovnanost na cokoliv a na kohokoliv je detinske a nezrale. Nevim zdaleka vsechno, ale TOHLE vim naprosto jiste
Dobrou noc.
Není tady
Salvatore
No, jo. tady je to....
Jak chce dokázat mylenku reinkarnace?
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Tak za prvé, není to "mylenka" ale pro mne je to fakt. Za druhé, je to fakt pouze pro mne a lidi, kteří ho přijímají. V současnosti je teorie reinkarnace prokazována právě zmiňovaným výzkumem. Robert Monroe, Dr. Joel L. Whitton PhD "ivot mezi ivoty" a tak dále.
e někteří lidé nevidí fakta a pořád chtějí nějaké "jiné důkazy", nebo přímo strkají před fakty hlavu do písku - za to já ji nemohu.
Na místě těch skeptiků bych se raději ptal, kde je ten pes zakopaný, kdy vechny kultury, od starověké árijské a po římskou říi s reinkarnací běně počítali. Teprve křesanství ji za posledních 1600 let zcela eliminovalo. A to jetě primitivním zákazem na onom pověstném konstantinopolském koncilu a následnou represí po církevní linii.
Tudí, nemyslím si, e bych musel prokazovat to, co je prokázané dávno. Je to stejné, jako kdybys po mně chtěla důkaz toho, e země není placka ale koule. Řeení i zde spočívá v tom, e se vzneseme výe a ve uvidíme z perspektivy. Z úzce přízemního hlediska důkaz neexistuje.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Salvatore,
pohled z letadla mají vichni lidé stejný a vichni vidí stejnou zeměkouli.
Ale v pohledu na minulé ivoty se lií i ezoterikové. Podle jednoho due vzniká a zaniká , podle druhého je dui mono proít 27 ivotů, podle Tebe jedna due můe obsáhnout více ivotů zároveň. Zkrátka, se mi zdá, e to vichni vidí trochu jinak.
Já s tou reinkarnací počítám stejně jako s vírou v Boha. Asi bude v nějaké formě existovat, určitě na principu zachování hmoty a energie, ale výklady se různí.
No, ale, kdy se chce, vechno jde. Mohla bych navtívit několik psychotroniků a mohla bych se zeptat na své minulé ivoty. Kdy by mi vichni řekli stejné věci, například, e jsem byla rybářkou v době kamenné, kovářem ve středověku, pak jsem byla jeptikou, pak jsem byla předsedou JZD, tak by se to dalo brát jako fakt.
Myslím to váně, snaím se uvaovat logicky. Uvidíme.
Není tady
James napsal(a):
lvice:
Predpokladas, ze Cirkvi su pre ludi, ktori nie su dostatocne duchovne vyvinuti? Preco?
Protoe pak by přestali přijímat pravidla nadefinovaná církví a církev by se pro ně stala omezujícím zařízením, které poutá jejich ducha a přikazuje jim.
Bláa.. napsal(a):
Salvatore
No, jo. tady je to....
Jak chce dokázat mylenku reinkarnace?
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Tak za prvé, není to "mylenka" ale pro mne je to fakt. Za druhé, je to fakt pouze pro mne a lidi, kteří ho přijímají. V současnosti je teorie reinkarnace prokazována právě zmiňovaným výzkumem. Robert Monroe, Dr. Joel L. Whitton PhD "ivot mezi ivoty" a tak dále.
e někteří lidé nevidí fakta a pořád chtějí nějaké "jiné důkazy", nebo přímo strkají před fakty hlavu do písku - za to já ji nemohu.
Na místě těch skeptiků bych se raději ptal, kde je ten pes zakopaný, kdy vechny kultury, od starověké árijské a po římskou říi s reinkarnací běně počítali. Teprve křesanství ji za posledních 1600 let zcela eliminovalo. A to jetě primitivním zákazem na onom pověstném konstantinopolském koncilu a následnou represí po církevní linii.
Tudí, nemyslím si, e bych musel prokazovat to, co je prokázané dávno. Je to stejné, jako kdybys po mně chtěla důkaz toho, e země není placka ale koule. Řeení i zde spočívá v tom, e se vzneseme výe a ve uvidíme z perspektivy. Z úzce přízemního hlediska důkaz neexistuje.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Salvatore,
pohled z letadla mají vichni lidé stejný a vichni vidí stejnou zeměkouli.
No, tak úplně to není. Někdo můe při pohledu z výky vidět namodralou flekatou kouli. Jiný vidí svou domovinu, Zemi, na ní vyrostl, proil ivot a k ní má vztah... Pohledy i z výky se mohou různit - co teprve kdy přistaneme, e?
Ale v pohledu na minulé ivoty se lií i ezoterikové. Podle jednoho due vzniká a zaniká , podle druhého je dui mono proít 27 ivotů, podle Tebe jedna due můe obsáhnout více ivotů zároveň. Zkrátka, se mi zdá, e to vichni vidí trochu jinak.
Esoterikové se v tom nelií. Pokud esoterik doopravdy hledá a nalézá, dospěje k podobnému pohledu, jaký jsem nastínil. Důkazem je to, e lidé tak odliní, jako jsem já, Robert Monroe, nebo Dr. Whitton empiricky přili na podobné věci, které souhlasí s Odvěkou moudrostí.
Lidé, které ty nazývá "esoteriky" k opravdové esoterice často pouze nevýrazně "přičichli". Jinak by netvrdili podobné věci. Dneska má tendenci nazývat se esoterikem kadý, kdo přečetl pár knih od Foučkové, Neala Walsche apod. a hned rozdává rozumy. Větině těchto lidí se do systematického studia, meditace a práce na sobě moc nechce, protoe je to pracné a výsledek v nedohlednu. Ovem bez toho se esoterikem nemůe stát. Take, pokud jsi měla tu čest s podobnými "esoteriky" pak jejich tvrzení nepovauji za relevantní. Nevědí toti o dui vůbec nic. Nevědí co to je, nevědí odkud se vzala, jaký má účel a jak ovlivňuje osobnost. Neznají mechanismy a komunikační prostředky due, nevědí kde sídlí a jak se projevuje. Prostě, nevědí nic. Přesto vykládají, co někde načetli, ani by to měli promeditované a zaité vlastní zkueností.
To je rozdíl mezi "esoterikem" a esoterikem. Nevím, jestli mi rozumí, co chci říct. Mimochodem, nemohla bys konkrétně uvést, kdo íří podobné informace?
Já s tou reinkarnací počítám stejně jako s vírou v Boha. Asi bude v nějaké formě existovat, určitě na principu zachování hmoty a energie, ale výklady se různí.
Ve tvém případě naprosto rozumný a přijatelný postoj. Kdy to bude přijímat takto a neuzavírat se, zajisté dostane od ivota více důkazů.
No, ale, kdy se chce, vechno jde. Mohla bych navtívit několik psychotroniků a mohla bych se zeptat na své minulé ivoty. Kdy by mi vichni řekli stejné věci, například, e jsem byla rybářkou v době kamenné, kovářem ve středověku, pak jsem byla jeptikou, pak jsem byla předsedou JZD, tak by se to dalo brát jako fakt.
Pracujeme podobně jak říká, ale já toto vyčítám z horoskopů, a máme známé, kteří to zjiují kineziologicky nebo jinak. Oveme v horoskopu není čím jsi byla přesně a kdy to bylo. Spíe se tam ukáí souvislosti s modely chování a odkaz na podobné situace v minulosti. Ne e by tam bylo přesně, e v letech 1745 - 1798 jsi byla jeptikou, apod. To tak nefunguje.
A také, nebudu "na počkání" někomu z jeho zvědavosti a skepse vykládat, čím v minulých ivotech byl. To říkám jenom tomu, u koho cítím, e začal na sobě pracovat a také, e mu tato informace určitým způsobem objasní jeho současné problémy. Jinak nikdy tuto informaci nesděluji.
Pokud bys navtívila několik psychotroniků, je moné, e by se někteří i seli v odhadu. Ale také nemusí. Kadý z nich můe vidět jiné z dlouhé řady ivotů, take nejde předpokládat, e by ti vichni řekli to stejné. Ale stalo se mi mnohokrát, e kdy jsem někomu řekl čím mohl být v minulých ivotech, sám dotyčný mi potvrdil, e to tak cítí, e k tomu má vztah. A to je ji podle mne dostatečný důkaz. Co myslí?
Ono, práce s duí je jiná, Due neodhaluje zpravidla ivoty, které není potřeba abys znala. Nedělá z toho divadlo. Kdybys např. byla Kleopatrou a v současnosti nebude řeit syndrom Kleopatry, pak je pravděpodobné, e due ti odhalí jiný ivot, který souvisí s problémy, které řeí v současnosti. Navíc, to funguje jetě jinak. Pro Dui není problém zprostředkovat v regresi (nebo i jinak) jakýkoliv jiný ivot kteréhokoliv jiného člověka, pokud uváí, e to pomůe tvé schopnosti pochopit problém a odstranit ho pochopením chyby, kterou dělá. Take zde jde o něco víc, ne pouze o vlastní minulé ivoty. Ovem to je moje zkuenost a kdybych toto vykládal kterémukoliv "esoterikovi", tak mne s tím pole do háje, protoe "Foučková o tom nepíe"... Chápe, kde je "pes zakopaný"?
Myslím to váně, snaím se uvaovat logicky. Uvidíme.
Upravil(a) Salvator (22. 5. 2006 10:27)
Není tady
Pandorraa napsal(a):
Teru napsal(a):
Pěkný den Ti přeji
TeruJoooo devce, to si hodne dlouho pockas. Prave mam obdobi, kdy uz mne neskutecne otravuje kvileni lidi, kteri jsou proste jen na jine vlne a chteji, abych to ja povazovala za svoji chybu. Nemam prave chut neustale neco vysvetlovat nekomu, kdo nema jine argumenty, nez pokrik o netoleranci. To prece ty jsi chtela diskutovat, ne? Mam na tebe brat ohledy, nebo jsi rovnocenny partner pro diskusi? Tedy ten, co "chyti" to, co sam "strili" po druhych?
diskutovat se dá s člověkem, jeho jedinou tohou není poníit ostatní diskutující... ale to je mi celkme fuk, e tozle dělá. spí mně vadí, jak neustále vědomě překrucuje to, co řekl někdo jiný, zaplete ho do naprosto zbytečné debaty o tom "jak to kdo myslel" a tetelí se blahem, jak ti to tvoje "dominátorská" pychologie funguje. a mi jednou místo uráky, obhajoby Salvatora atp. napíe aspoň jednu "mylenku", můeme na to navázat. Dokud si hraje na dominu, není na co navazovat, leda na ty uráky..
Tohle je zcela poslední věc, kterou tobě osobně píi na toto téma, a začne o něčem debatovat, ráda se přidám.
Je mi ajsné, e tohle co píu zase zcela překroutí, ale to je riziko podnikání
Pěkný den
T.
Není tady
Teru napsal(a):
diskutovat se dá s člověkem, jeho jedinou tohou není poníit ostatní diskutující... ale to je mi celkme fuk, e tozle dělá. spí mně vadí, jak neustále vědomě překrucuje to, co řekl někdo jiný, zaplete ho do naprosto zbytečné debaty o tom "jak to kdo myslel" a tetelí se blahem, jak ti to tvoje "dominátorská" pychologie funguje. a mi jednou místo uráky, obhajoby Salvatora atp. napíe aspoň jednu "mylenku", můeme na to navázat. Dokud si hraje na dominu, není na co navazovat, leda na ty uráky..
Tohle je zcela poslední věc, kterou tobě osobně píi na toto téma, a začne o něčem debatovat, ráda se přidám.
Je mi ajsné, e tohle co píu zase zcela překroutí, ale to je riziko podnikání
Pěkný den
T.
Hmmm... "diskutovat se da s clovekem......"
Chtela jsi jiste rici: "diskutovat JA UMIM jen s clovekem, ktery: .......................... a pokud mozno mi nezrcadli me vlastni vlastnosti, ktere mne sice na ostatnich hrozne stvou, ale sama pred sebou jsem je peclive schovala," ze?
A proc si to myslim? Nu, vsichni kdo se mnou normalne komunikuji, jsou asi hlupaci, kdyz neprokoukli me "dominatorske" figle, ze? Jenom ty jsi je tak drtive odhlalila... Nebude ono to tedy tim, ze jsi stejna jako ja???
Upravil(a) Pandorraa (22. 5. 2006 11:44)
Není tady
Hu hu tady to houstne
Pandorraa napsal(a):
mayo,
no konecne jsme se dobraly merita veci: na dne kazde Pandoriny skrinky neni "licha" nadeje. Na dne uplne kazde Pandoriny skrinky je nadeje a laska. VZDY! Jenze malokdo ma dost odvahy, sebeucty, pokory, trpelivosti a lasky k sobe i lidem, aby se az na to dno dostal. Vetsina lidi uvizne kdesi na domnenkach a predstavach, ktere jim strasi v hlave a oni je nejsou schopni prekrocit. Radeji vymysleji teorie o "vyrovnanosti naprosto se vsim", "utocich proti vsem", "intoleranci" a ja nevim, o cem jeste
O tom to preci neni. Jak ja se citim, to vzdy zalezi na mne, mluvim o vnitrnim pocitu, o nicem jinem! Svadet svou vnitrni nevyrovnanost na cokoliv a na kohokoliv je detinske a nezrale. Nevim zdaleka vsechno, ale TOHLE vim naprosto jiste
Dobrou noc.
Pan,
Navázal bych na tu Pandořinu skříňku. Řekl bych, e je to tak jaka říká. Pověst říká, e ve skříňce prý mělo být umístěno nějaké velké zlo.
Dá se to brát i tak, e kdokoliv se podívá do očí naději, moudrosti a lásce, "vyfasuje" zpětný leh svých nejhorích vlastností, které si ani nechce přiznat. Proto mají lidé z této "svaté trojice" velký strach, ačkoliv kadý ji tím, či oním způsobem v ivotě hledáme...
Oveme pravá láska, naděje a moudrost jsou opravdové a na nic si nehrají. To vzbuzuje negativní reakce lidí a to je důvod, proč zabili Jeíe, Galileiho, Bruna a dalí lidi, kteří byli svým způsobem opravdoví.
Církve dodnes opravdovost trestají vyvrením a likvidací.
Člověk, který tyto vlastnosti vyzařuje více ne ostatní, je pro ten zbytek automaticky "zlý" a bývá obviněn z vech moných nekalostí. Je v tom úasná moudrost, díky za nápovědu...
Není tady
Neviděli jste v sobotu Laru Croft? Byla to kravina, ale pár zajímavých věcí o Pandořině skříňce tam padlo.....
Teru,
tak velice stručně . Oblehla jsem to z webu, ale doporučuji si to půjčit třeba v knihovně a v klidu prostudovat a zamyslet se nad tím:
Předkládaný spis si nečiní nárok plně vyřeit problém utrpení, nicméně jeho mnohostranným a hlubokým osvětlením můe mnoha trpícím dát sílu a poznání, aby příčiny strádání poznali, snáeli a odstraňovali je, a současně uspokojili vlastní rozum a srdce...
Zkus si zaběhnout do knihovny, mrkni se na tyto stránky http://zbozi.seznam.cz/searchScreen?q=iranschär