29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Spíše by bylo vhodné, aby katolická církev prošla transformací, tak, aby napravila staré křivdy a ukázala dobrou vůli. A aby se konečně začala zabývat tím, co má, a ne tím, co jí nepřísluší...
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ještě dodám. To stejné by se mi líbilo u našich polistopadových vlád dosud. Je to stejne nereálné jako tvé požadavky ohledně církví.
No, jo chodíme volit, chodíme do kostela a jinam a spravedlnost si ty svoje oči radši stále zavazuje. Co s tím naděláme?
Zatím jsme docíli jen toho, že si tu věřící na foru Víra, náboženství,filosofie ani nevrznou a když tak jen chvíli,
než ztratí zájem onekonečnou diskusi.
Upravil(a) Bláža.. (18. 5. 2006 15:32)
Není tady
Salvatore, neřeším, jestli mám problémy spíše s tím, jestli řeknu co si myslím nebo neřeknu i když je mám spíše s tím, že řeknu co si myslím, ale jsem s tím srovnaná a spokojená.
Ale, myslím si, že lidstvo potřebuje ideály, do jisté míry se i dá říci, že lidé i chtějí být klamáni nebo od jisté úrovně vysoké politiky je pravda nezveřejnitelná. Vždytˇ, když bychom o všech znali pravdu, tak nevím, co bychom řekli dětem, do jakého světa jsme je to přivedli.
Počáteční ideály křes'tanství jsou kouzelné, v kruté době, ve které vznikly, byly geniální a já jsem jejich prvotním nositelům za ně vděčna. Do jaké míry jsou jejich myšlenky skutečně původní nemohu posoudit, ale
myslím, že rozhodně přišly včas a že nastavily zrcadlo jejich době a v jejich době přispěly k polištění společnosti.
Jaká bude další doba záleží na nás, co vytvoříme.
Jen si myslím, že pokud nenabídneme alternativu, tak odhalování špatností církví bude působit spíše jako negativní reklama pro romanticky založené věřící.
Lidé prostě potřebují něco, ideál, na základě kterého by se mohli sdružovat, scházet. Myslím si, že je snad lepší
jít do kostela než jenom do hospody nebo do hypermarketu.
Pokud jdu do kostela, tak alespoň tady u nás moc fanatiků neregistruji. Vidím obyčejné lidi, slušné, svátečně oblečené, kteří hledají terapii a společnost neagresivních pozitivně naladěných lidí v krásném prostředí.
Co se mi líbí, že církve již tolerují přítomnost téměř ateistů, jako jsem já. Přijdu, přispěji do pokladničky, odpočinu a jdu.
---------------------------
Ideál je dobrý, protože motivuje jeho dosahování. Problém není v absenci ideálu, ale v neochotě církve posouvat ten ideál neustále kupředu spolu s pokrokem a vývojem lidstva. Spíše opačně - má tendenci brzdit pokrok neustálou propagací zastaralých a vyčpělých ideálů. Pak to působí i na křesťany samotné: církev se nemění dost rychle, proč by se pak měnil křesťan? Kašle na to.
Ano, ve své době odvedlo křesťanství dobrou práci. Ale každý ideál, dokud se neinovuje, tak se vyčerpá. A nyní jsme v bodě, kdy by mělo buď se transformovat, anebo ustoupit. Třetí cesta není.
Ale nesouhlasím s tím, že lidé chtějí být klamáni. Například já klamán nechci být a je nás mnoho. Čím dále méně lidí chce být klamáno a to je pozitivní výsledek střídání věků.
Ovšem ideál by neměl být jenom vzdálenou vizí. Je potřeba ideály realizovat. A zde jsou v křesťanství dneška velké rezervy. Tvůj argument, že lidé potřebují "něco" po sdružování neobstojí. Klidně se mohou sdružovat nad poštovními známkami, pivem, či fotbalem. Křesťanství by lidem mělo dát víc, než jenom sdružování. A také mnohem víc, než pouhé víkendové sváteční návštěvy kázání pana faráře, mnohem víc, než "spasení" jednou, na druhém břehu reality.
Alternativa je blíže, než si myslíš. Ještě my všichni se jí dožijeme. A bude to něco, co uchvátí nejméně třetinu lidstva. Druhá třetina se postaví proti a třetí bude nerozhodně přešlapovat a nakonec se přidá k první.
A propos, co to je "téměřateista"? Nic podobného neznám. Znám jenom věřící a věřící ateisty. Ti první věří že Bůh je a druzí věří, že není.
Upravil(a) Salvator (18. 5. 2006 17:42)
Není tady
Bláža.. napsal(a):
Spíše by bylo vhodné, aby katolická církev prošla transformací, tak, aby napravila staré křivdy a ukázala dobrou vůli. A aby se konečně začala zabývat tím, co má, a ne tím, co jí nepřísluší...
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ještě dodám. To stejné by se mi líbilo u našich polistopadových vlád dosud. Je to stejne nereálné jako tvé požadavky ohledně církví.
No, jo chodíme volit, chodíme do kostela a jinam a spravedlnost si ty svoje oči radši stále zavazuje. Co s tím naděláme?
Zatím jsme docíli jen toho, že si tu věřící na foru Víra, náboženství,filosofie ani nevrznou a když tak jen chvíli,
než ztratí zájem onekonečnou diskusi.
Mně by se to sice moc nelíbilo, ale budiž. Naše polistopadové vlády jsou neschopné transformace asi stejně jako katolická církev. Dostali bychom tak pravděpodobně pověstného Klausova "kočkopsa".
Proč nereálné? Chodíme volit a většina, ačkoliv ví, že starého psa novým kouskům nenaučíš, stejně volí onoho starého, opelichaného psa. Stejně tak je to s církvemi. Kostel nikoho ničím novým nepřekvapí, ale lidé tam chodí, protože neustále čekají, že se dozví něco nového. Nedozví...
Tak opět myslím, že to tak docela není: Backy vehementně diskutuje a je věřící. Je vidět, že se o téma zajímá a že toho dost ví.
A podle reakcí to ostatní dokonce čtou. A dokonce diskutuješ i ty.
¨
Spíše si myslím, že si nevrznou ti, kteří nejsou "ani ryba ani rak". Takoví "téměř věřící", kteří něco někde zaslechli, nebo v tom i byli vychováni ale nikdy se o víru doopravdy nezajímali, prostě ji mají pro zábavu nebo jako příjemné rozptýlení... A to je rozdíl. Všimni si například diskusi "Vše o víře v Boha". Má to být diskuse jenom opravdu pro ty, co věří v Boha. Nikdo tam nechodí, kromě jednoho příspěvku je prázdná. I to je důkaz, že lidi hledají něco víc, než pouhou bezobsažnou víru.
Dále to dokazuje také to, že je velmi málo křesťanů, kteří dokáží argumentovat opravdu racionálně. Backy tvrdí, že nevěří v reinkarnaci. Je to jeho názor, a já to beru. Ovšem znám také vzdělané křesťany, kteří reinkarnaci s klidem přijímají a vůbec jim to nebrání být křesťany. Právě opačně, vysvětluje jim to mnoho zdánlivě nepochopitelných věcí z bible. To ovšem neplatí o zapšklých militantních křesťanských fundamentalistech, kteří neustále s ukazovákem zastrčeným v bibli listují a deklamují své verše, aniž by vnímali, o čem doopravdy jsou.
Takže, není proč naříkat nad "mastnými hrnci egyptskými", když v zaslíbené zemi prší manna z nebes...
Upravil(a) Salvator (18. 5. 2006 18:11)
Není tady
Salvatore
Téměř ateista. To je moje. Mám na věc svůj názor. Myslím si, že Bůh není tím, čím se nám předkládá. Je to spíše energie a v tu se nedá věřit, ta je podle mne třeba vidět nebo cítit nebo s ní komunikovat.
Proto nejsem věřící, protože existenci boha uznávám, ale jinak, věřit je málo a proto také nemohu být ateistou, existenci Boha popírat.
Do kostela chodím komunikovat s energií která nashromážděna v prostoru a prostoupena celou stavbou.
Nevím, jestli to někdo jiný také tak vnímá, ale vše, co zde lidé prožili zůstává. Mám pocit, že je možno se zde i radit. Není to zábava.
Náboženství to je také obraz psychologie určité lidské komunity a ne každý, kdo se o náboženství zajímá se tím jen baví, je to i snaha pochopit druhé.
Jestli reinkarnace je nebo není, o tom není možné lidi přesvědčit, jestli budeme mít neustále ukazovák zastrčený v ezoterických knihách, kde se o tom píše a my pak myšlenku přijmeme. Proč?
O všem, se člověk musí i sám přesvědčit.
Jak chceš dokázat myšlenku reinkarnace?
Upravil(a) Bláža.. (19. 5. 2006 1:23)
Není tady
Dnes ráno jsem se musela usmát, v kinech začíná běžet film Šifra mistra Leonarda (Vražda v Louveru a návod v Da Vinciho malbách vede k odhalení náboženského tajemství, které je střeženo už 200 let, a které by mohlo zatřást s křesťanstvím od základů). Bohužel jsem nečetla ani knihu a neviděla ani film, ale Vatikán už vydal na CD vysvětlení pro všechny duchovní, co mají svým ovečkám říkat...... Možná bude kolem toho ještě mela, už se na to těším . To je přesně to, co říká Salvátor, neochota církve posouvat ten ideál neustále kupředu spolu s pokrokem a vývojem lidstva.
lvice napsal(a):
Dnes ráno jsem se musela usmát, v kinech začíná běžet film Šifra mistra Leonarda (Vražda v Louveru a návod v Da Vinciho malbách vede k odhalení náboženského tajemství, které je střeženo už 200 let, a které by mohlo zatřást s křesťanstvím od základů). Bohužel jsem nečetla ani knihu a neviděla ani film, ale Vatikán už vydal na CD vysvětlení pro všechny duchovní, co mají svým ovečkám říkat...... Možná bude kolem toho ještě mela, už se na to těším
. To je přesně to, co říká Salvátor, neochota církve posouvat ten ideál neustále kupředu spolu s pokrokem a vývojem lidstva.
Možná že ano, ale já jsem přesvědčena, že většina z těch, kteří, jak říkáš, "odmítají posouvat ten ideál", jej odmítají posouvat, protože mu věří přesně tak, jak je a NEVIDÍ důvod, proč jej kamkoliv posunout.
Nicméně jsme naštěstí svobodné bytosti, ˇmáme přístup k mnoha informacím, můžeme si tvořit vlastní ideály nebo je posouvat do aleluja.
Nebuďme stejní jako oni zastánci "tradiční pravdy" a neberme jim (jako se oni snaží brát nám) právo na vlastní výklad, vlastní názor a vlastní prezenaci toho názoru. Zkusme předpokládat, že dne je již doba, kdy si můžeme "vybrat" jakou cestu půjdeme, ale cestu, kterou jsme zatratili pro sebe, nezatracujme pro ty, kteří po ní kráčejí rádi.
neustálé navážení do církví nic nevyřeší, církve byli, jsou a nejspíš ještě dlouho budou, lidé je potřebovali, potřebují a nejspíš ještě dlouho potřebovat budou, církev tady není sama pro sebe, je tady skutečně pro lidi a bude tady tak dlouho, dokud budou lidé, kteří budou věřit její pravdě. A je to věcí těch lidí, čemu věří. a jejich pravda má stejnou hodnotu, jako pravda kohokoliv z nás, kdo jsme se vydali jinou cestou.
Není tady
Teru, asi to bude tím, že jsem rebel a nemám ráda katolickou demagogii. Ale máš pravdu, každý máme možnost se svobodně rozhodnout a církve jsou tu pro určitou skupinu lidí určitého duchovního stupně. Dokud lidstvo nebude dostatečně duchovně vyvinuto, církve i nadále budou mít svůj význam.
lvice napsal(a):
Teru, asi to bude tím, že jsem rebel a nemám ráda katolickou demagogii. Ale máš pravdu, každý máme možnost se svobodně rozhodnout a církve jsou tu pro určitou skupinu lidí určitého duchovního stupně. Dokud lidstvo nebude dostatečně duchovně vyvinuto, církve i nadále budou mít svůj význam.
jasně lvice, ale já se běžně setkávám s esoterickou demagogií, s čarodějnickou demagogií... prostě ať už se zajímáš o cokoliv v duchovní rovině, velmi pravděpodobně narazíš. Já jsem svým způsobem "opustila církev", protože mi vadila právě ta jejich demagogie a nerespektování jiného názoru, ale kamkoliv se hnu, je to totéž prostě každý ví nejlíp jak to je. A proč to tak je? Protože já jsem to řekl a já mám vždycky pravdu...
Zjistila jsem, že je v podstatě jedno, jestli je někdo křesťan, muslim, žid, esoterik, jestli léčí pomocí minulých životů nebo věří na ufony... všichni prostě přesně ví, že je to tak, jak to vidí oni a v argumentaci leckdy sahají k velmi obdobné demagogii, jakou používá např. katolická církev. Toť praví má zkušenost hledající bytosti, která se zatím netrefila do žádné "škatulky"
Není tady
Také jsem se zatím netrefila do žádné škatulky :-) a jsem starší než ty :-) netrápím se tím, je i možná, že je chyba ve mně, protože já se nechci škatulkovat a asi jsem věčný pochybovač, zjišťuji, že v rukou lidí zde na zemi vše se dá zneužít a nebo prostě začít vykládat po svém. Informace, ke kterým se dostávám, nemusí být zcela úplné a přesné. Je to vždy i o životních etapách, kterými procházím a které mi někam poposunou. :-)
Teru napsal(a):
lvice napsal(a):
jasně lvice, ale já se běžně setkávám s esoterickou demagogií, s čarodějnickou demagogií... prostě ať už se zajímáš o cokoliv v duchovní rovině, velmi pravděpodobně narazíš. Já jsem svým způsobem "opustila církev", protože mi vadila právě ta jejich demagogie a nerespektování jiného názoru, ale kamkoliv se hnu, je to totéž
prostě každý ví nejlíp jak to je. A proč to tak je? Protože já jsem to řekl a já mám vždycky pravdu...
Zjistila jsem, že je v podstatě jedno, jestli je někdo křesťan, muslim, žid, esoterik, jestli léčí pomocí minulých životů nebo věří na ufony... všichni prostě přesně ví, že je to tak, jak to vidí oni a v argumentaci leckdy sahají k velmi obdobné demagogii, jakou používá např. katolická církev. Toť praví má zkušenost hledající bytosti, která se zatím netrefila do žádné "škatulky"
Není tady
Lvice,
knihu jsem cetla a na film se urcite pujdu podivat Cirkvi se vubec nedivim, ze je z toho tak nervozni. Ma proc. Mnoho lidi by mohlo treba zacit premyslet nad tim, zda a proc je cela staleti obelhavala....
Jinak musim rici, ze jsem si zatim nepovsimla, ze by demagogie "esoteriku" tak fatalnim zpusobem ovlivnila zivoty milionu lidi, jako tomu bylo a stale jeste je predevsim u katolicke cirkve.
Esoterika nevytvari zadne mocenske struktury, zadne řády ani se necpe se svym poznanim do skol. Coz je mimochodem skoda, protoze pak by bylo teprve pravdozu to, co tu uz mnohokrat zaznelo: ze si totiz kazdy muze svobodne vybrat.
A docela se musim pousmat nad tim, ze mnozi tu porad propadaji myslence, ze nase zapadni civilizace je pupkem sveta. Vzdyt napriklad inkarnace je zcela bezne prijimanym faktem v Asijskych statech a kdyz spocitame pocty obyvatel, nase "pochybovani" a "jak to chces dokazat" je v naproste mensine.
Neni nic treba dokazovat. Jednou vsichni sami pozname.
Není tady
Knížku jsem četla, je skvělá a co se týče té reakce církve.....vidím to tak, že potrefená husa nejvíc kejhá.
A tím samozdřejmě nechci nikoho urážet, jen si myslím, že pokud je někdo srovnaný a ví, že za čím si stojí, nesnižuje se k velkému křiku....., zkrátka jen řekne svůj názor a dost. Spíš by po vyřčení svého, pozoroval z povzdálí a jen se smál pošetilosti ostatních. Ale každému co jeho je.
Jo a četla jsem od něj 4 knihy a jsou dobrý všechny.
Není tady
Bláža.. napsal(a):
Salvatore
Téměř ateista. To je moje. Mám na věc svůj názor. Myslím si, že Bůh není tím, čím se nám předkládá. Je to spíše energie a v tu se nedá věřit, ta je podle mne třeba vidět nebo cítit nebo s ní komunikovat.
Proto nejsem věřící, protože existenci boha uznávám, ale jinak, věřit je málo a proto také nemohu být ateistou, existenci Boha popírat.
Tak v tom se s tebou naprosto shodnu. Takže vlastně máme podobné náhledy na víru. Akorát já strkám věřící a ateisty do stejného pytle. Žádný z nich to určitě neví, tedy, že Bůh buďto je, nebo není. V tomto ohledu patříme my dva do společného, ale zcela jiného "pytle" než první dvě skupiny... Díky za vysvětlení.
Do kostela chodím komunikovat s energií která nashromážděna v prostoru a prostoupena celou stavbou.
Nevím, jestli to někdo jiný také tak vnímá, ale vše, co zde lidé prožili zůstává. Mám pocit, že je možno se zde i radit. Není to zábava.
Náboženství to je také obraz psychologie určité lidské komunity a ne každý, kdo se o náboženství zajímá se tím jen baví, je to i snaha pochopit druhé.
Taky souhlasím. Ovšem řekl bych, že kromě té psychologie je v náboženství ještě něco, co nemusím. Například ideologická konstrukce a tendence k šovinismu: "pravdu máme jenom my".
Jestli reinkarnace je nebo není, o tom není možné lidi přesvědčit, jestli budeme mít neustále ukazovák zastrčený v ezoterických knihách, kde se o tom píše a my pak myšlenku přijmeme. Proč?
O všem, se člověk musí i sám přesvědčit.
Mimochodem, o reinkarnaci se píše i v bibli a před jejím vyškrtáním toho tam bylo daleko víc. Takže nevím oč křesťanům jde. Nepřesvědčuji, pouze sděluji. Každý si může udělat vlastní názor.
Kdybych to říkal jenom já sám, tak bys mne osočila, že jsem si to "vycucal z prstu". Když podávám pádné argumenty a odkazuji na psychologický výzkum, tak mne osočíš, že mám prst zapíchnutý v esoterických knihách. V tomto neodkazuji na žádné esoterické knihy, ale na výzkum.
Jak chceš dokázat myšlenku reinkarnace?
Tak za prvé, není to "myšlenka" ale pro mne je to fakt. Za druhé, je to fakt pouze pro mne a lidi, kteří ho přijímají. V současnosti je teorie reinkarnace prokazována právě zmiňovaným výzkumem. Robert Monroe, Dr. Joel L. Whitton PhD "Život mezi životy" a tak dále.
Že někteří lidé nevidí fakta a pořád chtějí nějaké "jiné důkazy", nebo přímo strkají před fakty hlavu do písku - za to já již nemohu.
Na místě těch skeptiků bych se raději ptal, kde je ten pes zakopaný, když všechny kultury, od starověké árijské až po římskou říši s reinkarnací běžně počítali. Teprve křesťanství ji za posledních 1600 let zcela eliminovalo. A to ještě primitivním zákazem na onom pověstném konstantinopolském koncilu a následnou represí po církevní linii.
Tudíž, nemyslím si, že bych musel prokazovat to, co je prokázané dávno. Je to stejné, jako kdybys po mně chtěla důkaz toho, že země není placka ale koule. Řešení i zde spočívá v tom, že se vzneseme výše a vše uvidíme z perspektivy. Z úzce přízemního hlediska důkaz neexistuje.
A ještě, jako reakce na příspěvek Teru,
pokud jde o reinkarnaci, tato nepatří nějakému konkrétnímu náboženství, nebo profánní esoterice. Patří k souboru který se jmenuje "Odvěká moudrost", která je uchovávána na Zemi miliony let. Informace z tohoto souboru poznání Mistři Hierarchie jenom po kapkách a postupně uvolňují lidstvu. To, že ve dnešní době je informací více jenom dokazuje, že lidstvo je schopno je již více přijímat.
Součástí tohoto souboru jsou informace o Duchovní hierarchii a její činnosti na Zemi, o karmě, reinkarnaci, dále tam jsou podrobné kosmologické informace, o složení lidské bytosti, její povaze a účelu, o paralelních vývojových liniích například dévických bytostech a další a další.
Většina z toho je zatím pro lidi nezajímavá a nestravitelná. Proto se tomu vyučuje jenom pár jedinců na celé Zemi, většinou vyšších zasvěcenců. Do budoucna se však tato situace změní a lidé budou projevovat více zájmu a tak budou uvolněny další části učení. Nevím, jestli tohle nazvat "esoterikou", když tímto slovem je dnes označováno kde-co.
Upravil(a) Salvator (19. 5. 2006 11:56)
Není tady
Pandorraa napsal(a):
Lvice,
knihu jsem cetla a na film se urcite pujdu podivatCirkvi se vubec nedivim, ze je z toho tak nervozni. Ma proc. Mnoho lidi by mohlo treba zacit premyslet nad tim, zda a proc je cela staleti obelhavala....
Jinak musim rici, ze jsem si zatim nepovsimla, ze by demagogie "esoteriku" tak fatalnim zpusobem ovlivnila zivoty milionu lidi, jako tomu bylo a stale jeste je predevsim u katolicke cirkve.
Esoterika nevytvari zadne mocenske struktury, zadne řády ani se necpe se svym poznanim do skol. Coz je mimochodem skoda, protoze pak by bylo teprve pravdozu to, co tu uz mnohokrat zaznelo: ze si totiz kazdy muze svobodne vybrat.
A docela se musim pousmat nad tim, ze mnozi tu porad propadaji myslence, ze nase zapadni civilizace je pupkem sveta. Vzdyt napriklad inkarnace je zcela bezne prijimanym faktem v Asijskych statech a kdyz spocitame pocty obyvatel, nase "pochybovani" a "jak to chces dokazat" je v naproste mensine.
Neni nic treba dokazovat. Jednou vsichni sami pozname.
Pandorro, to je přesně to, že ty víš, že všichni věřící jsou jen obelháváné ovce bez mozku... které by možná začaly přemýšlet, kdyby je někdo osvítil esoterikou na škole.. he he. Je jasné, že ty se svou povahou dominy nikdy nemůžeš připustit, že by nad tvým životem byla síla mimo tebe, kterou neovlivníš... a já to beru, žiješ podle toho a je to cítit z každého písmene, které napíšeš.
S tím, že esoterika nevytváří mocenské struktury tak zcela nesouhlasím - myslím si, že mnoho lidí touží po esoterických schopnostech, aby mohli "ovládat" druhé lidi nebo třeba jen proto, aby si měli na kom honit svoje ego...
Myslím si, že po světě běhá dost lidí, kteří se zbláznili díky regresi a podobným věcem, je dost lidí, kteří zemřeli v rukou všech možných léčitelů... možná to nejsou miliony, ale i kdyby to byl jenom jeden, tak se to počítá.
Vůbec jsem nepochopila, jak to myslíš s tou inkarnací - to, že je to v Asii běžně přijímaná myšlenka jako znamená, že je to fakt?? Hm, v tom případě, když v evropě je běžně přijímaná myšlenka křesťanství, tak je to prostě fakt... ale to jsem tě asi špatně pochopila.
Jinak zcela souhlasím - jednou všichni sami poznáme a pak to zase zapomeneme a pak to zase poznáme..
Není tady
1jana napsal(a):
Také jsem se zatím netrefila do žádné škatulky :-) a jsem starší než ty :-) netrápím se tím, je i možná, že je chyba ve mně, protože já se nechci škatulkovat a asi jsem věčný pochybovač, zjišťuji, že v rukou lidí zde na zemi vše se dá zneužít a nebo prostě začít vykládat po svém. Informace, ke kterým se dostávám, nemusí být zcela úplné a přesné. Je to vždy i o životních etapách, kterými procházím a které mi někam poposunou. :-)
Velmi sympatický postoj... jen tak dále. Jenom dej pozor, abys s vaničkou vyšplouchla i dítě... ale jinak je to dobrý.
Není tady
tora napsal(a):
Knížku jsem četla, je skvělá a co se týče té reakce církve.....vidím to tak, že potrefená husa nejvíc kejhá.
A tím samozdřejmě nechci nikoho urážet, jen si myslím, že pokud je někdo srovnaný a ví, že za čím si stojí, nesnižuje se k velkému křiku....., zkrátka jen řekne svůj názor a dost. Spíš by po vyřčení svého, pozoroval z povzdálí a jen se smál pošetilosti ostatních. Ale každému co jeho je.
Jo a četla jsem od něj 4 knihy a jsou dobrý všechny.
...zkrátka jen řekne svůj názor.... to jsem si taky myslela, že by to tak mohlo fungovat. pak jsem pochopila, že na světě jsou i jiné povahy a jiiné přístupy k problémům, než mám já. od té doby, co jsem to pochopila, nečekám, že někdo bude nějak reagovat a jeho reakci neposuzuji svou logikou neb nejsem v jeho kůži, nevládnu jeho rozumem a zkušenostmi....
Není tady
1jana napsal(a):
Teru napsal(a):
lvice napsal(a):
jasně lvice, ale já se běžně setkávám s esoterickou demagogií, s čarodějnickou demagogií... prostě ať už se zajímáš o cokoliv v duchovní rovině, velmi pravděpodobně narazíš. Já jsem svým způsobem "opustila církev", protože mi vadila právě ta jejich demagogie a nerespektování jiného názoru, ale kamkoliv se hnu, je to totéž
prostě každý ví nejlíp jak to je. A proč to tak je? Protože já jsem to řekl a já mám vždycky pravdu...
já se tím také rzhodně netrápím a vím, že do žádné škatulky asi nikdy pasovat nebudu. Jediný kříž s tím spojený je ten, že si pak o duchovnu nemáš moc s kým povídat, protože má zkušenost praví, že prakticky každý je v nějaké škatulce a tu si brání zuby nehty... a hlavně ON/A přesně ví, jak to je
Není tady
Teru napsal(a):
lvice napsal(a):
Neřekla bych, že esoterika se dá srovnávat třeba s křesťanstvím. Křesťanství káže a snaží se obrátit na jejich víru co nejvíce lidí. Naopak esoterika je otevřená všem lidem, kteří o ní mají zájem, ale nikoho k ničemu nenutí. Těch rozdílů tam samozřejmě bude vic .
Není tady
Tora, Teru, teda podobnější nicky už jste si vybrat nemohli ? Kdo se v tom má vyznat. Já osobně nezatracuji katolíky, protože jsem poznala pár lidí a jsou skutečně skvělí, škoda, že jich není víc. Odsuzuji demagogiii katolické církve vyplývající z historie. Jak se říkalo, pod kněžské roucho se vejde hodně svinstva......
Teru,
bych řekla že jsi ve škatulce hledajíc Minulý týden se mi do ruky dostala knížka "Karmické zákony", měla jsem z toho husí kůži......
Myslím, že je fuk, zda jsme křesťané, evangelíci, ateisté, je důležité něčemu věřit, žít v souladu s přírodou a ostatními lidmi, nikomu neubližovat a neničit to, co nám bylo dáno. To je moje základní filosofie.
Ale na druhou stranu, pokud si prostuduješ Karmické zákony, spousta věcí začne dávat smysl.......
Marfet napsal(a):
Teru napsal(a):
lvice napsal(a):
Zjistila jsem, že je v podstatě jedno, jestli je někdo křesťan, muslim, žid, esoterik, jestli léčí pomocí minulých životů nebo věří na ufony... všichni prostě přesně ví, že je to tak, jak to vidí oni a v argumentaci leckdy sahají k velmi obdobné demagogii, jakou používá např. katolická církev. Toť praví má zkušenost hledající bytosti, která se zatím netrefila do žádné "škatulky"Neřekla bych, že esoterika se dá srovnávat třeba s křesťanstvím. Křesťanství káže a snaží se obrátit na jejich víru co nejvíce lidí. Naopak esoterika je otevřená všem lidem, kteří o ní mají zájem, ale nikoho k ničemu nenutí. Těch rozdílů tam samozřejmě bude vic
.
V tom případě jsem asi potkala špatné esoteriky Kážou o sto šest, trpí mesiášským komplexem a cítí se zneuznaní světem, kterým svým způsobem opovrhují pro jeho "omezenost"
Není tady
lvice napsal(a):
Teru,
bych řekla že jsi ve škatulce hledajícMinulý týden se mi do ruky dostala knížka "Karmické zákony", měla jsem z toho husí kůži......
Myslím, že je fuk, zda jsme křesťané, evangelíci, ateisté, je důležité něčemu věřit, žít v souladu s přírodou a ostatními lidmi, nikomu neubližovat a neničit to, co nám bylo dáno. To je moje základní filosofie.
Bať bať Lvice. Jinak se omlouvám za nevhodně zvolenou přezdívku . Nemohla bys tak nějak "stručně" nastínit závěry z oné zmiňované knihy? Já jsem se finančně zruinovala nákupem několika knih a do knihkupectví už nesmim
Není tady
lvice napsal(a):
Tora, Teru, teda podobnější nicky už jste si vybrat nemohli
? Kdo se v tom má vyznat. Já osobně nezatracuji katolíky, protože jsem poznala pár lidí a jsou skutečně skvělí, škoda, že jich není víc. Odsuzuji demagogiii katolické církve vyplývající z historie. Jak se říkalo, pod kněžské roucho se vejde hodně svinstva......
Lvice - skvělých katolíků a jiných věřících jsou mraky, problém je, že člověk se jejich hledáním rychle unaví
Není tady
Teru, napsala jsi to přesně tak, jak to cítím i já. Je pravda, že mám někdy z některých lidí potom až pocity špatné. - prostě je to má taková intuice, já sama si vždy říkám, že bych nikdy nechtěla ublížit člověku ani slovem. Já jsem našla toleranci většinou u některých lidí, kteří se zajímají o jógu, neberou ostatním jejich cestu a také jsou vesměs lidé nevztahovační a je mi s nima většinou velice příjemně a věci, které vlastně intuitivně cítím za správné, jsou i v učení východu.
Pamatuji si, že jsem asi před 10lety se dostala na přednášky pí doktorky Foučkové, tehdy mi její výklady zaujaly, bylo to pro mně něco hodně zvláštního a také asi i určité věci mi nepřišly nelogické a tak i její vysvětlení různých jevů. Také její varování ohledně zvědavosti po min.životech beru vážně doteď.
Jinak ale v podstatě je to vše stále o jednom, pouze forma podání může být různá. Já jsem si tehdy na poslední její přednášce, které jsem se zúčastnila, uvědomila, že tyto přednášky už pro mě není cesta dále, protože se stále opakovaly stejné dotazy lidí k věcem, které už byly probrány a také jsem měla špatný pocit z vysvětlování toho, proč vlastně jsou lidé postižení a proč třeba lidé mají těžké nemoci a když začala mluvit o potratech, tak má kamarádka, která se mnou na přednášku šla, tak se tehdy docela dostala do velice špatného psychického stavu, kamarádka musela kdysi jít na potrat-z důvodů zdravotních a pí Foučková prostě se vyjadřovala velice tvrdě, drsně o potratech, z celé přednášky jsem pak bohužel měla pocit nějaké netolerance a otrávenosti z lidí, kterým ona prostě něco stále dokola vysvětluje. Úžasný a milý pocit jsem měla z přednášky pana a pí Tomášových, byl to pro mne moc hezký zážitek, i když jsem některým věcem prostě nerozuměla.
Ke křesťanům ve svém okolí jsem tolerantní, protože jsou to lidé, kteří mají prostě svojí víru, svou životní jistotu, která jim pomáhá. Z hlediska dějin, jsem stejného názoru, že bylo mnoho špatných věcí a je způsobeno ve vedení církve. Tajemno, schovávání určitých faktů, shromažďování majetku je prostě podle mne neomluvitelné a nemohu stále pochopit, jak je možné, že takové velké množství věřících lidí toto všechno nevidí. Ale je pravdou, že za určité věci se již církev omluvila. Jinak jsem byla jako dítě pokřtěná a o své víře nemluvím, protože je to pro mě hluboce vnitřní věc. Kdysi jsem četla věty z Bible, kde Kristus řekl(napíši to jak si to pamatuji), že není důležité dávat svou víru najevo před ostatními, pro mě to opravdu důležité není.
Teru napsal(a):
1jana napsal(a):
Teru napsal(a):
jasně lvice, ale já se běžně setkávám s esoterickou demagogií, s čarodějnickou demagogií... prostě ať už se zajímáš o cokoliv v duchovní rovině, velmi pravděpodobně narazíš. Já jsem svým způsobem "opustila církev", protože mi vadila právě ta jejich demagogie a nerespektování jiného názoru, ale kamkoliv se hnu, je to totéžprostě každý ví nejlíp jak to je. A proč to tak je? Protože já jsem to řekl a já mám vždycky pravdu...
Zjistila jsem, že je v podstatě jedno, jestli je někdo křesťan, muslim, žid, esoterik, jestli léčí pomocí minulých životů nebo věří na ufony... všichni prostě přesně ví, že je to tak, jak to vidí oni a v argumentaci leckdy sahají k velmi obdobné demagogii, jakou používá např. katolická církev. Toť praví má zkušenost hledající bytosti, která se zatím netrefila do žádné "škatulky"já se tím také rzhodně netrápím a vím, že do žádné škatulky asi nikdy pasovat nebudu. Jediný kříž s tím spojený je ten, že si pak o duchovnu nemáš moc s kým povídat, protože má zkušenost praví, že prakticky každý je v nějaké škatulce a tu si brání zuby nehty... a hlavně ON/A přesně ví, jak to je
Není tady
Ano také si myslím stejné, jestli mohu si dovolit souhlasit, tak moc ráda se vším níže napsaným od lvice souhlasím.
"Myslím, že je fuk, zda jsme křesťané, evangelíci, ateisté, je důležité něčemu věřit, žít v souladu s přírodou a ostatními lidmi, nikomu neubližovat a neničit to, co nám bylo dáno. To je moje základní filosofie."
Není tady