27. února : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 27. února : Jednoduchá kefírová buchta na plech. Rychlý recept zcela bez vajec! 21. února : Jak vyuít skořápky z vlaských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůe i s kalem |
|
|
Spíe by bylo vhodné, aby katolická církev prola transformací, tak, aby napravila staré křivdy a ukázala dobrou vůli. A aby se konečně začala zabývat tím, co má, a ne tím, co jí nepřísluí...
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Jetě dodám. To stejné by se mi líbilo u naich polistopadových vlád dosud. Je to stejne nereálné jako tvé poadavky ohledně církví.
No, jo chodíme volit, chodíme do kostela a jinam a spravedlnost si ty svoje oči radi stále zavazuje. Co s tím naděláme?
Zatím jsme docíli jen toho, e si tu věřící na foru Víra, náboenství,filosofie ani nevrznou a kdy tak jen chvíli,
ne ztratí zájem onekonečnou diskusi.
Upravil(a) Bláa.. (18. 5. 2006 15:32)
Není tady
Salvatore, neřeím, jestli mám problémy spíe s tím, jestli řeknu co si myslím nebo neřeknu i kdy je mám spíe s tím, e řeknu co si myslím, ale jsem s tím srovnaná a spokojená.
Ale, myslím si, e lidstvo potřebuje ideály, do jisté míry se i dá říci, e lidé i chtějí být klamáni nebo od jisté úrovně vysoké politiky je pravda nezveřejnitelná. VdytĄ, kdy bychom o vech znali pravdu, tak nevím, co bychom řekli dětem, do jakého světa jsme je to přivedli.
Počáteční ideály křes'tanství jsou kouzelné, v kruté době, ve které vznikly, byly geniální a já jsem jejich prvotním nositelům za ně vděčna. Do jaké míry jsou jejich mylenky skutečně původní nemohu posoudit, ale
myslím, e rozhodně přily včas a e nastavily zrcadlo jejich době a v jejich době přispěly k politění společnosti.
Jaká bude dalí doba záleí na nás, co vytvoříme.
Jen si myslím, e pokud nenabídneme alternativu, tak odhalování patností církví bude působit spíe jako negativní reklama pro romanticky zaloené věřící.
Lidé prostě potřebují něco, ideál, na základě kterého by se mohli sdruovat, scházet. Myslím si, e je snad lepí
jít do kostela ne jenom do hospody nebo do hypermarketu.
Pokud jdu do kostela, tak alespoň tady u nás moc fanatiků neregistruji. Vidím obyčejné lidi, sluné, svátečně oblečené, kteří hledají terapii a společnost neagresivních pozitivně naladěných lidí v krásném prostředí.
Co se mi líbí, e církve ji tolerují přítomnost téměř ateistů, jako jsem já. Přijdu, přispěji do pokladničky, odpočinu a jdu.
---------------------------
Ideál je dobrý, protoe motivuje jeho dosahování. Problém není v absenci ideálu, ale v neochotě církve posouvat ten ideál neustále kupředu spolu s pokrokem a vývojem lidstva. Spíe opačně - má tendenci brzdit pokrok neustálou propagací zastaralých a vyčpělých ideálů. Pak to působí i na křesany samotné: církev se nemění dost rychle, proč by se pak měnil křesan? Kale na to.
Ano, ve své době odvedlo křesanství dobrou práci. Ale kadý ideál, dokud se neinovuje, tak se vyčerpá. A nyní jsme v bodě, kdy by mělo buď se transformovat, anebo ustoupit. Třetí cesta není.
Ale nesouhlasím s tím, e lidé chtějí být klamáni. Například já klamán nechci být a je nás mnoho. Čím dále méně lidí chce být klamáno a to je pozitivní výsledek střídání věků.
Ovem ideál by neměl být jenom vzdálenou vizí. Je potřeba ideály realizovat. A zde jsou v křesanství dneka velké rezervy. Tvůj argument, e lidé potřebují "něco" po sdruování neobstojí. Klidně se mohou sdruovat nad potovními známkami, pivem, či fotbalem. Křesanství by lidem mělo dát víc, ne jenom sdruování. A také mnohem víc, ne pouhé víkendové sváteční návtěvy kázání pana faráře, mnohem víc, ne "spasení" jednou, na druhém břehu reality.
Alternativa je blíe, ne si myslí. Jetě my vichni se jí doijeme. A bude to něco, co uchvátí nejméně třetinu lidstva. Druhá třetina se postaví proti a třetí bude nerozhodně přelapovat a nakonec se přidá k první.
A propos, co to je "téměřateista"? Nic podobného neznám. Znám jenom věřící a věřící ateisty. Ti první věří e Bůh je a druzí věří, e není.
Upravil(a) Salvator (18. 5. 2006 17:42)
Není tady
Bláa.. napsal(a):
Spíe by bylo vhodné, aby katolická církev prola transformací, tak, aby napravila staré křivdy a ukázala dobrou vůli. A aby se konečně začala zabývat tím, co má, a ne tím, co jí nepřísluí...
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Jetě dodám. To stejné by se mi líbilo u naich polistopadových vlád dosud. Je to stejne nereálné jako tvé poadavky ohledně církví.
No, jo chodíme volit, chodíme do kostela a jinam a spravedlnost si ty svoje oči radi stále zavazuje. Co s tím naděláme?
Zatím jsme docíli jen toho, e si tu věřící na foru Víra, náboenství,filosofie ani nevrznou a kdy tak jen chvíli,
ne ztratí zájem onekonečnou diskusi.
Mně by se to sice moc nelíbilo, ale budi. Nae polistopadové vlády jsou neschopné transformace asi stejně jako katolická církev. Dostali bychom tak pravděpodobně pověstného Klausova "kočkopsa".
Proč nereálné? Chodíme volit a větina, ačkoliv ví, e starého psa novým kouskům nenaučí, stejně volí onoho starého, opelichaného psa. Stejně tak je to s církvemi. Kostel nikoho ničím novým nepřekvapí, ale lidé tam chodí, protoe neustále čekají, e se dozví něco nového. Nedozví...
Tak opět myslím, e to tak docela není: Backy vehementně diskutuje a je věřící. Je vidět, e se o téma zajímá a e toho dost ví.
A podle reakcí to ostatní dokonce čtou. A dokonce diskutuje i ty.
¨
Spíe si myslím, e si nevrznou ti, kteří nejsou "ani ryba ani rak". Takoví "téměř věřící", kteří něco někde zaslechli, nebo v tom i byli vychováni ale nikdy se o víru doopravdy nezajímali, prostě ji mají pro zábavu nebo jako příjemné rozptýlení... A to je rozdíl. Vimni si například diskusi "Ve o víře v Boha". Má to být diskuse jenom opravdu pro ty, co věří v Boha. Nikdo tam nechodí, kromě jednoho příspěvku je prázdná. I to je důkaz, e lidi hledají něco víc, ne pouhou bezobsanou víru.
Dále to dokazuje také to, e je velmi málo křesanů, kteří dokáí argumentovat opravdu racionálně. Backy tvrdí, e nevěří v reinkarnaci. Je to jeho názor, a já to beru. Ovem znám také vzdělané křesany, kteří reinkarnaci s klidem přijímají a vůbec jim to nebrání být křesany. Právě opačně, vysvětluje jim to mnoho zdánlivě nepochopitelných věcí z bible. To ovem neplatí o zapklých militantních křesanských fundamentalistech, kteří neustále s ukazovákem zastrčeným v bibli listují a deklamují své vere, ani by vnímali, o čem doopravdy jsou.
Take, není proč naříkat nad "mastnými hrnci egyptskými", kdy v zaslíbené zemi prí manna z nebes...
Upravil(a) Salvator (18. 5. 2006 18:11)
Není tady
Salvatore
Téměř ateista. To je moje. Mám na věc svůj názor. Myslím si, e Bůh není tím, čím se nám předkládá. Je to spíe energie a v tu se nedá věřit, ta je podle mne třeba vidět nebo cítit nebo s ní komunikovat.
Proto nejsem věřící, protoe existenci boha uznávám, ale jinak, věřit je málo a proto také nemohu být ateistou, existenci Boha popírat.
Do kostela chodím komunikovat s energií která nashromáděna v prostoru a prostoupena celou stavbou.
Nevím, jestli to někdo jiný také tak vnímá, ale ve, co zde lidé proili zůstává. Mám pocit, e je mono se zde i radit. Není to zábava.
Náboenství to je také obraz psychologie určité lidské komunity a ne kadý, kdo se o náboenství zajímá se tím jen baví, je to i snaha pochopit druhé.
Jestli reinkarnace je nebo není, o tom není moné lidi přesvědčit, jestli budeme mít neustále ukazovák zastrčený v ezoterických knihách, kde se o tom píe a my pak mylenku přijmeme. Proč?
O vem, se člověk musí i sám přesvědčit.
Jak chce dokázat mylenku reinkarnace?
Upravil(a) Bláa.. (19. 5. 2006 1:23)
Není tady
Dnes ráno jsem se musela usmát, v kinech začíná běet film ifra mistra Leonarda (Vrada v Louveru a návod v Da Vinciho malbách vede k odhalení náboenského tajemství, které je střeeno u 200 let, a které by mohlo zatřást s křesanstvím od základů). Bohuel jsem nečetla ani knihu a neviděla ani film, ale Vatikán u vydal na CD vysvětlení pro vechny duchovní, co mají svým ovečkám říkat...... Moná bude kolem toho jetě mela, u se na to těím . To je přesně to, co říká Salvátor, neochota církve posouvat ten ideál neustále kupředu spolu s pokrokem a vývojem lidstva.
lvice napsal(a):
Dnes ráno jsem se musela usmát, v kinech začíná běet film ifra mistra Leonarda (Vrada v Louveru a návod v Da Vinciho malbách vede k odhalení náboenského tajemství, které je střeeno u 200 let, a které by mohlo zatřást s křesanstvím od základů). Bohuel jsem nečetla ani knihu a neviděla ani film, ale Vatikán u vydal na CD vysvětlení pro vechny duchovní, co mají svým ovečkám říkat...... Moná bude kolem toho jetě mela, u se na to těím
. To je přesně to, co říká Salvátor, neochota církve posouvat ten ideál neustále kupředu spolu s pokrokem a vývojem lidstva.
Moná e ano, ale já jsem přesvědčena, e větina z těch, kteří, jak říká, "odmítají posouvat ten ideál", jej odmítají posouvat, protoe mu věří přesně tak, jak je a NEVIDÍ důvod, proč jej kamkoliv posunout.
Nicméně jsme natěstí svobodné bytosti, Ąmáme přístup k mnoha informacím, můeme si tvořit vlastní ideály nebo je posouvat do aleluja.
Nebuďme stejní jako oni zastánci "tradiční pravdy" a neberme jim (jako se oni snaí brát nám) právo na vlastní výklad, vlastní názor a vlastní prezenaci toho názoru. Zkusme předpokládat, e dne je ji doba, kdy si můeme "vybrat" jakou cestu půjdeme, ale cestu, kterou jsme zatratili pro sebe, nezatracujme pro ty, kteří po ní kráčejí rádi.
neustálé naváení do církví nic nevyřeí, církve byli, jsou a nejspí jetě dlouho budou, lidé je potřebovali, potřebují a nejspí jetě dlouho potřebovat budou, církev tady není sama pro sebe, je tady skutečně pro lidi a bude tady tak dlouho, dokud budou lidé, kteří budou věřit její pravdě. A je to věcí těch lidí, čemu věří. a jejich pravda má stejnou hodnotu, jako pravda kohokoliv z nás, kdo jsme se vydali jinou cestou.
Není tady
Teru, asi to bude tím, e jsem rebel a nemám ráda katolickou demagogii. Ale má pravdu, kadý máme monost se svobodně rozhodnout a církve jsou tu pro určitou skupinu lidí určitého duchovního stupně. Dokud lidstvo nebude dostatečně duchovně vyvinuto, církve i nadále budou mít svůj význam.
lvice napsal(a):
Teru, asi to bude tím, e jsem rebel a nemám ráda katolickou demagogii. Ale má pravdu, kadý máme monost se svobodně rozhodnout a církve jsou tu pro určitou skupinu lidí určitého duchovního stupně. Dokud lidstvo nebude dostatečně duchovně vyvinuto, církve i nadále budou mít svůj význam.
jasně lvice, ale já se běně setkávám s esoterickou demagogií, s čarodějnickou demagogií... prostě a u se zajímá o cokoliv v duchovní rovině, velmi pravděpodobně narazí. Já jsem svým způsobem "opustila církev", protoe mi vadila právě ta jejich demagogie a nerespektování jiného názoru, ale kamkoliv se hnu, je to toté prostě kadý ví nejlíp jak to je. A proč to tak je? Protoe já jsem to řekl a já mám vdycky pravdu...
Zjistila jsem, e je v podstatě jedno, jestli je někdo křesan, muslim, id, esoterik, jestli léčí pomocí minulých ivotů nebo věří na ufony... vichni prostě přesně ví, e je to tak, jak to vidí oni a v argumentaci leckdy sahají k velmi obdobné demagogii, jakou pouívá např. katolická církev. To praví má zkuenost hledající bytosti, která se zatím netrefila do ádné "katulky"
Není tady
Také jsem se zatím netrefila do ádné katulky :-) a jsem starí ne ty :-) netrápím se tím, je i moná, e je chyba ve mně, protoe já se nechci katulkovat a asi jsem věčný pochybovač, zjiuji, e v rukou lidí zde na zemi ve se dá zneuít a nebo prostě začít vykládat po svém. Informace, ke kterým se dostávám, nemusí být zcela úplné a přesné. Je to vdy i o ivotních etapách, kterými procházím a které mi někam poposunou. :-)
Teru napsal(a):
lvice napsal(a):
jasně lvice, ale já se běně setkávám s esoterickou demagogií, s čarodějnickou demagogií... prostě a u se zajímá o cokoliv v duchovní rovině, velmi pravděpodobně narazí. Já jsem svým způsobem "opustila církev", protoe mi vadila právě ta jejich demagogie a nerespektování jiného názoru, ale kamkoliv se hnu, je to toté
prostě kadý ví nejlíp jak to je. A proč to tak je? Protoe já jsem to řekl a já mám vdycky pravdu...
Zjistila jsem, e je v podstatě jedno, jestli je někdo křesan, muslim, id, esoterik, jestli léčí pomocí minulých ivotů nebo věří na ufony... vichni prostě přesně ví, e je to tak, jak to vidí oni a v argumentaci leckdy sahají k velmi obdobné demagogii, jakou pouívá např. katolická církev. To praví má zkuenost hledající bytosti, která se zatím netrefila do ádné "katulky"
Není tady
Lvice,
knihu jsem cetla a na film se urcite pujdu podivat Cirkvi se vubec nedivim, ze je z toho tak nervozni. Ma proc. Mnoho lidi by mohlo treba zacit premyslet nad tim, zda a proc je cela staleti obelhavala....
Jinak musim rici, ze jsem si zatim nepovsimla, ze by demagogie "esoteriku" tak fatalnim zpusobem ovlivnila zivoty milionu lidi, jako tomu bylo a stale jeste je predevsim u katolicke cirkve.
Esoterika nevytvari zadne mocenske struktury, zadne řády ani se necpe se svym poznanim do skol. Coz je mimochodem skoda, protoze pak by bylo teprve pravdozu to, co tu uz mnohokrat zaznelo: ze si totiz kazdy muze svobodne vybrat.
A docela se musim pousmat nad tim, ze mnozi tu porad propadaji myslence, ze nase zapadni civilizace je pupkem sveta. Vzdyt napriklad inkarnace je zcela bezne prijimanym faktem v Asijskych statech a kdyz spocitame pocty obyvatel, nase "pochybovani" a "jak to chces dokazat" je v naproste mensine.
Neni nic treba dokazovat. Jednou vsichni sami pozname.
Není tady
Kníku jsem četla, je skvělá a co se týče té reakce církve.....vidím to tak, e potrefená husa nejvíc kejhá.
A tím samozdřejmě nechci nikoho uráet, jen si myslím, e pokud je někdo srovnaný a ví, e za čím si stojí, nesniuje se k velkému křiku....., zkrátka jen řekne svůj názor a dost. Spí by po vyřčení svého, pozoroval z povzdálí a jen se smál poetilosti ostatních. Ale kadému co jeho je.
Jo a četla jsem od něj 4 knihy a jsou dobrý vechny.
Není tady
Bláa.. napsal(a):
Salvatore
Téměř ateista. To je moje. Mám na věc svůj názor. Myslím si, e Bůh není tím, čím se nám předkládá. Je to spíe energie a v tu se nedá věřit, ta je podle mne třeba vidět nebo cítit nebo s ní komunikovat.
Proto nejsem věřící, protoe existenci boha uznávám, ale jinak, věřit je málo a proto také nemohu být ateistou, existenci Boha popírat.
Tak v tom se s tebou naprosto shodnu. Take vlastně máme podobné náhledy na víru. Akorát já strkám věřící a ateisty do stejného pytle. ádný z nich to určitě neví, tedy, e Bůh buďto je, nebo není. V tomto ohledu patříme my dva do společného, ale zcela jiného "pytle" ne první dvě skupiny... Díky za vysvětlení.
Do kostela chodím komunikovat s energií která nashromáděna v prostoru a prostoupena celou stavbou.
Nevím, jestli to někdo jiný také tak vnímá, ale ve, co zde lidé proili zůstává. Mám pocit, e je mono se zde i radit. Není to zábava.
Náboenství to je také obraz psychologie určité lidské komunity a ne kadý, kdo se o náboenství zajímá se tím jen baví, je to i snaha pochopit druhé.
Taky souhlasím. Ovem řekl bych, e kromě té psychologie je v náboenství jetě něco, co nemusím. Například ideologická konstrukce a tendence k ovinismu: "pravdu máme jenom my".
Jestli reinkarnace je nebo není, o tom není moné lidi přesvědčit, jestli budeme mít neustále ukazovák zastrčený v ezoterických knihách, kde se o tom píe a my pak mylenku přijmeme. Proč?
O vem, se člověk musí i sám přesvědčit.
Mimochodem, o reinkarnaci se píe i v bibli a před jejím vykrtáním toho tam bylo daleko víc. Take nevím oč křesanům jde. Nepřesvědčuji, pouze sděluji. Kadý si můe udělat vlastní názor.
Kdybych to říkal jenom já sám, tak bys mne osočila, e jsem si to "vycucal z prstu". Kdy podávám pádné argumenty a odkazuji na psychologický výzkum, tak mne osočí, e mám prst zapíchnutý v esoterických knihách. V tomto neodkazuji na ádné esoterické knihy, ale na výzkum.
Jak chce dokázat mylenku reinkarnace?
Tak za prvé, není to "mylenka" ale pro mne je to fakt. Za druhé, je to fakt pouze pro mne a lidi, kteří ho přijímají. V současnosti je teorie reinkarnace prokazována právě zmiňovaným výzkumem. Robert Monroe, Dr. Joel L. Whitton PhD "ivot mezi ivoty" a tak dále.
e někteří lidé nevidí fakta a pořád chtějí nějaké "jiné důkazy", nebo přímo strkají před fakty hlavu do písku - za to já ji nemohu.
Na místě těch skeptiků bych se raději ptal, kde je ten pes zakopaný, kdy vechny kultury, od starověké árijské a po římskou říi s reinkarnací běně počítali. Teprve křesanství ji za posledních 1600 let zcela eliminovalo. A to jetě primitivním zákazem na onom pověstném konstantinopolském koncilu a následnou represí po církevní linii.
Tudí, nemyslím si, e bych musel prokazovat to, co je prokázané dávno. Je to stejné, jako kdybys po mně chtěla důkaz toho, e země není placka ale koule. Řeení i zde spočívá v tom, e se vzneseme výe a ve uvidíme z perspektivy. Z úzce přízemního hlediska důkaz neexistuje.
A jetě, jako reakce na příspěvek Teru,
pokud jde o reinkarnaci, tato nepatří nějakému konkrétnímu náboenství, nebo profánní esoterice. Patří k souboru který se jmenuje "Odvěká moudrost", která je uchovávána na Zemi miliony let. Informace z tohoto souboru poznání Mistři Hierarchie jenom po kapkách a postupně uvolňují lidstvu. To, e ve dnení době je informací více jenom dokazuje, e lidstvo je schopno je ji více přijímat.
Součástí tohoto souboru jsou informace o Duchovní hierarchii a její činnosti na Zemi, o karmě, reinkarnaci, dále tam jsou podrobné kosmologické informace, o sloení lidské bytosti, její povaze a účelu, o paralelních vývojových liniích například dévických bytostech a dalí a dalí.
Větina z toho je zatím pro lidi nezajímavá a nestravitelná. Proto se tomu vyučuje jenom pár jedinců na celé Zemi, větinou vyích zasvěcenců. Do budoucna se vak tato situace změní a lidé budou projevovat více zájmu a tak budou uvolněny dalí části učení. Nevím, jestli tohle nazvat "esoterikou", kdy tímto slovem je dnes označováno kde-co.
Upravil(a) Salvator (19. 5. 2006 11:56)
Není tady
Pandorraa napsal(a):
Lvice,
knihu jsem cetla a na film se urcite pujdu podivatCirkvi se vubec nedivim, ze je z toho tak nervozni. Ma proc. Mnoho lidi by mohlo treba zacit premyslet nad tim, zda a proc je cela staleti obelhavala....
Jinak musim rici, ze jsem si zatim nepovsimla, ze by demagogie "esoteriku" tak fatalnim zpusobem ovlivnila zivoty milionu lidi, jako tomu bylo a stale jeste je predevsim u katolicke cirkve.
Esoterika nevytvari zadne mocenske struktury, zadne řády ani se necpe se svym poznanim do skol. Coz je mimochodem skoda, protoze pak by bylo teprve pravdozu to, co tu uz mnohokrat zaznelo: ze si totiz kazdy muze svobodne vybrat.
A docela se musim pousmat nad tim, ze mnozi tu porad propadaji myslence, ze nase zapadni civilizace je pupkem sveta. Vzdyt napriklad inkarnace je zcela bezne prijimanym faktem v Asijskych statech a kdyz spocitame pocty obyvatel, nase "pochybovani" a "jak to chces dokazat" je v naproste mensine.
Neni nic treba dokazovat. Jednou vsichni sami pozname.
Pandorro, to je přesně to, e ty ví, e vichni věřící jsou jen obelháváné ovce bez mozku... které by moná začaly přemýlet, kdyby je někdo osvítil esoterikou na kole.. he he. Je jasné, e ty se svou povahou dominy nikdy nemůe připustit, e by nad tvým ivotem byla síla mimo tebe, kterou neovlivní... a já to beru, ije podle toho a je to cítit z kadého písmene, které napíe.
S tím, e esoterika nevytváří mocenské struktury tak zcela nesouhlasím - myslím si, e mnoho lidí touí po esoterických schopnostech, aby mohli "ovládat" druhé lidi nebo třeba jen proto, aby si měli na kom honit svoje ego...
Myslím si, e po světě běhá dost lidí, kteří se zbláznili díky regresi a podobným věcem, je dost lidí, kteří zemřeli v rukou vech moných léčitelů... moná to nejsou miliony, ale i kdyby to byl jenom jeden, tak se to počítá.
Vůbec jsem nepochopila, jak to myslí s tou inkarnací - to, e je to v Asii běně přijímaná mylenka jako znamená, e je to fakt?? Hm, v tom případě, kdy v evropě je běně přijímaná mylenka křesanství, tak je to prostě fakt... ale to jsem tě asi patně pochopila.
Jinak zcela souhlasím - jednou vichni sami poznáme a pak to zase zapomeneme a pak to zase poznáme..
Není tady
1jana napsal(a):
Také jsem se zatím netrefila do ádné katulky :-) a jsem starí ne ty :-) netrápím se tím, je i moná, e je chyba ve mně, protoe já se nechci katulkovat a asi jsem věčný pochybovač, zjiuji, e v rukou lidí zde na zemi ve se dá zneuít a nebo prostě začít vykládat po svém. Informace, ke kterým se dostávám, nemusí být zcela úplné a přesné. Je to vdy i o ivotních etapách, kterými procházím a které mi někam poposunou. :-)
Velmi sympatický postoj... jen tak dále. Jenom dej pozor, abys s vaničkou vyplouchla i dítě... ale jinak je to dobrý.
Není tady
tora napsal(a):
Kníku jsem četla, je skvělá a co se týče té reakce církve.....vidím to tak, e potrefená husa nejvíc kejhá.
A tím samozdřejmě nechci nikoho uráet, jen si myslím, e pokud je někdo srovnaný a ví, e za čím si stojí, nesniuje se k velkému křiku....., zkrátka jen řekne svůj názor a dost. Spí by po vyřčení svého, pozoroval z povzdálí a jen se smál poetilosti ostatních. Ale kadému co jeho je.
Jo a četla jsem od něj 4 knihy a jsou dobrý vechny.
...zkrátka jen řekne svůj názor.... to jsem si taky myslela, e by to tak mohlo fungovat. pak jsem pochopila, e na světě jsou i jiné povahy a jiiné přístupy k problémům, ne mám já. od té doby, co jsem to pochopila, nečekám, e někdo bude nějak reagovat a jeho reakci neposuzuji svou logikou neb nejsem v jeho kůi, nevládnu jeho rozumem a zkuenostmi....
Není tady
1jana napsal(a):
Teru napsal(a):
lvice napsal(a):
jasně lvice, ale já se běně setkávám s esoterickou demagogií, s čarodějnickou demagogií... prostě a u se zajímá o cokoliv v duchovní rovině, velmi pravděpodobně narazí. Já jsem svým způsobem "opustila církev", protoe mi vadila právě ta jejich demagogie a nerespektování jiného názoru, ale kamkoliv se hnu, je to toté
prostě kadý ví nejlíp jak to je. A proč to tak je? Protoe já jsem to řekl a já mám vdycky pravdu...
já se tím také rzhodně netrápím a vím, e do ádné katulky asi nikdy pasovat nebudu. Jediný kří s tím spojený je ten, e si pak o duchovnu nemá moc s kým povídat, protoe má zkuenost praví, e prakticky kadý je v nějaké katulce a tu si brání zuby nehty... a hlavně ON/A přesně ví, jak to je
Není tady
Teru napsal(a):
lvice napsal(a):
Neřekla bych, e esoterika se dá srovnávat třeba s křesanstvím. Křesanství káe a snaí se obrátit na jejich víru co nejvíce lidí. Naopak esoterika je otevřená vem lidem, kteří o ní mají zájem, ale nikoho k ničemu nenutí. Těch rozdílů tam samozřejmě bude vic .
Není tady
Tora, Teru, teda podobnějí nicky u jste si vybrat nemohli ? Kdo se v tom má vyznat. Já osobně nezatracuji katolíky, protoe jsem poznala pár lidí a jsou skutečně skvělí, koda, e jich není víc. Odsuzuji demagogiii katolické církve vyplývající z historie. Jak se říkalo, pod kněské roucho se vejde hodně svinstva......
Teru,
bych řekla e jsi ve katulce hledajíc Minulý týden se mi do ruky dostala kníka "Karmické zákony", měla jsem z toho husí kůi......
Myslím, e je fuk, zda jsme křesané, evangelíci, ateisté, je důleité něčemu věřit, ít v souladu s přírodou a ostatními lidmi, nikomu neubliovat a neničit to, co nám bylo dáno. To je moje základní filosofie.
Ale na druhou stranu, pokud si prostuduje Karmické zákony, spousta věcí začne dávat smysl.......
Marfet napsal(a):
Teru napsal(a):
lvice napsal(a):
Zjistila jsem, e je v podstatě jedno, jestli je někdo křesan, muslim, id, esoterik, jestli léčí pomocí minulých ivotů nebo věří na ufony... vichni prostě přesně ví, e je to tak, jak to vidí oni a v argumentaci leckdy sahají k velmi obdobné demagogii, jakou pouívá např. katolická církev. To praví má zkuenost hledající bytosti, která se zatím netrefila do ádné "katulky"Neřekla bych, e esoterika se dá srovnávat třeba s křesanstvím. Křesanství káe a snaí se obrátit na jejich víru co nejvíce lidí. Naopak esoterika je otevřená vem lidem, kteří o ní mají zájem, ale nikoho k ničemu nenutí. Těch rozdílů tam samozřejmě bude vic
.
V tom případě jsem asi potkala patné esoteriky Káou o sto est, trpí mesiáským komplexem a cítí se zneuznaní světem, kterým svým způsobem opovrhují pro jeho "omezenost"
Není tady
lvice napsal(a):
Teru,
bych řekla e jsi ve katulce hledajícMinulý týden se mi do ruky dostala kníka "Karmické zákony", měla jsem z toho husí kůi......
Myslím, e je fuk, zda jsme křesané, evangelíci, ateisté, je důleité něčemu věřit, ít v souladu s přírodou a ostatními lidmi, nikomu neubliovat a neničit to, co nám bylo dáno. To je moje základní filosofie.
Ba ba Lvice. Jinak se omlouvám za nevhodně zvolenou přezdívku . Nemohla bys tak nějak "stručně" nastínit závěry z oné zmiňované knihy? Já jsem se finančně zruinovala nákupem několika knih a do knihkupectví u nesmim
Není tady
lvice napsal(a):
Tora, Teru, teda podobnějí nicky u jste si vybrat nemohli
? Kdo se v tom má vyznat. Já osobně nezatracuji katolíky, protoe jsem poznala pár lidí a jsou skutečně skvělí, koda, e jich není víc. Odsuzuji demagogiii katolické církve vyplývající z historie. Jak se říkalo, pod kněské roucho se vejde hodně svinstva......
Lvice - skvělých katolíků a jiných věřících jsou mraky, problém je, e člověk se jejich hledáním rychle unaví
Není tady
Teru, napsala jsi to přesně tak, jak to cítím i já. Je pravda, e mám někdy z některých lidí potom a pocity patné. - prostě je to má taková intuice, já sama si vdy říkám, e bych nikdy nechtěla ublíit člověku ani slovem. Já jsem nala toleranci větinou u některých lidí, kteří se zajímají o jógu, neberou ostatním jejich cestu a také jsou vesměs lidé nevztahovační a je mi s nima větinou velice příjemně a věci, které vlastně intuitivně cítím za správné, jsou i v učení východu.
Pamatuji si, e jsem asi před 10lety se dostala na přednáky pí doktorky Foučkové, tehdy mi její výklady zaujaly, bylo to pro mně něco hodně zvlátního a také asi i určité věci mi nepřily nelogické a tak i její vysvětlení různých jevů. Také její varování ohledně zvědavosti po min.ivotech beru váně doteď.
Jinak ale v podstatě je to ve stále o jednom, pouze forma podání můe být různá. Já jsem si tehdy na poslední její přednáce, které jsem se zúčastnila, uvědomila, e tyto přednáky u pro mě není cesta dále, protoe se stále opakovaly stejné dotazy lidí k věcem, které u byly probrány a také jsem měla patný pocit z vysvětlování toho, proč vlastně jsou lidé postiení a proč třeba lidé mají těké nemoci a kdy začala mluvit o potratech, tak má kamarádka, která se mnou na přednáku la, tak se tehdy docela dostala do velice patného psychického stavu, kamarádka musela kdysi jít na potrat-z důvodů zdravotních a pí Foučková prostě se vyjadřovala velice tvrdě, drsně o potratech, z celé přednáky jsem pak bohuel měla pocit nějaké netolerance a otrávenosti z lidí, kterým ona prostě něco stále dokola vysvětluje. Úasný a milý pocit jsem měla z přednáky pana a pí Tomáových, byl to pro mne moc hezký záitek, i kdy jsem některým věcem prostě nerozuměla.
Ke křesanům ve svém okolí jsem tolerantní, protoe jsou to lidé, kteří mají prostě svojí víru, svou ivotní jistotu, která jim pomáhá. Z hlediska dějin, jsem stejného názoru, e bylo mnoho patných věcí a je způsobeno ve vedení církve. Tajemno, schovávání určitých faktů, shromaďování majetku je prostě podle mne neomluvitelné a nemohu stále pochopit, jak je moné, e takové velké mnoství věřících lidí toto vechno nevidí. Ale je pravdou, e za určité věci se ji církev omluvila. Jinak jsem byla jako dítě pokřtěná a o své víře nemluvím, protoe je to pro mě hluboce vnitřní věc. Kdysi jsem četla věty z Bible, kde Kristus řekl(napíi to jak si to pamatuji), e není důleité dávat svou víru najevo před ostatními, pro mě to opravdu důleité není.
Teru napsal(a):
1jana napsal(a):
Teru napsal(a):
jasně lvice, ale já se běně setkávám s esoterickou demagogií, s čarodějnickou demagogií... prostě a u se zajímá o cokoliv v duchovní rovině, velmi pravděpodobně narazí. Já jsem svým způsobem "opustila církev", protoe mi vadila právě ta jejich demagogie a nerespektování jiného názoru, ale kamkoliv se hnu, je to totéprostě kadý ví nejlíp jak to je. A proč to tak je? Protoe já jsem to řekl a já mám vdycky pravdu...
Zjistila jsem, e je v podstatě jedno, jestli je někdo křesan, muslim, id, esoterik, jestli léčí pomocí minulých ivotů nebo věří na ufony... vichni prostě přesně ví, e je to tak, jak to vidí oni a v argumentaci leckdy sahají k velmi obdobné demagogii, jakou pouívá např. katolická církev. To praví má zkuenost hledající bytosti, která se zatím netrefila do ádné "katulky"já se tím také rzhodně netrápím a vím, e do ádné katulky asi nikdy pasovat nebudu. Jediný kří s tím spojený je ten, e si pak o duchovnu nemá moc s kým povídat, protoe má zkuenost praví, e prakticky kadý je v nějaké katulce a tu si brání zuby nehty... a hlavně ON/A přesně ví, jak to je
Není tady
Ano také si myslím stejné, jestli mohu si dovolit souhlasit, tak moc ráda se vím níe napsaným od lvice souhlasím.
"Myslím, e je fuk, zda jsme křesané, evangelíci, ateisté, je důleité něčemu věřit, ít v souladu s přírodou a ostatními lidmi, nikomu neubliovat a neničit to, co nám bylo dáno. To je moje základní filosofie."
Není tady