Oznámení

9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce.

1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus?

#1 10. 5. 2006 12:01

beruska321
♥♥-----
Místo: středočeský kraj

punčové řezy

nemáte někdo prosím recept na punčové řezy co dělají v cukrárně? moc díky hjarta

Není tady

#2 10. 5. 2006 12:56

Verča
♥♥♥♥---
Místo: ústecký kraj

Re: punčové řezy

P u n č o v é     ř e z y
14 dkg polohrubé mouky, 14 dkg moučkového cukru, 4 vejce, 1 vanilkový cukr., kousek másla, marmeládu, rum, ořechy, rozinky.

Utřeme žloutky s moučkovým  a vanilkovým cukrem do pěny , střídavě po lžících vmícháme prosetou mouku a ušlehaný sníh s bílků. Těsto rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech a v předem vyhřáté troubě upečeme. Vychladlý plát rozkrojíme na 3 díly.

Jeden díl rozdrobíme do mísy, přidáme kousek másla, marmeládu a rum, nahrubo nasekané ořechy, rozinky a vypracujeme vláčnou punčovou směs.  Jeden díl těsta potřeme marmeládou, rozetřeme punčovou směs, přiklopíme druhým dílem těsta, také potřeného marmeládou. Spojené řezy zatížíme aby prosákly. Nakonec řez polijeme citrónovou polevou ( 20 dkg moučkového cukru, šťáva z 1/2 citronu, 1 lžíce horkého mléka).

Upravil(a) Verča (10. 5. 2006 13:03)

Není tady

#3 10. 5. 2006 13:01

Verča
♥♥♥♥---

P u n č o v é    ř e z y.

Suroviny:
2 vejce
4 zloutky
150 g mouckoveho cukru
citronova kura
4 bilky
150 g hrube mouky
rum na pokapani
marmeladu

Napln:
150 g cukru
trocha vody
15 detskych piskotu
stava z 1 citronu
150 g mletych orechu
50 g cokolady
1dl rumu

Rumova poleva:
260 g mouckoveho cukru
2 lzice varici vody
2 lzice rumu
1 lzicka oleje

Cela vejce, zloutky a cukr umichame, pridame strouhanou citronovou kuru, z bilku uslehany snih, mouku a vsechno zlehka promichame. Testo rozetreme na vymazany plech a pomalu upeceme. Upeceny a vychladly moucnik rozkrojime po delce na tri stejne dily. Spodni dil potreme marmeladou, rozetreme na nej polovinu naplne, prikryjeme druhym dilem, pokapeme rumem, potreme marmeladou a zbyvajici naplni, zakryjeme tretim dilem a asi na hodinu zatizime. Potom cely moucnik polejeme rumovou polevou, nechame ztuhnout a nakrajime na rezy.

Napln:
Z cukru a vody uvarime husty sirup, kterym polejeme rozlamane piskoty, pridame citronovou stavu, orechy,rum, strouhanou cokoladu a vsechno zamichame.

Rumova poleva:
Cukr zalejeme varici vodou, rumem a olejem a vymichame na hustou polevu.

Není tady

#4 10. 5. 2006 15:17

janyka
♥♥♥----

Verčo , kdykoliv kuknu do =kuchyňky = , tvoje reakce jsou skoro okamžité . Ty "sladké i slané " . Jsi fááákt dobrá! Jsi profesionál  nebo  co ?? :-))

Není tady

#5 10. 5. 2006 18:00

Verča
♥♥♥♥---

Janyko,
díky za pochvalu http://www.nactileti.net/grafika/3dsmajlici/smajlik274.gif

Profesionál  nejsem. Sbírání receptů je můj koníček již asi 25 let. Vystřihuji si je z časopisů a lepím si je do šanonů. Nebo si kupuji kuchařky, kterých mám hodně, také od mládí.Hlavně ty s obrázkama.  Nyní již přes rok je můj koníček také babinet a jsem ráda, když mohu svou sbírkou pomoci holkám, co ve vaření začínají a mají tu dotazy.
Vařením a pečením se  také ušetří  peníze, a tak spojuji příjemné s užitečným a jsem ráda, pokud někomu moje recepty pomohou. Sama vařím a peču podle receptů, dodnes neumím vařit  "od oka" .http://www.moje-rodina.cz/smajlici/G423658.gif

http://www.nactileti.net/grafika/3dsmajlici/smajlik230.gif

Není tady

#6 11. 5. 2006 0:22

janyka
♥♥♥----

Já nezačínám , ale využívám taky . Takže za sebe -  díííky .

Není tady

#7 11. 5. 2006 6:55

beruska321
♥♥-----
Místo: středočeský kraj

moc díky za recepty. Nejsem si ale jistá, jestli to jsou ty pravé punčové řezy. To nevadí, stejně vyzkouším. Ještě jednou díky

Není tady

#8 19. 5. 2006 10:42

Madlenka
♥♥-----

Já je dělám tak, že si upeču na jednom plechu vyšší piškot, na druhém z menší dávky a ten ještě obarvím půlku plechu kakaem a půlku červeným potravinářským barvivem. Ten vyšší piškot rozříznu, potřu marmeládou, na to položím ten barevný piškot, který rozřežu na pruhy a skládám, aby na řezu byly obě barvy, a tento barevný piškot vydatně pokapu cukrem svařeným s vodou (mělo by to být trochu hustější) a smíchaným s rumem (nešetřím), na to přijde opět vrstva marmelády a druhá polovina piškotu (světlého). Uf, teda já to asi dost srozumitelně nevysvětlímdumbom, tak se omlouvám, ale když si s tím pohraješ, určitě na to přijdeš. Nechám trochu zatěžkané uležet do druhého dne, aby se ta prostřední vrstva pěkně "nacucala" a pak polévám citronovou polevou a ještě pocákám čokoládou.
Jo a nebo jeden dobrý recept je také zde - určitě mnohem srozumitelnější než ten můjsmile) http://recepty.atlas.cz/recept.asp?id_r … e=JNLQCOO5

Není tady

#9 22. 5. 2006 20:12

Pavlik
♥♥-----

Punčové řezy milujeme, mám několik receptů a nikdy to nebylo ono. Až jedna moje spolupracovnice mě je naučila, je to rychlé a jednoduché. Upeču do dortové formy těžší piškot. Ten rozříznu na tři díly. Vyložím dortovou formu rozstříhnutým mikrotenovým sáčkem a dám tam první plát a ten namažu marmeládou. Prostřední díl rozkrájím na proužky. Svařím vodu s cukrem a rozdělím do dvou misek. Do každé dám ještě punčovou tresť.  Do první přidám ještě červené potravinářské barvivo. Vezmu proužky z prostředního dílu piškotu a namáčím je do misek na střídačku, v červené cukrové vodě a zase další proužek v bezbarvé cukrové vodě. Dělám to tak dlouho dokud prostřední díl piškotu zase celý nenacpu do formy. Pak to namažu z vrchu marmeládou a přiklopím posledním dílem piškotu. Zabalím do přečnívajícího mikroténového pytlíka a zatížím moukou. Nechám do druhého dne v lednici. Je to jako z cukrárny, slaďoučké, mokroučké. Když vám zbyte svařená voda s cukrem (bezbarvá), tak jí klidně na druhý díl nacmrndejte, ono se to hezky vcucne. Druhý den vyklopím z formy( lze to krásně vytáhnout díky vystlanemu pytlíku) a poleju buď čokoládou nebo citrónovou polevou. Pak už krájíte jako dort. Je to rychlé, moc to nestojí a vypadá to efektně. Díky střídání barevných proužků v druhém patře piškotu, to má barevné kostičky v sobě při krájení. Navíc se takto sní i piškot, který se moc nepovedl(je tužší).

Není tady

#10 22. 5. 2006 21:22

Bety
♥♥♥♥♥♥♥

Pavlíku - zkopírováno, vyzkouším. Akorát v lednici zatížím litrem mléka -mouka by asi navlhla.

Strach je malá smrt...

Není tady

#11 24. 5. 2006 14:33

Renata 32
♥♥♥----

Pavlíku-recept vyzkoušen a je moooc dobrý.Hlavně rychlý a chutná opravdu báječně.Díky

Není tady

#12 24. 5. 2006 16:33

Jana22
♥♥-----

Pavlik, mohol/mohla by si trochu bližšie popísať ten cukrový sirup (koľko vody, cukru, tresť len kvapky)?

Není tady

#13 24. 5. 2006 22:37

Pavlik
♥♥-----

Já to svářím od oka, aby to mělo hustotu jako koupený sirup. To uvidíš, když začneš rozpouštět cukr ve vodě. Já to nechávám i jen tak přez noc v komoře, proto to zatížení moukou. Ovšem studený je lepší. Ráda peču,ale teď není zase tolik času: je zkouškové období a je třeba šprtat a ne péci.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí