|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|
nemáte někdo prosím recept na punčové řezy co dělají v cukrárně? moc díky 
Není tady
P u n č o v é ř e z y
14 dkg polohrubé mouky, 14 dkg moučkového cukru, 4 vejce, 1 vanilkový cukr., kousek másla, marmeládu, rum, ořechy, rozinky.
Utřeme žloutky s moučkovým a vanilkovým cukrem do pěny , střídavě po lžících vmícháme prosetou mouku a ušlehaný sníh s bílků. Těsto rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech a v předem vyhřáté troubě upečeme. Vychladlý plát rozkrojíme na 3 díly.
Jeden díl rozdrobíme do mísy, přidáme kousek másla, marmeládu a rum, nahrubo nasekané ořechy, rozinky a vypracujeme vláčnou punčovou směs. Jeden díl těsta potřeme marmeládou, rozetřeme punčovou směs, přiklopíme druhým dílem těsta, také potřeného marmeládou. Spojené řezy zatížíme aby prosákly. Nakonec řez polijeme citrónovou polevou ( 20 dkg moučkového cukru, šťáva z 1/2 citronu, 1 lžíce horkého mléka).
Upravil(a) Verča (10. 5. 2006 13:03)
Není tady
P u n č o v é ř e z y.
Suroviny:
2 vejce
4 zloutky
150 g mouckoveho cukru
citronova kura
4 bilky
150 g hrube mouky
rum na pokapani
marmeladu
Napln:
150 g cukru
trocha vody
15 detskych piskotu
stava z 1 citronu
150 g mletych orechu
50 g cokolady
1dl rumu
Rumova poleva:
260 g mouckoveho cukru
2 lzice varici vody
2 lzice rumu
1 lzicka oleje
Cela vejce, zloutky a cukr umichame, pridame strouhanou citronovou kuru, z bilku uslehany snih, mouku a vsechno zlehka promichame. Testo rozetreme na vymazany plech a pomalu upeceme. Upeceny a vychladly moucnik rozkrojime po delce na tri stejne dily. Spodni dil potreme marmeladou, rozetreme na nej polovinu naplne, prikryjeme druhym dilem, pokapeme rumem, potreme marmeladou a zbyvajici naplni, zakryjeme tretim dilem a asi na hodinu zatizime. Potom cely moucnik polejeme rumovou polevou, nechame ztuhnout a nakrajime na rezy.
Napln:
Z cukru a vody uvarime husty sirup, kterym polejeme rozlamane piskoty, pridame citronovou stavu, orechy,rum, strouhanou cokoladu a vsechno zamichame.
Rumova poleva:
Cukr zalejeme varici vodou, rumem a olejem a vymichame na hustou polevu.
Není tady
Verčo , kdykoliv kuknu do =kuchyňky = , tvoje reakce jsou skoro okamžité . Ty "sladké i slané " . Jsi fááákt dobrá! Jsi profesionál nebo co ?? :-))
Není tady
Janyko,
díky za pochvalu 
Profesionál nejsem. Sbírání receptů je můj koníček již asi 25 let. Vystřihuji si je z časopisů a lepím si je do šanonů. Nebo si kupuji kuchařky, kterých mám hodně, také od mládí.Hlavně ty s obrázkama. Nyní již přes rok je můj koníček také babinet a jsem ráda, když mohu svou sbírkou pomoci holkám, co ve vaření začínají a mají tu dotazy.
Vařením a pečením se také ušetří peníze, a tak spojuji příjemné s užitečným a jsem ráda, pokud někomu moje recepty pomohou. Sama vařím a peču podle receptů, dodnes neumím vařit "od oka" .

Není tady
Já nezačínám , ale využívám taky . Takže za sebe - díííky .
Není tady
moc díky za recepty. Nejsem si ale jistá, jestli to jsou ty pravé punčové řezy. To nevadí, stejně vyzkouším. Ještě jednou díky
Není tady
Já je dělám tak, že si upeču na jednom plechu vyšší piškot, na druhém z menší dávky a ten ještě obarvím půlku plechu kakaem a půlku červeným potravinářským barvivem. Ten vyšší piškot rozříznu, potřu marmeládou, na to položím ten barevný piškot, který rozřežu na pruhy a skládám, aby na řezu byly obě barvy, a tento barevný piškot vydatně pokapu cukrem svařeným s vodou (mělo by to být trochu hustější) a smíchaným s rumem (nešetřím), na to přijde opět vrstva marmelády a druhá polovina piškotu (světlého). Uf, teda já to asi dost srozumitelně nevysvětlím
, tak se omlouvám, ale když si s tím pohraješ, určitě na to přijdeš. Nechám trochu zatěžkané uležet do druhého dne, aby se ta prostřední vrstva pěkně "nacucala" a pak polévám citronovou polevou a ještě pocákám čokoládou.
Jo a nebo jeden dobrý recept je také zde - určitě mnohem srozumitelnější než ten můj
) http://recepty.atlas.cz/recept.asp?id_r … e=JNLQCOO5
Není tady
Punčové řezy milujeme, mám několik receptů a nikdy to nebylo ono. Až jedna moje spolupracovnice mě je naučila, je to rychlé a jednoduché. Upeču do dortové formy těžší piškot. Ten rozříznu na tři díly. Vyložím dortovou formu rozstříhnutým mikrotenovým sáčkem a dám tam první plát a ten namažu marmeládou. Prostřední díl rozkrájím na proužky. Svařím vodu s cukrem a rozdělím do dvou misek. Do každé dám ještě punčovou tresť. Do první přidám ještě červené potravinářské barvivo. Vezmu proužky z prostředního dílu piškotu a namáčím je do misek na střídačku, v červené cukrové vodě a zase další proužek v bezbarvé cukrové vodě. Dělám to tak dlouho dokud prostřední díl piškotu zase celý nenacpu do formy. Pak to namažu z vrchu marmeládou a přiklopím posledním dílem piškotu. Zabalím do přečnívajícího mikroténového pytlíka a zatížím moukou. Nechám do druhého dne v lednici. Je to jako z cukrárny, slaďoučké, mokroučké. Když vám zbyte svařená voda s cukrem (bezbarvá), tak jí klidně na druhý díl nacmrndejte, ono se to hezky vcucne. Druhý den vyklopím z formy( lze to krásně vytáhnout díky vystlanemu pytlíku) a poleju buď čokoládou nebo citrónovou polevou. Pak už krájíte jako dort. Je to rychlé, moc to nestojí a vypadá to efektně. Díky střídání barevných proužků v druhém patře piškotu, to má barevné kostičky v sobě při krájení. Navíc se takto sní i piškot, který se moc nepovedl(je tužší).
Není tady
Pavlíku - zkopírováno, vyzkouším. Akorát v lednici zatížím litrem mléka -mouka by asi navlhla.
Není tady
Pavlíku-recept vyzkoušen a je moooc dobrý.Hlavně rychlý a chutná opravdu báječně.Díky
Není tady
Pavlik, mohol/mohla by si trochu bližšie popísať ten cukrový sirup (koľko vody, cukru, tresť len kvapky)?
Není tady
Já to svářím od oka, aby to mělo hustotu jako koupený sirup. To uvidíš, když začneš rozpouštět cukr ve vodě. Já to nechávám i jen tak přez noc v komoře, proto to zatížení moukou. Ovšem studený je lepší. Ráda peču,ale teď není zase tolik času: je zkouškové období a je třeba šprtat a ne péci.
Není tady