|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|
Ajinko, pozor! Do debaty vstoupila Frigo a ta je přímo exemistr v nenávisti k novým partnerkám.
Není tady
Hele Luboši mě by ale taky žralo,aby můj Ex,vozil svoje milenky v našem společném autě.Já se tvojí BM vůbec nedivím,proč by se v mém autě měla vozit cizí ženská,ať si koupí svoje,ne?Já jsem si taky musela koupit svoje vlastní auto.On můj Ex nesnesl ani to,že v našem společném jezdím já sama..natož třeba s milencem..mužský jsou totéž co ženský.Chtěla bych vidět Tebe,jak koukáš na svojí BM ,kdyby se Ti proháněla ve vašem společném autě s milencem..ha,ha.
Není tady
Ajinko, no a už se sem slétávají další a další jak mouchy na ho...
Drahá Annytt, pokud pominu zásadu o zásluhách na získání SJM (dle občan. zák.), pak jsem nucen respektovat další zásadu o užívání SJM dle stejného zák. a nemohl bych dělat nic. Prostě a jasně. Dnes má auto ona a nechť se v něm třeba po..., když ho pak předá v čistém stavu. Zítra ho mám já a mohu si s ním jet kam chci a s kým chci. Proti tomu asi nelze cokoliv namítat. U nás byl problém ten, že si holka myslela, že si bude jezdit luxusním autem na výlety, vrátí ho s prázdnou nádrží a já budu platit veškeré opravy a pojištění atd. To se mi vůbec nelíbilo, proto ho raději ukradla, aby dva roky stálo zagarážované, nikdo s ním nejezdil a platili jsme pojistku, přišli o záruku a nevozil jsem v něm svojí milenku a její dítě. Pro Annytt a mojí BM je to však naprosto logické a správné jednání.
V neposlední řadě je zde také zásada, že jsem již nepotřeboval souhlas manželky k používání vozidla pro podnikání, protože mi ho jednou již dala. viz Občan. zák.
Není tady
Annytt, tentokrát s EFG naprosto souhlasím.Mám stejné právo na každou věc v manželství pokud jsme ji nabyli společně a pokud s někým nežiju již několik let, rovněž i muž má právo na své dítě a může se s dítětem vídat s kým chce!!! Pokud já nechci diktovat co ten druhý má dělat, jaké právo on má diktovat mě co já budu dělat...trochu logiky a ne závist a pomstu , co vy na to....?
Není tady

EFG napsal(a):
Dovolím si citovat mojí BM. Vozidlo jsem zabavila, aby v něm manžel (tedy já) nevozil svojí milenku a její dítě a neničil ho tím. Mimochodem se jednalo o základní prostředek k mému podnikání. Že jsem v něm nemohl vozit ani našeho syna, to už jí netrápilo. Kupodivu takové jednání netrápilo ani soudkyni.
Už jsem tedy několikrát citoval její posudek. Není schopna hlubšího a dlouhodobého citového vztahu.
Tedy naprosto přesně platí... když nemohu být štastná já... nepřipustím aby byl šťastný on.
Luboši, je zajímavé, že na bejvalku někdo posudek dělal, jak je možné, že na vás ne ? To nějak nechápu. Když jste tak úžasný, proč není váš syn s vámi ?
Luboši, těší mně, že mně považujete za exmistra v nenávisti k milence..
Jen trochu nechápu, kde berete tu jistotu. Já se s ní naopak chtěla sejít, abych viděla, s kým se budou mé děti stýkat. Byla to ona, kdo to nechtěl. proč bych měla děti, které byli svěřeny mně, pouštět s osobou, která nemá odvahu se seznámit ?
Navíc, moje děti se s ní stýkat nechtěli a tak bylo na mně jim pomoci. Když tatínkovi se přesunul mozek někam jinam.
No, ale to je historie. Naštěstí to netrvalo dlouho. A jemu se také nelíbilo, když jsem mu řekla, ať si děti vyzvedává před domem, když se s nimi chce denně vidět, protože si chci domů přivéct nového partnera. Ale já přeci nemohla, když jsou doma děti...
Není tady
lelyla napsal(a):
Tak teď Vám povím perličku. Kamarád nebydlí se svou manželkou asi tři roky, on bydlí sám a ona se svým přítelem, ale nejsou rozvedeni. Ona má malou ve své péči a odhodnuuté výživné s ním na 3000 měsíčně (malá chodí do školky).Brával si malou jednou za 14 dní.
Bylo mu hodně smutno, byl sám, nemohl si nikoho najít. Konečně se na něj usmálo štěstí a on dle svých slov našel tu pravou. Jenže jeho stávající manželka/nemanželka se dozvěděla, že má vážnou známost a usnesla se na tomto:
....pry jsme se domluvili, ze mala je pro nej cislo jedna (a pro ni až dvě po jejím příteli nebo jak?), tak ze kdyz ma nejakou znamost dávat mu ji nebude a taky proto má pry alimenty "jen" 3000.- pry mají takovou dohodu a ja pokud ji porusil novou znamosti, tak ona porusi davanim male....tak suďtě , co takovým semetrikám udělat....poradila jsem mu ať dá okamžitě k soudu žádost o styk s malou....chtěla bych být u toho až ta jeho manželka bude vysvětlovat, proč mu ji nechce dávat...
Stejně je nerozvedou bez úpravy výchovy a výživy dítěte. i kdyby měli sepsanou dohodu - která ai teď právě moc nehrozí - je lepší nechat ji schválit soudem. Tam jasně vymezí styk s dítětem a bude. Ať se tváří kdo chce jak chce. nevím, jak je to s majetkem u rozvodu, ale je více případů, kde je již rozvod a vypořádání majetku stále probíhá.
Není tady
Nety tohle už proběhlo, dítě bylo svěřeno matce a výživné a setkávání bylo stanoveno dle dohody mezi rodiči. I přesto ona nemá právo mu to dítě nedávat a nařizovat mu s kým se má a nemá stýkat.
Není tady
lelyla napsal(a):
Nety tohle už proběhlo, dítě bylo svěřeno matce a výživné a setkávání bylo stanoveno dle dohody mezi rodiči. I přesto ona nemá právo mu to dítě nedávat a nařizovat mu s kým se má a nemá stýkat.
Jak dle dohody? Oni si tam nenechali dát přesně třeba víkendy plus nějaké to odpoledne v týdnu nebo nevím, jen tak plácám. Je tam jen dle dohody? Tak to je pak ten chlap ťulpas. tak a´t podá nový návrh na úpravu, když vidí, ze s ní není kloudná řeč.
Není tady
Nety nevím jak znáte soudy, já jeden takový mám za sebou a tam bylo taky určeno dle dohody.... a soudce se nad tím nepozastoval...Jinak jsem mu to samozřejmě poradila tak bude podávat návrh na úpravu styku s dítětem....někdy si je myslím správný krok se domluvit, bejvalky k tomu přistupují hlavně když vidí, že muž trpí a nikoho nemá, to jsou spokojeny:-) a pak jakmile si někoho najde stávají se z nich nesnesitelné megery....omlouvám se ...jinak takovou osobu co vyplodí z hlavy :viz uvedeno ¨výše ) nejde nazvat...
Není tady
lelyla napsal(a):
Nety nevím jak znáte soudy, já jeden takový mám za sebou a tam bylo taky určeno dle dohody.... a soudce se nad tím nepozastoval...Jinak jsem mu to samozřejmě poradila tak bude podávat návrh na úpravu styku s dítětem....někdy si je myslím správný krok se domluvit, bejvalky k tomu přistupují hlavně když vidí, že muž trpí a nikoho nemá, to jsou spokojeny:-) a pak jakmile si někoho najde stávají se z nich nesnesitelné megery....omlouvám se ...jinak takovou osobu co vyplodí z hlavy :viz uvedeno ¨výše ) nejde nazvat...
nevím, já čtu jen spoustu rozsudků 
Nemyslím, proč by se nad tím pozastavoval soudce, je to jejich dohoda. Ale tak teď pán ví, že pochybil, když to nenechal formulovat přesně a může to napravit !
Není tady
Tak z chyb se někdo poučí a někdo vůbec:-) No jsem zvědavá jak dopadnou.....jak by jste třeba navrhla styk mého exmanžela s naším synem? Jezdí kamionem a tak prý dle dohody. V praxi to vypadá tak, že si ho bere jednou za měsíc či dva na pár hodin, i když vím, že bývá doma častěji, prostě nestíhá skloubit zábavu, hospůdku, kamarády a syna...a nezmůžu s tím nic....vlastně zmůžu...jednou za čas se "ponížím" dám mu půlhodinovou přednášku do telefonu jak ztrácí malého, že si ho nebere a pak si ho vezme na víkend.....ale popravdě takhle někoho přesvědčovat se mi opravdu nechce.....
Není tady
lelyla napsal(a):
Tak z chyb se někdo poučí a někdo vůbec:-) No jsem zvědavá jak dopadnou.....jak by jste třeba navrhla styk mého exmanžela s naším synem? Jezdí kamionem a tak prý dle dohody. V praxi to vypadá tak, že si ho bere jednou za měsíc či dva na pár hodin, i když vím, že bývá doma častěji, prostě nestíhá skloubit zábavu, hospůdku, kamarády a syna...a nezmůžu s tím nic....vlastně zmůžu...jednou za čas se "ponížím" dám mu půlhodinovou přednášku do telefonu jak ztrácí malého, že si ho nebere a pak si ho vezme na víkend.....ale popravdě takhle někoho přesvědčovat se mi opravdu nechce.....
Asi bych postupovala stejně...to jsou prostě situace na pytel...ach jo. Ale třeba bych mu časem pořídila jiného tatínka, který by měl čas vždycky. Je to to nejhorší, když matka nemá problém, dítě tátu chce vidět a táta? táta nemá čas.... Za tohle bych mu nejradši virtuálně nakopala zadní partie.
Není tady
lelyla:
EFG: souhlasím s vámi, i když jde vždycky o úhel pohledu.
Frigo, nevím, proč by ses ty měla seznamovat s novou partnerkou BM. Děti dáváš k otci a ten je za ně po celou dobu, kterou jsou u něho, zodpovědný. Záleží jen na něm, kam půjdou, co budou dělat a s kým je on seznámí. Je to stejné i opačně, ani BM není nic do toho, s kým se stýkáš ty. Nebo by se ti líbilo, kdyby i BM se chtěl seznámit s tvým novým přítelem a chtěl pomáhat vašim dětem v jejich seznamování?
Není tady
Tak ale Luboši vidím,že u Tebe to krásný ,,napůl,,nefungovalo, u nás taky ne....Je velký rozdíl tady o tom vzneseně psát a zažívat skutečnost.U nás to došlo až k tomu,že u ,,rozdělování auta napůl,, asistovala několikrát i policie a jednou dokonce i záchranka.Můj ex na mně podával tr.oznámení jako na běžícím pásu.Pokaždé bez úspěchu..auto mu stejně policie nedala.Mně policie doporučila abych ho schovala než se vše vyřeší,což jsem taky udělala...asi totéž jako Tvoje BM.Dnes mám to auto já..ale opět jsem ho musela znovu celé koupit.A můj ex z toho nedostal a nedostane ani korunu...Je to hloupý,ale moc mě těší,že to auto mám já a ne on...takový hezký zadostiučinění.A kdo se do mě bude chtít pustit,co jsem zač...tak neví co vše jsem díky němu musela prožít..kdyby věděl,tak se nebude divit ničemu.Tak jsem zvědavá co se bude dít až se bude u nás dělit dům a kdy se budou dělit ty věci,které si mu ex vzal do své vlastní ,,péče,,.A aby tady k tomu všemu nedošlo,tak jsem měla všechno nechat manželovi,sama si nechat děti bez nároku na alimenty a k tomu si přidat naše společné dluhy a hezky platit sama...to je dělení majetku podle mého BM.A to není nadsázka to je fakt.Když jsem toto řešení odmítla,tak mám za odměnu to co se dělo a dít ještě bude.
Není tady

Ájo, promiň ale máš zcetný názor. Mám právo vědět, s kým se mé děti stýkají, zrovna tak jako on má stejné.
A jestliže je to takový srab, že neměla k tomu odvahu, tak mi může políbit zadek. Manžel bohužel neuvažoval vůbec rozumně a děti nutil do něčeho, do čeho nechtěli jít a to se mi samozřejmě nelíbilo.
Asi chudinka trpěla nějakými komplexy, když zrovna musela lovit ženatého chlapa. Ale je možné, že si to idealizoval jen drahoušek a ona si chtěla jen a pouze zaš.. a on jí nutil k jejím dětem i ty naše.
Když se ti vrátí desetiletá holka uřvaná poté, co jí tatínek vezme na rande i přesto, že máme dohodu (a byl
to jeho návrh !) - děti do toho vůbec tahat nebudem, je to náš problém, tak to prostě musím řešit.
Syn se v té době z nejlepšího žáka ve třídě stane tím nejhorším, tak tě to klidnou nenechá. Když vymýšlí,
jak tedy jednou s tatínkem půjde a jejímu chlapečkovi rozbije tlamu, aby ho už tatínek neotravoval, tak
to prostě řešit musíš. Pro mně jsou děti to nejdůležitější a jejich klid a pohoda na prvním místě. Zato, že jim tatínek zblbnul oni opravdu nemohou.
Pokud by to došlo tak daleko, že bychom měli každý svou novou rodinu, museli bychom se stýkat všichni společně při různých oslavách, protože ani jeden z nás by nevydržel to dělat na etapy.
Jo, byla jsem asi hodně velká svině a bojovala jsem za svou rodinu. Jestli ti to přijde divné, tak prosím.
Každý člověk má názor na život jiný, byla by to asi dost nuda, kdybychom byli stejní.
Není tady
Frigo,
téměř ve všem s tebou souhlasím a je mi opravdu líto, že spory rodičů prožívají tak dramaticky i děti. Dokonce rozumím i tomu, že jsi bojovala za své děti a zachování rodiny všemi možnými prostředky, která matka by to neudělala? Přesto si myslím, že by jste si to všechno měli vyřídit jen s manželem a do vašeho sporu nepřibírat nové partnery, zvláště, jestli jste už rozvedení. Nová partnerka přece nerozhoduje o tom, jak se otec bude k vašim dětem chovat. Možná ho "pevně drží v hrsti" a daří se jí s ním manipulovat, rozhodně však ona tvůj problém navyřeší. Mantinely by jste měli nastavit především vy dva a v zájmu dětí je dodržovat. Já vím že se to snadno napíše, v reálu se s manželem domluvit je hodně složité a těžké , tak mě napadá, co při tom použít mediátora ? Nebo psychologa a na základě jeho vyjádření požádat soud, aby rozsah styku dětí s otcem určil on?
I když ti opravdu přeju, aby jsi z této války vyšla co nejlépe, ani s chováním tvého BM nesouhlasím, přesto jsem přesvědčena, že s kontaktováním jeho nové přítelkyně nic nezměníš. BM nemůžeš sama ze svého vlastního rozhodnutí nařizovat, co má dělat. Je to svéprávný člověk a ty nejsi jeho jeho poručník.
Není tady
No, Aji, občas tam rodiče děti tak úplně nezatáhnou. Naprosto přesně chápu, o čem frigo mluví z vlastní zkušenosti, coby patnáctileté dcery, tehdy. Mamka ve špitále vážně nemocná a tatík nám začal domu se ségrou vodit kamarádku. mamka to ani envěděla..Já tě ujišťuji, že stačil jeden moment, abych tu ženskou nenáviděla po dalších pět let, než tátu konečně kopla kamsi, a nikdo s tím nic neudělal a nikdo mne v tom nepodněcoval. Sestra brečela - je poměrně mladší - když tam měla jít na víkend. O výletíku sem tam nemluvě. velice nemilé počáteční roky. Občas se jaksi ani nemusí nikdo z BM angažovat. A já byla tehdy pěkně statečná - dokonce jsem jí jednou řekla "Ty seš ale mrcha" :-) byla jsem na sebe v ten moment velice pyšná. A nelituji toho, mrcha to byla je a patrně i bude. Ale už v jiné - další - rodině jiného podnikatele. 
Není tady
Frigo, Nety:
Já nezpochybňuji nic, o čem píšete. Je to pochopitelné a nikdo se dětem nemůže divit, že se chovají tak, jak se chovají. O tom ale není řeč.
Jen jsem napsala, že po rozvodu si každý z bývalých manželů žije svůj život a žádný z BM nemá právo mu cokoliv určovat a nařizovat. Oba jsou dospělí a svéprávní a žádný z BM není poručníkem toho druhého, proto ho druhý z bývalých manželů nemusí poslouchat a dělat to, co chce BM. Něco jiného je to, co si přejeme a to, co můžeme.
Jiná otázka je chování ke společným dětem. Když se to dětem nebo jednomu z BM nelíbí, tak jsou jiné možnosti, jak to uvést na únosnou míru. Kontaktovat novou partnerku otce není podle mého názoru řešení.
Netynko děkuji , i když jsem čarovala, vymazat to nejde.
Není tady

Aji, já naštěstí už tohle řešit nemusím, nejsem bejvalá a doufám, že k tomu už nedojde a když si náhodou zas milenku pořídí,
tak už bude držet aspoň pusu a dělat to tak, abych se to nedozvěděle. Nejsem líná lemra - ale ráda bych jí byla
, (divný výraz, ale Luboš ho rád používá
) a to byl také možná jeden z dalších důvodů, proč se vrátil. Ale nechci mu křivdit.
Ale za své vítězství to absolutně nepovažuju a občas si říkám, jestli by si děti přeci jen nezvykli.... Ale ony mají klid a jen holka dává tatínkovi kapky za ten rok života, kdy nás potrápil ... Kdyby držel pusu, nemusela nic vědět a tatínek byl její miláček dál ... A já s tou pindou nechtěla nic řešit, jen jsem jí chtěla vidět. Kdybych s ní něco řešit chtěla, tak jsem to udělala. Ani když jsem mu tam k ní přivezla jeho věci neměla odvahu sejít a vzít si to ode mně..
Soud na děti proběhl, schválili téměř beze změn naší dohodu, kdy děti mohl vídat denně, rozvod stáhl sám od sebe 
Upravil(a) Frigo (31. 5. 2006 22:03)
Není tady
DOSTALA JSEM DNES PARÁDNÍ RADU OD SOUDCE- POKUD OTEC NEPLNÍ PRO PRŮTAHY V SOUDNÍM ŘÍZENÍ VÝŽIVNÉ, BUĎ MŮŽE DOPLÁCET VÝŽIVNÉ DO MINIMA SOCIÁLKA, TO U MNE NEHROZÍ A JESTLI MÁM VÍC NEŽ MINIMUM A NEVYŽIJEME S TÍM, MÁM JE ZA ASISTENCE SOCIÁLKY PŘEDAT DO DĚTSKÉHO DOMOVA V NAŠEM OKRESNÍM MĚSTĚ. PRÁCE SOUDU SE NEDÁ URYCHLIT. TO JE SÍLA, ASI TO DÁM TELEVIZI.
Není tady

Irenko, myslíš, že to bude pro televizi zajímavé ? Když se nervete a atd. tak se na to vybodne. Pan soudce je asi dobrej exot. Taky bych si to nenechala líbit.
Není tady
Irenka21 napsal(a):
DOSTALA JSEM DNES PARÁDNÍ RADU OD SOUDCE- POKUD OTEC NEPLNÍ PRO PRŮTAHY V SOUDNÍM ŘÍZENÍ VÝŽIVNÉ, BUĎ MŮŽE DOPLÁCET VÝŽIVNÉ DO MINIMA SOCIÁLKA, TO U MNE NEHROZÍ A JESTLI MÁM VÍC NEŽ MINIMUM A NEVYŽIJEME S TÍM, MÁM JE ZA ASISTENCE SOCIÁLKY PŘEDAT DO DĚTSKÉHO DOMOVA V NAŠEM OKRESNÍM MĚSTĚ. PRÁCE SOUDU SE NEDÁ URYCHLIT. TO JE SÍLA, ASI TO DÁM TELEVIZI.
No, fakt, dobrá rada nad zlato......to je na ránu, co? 
Není tady
No coby výrok soudce - to snad ani nelze komentovat. Bohužel nad soudci není
žádný kontrolní orgán, jeho výrok jistě není ani v protokolu z jednání zaznamenaný,
takže jakékoli případné napadení či zveřejnění bude popřeno ...
Není tady
Ten výrok soudce to je teda paráda. Že mi to stejné řekli před 5 lety na sociálce , když jsem přišla požádat o soc.příplatek a otec neplatil na děti výživné , to už jsem překousla . Ale slyšet to od soudce to je fakt "síla".
Není tady
Fakt síla - bez komentáře, tento výrok mluví sám za sebe. Obecně vypovídá o stavu justice.
Není tady