Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#126 29. 5. 2006 9:59

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Re: Společně posuzované osoby a chytrá BM.

Ájinka napsal(a):

Domnívám se, že není všechno tak jednoznačné, jak by se na první pohled zdálo. Maminy samoživitelky mají v každém případě ztíženou situaci už tím, že nemohou přijmout každou práci. Školka otvírá v 7 hodin, jakákoliv práce začínající v 6 - 7 hod. je pro ni už předem vyloučena. Odpoledne školka končí v 17 hod., tudíž každá práce, která končí později než v 16 hodin (počítám cestu), je také vyloučena, pokud nemají za zády schopnou babičku, která supluje pomoc a podporu otce. 
Rozumím i otcům, kteří mají své děti rádi a není jim s nimi umožněn pravidelný a dostatečný kontakt. A nejen to, často jsou děti "používány jako nástroj" k vydírání a otci se odcizují. Otec nemá dostatek možností jejich vývoj a výchovu ovlivnit a jistě tím i trpí (když je má rád a má o ně zájem).Takže - ani otcové nejsou v záviděníhodné situaci  a jejich bezmoc to řešit je může vést k takovým výlevům, jaké tu předvádí EFG.
EFG tady někde napsal, že po rozvodu není vítězů. Souhlasím.

O tom, co jsi napsala, neni zadny spor. Je to tak, protoze nic neni jen cerne nebo jen bile. Problemem EPG je, ze svou vlastni neschopnost komunikace predvadi dost nevybiravymi prostredky zcela pausalne, a tak spis ukazuje tu svou duchovni bidu nez prevahu. Pak se samozrejme objektivita debaty vytraci a sklouzava do osobnich invektiv. Zatimco on nazyva temer vsechny zeny "neschopnymi lemrami", ktere vydiraji chudaka muze, unika mu obycejna lidska slusnost. A pokud mu nekdo nastavi zrcadlo, utoci na jeho inteligenci. Nejspis proto, ze prave na ni je on sam velmi citlivy.... Je mi takovych lidi lito, museji se hodne trpit. Ono smazit se v jedu neni jiste nic prijemneho, mnozi z nas to zazili, ale u Luboska uz to trva moc dlouho sad Takze puvodni bezmocnost, ktera byla nejspis na zacatku toho vseho a za kterou bychom ho tu jiste vsechny politovaly, se ted meni na boj proti vsem! A to se litosti a soucitu asi tezko docka. Udivuje mne, ze to pri sve inteligenci jeste nepochopil. Ale vlastne uz neudivuje...

Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi.

Pomluvy vymýšlejí závistivci, šíří je blbci a věří jim jen idioti.

Není tady

#127 29. 5. 2006 10:39

Ájinka
♥♥♥----

Pandorra:
Nevím, proč se mluví jen o inteligenci, ve smyslu IQ. Jak je známo, to samo o sobě je k ničemu, ono nejvíc záleží na EQ (emocionální ) - jednoduše shrnuto - na postojích jedince ke společnosti.

Irenka 21:
Bohužel, přitom nezaměstnané BM mají tolik možností! Je to opravdu jen o tom, jestli chtějí nebo nechtějí pracovat.

Není tady

#128 29. 5. 2006 11:56

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Ájinka napsal(a):

Pandorra:
Nevím, proč se mluví jen o inteligenci, ve smyslu IQ. Jak je známo, to samo o sobě je k ničemu, ono nejvíc záleží na EQ (emocionální ) - jednoduše shrnuto - na postojích jedince ke společnosti.

Nu vsak jsem napsala, ze mne to uz neudivuje, protoze vysoke IQ neznamena zaroven vysoke EQ.... a EQ, to neni jenom postoj ke druhym a schopnost "vciteni se", to je take postoj sam k sobe, zvladnuti vlastnich citu a predevsim emoci...

Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi.

Pomluvy vymýšlejí závistivci, šíří je blbci a věří jim jen idioti.

Není tady

#129 29. 5. 2006 12:01

Ájinka
♥♥♥----

Pandorra:
Máš pravdu, je to hodně široký pojem, nechtěla jsem se moc rozepisovat.

Není tady

#130 29. 5. 2006 22:59

plnou parou bek
♥♥♥♥---

Ajinka napsala.
Je škoda, že se nepřipojíte do diskuse konkrétně  s konstruktivními postřehy a nápady, to by bylo určitě přínosem. Ano, existují líné lemry, to přece víme, ale my se chceme proti nim bránit. Tím, že se diskuse rozmělní do osobních ataků se opravdu, ale opravdu nic nového nedovíme.

Ano. Je to opravdu škoda. Problém je v tom, že jste na stránkách, kde kralují skalní feministky a ukřivděné samoživitelky, pro které je nová partnerka BM kur..., která ukradla dětem otce.
A vy tady chcete řešit problém zlodějek otců? hi hi hi hi, Tak to je dobrý vtip.

Není tady

#131 29. 5. 2006 23:53

Ájinka
♥♥♥----

Plnou parou bek:
Nejste náhodou dobře utajená samoživitelka? Ony si totiž také myslí, že jim jiná žena ukrada manžela. Naštěstí to není tak častý případ. Ano, stává se to, ale častěji se nový pár pozná až v době, kdy už jsou spolu manželé rozvedení. Kdyby jste dobře četl, budete vědět, že je to tento případ.
Rozvodem život přece nekončí.
Umíte si představit, že s novou partnerkou  je rozvedený muž šťastný a spokojený?
Jestli jste dobře četl, tak se ozvaly nové manželky a partnerky, které jsou v podobné siuaci, kdy novou rodinu BM vydírá a snaží se žít na jejich účet.
Ukřivděné, práce neschopné, závistivé a pomstychtivé se nějak neozývaly, asi vědí proč. My také víme, že se proti nim musíme bránit.

Není tady

#132 30. 5. 2006 8:05

Marek_
♥♥♥♥♥♥-

EFG napsal(a):

Ajinko,ano, nelze všechny matky házet do jednoho pytle. Nutno však říct, že jsem zde zatím potkal pouze jedinou kategorii - ukřivděné závistivé večně prudící líne lemry. Ty ostatní sem totiž nemusí pro žádné rady chodit a situaci si dokáží vyřešit.

Ty sem chodíš prečo?

Moudrý jedná, aniž zasahuje a učí beze slov. Takto věci povstávají, uvedeny do pohybu a on se od nich neodvrací. Dává jim život, ale nepřivlastňuje si je. Koná, avšak nevytváří závislost. Završuje dílo, aniž si činí nárok na zásluhy.
Poněvadž na ničem neulpívá, nikdo mu nic nemůže vzít.

Není tady

#133 30. 5. 2006 9:04

Ájinka
♥♥♥----

EFG:
Výše jste mi psal, že za toto téma budu kamenována. Opak je pravdou, této debaty se žádná líná lemra nezúčastnila. Zjistila jsem, že se v podobné situaci nachází více druhých manželek a partnerek, a to byly ty, které měly k tématu konkrétně co říct.
Tato debata nebyla o tom, jak se válet a  oškubat bývalého manžela, byla o tom, jak se proti takovým vychytralým BM bránit, když je jim ze zákona umožněno vymáhat všechno, co si umanou.

Není tady

#134 30. 5. 2006 9:18

lelyla
♥♥♥----
Místo: kolem Zlína

Ajinko....jsou vychytralé bývalé manželky a ublížení bývalý otcové.....jejich problém spočívá v tom, že obě tyto skupiny se cítí velmi ublíženě, ač jim třeba vůbec ublíženo nebylo a od toho pramení nenávist a házení všech do jednoho pytle...

Není tady

#135 30. 5. 2006 9:22

Nety
♥♥♥♥♥♥♥

EFG napsal(a):

Ano děvčata. Máte naprostou pravdu. Možná jí to vyjde tak na dva roky v kriminále. Jen skutečně nechápu, co jste to za matky, když Vám evidenteně dělá dobře, jak se díky jejímu neuváženému jednání  změnil život našeho dítěte k horšímu. Takovým matkám bych nechal zákonem podvázat vaječníky.

Ajinko,ano, nelze všechny matky házet do jednoho pytle. Nutno však říct, že jsem zde zatím potkal pouze jedinou kategorii - ukřivděné závistivé večně prudící líne lemry. Ty ostatní sem totiž nemusí pro žádné rady chodit a situaci si dokáží vyřešit.

EFG, myslím, že tohle skutečně není nutné. Pokud máš psychologický problém, založ si téma na psychologické poradně, lidé Ti jistě rádi pomohou, pokud si to přečte někdo, koho jsi zde ještě nestihl urazit.

http://b2.lilypie.com/b5R4p1/.pnghttp://img150.imageshack.us/img150/7624/beznzvuyw6.jpg

Není tady

#136 30. 5. 2006 9:49

EFG
♥♥♥----

Drahá Nety. Je to nutné. Debata není monlog a nářky jedné strany. Čistě náhodou, nejste dcera Paroubka. Ten také velice rád oponentům doporučuje psychologa.

Není tady

#137 30. 5. 2006 9:53

Nety
♥♥♥♥♥♥♥

EFG napsal(a):

Drahá Nety. Je to nutné. Debata není monlog a nářky jedné strany. Čistě náhodou, nejste dcera Paroubka. Ten také velice rád oponentům doporučuje psychologa.

Nejste můj oponent a co je debata mi nemusíte vysvětlovat, ale sám si  nastudujte, co je debata k tématu. Přestaňte tady komukoli vykládat, že patří do jednoho pytle líných lemer a podobně. Toť vše, berte to jako oznámení a nikoli jako rozproudění se diskuze mezi námi dvěma.

http://b2.lilypie.com/b5R4p1/.pnghttp://img150.imageshack.us/img150/7624/beznzvuyw6.jpg

Není tady

#138 30. 5. 2006 9:59

EFG
♥♥♥----

Trubko, nauč se číst. O několik řádek dříve jsem jasně napsal, že nelze házet všechjny do jednoho pytle.

Není tady

#139 30. 5. 2006 10:00

lelyla
♥♥♥----

EFG....dle Vás má debata vypadat tak, že si vysvětlujeme pojmy, které jsou všem jasné? Mátě konkrétní problém? Sem s ním...

Není tady

#140 30. 5. 2006 10:02

Ájinka
♥♥♥----

Nety:
Ano, o debatu k tématu jde především!

lelyla:
Napsala jsi to přesně, není co dodat !

Není tady

#141 30. 5. 2006 10:03

EFG
♥♥♥----

Ajinko, podívejte se na průběh debaty. Myslím, že do vstupu ukřivděnky IvčaK. a zdejších moderátorek to byla plodná debata.

Není tady

#142 30. 5. 2006 10:05

EFG
♥♥♥----

No to si nejsem tak jistý, zda znáte pojmy. Zůstává zde stále otevřená otázka co musí otec. Ta je ve vztahu k novým patrnerkám rozvedených otců totiž zcela zásadní.

Není tady

#143 30. 5. 2006 10:12

Nety
♥♥♥♥♥♥♥

EFG napsal(a):

Trubko, nauč se číst. O několik řádek dříve jsem jasně napsal, že nelze házet všechjny do jednoho pytle.

Dobře, vrátíme se k tykání. Pokud budeš kohokoli urážet, budu Tvé příspěvky promazávat. Jsi věčně nespokojený, buď  moderátory postrádáš a nebo pravý opak. A můžeš mi říkat klidně dcero Paroubka nebo kohokoli jiného. Je mi to srdečně jedno. Leckdy napíšeš poměrně rozumnou věc, proto mne Tvoje přešlapy dost udivují. Evidentně nejsi ve formě.

Není tady

#144 30. 5. 2006 10:22

EFG
♥♥♥----

Můžeme se tedy vrátit k věcné debatě.

Co musí rozvedený otec a jaký to ovlivňuje jeho novou rodinu.

Není tady

#145 30. 5. 2006 10:34

EFG
♥♥♥----

lelyla napsala

Ajinko....jsou vychytralé bývalé manželky a ublížení bývalý otcové.....jejich problém spočívá v tom, že obě tyto skupiny se cítí velmi ublíženě, ač jim třeba vůbec ublíženo nebylo a od toho pramení nenávist a házení všech do jednoho pytle..

Pokud se někdo cítí ukřivděný, je to jeho problém a musí se s tím nějak vyrovnat. Naše zákony a pečovatelské soudy však umožňují vyrovnávání se s ukřivděností ničením života bývalým partnerům. A nejsmutnější je, že to všechno odnesou děti. Na místo jejich ochrany jde tak zákon a justice proti jejich zájmům.

Není tady

#146 30. 5. 2006 10:45

Ájinka
♥♥♥----

EFG:
Odpovídám na otázku, co otec, a nejen otec, ale úplně každý člověk, musí:

Především se musí vyrovnat se svým svědomím, se kterým musí do konce svého života žít. Nikdy a nikam před ním neuteče, ani se před ním neschová, ani se ho žádným způsobem nezbaví. Ten, kdo ho momentálně nemá, si to uvědomí ve chvíli, kdy se určitě v plné síle dostaví. A dostaví se vždycky, jen u někoho dříve, u někoho později.

Není tady

#147 30. 5. 2006 11:00

Ájinka
♥♥♥----

EFG:

Tleskám,  poslední odstavec nemá chybu. Jen místo slova ukřivděnost bych použila slova závist a pomsta.

Není tady

#148 30. 5. 2006 11:07

EFG
♥♥♥----

Ajinko, to máte pravdu, ale dětství běží až příliš rychle na to, aby se čekalo kdy se v matkách  "prudičkách" hne svědomí.

Snažil jsem se tady postupně najít, kde je ten pes zakopán. Nebudu to tedy dále natahovat a dávat tak příležitost k narušování naší debaty. Ten problém je, že není zákon o výživném a takové líné lemeře samoživitelce stačí podat bezplatně návrh na zvýšení výživného. Kdyby byl jasně daný zákon obobný zákonu o dani z příjmů, pak si otec může uspořádat život, protože by věděl co si může dovolit, nikdo by ho nemohl osočovat, že by mohl dávat více, když má peníze na zahraniční dovolené, stavby domů atd.

Není tady

#149 30. 5. 2006 11:16

lelyla
♥♥♥----

Máte pravdu není zákon o výživném....víte jak na to aby takový zákon byl uzákoněn???

Není tady

#150 30. 5. 2006 11:24

maggie
♥♥♥♥♥--

Irenka21 napsal(a):

Soudy moc málo zkoumají proč matka nepracuje, ptají se pouze jestli dochází na ˇUP a doba nezaměstnanosti nebo snaha té lemry rekvalifikovat se nikoho nezajímá, prostě soudy těmhle děvečkám nahrávají. Moc nápadů tady neexistuje, celá agenda sociálek a soudů jim hraje do karet.

Naše BM nemusela pracovat, protože měla děti 8 a 10 let, které musela doprovázet do a ze školy. Budiž, to chápu. Ovšem já jako manželka povinného otce jsem musela pracovat na plný úvazek ve směnném provozu s dětmi 3 a 9 let, protože tak bych měla příjem 3xvyšší a není tedy důvod otci zohlednit vyživovací povinnost ke mně .....
To prosím soudila jedna a táž soudkyně... jen v rozmezí několika let.
Podotýkám, že BM nebyla samoživitelkou, byla podruhé šťastně vdaná.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí