29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
EFG...pokud nemáte zajímavější dotazy, poukazující něco nového...je mi líto nemíním marnit čas:-))) Přeji hezký víkend....
Není tady
EFG napsal(a):
Haló, je tady nějaký moderátor? Není. Musím to tedy vyřídit sám. Ostatním diskutujícím se omlouvám.
Vážená IvčoK. Pokud nemáte k věci co říct (s Vaší inteligencí rozhodně ne) tak dejte prsty z klábosnice a držte hubu!
Čím dál víc Vás poznávám.Už jste to zas Vy.
Není tady
Lelyla, celkem Vás chápu. Tady hrozilo, že pochopíte kde je zakopaný pes.
Není tady
Ájinka napsal(a):
Maggie:
Až mě mrazí, co všechno je možné. Nikdo tě určitě nebude cupovat, spíš zasloužíš obdiv, že to všechno zvládáš. Ne že bys byla ukřivděná, ale myslím si, že jste ty a tvoje děti přímo poškozené ve prospěch dcery z prvního manželství. Cítím tu tvoji bezmoc, snad ti tady Kido kvalifikovaně poradí, jak se můžeš bránit. Víš, ten rozsudek v řadě bodů jasně odporuje zákonu, opravdu se v něm projevila zvůle soudce. Uvedu příklad: když napíšeš závěť, která odporuje zákonu, tak je neplatná. Mělo by to platit ve všech případech, tedy i o rozsudku. Proto tento rozsudek by měl být neplatný.
Kolik je dceři z prvního manželství let? Jak se chová k otci a k vám?
Holce je 16, žije s matkou, jejím manželem a 14-ti letou sestrou. V pololetí 1. ročníku se radši "přeřadila" z prospěchových důvodů z výběrového gymnázia na "normální" gympl. Pochopitelně ve výživném je vyčísleno vybavení za výběrové gymnázium.....
Otce bere jako zdroj peněz, což ji ovšem nevyčítám, protože vlastně ani nemůže za vliv její matky na sebe. Je to těžké, ovlivňujte někoho, byť v dobrém slova smyslu, když o to zájem nemá. Osobně bych byla ráda, aby s námi několik měsíců žila a znala realitu.
Není tady
Kido12 napsal(a):
Těžko Maggie něco víc radit. Nevím, jestli už Vám proběhl odvolací soud.
Pokud se Vám nepodařilo obhájit Váš návrh (předpokládám, že šlo zejména
o zamítnutí zpětného doplácení výživného) díky předloženým důkazům, pak
Vám asi nezbyde než dluh doplatit.
Jak naložíte se svým majetkem je samozřejmě Vaše věc. Děti z předchozích
vztahů mají nárok na děd.podíl jen z hodnoty majetku otce.
Co se týče výživného do budoucna - 5500 Kč. Neuvádíte věk dcery, ale předpokládám cca 14-16 let. Pokud dcera neukončí po střední škole či vyučení
studium a bude nadále pokračovat ve vzdělávacím procesu, počítejte minimálně
ještě s jednou žádostí o zvýšení výživného. Většinou se to matky snaží stihnout
před zletilostí dětí, pak již musí žádat samo zletilé dítě.
Samozřejmě stejné právo máte i vy - v okamžiku, kdy se změní poměry otce -
např. nižší příjmy, další vyživovací povinnost apod.. může požádat o snížení
výživného.
Kido, odvolací rozsudek stále nemáme, minulý týden se manžel odhodlal volat na soud, kde mu službu konající úřednice odmítla cokoliv sdělit a odkázala ho na písemné a poštou poslané vyhotovení rozsudku. Každý den otevírám schránku se schizofrenními pocity - bude-nebude?, ať ještě není .... a ať už to konečně víme... .
Jinak jak se říká, vše zlé je k něčemu dobré - dosud bych nevěřila, že budu schopná vymáhat manželovy pohledávky s takovou razancí jako teď. Jedná se o malé částky, dlužníci si běžně myslí, že kvůli tomu nikdo nic podnikat nebude. Ale já jsem v situaci, že bych si nerada nechala vybílit byt exekutory nebo píct buchty do kriminálu:-), takže jednám.
Sice do budoucna na tom budeme stejně blbě zejména ohledně žádosti o snížení výživného /další dítě neplánuju, ledaže by chtěli výživné rodiče nebo moje babička ročník 1921/ a co se týká nižších příjmů a posuzování jejich výše soudem ... když jednou vydělá 60 litrů měsíčně, je povinen je vydělávat stále a pořád až do smrti smrťoucí.
Možná matka požádá o zvýšení výživného do 18. let dcery /má na to ještě 1,5 roku/, ale nyní potřeby dcery kryjí cca 3. tis. měsíčně, její potřeby se nezmění zřejmě nijak radikálně /doufám, že vydrží už na jedné škole/, ale příjmy otce jsou už nyní nejen fakticky, ale i účetně daleko nižší. Žádné odpisy, žádné nadstandarty....
Ovšem může mu jedna vyživovací povinnost naopak ubýt - a to manželka, i tak už ji soud neuznává :-).
Není tady
Maggie:
Bohužel, je to tak. Bývalá manželka může podle své vůle manipulovat s novou rodinou BM, poškodit práva "druhých"dětí, v její prospěch může soud nařídit nové manželce aby pracovala jen proto, aby manžel mohl platit BM výživné ve výši, jakou chce ona, BM může chtít bezohledně cokoliv, i když nechce pracovat.
BM má dokonce právo požádat soud, aby zjišťoval finanční poměry přítelkyně, která s bývalým manželem není v žádném právním vztahu.
To umožňují naše zákony, proč by jich tedy BM nevyužívaly?
BM mají možnost pracovat, i na malých vesničkách. Chce to jen dobrou vůli, ale to jsem psala už jinde.
Není tady
To je celkem škoda, že jsme se nedosatli k tomu co plátce výživného musí.
Není tady
Musí umřít, ale než se tak stane, musí platit a nereptat.
Není tady
Ájinka napsal(a):
Ano, záleží opravdu na tom, koho si zvolíme. Budu volit stranu, která respektuje osobní vlastnictví a která mě nebude nutit, abych ze svých vydělaných peněz podporovala někoho, koho nechci. Přeji si, abych si se svými penězi mohla nakládat podle své vůle a ne je díky rozhodnutí soudu dávat někomu, s kým nemám nic společného.
Princ s rudou hvězdou: ano, musí živit svoje děti, o tom není řeč, ale zapoměl jsi dodat, že musí ještě zajistit blahobyt líné a neschopné bývalé manželce, která není tak blbá, aby pracovala a vůbec, aby ráno vstávala kvůli pár korunám, když je může dostat bezpracně od BM a jeho družky nebo nové manželky, které na rozdíl od ní jsou tak blbé, že pracují.
Také posíláme peníze jedné takové pijavici, co nechodí do práce, ale porodila dvakrát a žije si v klídečku.
Není tady
EFG napsal(a):
Haló, je tady nějaký moderátor? Není. Musím to tedy vyřídit sám. Ostatním diskutujícím se omlouvám.
Vážená IvčoK. Pokud nemáte k věci co říct (s Vaší inteligencí rozhodně ne) tak dejte prsty z klábosnice a držte hubu!
Aaaaaa Lubosku, ze vam zase zvedli alimenty, co???
Prestante se uzirat, jakej jste truhlik, ze jste se nechal zblbnout a vzal si zenskou, ktera je chytrejsi nez vy. A navic si vam jeste dovolila zdrhnout, co? Vytira s vami podlahu a vy se muzete pominout vzteky Teda vubec nechapu, proc takovou pohanu musite porad vytrubovat do celyho babinetu
Takovej inteligent. Navic, takhle vas za chvili klepne pepka, misto hvezdicky na celo, dostanete visacku na palec a plnou parou vpred vas supnou do pece! A holka bude mit po rybickach! A kde je pak jaka spravedlnost?? Vy jste si uz uzil, halt je ted zase rada na ni, ne??? To je prece ROVNOVAHA a tomu snad rozumite, no ne??
A navic: kdyz vy tu nebudete, kdo nas tu bude bavit??? To bychom si za chvily mohly myslet, ze muzi jsou nad veci a gentelmani, co se umeji chovat k dame, nepouzivaji hulvatske vyrazy a maji nadhled. A to vy prece nemuzete doupustit, co? Vy ve vsech, teda krome jedny nynejsi, vidite tu svoji chybu minulou neodpustitelnou, co? No to je ale pech
Není tady
Ano. Krásně jsem Vám šlápnul na kuří oko. To se hend pozná, když i moderátor debaty někoho nazývá truhlíkem. Hele, snažíte se dobře mě pošpinit u ostatních diskutujících, jen si Vás dovoluji upozornit, že velice trpíte na infantilní smyšleky. Nikdo mi nic nezvýšil, nikdo nic nevyahrál, nikdo není chytřejší. Váš vstup do debaty jasně ukazuje Vaší poměrně nízkou inteligenci (1:1). Ono totiž výživné není o tom, kdo vyhraje u soudu.
Není tady
EFG napsal(a):
Ano. Krásně jsem Vám šlápnul na kuří oko. To se hend pozná, když i moderátor debaty někoho nazývá truhlíkem. Hele, snažíte se dobře mě pošpinit u ostatních diskutujících, jen si Vás dovoluji upozornit, že velice trpíte na infantilní smyšleky. Nikdo mi nic nezvýšil, nikdo nic nevyahrál, nikdo není chytřejší. Váš vstup do debaty jasně ukazuje Vaší poměrně nízkou inteligenci (1:1). Ono totiž výživné není o tom, kdo vyhraje u soudu.
"JA NE, JA NE, to ty to ty..." Nu co jineho, nez reakci maleho kluka, kteremu vzali kulicky, bych taky mohla od vas cekat, ze?? Slapat na kuri oka, to je vase specialitka, co? Copak tomu asi rikaji ta vase vlastni?? Asi pekne upi, co??? Je to to boli, jau jau
))
Nastesti ja (stejne jako mozna i vy) nejsem chlap a IQ neni prave to hlavni, na co ja jsem pysna To je totiz samozrejmost, se kterou netreba se chlubiti
A vy si hlavne pohlidejte to svoje, v afektu, emoci a ve vzteku klesa az o 40 bodu a to se i u cloveka s mirne nadprumernou inteligenci pak blizi pasmu debiĺity - to mam z knih, cist umim - tak pozor, aby se mu tam jednou nezalibilo a nezapomnelo se vam tam
A vas "spinit" nikdo nemusi, vy to svym hulvatstvim vuci zenam - samozivitelkam zvladate s prehledem sam
Upravil(a) Pandorraa (29. 5. 2006 0:26)
Není tady
Holka moje zlatá, Ty už musíš být hodně zlitá co? Příště si to trošku nařeď a hlavně si pak tady zase nesťěžujte, že se Vám to tady potentočková, když sem i moderátor píše takové hovadiny.
Není tady
Já si myslím, že jsou různé situace, ve kterých se matky samoživitelky nacházejí:
- ty, které opravdu potřebují radu, otec dětí jim nepatí, o své děti nemá zájem, nemohou sehnat práci
a nacházejí se v bezvýchodné situaci,
- ty, které situaci po rozvodu dobře zvládly,
- ty, které neustále prudí,, děti očkují proti otci i jeho nové rodině a nechtějí pracovat. Většinou jsou to závistivé, chamtivé intrikánky, které, když přivedou novou rodinu otce do potíží, tak se tím baví. Dítě používají jako prostředek k vydírání a pomstě,
- ty, které opustil manžel
-ty, které opustily manžela
- svobodné matky
Asi by se našly i jiné "kategorie". Tímto jsem jen chtěla naznačit, že každá mamina se nachází v jiné situaci a podle toho ze svého úhlu pohledu reaguje na určité téma. Rozhodně se všechny samoživitelky nedají házet do jednoho pytle, ani není třeba je všechny odsoudit ani jakkoliv napadat.
Myslím si, že se tady diskuteje kvůli tomu, aby jsme si předaly vzájemně zkušenosti a lépe se orientovaly ve složitých situacích,poradily si, nebo si jen tak vylily srdíčko.
Není tady
Tak Luboši koukám,koukám...a Ty k tomu všemu máš co říct?Kromě toho co tu každý už ví?V Tvém případě nevidím žádný vzláštní posun,tak co tady do všeho kecáš?Mě jsi před nějakým časem přál takového ,,chytrého,,BM...a posléze zase,že majetek společně nabytý nemusí být napůl a zdůvodnil jsi to tím,že ženy přeci tolik nevydělávají, tak proč by měly mít půlku.Príma názor,jenom trochu mimo.Tak tady hlavně dávej příspěvky které mají co říct a ne ty svoje stále stejné slátaniny.Máš BM co si evidentně uměla dost dobře poradit a možná jí to vyjde..no tak co,tak se snaž a pracuj a nebuď líná lemra a buduj si nový a lepší majetek znovu..stejně Ti nic jiného nezbyde.Tak teprve dokážeš,že za něco stojíš.Ale ty žvásty tady...k čemu to je.Měj se a buduj.
Není tady
Ajinko, velmi dobře jsi to shrnula:-)
Není tady
Ano děvčata. Máte naprostou pravdu. Možná jí to vyjde tak na dva roky v kriminále. Jen skutečně nechápu, co jste to za matky, když Vám evidenteně dělá dobře, jak se díky jejímu neuváženému jednání změnil život našeho dítěte k horšímu. Takovým matkám bych nechal zákonem podvázat vaječníky.
Není tady
Ajinko,ano, nelze všechny matky házet do jednoho pytle. Nutno však říct, že jsem zde zatím potkal pouze jedinou kategorii - ukřivděné závistivé večně prudící líne lemry. Ty ostatní sem totiž nemusí pro žádné rady chodit a situaci si dokáží vyřešit.
Není tady
Zato ty ne, že? :-))))
vadí mi, že musím přeskakovat tvoje ubohé příspěvky tady. a to byl tak dlouho klid, copak tě zase potrefilo, že tak zuříš? :-)))
vždyť tady se ti všichni smějou :-)))))))))
Není tady
Smích je kořením života. Volte stranu 26.
Není tady
EFG napsal(a):
Ajinko,ano, nelze všechny matky házet do jednoho pytle. Nutno však říct, že jsem zde zatím potkal pouze jedinou kategorii - ukřivděné závistivé večně prudící líne lemry. Ty ostatní sem totiž nemusí pro žádné rady chodit a situaci si dokáží vyřešit.
tak proč sem furt lezeš ty !!!
Není tady
EFG napsal(a):
Ano děvčata. Máte naprostou pravdu. Možná jí to vyjde tak na dva roky v kriminále. Jen skutečně nechápu, co jste to za matky, když Vám evidenteně dělá dobře, jak se díky jejímu neuváženému jednání změnil život našeho dítěte k horšímu. Takovým matkám bych nechal zákonem podvázat vaječníky.
Ty brdo! A zes to nevedel driv, nez jsi ji to dite udelal??? Co? Ze by te ocarovala??? A cim, podel se To si jiste rady poslechnem. A hlavne to, jak EFG k rozumu prisel a konecne prozrel
Vubec bych se nedivila, kdyby tva BM byla celkem bezva zenska, ktera pochopila, ze je nejvyssi vas s tebou vybehnout. Pokud musela poslouchat jen zlomek tech invektiv, sprostaren a jedovatosti, ktere tady chrlis na zeny, divim se, ze mas jeste vubec z ceho platit. Je na tebe docela hodna
Jednodussi je hazet klady na druhe, nez si vsimnout toho brevna ve vlastnim oku, co? Tak daleko ale ty nevidis, ze? Ty sem koneckoncu nechodis neco vyresit ci nabidnout, ty si sem chodis jen vybijet vlastni vztek. To mas teda hodne blby.... Tady vhodne objekty nenajdes. Tady jsou zeny, ktere se uz poucily. Nevim, proc porad nechapes tak jednoduchou vec
Není tady
Domnívám se, že není všechno tak jednoznačné, jak by se na první pohled zdálo. Maminy samoživitelky mají v každém případě ztíženou situaci už tím, že nemohou přijmout každou práci. Školka otvírá v 7 hodin, jakákoliv práce začínající v 6 - 7 hod. je pro ni už předem vyloučena. Odpoledne školka končí v 17 hod., tudíž každá práce, která končí později než v 16 hodin (počítám cestu), je také vyloučena, pokud nemají za zády schopnou babičku, která supluje pomoc a podporu otce.
Rozumím i otcům, kteří mají své děti rádi a není jim s nimi umožněn pravidelný a dostatečný kontakt. A nejen to, často jsou děti "používány jako nástroj" k vydírání a otci se odcizují. Otec nemá dostatek možností jejich vývoj a výchovu ovlivnit a jistě tím i trpí (když je má rád a má o ně zájem).Takže - ani otcové nejsou v záviděníhodné situaci a jejich bezmoc to řešit je může vést k takovým výlevům, jaké tu předvádí EFG.
EFG tady někde napsal, že po rozvodu není vítězů. Souhlasím.
Není tady
EFG:
Tuto diskusi jsem otevřela proto - a teď nahrávám EFG - abych věděla, jak se bránit proti chytré BM, která nechce pracovat a chce se mít dobře na účet nové přítelkyně bývalého manžela. Jistě s takovou situací má bohaté zkušenosti mnoho nových partnerek a druhých manželek, proto jsem chtěla znát jejich názory a rady. Vím, že každý případ má individuální problematiku v detailech, ale princip je stejný a zkušenosti s realitou se hodně liší od právních norem.
Je škoda, že se nepřipojíte do diskuse konkrétně s konstruktivními postřehy a nápady, to by bylo určitě přínosem. Ano, existují líné lemry, to přece víme, ale my se chceme proti nim bránit. Tím, že se diskuse rozmělní do osobních ataků se opravdu, ale opravdu nic nového nedovíme.
Není tady
Soudy moc málo zkoumají proč matka nepracuje, ptají se pouze jestli dochází na ˇUP a doba nezaměstnanosti nebo snaha té lemry rekvalifikovat se nikoho nezajímá, prostě soudy těmhle děvečkám nahrávají. Moc nápadů tady neexistuje, celá agenda sociálek a soudů jim hraje do karet.
Není tady