29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Letošní dovolená díky uzavřeným hranicím a nejisté situaci celkově bude zřejmě v naší krásné zemičce, což mi osobně nevadí. Přesto ale, pojďme se společně podělit o krásná místa u nás, která stojí za to navštívit. Děkuji předem za tipy.
Pro reklamátory - nepotřebuji odkazy na konkrétní hotel,penzion, chatu a nevím, co ještě .... za prvé je to nepovolená reklama a za druhé googlit tady všichni umíme dle potřeby sami. Díky za pochopení.
Není tady
Jezdívali jsme moc rádi do dřevěné chaty Panoramy (Panorama) nad Desnou v Jizerských horách. Ale vždycky jsme říkali, že pojedeme do Tanvaldu.
Chata stojí na kopci jediná a je tam hezký výhled do okolí. (Doufám, že to tak pořád ještě je.) Jizerky mají svůj zvláštní půvab.
Není tady
Krásných míst máme u nás hodně, moje srdcovky jsou dvě: 1. Loket nad Ohří - pro mě nejkrásnější místo u nás, historické městečko s přírodním divadlem pod hradem a krásnou přírodou všude kolem něj a 2. Chlum u Třeboně - poprvé jsem tam byla jako dítě na škole v přírodě (jezdili jste také na školy v přírodě?) a pak znovu vícekrát v dospělosti, jižní Čechy jsou krásné, závidím jim ty roviny, krásný kraj.
Upravil(a) LENNNA (1. 5. 2020 9:49)
Není tady
Nové Město nad Metují, Telč, Třeboň, Sušice... , nádherná městečka s historickými památkami a krásným okolím. Hned bych tam bydlela.
Není tady
vrabčák napsal(a):
Nové Město nad Metují, Telč, Třeboň, Sušice... , nádherná městečka s historickými památkami a krásným okolím. Hned bych tam bydlela.
![]()
Byla jsem pouze v Telči a v Třeboni. Jestli si to dobře vybavuji, tak jsme byli se základkou na škole v přírodě ve Slavonicích a do Telče jeli na výlet. To byly krásné časy! A obojí jsou to krásná města!
Takové krásné téma zapadlo
Není tady
LENNNA napsal(a):
vrabčák napsal(a):
![]()
Byla jsem pouze v Telči a v Třeboni. Jestli si to dobře vybavuji, tak jsme byli se základkou na škole v přírodě ve Slavonicích a do Telče jeli na výlet. To byly krásné časy! A obojí jsou to krásná města!
Takové krásné téma zapadlo
Z Telče byla moje první dětská letní láska, vždycky jsem si říkala, že se do Telče budu muset jednou podívat Jinak souhlasím s Lennnou, že Loket je úžasné místo, vlastně podél Ohře snad nelze úplně šlápnout vedle.. Nové Město nad Metují, kdo by odolal. Nejlepší je to na začátku sezóny, kdy ještě není moc turistů a člověk se ve skalách brodí i půl metrem sněhu, aby se pak na vrcholcích svlékal do trička, protože léto
Také se mi líbí Ústecko kolem Labe.. spousta krásných a osamocených kopců, kde by cizího člověka pohledal.. prostě jen příroda a vy
Z měst, pěkná je i Kroměříž, nebo třeba Kadaň.. z vody.. Nechranická přehrada, Slezská Harta.. Každý kout má co nabídnout
Není tady
U nás je krásně............jezdíme pravidelně 1x "někam"................minule jsme byli na Krkaté bábě, pokračovali na zříceninu Trmačov........nádhera
Lomnice u Tišnova............židovský hřbitov, židovská škola, synagoga, místní rodinny pivovar s báječným pivem, krásný kostel a v trávníku železná plastika od Zahradníka
čím jsem starší a čím dál cestuji, tím víc to dokážu ocenit..............tu krásu doma, kilometry na kole a povídání
zítra jedeme na psí hřbitov Serenyiú-tam jsem nebyla
Není tady
Jak Vera vzpomenula židovský hřbitov, tak krásné židovské město je v Boskovicích. Boskovice se mi vždy líbily - i jejich okolí.
A pak Písek - to je velice přívětivé město plné spokojených lidí. Vše krásně udržované - i stezky kolem města.
Není tady
Jak píšeš o přívětivém městě a spokojených lidech.... je zajímavé, že asi každý kraj bude mít své klima a svou náturu lidí. Myslíte, že to tak je? My máme vypozorováno, že třeba Moraváci jsou srdeční lidí a mluví děsně spisovně. Přesný opak nás morousů nesrdečných ze západu, kde se mluví naopak dost nespisovně a spisovná čeština nás tahala za uši . Nebo jestli to byla jen náhoda...
Není tady
Judyna napsal(a):
Jak Vera vzpomenula židovský hřbitov, tak krásné židovské město je v Boskovicích. Boskovice se mi vždy líbily - i jejich okolí.
A pak Písek - to je velice přívětivé město plné spokojených lidí. Vše krásně udržované - i stezky kolem města.
Judy kousek od Boskovic mám chaloupku. Na tom židovském hřbitově jsem byl, náhodou tam byl jeden znalec a mnoho povykládal. I v židovském chrámu jsme byli, přemluvil jsem místního šéfa a šel nám ukázat mikvi, která byla objevena před pár léty když ten "sklep" vyklidili a našli funkční mikev. Fantazie.
Není tady
No tak to je super! Máš chaloupku v překrásném kraji. Na hřbitově jsem byla také - i s výkladem a s výkladem jsme měli i prohlídku židovského města. Tu mikev jsem viděla taky.
Už je opravená jízdárna? Také tam byl krásný skleník, kde se pořádaly dříve i koncerty. A zřícenina hradu je také moc pěkná.
Také tam kdysi dávno bývalo letní kino, ale to už asi není, viď.
Upravil(a) Judyna (7. 5. 2020 20:22)
Není tady
LENNNA napsal(a):
Jak píšeš o přívětivém městě a spokojených lidech.... je zajímavé, že asi každý kraj bude mít své klima a svou náturu lidí. Myslíte, že to tak je? My máme vypozorováno, že třeba Moraváci jsou srdeční lidí a mluví děsně spisovně. Přesný opak nás morousů nesrdečných ze západu, kde se mluví naopak dost nespisovně a spisovná čeština nás tahala za uši
. Nebo jestli to byla jen náhoda...
Opravdu spisovně se mluví na na jižní Moravě. U nás na Vysočině teda rozhodně ne. A asi bych eházela všechny do jednoho pytle. I mezi moravákama jsou protivní lidé a mezi čechana jsou (doufám teda ) zase fajn lidi. I v západních Čechách. Proč ne
Dokonce i s těma pražákama se to možná po pár skleničkách dá
Není tady
Chvilku jsem tu nebyla a vy jste se tak hezky rozepsali.
Mě třeba moc láká Třebíč; nikdy jsem tam nebyla, jen jsem viděla moc pěkný dokument. Taky hodně židovské město.
Nejen každý kraj má "své klima a svou náturu lidí", ale řekla bych, že každé město, městys, městečko, vesnice, vesnička, osada, ale i každá městská čtvrť má svou specifickou atmosféru.
Petře, tak ty střídáš dvě chaloupky? A ještě péče o velkou zahradu doma. To máš tedy co dělat.
Je tu opravdu spousta krásných míst.
Není tady
Židovské město v Třebíči podél řeky přecházející do "Kočičiny" určitě stojí za to. Však je také v UNESCU. I bazilika s klášterem a zámkem je úžasná. Byla jsem tam jednou jako host na svatbě. Je kamenná a na některých kamenech jsou značky kameníků. Je velice stará a také v UNESCU.
Není tady
Judyna napsal(a):
LENNNA napsal(a):
Jak píšeš o přívětivém městě a spokojených lidech.... je zajímavé, že asi každý kraj bude mít své klima a svou náturu lidí. Myslíte, že to tak je? My máme vypozorováno, že třeba Moraváci jsou srdeční lidí a mluví děsně spisovně. Přesný opak nás morousů nesrdečných ze západu, kde se mluví naopak dost nespisovně a spisovná čeština nás tahala za uši
. Nebo jestli to byla jen náhoda...
Opravdu spisovně se mluví na na jižní Moravě. U nás na Vysočině teda rozhodně ne. A asi bych eházela všechny do jednoho pytle. I mezi moravákama jsou protivní lidé a mezi čechana jsou (doufám teda
) zase fajn lidi. I v západních Čechách. Proč ne
Tak to sedí, ti co znám byli z jižní Moravy. Souhlasím, že to nebude platit zdaleka 100%, ale určitý "duch" kraje, nátura nebo klima.... máme to vypozorováno takto.
Není tady
Jinak nikdo asi ještě nezmínil Český Krumlov? Jedno z našich nejkrásnějších měst. I přes davy turistů má kránou atmosféru.
Není tady
Český Krumlov je opravdu nádherný. Ale ráda bych si ho prošla bez davů, raději v době, kdy tu snad už nebude tak řádit pochybný virus. Snad se toho dočkáme. A taky by to možná šlo někdy v zimě.
Není tady
Judyna napsal(a):
Negativní. Pražáci jsou nafoukaní, arogantní a po několika skleničkách ještě agresivní :-)
Není tady
normální chlap napsal(a):
Judyna napsal(a):
Negativní. Pražáci jsou nafoukaní, arogantní a po několika skleničkách ještě agresivní :-)
To chce vychytat tu správnou míru
Není tady
Judyna napsal(a):
Cože? Cože? Jak to, že házíš všechny do jednoho pytle?!!???
Není tady
Mesto Tabor je krasne a take tam maji bezkonkurencni cukrarnu moca cafe,vsechno poctive,presne tak bych si predstavovala svoji cukrarnu.Maji tam i peknou Zoo. U Jindrichova Hradce je krasna ZOO Horni Pena.Ja jsem spise nez na ty pamatky objizdet ZOO.
Jinak mam rada Prahu,ten chaos ,anonimitu,vanoce v Praze,samozrejme ZOO,
Mam rada i prirodu na Machove jezere ten klidecek.
Není tady
Krásná ZOO je i v Jihlavě. Není moc velká, třeba z té pražské jsem byla utahaná.
Není tady
Erem, taky jízdy na lodích po Máchově jezeře a doplavat si k Myšímu ostrovu se zříceninou hradu (tvrze) Myšlín, v Doksech navštívit Památník (muzeum) Karla Hynka Máchy, s dětmi Muzeum Čtyřlístku, vyšplhat se na Bezděz a rozhlédnout se...
Judyno, pražskou ZOO radši na etapy, ale určitě nevynechat lachtany (nejlépe při atrakci pro diváky) a lední medvědy řádící v bazénu.
Není tady
vrabčák napsal(a):
Judyna napsal(a):
Cože? Cože? Jak to, že házíš všechny do jednoho pytle?!!???
Žiju v Praze celý život, tak přece vím, co jsme zač
Není tady
Nevíš nic, právě proto že jsi Pražák. 😎
Není tady