29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
holky, myslíte si, že je nějaký rozdíl mezi kyselinou listovou, která je volně prodejná a tou, co ji předepisuje GynDr?
Není tady
lenulko scela určitě.KL volně prodejná je jenom potravinový doplněk.
Není tady
Taky by mě to zajímalo..ptala jsem se v lékárně a tam mi řekli, že záleží na obsahu v jedné tabletě.... no a pak si vyberte.....
Řekla bych, že finální rozdíl je v tom, že na recept ji platí pojišťovna a volně prodejnou solíte z vlastní kapsy...
Doktor Koucký mi kdysi odpovídal, že v Calibrum Baby plan je kyseliny listové dostatek.
Holky máte po té listovce taky tak žlutou moč ?????
Není tady
Pinky joooo a nejdřív jsem se lekla , ale pak jsem si uvědomila nadbytek musí někudy ven :
Není tady
Já taky, ale pak mi došlo..že je to přece jen jeden z řady vitamínu B a potom bývalo většinou žluté čůrání
Není tady
A taky jsem se ptala v lékárně a řekli mi že v té volně prodávající nemáš jistotu kolik toho a v jakém složení je.
Není tady
To máš Susan pravdu...ale pro to plánování nám to asi opravdu stačí....
Říkala jsem si, že k tomu Calibrumu už bych nemusela jíst další listovku, ale když jsem si přečetla, že se jí nelze předávkovat, valím ji do sebe co to dá... možná je to špatné svědomí, že si dám občas cigaretku a listovka je vhodná hlavně pro kuřáky a těhotné ženy
Není tady
Pinky!! Taky si občas čoudnu... třeba když opékáme nebo jdem na pivko nebo si dáme s mužským vínko ve sklípku. Ale je pranda, že mi krabička bohatě stačí na jeden měsíc a přes zimu nekouřím skoro vůbec, protože doma bych si nezapálila a venku se mi mrznout nechce. sice to kuřáci nechápou, ale je to tak.
Není tady
Leni, v bezne dostupne KL je cca 400 ug v jedne tablete a gyn predepisuje Acidum Folicum 10 mg. Z dobrych zdroju jsem ziskala velmi dobre reference na nasledujici KL a taky jsem ji uzivala 6 mesicu pred planovanym tehu.
http://www.lekarna.cz/p/potravni-doplnk … ic-tbl-60/
Není tady
kolik stoji ta volne prodejna kys.listova?
Není tady
já jsem ji koupila zhruba za 40Kč (60 tablet), mabízeli mi ještě jakousi v kombinaci s železem a ta stála kolem 60Kč. Ta, co nám ji doporučuje Romča je na netu za zhruba 100.-Kč
Není tady
Jo, jo, je drazsi. No ale zase je to na dva mesice. Leni, a jakou mas ty? Nemas nahodou tuhle?
http://www.lekarna.cz/p/vitaminy-minera … te-tbl-60/
S tou jsem zacinala, ale pak jsem sla na lepsi... :-))
Není tady
jé, přesně tu tak asi skočím koupit tu druhou - a třeba po Tvém vzoru brzy bude i uzlíček
ale spíš počkám, co mi řekne Dr a pokud mi ji předepíše, tak asi nebudu muset řešit, jakou si koupit
Není tady
Po kyselině listové mám také krásnou moč-pěknou žlutici.Kupuji ji ve formě acidum folikum.Asi 50kč.
Není tady
No jo, vzdyt je to taky vitamin B :-))
Holky, juknete sem:
http://www.stripky.cz/nemoci/tehotenstvi/privod_kl.html
Není tady
Já teda beru Mamavit, ve které už kyselina listová je (400 uq). Navíc je tam i B12, která je potřebná pro vstřebání kys. listové. Podle mě to tak stačí, vzhledem k tomu, že DDD je 200 uq, takže žádnou jinou listovku už neberu. Zbytek vypiju v kopřivovém čaji a spapkám se zeleninou, luštěninami a dalším jídlem.
Není tady
Romi, my už jsme se teď "nelegálně" snažili - mám 3 měsíce po revizi, ale nebyly ještě výsledky té genetiky.... no, ne že bysme se snažili - spíš jsme se jen nechránili... a dneska jsem 13.den po OVU, trošku mě pobolívá břicho (ale podle toho nejde soudit, protože mě bolelo i v těhu i před MS) a ráno jsem měla velice slabě pozitivní test...
Listovku jsem začala brát obden už v únoru a od března ji beru každý den, teď 2 denně.... (jsou to jen 200, takže asi ještě jednu pro jistotu přidám....)
Končně už vím, z čeho tu žlutou moč mám
Není tady
lenulka napsal(a):
Romi, my už jsme se teď "nelegálně" snažili - mám 3 měsíce po revizi, ale nebyly ještě výsledky té genetiky.... no, ne že bysme se snažili - spíš jsme se jen nechránili... a dneska jsem 13.den po OVU, trošku mě pobolívá břicho (ale podle toho nejde soudit, protože mě bolelo i v těhu i před MS) a ráno jsem měla velice slabě pozitivní test...
Listovku jsem začala brát obden už v únoru a od března ji beru každý den, teď 2 denně.... (jsou to jen 200, takže asi ještě jednu pro jistotu přidám....)
Končně už vím, z čeho tu žlutou moč mám
Lenulko,velice slabě pozitivní????? To je přece krásné. Jinak kyselinu jsem brala normálně od PharmaNord tak půl roku a pak v těhu Gravidit plus Oscilusin protože jsem krvácela.Ty názvy nejsou možná přesné už mi to vypadlo. Takže Lenulko myslíš,že můžu gratulovat?
Já nevím,jestli nejsi pověrčivá.
Není tady
Jituš, gratulovat ještě ne - nejsem sice pověrčivá, ale minulý měsíc jsem měla falešně pozitivní testík (taky slabounká čárka), tak si chci ještě počkat, až pokud budou hezky silné ale je pravda, že příznaky by byla - prsa bolí jako při minulém těhu, manžel říká, že jsou pěkně velké a dvorce tmavé a taky mi hodně vystouply žilky... ale těžko říct, jestli to nemůže být i PMS.... takže si počkám na další testík
Jituš, vy máte Matouše, nebo Matyáše?
Není tady
lenulka napsal(a):
Jituš, gratulovat ještě ne - nejsem sice pověrčivá, ale minulý měsíc jsem měla falešně pozitivní testík (taky slabounká čárka), tak si chci ještě počkat, až pokud budou hezky silné
ale je pravda, že příznaky by byla - prsa bolí jako při minulém těhu, manžel říká, že jsou pěkně velké a dvorce tmavé a taky mi hodně vystouply žilky... ale těžko říct, jestli to nemůže být i PMS.... takže si počkám na další testík
Jituš, vy máte Matouše, nebo Matyáše?
Matouše.A neboj,podle příznaků to bude brzy miminečko. Držím palečky všechny co mám.
Není tady