Oznámení

1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy?

1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět

#1 8. 5. 2006 21:02

sarianeta
Host

piercing v pupíku

Ahojky, chtěla bych poradit od někoho, kdo má zkušenost s piercingem v pupíku. Mám ho necelé tři týdny a tak dva týdny mi to trochu hnisá a nemůžu se toho zbavit. Framykoin nepomáhá  grater . Nepomůžete nějakou radou? Díky

#2 8. 5. 2006 21:52

Aneri
♥♥♥♥♥♥-

Re: piercing v pupíku

Možná máš alergii na materiál, ze ketrého máš ozdobu....já nesnáším zlato, ale snesu jakýkoliv slitek, či kov,umělou hmotu a pod......zkus to vyměnit za jiný materiál

Není tady

#3 8. 5. 2006 22:04

Renča2
Host

sarianeta napsal(a):

Ahojky, chtěla bych poradit od někoho, kdo má zkušenost s piercingem v pupíku. Mám ho necelé tři týdny a tak dva týdny mi to trochu hnisá a nemůžu se toho zbavit. Framykoin nepomáhá  grater . Nepomůžete nějakou radou? Díky

Framykoin bych na to vůbec nedávala. Mě bylo doporučeno omývat roztokem z mořské soli dvakrát až třikrát denně. Hojilo se mi to dobře. Na ten framykoin mě ale upozorňovali,ať ho nepoužívám.

#4 9. 5. 2006 0:26

ESKYMKA
♥♥♥♥♥♥-
Místo: OLOMOUC :-)

kdesi jsem četla, že se piercing v pupíku hojí až půl roku dumbom !!!!! já sama ho tam mám a hojilo se mi to docela dlouho, pořád to hnisalo, no hrůza (myslím že to trvalo nejmíň 3 měsíce, ale to je individuální) ... už sem si to chtěla vytáhnout,ale potom jsem zkusila septonex (nebo tak nějak se to jmenovalo- nejsem si už jistá) ve spreji!!! a docela to pomohlo. tongue

Upravil(a) ESKYMKA (9. 5. 2006 9:18)

http://www.tickerclub.com/cache/83b1299046.png

Není tady

#5 9. 5. 2006 9:58

sarianeta
Host

Děkuji za odpověď, byla jsem se zeptat u chirurga a ten mi ho hned vydělal, tak jsem si to po pár dnech tam dala zpátky mad . Ten framykoin mě překvapil, že se tam nemá dávat. Ten chirurg mi tam dal nějakou višňovku či co, to se mi začlo okamžitě hojit, jak jsem si ho tam dala zpátky, tak mě to znova pobolívá. No asi zajdu ještě k obvoďákovi, jeslti mi nenapíše tu višňovku. Za měsíc a půl jedu k moři, tak snad se to dá do kupy i když jste mě postrašily s těma 3 měsícema a víc  sad

#6 9. 5. 2006 12:02

Gria
Host

Ahoj, tak předně piercing pupiku se opravdu hojí většinou špatně, těch půl roku je  dost častá doba úplného zhojení. Framykoin rozhodně nepoužívej, antibiotika nejsou na piercing vůbec vhodný. Nejlepší je roztok z mořské/kuchňské soli, teatree oil, bactroban.
Super je že jedeš k moři, tam by se ti to mohlo zhojit rychleji.

#7 9. 5. 2006 12:22

sarianeta
Host

Super, bactroban mám myslím doma a tu sůl zkusím taky rock

#8 9. 5. 2006 12:51

maca
♥------

Dostala jsem piercing do pupíku od manžela. Prohlásila jsem, že jestli po dítěti zhubnu na původní váhu, tak to spáchám. Ale teď se bojím. Čekám až přestanu malýho tolik nosit v náručí, aby se to dobře zahojilo. Ale hlavně mám strach jestli to bolí, ten vpich a taky potom. Napíšete mi?

Není tady

#9 9. 5. 2006 14:45

sarianeta
Host

maca napsal(a):

Dostala jsem piercing do pupíku od manžela. Prohlásila jsem, že jestli po dítěti zhubnu na původní váhu, tak to spáchám. Ale teď se bojím. Čekám až přestanu malýho tolik nosit v náručí, aby se to dobře zahojilo. Ale hlavně mám strach jestli to bolí, ten vpich a taky potom. Napíšete mi?

Ahojky,
mně to píchali v soukromé chirurgické ambulanci, takže mi to nedříve injekcí umrtvili. Tím pádem to nebolelo, jen jsem cítila chviličku tlak, celé to bylo tak za 10 sekund odbyto (bez té injekce). Platila jsem 200 kč. V salonech prý neumrtvují. Pak mě to nebolelo vůbec, až po týdnu mi to kolem trochu zčervenalo a měla jsem tam hnis. Myslím, že kdyby mi to nevyndali a zkusila bych si to léčit sama, tak bych to přežila v pohodě. Mám taky malé dítko, v tomhle to nijak nezavazí.

#10 9. 5. 2006 21:36

sarianeta
Host

Renča2 napsal(a):

sarianeta napsal(a):

Framykoin bych na to vůbec nedávala. Mě bylo doporučeno omývat roztokem z mořské soli dvakrát až třikrát denně. Hojilo se mi to dobře. Na ten framykoin mě ale upozorňovali,ať ho nepoužívám.

Prosím tě a jaký poměr soli a vody?

#11 10. 5. 2006 12:35

Gria
Host

sarianeta napsal(a):

Renča2 napsal(a):

sarianeta napsal(a):

Prosím tě a jaký poměr soli a vody?

Většinou se dává jedna kávová lžička soli na 2deci vlažné vody.

#12 10. 5. 2006 12:39

Gria
Host

maca napsal(a):

Piercin pupiku není vůbec bolestivý, nemusíš se bát, neni potřeba umrtvení,protože aplikace umrtvení je cítit úplně stejně jako piercing samotný.

#13 10. 5. 2006 16:08

Bety
♥♥♥♥♥♥♥

sarianeta napsal(a):

Moc dobré na zahojení je omývat odvarem z řepíkové natě - tu koupíš v lékárně za pár korun, hodně moc to pomáhá na zahojení jakýchkoliv ran.

Strach je malá smrt...

Není tady

#14 28. 5. 2006 19:36

radka73
♥------

Gria napsal(a):

maca napsal(a):

Piercin pupiku není vůbec bolestivý, nemusíš se bát, neni potřeba umrtvení,protože aplikace umrtvení je cítit úplně stejně jako piercing samotný.

jen si rozmysli, kde si to nechas udelat...velice doporucuji budto zdravotnicke zarizeni nebo nejakou kam,ardku zdravotn9 sestru, ja osobne jsem to udelala prave tak. A, mozna se to nekomu libit nebude, ale od kamaradky doktorky, ktera ho ma jsem si nechala pekne poradit takze se podelim, jestli o to stojis...doporucila mi nejprve tam dat nausnici-krouzek, kterym budes moci bez problemu otacet, takze se dezinfekce dostane bez problemu do cele delky vpichu. prestoze v salonech nedoporucuji, dezinfikovala jsem to alkoholem a vzapeti promazavala Bepanthenem-jestli mas dite, tak ho znas. je vazne dost dobry. Pouzivala jsem i ten rostok soli, jak tady nekdo psal-taky je to velice slusne. asi po trech tydnech jsem nausnici vymenila za piercingovou ozdobu. nehnisalo mi nic a kompletne vytvorenou "jizvicku" jsem mela urcite za tri mesice.

Není tady

#15 28. 5. 2006 19:39

radka73
♥------

sarianeta napsal(a):

Super, bactroban mám myslím doma a tu sůl zkusím taky rock

az na to, ze bactroban je take ATB a krome toho ma prisnejsi  uzivani nez Framykoin. :-(
doporucuji nepouzivat vic nez tri az ctyri dny.

Není tady

#16 28. 5. 2006 19:42

radka73
♥------

sarianeta napsal(a):

Děkuji za odpověď, byla jsem se zeptat u chirurga a ten mi ho hned vydělal, tak jsem si to po pár dnech tam dala zpátky mad . Ten framykoin mě překvapil, že se tam nemá dávat. Ten chirurg mi tam dal nějakou višňovku či co, to se mi začlo okamžitě hojit, jak jsem si ho tam dala zpátky, tak mě to znova pobolívá. No asi zajdu ještě k obvoďákovi, jeslti mi nenapíše tu višňovku. Za měsíc a půl jedu k moři, tak snad se to dá do kupy i když jste mě postrašily s těma 3 měsícema a víc  sad

Ta visnovka je roztok Visnevskeho, ktery by mel byt ke koupi v lekarne, usetris si cestu k doktorovi.
Teda aspon mne ho pred nejakou dobou prodali.

Není tady

#17 28. 5. 2006 20:55

geisha
♥♥♥♥---

Ahojik, ja piercing v pupiku mam, pichnuti nebolelo, nechala jsem si to udelat v salonu, nejdriv mi to skripli do takovych klesticek - kolecek, aby se to odkrvilo a nebolelo a aby se to dobre pichalo. Toho se neboj. Ja s tim mela problem dlouho, snad skoro rok...jenze mne hnisa vsechno. Bylo mi doporuceno si to cistit casto lekarskym lihem. Framykoin mi nedoporucili. A myslim, ze Tea tree olejicek bude taky dobry.

Není tady

#18 31. 5. 2006 7:12

pupicek
♥♥♥♥♥♥-

napíšu ti naši zkušenost, já mám propíchlého kde co a mé tělo to přijímá naprosto v pořádku, můj přítel si nechal píchnout pupík a za měsíc to musel vyndat, začala se mu tam tvořit boulička, abces a to by mohlo dopadnout špatně. No asi máš pierc z oceli, že? Ještě lepší materiál je bioplast a prostě nejlepší je titan. Pupík je velic náchylné místo, opravdu se někdy hojí až půl roku a někdy se nezahojí vůbec, naštěstí je to místečko, kde se potom dirka ucelí ne jako třeba pierc v bradě, či jazyku, to je stále otevřená rána.
Doporučuji si každý den dělat roztok soli s vodou, jednu lžičku soli asi do 2dc vody, tím vyplachovat pupík tak alespon 4x za den, framikoin je anitibiotikum a můžeš si jeho používáním brzy vytvořit toleranci na tuto látku, takže raději vyplachuj tou solí a hlavně s naušničkou hýbej, potom tak za týden začni používat oftalmoseptonex a promazávej. uvidíš. Přeji hodně štěstí.

Upravil(a) pupicek (26. 6. 2006 14:19)

Není tady

#19 23. 6. 2006 15:18

elementgirl
♥♥♥♥♥♥-

me se to hojilo asi ctvrt roku...ten krouzek je dobry napad ale musi se pokud mozno hooodne casto protacet!Jinak mi na to pomohl lih koupeny v lekarne co se dva miminkum na pupik kdyz se narodi...musi se jim to vlasten taky potirat protoze tam meli odstrihlou pupecni snuru.Poradili mi ten lih  ve studiu kde sem si to nechavala delat.Jinak ta voda se soli byla taky dobra.

Je mnoho lidí, kteří naši duši, naše cítění nechápou... a nás samotné to poté moc ubíjí... Zavidím Vám, jestli nevíte o čem píši... Proto mé životní motto je: "Kdo nezažije, nepochopí!"

Není tady

#20 27. 6. 2006 11:51

Martina19
♥♥-----

sarianeta napsal(a):

Ono to chvíli trvá,u každého jinak,já si to kapala Propolisovými kapkami-pozor na alergickou reakci-je to od včeliček a mám to po 3 měsících krásné.Nejlíp se to hojí u moře,tak nezoufej a vydrž....jo a první byl zlatý,teď si kupuji i z chirurgické oceli....... cool

hjarta

Není tady

#21 7. 10. 2006 22:26

wasabi
♥------

Stacilo by, kdybyste zasli do kvalitniho studia a ridili se tim, co vam tam poradi. Zadne zdravotni sestricky, doktori ap. jsou to lide, ktere to nikdy nikdo neucil a pochybuji, ze maji potrebne vzdelani a hlavne zkusenosti....slysela jsem dokonce, ze lekar, za 200kc byl ochotny aplikovat jakykoliv sperk, dokonce stribrny!!! piercer dela nekoli pupiku denne, tak duverujte jemu. stribro by nikdy neaplikoval, protoze to pak hnisa. v dnesni dobe se upousti uz i od chirurgicke ocele, kvuli casti polulace, jez je alergicka na nikl, prave v ni obsazeny. takze nejlepsi je zatim titan. kazdy odbornik vam zakaze pouzivat antibiotika-napr.tolik oblibeny framykoin.a to proto, ze se zahoji povrch rany, uzavre se kolem sperku a uvnitr to vesele hnisa dal, s tim rozdilem,ze hnis nema volny pristup ven...takze omyvat dezinfekcnim mydlem-napr.protex, udrzovat ranu v cistote-cistit zaschly sekret (naparit ve sprse, nebo peroxid to pekne ..odšumí..), a občas se šperkem pohnout, aby se rana uvolnila a sekret nezustaval uvnitr. jinak to temer neboli. misto se chyti do klesti, takze pri perforaci jehlou je temer necitlive a navic je to jen okamzik...rozhodne to trva kratsi dobu, nez stejne bolestiva znecitlivujici injekce.
kazdopadne to chce jistou davku trpelivosti, protoze nejaky cas to hnisa kazdemu. nedoporucuje se parne leto-kvuli zaparovani oblejsich brisek, na druhou stranu morska voda opravdu dost urychluje hojeni...

Není tady

#22 7. 10. 2006 23:32

x62358
Host

Já měla piercing z kvalitního studia, řídila se všema radama a stejně mi to skoro rok  hnisalo. Takže piercing šel ven a já už teď vím, že někteří lidé ač by sebevíc chtěli - tak piercing v pupíku mít prostě nemůžou.

#23 8. 10. 2006 17:24

Jessie
♥♥♥♥♥--

A jakou máte velikost náušnice a tím pádem velikost vpichu? Chci si piercing nechat udělat a vím, že je lepší co "nejhlubší" Když se kouknu na netu, tak tam je délka tyčinky max. 12 mm a moje sestra, která už piercing má, tak má prý vpich 18 mm.
A od jakého výrobce máte náušnice, případně kde jste je kupovaly?

Pesimista vidí v tunelu tmu.Optimista vidí světlo na konci tunelu. Realista vidí světla vlaku. Strojvůdce vidí tři debily na kolejích.

Není tady

#24 30. 10. 2006 19:56

Bety
♥♥♥♥♥♥♥

No a zkusila jsi to něčím dezinfikovat?Tea-tree nebo tak? Jinak budeš muset na kožní, tam ti na to něco napíšou!

Strach je malá smrt...

Není tady

#25 30. 10. 2006 20:28

Jessie
♥♥♥♥♥--

V téhle sekci v diskuzi piercing nosu jsem psala asi tři stránky, které se zabývají piercingem - tribo, konykorn... Najděte si to a mrkněte se - je tam spousta rad a info. Sama chci piercing pupíku, tak jsem hledala info a tyhle mi přišli jako nejlepší

Pesimista vidí v tunelu tmu.Optimista vidí světlo na konci tunelu. Realista vidí světla vlaku. Strojvůdce vidí tři debily na kolejích.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí