Oznámení

1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy?

1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět

#26 15. 5. 2006 13:27

vašek
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Most

Re: Vzdělání partnerů

dumbomdumbomdumbom ty jsi blázen :-)))))))))))))))))) prosím tě jak si na takovou kravinu přišla ?? mě z tebe picne :-))

Není tady

#27 15. 5. 2006 18:29

maika
♥------

anaid41 napsal(a):

Maiko, ne "dys", ale " přibívalo" :-)

Jinak přeci poznáš sama jestli máš sebevědomýho schopnýho chlapa a nebo nějakýho moulu a na vzdělání až tak nezáleží.

Díky moc za upozornění wink, úplně se červenám! rodna
Jinak já teda zrovna teď žádnýho nemám... No, ale o to tady teď nejde. Máš pravdu, velikou pravdu. Ten můj bývalý byl inženýr, strašně chytrej, když byl ještě ve škole, tak byl jeden z nejlepších, měl hlavu plnou nápadů... ale jinak (a pravděpodobně i pro život) - moula jako vyšitej! A proto asi i přesto, že byl opravdu chytrej, jsem si ho nějak přestávala vážit.

Není tady

#28 16. 5. 2006 11:14

Majdalena
♥♥-----

Ahoj, my máme rozdílné vzdělání. Žijeme si šťastně. Manžel má "jen" střední školu, já vysokoškolačka. Manžel má mnohem větší přehled o všem než já. Je zvědavý, zvídavý, zajímá se... Je to dáno i jeho povahou. Přesto si myslím, že pociťoval ten "handicap", že má nižší vzdělání, proto podal letos přihlášku na VŠ. Bude mít studium náročnější, má přes deset let po maturitě, která dopadla jentaktak, musí chodit do práce, vyžadujeme od něj alespoň účast na zábavě... Myslím, že pokud si budeš s někým rozumět, není vzdělání důležité. Důležitější jsou věci zájmu, společná řeč, koníčky, záliby, vzájemné pochopení. Vím, co nemůžu čekat od svého partnera (třeba divadlo je pro něj utrpení, tak chodím s dcerou nebo kamarádkami); na druhou stranu máme mnoho společného, a proto nás spolu baví být.  Myslím, že při výběru partnera musíš být trochu rozumná a neřídit se jen diktátem srdce, nebo alespoň hodně tolrantní. Když mi mladej napíše SMS, mám trauma, že si mne dostatečně neváží, když je to samá hrubka (je schopen i myluju tě napsat), tak mi raději volá a máme se moooc rádi.

Není tady

#29 16. 5. 2006 16:02

Stelička
♥♥♥♥♥♥-

Ježíši, Anela mi nasadila pořádného brouka do hlavy. Já si toto téma pročítala až dnes a tak na Anelino upozornění jsem se vrátila k Maičiné úvodní pasáži a hledám a hledám hrubku a považuji se za tupce, když ji nemohu najít. A pak čtu dále, objevím Anelino upozornění, že to je ve slově "přibívalo" a tak se považuji za dvojnásobného tupce, že jsem něco takového mohla přehlédnout. A ejhle, vrátím se na začátek, hledám onen patvar a co nevidím, vše v pořádku. Až následovně se dívám, že včera večer byl článek upraven - čili opraven.
Anelo, díky za provětrání mých mozkových závitů.  lol lol lol lol

http://sirmi.ic.cz/cara/215.gif

Není tady

#30 17. 5. 2006 8:49

Jirka25
♥♥-----

Moula? Jako v čem? Tvými slovy... že jsem moc chytrej... to je důvod přestat si někoho vážit??? Promiň, ale to nechápu. Nakonec je přeci ten pes zakopaný i jinde než jen v mém užším vztahu s mamkou... Vidím, že jsi dokonale odmilovaná... to Ti docela závidím... asi už máš s těma rozchodama zkušenosti a jde Ti to rychleji. Vidíš, a to Ty jsi mi tvrdila jak moc mě máš ráda... a nakonec to byla přetvářka? Nebo co? Mě to vyřídilo a Ty jsi v pohodičce a to jsi se obávala pravého opaku... Jen mě dál přesvědčuješ o tom, že nakonec jsem Tě miloval já více než Ty mě, Ty jsi svými SMS a pozornostmi demonstrovala něco co není pravda a co sis asi jen namlouvala... Já jsem Tě sice tolik tím vším nezahrnoval, ale moje pouto k Tobě bylo zřejmě silnější než Tvé ke mně...
Jirka

maika napsal(a):

anaid41 napsal(a):

Maiko, ne "dys", ale " přibívalo" :-)

Jinak přeci poznáš sama jestli máš sebevědomýho schopnýho chlapa a nebo nějakýho moulu a na vzdělání až tak nezáleží.

Díky moc za upozornění wink, úplně se červenám! rodna
Jinak já teda zrovna teď žádnýho nemám... No, ale o to tady teď nejde. Máš pravdu, velikou pravdu. Ten můj bývalý byl inženýr, strašně chytrej, když byl ještě ve škole, tak byl jeden z nejlepších, měl hlavu plnou nápadů... ale jinak (a pravděpodobně i pro život) - moula jako vyšitej! A proto asi i přesto, že byl opravdu chytrej, jsem si ho nějak přestávala vážit.

Upravil(a) Jirka25 (17. 5. 2006 21:49)

Není tady

#31 17. 5. 2006 9:18

anela
♥♥♥♥---

Steličko! smile smile Maika si článek po sobě opravila - ty hrubky přímo bily do očí "dislektik" a "přibívalo" se nedá přehlédnout. Ale nechtěla jsem kritizovat pravopis vysokoškolačky, chtěla jsem jen upozornit, že vzdělání v životě není všechno a zrovna tak, jako děvče s titulem může psát hrubky, tak kluk s výučním listem může být skvělý partner pro život. Asi tak. wink

Není tady

#32 17. 5. 2006 16:23

mashanka
Zablokovaný
Místo: Praha

Já si osobně myslím, že dosažené vzdělání není to nejpodstatnější. Důležitá je inteligence. Nejen její výška, ale také rozložení a druh. To, že je někdo od přírody chytý, ještě neznamená, že musí jít na vysokou. Když chce být třeba kuchařem, protože ho baví vařit, proč by se cpal na vejšku třeba ekonomického zaměření ?
Navíc znám spoustu lidí, kteří žádní myslitelé nejsou a VŠ mají. S vypětím všech sil, s děláním každé zkoušky 3x...protože jim záleželo hlavně na tom, aby měli titul. To jsou Ti, kteří se pak svým vzděláním nejvíc ohánějí a přitom se inteligencí nevyrovnají leckterému zahradníkovi, který si pěstuje kytičky pro radost a na tituly kašle.

Takže si myslím, že je to opravdu individuální. Nejde z toho vydedukovat nějaké pravidlo

Kdo chválí, rád by prodal, kdo haní, rád by měl

Není tady

#33 17. 5. 2006 16:52

choysia
♥♥♥♥♥♥♥

Já myslím, že když si dva lidé rozumí a milují se, tak on může být klidně popelář a ona lékařka. Já mám taky jen SOU, ale ne proto, že jsem nechtěla studovat, ale že nebylo tolik možností. Dneska může studovat každej třeba do smrti, když na to má.
A jak píše mashanka, tak zkoušky dělá na potřetí snad každý, koho znám.
A k těm dislektikům: můj soused je vyhlášený jaderný fyzik a píše slova: babyčka, mamynka,takže to taky není o inteligenci.

big_smile    (yntelygency)    big_smile

Není tady

#34 17. 5. 2006 18:53

vašek
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Most

:-))))))

mashanko

tohle přesně jsem napsal jsem rád, že si to nemyslím sám :-)))

Není tady

#35 17. 5. 2006 19:15

Anna M
♥♥-----

Bety napsal(a):

Vzdělání a inteligence - to jsou dvě různé věci!

Ano Bety, máš zcela pravdu. Někdo neměl v mládí to štěstí, že měl rodiče, kteří mu mohli dopřát vše,včetně vzdělání. Pokud je inteligence vrozená, vzdělání může být doplněno až později. Ten kdo své vzdělání získal lehce, časem může i zhloupnout!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!. Ten, kdo se vzdálává soustavně, může mít  lepší rozhled, než ten, který získal diplom před X lety a zůstal stát. Vzdělání je zcela o něčem jiném, je o moudrosti a tu může mít i z počátku - nevzdělaný, který se však časem může dostat dál, než ten, který kdysi cosi získal....smile

Není tady

#36 18. 5. 2006 7:20

Jesi
♥♥♥♥---

Ahoj, můj bývalý přítel byl vyučen a já mám 2letou pomaturitní nástavbu. Moc to neklapalo hlavně proto, že přítel se díky tomu cítil méněcenný, neustále mi předhazoval, že on nikoho nezajímá, když jsme si kdysi pořídili mobil, tak jsem se s ním ani nemohla učit volat, aby měl alespon v něčem navrh. Měla jsem taky pocit, že se ho snažím vytáhnout výš( neustále si stěžoval na práci a že kkdyby ¨měl vyšší vzdělání, tak by všichni viděli, jak je schopný). Nic pro to ale udělat nechtěl a já měla pocit, že neustále klesám dolů.
Můj manžel je VŠ a má zájem o spoustu věcí a hlavně není jen tlučhuba co by kdyby.
Jinak se přikláním k tomu, že je důležitá přirozená inteligence.
Švagr je VŠ , studoval i několik let ve Francii, ale je to strašně jednostranně zaměřený člověk, který se v běžném životě pořád něčemu diví a " nepozná rozdíl mezi třešní a rybízem"

Není tady

#37 19. 5. 2006 12:42

Týna
♥♥-----

Podle mě není problém ve vzdělání, ale v profesi a známých. Pokud má někdo většinu kamarádů ze stejného oboru a většina hovorů se při společných setkáních točí kolem toho, je to problém. Navíc u spousty profesí šlověka okolí a poměry hodně ovlivní. Není to snobismus, ale fakt. Automechanik je zvyklý mluvit jinou češtinou, než třeba bankovní úřednice. A zkuste si vzít na firemní večírek partnera, který v každé druhé větě řekne vole, aniž si to uvědomí. Netvrdím, že to někdy nemůže fungovat, ale většinou po čase narazíte na problémy v komunikaci a jiné nahlížení na problémy a jejich řešení. Největší problémy jsou pak při výchově dětí. Z okolí známpříklad, kdy vyučenému tatínkovi ani tak nevadilo, že má  proti vysokoškolsky vzdělané manželce menší plat, ale že jeho se děti na nic neptají. Maminka se musela kvůli profesi neustále dovzdělávat a děti nepředpokládaly, že by měl otec srovnatelné vědomosti.

Není tady

#38 19. 5. 2006 21:00

carlo
♥♥-----

Muj nazor je asi takovy. To, ze ma clovek vysokoskolske vzdelani nemusi byt jeste inteligent.  Vyroslat jsem v komunistickem systemu a tak vim, ze byl problem se dostat na stredni skolu pokud clovek nemel tlacenku. Blbci se dostali a zaci s vyznamenanim sli do ucebniho oboru.
Znam hodne vysokoskolacek, kteri maji nos nahoru jenom protoze si muzou pred jmeno napsat ing. nebo dr., ale diky tomu si budou rikat stale slecno, protoze nikdo jim neni moc dobry.

Není tady

#39 20. 5. 2006 15:29

geisha
♥♥♥♥---

Chci vám napsat svoji zkušenost. Můj první vážný vztah byl se člověkem, no, jak to napsat aby to neurazilo...jednodušším(maturita s vyznamenáním) a teď se divím, jak jsem to s ním vlastně mohla tak dlouho vydržet. To, co dělám já není manuální práce(studium a příprava na budoucí povolání grafičky) a tudíž je to k ničemu, prý jsem se jenom flákala a čučela do počítače, kdybych se aspoň koukala na televizi....a teď můj poslední vztah se člověkem s výučním listem byl ve znamení neustálého vyčítání, jak on nemá peníze, že já jich budu mít dost, že jsem z jiných poměrů, kdybychom měli dítě, tak on chce být na mateřský, protože já budu víc vydělávat...tak nevím...

Není tady

#40 20. 5. 2006 18:40

choysia
♥♥♥♥♥♥♥

Jesi napsal(a):

Švagr je VŠ , studoval i několik let ve Francii, ale je to strašně jednostranně zaměřený člověk, který se v běžném životě pořád něčemu diví a " nepozná rozdíl mezi třešní a rybízem"

Taky mám dvě kamarádky, obě mají dvě VŠ a když s nima mluvím, mám někdy pocit, že můj roční synovec toho chápe víc. A někteří VŠ kamarádi mě zase přivádí do rozpaků a připadám si jak trubka, že nic nevím.
Já mám výuční, list, IQ nadprům., pohodu doma a žádnej stres. No a co, že nemám maturitu? Já jsem školu tak nenáviděla, že jsem si v první třídě schovávala aktovku ve škole do sklepa. Učitelky se snažily, ale ne. Odbyla jsem si tři roky na učnáku a nikdy jsem nelitovala.Maminka mi nikdy nic nevyčetla, byla jsem štastná takhle.
A pokud někomu nestačí k životu moje vzdělání, tak at se se mnou nebaví.Myslím, že to není ani tak o vzdělání, vědomostech, nebo inteligenci, ale hlavně o povaze.

Není tady

#41 20. 5. 2006 21:13

Michaela.43
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha

Mashanko:
ale jestliže někdo dělá jednu zkoušku třikrát, to znamená, že ji má třikrát naučenou a tedy o tom již OPRAVDU něco ví.... :-))
(pro méně bystré : to byl žertík) - i když možná...nemůže to být i  pravda?!?

Jinak- tedˇ již vážně:-))..mám také několik kamarádek, které mají o stupínek vyšší vzdělání, než jejich drahé polovičky ...a fakt záleží na jedincích, jak se s tím vyrovnávají, .....prostě není tu řeč  jen  o vzdělání, ale opravdu o přirozené inteligenci...a o tom, jak to ten druhý partner chápe a bere....prostě každý má na něco...každý něco umíme, na něco je třeba více vzdělání,  na něco jiného je třeba  umět dělat více manuelě, a tudíž není k tomu třeba vědět něco, co se učí ne vejšce(někteří píší na výšce)....
ostatně je i důležitá DOBRÁ komunikace mezi jedinci: nevyvišovat se nad ty, kteří dokončili "jen" základku a naopak lidi, kteří mají nějaký titul před či za jménem brát jako  lidi sobě rovné...všichni jednou umřem a skončíme na stejném místě( v zemi)

Není tady

#42 23. 5. 2006 8:51

Marsyl
♥♥-----

Maika: Ja mám VŠ vzdelanie a môj manžel "len" 3 - ročný učňák. Nikdy by ma nenapadla, keď sme sa poznali, nad týmto rozdielom uvažovať. Mne to neprekážalo. Tak ma veľmi prekvapilo, že to za nejaký čas začalo prekážať môjmu manželovi a jeho rodičom. Pri každej príležitosti ma urážajú a podceňujú. Nakoniec ja nie som pre nich dosť dobrá. Zo strany môjho manžela to prerástlo až do fyzickej agresie. Podľa mňa si tak rieši svoj komplex menejcennosti. Takže keby sa dal čas vrátiť, čo sa bohužiaľ nedá, dobre by som si ešte raz všetko premyslela. A to radím aj tebe. Človek keď je zamilovaný, isté veci nechce vidieť.

Není tady

#43 23. 5. 2006 9:53

Allice
♥♥♥♥♥--

smile

Upravil(a) Allice (23. 5. 2006 9:58)

Není tady

#44 23. 5. 2006 11:25

noris
♥♥-----

Neřekla bych že důležité je vzdělání ale spíš přirozená inteligence, společný pohled na život, společné hodnoty a vzájemný respekt. Jde o to, jestli by si vysokoškolačka mohla vážit kluka z učňáku bez maturity. Měla jsem na gymplu kámošku která se o posledních prázdninách seznámila s vyučeným automechanikem, přišla do jinýho stavu, vzali se- a když po pár letech chtěla jít studovat vejšku, manžel se mohl zbláznit - ona si ji stejně prosadila, nakonec to ustáli, mají spolu 3 děti, ale jistými problémy si prošli.  Pokud je rozdíl pouze o stupeň- VŠ, SŠ řekla bych že to není vůbec problém- v okolí znám spoustu takových dvojic  a jsou moc šťastní- důležité je taky to, aby neměli práci  a ambice  s ní spojené jako hlavní životní cíl a dovedli si vytvořit útulný domov. Podle mě mnohem horší je když začne být žena přehnaně posedlá prací a kariérou, dává najevo, že víc pracuje a  vydělává- vydělávat by měl asi víc muž.

Není tady

#45 23. 5. 2006 14:06

pavli
♥♥♥♥♥--
Místo: Valmez

můj BM je stejně jako já VŠ (seznámili jsme se na chmelu před VŠ) manželství dobře fungovalo cca 12let, pak se to začlo kazit - jak to vynechám. to, jak se chová teď k dětem (kvůli penězům) odporuje zdravému rozumu a vší slušnosti, neudělal by to snad ani dělník se zvláštní školou. je to o to horší, že svou vysokou inteligenco teď používá k pomstě. neboli vysoké IQ neznamená, že není lakomec, sobec, pomstychtivec...
můj nynější partner má "jen" SŠ (po vyučení průmyslovku, pak konzervatoř). podniká. jeho sociální inteligence je stokrát vyšší než u BM s vysokou školou!

http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10726;104/st/20070315/n/Karin/dt/-6/k/8568/age.png

Není tady

#46 23. 5. 2006 14:40

Tiina
♥♥♥♥♥♥-
Web

Noris z jakého důvodu by měl víc vydělávat muž ? Protože opačných případ většina chlapů neustojí ???? To je strašná blbost, co si řekla.

Není tady

#47 23. 5. 2006 14:53

misha88
♥♥♥♥♥♥♥

.

Upravil(a) misha88 (2. 2. 2011 21:45)

http://lbyf.lilypie.com/jGYVp1.png

https://lb4f.lilypie.com/wxkxp2.png

https://lbdf.lilypie.com/V2Y7p2.png

Není tady

#48 23. 5. 2006 16:34

noris
♥♥-----

to Tiina-jsem asi staromódní, ale pořád věřím tomu, že manžel by měl být živitel rodiny. Mimoto chlap, který bude mít pocit, že ho žena převyšuje si bude hledat nějaku husičku která k němu bude vzhlížet- chlapi jsou na to bohužel dost ješitní ....

Není tady

#49 23. 5. 2006 16:41

Tiina
♥♥♥♥♥♥-
Web

No jo, asi je pravda, že většina chlapů je ješitných ( realisticky uznávám, že včetně toho mého ) nicméně chlap, který by mě opustil, protože jsem vydělávala víc, je vůl a byla bych ráda, že jsem se ho zbavila.

Není tady

#50 23. 5. 2006 16:48

noris
♥♥-----

Jinak si myslím, že nejlepší stejně je mít platy hodně podobné - pak nikdo nebude vyčítat, že do vztahu investoval víc . Manžel je živitel rodiny v případě že je partnerka na mateřský nebo doma s nemocným dítětem, tak to holt chodí.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí