29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Ahoj, jsem roztržitá, to je všeobecně známo, ale v poslední době to začíná asi být kritické, nepamatauju si nic, doma je to vcelku jedno, že zapomenu dát klukovi peníze na obědy, podepsat výlet a tak, to zachrání pokladnička nebo babička, takové mám štěstí, a všichni mně znají tak se tomu smějí, ale v práci to začíná být horší.
Teď jí mám o něco víc než jsem byla zvyklá, už mi nestačí ani linky v diáři, co všechno si musím psát abych nezapomněla, já si na 4x vařím kafe, a stejně si na to nevzpomenu a nezaleju ho, taky jsem si nedávno zalila hrnek bez kafe a až jsem ho vypila tak jsem zjistila že tam žádné nebylo ( hrnek byl tměvě hnědý, takže ani barva mi nebyla podezřelá :-( ) ,
dnes zase, takové ty prkotiny, jsem si postavila vodu a při tom ani nevím že jsem měla na to kafe chuť, kradu všem pracovní pomůcky, přenáším je, telefonní seznam hledám denně tak 20 minut pracovního času, protože nevím kam jsem ho položila, faxuju a nevím
jestli jsem to poslala nebo ne, pak se probírám haldou papírků od odeslaných faxů a hledám ten den jestli na to tel číslo něco odešlo, začínám být zoufalá, díky tomu nic nestíhám a je to kolotoč který se mi přestává líbit.
Manžel mi řekl že mám prostě něco vypusitt, tak mám tři věci , rodinu, práci a keramiku, v tom se nedá vypustit nic, to nejde a taky stihnout tři věci by neměl být nad síly asi nikoho ne?
Taky mi dnes naběhla v mobilu upomínka že chci jít na příjmačky na jazykovku, tak na to jsem zapomněla už úplně a teď si říkám, že to už asi fakt nezvládnu...........
Máte někdo nějakou zkušenost třeba s nějakýma pilulkama z ginko biloby, nebo s nějakým tréninkem paměti?? ´Vždyť je mi třicet a to nic není!! S takovou se brzo dočkám v práci nějakého nehezkého průšvihu ( v logistice, to by mohla být bomba :-( .........)
Nebo mi napište že nejsem sama, to taky povzbudí
díky
Upravil(a) Májajája (7. 5. 2006 10:07)
Není tady
Ahojky, kolega měl taky takový problém, ale už asi nějaký ten pátek bere Lecitin
a říká, že výsledky na sobě pociťuje...možná ho zkus, uvidíš sama
Já bych řekla, že jsi jen přepracovaná, měla by sis udělat pořádek sama v sobě, vytřídit v hlavě důležité a nepodstatné věci a uvidíš, že bude líp....ale zastav se....a nebudeš potřebovat žádné prášky
Není tady
Tohle znám , ale od manžela, ten nasedne do auta a v půlce cesty se mi zeptá kam to jedeme. Jinak já to naprosto nechápu, protože většinou myslím i za druhé a všechno jim připomínám a sama málokdy něco zapomenu zařídit (dokonalá nejsem), když se my sejde víc věcí k vyřízení tak si napíšu seznam a odškrtávám.
Ale kdybych vypila hrnek s vodou nebo holce zapoměla dát dítěti peníze na obědy tak bych se asi bála, že není něco v pořádku. Doufám , že jsi jen přepracovaná a stačí Ti když nějakou práci vynecháš a odpočineš si, protože Tvůj článek mi přišel docela alarmující.
Není tady
Jejda... tak krom toho, že jsem se zasmála nad tím kafem
...ne, ale já myslím, že je to opravdu vlivem stresu. Je toho na tebe asi moc a neudržíš myšlenky. Taky jsem měla kamaráda a řešil nějaký problémy. Popsal to, jako že je takovej rozlítanej a opravdu byl nešťastnej. Nemyslíš prostě na to, co právě děláš, protože se tam už sune něco dalšího. Já bych řekla relax, dovolenou, jestli můžeš. Pokoj úplně od všecho. Aby ses mohla zkoncentrovat. Umím si to představit jen teoreticky. Já když toho mám moc, tak zas vypadám jak blázen, protože si z ničeho nic začnu přeříkávat co všechno musím v následujícím sledu udělat a zkracuju řadu. Což asi musí vypadat vtipně. Možná ráno vstát a fakt v klidu tak hodinku popřemýšlet nad diařem, co všechno člověka čeká. Bez stresu se na to připravit a rozmyslet se. Pak ti možná zbydou i myšlenky na to, jestli je v hrnku kafe..
Musí tě to trápit, to je jasný. Přehlcení systému..
Není tady
ahoj, tak to znam az na to, ze ze hrnek nezalivam bez kafe, ale pouzite kafe zalivam 2x, vetsinou v praci , obcas ve tri odpoledne musim usilovne premyslet nad tim, co bylo v jednu k obedu nebo v pulce vety zapomenu, co jsem chtela rict. jednou jsem dosla tak daleko, ze jsem hledala pul hodiny po byte klice, vyhazela jsem kde co a nakonec jsem zjistila, ze je celou dobu hledani nosim v ruce, jindy jsem zase zapomnela psa pred kramem (nastesti ne daleko), nebo jsem si pred supermarketem nemohla vzpomenout, kdeze to parkuju. nejsem ani prepracovana, jen trochu ve stresu, ale mivala jsem daleko vetsi "nervy" a tohle se mi nestavalo. Beru centrum, pravidelne vzdy od rijna do dubna a v tomhle smeru to stejne nema zadny ucinek. Zajimave je, ze je mi taky tesne po tricitce, holt starnem holka, starnem....
Upravil(a) Dita.L (8. 5. 2006 10:02)
Není tady
Ahoj Májo.
Asi takhle... S přítelem se dohodneme, že jedeme do Carrefouru. Na první křižovatce odbočí na druhou stranu, tak se ho zeptám kam jede... odpoví, že se omlouvá, že toho má moc a vrátí se do správného směru. Na další křižovatce udělá to samé, takže od třetí křižovatky říkám doprava nebo doleva a taky když na semaforu naskočí zelená, tak řeknu: "Jedeme." Ráno NIKDY neví kde má mobil, klíče a peněženku a já VŽDYCKY vím kde je najde . Velmi dlouho jsem mu vysvětlovala, že když se přes hodinu zdrží v práci, tak budu ráda, když mi napíše sms nebo zavolá, abych nemusela mít strach, že se mu něco stalo nebo neseděla načinčaná v obyváku a zbytečně se netěšila, že jdeme na tu dohodnutou večeři. V té přehršli práci vždy zapomněl zavolat... Vím, že ho to opravdu mrzí a vím, že toho má v práci opravdu hodně... a velmi rychle zaregistruji změnu, když má dovolenou nebo v práci zrovna o nic nejde(asi jeden den v měsíci).
Osobně se mi to stalo párkrát, když jsem byla taky přepracovaná nebo v depresi a soustředila se na něco jiného než na věci, které jsem zrovna dělala. Čekala jsem 10 minut na autobus a ze dvou možností vybrala "automaticky" tu špatnou ...
Pokud můžeš, zvolni. Jestli máš pocit, že nemůžeš, možná Tě k tomu časem "život" donutí sám... Měj se hezky , D.
Není tady
Tak jsem zapomněla se sem podívat na reakce, no co bych na to napsala, ............
děkuju za názory, zrovna když jsem tohle psala, tak jsem měla po kratší dovolené, tak mi přišlo že jestli nemám být zlidněná teď tak kdy?? Snažím se dělat si víc pořádek na stole a ještě víc si zaznamenávat do diáře, tento týden jsem zasklila jen jednu důležitější věc a kafe bylo vždy v pořádku tak si říkám že snad si zvyknu taky na to tempo a dostanu se do správných obrátek. Taky si nedůležitou práci beru domů, mám tak pocit že nejsem v takovém stresu, po večerech není třeba tempo a neruší mně telefony a dá se u toho i sledovat film, nepo si psát na babinetu:-D
jsem ráda že jsem to mohla ventilovat, když člověk napíše pocity, líp se nad nimi pak přemýšlí,
Zvolním v zimě, určitě, druh práce mi to "jistí" ale je to i trochu závada, protože si zase odvyknu na ostré tempo a na jaro budu asi mít obdobné potíže. Rozhodně jsem si teď do práce přinesla bílý hrnek, kafe se v něm lépe identifikuje.
Není tady
MájoJájo,,
zvolnit v zimě bude už možná pozdě...nechci tě samozřejmě strašit...jak dlouhototo na sobě pozoruješ? Nestačilo by třeba na víkend úplně vypnout, sednout si někam do zeleně, procházet se po lese a sbírat třeba šišky....nevařit,neprat,neuklízet, nestarat se o bližní....
Jinak já neustále u sebe nosím kalendář, kde mám vše zapsané, denně používám malé papírky(10 x 5 cm), kam si večer napíšu, co budu ten dendělat, co stihnout, kam zaskočit, pak jen seškrtávám, či něco přepíšu na další den...Je toho totiž hodně a čas strašně letí, nakonec to jsou chvíle "klidu", kdy sedím i u babinetu
S tím kafem - to mi připomíná naši babičku( ale ona taková byla už i prý v mládí) - příjde návštěva, ona neustále hovoří, semele první poslední, situaci v Čile v min. a předminulém století, opravdu 4x zapne vařič na kávu, zase ho 4x vypne, protože není ještě nasypáno a ona to musí doříct( my ji pomoct nesmíme jako návštěva)....ale jinak je to vcelku šťasný člověk...
Co takhle vždy se soustředit POUZE na JEDNU věc.....
Ostatně mně se taky stává, nemám-li poznamená nákup a jdu jen tak na rychlovku, že 5 věcí si přeci zapamatuji...no a pak o té páté v obchodě přemýšlím....
Není tady
Májajája: Taky bych se trošku pozastavila, dokud to bude co platný. Nejlepší je opravdu zalézt někam do lesa, kde nikdo nechodí a třeba si sednout a čučet. To je přece taková nádhera a jak to pročistí hlavu. Tak to určitě aspon zkus.
A s tím kafem si taky přidám. Mamka se mě v 9 zeptá, jestli si dám kafe, tak v 11 vyndá hrnky a nasype a když se jí ve 14.00 zeptám, kde je to kafe, tak dá vařit vodu. Někdy taky ne, takže to máme připravený ne druhý den ráno.
Není tady
Taky "hlasuju" pro LECITHIN - zabírá, co se týká paměti....je třeba ho brát pravidelně a delší dobu, ale účinky se začínají projevovat poměrně brzo.
Není tady
No už týden se chystám ho zakoupit, doufám že to do prázdnin stihnu!! - pokud nezapomenu
a/ zastavit ve městě
b/jít do lékárny
c/jak se to jmenuje
Není tady
d/ peníze nebo peněženku
Není tady
Májajája: Neplaš. Mám to taky. Já jako příčinu určila stres (rozvod, tahanice o dítě), nástup do nový školy při zaměstnání, mezitím vším pak vypukly zkoušky,...no a já si nepamatovala vůbec nic...fakt....Chce to zklidnit, co jde, nebýt přehnaně zodpovědná, nechat druhým jejich díl zodpovědnosti, nenechat se zneužívat a pracovat za druhé (trvale). A taky to prý může být nedostatkem B vitamínu. Je pravda, že jím asi 2 měsíce B komplex a je mi líp. (Kdo bere hormon. antikoncepci, má dokonce jeho zvýšenou spotřebu, což byl i můj případ.) Ale taky je pravda, že rozvod a soud o dítě mám za sebou a školu jsem zklidnila, mám před sebou přestavbu v domě, abych se nenudila, víš? ...Jo a v pátek jsem si dělala kafe, skříňka otevřená, kafe si zaliju a konvici vracím kam? No jasně že do skřínky. Odpoledne říkám "nashledanou", načež vzápětí jsem vzbudila hurónský smích kolegů, protože jsem se potupně musela vrátit pro zapomenutý skripta. A nejsem sama, moje kolegyně si běžně sype rozpustný kafe na talířek (místo do hrnku) a kolega se vrací do kanclu, když jde domů, natřikrát (jednou mobil, po druhý klíčky od auta, po třetí diář....)....postižených je víc
Není tady
Jo a ještě mi pomáhá nastavovat si na každou kravinu upomínku do mobilu
Není tady