Oznámení

14. února : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

14. února : Kyjevské smažené fazole. I bez masa se dá připravit skvělý oběd!

14. února : Menopauza mění vzhled ženy. Na co všechno má vliv kolísající hladina hormonů

#1 5. 5. 2006 14:17

chomáček
♥♥♥♥♥--
Místo: Praha
Registrovaný: 27. 2. 2006
Příspěvky: 923

nesezdaný pár se závazky

Zajímalo by mě, jestli když se pár, který není sezdán, májí dítě (děti) a žijí v podnájmu, zda když dojde k rozchodu těch dvou, zda má ten muž povinnost se v ajkési míře o ženu postarat? Máte s tím nějakou zkušenost?

Není tady

 

#2 6. 5. 2006 18:04

Simona Janoušková
♥♥♥♥---
Registrovaný: 14. 1. 2006
Příspěvky: 398

Re: nesezdaný pár se závazky

Chomáčku, to záleží na věku dětí. Vyživovací povinnost k matce dětí má pouze po dobu max. 2 let a o příspěvek neprovdané matce (tak se to v zákoně jmenuje) se musí požádat nejpozději (asi) do 3 let věku dítěte.
Zkušenost s tím mám takovou, že jsem se s bývalým o tento příspěvek soudila (je to podobná procedura u soudu, jako když se žádá o alimenty na dítě). U soudu se hodnotí, jaké výdaje má matka s bydlením a životní úroveň obou... Podle zákona by matka měla mít stejnou životní úroveň jako otec, prakticky je to trochu jinak (stejně jako když jde o alimenty pro dítě). U soudu jsem uspěla, ale neviděla jsem za rok od bývalého ani korunu.

Není tady

 
NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

Zápatí

Powered by PunBB 1.2.24c
© Copyright 2002–2008 Rickard Andersson
Content © Copyright 2000–2016 SAMI spol. s r.o.
Ochrana osobních údajů