29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Chtela jsem se zeptat, jestli nekdo ma zkusenosti s lecenim skoliozy u pana Kirjuchina a jaka byla uspesnost lecby?
cilka5 napsal(a):
Chtela jsem se zeptat, jestli nekdo ma zkusenosti s lecenim skoliozy u pana Kirjuchina a jaka byla uspesnost lecby?
Žádnou takovou léčbu jsem nepodstoupila, ale zajímalo by mě, jestli jde něco dělat se skoliozou, když je mi už 36 let. Záda mě nebolí, přesto, že mám skoliozu velkou, v dětství jsem nosila korzet. Jsem hubená a chodím cvičit. Vadí mi to zatím jen z estetického hlediska, hlavně teď před létem. Napište mi, jak žijete se skoliozou.
Není tady
Mě je 37 let. Mám pravostrannou skoliozu, chodím do posilovny, dříve jsem běhala, prostě se pravidelně pohybuji a problémy nemám. Také cvičím chviky na posílení zádového svalstva, jednou ročně jdu na rehabilitaci.... chce to cvičit, cvičit, cvičit...
Upravil(a) jsem.sva (5. 6. 2006 7:49)
Není tady
Cvičit, cvičit, cvičit - protože jsou to svaly, které páteř drží. Bez svalů budete v pr... nic jiného nepomůže.
Není tady
Me by ale zajimalo jestli je mozny mit se skoliozou treba deti... Asi docela problem ne? jak je to s tema operacema? Me teda zada obcas docela boli a je mi 22
Není tady
Rebelka napsal(a):
Me by ale zajimalo jestli je mozny mit se skoliozou treba deti... Asi docela problem ne? jak je to s tema operacema? Me teda zada obcas docela boli a je mi 22
Na tohle přece nemůžeš žádat radu tady - ale u svého lékaře by to bylo nejlepší!!! I kdyby někdo z nás byl lékař a odborník na skoliózu, myslíš že BEZ TOHO ABY TĚ VIDĚL A VYŠETŘIL by ti napsal ano nebo ne???? To by neudělal ani odborník! Proč se nezeptáš u lékaře který zná tvůj stav???
Není tady
Rebelka napsal(a):
Když mi bylo 15 let, nosila jsem korzet a léčila se v Luži-Košumberku, doktor říkal, že v těhotenství mě budou záda hodně bolet. Obě děti jsem odnosila úplně v pořádku, nic mě nebolelo a gynekolog se mě na nic neptal, tak jsem mu o skolioze nic neříkala, i když je hodně velká. Je to už 15 let, cvičím a je to zatím dobrý, štve mě jen to, že je to dost vidět, hlavně teď v létě v plavkách
Není tady
Cvičit, cvičit, cvičit, jinak to fakt asi nepůjde.... Super cvičení je Pilates, když je dobrý a zkušený lektor, udělá zázraky! Je dost druhů i dalších cvičení, které na bolesti zad pomáhají - SM systém, Spinalis, Feldenkreisova metoda...Bez trénování hluboké svalové stabilizace páteře je fakt těžké zbavit se bolestí zas, která nás trápí skoro všechny...
Není tady
jsem po operaci zad,cvičím,ale záda bolí stále.Je to jak začarovaný kruh.Z bederní páteře se mi to přestěhovalo na krční.Tak hledám vhodné cviky....
Není tady
Doporučuji boty Peter Legwood, jsou to ortopedické boty. Bolela mě záda a nohy, měla jsem hrozné problémy, mám malou dceru, takže jakékoliv její zvednutí byly muka. Po 14-ti denním nošení jsem cítila úlevu a teď už je nosím 3měsíce a bolestmi netrpím.
www.peterlegwood.cz
Není tady
Tie topánky vám môžem len odporučiť. Nosím ich asi mesiac a po ohromných bolestiach chrbtu sa cítim neporovnateľne lepšie. Okrem toho cvičím pilates...mám výbornú cvičiteľku.
Není tady
Mému synovi teď objevili skoliozu..je ještě malý a myslíte že by to mohlo být i špatným výběrem aktovky?
Není tady
Elizabeta12 napsal(a):
Mému synovi teď objevili skoliozu..je ještě malý a myslíte že by to mohlo být i špatným výběrem aktovky?
Ne. Je to hlavně tím, že děti nemají žádný pořádný pohyb, svalstvo je ochlablé, nemá tu páteř co držet.
Není tady