29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Ahojky, moc Vás prosím o sdělení Vaší zkušenosti. Byli jsme na matrice objednat termín svatby a paní matrikářka si u sebe ponechala originály našich rodných listů a rozvodových rozsudků s tím, že nám je zašle spolu s oddacím listem po svatbě ( tzn. 1/2 července). Protože jsem tyto doklady dosud předkládala pouze k nahlédnutí nebo si je na úřadě ofotili, tento postup mě zaskočil. Máte stejnou zkušenost? Moc děkuji za odpověď !
Rita
Není tady
Rita napsal(a):
Ahojky, moc Vás prosím o sdělení Vaší zkušenosti. Byli jsme na matrice objednat termín svatby a paní matrikářka si u sebe ponechala originály našich rodných listů a rozvodových rozsudků s tím, že nám je zašle spolu s oddacím listem po svatbě ( tzn. 1/2 července). Protože jsem tyto doklady dosud předkládala pouze k nahlédnutí nebo si je na úřadě ofotili, tento postup mě zaskočil. Máte stejnou zkušenost? Moc děkuji za odpověď !
Rita
Vždy jsme předkládali originály jen k nahlédnutí, matrikářka si je pro svou potřebu ofotila, kopii si nechala a originály hned vrátila.
Není tady
Rita napsal(a):
Rita
Originály se už nesmí kopírovat, je to trestné, ale i tak. Mohla se podívat na vaše origily, ale myslím si, že je měla zase vrátit. Rodný list přece potřebujete i jinde než jen na matrice. Já být vámi originály bych si vyžádala zpět.
Není tady
Já jsem čerstvě vdaná, originály si nechali na matrice a při převzetí oddacího listu je vrátili. Oddací list by vám neměli posílat, měli byste si je vyzvednout osobně.
Není tady
Rita napsal(a):
Rita
My jsme byli pred mesicem na nekolika matrikach a vzdy si originaly ofotily a hned nam je vratili.
Asi bysme jim tam originaly nenechali.
Je mi to divne,ze by se nesmeli rodne listy ofocovat? ja jsem pracovala jeste nedavno v praci, kde jsme je take ofocovali.
Vdávala jsem se před půl rokem a matrikářka si originály našich rodných listů nechala až do dne sňatku. To nám je pak vrátila i s oddacím listem. Takže je měla u sebe cca měsíc dopředu - to jsme byli vyřídit všechny drobnosti - hudba, projev atp.
Není tady