29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Ahoj vsichni,chtela bych Vas poprosit o nazor ohledne toho co by jste udelali,kdyby Vas novy partner mel alergii na kocky a ted by na Vas bylo se rozhodnout...Vzdat se milovaneho zvirete ktere svami zije uz nejaky cas a nikdy Vas neopustilo a nebo si ho nechat,ale na ukor toho,ze nemuzete byt s milovanou osobou a odepirate si moznost zit s nekym o kom si myslite,ze by to konecne mohlo vyjit? Jaky je Vas nazor?
Nezlob se ale jednou můžeš stát před volbou: dítě nebo milované zvíře.....
Není tady
cilka napsal(a):
Tuto odpověď nechápu . Je tady někdo, kdo rozumí této odpovědi?
Není tady
Zřejmě Cilka se nemůže ztotožnit, že někdo váhá mezi člověkem a zvířetem.
To mě zase tak postavené na hlavu nepřipadá. Moje sousedka měla léta letoucí 8- 10 koček, které chovala na výstavy, na chov i na potěšení a když se jejímu příteli nelíbily, tak vždycky balil kufry chlap. Toto dilema jsem také řešila s tím, že mého psa, kočku a syna jsem měla jako první a přítel přišel jako poslední. Takže přítel mě buď musel brát se synem a zvířaty, že ke mně neodmyslitelně patří nebo měl možnost vztah ukončit. Je pak problém, kam se zvířaty , když už jsou starší ? Zabít ? Dát někomu cizímu ?Jak k tomu přijdou, že když jsou po letech nepotřební, že se odloží jako věc ? Navíc váhání mezi novým mužem a zvířaty je něco jiného než mezi dítětem a zvířetem. Bohužel mám takové zkušenosti, že na zvířata je větší spoleh, že Tě neopustí............takže moje volba mezi novým mužem a starými zvířaty by byla jasná......
Není tady
Taky bych zvolila zvíře. Je věrné, má vždy na tebe čas. Někdy i poslouchá. Hlavně nekouká na fotbal.
Není tady
Radila bych pro přítele Dithiaden, Zodac, Zyrtec ...
Není tady
souhlas s agnes.... tak to bylo myšlené....
Tohle není otázkou volby ale priority. Toho co je pro TEBE důležitější. Zvíře sice nekouká na fotbal ale nedá ti ani napít, neuspokojí tvoje potřeby v plném rozsahu. A pokud se ti zdá že ano, není něco až tak v pořádku.
Znám hodně lidí co měli kočku - psa spoustu let, pak se narodilo dítě a bylo alergik. V tomhle případě zvíře pryč dáte.... Protože je to vaše dítě.... A když vás má někdo rád, tak to řešit nelze? Mít rád je málo? Jen jsem poukázala na to, jak je láska slepá a krutá.
A pro Verču, netušíš, jak moc se mýlíš, ale soudit je tak lehké....
Není tady
Leila napsal(a):
cilka napsal(a):
Tuto odpověď nechápu
. Je tady někdo, kdo rozumí této odpovědi?
Já to chápu. Může se ti narodit dítě s jiným partnerem, nealergickým, ale tvoje dítě alergii mít bude a ty budeš řešit obdobný problém.
Ale jinak, volila bych zvíře. Přítel se může zkusit přizpůsobit. Záleží ovšem na síle jeho alergie. Pokud se projeví jen rýmou, kýcháním atp., dá se to zvládnout patřičnou léčbou (viz. příspěvek Agnes) či dokonce vakcinací. Pokud je ale projevem silné astma (i to se stává), pak opravdu s kočičkou být nemůže. Pak je na tvém zvážení, zda skutečně chceš takto silně nemocného přítele, protože alergie a astma jsou dědičné, takže i velká pravděpodobnost, že by totéž měly vaše společné děti..
Není tady
Já myslím že to chápu, co napsala Cilka! Tady nejde o to, že přítel nemá rád zvíře, ale o to, že má alergii a za to přece nemůže, zvíře mu způsobuje zdravotní problémy. Něco jiného by bylo, kdyby kočku neměl rád a dával Mail na vybranou, ale tohle je z důvodu nemoci. Ale neradím, koho se zbavit, to si musí rozhodnout sama.
Není tady
Já měla holku astmatičku,alergičku,od jejich3let,psa jsme dali pryč až jí bylo 5.V 8 letech chtěla ptáčka (kvuli alergii vůbec) ovšem z psichologického hlediska to bylo vhodné.Tak má andulku.Se psem byla stále v kontaktu,měla ho babča.Ted máme štěndo které líná a v červenci jdeme zrušit i foukatka.Prostě si tělo zvyklo.Ovšem nemusí to působit na všechny záleží na typu člověka.Přítel určitě vydrží polykat léky.
Není tady
Hmm tohle je těžké, co když je to jinak super chlap, ale prostě má alergii na kočičí srst, za to nemůže. Ale osobně bych, než se přistoupí k drastickému řešení dát někoho z nich pryč, zkusila problém probrat s alergologem, nebo jak se těmhle doktorům říká. Třeba bude nějaká cesta, nějaké prášky nebo tak něco...
Není tady
Verčo, a když by Tě chlap už přestal bavit jak to řešit ??? kastrací nebo zajít na injekci. Samozřejmě člověk by měl prostě volit mezi jedním a druhým, ale pokud já bych se řídil podle Tvé rady... no nebudu dál domýšlet.
Není tady
Verča napsal(a):
To mě zase tak postavené na hlavu nepřipadá. Moje sousedka měla léta letoucí 8- 10 koček, které chovala na výstavy, na chov i na potěšení a když se jejímu příteli nelíbily, tak vždycky balil kufry chlap. Toto dilema jsem také řešila s tím, že mého psa, kočku a syna jsem měla jako první a přítel přišel jako poslední. Takže přítel mě buď musel brát se synem a zvířaty, že ke mně neodmyslitelně patří nebo měl možnost vztah ukončit. Je pak problém, kam se zvířaty , když už jsou starší ? Zabít ? Dát někomu cizímu ?Jak k tomu přijdou, že když jsou po letech nepotřební, že se odloží jako věc ? Navíc váhání mezi novým mužem a zvířaty je něco jiného než mezi dítětem a zvířetem. Bohužel mám takové zkušenosti, že na zvířata je větší spoleh, že Tě neopustí............takže moje volba mezi novým mužem a starými zvířaty by byla jasná......
http://www.gify.nou.cz/z_kocka1_soubory/ko1.gif
Já s Tebou Verčo ve všem souhlasím. Je to opravdu tak jak píšeš. Máš moje velké symptatie. Přeji hezký víkend:)
Není tady
Verča napsal(a):
http://www.gify.nou.cz/z_kocka1_soubory/ko1.gif
;)jo zapoměla jsem - ta kočička pod příspěvkem je kouzelná. papa:)
Není tady
ahojky tak to já bych nebyla s člověkem kterej má odpor ke zvířatům. zdraovtní důvody bych respektovala a nějak by se to řešilo ale odpor ke zvířeti? nikdy
Není tady
nexxi napsal(a):
ahojky tak to já bych nebyla s člověkem kterej má odpor ke zvířatům. zdraovtní důvody bych respektovala a nějak by se to řešilo ale odpor ke zvířeti? nikdy
Alergii dětí jsem naštěstí řešit nemusela,první zvíře jsme si pořídili, když bylo mladšímu synovi 1 a půl,tak nemohu posoudit, co bych dělalaŽádný jiný důvod, kvůli kterému bych dala zvířátka pryč mně nenapadá.Chlapů je dost a určitě se najde jiný bez alergie .
Není tady
Ivana - přesně. jako víš, kdyby byla u přítele nějaká alergie tak bych to chápala a přece jenom sou vakcíny a tak. ale kdyby mi vyloženě projevil odpor ke zvířatům a argumentzoval že sou špinavý a tak..
Není tady
Ivan. napsal(a):
Verčo, a když by Tě chlap už přestal bavit jak to řešit ??? kastrací nebo zajít na injekci. Samozřejmě člověk by měl prostě volit mezi jedním a druhým, ale pokud já bych se řídil podle Tvé rady... no nebudu dál domýšlet.
Ivane,
tady se řeší otázka priority a ne bavení nebo nebavení. Asi jsi moc nepochopil problém.....
Jsou dvě možnosti :
1. Jsem svobodná a mám zvířata a najdu si nového přítele. V tom případě musí přítel buď tolerovat moje zvířata, a brát to tak, že ke mně patří, protože u mně byla jako první, nebo může vztah ukončit. (Alergie se dá léčit.)
2. Mám přítele nebo manžela a chci si pořídit nějaké zvíře. V tom případě má přítel možnost do toho mluvit a spolu rozhodnout, zda zvíře ano nebo ne. Pokud by přítel nesouhlasil nebo měl alergii , tak bych mu určitě nepřivedla domů perskou kočku nebo chlupatého psa.
Není tady
No pokud uz takhle nevis, koho si vybrat, tak si nech psa. Opravdu milujes sveho pritele?
Není tady
Samozrejme si nech pritele. Vim, ze to musi byt tezky dat pryc tvoje zviratko, ale muzes ho dat nekomu blizkemu a chodit se na nej divat.
Není tady
Mail napsal(a):
Ahoj vsichni,chtela bych Vas poprosit o nazor ohledne toho co by jste udelali,kdyby Vas novy partner mel alergii na kocky a ted by na Vas bylo se rozhodnout...Vzdat se milovaneho zvirete ktere svami zije uz nejaky cas a nikdy Vas neopustilo a nebo si ho nechat,ale na ukor toho,ze nemuzete byt s milovanou osobou a odepirate si moznost zit s nekym o kom si myslite,ze by to konecne mohlo vyjit?
Jaky je Vas nazor?
Taky bych volila zvíře. To nesklame. Pokud s tebou přítel bude chtít zůstat, je spousta léků na potlačení alergie;)
Není tady
To je tezke. Opravdu jsou 2 moznosti:
1) nechas si zvire, protoze vetsina chlapu se stejne casem vybarvi a zjistis, ze jsou horsi nez psi blechy..
2) doufas, ze jsi nasla zivotni lasku a das prednost Jemu.
Ja mam psa a kdybych byla na Tvem miste, dala bych prednost pejskovi - ten tu byl preci od zacatku a pripadny novy pritel by o nem vedel hned na zacatku vztahu a ze ma alergii, by uz zrejme take vedel.. pak by to bylo preci jeho rozhodnuti a musel by s tim pocitat. Neco jineho je, kdybych mela nejdrive pritele, ktery je alergicky a chtela pejska - to bych partnerovi neudelala.
No jo, ale laska je laska, vid? Rozhodnuti Te bude bolet tak jako tak
Hodne stesti!
Upravil(a) mafy (19. 6. 2006 0:16)
Není tady