6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
LENNNA napsal(a):
Selima napsal(a):
Polka triedy ochorela. ostatní (vrátaned toho môjho príbuzného) boli v karanténe len preventívne... Dramatický priebeh je podža neho - a tých mladých žudí - horúčka, blbo sa cíti, únava (niektorí ani po skoro 3 týdňoch ete nie sú v kole), jeden hospitalizovaný, jedna baba s vyhliadkou na trvalejie následky... A telocvik - u nich dos dôleitý - nebudú ma asi do konca roka . Take ani u mladých to nemusí by prechádzka ruovým sadom.
Selimo, na druhou stranu - toto jsou úplně běné příznaky, které lidi (děti) měli odjakiva v případě chřipky, angíny apod. a řeil to někdo takto? Dělal kvůli tomu někdo z komára velblouda? Bylo to, je a vdy bude úplně běné.
ano....................chřipka, angína................to teď mají např. mí vnuci
ale předpokládám, e na kole se testuje.............tak, e tito mladí od Seli mají asi zjitěný kovid
tak jsem to pochopila
Upravil(a) vera (3. 6. 2021 7:09)
Není tady
LENNNA napsal(a):
Selima napsal(a):
Polka triedy ochorela. ostatní (vrátaned toho môjho príbuzného) boli v karanténe len preventívne... Dramatický priebeh je podža neho - a tých mladých žudí - horúčka, blbo sa cíti, únava (niektorí ani po skoro 3 týdňoch ete nie sú v kole), jeden hospitalizovaný, jedna baba s vyhliadkou na trvalejie následky... A telocvik - u nich dos dôleitý - nebudú ma asi do konca roka . Take ani u mladých to nemusí by prechádzka ruovým sadom.
Selimo, na druhou stranu - toto jsou úplně běné příznaky, které lidi (děti) měli odjakiva v případě chřipky, angíny apod. a řeil to někdo takto? Dělal kvůli tomu někdo z komára velblouda? Bylo to, je a vdy bude úplně běné.
Souhlasím, e jsou to běné příznaky, na druhou stranu neznám nikoho, kdo by po chřipce skončil v invalidním důchodu a nebo s trvalými následky, o úmrtích nemluvě, ani nikoho, kdo by se s chřipkou potýkal týdny-měsíce. Netvrdím, e takoví lidé neexistují, ale v souvislosti s Covidem je toho kolem mě teď docela dost (bez ohledu na to, čím nás krmí média). A ten průběh je ryze subjektivní pocit. Je normální mít vysoké horečky 3-4 dny, ale po 10. dni u můe být tělo troku vyčerpanějí a člověk se cítit unavenějí, i kdy se to shrne slovy "horečka, únava".. a podle toho, co uvedla Seli v příspěvku dále, to opravdu na běný průběh nevypadalo..
Není tady
vera napsal(a):
LENNNA napsal(a):
Selima napsal(a):
ano....................chřipka, angína................to teď mají např. mí vnuci
ale předpokládám, e na kole se testuje.............tak, e tito mladí od Seli mají asi zjitěný kovid
tak jsem to pochopila
vero, ty mi asi nerozumí..... já píu o covidu, o čemkoliv - e je normální mít horečku, být unavený a dalích x příznaků. Vdy to bylo normální a nikdo to nezveličoval.
Není tady
Palomita napsal(a):
LENNNA napsal(a):
Selima napsal(a):
Souhlasím, e jsou to běné příznaky, na druhou stranu neznám nikoho, kdo by po chřipce skončil v invalidním důchodu a nebo s trvalými následky, o úmrtích nemluvě, ani nikoho, kdo by se s chřipkou potýkal týdny-měsíce. Netvrdím, e takoví lidé neexistují, ale v souvislosti s Covidem je toho kolem mě teď docela dost (bez ohledu na to, čím nás krmí média). A ten průběh je ryze subjektivní pocit. Je normální mít vysoké horečky 3-4 dny, ale po 10. dni u můe být tělo troku vyčerpanějí a člověk se cítit unavenějí, i kdy se to shrne slovy "horečka, únava".. a podle toho, co uvedla Seli v příspěvku dále, to opravdu na běný průběh nevypadalo..
Palomito, jj, ti co mají opravdu těký průběh a skončí na dýchacích přístrojích apod. - to nezpochybňuji a vdy od začátku kovidu jsem to brala váně. Ale konkrétně toto, co popsala Selima, tak mi přilo jako běné příznaky, proto jsem reagovala, e je to běné a vdy bylo.
Není tady
vera napsal(a):
Seli...............dcera učí AJ a kadé pondělí, kdy se testují................tak 2-3 pozitivní..................2. st.
U nás ich netestujeme denne a respirátory nosia, ale jedia a pijú v triedach - a pri tom si akosi masky zloia . Inak to síce nejde, ale... to je práve mono zdroj problémov.
Není tady
LENNNA napsal(a):
Selima napsal(a):
Neviem ako u vás, u nás chrípky v máji - také, e ochorela polka triedy, plus zvyok v karanténe, plus polka druhej triedy tie - nebývali nikdy. Občas (cca 2x) chrípkové prázdniny v januári alebo februári, nikdy nie v polke mája... a nikdy nie s následkami a aou rehabilitáciou. Práve preto o tom píem.
Není tady
LENNNA napsal(a):
vera napsal(a):
LENNNA napsal(a):
tak jsem to pochopilavero, ty mi asi nerozumí..... já píu o covidu, o čemkoliv - e je normální mít horečku, být unavený a dalích x příznaků. Vdy to bylo normální a nikdo to nezveličoval.
Opä - nemôem písa za vetkých, ale ja som pri chrípke nikdy nemala problémy 2 týdne, horúčky málokedy (skoro nikdy, párkrát pri angíne) a takisto som nemala nikdy (pardón - raz, keď sa z toho vykžul zápal pžúc a raz, keď sa vykžul zápal prieduiek) kaež, únavu a bolesti svalov a kĺbov ete aj po tých dvoch týdňoch. A určite nie v 17tich! Tam to má takto tretina triedy, take to troku divné podža mňa je... Aj my sme mali corona-pozitívnych tudentov a zopár ich malo nie úplne žahký priebeh, ale o takomto niečom sme na naej kole nechyrovali.
Upravil(a) Selima (3. 6. 2021 14:49)
Není tady
Jak to tak vypadá, nae vláda, věrna své tuposti a neschopnosti, povolí odloení rouek dětem k 30 6. Stejný způsob zvolila u při otevírání zimních středisek ve chvíli, kdy se ztratily poslední zbytky sněhu.
https://www.novinky.cz/domaci/clanek/za … .seznam.cz
Není tady
Palomita napsal(a):
Opravdu existují. Moje teta před 12 lety zemřela na "banální" virózu, kterou přinesl její vnouček ze kolky. Vnouček měl dva dny teploty, jeho rodiče sklátila na týden, a babička, kterou to postihlo poslední měla takový průběh, e skončila s kolapsem na JIPu, kde jí několikrát museli resuscitovat. Měla slabí srdíčko a to to nakonec nevydrelo a teta zemřela. Bylo jí 61. Podle toho, co rodině tenkrát řekl doktor v nemocnici, je docela běné, e virózy, které děti zvládnou bez potíí za pár dnů, dospělé potrápí a na seniory, kteří mají i jiné potíe, můou mít i fatální dopad.
Koneckonců já kdysi skončila se zápalem plic a estitýdenní pracovní neschopností poté, co dcera přinesla ze koly podobný "dárek".
Ale moná nae rodina spadá do kategorie těch slabích kusů.
Osobně si myslím (a je to jenom moje teorie, moná jsem úplně mimo), e kovid lidi zvládají hůř proto, e je uměle vytvořený. Kdyby to byl výtvor přírody, moná bychom na se na něj adaptovali lépe a s meními ztrátami, stejně jako na ostatní rhinoviry, které se tu objevily před ním.
Není tady
Xsara1 napsal(a):
Jak to tak vypadá, nae vláda, věrna své tuposti a neschopnosti, povolí odloení rouek dětem k 30 6. Stejný způsob zvolila u při otevírání zimních středisek ve chvíli, kdy se ztratily poslední zbytky sněhu.
tak snad se to "odloení" bude týkat i letních táborů
Není tady
Xsara1 napsal(a):
Opravdu existují. Moje teta před 12 lety zemřela na "banální" virózu, kterou přinesl její vnouček ze kolky. Vnouček měl dva dny teploty, jeho rodiče sklátila na týden, a babička, kterou to postihlo poslední měla takový průběh, e skončila s kolapsem na JIPu, kde jí několikrát museli resuscitovat. Měla slabí srdíčko a to to nakonec nevydrelo a teta zemřela. Bylo jí 61. Podle toho, co rodině tenkrát řekl doktor v nemocnici, je docela běné, e virózy, které děti zvládnou bez potíí za pár dnů, dospělé potrápí a na seniory, kteří mají i jiné potíe, můou mít i fatální dopad.
To mě mrzí Člověk si v tomto opravdu nevybere..
Není tady
Můj táta zemřel před skoro půlstoletím taky na rakovinu, kterou u dnes umíme běně léčit. Paradox byl, e se na to přilo krátce po jeho smrti.
Není tady
Palomita napsal(a):
Xsara1 napsal(a):
https://www.novinky.cz/domaci/clanek/za … .seznam.cztak snad se to "odloení" bude týkat i letních táborů
Já to vůbec nesleduju, tak asi blbý dotaz... ale oni (podle dneních nařízení) budou muset mít na táborech rouky? To sna ne
Je mi jich fakt líto, teď v horku ve kolách. Vůbec si to neumím představit, stačí mi chvíle v autobuse nebo obchodě!
Není tady
Tábory bez rouek, tedy zatím.
Jinak je hodně rodin, které do koly a kolky děti neposílají. Nechtějí je nechat testovat a nechtějí rouky. Tak mají domácí výuku.
Občas mám v práci docela slunou kolku a kolu
Není tady
Xsara1 napsal(a):
Koneckonců já kdysi skončila se zápalem plic a estitýdenní pracovní neschopností poté, co dcera přinesla ze koly podobný "dárek".
Ale moná nae rodina spadá do kategorie těch slabích kusů.
Osobně si myslím (a je to jenom moje teorie, moná jsem úplně mimo), e kovid lidi zvládají hůř proto, e je uměle vytvořený. Kdyby to byl výtvor přírody, moná bychom na se na něj adaptovali lépe a s meními ztrátami, stejně jako na ostatní rhinoviry, které se tu objevily před ním.
Na chřipku kadý rok (snad kromě koronavirové pandemie) zemře několik malých dětí, několik en potratí, protoe během těhotenství prodělaly "banální" virózu, která zabila plod.
Myslím si, e nový koronavirus kosí tolik lidí hlavně proto, e je nový, e ho jetě"neumíme". S ostatními "starými" koronaviry jsme se u sili, ti, kteří proti nim nebyli s to vytvořit vhodnou obranu u zemřeli, stejně jako jejich potomci s podobnými vlastnostmi. A dalí věc je, e díky naí vyspělosti a cestovatelské váni se virus rozířil násobně rychleji, ne dřív. A onemocnělo hodně lidí (téměř) najednou a stejně tak hodně lidí (téměř) najednou zemřelo.
Dalí věc je, e před pandemií se u nás koronaviry takřka nediagnostikovaly, take pokud někdo zemřel na starý koronavirus, nikdo o tom nevěděl (a stále neví).
Není tady
Na chřipku se umíralo vdy. Umírali jedinci nějak oslabení. Rozdíl mezi chřipkou a koronavirem je ale v počtu mrtvých, v počtu těkých případů v nemocnici a v nakalivosti.
Není tady
Jinak souhlasím s Barčiným příspěvkem. Věřím tomu, e díky prodělanému onemocnění a očkování a u "umět" budeme.
Není tady
Xsara1 napsal(a):
Rouky ve kolách jsou fakt hrozně náročné. Ale nejsme jediní. Pokud vím, tak ve Francii, Itálii, je to to samé. Tam je to tedy horí s nočním zákazem vycházení. Myslím, e a teď to trochu rozvolnili...
Není tady
U nás tie s rúkami v kole - čo je na houby. Decká si ich velijako dávajú dole, nielen cez prestávky, ale nemám nervy furt ich napomína... a čiastočne ich aj chápem. Lene potom je to ochrana asi takého významu ako "očistný" kúpež v Gange.
Není tady
Včera říkám děckám, e dnes bude změna, tak a je učitelé vyzvou, a o tom ví.. jééé, to my u dávno nenosíme, jen na chodbách, ale ve třídách u ne. Říkala jsem si, aspoň někdo má rozum
Není tady
Palomita napsal(a):
Včera říkám děckám, e dnes bude změna, tak a je učitelé vyzvou, a o tom ví.. jééé, to my u dávno nenosíme, jen na chodbách, ale ve třídách u ne. Říkala jsem si, aspoň někdo má rozum
Také jsem to slyela od více lidí. Je dobře, e ode dneka to zruili, v tom horku je to fakt neúnosný! Neumím si vůbec představit, e bych musela mít rouku půl dne v kuse! Nato děti.
Upravil(a) LENNNA (8. 6. 2021 17:23)
Není tady
Buď ráda, e nemusí... ano, je to náročné.
Není tady
Irma napsal(a):
Jj, jsem za to moc vděčná
Není tady
Irma napsal(a):
Není tady
Já to vůbec nepostřehla a vystrojuju vnuka s roukou na puse a druhou v tace.
Dnes, po včerejím čtení v babi, mu ráno říkám: A naco si to bere, kdy u to mít nemusíte?
A on mi s klidem gentlemana říká: Ale musíme, babi, na chodbě, kdy jdeme čůrat...Chbóe!!!
Není tady