6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
LENNNA napsal(a):
Co já osobně nechápu a co mi vlastně i vadí, tak je to, že se vláda snaží dostat domů Čechy, kteří jsou v cizině. Myslím Čechy, kteří odjeli na dovolenou a už v době, kdy dobře věděli, co se děje a že jezdit nemají.
No, je to sice tvrdé, ale vidím to podobně. Ti lidé snad věděli, co dělají a v jaké době, tak by měli nést důsledky svého svobodného rozhodnutí. (Věřím tomu, že někteří jsou tak oprsklí, že pomoc státu v této chvíli berou jako jeho povinnost).
Není tady
Člověk se v tom šíleně potí, nosím brýle, takže nevidím na krok, tak to je hodně nepříjemné.
Mám ručně šitou roušku, také nosím brýle a je to peklo. Buď rouška nebo brýle. Takže jdu s rouškou a brýle mám v ruce.
Není tady
LENNNA napsal(a):
Řekla bych, že naopak lidé utrácí mnohem více. A třeba Česká pošta toho má ještě více než o vánocích.
Před chvílí jsem byla na poště, kde běžně čekám minimálně 15min., většinou 20-30 min., a byli jsme tam 3 lidi.
A s tím utrácením si myslím že i při větším nákupu se stejně utratí vpodstatě míň, ptz. se nakupuje promyšleně a bez zbytečných každodenních blbostí.
Není tady
Judyna napsal(a):
(Věřím tomu, že někteří jsou tak oprsklí, že pomoc státu v této chvíli berou jako jeho povinnost).
Tak že jeli do jámy lvové sice byla blbost a bezohlednost, ale zas myslím, že ta "snaha státu o jejich návrat domů" není přistavení limuzíny s prosbou o laskavé nastoupení, ale spíše diplomatickou cestou zařídit propuštění odtud a vpuštění sem (kvůli uzavření hranic) se samozřejmým okamžitým nástupem na karanténu.
Není tady
LENNNA napsal(a):
Co já osobně nechápu a co mi vlastně i vadí, tak je to, že se vláda snaží dostat domů Čechy, kteří jsou v cizině. Myslím Čechy, kteří odjeli na dovolenou a už v době, kdy dobře věděli, co se děje a že jezdit nemají.
Problém je v tom, že žádný stát neavizuje, jaké kroky podnikne a za jakých okolností. Pak se jen velmi těžko reaguje z minuty na minutu.. Vezmu to z pohledu Jižní Ameriky, kde jsem také byla. Než jsem odjížděla, zjišťovala jsem stav samozřejmě i tam, protože mi aktuální situace nebyla lhostejná. Nebyly tam zjištěné žádné nákazy, všechno bezpečné. Tady to mnozí neustále přirovnávali k "rýmičce". Situace se na místě dramaticky změnila během 24 hodin a to pokud je člověk na dovolené, na pláži a bez neustálého sledování mobilu prostě přehlédne. V Jižní Americe zůstalo cca 300 000 Čechů, i kdyby chtěli, neměli šanci se všichni dostat vlastní snahou zpět. Mě to stálo x hodin hledání a řešení a desítky tisíc navíc, abych se stihla vrátit včas. Čtyřčlennou rodinu by to mohlo přijít i na stovky tisíc a to bohužel nepřeháním. Když jediné místo je v businessu a musíte si dokoupit upgrade.. Navíc sehnat letenky na stejný spoj je také velmi náročné. Neumím si představit, že bych např. své děti nechala cestovat samotné, nebo s manželem, který neumí žádný cizí jazyk. Nesoudím, nejsem v jejich situaci a opravdu bych se do ní nechtěla dostat ani omylem.
Není tady
Judyna napsal(a):
Člověk se v tom šíleně potí, nosím brýle, takže nevidím na krok, tak to je hodně nepříjemné.
Mám ručně šitou roušku, také nosím brýle a je to peklo. Buď rouška nebo brýle. Takže jdu s rouškou a brýle mám v ruce.
Judyno, před chvílí jsem četla doporučení proti mlžení brýlí a musím říci, že to opravdu funguje. Ne 100%, ale o dost lepší.
První bylo umýt brýle pěnou na holení, to jsem nezkušela. Druhé bylo umýt brýle mýdlem, ale tím tuhým (ne tekutým) a to mi opravdu pomohlo.
Není tady
Palomita napsal(a):
LENNNA napsal(a):
Problém je v tom, že žádný stát neavizuje, jaké kroky podnikne a za jakých okolností. Pak se jen velmi těžko reaguje z minuty na minutu.. Vezmu to z pohledu Jižní Ameriky, kde jsem také byla. Než jsem odjížděla, zjišťovala jsem stav samozřejmě i tam, protože mi aktuální situace nebyla lhostejná. Nebyly tam zjištěné žádné nákazy, všechno bezpečné. Tady to mnozí neustále přirovnávali k "rýmičce". Situace se na místě dramaticky změnila během 24 hodin a to pokud je člověk na dovolené, na pláži a bez neustálého sledování mobilu prostě přehlédne. V Jižní Americe zůstalo cca 300 000 Čechů, i kdyby chtěli, neměli šanci se všichni dostat vlastní snahou zpět. Mě to stálo x hodin hledání a řešení a desítky tisíc navíc, abych se stihla vrátit včas. Čtyřčlennou rodinu by to mohlo přijít i na stovky tisíc a to bohužel nepřeháním. Když jediné místo je v businessu a musíte si dokoupit upgrade.. Navíc sehnat letenky na stejný spoj je také velmi náročné. Neumím si představit, že bych např. své děti nechala cestovat samotné, nebo s manželem, který neumí žádný cizí jazyk. Nesoudím, nejsem v jejich situaci a opravdu bych se do ní nechtěla dostat ani omylem.
Palomito, tady není žádný problém, bylo JASNĚ A SROZUMITELNĚ řečeno, že lidé nemají nikam cestovat, jezdit na dovolenou, ty důvody byly všem známé a nedalo se to přeslechnout, muset to 100% každý slyšet tisíckrát. A pokud je někdo takový s prominutím idiot, že v tuto dobu odjel na dovolenou, tak bych ho v té cizině bez kompromisu nechala, zavřela mu hranice a vůbec by mě nezajímalo, co s ním bude. Ať si poradí.
Není tady
LENNNA napsal(a):
Judyna napsal(a):
Mám ručně šitou roušku, také nosím brýle a je to peklo. Buď rouška nebo brýle. Takže jdu s rouškou a brýle mám v ruce.Judyno, před chvílí jsem četla doporučení proti mlžení brýlí a musím říci, že to opravdu funguje. Ne 100%, ale o dost lepší.
První bylo umýt brýle pěnou na holení, to jsem nezkušela. Druhé bylo umýt brýle mýdlem, ale tím tuhým (ne tekutým) a to mi opravdu pomohlo.
Také mám zkušenost s tím tuhým mýdlem. Akorát jsem tím brýle nemyla, pouze "povoskovala" a rozetřela - bez vody. A fungovalo to skvěle
Není tady
LENNNA napsal(a):
Palomito, tady není žádný problém, bylo JASNĚ A SROZUMITELNĚ řečeno, že lidé nemají nikam cestovat, jezdit na dovolenou, ty důvody byly všem známé a nedalo se to přeslechnout, muset to 100% každý slyšet tisíckrát. A pokud je někdo takový s prominutím idiot, že v tuto dobu odjel na dovolenou, tak bych ho v té cizině bez kompromisu nechala, zavřela mu hranice a vůbec by mě nezajímalo, co s ním bude. Ať si poradí.
Situaci jsem sledovala opravdu poctivě a tuhle informaci jsem asi přehlédla. A nebo zazněla, když už jsem byla pryč, o tom se přít nebudu. Jen si dovolím upozornit, že jen idiot řídí jako šílený, nebo kouří a poškozuje tak nejen své zdraví, ale i těch okolo. I to je jasně a srozumitelně řečeno a přesto ti lidé mají nárok na záchranu a případnou péči lékařů. To bychom také mohli zakázat.. Řídíš jak hovado? Vykrvácej.. jen nevím, kdo to bude zjišťovat, rozlišovat a riskovat životy nevinných. Od kompu v papučích má každý jasno. Ale troška empatie by neuškodila..
Mimochodem, přiletělo nás plné letadlo - samí Češi, nikdo nás nekontroloval, nikdo nesondoval kde bydlíme, jak budeme postupovat dál. Kolik z těch cestujících je teď asi v karanténě - svévolně a dobrovolně, protože není povinná? Myslím, že ignorantských idiotů má ČR víc než dost. Nemusíme se omezovat pouze na ty, kteří zůstali v zahraničí
Není tady
Já v té době kdesi četla že "jedou využít prázdných sjezdovek v Itálii", takže ano. Jeli tam věci znalí.
Není tady
rina napsal(a):
Já v té době kdesi četla že "jedou využít prázdných sjezdovek v Itálii", takže ano. Jeli tam věci znalí.
Souhlasím, Itálie bouchla už druhý týden v únoru a všichni ještě potřebovali využít "jarních prázdnin". Jen nevím, jestli je tam teď někdo z Čechů, kdo se nemůže dostat domů.
Není tady
Palomita napsal(a):
LENNNA napsal(a):
Situaci jsem sledovala opravdu poctivě a tuhle informaci jsem asi přehlédla. A nebo zazněla, když už jsem byla pryč, o tom se přít nebudu. Jen si dovolím upozornit, že jen idiot řídí jako šílený, nebo kouří a poškozuje tak nejen své zdraví, ale i těch okolo. I to je jasně a srozumitelně řečeno a přesto ti lidé mají nárok na záchranu a případnou péči lékařů. To bychom také mohli zakázat.. Řídíš jak hovado? Vykrvácej.. jen nevím, kdo to bude zjišťovat, rozlišovat a riskovat životy nevinných. Od kompu v papučích má každý jasno. Ale troška empatie by neuškodila..
Mimochodem, přiletělo nás plné letadlo - samí Češi, nikdo nás nekontroloval, nikdo nesondoval kde bydlíme, jak budeme postupovat dál. Kolik z těch cestujících je teď asi v karanténě - svévolně a dobrovolně, protože není povinná? Myslím, že ignorantských idiotů má ČR víc než dost. Nemusíme se omezovat pouze na ty, kteří zůstali v zahraničí
Palomito, ty sis to bůhví proč vztáhla na sebe... nebo ty jsi teď nedávno odjedla do zahraničí na dovolenou?
Není tady
Palomita napsal(a):
rina napsal(a):
Souhlasím, Itálie bouchla už druhý týden v únoru a všichni ještě potřebovali využít "jarních prázdnin". Jen nevím, jestli je tam teď někdo z Čechů, kdo se nemůže dostat domů.
Tím se chceš jako ospravedlnit?
Tobě bylo líto zrušit dávno zaplacenou dovolenou, když "jsi měla všecko zařízeno a za zrušení rezervace ti chtěli vrátit zpět jen procenta"?
No tak..., hm, radši to nedopíšu.
Není tady
LENNNA napsal(a):
Palomita napsal(a):
LENNNA napsal(a):
Mimochodem, přiletělo nás plné letadlo - samí Češi, nikdo nás nekontroloval, nikdo nesondoval kde bydlíme, jak budeme postupovat dál. Kolik z těch cestujících je teď asi v karanténě - svévolně a dobrovolně, protože není povinná? Myslím, že ignorantských idiotů má ČR víc než dost. Nemusíme se omezovat pouze na ty, kteří zůstali v zahraničíPalomito, ty sis to bůhví proč vztáhla na sebe... nebo ty jsi teď nedávno odjedla do zahraničí na dovolenou?
Dávám do diskuze vlastní zkušenost a snažím se pochopit i ty, kterých se to nyní týká a zůstali zasekaní kdekoli po světě. Vědomí, že bych ne vlastní vinou zůstala někde viset bez možnosti pomoci není moc povzbudivá. Proto jsem dávala argumenty, proč se to někomu mohlo stát a nemusel to být hned úplný idiot Takže za sebe chápu, že se vláda snaží své lidi nenechat ve štychu, protože zavřít přes víkend hranice není úplně normální asi pro nikoho. Proto se taky využívají ne úplně standardní prostředky, jak těm lidem pomoci. A že s tím většina nesouhlasí? To je také pochopitelné, protože se jich to netýká
Jen pro info, když se zrušilo spojení s Čínou, létala letadla prázdná, aby si uhájila své sloty na následující období. Jenže díky výjimečné situaci se jednotlivé aerolinky dohodly s jednotlivými zeměmi, že díky výjimečné situaci a výrazným finančním ztrátám mohou bez postihu zrušit své pravidelné linky. Tím byl vyslán jasný signál, že člověk nezůstane odříznutý od světa jen díky uzavření hranic, ale i díky možnosti aerolinek odříct nasmlouvané lety. Díky tomu nastala úplně jiná situace. Tohle si ovšem běžný cestující nedá dohromady a nedokáže adekvátně zareagovat. Jakou dostal informaci občan? ČR uzavírá hranice, ale český občan bude moci i nadále vstoupit na území ČR bez omezení. Tradá, nic se neděje!!!! Nezaznamenala jsem informaci, že díky tomuto omezení dojde k zastavení letecké dopravy. Možná my jsme tu natolik inteligentní, že si tyto informace dovedeme pospojovat a vyhodnotit.. ale dovolím si tipnout, že dost lidí to prostě nepochopí a pak se diví, že jsou jim rušeny lety a nemohou se dostat do ČR, protože chybí spojení. A ty lety se rušily z hodiny na hodinu.. ráno nastoupíte do letadla, že budete mít přestup a zůstanete viset při mezipřistání, protože ten následující let byl zrušen.. jen tak..
Není tady
rina napsal(a):
Palomita napsal(a):
rina napsal(a):
Tím se chceš jako ospravedlnit?
Tobě bylo líto zrušit dávno zaplacenou dovolenou, když "jsi měla všecko zařízeno a za zrušení rezervace ti chtěli vrátit zpět jen procenta"?
No tak..., hm, radši to nedopíšu.
Nevím, od kdy je Itálie v Jižní Americe, ale to asi není pointa Vašich příspěvků, že? No vida, pár týdnů pryč a já zapomněla, že jsou nicky, na které se nereaguje
Není tady
Vůbec nechci dělat, ale mám trochu obavu o dceru Erem. Myslím že je v podobné situaci. Opět to nechci rozpyplávat.
Já psala o své dceři ohledně pracovního školení v Belgii. V době zatím neexistence koronaviru počítala se ziskem minimálně 70tis., kromě zkušeností, které by jí usnadnily práci tady v Česku.
Poté se jejich situace měnila podle vývinu situace ve světě. Takže se rozloučila s vidinou "bohatství", a postupně se smiřovala i s tím že nyní pracuje z domova, školení probíhá po skajpu a je vděčná že o práci nepřijde.
Je mi velmi líto všech, kteří o práci vzhledem ke vládním nařízením přišli. A moc si vážím těch kteří věří tomu že dělá všechno, aby jim pomohla.
Není tady
Palomita napsal(a):
Nevím, od kdy je Itálie v Jižní Americe, ale to asi není pointa Vašich příspěvků, že? No vida, pár týdnů pryč a já zapomněla, že jsou nicky, na které se nereaguje
Jo. Skleróza je smutná záležitost.
Není tady
Palomito, já také chápu vládu, že se snaží svým občanům pomoci, co ale nechápu, to jsou Ti lidé, kteří přece nejsou slepí a hluší (když pominu to, cos psala o těch letadlech - to si asi každý opravdu nespojí), situace s koronavirem se zhoršovala už dávno každým dnem a myslím, že mohlo být každému jasné, že s dopravou kamoliv či odkudkoliv nastanou problémy.
Např. u nás na Vysočině byly jarní prázdniny až v tom posledním termínu 9. -13. 3. a přes to, že v tuto dobu bylo co se týče koronaviru naprosto jasné, že je velký problém,přesto lidé odcestovávali. Proto si myslím, že si tu snahu vlády pomoci snad ani moc nezaslouží...
Upravil(a) Judyna (19. 3. 2020 21:03)
Není tady
Já si myslím, že Eremina dcera nakonec zůstala doma.
Není tady
Judyna napsal(a):
Dneska jsem vyrazila na nákup bez roušky, ale zato ošátkovaná. (Bílý bavlněný kytičkovaný.) Z upevňování šátku jsem se tak zpotila, že jsem brejle, bez kterých nikdy nevycházím z bytu, radši zanechala doma.
Upravil(a) vrabčák (19. 3. 2020 21:24)
Není tady
Já taky.
A to hlavně díky tomu že obě mají toho nádherného selského rozumu víc než my v celém babinetu dohromady!
To bylo o dceři Erem.
Upravil(a) rina (19. 3. 2020 21:31)
Není tady
Judyna napsal(a):
Já si myslím, že Eremina dcera nakonec zůstala doma.
Zustane doma,je bez prace a bez penez,protoze ve sve praci kde leta delala skoncila,kvuli dovolene v Thajsku.Pak delala jen bridgadne,to skoncilo.
Není tady
rina napsal(a):
Já taky.
A to hlavně díky tomu že obě mají toho nádherného selského rozumu víc než my v celém babinetu dohromady!
To bylo o dceři Erem.
Nejak nechapu ??Dcera mela odject,az v dubnu a kdyby nezavreli hranice,tak by odjela.Chteli zrusit teda letenky a oni jim rekli,ze by jim vratili nez cast penez,tak zase uvazuji,ze tu letenku posunou treba na prosinec,ze pry to jde.Ale jak to dopravdy bude nevime,zadny zamestnavatel ji neda volno cely mesic.
Není tady
Jasně Erem, máte i s dcerou můj největší obdiv.
Mrzí mě že nechápeš.
Vpodstatě to je jedno, a to mnohem víc, než tady na BB obzvláště.
Ať tvá žabka nejede tam, kde jí hrozí nebezpečí, za žádnou cenu. 🤔
Není tady
Judyna napsal(a):
Palomito, já také chápu vládu, že se snaží svým občanům pomoci, co ale nechápu, to jsou Ti lidé, kteří přece nejsou slepí a hluší (když pominu to, cos psala o těch letadlech - to si asi každý opravdu nespojí), situace s koronavirem se zhoršovala už dávno každým dnem a myslím, že mohlo být každému jasné, že s dopravou kamoliv či odkudkoliv nastanou problémy.
Např. u nás na Vysočině byly jarní prázdniny až v tom posledním termínu 9. -13. 3. a přes to, že v tuto dobu bylo co se týče koronaviru naprosto jasné, že je velký problém,přesto lidé odcestovávali. Proto si myslím, že si tu snahu vlády pomoci snad ani moc nezaslouží...
Souhlasím, takové typy si ji nezaslouží, ale jsem ráda, že je poskytnuta všem
Není tady