4.března : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 4.března : Směňování věcí provází lidstvo od jeho počátků.Nový SWAP Babinet pro všechny! 4.března : Stálice mezi moučníky? Vláčná a rychlá hrníčková bábovka z Granka 4.března : Krásná velikonoční dekorace. Stačí stará dřevěná krabička |
|
|
Palomita napsal(a):
vrabčák napsal(a):
Stejný jako v jiné.
Člověku to leze na mozek, ale postihlo to celý svět. Doufejme, že se z toho postupně vyhrabem. Děti se rodí pořád dál.
Právě se píšou světové dějiny.. nastala doba velké změny a konec je stále otevřený
Toto pořád tvrdí moje maminka. Že ta nemoc postrčí lidi a svět ke změně.
Není tady
Myslím, že to je ono.
Budeme ctít jiné priority, než doposud...
Doufám
Není tady
rina napsal(a):
To si nemyslím.
rino, ty máš teď jiný smysl života než jsi měla dříve?
Není tady
Selima napsal(a):
rina napsal(a):
Můžu se zeptat, jaký vidíte smysl života v "době koronavirové"?
Zmyslom života je žiť....
aspoň podľa mňa. Prežiť ho čo najlepšie.
Korona-nekorona.
Ano, vnímám to stejně.
Není tady
LENNNA napsal(a):
rino, ty máš teď jiný smysl života než jsi měla dříve?
Ano. Neshromažďovat. Užívat. (Si )
Upravil(a) rina (28. 2. 2021 15:29)
Není tady
Mám to stejně.....přežít....já, všichni moji blízcí i všichni ostatní....
Není tady
Dnes ráno ulice poloprázdné, parkoviště před nákupními centry vymetená a všude pochůzkáři. Nezávidím jim...
Není tady
Palomita napsal(a):
Dnes ráno ulice poloprázdné, parkoviště před nákupními centry vymetená a všude pochůzkáři. Nezávidím jim...
U nás uzavření okresu začalo v době, kdy byly ty mrazy. Brzy ráno - 16 a oni chudáci už stáli na silnicích. To jsem je litovala!
Není tady
LENNNA napsal(a):
Palomita napsal(a):
U nás uzavření okresu začalo v době, kdy byly ty mrazy. Brzy ráno - 16 a oni chudáci už stáli na silnicích. To jsem je litovala!
Jo, nedělala bych to ani za zlatý čuně.. ale četla jsem dnes článek, jak se lidé cestující v autě vyjadřovali ke kontrolám. Většina korektní a chápající, tak ať takových potkají většinu Nás čeká za pár dní cesta do jiného okresu, tak už jsem dnes tiskla formuláře jak mimoň
Není tady
Myslím si, že jeidné, co by pomohlo, kdyby tak šlo všechny otestovat a ty, co jsou pozitivní ponechat v karanténě. A očkovat a očkovat.
Není tady
U nás strašia, že budú kontrolovať aj poliši v civile - to je už ako za komančov tajná polícia!
To som sa teda dožila...
Není tady
Judyna napsal(a):
Myslím si, že jeidné, co by pomohlo, kdyby tak šlo všechny otestovat a ty, co jsou pozitivní ponechat v karanténě. A očkovat a očkovat.
Teď bude povinné testování ve firmách nad 50 zaměstnanců. Tak se otestuje dost lidí. Nevím jakým způsobem to bude probíhat, jaké testy, každý testovat sám sebe? No, jsem zvědavá.
Osobně bych v této fázi byla pro tvrdý lockdown na třeba ty 3 týdny. Takto jsou sice celkem přísná opatření, ale v ulicích a všude stále davy lidí...
Není tady
Judyna napsal(a):
Myslím, že jediné, co by pomohlo, by bylo nechat všechno proběhnout, jak má, a...
Není tady
Prošla jsem naše sídliště, je krásně, takže venku desítky lidí a dětí. Roušku neměl téměř nikdo z nich, spočítala bych je na prstech jedné ruky. Takhle se toho nikdy nezbavíme. Fakt nemám slov
Jak je to u vás?
Není tady
Bohužel je mezi námi hodně nezodpovědných....a svět si toho všímá......slyším od od "cizozemců", že jinde se opatření mnohem víc kontrolují a jsou restrikce...což by se nám samozřejmě nikomu nelíbilo, ale to je ten důvod, proč jinde jakž takž zvládají a u nás taková katastrofa. A ta zmatečná rozhodnutí naší vlády jsou kapitola sama o sobě......prý od začátku vsadili na nedeklarované promořování, což jim jaksi nevychází.....nové mutace a kolaps zdravotnictví. V naší malé obci dokonce pitomci vyrazili na Zanzibar a teď máme čísla nakažených jak na sokolovsku, tachovsku atd. Největší strach mám o své děti a jejich děti.....co my, na nás už tolik nezáleží...když jde do tuhého, člověk už holt uvažuje takto.
Není tady
Šla jsem na vycházku za město. Bydlím na kraji, tak zase moc lidí jsem nepotkala, ale roušku měli myslím všichni. I na kopci v přírodě si ji někteří nasazovali, když se měli s někým potkat. Já teda taky.
Ve městě zkouším chodit bez brýlí. Snad se nezabiju. Mám skoro 4 dioptrie, tak je to napínavé.S respirátorem na nose ještě přitisklým brýlemi, to ale fakt těžko udýchávám.
Není tady
Judyna napsal(a):
U nás sa zatiaľ nezdá, že by to fungovalo - ale jednak sme zdravotníkov namiesto očkovania húfne premiestnili na testovanie, a druhak testujeme antigénmi, takže presnosť nič moč. Karanténa tiež nebola nejaká desivo prísna (pozitívni si mohli chodiť nakupovať), takže výsledok je nula, nula prd...
Není tady
Antigenním se asi nedá věřit. A PCR jsou příliš drahé....
Není tady
LENNNA napsal(a):
Prošla jsem naše sídliště, je krásně, takže venku desítky lidí a dětí. Roušku neměl téměř nikdo z nich, spočítala bych je na prstech jedné ruky. Takhle se toho nikdy nezbavíme. Fakt nemám slov
Jak je to u vás?
U nás väčšina aj vonku s rúškami - ale mnohí na pol žrde. Ale s pribúdajúcimi mŕtvymi sa to postupne zlepšuje
(Spresním - na osamelej vychádzke v prírode som aj ja "hore bez", ale pri stretávaní a míňaní nasadzujem kompletku..)
Upravil(a) Selima (2. 3. 2021 22:35)
Není tady
Nemyslím, že to testování vyřeší....jednak jsou antigenním testy nepřesné, druhak dnes nejsi a zítra jsi pozitivní a nakažlivý......vyřešilo by to asi totální přerušení kontaktů, ale důsledky jsou nepředstavitelné....
Není tady
Přijde mi to, jak když se ženská rozhoduje, že zhubne.. až zítra, až zítra.. 10 let v háji, ani kilo dole, ale pořád si říká, že ví, co by pomohlo.. Kdybychom od 1. ledna udělali striktní lockdown na měsíc, tak už je to dávno za námi. Takhle se v tom plácáme už x měsíců, stav je čím dál horší a stejně nás to nemine.. A když ano, tak za jakou cenu.. Nevím, co je větší ztráta, jestli šest měsíců se plácat od ničeho k ničemu a nebo na 1 měsíc utnout všechno. Ale naštěstí o tom nemusím rozhodovat
Není tady
Judyna napsal(a):
Šla jsem na vycházku za město. Bydlím na kraji, tak zase moc lidí jsem nepotkala, ale roušku měli myslím všichni. I na kopci v přírodě si ji někteří nasazovali, když se měli s někým potkat. Já teda taky.
Ve městě zkouším chodit bez brýlí. Snad se nezabiju. Mám skoro 4 dioptrie, tak je to napínavé.S respirátorem na nose ještě přitisklým brýlemi, to ale fakt těžko udýchávám.
Chodím bez brejlí celou coviddobu. Je fakt, že se mi vidění na dálku zázračně zlepšilo , ale byla jsem na svoje optiky zvyklá.
Není tady
vrabčák napsal(a):
Judyna napsal(a):
Ve městě zkouším chodit bez brýlí. Snad se nezabiju. Mám skoro 4 dioptrie, tak je to napínavé.S respirátorem na nose ještě přitisklým brýlemi, to ale fakt těžko udýchávám.Chodím bez brejlí celou coviddobu. Je fakt, že se mi vidění na dálku zázračně zlepšilo
, ale byla jsem na svoje optiky zvyklá.
No jo, kolik máš dioptrií na dálku? Mně to teda potíže dělá. Navíc mám nějaké ty cylindry a bez brýlí se i lehce motá hlava.
Upravil(a) Judyna (3. 3. 2021 10:09)
Není tady