|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|
vrabčák napsal(a):
Návrat ztracené dcery!
Ahoj Palomito!
Tak to je bezva, že jste to letadlo stihli.
A souhlasím, že nejsme nepostradatelní.
Ahoj a díky! Bylo to fakt na minuty a cesta na jakou jen tak nezapomenu 
Není tady
A neprozradíš, z které části světa jste se vraceli? Jsem tedy nemístně zvědavá.
Ale jestli se nám nesvěříš, nebude nám to nikterak vadit. 
Není tady
vrabčák napsal(a):
A neprozradíš, z které části světa jste se vraceli? Jsem tedy nemístně zvědavá.
Ale jestli se nám nesvěříš, nebude nám to nikterak vadit.
Z Jižní Ameriky, kde byla situace až do včerejška relativně klidná 
Není tady
https://www.youtube.com/watch?v=eslbV6o … pp=desktop
.
Upravil(a) eremuruss (18. 3. 2020 8:02)
Není tady
eremuruss napsal(a):
LENNNA napsal(a):
Erem, tak už to také berete vážně?
Uz jo a asi i pan lekarnik
To je moc dobře
Tady vidíš, že to může být kdokoliv a nemá patent na rozum.
Děláš v potravinách, Erem? Pamauji dobře? Dávejte na sebe pozor!
Není tady

Zaráží mě, že všichni mají mít povinně roušky, někde dokonce pod vysokou pokutou, když se nikde nedají sehnat.
Není tady
Stačí omotat hlavu šálou :-)
Další možnost je koupit v army shopu plynovou masku. Ty jsou na ochranu proti bojovým otravným látkám včetně infekčních aerosolů přímo dělané :-)
Není tady
rina napsal(a):
Zaráží mě, že všichni mají mít povinně roušky, někde dokonce pod vysokou pokutou, když se nikde nedají sehnat.
Nemusí to být jen roušky, je to v nařízení uvedeno. Šály, šátky, tričko, ponožka.... lidi vyrábí skoro ze všeho.
Není tady

Ale jo, však šikovné české ručičky..., návodů, i jednoduchých, je habaděj..., no ale co když je to fakt někomu jedno a nechce to vyrábět ani nosit?
Není tady
Palomito, díky. 
Rino, říkám si to samé. Ale asi chtějí lidi rozpohybovat, aby s tím neotáleli. Bude to tu jeden velký Orient... 
Tebe může blažit, že zhotovení slušivých roušek je pro tebe hračka. 
Není tady

Tak dcera, co jich kvanta ušila pro celou rodinu a spoustu známých, mě přesvědčovala že musej být z čisté bavlny, nejlépe z košil nebo prostěradel, vyvařené a vyžehlené, mě přesvědčila akorát o tom že se mi do toho nechce, a tak střídám tzv. chomouty, šály, plinky (plátěné) a můj nejnovější know-how je vystřihnout do bavlněné čepice otvory pro oči a natáhnout si ji až přes bradu. Dobré, ne? Nikdo mě nepozná a nikoho nenakazím. Zkusím hned. Předpokládám že v tom ani nebude tak horko, jako v chomoutu nebo v šále. A vyvařovat klidně můžeš, když máš tři, koronavirus porazíš a nějakou banku taky můžeš zkusit. 
Upravil(a) rina (18. 3. 2020 18:48)
Není tady

Lidi, všimli jste si, že v poslední době míň utrácíte a míň toho potřebujete?
Není tady

Tak samozřejmě kromě těch co mají strach o práci, a těch, co o ni přišli nebo přijdou?
Není tady
rina napsal(a):
Ne, naopak. Takovéhle zásoby jsem nikdy neměla. Takže nárazově jsem utratila víc peněz.
Není tady

"Tak když vidím ty povzbudivé prognózy, to, jak největší ochranu v 21 století představuje uvázaný šátek na čumáku, zbývá mi doporučit tématickou četbu: Maska Červené smrti, Edgar Allan Poe."
Promiňte. Nedalo mi...
Jinak pro Judy: Zásoby sis dělala proč? (Fakt to nemyslím nijak zle).
Tu knihu neznám, ale jeho dílo mám ráda, si hned vyhledám.
Není tady

Osobně nevidím problém zásobování potravinami jako zásadnější, než problém zásobování ochrannými prostředky, které nás po zákon požaduje!
Není tady

Mám kamaráda "od fachu", říká 'kamiony se jídlem jezdí, nedostatek jídla nehrozí, tak proč panikařit?
Není tady
Jinak pro Judy: Zásoby sis dělala proč? (Fakt to nemyslím nijak zle).
Už jsme se o tom zde před časem bavili a i toto vlákno je částečně o zásobách. Zásoby, které ovšem ani náhodou neodpovídají běžným nákupů normálního chlapa
jsem si dělala proto, abych doma něco měla v případě, že bych onemocněla. Nemusela bych hned někomu říkat kvůli nákupům.
Není tady
Rozumná
a ohleduplná. 
Není tady
rina napsal(a):
Já ano, všimla jsem si toho u sebe, potažmo své rodiny.
Není tady

Skvělé!
Stránky Dáme roušky. Jukněte.
Není tady
rina napsal(a):
Tak dcera, co jich kvanta ušila pro celou rodinu a spoustu známých, mě přesvědčovala že musej být z čisté bavlny, nejlépe z košil nebo prostěradel, vyvařené a vyžehlené, mě přesvědčila akorát o tom že se mi do toho nechce, a tak střídám tzv. chomouty, šály, plinky (plátěné) a můj nejnovější know-how je vystřihnout do bavlněné čepice otvory pro oči a natáhnout si ji až přes bradu. Dobré, ne? Nikdo mě nepozná a nikoho nenakazím. Zkusím hned. Předpokládám že v tom ani nebude tak horko, jako v chomoutu nebo v šále. A vyvařovat klidně můžeš, když máš tři, koronavirus porazíš a nějakou banku taky můžeš zkusit.
Tak to je perfektní 
Jsem na tom podobně, já se vzmohla na ustřihnutí rukávu z trička a tím rukávem prostrčit hlavu
Vůbec mi tyto ruční práce nejdou. Takže nosím šátky, šály, ale je to peklo. Člověk se v tom šíleně potí, nosím brýle, takže nevidím na krok, tak to je hodně nepříjemné.
Není tady
rina napsal(a):
Řekla bych, že naopak lidé utrácí mnohem více. A třeba Česká pošta toho má ještě více než o vánocích.
Není tady
rina napsal(a):
Mám kamaráda "od fachu", říká 'kamiony se jídlem jezdí, nedostatek jídla nehrozí, tak proč panikařit?
Ačkoliv se to téměř jistě nestane, tak nikde není záruka, že jídlo bude stále.
Dělat zásoby není panikaření. To je velký omyl. Pokud teda někdo neskupuje celý obchod, ale udělá ruzumné zásoby. Protože pokud uděláš velký nákup, tj. zásoby, tak nemusíš stále chodit nakupovat (jako dříve člověk chodil denně) a o to jde hlavně. Všichni musí začít u sebe.
Není tady
Co já osobně nechápu a co mi vlastně i vadí, tak je to, že se vláda snaží dostat domů Čechy, kteří jsou v cizině. Myslím Čechy, kteří odjeli na dovolenou a už v době, kdy dobře věděli, co se děje a že jezdit nemají.
Není tady