27. února : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 27. února : Jednoduchá kefírová buchta na plech. Rychlý recept zcela bez vajec! 21. února : Jak vyuít skořápky z vlaských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůe i s kalem |
|
|
Na to se fakt nedá nic říct, pokud člověk nechce být sprostý
Není tady
Lidé u se u nás začínají asi bát nebo být prostě jen více opatrní. Info od balíkáře z první ruky: plno lidí nosí rouky, plno lidí nechtělo otevřít a balík převzít. Co překvapilo mě, tak i firmy (dokonce i hasiči). Dost jich mělo zamčeno, pro balík vyel jeden člověk s roukou a dovnitř nepustí nikoho z ulice. Mení obchod, který má metr za vstupními dveřmi zátarasy stoly, aby se lidi nedostali na krám. Je to trochu straidelné, ale asi se to dá pochopit.
U nás v práci moc patný, museli jsme zavřít úplně vechny provozovny. Vůbec nechci domýlet, co to můe znamenat
Není tady
Jen tak ze zvědavosti jsem si po návratu domů chtěla zkusit situaci, která můe nastat.
e nebudou ádné energie, a nesmíme vycházet ven. Vechny obchody jsou zavřeny, internet ani mobilní operátoři nefungujou.
Odloila jsem oblečení, přezula se a ZHASLA. Mám byt dobře situovaný na "skorotmu". Kde prosvítala světla, zavřela jsem oči, aby to bylo dokonalé.
Doma byly zvířata, která můj příchod registrovaly a ozývaly se. Kočka má svůj záchod, take na řadě byl pes.
Vím, kde je její vodítko, take jsem ji zavolala, je to stará skoro slepá a hodně hluchá fenka, ale přicupala. To slyím podle jejích drápků. Uvázala jsem ji a ly jsme ven. Venčit.
Venku bylo trochu světlo od lamp, které teda teďka jako normálně fungují. Tam bylo dost těké zavírat oči, tak jsem to venčení zkrátila na minimum a vrátila se domů "do tmy", kterou jsem chtěla. Odvázala jsem ji od vodítka, vude byla skorotma, osahala jsem jejich misky na vodu a jídlo, dala jsem jim jidlo z konzervy z lednice do jejich (na omak prázdné) misky, slyela jsem je, jak jedí....
Upravil(a) rina (13. 3. 2020 21:16)
Není tady
Je hodně těké být slepcem.
Není tady
rina napsal(a):
Je hodně těké být slepcem.
To ano. Asi málokdo si z nás umí představit, jak děsivé je opravdu nevidět
Není tady
V noci zasedala vláda a zavírá úplně vechny obchody a restaurace - kromě potravin, lékáren, benzínek, ...
Tak si říkám, jestli nemáme první obě, kdy takto zasedali v noci?
Kadopádně vechna čest celé vládě, nemají to vůbec jednoduché a řeí ve velmi rychle
Není tady
LENNNA napsal(a):
V noci zasedala vláda a zavírá úplně vechny obchody a restaurace - kromě potravin, lékáren, benzínek, ...
Tak si říkám, jestli nemáme první obě, kdy takto zasedali v noci?
Kadopádně vechna čest celé vládě, nemají to vůbec jednoduché a řeí ve velmi rychle
noční zasedání, na kterém vyhlásili uzavření obchodů - bylo vysvětleno tím, aby se zamezilo shromaďování lidí v obchodních centrech u ode dneka ..
Není tady
Dělají opravdu, co můou.
Není tady
Taky si myslím. Akorát co je zkreslující, tak nae republika oproti např. Rakousku velice málo testuje. Tam by se to mělo zlepit.
Není tady
Moc se mi líbilo, jak kdesi testují z auta. Rychlé, bezpečné a účinné
Není tady
Mně se zdá, e toto bude zavedeno v USA. Na velkých parkovitích před obchodními domy budou lidi testovat přímo v jejich autech.
Není tady
ano
Není tady
Tak bude vyhláena dnes celostátní karanténa? A za jakých asi podmínek?
Čísla stoupají rychle
Není tady
Taky čekám na vyjádření.
Není tady
take cekame,doufam,ze ano
Není tady
Tak bohuel karanténa velmi mírná, s tolika výjimkami, e nevím, proč vůbec je.
Není tady
Erem, tak u to také berete váně?
Upravil(a) LENNNA (16. 3. 2020 7:53)
Není tady
Tohle není karanténa.....dokud budou lidi trávit celé dny v kolektivech v práci, cestovat hromadnou dopravou, čísla nakaených poletí nahoru
Není tady
Neviděl bych to tak tragicky, rozdělení lidí do malých, víceméně stabilních skupinek není úplně patný nápad (i kdy domácí izolace by byla lepí). Důleité je sníit koeficient R0 (íření epidemie) pod jedničku, stačí jakkoliv málo, a to tahle metoda můe zvládnout.
Není tady
normální chlap napsal(a):
Neviděl bych to tak tragicky, rozdělení lidí do malých, víceméně stabilních skupinek není úplně patný nápad (i kdy domácí izolace by byla lepí). Důleité je sníit koeficient R0 (íření epidemie) pod jedničku, stačí jakkoliv málo, a to tahle metoda můe zvládnout.
Za předpokladu, e by lidé tu metodu dodrovali. U nás se nic nezměnilo. Take metoda nanic.
Jetě dodám, e ty to nevidí tragicky od začátku, ale zatím na tvá slova nedochází a stále se to zhoruje
Upravil(a) LENNNA (16. 3. 2020 18:14)
Není tady
V rozsahu jsem se zjevně mýlil, to co se děje v Itálii je dost děsné.
Není tady
LENNNA napsal(a):
Za předpokladu, e by lidé tu metodu dodrovali. U nás se nic nezměnilo. Take metoda nanic.
částečně reaguju té na to co jsi psala v jiném vláknu:
LENNNA napsal(a):
Zůstává rozum stát. Vyhláena karanténa, nemá se zbytečně vycházet a kdy, tak s pravidly... U nás na sídliti bez přehánění kvanta lidí, ve skupinkách stojící (zvyk cigánů, který neumíme pochopit, stojí celý den ve skupinkách na sídliti na místě) a plno lidí na lavičkách.
Myslím, e přesně takhle to mělo být. Lidé ve skupinkách jsou přesně to, co pomáhá proti epidemii. Tím, e vláda zakázala vstup do hospod tak dosáhla rozdělení lidí do víceméně stabilních skupin které se nemíchají v hospodě dohromady. Jedna věc je, čeho chce vláda dosáhnout a druhá jak to udělá.
Podobně jako kdy chtěli, aby se co nejvíc lidí co nejrychleji vrátilo domů. Kdyby poprosili, lidi se na ně vykalou. Kdyby to nařídili, lidi tam na just zůstanou a vymyslí si neprůstřelný právní důvod. Tak řekli, e od půlnoci určitého data bude povinná karanténa a fůra lidí se před tou půlnocí vrátila a jetě měli pocit, e to dělají ze své vůle a jak vydrbali se systémem. Při tom udělali přesně to, co se po nich chtělo Říká se tomu marketing
Upravil(a) normální chlap (16. 3. 2020 20:52)
Není tady
LENNNA napsal(a):
Erem, tak u to také berete váně?
Uz jo a asi i pan lekarnik
Není tady
Podobně jako kdy chtěli, aby se co nejvíc lidí co nejrychleji vrátilo domů. Kdyby poprosili, lidi se na ně vykalou. Kdyby to nařídili, lidi tam na just zůstanou a vymyslí si neprůstřelný právní důvod. Tak řekli, e od půlnoci určitého data bude povinná karanténa a fůra lidí se před tou půlnocí vrátila a jetě měli pocit, e to dělají ze své vůle a jak vydrbali se systémem. Při tom udělali přesně to, co se po nich chtělo
Říká se tomu marketing
Člověk nemusí chtít vydrbat se systémem. Stačí, kdy mu hrozí, e zůstane na neurčito na jiném kontinentu bez monosti se vrátit. "Půlnoc" nás nijak neděsila, ale kdy se začalo s uzavíráním kol, restaurací a omezováním hromadných akcí i na místě, kde jsme byli, nebylo na co čekat. Byla jen otázka času, kdy letecké společnosti ukončí spojení, protoe od ledna u krvácí dostatečně a díky výjimečnému stavu své sloty nemusí dodrovat. A taky se to potvrdilo, do Prahy jsme doletěli posledním spojem. Lidé, kteří se opozdili jen o pár hodin museli volit jiná letitě. Karanténa s tím opravdu nemá co dělat. Jsem v dobrovolné a ráda, protoe si nepotřebuji hrát na nepostradatelnou a ohroovat ostatní. Musím říct, e evropský přístup je velmi laxní a nezodpovědný - od kontrol na letiti a po chování občanů. Myslíme si na kdovíjaké nejsme úrovni, ale mohli bychom se učit. Hlavně, e se nenecháme ovlivňovat. Dáváme si velmi záleet na tom, abychom nebyli "ovčany", a se nám díky tomu úplně zatemní rozum a děláme ve pro to, abychom nejvíce pokodili sami sebe. Dobře nám tak A jestli si někdo myslí, e je na 14 dní nepostradatelný, tak se asi bude hodně divit, a zjistí, e je, dokonce i na delí dobu
Není tady
Návrat ztracené dcery! Ahoj Palomito!
Tak to je bezva, e jste to letadlo stihli.
A souhlasím, e nejsme nepostradatelní.
Není tady