27. února : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 27. února : Jednoduchá kefírová buchta na plech. Rychlý recept zcela bez vajec! 21. února : Jak vyuít skořápky z vlaských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůe i s kalem |
|
|
Protoe je to nutnost. Tak vichni fungujeme. Taky se mi příčí dodrovat kázeň jen pro kázeň, musí být vdycky jasný důvod proč (zastavit na červenou ve vední den na městské křiovatce je logické, toté udělat na přehledné silnici kdy v dohledu není jediné auto je podivínství :-))
Není tady
Můe to být pravda, nemusí... ale dávám do placu... byla jsem dnes u zubařky a kdy jsem byla v ordinaci, tak zubařka právě telefonovala mamince, e má informace od známé lékarnice, e si mají koupit základní léky, e se očekávají výpadky dodávek a vykoupené léky. Nevím, zda to je pravda, ale mít doma Paralen apod., tím asi člověk nic nezkazí.
Není tady
normální chlap napsal(a):
Protoe je to nutnost. Tak vichni fungujeme. Taky se mi příčí dodrovat kázeň jen pro kázeň, musí být vdycky jasný důvod proč (zastavit na červenou ve vední den na městské křiovatce je logické, toté udělat na přehledné silnici kdy v dohledu není jediné auto je podivínství :-))
Tuím sem tě tady trochu pochopila. Já to ale myslela trochu jinak.
Mě by se ty pravidla líbily, aj kdyby zůstaly. Teda kromě toho omezení shromaďování. Hospoda do osmi, bingo. Chlapi by li dom, aj na kytku by zbylo...
Není tady
Chápu jak jsi to myslela, ale nesouhlasím. Pro mě je to tak, e čím víc si člověk můe "dělat co chce", tím lépe a pravidel by mělo být co nejméně. Kdy chce trávit noci v hospodě, tak a si tráví. Kdy nekupuje eně kytky, a si to s ním vyřídí ena, ne celá společnost
Není tady
To by ale chtělo společnost morálně velice vyspělou, aby to fungovalo. Jak vidí, tak lidé jsou nezodpovědní. Jetě horí by bylo, e by si to hodně lidí vysvětlilo jako právo silnějího - já něco chci, tak to udělám bez ohledu na ostatní - zejména ty sluné. Protoe u hodněkrát jsem se setkala s nézorem sluný = blbý a neschopný.
Není tady
Judyna napsal(a):
To by ale chtělo společnost morálně velice vyspělou, aby to fungovalo. Jak vidí, tak lidé jsou nezodpovědní. Jetě horí by bylo, e by si to hodně lidí vysvětlilo jako právo silnějího - já něco chci, tak to udělám bez ohledu na ostatní - zejména ty sluné. Protoe u hodněkrát jsem se setkala s nézorem sluný = blbý a neschopný.
Jasně, nějaké normy a pravidla být musí, ale lidi mají ve zvyku jich poadovat víc ne je nutné a zákonodárce taky chce ukázat co dovede a pak to dopadá tak, e člověk je povinnen dodrovat tolik příkazů a zákazů, e je nikdo ani nedokáe spočítat Jinak zákon nikdy nedokáe vynutit slunost, i kdy se o to občas někdo pokouí
Upravil(a) normální chlap (12. 3. 2020 19:10)
Není tady
Jinak zákon nikdy nedokáe vynutit slunost, i kdy se o to občas někdo pokouí
To ne, má funkci zastraovací právě pro ty druhé a tím tak trochu chrání ty sluné. A bude těch sluných hodně, nebude třeba tolika omezení. Těch omezení je opravdu čím dál víc, ale je to proto, e je mezi námi čím dál víc těch vehoschopných. Těch různých krádeí, podvodů, hledání kliček je opravdu čím dál víc. Lidé si bohuel vysvětlují svobodu po svém. A myslím, e to právě souvisí s konzumní společností. Lidé chtějí ve, co vidí okolo a vůbec nechápou, e mohou mít jen to, na co mají. Někteří mají pocit, e mají právo na ve, co se jim zlíbí.
Není tady
...Jinak zákon nikdy nedokáe vynutit slunost, i kdy se o to občas někdo pokouí
To by ale měl.
Poslední dobou se dívám na něco, co se nazývá "Odvolací soud". Jsou to fiktivní příběhy zaloené na skutečnosti, kde soudci udělují za nesluné chování u jednání pokuty, i hodně vysoké. Take ano, kdy chce být nesluný, buď si, ale bude potrestán, třeba i vyvedenim od soudu. V tom vidím svobodu jednání podle tebe.
Není tady
Já mám zcela konkrétní dotaz. K otestování doteď bylo třeba mít "cestovatelskou anamnézu". To se změnilo. Dneska vylo prohláení, a to přímo od ministra (a má to i na stránkách), e v současné době u testuje 18 laboratoří, a e je moné se otestovat i soukromě, akorát si to zaplatíte. OK, to chápu. Projedu seznam laboratoří, najdu si ty, co odpovídají mému bydliti, najedu na jejich stránky...a tam se dozvím, e samoplátce netestují. Prostě, občane...má smůlu. Tak do háje...jak to je?
Není tady
Jinak k situaci stavu nouze - ano, je to omezení, ale myslím si, e kadý sluný a normálně uvaující člověk toto pochopí, stejně jako to, e je to stav dočasný. ivoty a zdraví - to je prostě priorita.
Není tady
Já mám dojem e ta doktorka, co první soukromě testovala a prokázala, e jí to zatrhli. Víc o tom nevím, nestíhám to vecko číst.
Není tady
Judyna napsal(a):
A myslím, e to právě souvisí s konzumní společností. Lidé chtějí ve, co vidí okolo a vůbec nechápou, e mohou mít jen to, na co mají. Někteří mají pocit, e mají právo na ve, co se jim zlíbí.
Ano, tak nějak to bude. Jen si myslím, e zpřísňování a hlavně takové to "drobení" zákonů k řeení nevede. Lumpové se zákonům budou smát dál a normální lidi to bude otravovat.
Není tady
Já vím, e je to otravné. Mně třeba hrozně vadí to mnoství kamer vude a e o tobě kadý skoro ve ví. A to nechodím na sociální sítě. Ale vem si třeba ty mejdy, co okrádají staré lidi, kteří na tuhle podvodnickou společnost nejsou zvyklí, jeliko vyrůstali a dlouho ili v něčem jiném. To je zářný příklad, kdy je ochrana třeba. A jak jinak, ne omezením moností pro mejdy. Někdo si třeba říká, e ho tímhle úřady omezují v jeho podnikání a e je kadého věc, zda koupí, či ne....
Není tady
Judyna napsal(a):
Já vím, e je to otravné. Mně třeba hrozně vadí to mnoství kamer vude a e o tobě kadý skoro ve ví. A to nechodím na sociální sítě. Ale vem si třeba ty mejdy, co okrádají staré lidi, kteří na tuhle podvodnickou společnost nejsou zvyklí, jeliko vyrůstali a dlouho ili v něčem jiném. To je zářný příklad, kdy je ochrana třeba. A jak jinak, ne omezením moností pro mejdy. Někdo si třeba říká, e ho tímhle úřady omezují v jeho podnikání a e je kadého věc, zda koupí, či ne....
Podle mě je řeení trochu jinde ne jak se to dělá. mejdi prodávali přes internet nekvalitní nebo úplně falené zboí, tak zavedli právo zboí vrátit bez udání důvodu. A hned jiní vyčuránci si začali kupovat zboí, pouili ho a pak vrátili. Teď se zase chystá zákon, který by tohle omezil. A tak dále a nebude to mít konce. Jakýkoliv obchod se tím komplikuje, protoe větina prodejců je sluných, nechce nikoho podvést, ale odskáče to. Jako by nestačilo aplikovat zákony pro kráde, podvod.
Upravil(a) normální chlap (12. 3. 2020 20:55)
Není tady
....Jako by nestačilo aplikovat zákony pro kráde, podvod.
Ano. Nestačí. Kvůli těm "kličkám" v zákonech udělaných pro ty, co jsou zákonodárci "podplatitelní".
Není tady
Judyna napsal(a):
Podle mě je řeení trochu jinde ne jak se to dělá. mejdi prodávali přes internet nekvalitní nebo úplně falené zboí, tak zavedli právo zboí vrátit bez udání důvodu. A hned jiní vyčuránci si začali kupovat zboí, pouili ho a pak vrátili. Teď se zase chystá zákon, který by tohle omezil. A tak dále a nebude to mít konce. Jakýkoliv obchod se tím komplikuje, protoe větina prodejců je sluných, nechce nikoho podvést, ale odskáče to. Jako by nestačilo aplikovat zákony pro kráde, podvod.
Jo, lidi jsou vych*aní na obou stranách.
Ale já měla na mysli podomní prodej - zboí, ale i energie či ty prodejní akce typu hrnce, deky.
Není tady
Děcka, dnes jsem si v rámci tvoření zásob uvařila vývar s kroupama a dám ho vechen do mrazáku.
Není tady
Já koupila ty psi konzervy do zásoby, ale zítra půjdu jetě pro masko pro zvířátka do oblíbené prodejny, ptz. bude ho moc, a v krajním případě by se dalo pouít i jako strava pro mě.
Není tady
Já si jetě nakoupila citrusy a kořenovou zeleninu, nějaké ořechy a rozinky :-).
Není tady
Judyna napsal(a):
Ale já měla na mysli podomní prodej - zboí, ale i energie či ty prodejní akce typu hrnce, deky.
Judyno, ale todle u se dá oetřit vyhlákou obce (města). Nevím, jak jinde, ale třeba konkrétně u nás je to zakázáno vyhlákou a hned při vjezdu do obce je i výrazná cedule na toto upozorňujíc. A viděla jsem to i v jiných oblastech.
Není tady
Ano, já vím. Udávala jsem to jen jako příklad k tématu, e pravidel a omezení by mělo být co nejméně - viz výe.
Není tady
Judyna napsal(a):
Jo, lidi jsou vychcаní na obou stranách.
Jasně, chápu, ono je toho víc. Já to dal taky jen jako příklad
Upravil(a) normální chlap (12. 3. 2020 22:07)
Není tady
Judyna napsal(a):
Ano, já vím. Udávala jsem to jen jako příklad k tématu, e pravidel a omezení by mělo být co nejméně - viz výe.
U jsem si to spojila, chápu
Není tady
Bruselu se nelíbí toto a tamto a .... koda slov
https://www.novinky.cz/zahranicni/koron … c-40316597
Není tady
Co na to říct...
Není tady