Oznámení

6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#51 12. 3. 2020 17:06

normální chlap
♥♥♥♥♥♥-

Re: Koronavirus - karanténa - zásoby

Protože je to nutnost. Tak všichni fungujeme. Taky se mi příčí dodržovat kázeň jen pro kázeň, musí být vždycky jasný důvod proč (zastavit na červenou ve všední den na městské křižovatce je logické, totéž udělat na přehledné silnici když v dohledu není jediné auto je podivínství :-))

Není tady

#52 12. 3. 2020 17:21

LENNNA
♥♥♥♥♥♥-

Může to být pravda, nemusí... ale dávám do placu... byla jsem dnes u zubařky a když jsem byla v ordinaci, tak zubařka právě telefonovala mamince, že má informace od známé lékarnice, že si mají koupit základní léky, že se očekávají výpadky dodávek a vykoupené léky. Nevím, zda to je pravda, ale mít doma Paralen apod., tím asi člověk nic nezkazí.

"Před 150 lety by vás považovali za blázny, pokud byste se zasazovali za konec otroctví. Před 100 lety by se vám smáli za návrh, že by ženy měly mít volební právo. Před 25 lety by vás nazvali perverzním za obhajobu práv gayů. Dnes se nám smějí, když chceme, aby skončilo otroctví zvířat. Jednoho dne se smát nebudou."
- Gary Smith

Není tady

#53 12. 3. 2020 17:56

rina
♥♥♥♥♥♥♥

normální chlap napsal(a):

Protože je to nutnost. Tak všichni fungujeme. Taky se mi příčí dodržovat kázeň jen pro kázeň, musí být vždycky jasný důvod proč (zastavit na červenou ve všední den na městské křižovatce je logické, totéž udělat na přehledné silnici když v dohledu není jediné auto je podivínství :-))

Tuším sem tě tady trochu pochopila. Já to ale myslela trochu jinak.
Mě by se ty pravidla líbily, aj kdyby zůstaly. Teda kromě toho omezení shromažďování. Hospoda do osmi, bingo. Chlapi by šli dom, aj na kytku by zbylo...

Klid v duši přeji všem.

Není tady

#54 12. 3. 2020 18:15

normální chlap
♥♥♥♥♥♥-

Chápu jak jsi to myslela, ale nesouhlasím. Pro mě je to tak, že čím víc si člověk může "dělat co chce", tím lépe a pravidel by mělo být co nejméně. Když chce trávit noci v hospodě, tak ať si tráví. Když nekupuje ženě kytky, ať si to s ním vyřídí žena, ne celá společnost smile

Není tady

#55 12. 3. 2020 18:54

Judyna
♥♥♥♥♥♥♥

To by ale chtělo společnost morálně velice vyspělou, aby to fungovalo. Jak vidíš, tak lidé jsou nezodpovědní. Ještě horší by bylo, že by si to hodně lidí vysvětlilo jako právo silnějšího - já něco chci, tak to udělám bez ohledu na ostatní - zejména ty slušné. Protože už hodněkrát jsem se setkala s nézorem slušný = blbý a neschopný.

Jakmile si uvědomíš svoji pravou hodnotu, bude se okolo tebe točit celý svět.
Rozhodnutí osvobozuje.

Není tady

#56 12. 3. 2020 19:07

normální chlap
♥♥♥♥♥♥-

Judyna napsal(a):

To by ale chtělo společnost morálně velice vyspělou, aby to fungovalo. Jak vidíš, tak lidé jsou nezodpovědní. Ještě horší by bylo, že by si to hodně lidí vysvětlilo jako právo silnějšího - já něco chci, tak to udělám bez ohledu na ostatní - zejména ty slušné. Protože už hodněkrát jsem se setkala s nézorem slušný = blbý a neschopný.

Jasně, nějaké normy a pravidla být musí, ale lidi mají ve zvyku jich požadovat víc než je nutné a zákonodárce taky chce ukázat co dovede a pak to dopadá tak, že člověk je povinnen dodržovat tolik příkazů a zákazů, že je nikdo ani nedokáže spočítat smile Jinak zákon nikdy nedokáže vynutit slušnost, i když se o to občas někdo pokouší smile

Upravil(a) normální chlap (12. 3. 2020 19:10)

Není tady

#57 12. 3. 2020 19:25

Judyna
♥♥♥♥♥♥♥

Jinak zákon nikdy nedokáže vynutit slušnost, i když se o to občas někdo pokouší

To ne, má funkci zastrašovací právě pro ty druhé a tím tak trochu chrání ty slušné. Až bude těch slušných hodně, nebude třeba tolika omezení. Těch omezení je opravdu čím dál víc, ale je to proto, že je mezi námi čím dál víc těch všehoschopných. Těch různých krádeží, podvodů, hledání kliček je opravdu čím dál víc. Lidé si bohužel vysvětlují svobodu po svém. A myslím, že to právě souvisí s konzumní společností. Lidé chtějí vše, co vidí okolo a vůbec nechápou, že mohou mít jen to, na co mají. Někteří mají pocit, že mají právo na vše, co se jim zlíbí.

Rozhodnutí osvobozuje.

Není tady

#58 12. 3. 2020 19:33

rina
♥♥♥♥♥♥♥

...Jinak zákon nikdy nedokáže vynutit slušnost, i když se o to občas někdo pokouší smile

To by ale měl.
Poslední dobou se dívám na něco, co se nazývá "Odvolací soud". Jsou to fiktivní příběhy založené na skutečnosti, kde soudci udělují za neslušné chování u jednání pokuty, i hodně vysoké. Takže ano, když chceš být neslušný, buď si, ale budeš potrestán, třeba i vyvedenim od soudu. V tom vidím svobodu jednání podle tebe.

Klid v duši přeji všem.

Není tady

#59 12. 3. 2020 19:40

AndreaP.
Administrátor
Místo: Severní Morava

Já mám zcela konkrétní dotaz. K otestování doteď bylo třeba mít "cestovatelskou anamnézu". To se změnilo. Dneska vyšlo prohlášení, a to přímo od ministra (a má to i na stránkách), že v současné době už testuje 18 laboratoří, a že je možné se otestovat i soukromě, akorát si to zaplatíte. OK, to chápu. Projedu seznam laboratoří, najdu si ty, co odpovídají mému bydlišti, najedu na jejich stránky...a tam se dozvím, že samoplátce netestují. Prostě, občane...máš smůlu. Tak do háje...jak to je?

Není tady

#60 12. 3. 2020 19:47

AndreaP.
Administrátor

Jinak k situaci stavu nouze - ano, je to omezení, ale myslím si, že každý slušný a normálně uvažující člověk toto pochopí, stejně jako to, že je to stav dočasný. Životy a zdraví - to je prostě priorita.

Není tady

#61 12. 3. 2020 19:49

rina
♥♥♥♥♥♥♥

Já mám dojem že ta doktorka, co první soukromě testovala a prokázala, že jí to zatrhli. Víc o tom nevím, nestíhám to všecko číst.

Klid v duši přeji všem.

Není tady

#62 12. 3. 2020 20:36

normální chlap
♥♥♥♥♥♥-

Judyna napsal(a):

A myslím, že to právě souvisí s konzumní společností. Lidé chtějí vše, co vidí okolo a vůbec nechápou, že mohou mít jen to, na co mají. Někteří mají pocit, že mají právo na vše, co se jim zlíbí.

Ano, tak nějak to bude. Jen si myslím, že zpřísňování a hlavně takové to "drobení" zákonů k řešení nevede. Lumpové se zákonům budou smát dál a normální lidi to bude otravovat.

Není tady

#63 12. 3. 2020 20:42

Judyna
♥♥♥♥♥♥♥

Já vím, že je to otravné. Mně třeba hrozně vadí to množství kamer všude a že o tobě každý skoro vše ví. A to nechodím na sociální sítě. Ale vem si třeba ty šmejdy, co okrádají staré lidi, kteří na tuhle podvodnickou společnost nejsou zvyklí, jelikož vyrůstali a dlouho žili v něčem jiném. To je zářný příklad, kdy je ochrana třeba. A jak jinak, než omezením možností pro šmejdy. Někdo si třeba říká, že ho tímhle úřady omezují v jeho podnikání a že je každého věc, zda koupí, či ne....

Rozhodnutí osvobozuje.

Není tady

#64 12. 3. 2020 20:54

normální chlap
♥♥♥♥♥♥-

Judyna napsal(a):

Já vím, že je to otravné. Mně třeba hrozně vadí to množství kamer všude a že o tobě každý skoro vše ví. A to nechodím na sociální sítě. Ale vem si třeba ty šmejdy, co okrádají staré lidi, kteří na tuhle podvodnickou společnost nejsou zvyklí, jelikož vyrůstali a dlouho žili v něčem jiném. To je zářný příklad, kdy je ochrana třeba. A jak jinak, než omezením možností pro šmejdy. Někdo si třeba říká, že ho tímhle úřady omezují v jeho podnikání a že je každého věc, zda koupí, či ne....

Podle mě je řešení trochu jinde než jak se to dělá. Šmejdi prodávali přes internet nekvalitní nebo úplně falešné zboží, tak zavedli právo zboží vrátit bez udání důvodu. A hned jiní vyčuránci si začali kupovat zboží, použili ho a pak vrátili. Teď se zase chystá zákon, který by tohle omezil. A tak dále a nebude to mít konce. Jakýkoliv obchod se tím komplikuje, protože většina prodejců je slušných, nechce nikoho podvést, ale odskáče to. Jako by nestačilo aplikovat zákony pro krádež, podvod.

Upravil(a) normální chlap (12. 3. 2020 20:55)

Není tady

#65 12. 3. 2020 21:20

rina
♥♥♥♥♥♥♥

....Jako by nestačilo aplikovat zákony pro krádež, podvod.

Ano. Nestačí. Kvůli těm "kličkám" v zákonech udělaných pro ty, co jsou zákonodárci "podplatitelní".

Klid v duši přeji všem.

Není tady

#66 12. 3. 2020 21:36

Judyna
♥♥♥♥♥♥♥

Judyna napsal(a):

Podle mě je řešení trochu jinde než jak se to dělá. Šmejdi prodávali přes internet nekvalitní nebo úplně falešné zboží, tak zavedli právo zboží vrátit bez udání důvodu. A hned jiní vyčuránci si začali kupovat zboží, použili ho a pak vrátili. Teď se zase chystá zákon, který by tohle omezil. A tak dále a nebude to mít konce. Jakýkoliv obchod se tím komplikuje, protože většina prodejců je slušných, nechce nikoho podvést, ale odskáče to. Jako by nestačilo aplikovat zákony pro krádež, podvod.

Jo, lidi jsou vych*aní na obou stranách.
Ale já měla na mysli podomní prodej - zboží, ale i energie či ty prodejní akce typu hrnce, deky.

Rozhodnutí osvobozuje.

Není tady

#67 12. 3. 2020 21:38

Judyna
♥♥♥♥♥♥♥

Děcka, dnes jsem si v rámci tvoření zásob uvařila vývar s kroupama a dám ho všechen do mrazáku.

Rozhodnutí osvobozuje.

Není tady

#68 12. 3. 2020 21:47

rina
♥♥♥♥♥♥♥

Já koupila ty psi konzervy do zásoby, ale zítra půjdu ještě pro masko pro zvířátka do oblíbené prodejny, ptz. bude ho moc, a v krajním případě by se dalo použít i jako strava pro mě.

Klid v duši přeji všem.

Není tady

#69 12. 3. 2020 21:49

Judyna
♥♥♥♥♥♥♥

Já si ještě nakoupila citrusy a kořenovou zeleninu, nějaké ořechy a rozinky :-).

Rozhodnutí osvobozuje.

Není tady

#70 12. 3. 2020 22:01

AndreaP.
Administrátor

Judyna napsal(a):

Ale já měla na mysli podomní prodej - zboží, ale i energie či ty prodejní akce typu hrnce, deky.

Judyno, ale todle už se dá ošetřit vyhláškou obce (města). Nevím, jak jinde, ale třeba konkrétně u nás je to zakázáno vyhláškou a hned při vjezdu do obce je i výrazná cedule na toto upozorňujíc. A viděla jsem to i v jiných oblastech.

Není tady

#71 12. 3. 2020 22:04

Judyna
♥♥♥♥♥♥♥

Ano, já vím. Udávala jsem to jen jako příklad k tématu, že pravidel a omezení by mělo být co nejméně - viz výše.

Rozhodnutí osvobozuje.

Není tady

#72 12. 3. 2020 22:06

normální chlap
♥♥♥♥♥♥-

Judyna napsal(a):

Jo, lidi jsou vychcаní na obou stranách.

Jasně, chápu, ono je toho víc. Já to dal taky jen jako příklad smile

Upravil(a) normální chlap (12. 3. 2020 22:07)

Není tady

#73 12. 3. 2020 22:21

AndreaP.
Administrátor

Judyna napsal(a):

Ano, já vím. Udávala jsem to jen jako příklad k tématu, že pravidel a omezení by mělo být co nejméně - viz výše.

Už jsem si to spojila, chápu smile

Není tady

#74 13. 3. 2020 15:50

AndreaP.
Administrátor

Bruselu se nelíbí toto a tamto a .... škoda slov

https://www.novinky.cz/zahranicni/koron … c-40316597

Není tady

#75 13. 3. 2020 17:59

Judyna
♥♥♥♥♥♥♥

Co na to říct...

Rozhodnutí osvobozuje.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí